Denna helgen som det inte skulle hända så mycket på hände massa roliga grejor. I fredags hade jag inget planerat direkt men sen dök det upp en massa saker. Har varit ute och ätit både fredag och lördag, sett på bio, ridit, städat och fixat och nu äntligen en liten lugn stund. Dock så har jag lite kvar att göra som att platta håret och göra mat. Imorgon är det en lång dag i skolan, har dock bara två lektioner men en lång håla där mellan. Ska föröka hinna få gjort lite arbete då. Var iväg och red hästarna i skogen innan idag och Ringo har ju vilat i närmare en månad men han var väldigt fin. Sprengja pigg och glad som vanligt trots en lång och tuff runda igår. Här är lite bilder från helgen:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ledig idag med. Har varit hos tandläkaren där allt gick bra och sedan i stallet och ridit. Sprengja gick ett pass på ridbanan och hon var väldigt fin. Hade sporrar på och hon har aldrig varit så fin i galoppen tror jag, specellt i höger varv. Anledningen till att jag provade rida med sporrar är för hon är så sjukt seg att rida hemma på ridbanan. I skogen och borta samt på andra ridbanor i närheten är hon alltid överpigg men inte när vi rider just hemma. Så har svårt att komma åt med skänklarna och spö funkar inte så bra på henne då hennes hjärna blir helt blockerad. Men idag så var hon betydligt mer framåt och mycket känsligare för benen. Kunde hålla ihop henne på ett helt annat sätt. Så blev positivt överraskad! Stallet är klart för dagen men ska gå en promenad senare och sätta på henne regntäcke. Imorgon är det träning igen men först skola 10.20-16.

Likes

Comments

Nu tänkte jag försöka sätta fart på denna bloggen ordentligt! I efterhand är det kul att ha material så man kan kolla igenom för att se vad som hänt osv..Men till lite uppdatering av läget just nu- Sprengja är igång helt nu igen. Vi tränar åker iväg och tränar varje onsdag och på lördag är våran första tävling sedan i maj. Anledningen till att det inte blivit några tävlingar är dels för att det inte har funnits några, dels att hon inte gick att lasta innan och att vi inte varit igång så det har därför blivit fokus på träning de senaste månaderna. Hon känns väldigt fin nu, mycket energi har hon som vanligt dock! Draupnir eller Ringo som han kallas tränades mycket ett tag men sedan så åkte jag till Stockholm och efter det tappade han en sko. Så han har fått vila helt i snart två veckor. Men jag tror det har varit välbehövligt för han eftersom allt har lossnat nu under de senaste månaderna. Ska bli intressant att sätta igång han igen! Förutom mycket häst så består dagarna mest av skola, pendla och så har jag jobbat på helgerna. Idag så öser regnet ner och jag är ledig både måndag och tisdag. Sprengja vilar idag så tänkte gå ut till stallet sen när det slutar regna och ta hand om hästarna.


Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Har faktiskt inte haft tid eller lust men nu har jag fått mig ett ryck. Sommaren som aldrig kom är över och det är höst igen. Känns dock som det varit höst konstant i ett år nu och är verkligen inte redo för mörker och kyla. Vardagen rullar på och försöker hinna med allt som ska göras. Hästarna är fina dock har de fått vila i tre dagar nu pga av vädret. Har regnat oavbrutet i över ett dygn nu så blev ingen träning igår heller. Helgen som kommer blir min typ andra? Lediga på över två månader. Men den är dock helt fullspäckad så vet inte hur jag ska hinna med allt. Kanske ska kika in här lite oftare ändå men när tiden brister gör också inspirationen det.

Likes

Comments

Har varit så skönt med dessa två lediga dagar där inget direkt har varit planerat. För jag tänkte på det och kom fram till att de kommande veckorna kommer det bli väldigt mycket att göra. Skolan drar igång nästa vecka och kommer ha en fullspäckat schema där, båda hästarna är igång och ska tränas så länge det är ljust och bra väder. (Sen brukar det alltid bli mindre ridning under vintern ju så gäller att hålla igång så länge som möjligt.) dessutom kommer jag jobba på lördagar och söndagar. Varje onsdag kommer någon av hästarna få åka på träning vilket ska bli kul att få komma iväg mer regelbundet för att träna. Tyvärr ser det väldigt mörkt ut för tävlingar under hösten då utbudet är lika med noll så det är väldigt tråkigt. Så ja det här var dom sista "lediga" dagarna denna sommaren.
Idag så har Ringo ridits på ridbanan. Travade mycket och ställde han mycket i nacken som han har svårt för. Tillslut lossnade det så han kändes fin. Sprengja var väldigt trött idag så hon fick vila. Senare har jag bara legat i soffan och slöat. Hehe skönt! Men får ta tag och göra något resten av dagen nu!

Likes

Comments

Idag har det varit väldigt skönt väder. Varmt men med lite vind som gör det behagligt. Så jag har suttit ute och bara tagit en lugn dag ensam hemma. Känns väldigt skönt. Sov länge, åt frukost och städade iordning lite. Ikväll så blir det mockning i lösdriften och rida en liten runda i skogen med båda hästarna.Likes

Comments

Lite halv seg dag, blir så när man ska börja jobba senare.... men har varit i stallet och ridit båda hästarna. Ringo skulle egentligen ridas i skogen men just dör vi skulle förbi arbetades det med att lägga ny grus eller något så red istället fram och tillbaka på grusvägen intill. Sprengja skulle egentligen vila men kände för att rida henne haha så provade att rida ute i gräshagen. I stallet finns det en extrahage som används ibland som är typ 100x50 och den var helt perfekt till att galoppera runt på och träna kondition. Vet inte varför jag aldrig ridit där tidigare? Får passa på nu bär den är nyklippt. Hon skötte sig bra men var lite tveksam i början. Nu ska jag äta lite innan jag kör till jobbet.

Jag tar inga nya bilder alls nu för tiden så får bli en gammal

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev här och det har hunnit bli augusti månad. Det händer inte så mycket, rider, är i stallet och jobbar. Men dagarna går lika fort för det. Sprengja är igång igen och Ringo är påväg. Båda två är väldigt tjocka efter allt gräs dom ätit under sommaren. Tror även vinterpälsen har börjat komma för dom fäller och börjar bli lurviga redan.... Skolan börjar snart och tror det kommer bli tufft med mycket kurser men ska bli skönt med lite mer rutiner igen. Är ändå nöjd med sommaren trots den inte varit så händelserik. Dock så har den varit väldigt avslappnad och har fått en bra blandning av ledigt och jobb.(okej hade såklart kunnat jobba lite mer) men i övrigt har det varit bra.

Lite bilder som inte kommit upp här.

Likes

Comments

Denna vecka har det varit mycket att göra! Sprengja har tillfälligt flyttat till ett annat stall som sällskap till en häst. Så har haft hästarna på två olika ställen och båda ska ridas och skötas. Så har blivit mycket fram och tillbaka mellan stall-stall och huset. Men hon har trivts bra och ska komma tillbaka i eftermiddag. Var även iväg i fredags och åkte till skogen och red. Hon skötte lastningen felfritt och helt okej i ridningen också förutom att hon som vanligt hoppar till vid farliga saker som stenar och stubbar. Annars har hon ridits på ridbanan och även där har hon skött sig bra. Ringo har gått lite i skogen men han har varit välidgt springig och stissig. Ska träna han lite mer på ridbanan så det blir lite ordning på hans gångarter och lydnad. Har även denna vecka varit i Malmö, på Ikea och jobbat. Vädret är fortfarnade väldigt blnadat. Mest är det kallt och regningt, precis som det varit hela detta året. Verkar inte bli någon rikitig sommar.


Likes

Comments

Bilder från en solig dag i Köpenhamn


Idag har varit en bra dag till skilland från två lite sämre innan. Vakande och gick upp vid 8, åt frukost och tränade kl 9. Det var väldigt skönt att träna tidigt på morgonen och något jag skulle kunna tänka mig göra i fortsättningen. Efter det så blev det några timmar i stallet. Lasttränade först båda och red sedan en tur i skogen. Hästarna var pigga så blev en lagom runda. Duschade dom sen och fixade iordning utrustning och stallet som vanligt. Kom hem och åt, duachade och sedan kom regnet. Så nu har det öst net resten av eftermiddagen. Men är helt okej att sitta i soffan och pilla på datorn. Dessutom med gott samvete när jag både tränat mig själv och hästen!

Likes

Comments