För exakt ett år sedan var magen lite större och vi undrade så vem du var som växte inuti mig. För ett år sedan hade vi ingen aning om hur ditt underbara skratt skulle låta eller hur dina blöta pussar skulle kännas mot mammas och pappas kind. Det vi visste var att du var en energisk bebis som hade fullt ös i benen och att du var en musikälskare, vilket stämmer än i dag. Du har en stor nyfikenhet på livet och du får även mig att upptäcka vackra detaljer i omgivningen som tidigare bara passerat utan att ha fått någon uppmärksamhet. Livet har blivit ett hundra procent bättre sedan du kom och jag är så tacksam att du gjort vår familj till den vi är idag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det blev ett besök på stadsbibblan tillsammans med mammagruppen från bvc idag, som jag otippat nog har vart riktigt peppad inför. Jag har sådana myskänslor av blotta tanken på att ta med mitt barn till bibblan för att bläddra bland böcker, låna hem och hänga med i soffan innan läggdags. Och för att inte tala om att man sparar på både miljön och föräldrakronorna. Såklart var vi ju fem minuter sena till träffen, fastän vi gick upp vid sju och träffen var elva. Men det är lite så Cornelis liv kommer bli, med en mamma som har svårt med rutiner och tider. Tur att Martin är uppstyrd hehe. I alla fall, det var supermysigt på bibblan med högläsning och tips och barnen fick varsin bok med hem. Nu kommer det lånas en hel del framöver, det kan jag lova!

Efter bibblan blev det inhandling av fardagspresent till båda (!!!) papporna, alltså min pappa och Martin. På eftermiddagen kom min bästa barndomsvän, hennes kille och Fabbe som är två och en halv månad yngre ån Cornelis på fika. Såå bäst är det att våra barn är typ exakt lika gamla. Att dem kommer få växa upp ihop, göra hyss och ha sin första fylla ihop. Underbart!

Likes

Comments

Det är minst sagt glest mellan uppdateringarna här, för Cornelis har hunnit blir sju månader och tre veckor idag. Cirkus tre månader sedan jag kikade in här sist alltså! Det har vart en intensiv höst, men fullbokade dagar. Tills jag insåg att vi mest flängde runt hela dagarna, mellan vänner och familj utan att ha tillräckligt många stunder att bara njuta här och nu av bebistiden. Så jag bestämde mig för att tagga ner på tempot och nu är våra dagar hundra procent mysigare. Det är ju ändå en så kort tid egentligen som jag är ledig med Cornelis och jag vill känna att vi ägnade den tiden åt närhet och mys istället för ett evigt jäktande hit och dit. Plötsligt är det ju dags för dagis liksom!

Från och med nu har jag bestämt att ventilera tankar och känslor här lite oftare, kanske ett par gånger i veckan i varje fall. Just för att kunna ha som en liten digital dagbok att gå tillbaka och kika i när jag med mitt dåliga minne undrar ”hur var bebistiden nu igen?”. Så så blir det!

Likes

Comments

På tjurspaning hos mina päron. Så kul att titta på djur tillsammans med Cornelis alltså. Bästa! Att ha barn är faktiskt det bästa jag vet! Och tur är väl det när jag har en liten Cornelis som helst vill sitta klistrad på sin mamma eller pappa i princip dygnet runt. Det finns ju inget bättre än ens egen bebis närhet och en hel del muskler får man ju också av allt bärande hehe. Okej, lite jobbigt är det när en har planer på att fixa i ordning i trädgården medan barnet sover och barnet endast vill sova på dig. Tur att är två vuxna här hemma, så vi får någonting gjort utomhus denna sommar ändå. Just i detta nu står Martin i garaget och skruvar ihop fyra odlingslådor som ska fyllas med diverse grönt innan hösten. Själv har jag en bebis på bröstet, inte så rättvist kanske men det får bli ombytta roller imorgon.

Likes

Comments

Äntligen är han här, världens finaste Cornelis. Och hela fyra månader har han snart hunnit bli. Den trettonde mars kom vår pöjk och tog oss med storm. Det var en tumult början med inläggning på bb pga gulsot och därefter kom öronproblemen som började med gallskrik och slutade med en spräckt trumhinna. Det har vart en skrikig start, men sådär två-tre månader in började vi märka att vår lilla kille blev gladare och piggare. Det är världens grej att få barn och livet är så 2.0 som det kan vara, men jag ska inte hymla med att det har vart tufft som attan. Och sur som tusan har jag vart på att ingen berättar om hur jobbigt det faktiskt är! Men nu är vi här, snart fyra månader in och livet blir bara finare och finare för varje dag vi får dela det med dig!

Likes

Comments

Första vårmånaden är här nu enligt mig. Det är min födelsedag i övermorgon och beräknat förlossningsdatum är dagen efter, alltså nionde mars. Jag är så otålig så jag spricker och alla täta sammandragningar jag har ger mig ger mig lite uns av hopp att förlossningen är igång lite sisådär var tredje dag. Men ännu ingen bebis alltså. Jag vet inte om det är vanligt att ha smärtfria sammandragningar som kommer var tredje minut konstant i en och en halv timma, men så länge det inte gör ont så antar jag att inget är på gång. Även om jag i smyg hoppas på det! Någon som haft liknande känningar sent i graviditeten?

Likes

Comments

Jag och lillis i 37+3. Det här med gravidledighet inför lillisens ankomst börjar göra mig lite slapp i vardagsrutinerna kan jag meddela (även om jag bara hunnit avverka två lediga veckor). Dagarna börjar oftast med en rejäl sovmorgon till sådär tio-elva tiden (om martin vart gullig och gått ut med hunden innan han åkt till skolan, vilket han oftast är). Efter det blir det frukost och en långsam promenad med hunden. So long so good. Om jag inte har något planerat efter det så blir det lätt att pyjamasen aldrig byts ut och att ansiktet förblir osminkat och att jag fastnar i soffan framför någon netflixserie. Jag börjar känna mig lite lätt uttråkad och börjar tänka att det här med vila inför förlossningen kanske inte är min grej riktigt. De bästa dagarna är ändå de dagar när jag har en lunchdejt inplanerad så att jag kommer igång ordentligt för att sen ta det lugnt på kvällen. Så får det bli, jag ska planera in något varje dag till bf. Annars kommer jag bli galen tror jag. Man blir ju inte otåligare än jag redan är inför bf av att bara gå hemma och längta liksom.

Likes

Comments

Det blev ett litet uppehåll härifrån då tiden kring jul inte riktigt blev som förväntat. Sjukdomar i släkten rörde om i den redan hektiska vardagen med c-uppsatser och oro kring gravid- och föräldrapenning pga utredning som drog ut på tiden.
Men nu är jag äntligen ledig på 100 % och inväntar att lillis ska komma ut till oss närsomhelst nu (förhoppningsvis). Vi är inne i vecka 38 nu och det börjar bli väldigt trångt i magen. Sömnen blir sämre och sammandragningarna fler, så jag känner mig väldigt klar med denna graviditet nu. Även om jag vet att det faktiskt också kan dröja hela fem veckor tills vi får ut vår bebis.
Fram tills cirka vecka 35 har jag mått väldigt bra och nästan inte besvärats alls av graviditeten, men efter vecka 35 började rörelserna bli större och "hårdare" att ta. Tröttheten började krypa sig på då och det har blivit fler och fler powernaps nu mot slutet hehe. Så fort jag ska ut på promenad med hunden så blir magen stenhård av sammandragningar och även om de inte gör ont så börjar det bli lite tröttsamt att känna sig så begränsad i kroppen. Konstigt nog så är det samtidigt så häftigt att veta att det är en liten sarah-och-martin-mix som växer inom mig och jag njuter av att aldrig behöva känna mig helt ensam. Även om sällskapet nästan konstant sparkar eller hickar när jag sitter stilla ;)

Likes

Comments

Vill såå gärna ha en riktig jultröja i år att glida runt i här hemma och jag funderar starkt på att klicka hem denna från h&m. Haha, älskar den!

Likes

Comments

Helgen är ju livets bästa, eller hur? Jag och en vän firade i alla fall in helgen med en go tvårättersmiddag på nom med både drinkar och vin till. Om än alkoholfria varianter för min del. Kändes roligt att göra sig i ordning, känna sig lite snygg och gå ner på stan. Som man gjorde ganska ofta innan lillis bestämde sig för att komma ;) älskar att få ta några glas men vänner på stan och bara slappna av helt efter en jobbig vecka, men älskar också att ha det här spännande mamma-pappa-barn-livet framför mig också. Tur att man kan få allt här i livet och inte behöver välja!

Ha en fin lördagskväll!

Likes

Comments