Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Har faktiskt inte haft tid eller lust men nu har jag fått mig ett ryck. Sommaren som aldrig kom är över och det är höst igen. Känns dock som det varit höst konstant i ett år nu och är verkligen inte redo för mörker och kyla. Vardagen rullar på och försöker hinna med allt som ska göras. Hästarna är fina dock har de fått vila i tre dagar nu pga av vädret. Har regnat oavbrutet i över ett dygn nu så blev ingen träning igår heller. Helgen som kommer blir min typ andra? Lediga på över två månader. Men den är dock helt fullspäckad så vet inte hur jag ska hinna med allt. Kanske ska kika in här lite oftare ändå men när tiden brister gör också inspirationen det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit så skönt med dessa två lediga dagar där inget direkt har varit planerat. För jag tänkte på det och kom fram till att de kommande veckorna kommer det bli väldigt mycket att göra. Skolan drar igång nästa vecka och kommer ha en fullspäckat schema där, båda hästarna är igång och ska tränas så länge det är ljust och bra väder. (Sen brukar det alltid bli mindre ridning under vintern ju så gäller att hålla igång så länge som möjligt.) dessutom kommer jag jobba på lördagar och söndagar. Varje onsdag kommer någon av hästarna få åka på träning vilket ska bli kul att få komma iväg mer regelbundet för att träna. Tyvärr ser det väldigt mörkt ut för tävlingar under hösten då utbudet är lika med noll så det är väldigt tråkigt. Så ja det här var dom sista "lediga" dagarna denna sommaren.
Idag så har Ringo ridits på ridbanan. Travade mycket och ställde han mycket i nacken som han har svårt för. Tillslut lossnade det så han kändes fin. Sprengja var väldigt trött idag så hon fick vila. Senare har jag bara legat i soffan och slöat. Hehe skönt! Men får ta tag och göra något resten av dagen nu!

Likes

Comments

Idag har det varit väldigt skönt väder. Varmt men med lite vind som gör det behagligt. Så jag har suttit ute och bara tagit en lugn dag ensam hemma. Känns väldigt skönt. Sov länge, åt frukost och städade iordning lite. Ikväll så blir det mockning i lösdriften och rida en liten runda i skogen med båda hästarna.Likes

Comments

Lite halv seg dag, blir så när man ska börja jobba senare.... men har varit i stallet och ridit båda hästarna. Ringo skulle egentligen ridas i skogen men just dör vi skulle förbi arbetades det med att lägga ny grus eller något så red istället fram och tillbaka på grusvägen intill. Sprengja skulle egentligen vila men kände för att rida henne haha så provade att rida ute i gräshagen. I stallet finns det en extrahage som används ibland som är typ 100x50 och den var helt perfekt till att galoppera runt på och träna kondition. Vet inte varför jag aldrig ridit där tidigare? Får passa på nu bär den är nyklippt. Hon skötte sig bra men var lite tveksam i början. Nu ska jag äta lite innan jag kör till jobbet.

Jag tar inga nya bilder alls nu för tiden så får bli en gammal

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev här och det har hunnit bli augusti månad. Det händer inte så mycket, rider, är i stallet och jobbar. Men dagarna går lika fort för det. Sprengja är igång igen och Ringo är påväg. Båda två är väldigt tjocka efter allt gräs dom ätit under sommaren. Tror även vinterpälsen har börjat komma för dom fäller och börjar bli lurviga redan.... Skolan börjar snart och tror det kommer bli tufft med mycket kurser men ska bli skönt med lite mer rutiner igen. Är ändå nöjd med sommaren trots den inte varit så händelserik. Dock så har den varit väldigt avslappnad och har fått en bra blandning av ledigt och jobb.(okej hade såklart kunnat jobba lite mer) men i övrigt har det varit bra.

Lite bilder som inte kommit upp här.

Likes

Comments

Denna vecka har det varit mycket att göra! Sprengja har tillfälligt flyttat till ett annat stall som sällskap till en häst. Så har haft hästarna på två olika ställen och båda ska ridas och skötas. Så har blivit mycket fram och tillbaka mellan stall-stall och huset. Men hon har trivts bra och ska komma tillbaka i eftermiddag. Var även iväg i fredags och åkte till skogen och red. Hon skötte lastningen felfritt och helt okej i ridningen också förutom att hon som vanligt hoppar till vid farliga saker som stenar och stubbar. Annars har hon ridits på ridbanan och även där har hon skött sig bra. Ringo har gått lite i skogen men han har varit välidgt springig och stissig. Ska träna han lite mer på ridbanan så det blir lite ordning på hans gångarter och lydnad. Har även denna vecka varit i Malmö, på Ikea och jobbat. Vädret är fortfarnade väldigt blnadat. Mest är det kallt och regningt, precis som det varit hela detta året. Verkar inte bli någon rikitig sommar.


Likes

Comments

Bilder från en solig dag i Köpenhamn


Idag har varit en bra dag till skilland från två lite sämre innan. Vakande och gick upp vid 8, åt frukost och tränade kl 9. Det var väldigt skönt att träna tidigt på morgonen och något jag skulle kunna tänka mig göra i fortsättningen. Efter det så blev det några timmar i stallet. Lasttränade först båda och red sedan en tur i skogen. Hästarna var pigga så blev en lagom runda. Duschade dom sen och fixade iordning utrustning och stallet som vanligt. Kom hem och åt, duachade och sedan kom regnet. Så nu har det öst net resten av eftermiddagen. Men är helt okej att sitta i soffan och pilla på datorn. Dessutom med gott samvete när jag både tränat mig själv och hästen!

Likes

Comments

Idag så kopplades transporten och båda hästarna fick tränas på att gå in och ut flera gånger. Från början har ingen av dem varit svårlastade men så vände det på en dag. Har sedan varit dålig på att ta tag i problemt utan löst det med att locka in dem med mat. Men det var inget som funkande i längden så nu äntligen fanns tiden till att träna. Har kollat runt på youtube för att hitta ideér om vad som kan funka för mina hästar då iallafal Sprenja är sjukt envis när det gäller något hon inte vill göra. Använde samma metod som i filmen här under och det funkande faktisk på båda hästarna! Sprengja var något skeptisk i början och höll på som hon brukar men sen fattade hon. Jag vill gärna att hon ska kunna gå in själv framför mig om det är så att vi ska åka iväg själva någon gång, och hon gjorde det också! så glad jag blev att det äntligen funka. Sedan var det Ringos tur och han var också väldigt avvaktande i början och skulle inte ens gå i närheten av transporten. Men han fattade också snabbt vad jag ville och gick rakt på två gånger sen. Så är väldigt nöjd med båda hästarna och vi kommer fortsätta träna på det här regelbundet och även åka iväg oftare. För det finns ju inget tråkigare än att ha svårlastade hästarna när man ska åka iväg eller är borta.


https://www.youtube.com/watch?v=mmV87LM7niQ

Likes

Comments

Dena helgen jobbar jag inte vilket är första gången på några veckor, skönt! Har dock inte fått gjort så mycket ändå men men. Har tagit igen lite sömn iallafall. Gick till stallet imorse och satte på hästarna huvor och täcke. Blev en sväng av självplock av jordgubbar och hallon sen. Resten av dagen har bara varit lugn, gjort middag och ska nu till stallet och rida. Imorgon blir det också en dag hemma, tänkte träna, rida och städa.
Oj har verkligen dåligt med bilder så får bli en favorit i repris!

Likes

Comments

Blev en heldag i Köpenhamn i onsdags och lyckades pricka in en varm och solig dag. Jag körde dit och sen blev det en massa gående hela dagen. Hade med mig kameran så tog en massa bilder, här är några av dom!

Igår så var det också varmt så solade lite på förmiddagen sen blev det jobb 15-21. Idag regnar det och ska jobba ikväll. Ska till stallet först och pyssla med hästarna och fortsätta med städnigen.


Likes

Comments