Färgletandet fick sig ett slut igår när jag åkte in till färghandeln och istället bara beskrev hur jag ville ha det. I tron om att vi hade samma tanke på vilken färg jag var ute efter så bad jag kvinnan i butiken att blanda till det vi kommit överens om så att jag snabbt kunde hem och sätta igång. Hon frågade om jag inte ville testmåla först? Absolut inte, jag ska bli klar idag, svarade jag. Snabbt in snabbt ut. Hem och måla, ett och två lager. "Hm, den ser lite babyblå ut va Martin? Men jag sa ju att jag absolut inte ville ha babyblå". Jaja, ett lager till så blir det säkert bra! Men nja. Det blev en ganska udda färg som inte alls är blågrå som jag ville ha, utan mer babylavendel. Efter kort ångeststtack bestämde jag mig för att det skulle bli alldeles för pluttinuttigt som barnrum, så kontoret och det som var tänkt som lillis rum, fick byta plats. Men efter ett par svettiga timmar så blev det riktigt bra ändå! Lite ramar och hyllor ska upp, men annars är jag ganska nöjd. Lillis rum har en fel fix kvar, men det finns det tid till!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lediga, regniga dagar som denna spenderar jag gärna åt att fixa och planera i lillis blivande rum. Vi hade tänkt tapetsera, men skippade det för att ingen av oss gjort det förut och för att det helt enkelt känns mycket lättare att måla. Jag är sugen på en ljusgråblå nyans som är omfamnande och samtidigt ramar in detaljerna i rummet med sina färger och former. Färgen får inte vara babyblå men inte heller för tråkigt grå. Haha, inte lätt. Blir nog till att åka in till färghandeln idag och köpa lite tester.

Likes

Comments

Varje fredag går vi in i en ny vecka. Vi är nu i vecka 21 och lillis väger nu cirka 400 gram och är runt 26 cm lång. Alla organ har bildats men är ännu inte färdigutvecklade. Jag känner av mycket rörelser både morgon och kväll, främst när jag håller magen varm under täcket eller under en filt i soffan. När det blir kallare är det som att bebisen drar sig från den kalla huden och in mot det varma i mammakroppens mitt.

Nu ska jag gå och maska lillis rum och göra det klart för målning. Får se vilken färg det blir!

Likes

Comments

Bjussar på gårdagens selfie. Firade in helgen lite tidigt igår med en biokväll med fin vän (verkligen vardags-life-hack som gör en torsdag liiite bättre). Vi gick på Bridget Jones och jag höll på att kissa på mig (på riktigt) av garv. Hysteriskt bra var den! Lite extra passande att den handlade om att hon blir prego. Nu blir det till att ta bilen till örebro, köpa spjälsäng och ta en lunch med Martin. Mysdag!

Likes

Comments

Jag snubblade över mitt drömhus när jag letade efter inspiration till barnrummet. Jordens finaste Villa Solsätern är till salu här i Västerås och självklart är den helt perfekt inredd också!

Likes

Comments

Äntligen har jag vart mitt efterlängtade barnmorskebesök. Det är första besöket efter ultraljudet och det var kontroller på schemat för gårdagens besök. Blodtrycket, blodvärdet och vikten kontrollerades och vi lyssnade på lillis hjärtljud som slog stadiga 144 slag per minut. Blodvärdet var lågt som vanligt på 105/55, men eftersom jag inte har haft nå känningar av det så var det enligt barnmorskan inget problem. Blodvärdet var verkligen inte bra, trots att jag sedan några veckor tillbaka tagit blutsaft. Så det förklarar nog huvudvärken jag hade i tre veckor innan jag började med järntillskott. Jag blev ombedd att börja äta niferex tillsammans med blutsaften så ska vi se om värdet går upp. Det är ju klurigt det där, för vid graviditeten så ökar blodmängden så mycket att järnet späds ut och det fortsätter ju hela graviditeten. Så jag hoppas att vi får bukt med det! Juste, jag vägde mig för första gången sedan inskrivning och hade gått om goda fyra kilo, vilket kändes superskönt eftersom jag var orolig för att inte gått upp något alls och att bebisen inte skulle få den näring den behöver. Jag vet, knäppis. Men jag skyller på gravidhormonerna, för egentligen vet jag att det inte alls behöver hänga ihop. Nu är det fyra veckor kvar till nästa gång och då ska även martin följa med tänkte vi. Hoppas att tiden går fort!!!

Likes

Comments

Höstfint från zara baby / Hittas här

​Om jag var planerad att föda nu i höst hade jag definitivt klickat hem dessa gobitar från zara. Jag gillar att zaras babykläder har en lekfull design med välgjorda detaljer och mjuka material, så att barnen får vara barn och inte små minivuxna. Och hur cool är inte den stickade mössan?! 

Likes

Comments

Vi har gått in i vecka 20 nu och snart är häften av graviditeten gjord. Vi känner allt mer sparkar inifrån magen och dem blir mer synliga. Det blir allt mer påtagligt att den lille i magen om inte allt för lång tid ska kika ut till oss och göra oss till en familj. Kärlek!
Enligt 1177s gravidapp (som är superbra!) är lillis nu 24 cm lång och väger omkring 350 gram. Det är mycket fokus på att lära sig göra bakåtkullerbyttor nu och från och med nu kan fostret också börja känna smärta. Lite läskigt tycker jag. Imorgon har jag tid hos barnmorskan och vi ska prata om ultraljudet, mäta och väga. Jag har också lite frågor om tillväxtultraljudet som jag ska göra i vecka 32 också. Jag älskar att gå till barnmorskan, skulle gärna vara där minst en gång i veckan om man fick hehe!

Likes

Comments

Nu drar det här pregot ner på stan för lite middag med en vän, efter en heldag i trädgårds-fixar-kläder. Alltid lite extra kul att fixa i ordning sig efter två dagar av hemmaplugg i mjukiskläder och tofs. Hoppas ni med har en bra lördag!

Likes

Comments

Lillmagen denna vecka och vi är nu i vecka 19. ​Jag känner lillis rörelser allt tydligare och igår var det en energisk liten bebis som körde straffsparkar mot våra händer på magen. Från och till kan jag känna lite värk precis innanför höftbenen och i ländryggen, vilket inte är så konstigt med tanke på att magen börjar växa på sig allt mer och kroppen anpassar sig. 

Tisdag och ny vecka efter en småstressig jobbhelg. Mulet och regn betyder att det blir mycket folk och mycket att göra på jobbet. Men tur är väl det att jag har härligaste vännerna som kollegor! Förutom jobb så blev det god mat och soffhäng om kvällarna i helgen, inte mycket ork över till annars (ovan att jobba två dagar i rad nu hehe mvh latmask). Men nu är det skola och seminarier igen. Halleluja vad jag gillar att plugga. Längtat inte alls tills det är dags att jobba åttatimmarsdagar (minst) igen. Okej, jag längtar lite efter pengarna, men ändå.

Likes

Comments