Header

Planerna för denna helgen var inte många men istället blev det något helt annat. Fredagen blev väl inte en sån lång historia, somna rätt tidigt men uppe desto tidigare på lördagen. Var väldigt effektiv och red båda på förmiddagen och Sprengja fick ett sånt pass hon skulle behöva varje dag haha. 1 mil i skogen på 1,5 timmar. Ringo gick skrittarbete på ridbanan, han är verkligen som en pinne. Men vi fortsätter på samma spår i skritt innan vi kan fortsätta vidare. Sedan så körde jag hela vägen till Helsingborg för att sedan lite spontant åka tåg till Malmö. Ja mycket mer hände inte och idag så är jag med på tävling vilket tog lite längre tid än jag trodde. Men har fått ridhjälp med båda hästarna så gör inte så mycket då!
Denna vecka har jag trotsat vädret och hållt igång hästarna trots storm och regn.

Mån: uteritt
Tis: vila
Ons: s-konditionspass med trav och galopp
R-skrittarbete
Tor- s- bommar på ridbanan
R-uteritt
Fre-vila
Lör:s-uteritt
R-skrittarbete
Sön-lätt pass på ridbanan
R-uteritt

Vi fortsätter på samma sätt i två veckor till innan det blir en längre viloperiod!

Såhär såg det ut härom dagen! En av de få soliga höstdagara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Usch vad måndagar är sega. Har en lektion på morgonen och sen är det håla i 2 timmar och 10 minuter. Verkligen sjukt segt. Idag efter skolan slutat ska jag snabbt hem och byta kläder, ta hand om kaninerna och sedan vidare till stallet och rida ut Sprengja, Båda hästarna reds ut igår och idag blir det en till liten runda. Dessa två kommande veckor är de sista i skolan och de ser helt vanliga ut. Helgen var bra, var hemma i fredagskväll, åt mat och låg i soffan med en chipspåse. På lördagen red jag Sprengja på ridbanan och Ringo skrittades ut och tölta i slutet. Det var storm så Sprengis var väldigt spänd men fin tillslut. Efter det så körde jag med och handlade och på kvällen så blev det mat och spel. Söndags så blev det lite shopping och haburgare i Lund och så reds hästarna ut senare innan det blev lite söndagsmys. Det var min helg i korthet!Likes

Comments

Nu är det redan mitten av oktober och jo tack det märks för fy vad kallt det är hela tiden. Denna vecka har det blåst och regnat dygnet runt så har faktikst inte ridit dom senaste dagarna. Usch och fy för kyla. Nu är det återigen helg och planerna är en lugn fredagkväll hemma. Har ladat över bilder från iPhonen och iPaden och sitter i soffan och skrivet ett litet blogginlägg. Imorgon så blir det stallet på förmiddagen och bara ta det lugnt och fixa med hästara, rida, putsa, fixa med hö och halm. Nu är det bara två veckor kvar i skolan detta år. Känns ju rätt skönt men praktiken kommer nog bli allt tuffare. Hästarna kommer att få vila/ motionsridas beroende på tid och ork men annars ska de bara få gå i hagen mellan höstlovet och fram till jullovet eftersom jag då har praktik i hela veckor. Men fram tills dess ska de hållas igång vilket är tre veckor till. Längtar faktiskt till julen av någon anleding haha, brukar inte göra det men just nu känns det som en mysig tid och att man efter det går mot ljusare och varamare väder igen!

Kom tänka på det att detta året har gått så sjukt fort! Nog för att det brukar göra det men allt har varit så suddigt på något sätt och kan inte komma på vad det beror på? Känns mycket som en landing från allt kaos det varit innan, haha. Men saknar det för just nu känns det som allt går i ett lunk. Jag trivs liksom med skolan och hästarna men är som något saknas...

Likes

Comments

Idag var det dags för årets sista tävling. Det blev en debut i T5 och så en start i V5. Vi har tränat en del på tölten men icke att den funka på en super taggad Sprengja inne på banan. Så inte nöjd med den starten då jag vet att hon kan mycket bättre. Dessutom trilla en av bootsen av så red med en utan att märka det. Men det blev en tredje placering bland seniorer som ensam ungdom. Har kommit fram till att hon behöver mycket längre framriding för att göra av med sin energi vilket jag inte velat göra tidigare när hon går två starter, då den ska räcka till andra klassen också men med hennes form nu är det inga problem. Så rida mer innan start så hon inte blir så taggad på banan så hon gör fel. Samma sak i V5, i traven så slog hon om till tölt ett par meter men annars var det helt okej! Bra poäng och äntligen våran första vinst fick vi dessutom! Men nu vet vi vad som ska tränas på också förhoppningsvis blir det fler tävlingar nästa år.

Likes

Comments

Denna vecka har kännts lång på något sett. Men nu är det snart helg och direkt när jag kommer hem så ska jag fixa häst och utrusting inför morgondagen. Blir inte särskilt tidigt men blir nog en lång dag ändå då en start ligger på förmiddagen och den andra senare på eftermiddagen. Ska försöka hinna skritta Sprengja och göra klart allt innan det blir mörkt sen blir det en lugn kväll hemma. Träningen på ovalbanan igår gick så bra. Sprengja var pigg och framåt och gjorde fina ökningar i tölten utan att bli för springig och galoppera med ena frambenet som hon brukar göra när hon blir för exaited. Jaja nu väntar en lektion till i skolan sen åker jag hem.

Var för mörkt för att filma igår men här är en bild innan det blev helt mörkt. Likes

Comments

Det summerar väl min dag haha. Har håla på två timmar på torsdagar vilket är lagom segigt. Jaja får ta vara på tiden! Men ikväll så blir det iväg och träna på ovalbana med Sprengja. Kan behövas inför helgens tävling. Har dock ett stort problem..Har inget bra tävlings/träningsträns till henne. För hemma rider jag på vanligt bett med hög nosgrimma på ridbanan och i skogen oftast på pelham. Men behöver ett vanligt acchen träns som passar henne vilket jag inte har nu. Men nu idag och på lördag ska jag prova vanligt bett+remont. Nu väntar en lektion i engelska sen ska jag hemåt och fixa kaninerna, äta och åka till stallet.Likes

Comments

En ledig dag idag! Det är visserligen soligt men iskallt och blåser gör det också. Hade en del saker som skulle göras idag och lite har blivit gjort. Var i sallet innan och klippe Sprengja men när jag kom till huvudet så ville den inte mer. Ska göra ett nytt försök ikväll så hon ser hyfsad ut för det gör hon inte nu. Hon reds iallafall ett klättrings-pass i skogen. Sedan har jag ätit för mycket och gjort körkortsfrågor. Städat undan lite och nu vet jag inte vad. Här är en liten planering för resten av veckan.

Torsdag: Skola hela dagen. Rida på ridbanan med bommar på kvällen.

Fredag: Ledig förmiddag, skola till 16.00 och sedan skritta S på kvällen, putsa och packa.

Lördag: Tävling, T5 och V5.Likes

Comments

Plötsligt blev det kallt och grått igen. Träden bytar färg och det är mörkt tidigt. Mysigt på ett sätt men gillar verkligen inte mörkert. Denna helg har det varit fullt upp. Körde till Lund igår och handla, sen åkte hem och red Sprengja. Efter det så blev det middag hos en vän hela kvällen så kom hem sent. Och idag så har jag städat och tvättat fram tills nu. Ska fortsätta på teori frågorna och senare gå till stallet och fixa. Sedan väntar en vecka med skola som vanligt och så är det halka på onsdag. Nervös! Annars är det inget inbokat just nu förutom tävling nästa söndag.

Dubrovnik

Likes

Comments

Sitter nu på bussen påväg till skolan. Känns lite fel fortfarande att börja så sen på fredagar. Jaja under morgonen var jag tvättat och städat till kaninerna så gjort lite vettiga saker. Ikväll så ska jag nog till stallet för har inget bättre för mig, haha. Skulle egentligen tävlat till helgen men så blir det inte. Väldigt tråkigt så har inget inplanerat. Plugga och städa. Men nästa helg så blir det Tyskland!

Lunchen igår efter körlektion:

Likes

Comments

Sov ungefär 2 timmar inatt. Var antingen en eller flera mygg som har ätit på mig så har legat och kliat och hört dom komma surrande så fick aldrig rikgtigt somna. Så lagom trött idag plus med massa myggbett varv det ena sitter på ögat så har jag tagit mig genom denna dag. Hade dessutom körlektion men det gick bra. Ska duscha, byta sängkläder(hoppas på att inga mygg stannar i rummet) och lägga mig i sängen. Blir vila för hästarna i två dagar. Blir ingen tävling till helgen heller som det var planerat men snart får kommer förhoppningvis den efterlängtade transporten!

Sprengja

Likes

Comments