Ferie 2017, USA 2017/2018

Vi kjørte fra Yellowstone rundt 5-6tiden onsdagskveld, og kom frem til Driggs i Idaho hvor vi skulle sove for natten rundt kl 8 på kvelden. I Driggs hadde vi leid Airbnb rom, og vi hadde vår første "hva-i-all-verden-er-det-vi-har-leid-oss-inn-på" opplevelse, haha!

Vi fikk kjøre anvisning på melding av de vi leide av rett før vi kom fram. Det var blant annet at vi skulle se etter en giga stor potet som satt på et lasteplan langs veien og et stort kino lerret da de vi leide rom av driver en drive-in kino på eiendommen sin. Vi kjørte inn gjennom ei billett-luke, der en gutt i ungdomsskole alder satt å tok imot penger mot kinobilletter. Vi slapp selvfølgelig å betale, og kjørte videre inn. Da vi kom forbi billett-luken var det akkurat som å komme inn i en eiendom du har sett på amerikanske, litt ekle, filmer, haha. Det var en stor eiendom, hvor hovedhuset var et lite slitt hus i hjørnet av eiendommen, og det var plassert tre husvogner rundt om på eiendommen, og drive-in kinoen var plassert foran på eiendommen. Vi parkerte foran huset, og la merke til ei dame som satt på en slitt sofa på verandaen foran huset med to unger. Ut kommer en rufsete mann, med langs rufsete skjegg, slitte og hullete klær og et hår han ikke har gredd siden 2015, haha. Da gikk hjernen vår på høygir, og vi vurderte kjapt om vi skulle legge oss inn på hotell i stedet, haha! Mulig det bare er oss, men vi fikk skikkelig assosiasjoner til Steven Avery og Making a Murderer serien. Men vi gikk ut, hilste på de, og begynte å føle oss mer å mer trygg! Rommet vårt var veldig fint og rent, og vi hadde et stort bad! Familien var kjempe hyggelig, og vi fikk vite at søsteren og broren bodde i hver sin husvogn på eiendommen. Barna var veldig søte og sprang å lekte i vannsprederen sammen med deres lille hund, og det var tydelig at det var en fin og kul familie vi bodde hos. Skummelt hvordan førsteinntrykk kan ta så feil!

Vi var heldige med at de sendte film på kino lerretet den kvelden, og vi fikk se filmen gratis ettersom vi sov hos de. Drive-in kino har alltid vært noe vi ville oppleve, men som har vært vanskelig da det nesten ikke finnes slike drive-in kinoer. Vi følte vi gikk tilbake i tid der vi satt i bilen, hørte lyden gjennom radioen og så på film. Filmen som ble sendt var Valerian. Filmen går vel på kino i Norge også nå, tror jeg? Uansett, en helt OK film.

Ellers var Idaho en stat vi bare kjørte så vidt gjennom, uten noen spesielle planer. Dagen etter våknet vi til tomt hus, og var litt usikker på hva vi skulle gjøre. Men vi bare pakket sammen og kjørte videre. Driggs var en stilig liten amerikansk by ved grensa til Wyoming, og vi skulle vel ønske at vi hadde litt bedre tid her. Men Salt Lake City og Tiny House ventet oss i Utah!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Ferie 2017, USA 2017/2018

Dag 5, og vi var oppe tidlig onsdag morgen for å slippe kø inn til Yellowstone National Park! Vi bodde bare 2minutter unna inngangen til nasjonalparken, så vi var på plass inni parken før halv 8! Yellowstone nasjonalpark ble etablert 1.mars 1872 og er USA´s første nasjonalpark, og den er også sagt å være verdens første nasjonalpark. Nasjonalparken er utrolig stor og ligger i både Wyoming, Montana og Idaho. Størsteparten av Yellowstone ligger i det nordvestlige hjørnet av Wyoming, og inne i parken finner man for det meste geysirer, fargerike "dammer" og varme kilder.

Parken er så stor at det tar flere timer og dager for å få se alt. Som alt annet i USA er parken veldig bil-vennlig, sånn at man kan se veldig mye fra sin egen bil. Derimot er det også en del turstier som går innover i skogs-landskapet hvor man kan få oppleve blant annet det store dyrelivet parken har. Vi hadde bare en hel dag i parken, men vi hadde satt av noen timer dagen etter hvis vi følte vi ville se mer før vi kjørte videre. Det er anbefalt og ha 3 dager i parken, så vi var veldig spente på om vi kom til å rekke det vi ville, og evt litt mer. Men det gikk veldig fint!

Mammoth Hot Springs

Vi hadde planlagt ei lita rute vi kjørte etter denne dagen, og første stoppen var Mammoth Hot Springs. Denne lå bare en liten halvtimes kjøretur unna hotellet vårt og inngangen til parken, og vi var der i 8-tiden om morgenen. Det var helt perfekt og stille, og uten alle andre turistene fikk vi gå nesten alene å se på de fascinerende varme kildene.

Mens vi gikk rundt der fikk vi også øye på mange rådyr som var ute på vift denne morgenen. Som sagt, Yellowstone har mye dyreliv, alt fra mus og ekorn til rådyr, elg og bjørn. To sistenevnte så vi ingenting av, men det var mye skriverier og plakater om bjørn i området. Hele 20 stk har blitt angrepet av bjørn i Yellowstone fra 2000 - 2016, der mange av de ble drept. Man ble anbefalt å gå 3 personer eller fler hvis man skulle gå en av turstiene, og man burde ha med seg bjørnespray.

Det var veldig stilig å se at det kom røyk opp fra bakken, og at vannet som rant nedover berget var varmt. Det sto flere skilt om at det ikke var lov å kjenne på vannet, da det er så varmt at du kan få brannskader.

Artist Point

Videre kjørte vi en time inn til Artist Point som ligger i Canyon Village. Her er det en stor og mektig foss som renner nedover. Plassen er kjent for artister som kommer hit for inspirasjon til malerier. Her begynte det å fylle seg opp med flere folk, og vi fant ut at en foss var vel ikke så kult å se likevel, haha.

Grand Prismatic Spring

Videre kjørte vi fra Artist point og en times tid nedover mot Grand Prismatic Spring! Grand Prismatic Spring er den største varme kilden i USA og den tredje største i verden og har helt nydelige farger! Den ble oppdaget i 1871, og fargespekteret går fra rødt til blått, altså i regnbuens farger🌈. Det var veldig fint! Vi gikk først ved siden av den, og to-tre andre mindre kilder, før vi så at det sto mange på en topp litt lenger bort. Vi fant ut hvor vi måtte kjøre for å komme oss dit, pakket full camelbackene med vann og gikk en liten tur opp til denne toppen for å forhåpentligvis få sett Grand Prismatic Spring fra høyden.

Det var helt nydelig! Utrolig at den er så fargerik, jeg skjønner ikke helt hvordan det fungerer. Men fint var det i alle fall! Her kunne vi stå en stund, før vi tok til fornuften og gikk ned igjen ettersom vi hadde en del stopper til før dagen var omme.

Før vi kjørte noe mye lengre stoppet vi ved en rasteplass i parken for å spise litt mat. Vi synes vi har vært ganske så rutinerte når det har kommet til mat, og hatt med oss brødskiver, pålegg og drikke i kjølebager i bilen, sånn at vi slipper å må kjøpe fast-food for ofte, hehe. Vi fant oss en fin og fredfull plass å spise lunch.

Fountain Paint Pot

Fountain Paint Pot er et området med både et par fargerike kilder, et "gjørme bad" som bobler og geysirer. Da vi kom dit var det en geysir som var aktiv, og vi så flere som hadde stilt seg til framfor en annen geysir som vi fikk høre skulle gå av om noen minutter, og som skulle være større. Denne geysiren går av ca hver 4.time, så vi var heldige med timingen og i tillegg fikk vi VIP plass rett foran den.

Overalt ved disse "attraksjonene" var det oppsatt skilt om at det ikke var lov å gå utafor disse oppbygde stiene som gikk rundt. Dette er fordi bakken her er veldig ustabil. Det er mange som har både prøvd å gått oppå der, og kjent på de varme kildene, som har fått uheldige konsekvenser. Noen har falt ned i kildene, og rett å slett forsvunnet, altså gått i oppløsning. Ekkelt å tenke på. Vi holdt oss på stiene for å si det sånn, hehe!

Old Faithful

Den mest kjente geysiren i Yellowstone er Old Faithful. Den ligger ved visitor center og "sentrum" i Yellowstone. Old Faithful var den første geysiren som fikk navn i Yellowstone. Den kan skyte opp mellom 14000 - 32000 liter kokende vann og kan ha en høyde på 32 - 56 meter opp i luften. Her er det altså store krefter i sving!

Black Pool var egentlig siste stoppen vår i Yellowstone, men etter Old Faithful var vi ganske så slitne og lei. Hverken jeg eller T er noe spesielt glade i å gå i kø hvor det ikke er naturlig at det skal være kø, haha. Så vi ble veldig lei alle turistene. Derfor bestemte vi oss heller for å la det vi har sett være en god opplevelse, i stedet for å presse oss gjennom enda en folkemengde for å se det siste vi hadde på planen. Dessuten kunne vi kjøre opp hit dagen etter hvis vi absolutt måtte se Black Pool.

Det luktet gammel fis i nesten hele parken, spesielt ved disse varme kildene og geysirene. Lukta kommer fra gassene som blir skilt ut fra bakken. Vi fikk også høre at hvis man følte seg dårlig ved kildene, måtte man bare gå langt bort. Med tanke på alle som var her, tenker jeg at det er veldig få som blir dårlig av det, hehe!

Yellowstone var nydelig da!❤

Likes

Comments

Ferie 2017, USA 2017/2018

6700km senere og vi har kommet oss hjem fra bilferien! Turen gikk smertefritt, og vi har med oss fine opplevelser og nye inntrykk med hjem. Vi har vært gjennom 8 delstater og sett mye av det USA har å by på. Både positivt og negativt. Vi har ekstremt mye bilder og film, og ikke minst mye å fortelle fra disse to ukene! USA er et fint land altså

Dag 4, og vi skulle nå kjøre fra Whitewood i South Dakota til Gardiner i Montana. Denne etappen hadde vi planlagt skulle være en ren transportetappe hvor målet var å komme frem til Gardiner før 20.30. Vi kjørte tidlig om morgenen og tok det med ro langs veien og stoppet på plasser vi syntes så interessante ut. Vi kjørte for det meste på småveier og har prøvd å unngå motorveier langs ruta vår da småveier som regel er finere og mer behagelig å kjøre på. Det var ikke så mye å stoppe for langs veiene der, det så for det meste ut som på bildene under, haha.

Vi stoppet selvfølgelig ved delstatskiltet, det er jo egentlig et must så lenge det går an! Vi har faktisk dratt den så langt at vi kan ta en omvei for å ha muligheten til å stoppe ved skiltene, haha. Montana var også veldig fin, masse landbruk langs veien! Nesten som å være hjemme i Verdal, haha!

Vi kjørte også gjennom en del Indianerreservat på veien gjennom Montana. Her var det en del indianere som var ute på vift! Vi tenkte å stoppe for å ta bilde av et eller annet, men kjørte fort videre da vi kjørte forbi en bil med fullt av indianere både inni å som satt på planet som så litt rart på oss, haha.

På veien kjørte vi innom Little Bighorn Battlefield som ligger i Crow Indian Reservation. Dette er et av områdene hvor amerikanerne og indianerne kriget. Den store krigen mellom de hvite og indianerne holdt på i flere tiår på 1800-tallet, og over store deler av norddelen av USA, blant annet South Dakota, Montana, Idaho, Wyoming osv. Slaget her i Little Bighorn var en del av Black Hills krigen og fant sted i 1876-77. Slaget er et av de største slagene i indianerkrigene, der Indianerne vant her i Little Bighorn. Sitting Bull og Crazy Horse sto i spissen for Sioux og Cheyenne indianerne, som stilte med hundrevis av folk for å slå de hvite soldatene.

Bildet over er fra the Last Stand Hill der de hvite soldatene døde en etter en, og hvor indianerne vant slaget. Som jeg har forstått det så representerer hver gravsten plassen hvor hver soldat døde. Det forklarer i alle fall hvorfor gravsteinene står litt over alt.
Her var det et minnesmerke for Amerikanerne, og et minnesmerke for Indianerne.

Bildene over er fra the Last Stand Hill, og er et minnesmerke for the 7th Cavalry.
Bildet under er fra minnesmerke til Indianerne. Minnesmerket lå litt gjemt til, og hadde en del historie og bilder der inne.

I tillegg var dette en kirkegård hvor mange av de er gravlagt. Kirkegården var veldig fin, og lå sånn til at det hadde utsikt utover landskapet hvor krigen fant sted. Kirkegården minnet veldig om Arlington Cemetery i Virginia utenfor Washington DC, med sine hvite gravsteiner fint plassert på rekke og rad.

Noen av gravsteinene hadde også flagg og/eller blomster.

Etter en liten time her kjørte vi videre vestover uten noen spesielle stopper. Til slutt kom vi fram til Gardiner, Montana hvor vi skulle sove for natten. Vi kom fram rett før solnedgang, og gikk rett ut for å fly litt drone, så det ble ingen bilder fra plassen, haha. Men Gardiner var en veldig kul liten plass, og ligger rett ved den nordlige inngangen til Yellowstone som var vårt neste stoppested!

Likes

Comments

Ferie 2017, USA 2017/2018

Etter to dager i Colorado hos mine to fjerne slektninger, startet roadtripen vår for fullt og vi kjørte strake veien til South Dakota! På veien kjørte vi gjennom Wyoming, og for en fin stat! Det skal sies at vi bare kjørte gjennom og stoppet ikke på noen spesielle plasser, men naturen rundt var så fin! Det var så grønt og frodig, strake veier, og vi syntes det lignet litt på noen plasser fra England. På bildet over kjørte vi inn til South Dakota, og det var litt rart fordi naturen forandret seg veldig fort etter vi kjørte over grensa. Fra Colorado tok det ca 5,5 timer opp til første stopp som var Mount Rushmore!

Mount Rushmore

Wow, dette var litt mer heftig enn det vi hadde sett for oss! Vi viste ikke helt hva vi skulle forvente, og hvor stort monumentet var, men vi ble positivt overrasket i alle fall. I tillegg var vi heldig å fikk gratis inngang, noe som var veldig greit! Vi parkerte å gikk opp til utkikkspunktet, kjøpte is og bare sto der å nøt utsikten litt. Det er utrolig at de klarte å lage dette! Vi var i alle fall mektig imponert.

Vi gikk ned til museumet og leste litt historie før vi selvfølgelig måtte innom gift shop´en. Så gikk turen videre nordover mot Deadwood!

Deadwood

Denne byen hadde jeg ingen forventninger til, bortsett fra at T hadde fått fortalt at det var verdt å innom å se. Det var tydelig at veiene vi kjørte på fra Mount Rushmore området og nordover var veier for motorsykler da det nesten var flere motorsykler enn biler langs veien. Og Deadwood var intet unntak for motorsyklister. Langs hele Main street i Deadwood sto det hundrevis av motorsykler parkert, og det var motorsykkel folk med skinnvest og hele pakka som rulte gata, haha.

Deadwood er en gammel by som ble grunnlagt og bygd på 1870-tallet. Byen ble bygd ulovlig da området tilhørte American Indian. Hele Deadwood er en National Historic Landmark, og byen var veldig kriminell og lovløs før i tiden. Byen var kjent for sine saloons, bordell og kasinoer, og drapet på "Wild Bill" Hickok, en kjent gunman og gambler i Deadwood. Han ble skutt bakfra av Jack McCall mens han satt i en stol å spilte poker, og kortene han hadde på hånda da han ble skutt har blitt kalt the Dead Mans Hand - to svarte åttere og to svarte ess. Denne stolen han døde i sto i Saloon10 og man kunne gå inn å se på den, men jeg hadde selvfølgelig glemt IDen min i bilen som sto parkert et stykke unna haha, så den fikk vi ikke sett. Dette var en veldig spennende by med masse historie, og gamle bygninger som nesten ikke er rørt siden tidlig 1900-tallet.

T og "Wild Bill" Hickok.

Etter en god time langs gata i Deadwood måtte vi kjøre videre til Whitewood hvor vi skulle sove for natta. Her hadde vi leid Airbnb, og bodde hos et gammelt ektepar i et rolig og greit nabolag. Vi fikk en god natt søvn og var klare for en ganske så lang bil etappe inn til Montana.

Likes

Comments

USA 2017/2018, Ferie 2017

Endelig er vi godt i gang med ferieturen vår! Dette innlegget hadde jeg planer om å få publisert langs veien, men det har vært veldig dårlig dekning. Men fram til nå har vi vært i Colorado og South Dakota, og nå ligger vi å slapper av på et hotell i Gardiner, Montana. Men først et innlegg om de to fine dagene i Colorado!

Fredagen gikk med på pakking, trening, rydding og noen små ærend. Treningen angret jeg litt på da jeg har hatt gangsperre disse to første dagene, haha... Og apropos pakking - T gjorde et siste krampetrekk å kjøpte seg drone på fredag, og drona ble selvfølgelig morsommere enn å pakke, så det ble litt sent, haha! Vi hadde bestilt Uber til flyplassen kl. 3 på natta, og da med drone og litt pakking så fikk vi vel ca 2 timer søvn før vi måtte dra. Vi håpet på å få sove på den 1,5t lange(korte) flyturen, men da var vi plutselig spente og lys våkne. Men det fikk gå, vi hadde mye på planen denne lørdagen!

Vi fikk hentet ut leiebilen vår, som er en splitter ny Nissan, og er veldig fornøyd med den! Vi kjørte rett til Colorado Springs hvor vi skulle møte fjerne slektninger av meg. Becca og jeg er i slekt fra langt tilbake i tid. Litt usikker på hvor langt tilbake det er (mulig mormor vet det) men vi tror vi har samme tipp tipp oldefar. Uansett det er ganske langt bak! Men vi synes det er veldig gøy at vi har kontakt med de amerikanske slektningene våre også!

Becca og Jon, deres to barn og hunden tok oss varmt imot der vi kom ganske slitne etter lite søvn og en ganske lang tur. Huset til Becca og Jon er helt nydelig, med skandinavisk stil, og de har en utrolig fin utsikt over Colorado Springs og en av mange 14ers (14000ft/4200m høye fjell) som heter Pikes Peak. Fjellet Pikes Peak er veldig populært, og man kan enten gå til toppen, ta toget opp eller kjøre bil(!) til toppen. Jeg syntes det hørtes veldig kult ut, og hadde veldig lyst å opp dit, men vi ble frarådet det ettersom det er høysesong for turisme og det i tillegg var meldt dårlig vær der oppe. Vi var også veldig uheldige med at skyene dekket over toppen på Pikes Peak mens vi bodde hos Becca og Jon. Men utsikten var nydelig likevel!

De dro oss med ned til Garden of the Gods som er en park med disse nydelige røde fjellene som stikker opp fra et ellers grønt og frodig området. Det var helt nydelig. Garden of the Gods er kåret til USAs beste park med Central Park i NY på andre plass, og det skjønner jeg veldig godt! I parken kan man gå turer, klatre og ta masse fine bilder. Man finner også the Kissing Camels og Balancing Rock der. Bildet under kan dere såvidt se the Kissing Camels, litt vanskelig å ta bilder av det da vi kom rett under de. Men man kan se snutene på begge, og kuppelen til den ene kamelen.

Senere på kvelden dro vi ut til middag samtidig som de viste oss rundt i Downtown Colorado Springs og nabolagene rundt. Etter middag dro vi til Broadmoor hotel som er et gammelt og ekslusivt hotell i Colorado Springs med golfbaner hvor profesjonelle golfere spiller, et stort vann i midten og en nydelig utsikt opp mot fjellene. Vi gikk rundt i området, fikk sett en rådyr familie vandre langs elva, kjøpte oss litt dessert før vi kjørte hjem igjen hvor vi tente bål i hagen å satt der utover kvelden.

Morgenen etter satt vi å nøt litt mer av utsikten før vi dro til en frokost-plass som faktisk serverte god å næringsrik frokost! Etter frokosten dro vi hjem å pakket bilen og sa hadet til denne fine familien. Vi koste oss veldig sammen med Becca og Jon, kidsa og hunden, og vi hadde det så koselig! Videre gikk turen nord for Denver, CO, til Berthoud hvor broren til Becca bor, Dustin, altså enda en fjern slektning av meg! Her hadde vi egentlig planer om en liten fjelltur, men også her ble vi hindret av været. Men Dustin og kona Amber dro oss med til Fort Collins som er en college by hvor blant annet Colorado State University holder til.

Her dro vi på Odell Brewery der de solgte lokalt øl. Det var en veldig fin liten bakgård der hvor vi satt å koste oss i sola. Vi gikk rundt i byen der å fikk se noen små butikker før vi satte oss på en pizzarestaurant. I Colorado er det lite av kjede-restauranter da folket heller velger å spise på uavhengige restauranter, noe vi syntes var veldig artig da man får prøve noe nytt!

På kvelden dro vi hjem å satte oss atter en gang rundt bålet i hagen til solnedgangen å pratet om alt mulig, og det var så koselig! Dustin og Amber har også to hunder, en Grand Dane og en Catahoula Leopard dog. I tillegg passet de to Huskyer denne helgen også, så det var totalt 4 store hunder i hjemmet mens vi var der, noe som bare var koselig! Jeg er jo vokst opp med 10-15 huskyer rundt meg, så det var bare gøy, og hundene var veldig snille!

Vi hadde det helt topp begge dagene i Colorado, og vi er veldig takknemlige for at vi fikk være hos Becca og Jon, og Dustin og Amber disse dagene! Colorado er en helt fantastisk fin stat! Den minnet oss litt om Norge på noen plasser med alle de høye fjellene. Funfact - Hele delstaten Colorado ligger ca 1000 moh eller høyere, og byen Colorado Springs ligger rundt 2000moh, som da er nesten like høyt som Galdhøpiggen. Colorado er virkelig en stat jeg kunne dratt tilbake til, og jeg håper jeg får sjansen til det!

Nå er det straks natta her, før vi skal på nye eventyr imorgen!

Likes

Comments

USA 2017/2018

Lørdag dro vi bort til Scottsdale som ligger rundt 1 time øst fra der vi bor. Vi dro sammen med en fin gjeng, hvor vi først kjørte til Papago Park og Hole in the Rock. Papago Park var nydelig med flere små vann og masse palmer og kaktuser, og Hole in the Rock er som navnet tyder - et hull i en stein. Hullet var stort, og man kom fra baksiden og fikk se parken gjennom hullet, noe som var veldig fint!

Videre dro vi til Old Town i Scottsdale, en liten koselig western by med gamle bygninger, butikker med cowboy utstyr og stilige restauranter. Her gikk vi rundt å så oss om, spiste lunch og vurderte cowboy hatt. Old Town var veldig fint!

På slutten av dagen dro en kollega av T med oss på TopGolf. Jeg har prøvd golf 1 gang før, men det er lenge siden. Det var veldig gøy, selv om golf ikke er min type sport, så greide jeg å samle noen få usle poeng, haha!

Vi hadde en veldig fin lørdag i Scottsdale sammen, og vi endte lørdagskvelden hjemme til en annen kollega med brettspill!

Likes

Comments

USA 2017/2018

Endelig, etter mange uker med planlegging, frustrasjon og hodepine, er vi i mål med ferieturen vår! Det blir som sagt en stor roadtrip hvor vi skal innom mange nye stater, byer og småplasser. Vi er litt usikre på hva vi har begitt oss ut på, men vi tror det blir veldig bra!

Vi viste jo at vi skulle ha 3 uker ferie allerede i vinter, men vi er jo ganske trege da, så vi begynte ikke for fult å planlegge før for noen uker siden. Fra den tid har vi vært innom utallige mange alternativ, med alt fra Hawaii, liten roadtrip opp vestkysten, Chicago, Seattle osv. Den store planen vår helt fra starten av var å kjøre vestkysten fra San Diego og opp til San Fransisco og ned igjen, men for ei uke siden skiftet vi helt retning og bestilte enveis flybillett til Denver, Colorado og leiebil. I Denver områdene har jeg en del slekt som vi skal overnatte hos og bruke de første dagene sammen med. Etter et par dager der starter den store bilferien!

Vi skal opp til Mount Rushmore i South Dakota, så gjennom delstaten Montana videre ned til Yellowstone i Wyoming før vi kjører gjennom delstaten Idaho ned Salt Lake City i Utah. Fra Salt Lake City kjører vi ned til Arches nasjonalpark øst i Utah før vi kjører tilbake gjennom Salt Lake City og ned gjennom ødemarken i delstaten Nevada og opp til Lake Tahoe hvor vi skal ha to netter for å slappe litt av. Videre kjører vi til Yosemite, San Fransisco, ned til Santa Maria og til slutt Los Angeles, alle i delstaten California, før vi kjører hjem til Surprise, Arizona igjen. Og dette er de store byene/plassene vi skal på, i tillegg til alle småveiene og småplassene vi skal besøke og se på. Turen er 560 mil lang, tar 60 timer +- fordelt på 15 dager, og vi skal kjøre like langt som tur/retur Lindesnes - Nordkapp + Lindesnes - Oslo. Lurer virkelig på hva vi har begitt oss ut på, haha... Heldigvis har vi ei uke ferie igjen før hverdagen slår til, så får vi se hvor sliten vi er etter denne turen. Om vi ikke er slitne nok etter denne bilferien har vi i alle fall en hel haug med bilder og film som skal gåes igjennom etter endt tur! Blir sikkert og bruke like lang tid på det som vi brukte på å planlegge.

På nesten hele turen skal vi bo hos fremmede gjennom Airbnb. Det er vi begge veldig spente på, men har hørt bare godt om det, og vi har vært veldig beviste på hvem vi sover hos. I tillegg til at det som regel er billigere enn hotell (og som regel bedre med tanke på plass), blir vi også kjent med nye mennesker. I nærheten av noen av nasjonalparkene har vi valgt å lagt oss inn på hotell, da de som regel ligger midt i smørøyet og vi slipper ekstra kjøretid. Vi gleder oss! Vi får håpe vi ikke møter på alt for mange utfordringer på turen, selv om det nok kan bli en liten prøvelse på mye av turen.

Vi setter oss på flyet lørdag om ei uke! Nå skal vi bruke helgen godt med avslapping så fort T er ferdig på jobb!

Det skal sies, bilferier er vi enten utrolig lei av etter et års opphold her i USA, ellers så har vi fått smaken på det, og en bilferie i Norge blir piece of cake, haha!

Likes

Comments

USA 2017/2018

En stund siden sist, men her har det vært lite fart de siste ukene. Egentlig ganske godt, sånn at vi har fått satt oss inn i denne nye hverdagen her i Surprise. Det er mye å bli vant til her, det er et annet klima, flere og større krypdyr og ikke minst en større by. Krypdyrene/dyrene kan jeg ikke fordra! Vi var veldig heldige i Florida, og hadde ikke noe annet enn en liten edderkopp i hus, men her har vi allerede hatt en død kakerlakk, en edderkopp og tre gresshopper/sirisser i hus. Og det til tross for at vi bor i 3.etasje. Flere har hatt skorpioner i hus også, og det håper jeg vi slipper! For å si det sånn - her hjemme er det alltid rent og pent, haha! Støvsugeren står fremme ettersom vi støvsuger hver dag😝. Jeg skal ikke ha flere dyr her inne.

I løpet av de siste ukene har vi vært på IKEA en tur, egentlig bare for å spise svenske kjøttbullar og kjøpe smågodt❤. Vi kjøpte også noen småting som vi trengte i leiligheten. Det var faktisk ganske rart å gå på IKEA, vi følte vi var tilbake i Trondheim, helt til vi hørte amerikansk og så USA og Arizona flaggene vaie sammen med det svenske flagget. IKEA er IKEA altså, uansett hvor i verden man er!

Ellers har vi (les: jeg) ligget i solsenga de fleste dagene! Graderstokken ligger rundt 40 grader nå, så det begrenser seg hvor lenge man klarer å ligge i solsenga før man må hoppe i bassenget. Men i forhold til hvor varmt det var når hetebølgen sto på, er det en mye bedre temperatur nå. Vi har nok blitt ganske så vant til varmen også, man blir ikke like sjokkert over varmen når man går ut lenger. Det var en morgen det var rundt 25 grader, og jeg syntes nesten det var litt kaldt å gå i kjole. Spørs om vi har blitt litt akklimatisert, hehe...

Vi er jo også midt i monsoon sesongen som de fleste sikkert har fått med seg. Monsoon sesongen er sesongen med regn, lyn og torden, vind og sandstormer. Jeg har nok skrevet om denne sesongen i et tidligere innlegg også, men nå har vi jo faktisk fått opplevd litt av den! Vi har hatt et par sandstormer, noe regn og lyn. Jeg sier lyn og ikke torden fordi jeg ikke har hørt noe buldre lyd, selv når lynet slo ned ved siden av oss. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke hørte det da. Uansett, denne sesongen er faktisk ganske fascinerende! Det pleier å være veldig fint vær med sol, lite skyer og lite vind på dagtid, men når ettermiddagen/kvelden kommer så begynner det plutselig å blåse kraftig, så kommer sandstormen, så kommer regnet og tordenværet, så er det over nesten like fort som det kom. Det virker også som himmelen bare åpner en sluse på noen kvadratkilometer og regnet bare bøtter ned. Fox10Phoenix, avisa, la ut en timelapse av lørdagens storm, hvis noen er interessert i å se det. Det er en veldig kul liten snutt!
Her er linken https://www.facebook.com/FOX10Phoenix/videos/1442280175820525/ ​ Jeg fikk tatt noen bilder av den lille sandstormen vi hadde før det ble helt grått utafor vinduet. Dagen etter, og forsåvidt den dag i dag, ser vi flere trær som tapte mot vinden. Vi får også sånne varsler når det er fare for sandstorm, og telefonen klikker helt med høye lyder og man skulle tro verden er på vei under hvis man ikke har hørt lyden før, haha...

Straks går T ut i ferie! Han skal ha 3 uker nå i august, og vi driver fortsatt å planlegger turen vi skal på. Vi skal på tidenes roadtrip! I 14-15 dager skal vi være på veien, og jeg kan si at det blir litt av en opplevelsestur! Det blir blant annet slektsbesøk, nasjonalparker, lange bil-etapper og noen kule overnattinger. Vi skal se hva USA har å by på annet enn de største byene, og jeg tror det er mye fint å se! Jeg kommer tilbake med mer info når vi har planlagt hele turen! Siste del av ferien tror jeg blir ganske chill, mulig vi tar en "staycation" og leier oss inn på et hotell eller Airbnb i Phoenix, eller kjører ut mot kysten for et par dager. Vi får se, vi er nok veldig lei bil og veier når vi kommer hjem fra roadtripen, hehe!

Likes

Comments

USA 2017/2018

Utrolig hvor mye Arizona har å by på! I Sedona finner man røde og majestetiske fjell, og en natur man ikke har sett maken til. Sedona er virkelig nydelig.

Fra Flagstaff tok det oss rundt 1 time før vi kom til Sedona, og det var så mye folk i byen! Det var jo Independence day weekend, så mange hadde tatt turen til Sedona, og det skjønner jeg veldig godt! Det var litt bedre temperaturer der, selv om det var varmt der også. Men i forhold til Phoenix, så var det absolutt en bedre temperatur!

Vi kjørte ned til hotellet i Village of Oak Creek som lå litt sør for selve byen, og tok taxi opp til bykjernen for å spise mat. Etter å ha spist gikk vi oss en tur i gata å så hva byen hadde å by på. Bak byen så man disse røde fine fjellene.

Etterpå var planen å dra opp til the Chapel of Holy Cross. Det er et kapell som er bygd inn i et fjell, og er så fint! Dessverre stengte det rett før vi kjørte dit. Ganske så kjipt, men vi gikk oss en tur å fikk se landskapet litt på nærmere hold.

Det var nydelig, fint vær og godt selskap! Vi ble stående her å ta masse bilder, haha...

Klokka begynte å nærme seg solnedgang og vi satte kursen mot flyplassen i Sedona. Her skulle det nemlig være veldig fint å se solnedgangen fra, da flyplassen ligger ganske høyt oppe! Vi fikk en veldig fin utsikt og det kom ei dame å spilte fiolin mens sola gikk ned. Snakk om romantisk stemning!

Utover kvelden gikk jeg, T og Espen på en pub som lå rett ved hotellet. Her kom vi i snakk med noen lokale og fikk pratet mye. Når man treffer lokale så er det jo en selvfølge å spørre hva det er å finne på i byen, så jeg spurte han jeg satt ved siden av og fikk nesten hele historien om Sedona! Man skulle tro Sedona var en gammel by, men byen er faktisk bygd på 70-80tallet og begynte ikke å vokse ordentlig før da. Selve Sedona ble grunnlagt i 1902, men fra da til 70-tallet var det bare noen gårder og noen 100 innbyggere.

På 70-tallet kom Abe Miller til Sedona og lagde Tlaquepaque. Tlaquepaque er kunstmuseum og shopping. Det var helt nydelig der, og alt var perfeksjon. Han jeg snakket med var kunstner selv, og eide et kunstgalleri i Tlaquepaque. Bildene over og under er fra Tlaquepaque.

Tlaquepaque ligger så å si midt i Sedona, og noen år etter at dette ble bygd, begynte Sedona by og formere seg rundt Tlaquepaque.

Jeg fikk litt gresk følelse av å være der, selv om jeg aldri har vært i Hellas, haha...

Det var også et lite kapell i Tlaquepaque. Det var stengt, men jeg fikk lurt meg til et bilde mellom sprekkene, haha!

Tlaquepaque var veldig fint og et koselig sted å være! Vi så litt på kunsten de hadde utstilt i de forskjellige butikkene også. Selv om jeg ikke er så kunst interessert var det veldig fint å gå å se litt. Vi var ikke helt i slag denne mandagen, så etter et lite besøk her i Tlaquepaque kjørte vi hjemover til Surprise igjen! Heldigvis er det bare rundt 2 timer til Sedona, som er som å kjøre Brekstad-Verdal, så jeg vil tro det blir flere turer dit!

Likes

Comments

USA 2017/2018

Ah, endelig sitter jeg godt plantet i sofaen etter en fin dag! Vi fikk flyttekassene våre idag. Vi bor jo i tredje etasje, og med tre tunge zargeskasser og 45grader, ble det en god treningsøkt/svetteøkt! Men endelig er de i hus også, så dagen har blant annet gått med på å rydde ut av de! Ellers har vi spist middag sammen med Bev og Ryan på Cheesecake Factory! Det var superkoselig! Bev og jeg er i slekt, riktignok ganske langt bak, men våre familier har holdt kontakten noe som jeg synes er veldig bra!

Over til overskriften - Grand Canyon, for en plass!

Vi møtte resten av reisefølget vårt, Ina, Martin, Martin og Hanne i Flagstaff på lørdags morgenen, fylte opp bilene å kjørte en times tid opp til Tusayan, den siste byen før Grand Canyon. Her parkerte vi bilene, betalte 30 dollar for alle sammen og satte oss på en buss som tok oss opp til Grand Canyon Visitor Center.

Fra Visitor Center fulgte vi vel egentlig strømmen til vi kom til utkikkspunktet og fikk det synet! Det var så fint, og det så nesten falskt ut! Akkurat som om noen hadde satt dit et stort bilde, haha... Men når vi gikk ut på kanten ble det litt mer ekte. Når jeg tenker tilbake skjønner jeg ikke at jeg turte å gå så nærme kanten. Alt for et bra bilde si, haha...

Grand Canyon er en utrolig stor plass, og det er veldig spesielt å tenke på at Colorado River har gravd ut denne store og lange gropa!

Vi var ikke de eneste som tenkte oss ut hit på en lørdag for å si det sånn!

Det går gratis busser langs Grand Canyon som man kan sette seg på hvis man ikke vil gå. Vi hadde bare noen få timer, så vi valgte å ta buss lenger innover for å få sett mer. I tillegg var det mindre turister lenger inn, så det gjorde opplevelsen bedre også. Jeg kommer ikke over hvor fint det er der! Jeg lar egentlig bildene tale for seg.

Bildet under kan man se Colorado River helt der nede.

Vi hadde en veldig fin lørdag her i Grand Canyon, og håper vi får tatt turen dit en gang til for å se mer av den.

Etter en hel dag her dro vi slitne og fornøyde tilbake til Flagstaff hvor vi skulle sove for natta. Neste stopp var Sedona!

Likes

Comments