Bilder från en solig dag i Köpenhamn


Idag har varit en bra dag till skilland från två lite sämre innan. Vakande och gick upp vid 8, åt frukost och tränade kl 9. Det var väldigt skönt att träna tidigt på morgonen och något jag skulle kunna tänka mig göra i fortsättningen. Efter det så blev det några timmar i stallet. Lasttränade först båda och red sedan en tur i skogen. Hästarna var pigga så blev en lagom runda. Duschade dom sen och fixade iordning utrustning och stallet som vanligt. Kom hem och åt, duachade och sedan kom regnet. Så nu har det öst net resten av eftermiddagen. Men är helt okej att sitta i soffan och pilla på datorn. Dessutom med gott samvete när jag både tränat mig själv och hästen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag så kopplades transporten och båda hästarna fick tränas på att gå in och ut flera gånger. Från början har ingen av dem varit svårlastade men så vände det på en dag. Har sedan varit dålig på att ta tag i problemt utan löst det med att locka in dem med mat. Men det var inget som funkande i längden så nu äntligen fanns tiden till att träna. Har kollat runt på youtube för att hitta ideér om vad som kan funka för mina hästar då iallafal Sprenja är sjukt envis när det gäller något hon inte vill göra. Använde samma metod som i filmen här under och det funkande faktisk på båda hästarna! Sprengja var något skeptisk i början och höll på som hon brukar men sen fattade hon. Jag vill gärna att hon ska kunna gå in själv framför mig om det är så att vi ska åka iväg själva någon gång, och hon gjorde det också! så glad jag blev att det äntligen funka. Sedan var det Ringos tur och han var också väldigt avvaktande i början och skulle inte ens gå i närheten av transporten. Men han fattade också snabbt vad jag ville och gick rakt på två gånger sen. Så är väldigt nöjd med båda hästarna och vi kommer fortsätta träna på det här regelbundet och även åka iväg oftare. För det finns ju inget tråkigare än att ha svårlastade hästarna när man ska åka iväg eller är borta.


https://www.youtube.com/watch?v=mmV87LM7niQ

Likes

Comments

Dena helgen jobbar jag inte vilket är första gången på några veckor, skönt! Har dock inte fått gjort så mycket ändå men men. Har tagit igen lite sömn iallafall. Gick till stallet imorse och satte på hästarna huvor och täcke. Blev en sväng av självplock av jordgubbar och hallon sen. Resten av dagen har bara varit lugn, gjort middag och ska nu till stallet och rida. Imorgon blir det också en dag hemma, tänkte träna, rida och städa.
Oj har verkligen dåligt med bilder så får bli en favorit i repris!

Likes

Comments

Blev en heldag i Köpenhamn i onsdags och lyckades pricka in en varm och solig dag. Jag körde dit och sen blev det en massa gående hela dagen. Hade med mig kameran så tog en massa bilder, här är några av dom!

Igår så var det också varmt så solade lite på förmiddagen sen blev det jobb 15-21. Idag regnar det och ska jobba ikväll. Ska till stallet först och pyssla med hästarna och fortsätta med städnigen.


Likes

Comments

Dagarna rullar på, jobbade hela helgen och igår så gick jag till stallet på morgonen, upptäckte att Ringo tagit av sig en och en halv sko så fick dra loss den andra så nu går han utan baksidor och får ta det lugnt tills hovslagaren kommer. Sprengja fick lite hjärnsläpp också så fick kasta ut henne i hagen igen så hon lugna ner sig. Åkte till Kivis marknad på eftermiddagen och tog sedan en ridtur på kvällen och då var hon lite lugnare och hon känns väldigt fin nu. Idag så ska stallet städas vilket kommer ta många timmar och all energi så tror Sprengja får stå idag.

Likes

Comments

Denna vecka har för min del varit väldigt händelserik, mycket åka fram och tillbaka, stressigt och trött. Haha, men den har också innehållit mycjet god mat, ett regnet falsterbo med vänner, ridning, shopping och mysiga kvällar. Så ja den har varit bra men lite rörig. Idag är det dags för jobb igen och även imorgon och på söndag. Nu på förmiddagen har jag städat och rensat ut lite skit på mitt rum. Ska snart åka iväg och gå på promenad och sen ikväll är det jobb. Också har min dator helt lagt ner nu. Den vill inte ens ta emot bilder från iPhonen längre så måste verkligen köpa en ny.

Bilder från veckan!


Likes

Comments

Igår och idag har jag varken haft ork eller motivation till något alls. Är trött men kan inte sova och vill göra nåt men inget känns lockande. Jaja idag satte jag fart och red ut båda hästarna i skogen under förmiddagen. Blev rejält varmt och svettigt för dom. Sedan tog jag tåget till Malmö och sedan Lund för shopping. Ska nu åka hem igen några hundralappar fattigare.... igår så var jag mest hemma, gjorde inte så mycket. Red Sprengja på ridbanan och hon va jättefin och avslappnad. Ringo longerades och även han va superfin!

Likes

Comments

Igår gick verkligen inget som planerar och dagen bara sega sig fram. Blev verken ridning eller åka till Danmark, istället så blev det ett försök att åka till stranden men det var så kallt så fick köra hem igen. Och mitt i allt så hade jag tappat bort min plånbok. Haha alltså, ville bara gå och lägga mig och hoppas på en bättre morgondag. Denna dagen har börjat bättre. Vaknade utvilad och tog mig till stallet efter frukost. Red Ringo och han fick klättra i skogen. Mycket flugor ute vilket han inte gillar alls så han va lite jobbig men vi tog oss runt. Stackars Sprengja hade en stor sten som fastnat under hoven som jag fick dra loss med en hammare. Tog sedan ut henne på ridbanan för att longera och ser att hon haltar på benet som sten fastar under. Inget i skritten men i traven så såg hon väldigt öm ut. Hoppas det inte är något allvarligare än att hon har ont efter stenen. Men hon fick gå ut i hagen igen och såg nöjd ut så får kolla upp det igen imorgon. Nu tar jag det bara lugnt här hemma och väntar på jobb ikväll.

Ringo från idag och en god drink igår som jag lyckades spilla ut hela tre gånger!

Likes

Comments

Är över två år sen dessa bilder togs, sjukt vad tiden går fort!

Idag är planen att rida båda hästarna. Tänkte Ringo skulle få klättra och Sprengja ridas en liten runda i skogen. Ska sedan till Danmark för att kolla på en häst, inte till mig dock även fast jag är väldigt sugen på en storhäst!

Likes

Comments

Den turen hanns med unde de senaste 5 dagarna. Åkte tidigt torsdag morgon mot Frankfurt. Coldplay på fredagkvällen. Stannde där till lördag morgon då bilen rullade vidare till Luxembourg för att äta och kolla runt. Vidare samma dag till Strasbourg, Frankrike. Var där under söndagen och sen hem på måndag via några stopp i Tyskland. Hade en kvarts marginal till Bordershop på vägen hem. Haha vilket resa, snabbt gick det men mycket hanns med. Nu fortsätter livet här hemma med hästar och jobb. Inte mycket roligare än så! Tanken är väl att båda hästarna ska igång ordentligt nu. Så blir mycket konditionspass och mycket galopp för att få upp flåset. Red Ringo igår och han kändes vädigt fin och pigg. Jogga han på ridbanan och skritta sen av ute. Sprengja fick några dagar extra vila. Nu ska jag snart åka iväg till marknad!
Likes

Comments