Vardag

Det var ett tag sen sist! Har haft sjukt mycket att göra och inte riktigt hunnit tänka på bloggen..
Förra veckan hade vi FN rollspel i skolan med alla Esteter (alltså, foto/film, musik, dans, konst elever) Jag representerade Storbritannien och mitt land var en utav dem som gick vidare och fick igenom sin resolution :-)

Som ni vet har jag börjat jobba på ett ställe som heter Sensus. Där jag bla städar men också hjälper till med att lära ut svenska. Innan har jag bara varit hjälp lärare. Men från och med igår var jag och en kompis lärare på riktigt. Vi höll i en lektion för ca 20 asylsökande. Det gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig och dem tyckte att vi var bra lärare. Det är faktiskt väldigt roligt. Man skrattar mycket och det känns bra att göra något gott för dem som gått igenom så mycket hemska saker. Tiden dem har med oss på sensus är deras tid att komma ifrån för en stund, tänka på annat, lära sig och ha kul.
Idag höll även jag och min kompis i två till lektioner. Samma klass som vi hade igår och även en till. Lektionerna idag bestod utav att lära sig alla kroppsdelar. Vi gick igenom allt på kroppen och skrev upp det på tavlan. Sedan körde vi också en lek, man tar två lappar där det står ex, axel mot panna eller höft mot mage, så är man två och två. Dem som släpper först förlorar. Detta tyckte dem va jätte roligt. I Sverige är denna leken ganska vanlig, dem flesta har gjort den. Men i deras länder (Syrien, Irak, Iran, Afghanistan) så är det inte vanligt med kroppskontakt. Så detta var något helt nytt för dem.
Vi läste även olika dialoger i deras lärobok och gick igenom ord som uttalas lika eller stavas lika, ex fika & ficka, mura & myra eller glas & glass.

Dessa två dagarna har varit jätte roliga och imorgon ska jag ha två lektioner igen. Fast i samhälls information. Är helt säker på att det kommer att bli lika kul :-)

Man blir ganska så slut efter att ha lärt ut svenska hela dagen så just nu ligger jag i sängen och kollar på Pretty little liars och ska snart äta kinamat.

Imorgon tar jag nya tag med nya lektioner och jag längtar!

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Slänger in två bilder ifrån helgen när jag firade en kompis :-)

Heej bloggen!
Har inte hunnit skriva på några dagar.. Har haft det fullt upp med läxor övningskörning teori och fira kompisar.
Just nu sitter jag i skolan och väntar på att nästa lektion ska börja. Har en timmes håla till innan jag börjar. Segt.
Efter skolan ska jag till körskolan, har min 4:e lektion idag och om jag får säga det själv har jag utvecklats jätte snabbt. Började övningsköra för ca 3 veckor sedan. Och jag kan redan allt förutom att köra på motorväg. Har inte testat det ännu. Att köra bilen är inga problem, dock tycker jag att teorin är väldigt jobbig. Men det beror på att jag har dyslexi och add (eller håller på med en utredning om add och dem har sagt redan nu att dem tror starkt på att jag har add) Därför är det väldigt svårt för mig att ta tag i saker och kunna koncentrera mig.
Efter att jag har varit på körskolan så ska jag till jobbet och städa och sedan hem för att göra läxor.. Blir en tuff dag!

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Idag har vi haft en mini mässa på skolan för alla som har UF företag. Jag och tre andra tjejer har ett företag som heter MyPosters UF där vi designar egna och unika posters. Idag på mässan fick vi berätta om vårt företag och vad som är unikt med oss. Vi blev bland annat inteujuvade av Hallandsposten. Så håll utkik i tidningen om ni ser oss ;-) Det var kul att få se alla olika företag som är med i år men också lite långtråkigt då det inte kom så mycket folk. Men det kommer garanterat mer på den stora mässan som ska vara i Halmstad arena nästa månad. Tagga!!

När jag kom hem från skolan var jag så slut att jag somnade. Har varit trött och frusen hela dagen så va skönt att komma hem till sängen och sova en stund. När mamma kom hem åkte vi ut på en runda så jag kunde övningsköra. Det gick bra, börjar känna mig mer bekväm bakom ratten nu och det märks att jag gör framsteg. Hoppas på att ha körkort inom 3 månader :-)

Ska ta och laga lite mat och kolla på någon serie och bara mysa ner mig i sängen. Sparar läxorna till helgen hehe.

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Idag har varit en bra dag.
Fick gjort ett träningspass med lillebrorsan. Trotts att det inte var världens bästa pass så kändes det bra. Efter det lagade jag mat. Eller aa jag stekte en vegetarisk schnitzel och skar upp lite grönsaker och så lite olivolja på de med lite kryddor som tex halvssalt. Mums!
Efter det hade jag en lektion på körskolan. Idag övade vi mest på att växla upp och växla ner och svänga och växla ner. Sen körde jag igenom stan också. Gick rätt så bra men måste öva på att ta upp kopplingen innan jag svänger.. Efter körskolan var det dags för jobb. Idag städade jag bara. Och sen kom en kompis hit en stund. Vi snackade och kollade igenom skolkatalogen efter snygga killar ;)

Hoppas att alla ni haft en lika bra dag.

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Yey har sovmorgon idag, behövs veerkligen! Börjar inte förens kl 14. Vi ska fota funkismello idag, det är som
Melodifestivalen fast för funktionshandikappade. Ska vara där mellan 14-21 så kommer bli en lång dag.

Ligger fortfarande i sängen och har precis ätit frukost. Som vanligt kollar jag på youtube hehe. Älskar att kolla på youtube på morgonen. Ska försöka hinna med ett tränings pass innan jag ska åka också. Känner för ett rigält ben pass. Får se hur det blir men någon träning blir det iallafall.

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Fan har så sjukt mycket läxor att göra och jag har inte gjort något utav det.. Måste bla skriva en book review, en novell analys och starta mitt gymnasiearbete som borde varit startat för flera månader sedan. Har så jäkla svårt att komma igång med gymnasiearbetet.. Bestämde mig för vad jag skulle fota men de funkar inte Aså. Tror jag kommer fota något enkelt som street foton eller något liknade. Ibland blir mina idéer lite för svåra att utföra. Såå behöver nog tänka om lite.
Jaja jag ska försöka ta tag i den där book reviewn som ska vara inne imorgon förhoppningsvis. Får se hur det går med den saken. Det är tur att jag har en sån snäll lärare iallafall.

Denna dagen har bestått utav en morgon träning på rummet, körde ett helkropps pass. Efter det övningskörde jag och måste säga att det faktiskt gick väldigt bra! :-) Annars har jag bara varit hemma, myst med Hercules och kollat på youtube.
Mår lite sådär har ont i magen, måste bero på att jag lyckats få i mig mjölk.. Fan att man ska vara allergisk emot allt. Känns som att jag inte tål det mesta. Förutom mjölk så är jag väldigt känslig emot gluten. Blir svullen om magen och får ont. Inte kul Aså. Måste kolla upp om det finns något man kan göra åt saken, men det ända är väl att sluta med gluten helt å hållet. Lär bli tufft..

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Wihoo andra dagen i rad som jag är ledig ifrån skolan. Eller Aa inte helt ledig, de är ju meningen att vi ska jobba hemma men jag skulle ljuga om jag sa att jag faktiskt har gjort en hel del läxor. Hehe har inte gjort ett skiiit.. Tog istället en välbehövlig sovmorgon och sedan drog jag en stund till gymmet. Tränade rumpa och ben, blev dock inte ett så lyckat pass för jag blev yr så fick gå hemåt igen. Efter gymmet la jag mig bara i sängen och kollade på en film & nu har jag precis kommit ut ur duschen. Sitter med en ansiktsmask på och lyssnar på Spotify. Lyssnar nästan alltid på musik. På vägen till och hem ifrån skolan, på lektioner när man har eget arbete, när jag redigerar bilder i skolan, när jag tränar och sen även hemma den mesta delen. Klarar mig helt enkelt inte utan lite musik varje dag :-)
Borde ju ta och plugga lite nu men får se hur det blir med den saken. Har så sjukt svårt med att komma igång och när jag väl kommit igång stöter jag på något som inte går att lösa haha. Sen är det ju inte heller så kul med läxor så de är inget jag prioriterar haha.

Vet inte vad dagen mer har att erbjuda, känner för att ta en promenad eller köra ett abs pass eftersom att jag inte fick ut så mycket av träningen på gymmet som jag hade velat. Får se hur jag gör, kanske blir att bara ligga i sängen också hehe.

-Sarah

Likes

Comments

Vardag

Usch fy och fan för mens!! Mår så sjukt dåligt när jag har mens, har kramper i både livmodern och nedre delen av ryggen, känner mig yr och ibland illamående.. Tur att man kan hoppa över den varannan eller vart tredje måndag när man har p-piller.
Så som ni kanske förstår mår jag inte alls så bra just nu haha. Aja, får stå ut några dagar till.
Som tur va så var alla mina lektioner i skolan inställda idag. Så tog en lång sovmorgon och låg i sängen och kollade på serier. 13:30 gick jag till jobbet, har sån tur som har jobbet mittemot där jag bor :-) Har ju nämligen fått ett nytt jobb. Jobbar nu på sensus som stödlärare i svenska för flyktingar. Två dagar i veckan går jag också dit för att städa. Trivs bättre där än vad jag gjorde på mc så känns bra.
Efter jobbet la jag mig i sängen igen pga mensvärk och nu ligger jag här och mår så sjukt illa. Får skylla mig själv, åt choklad fast jag inte tål det haha. Men choklad är ju ett måste när man har mens!
Ska snart försöka äta lite och sedan förhoppningsvis göra lite läxor som jag borde ha gjort för lääänge sen:-)

-Sarah

Likes

Comments