En hake med forsikringa vår er at vi må ha amerikansk førerkort, og dette måtte vi ha innen 30 dager. Derfor har vi øvet litt på dette denne uken, og tatt litt tester på nett. Vi har begge fått prøvd oss ute i trafikken her og vi synes det er mye likheter i trafikkreglene her som i Norge, bortsett fra noen forskjeller og at veien er større og at det er mye mer trafikk. Men jeg synes det går veldig greit å kjøre bil her! Man må bare være litt ekstra oppmerksom.

Selv om forsikringsselskapet ikke hadde krevd amerikansk førerkort, hadde vi nok gjort det likevel med tanke på ordentlig legitimasjon når vi skal ut på bylivet, eller hvis vi blir stoppet av en politimann som ikke skjønner det norske førerkortet. Så det er nok uansett kjekt å ha!

Idag følte vi at vi hadde øvet nok! Vi har ikke akkurat sittet pal på nettet å tatt tester etter tester, men vi tenkte at vi bare måtte hive oss ut i det og ta teori prøven. Så jeg og T suste bort på DVM i Niceville og fikk tatt prøven etter en del papirarbeid (som man aldri kommer seg unna her). Testen var, som i Norge, veldig logisk, og egentlig en ganske enkel test. Begge besto, og vi fikk ordna time til oppkjøring! De hadde lang ventetid på oppkjøringa, men håper de får avbestillinger sånn at vi får tatt det innen 30 dager som forsikringsselskapet krever.

Når mennene hadde dratt kjørte jeg og Ina for å fikse neglene. Vi fant en kjempe grei neglesalong her i Crestview og fikk ordnet time der. Det var utrolig godt å bli stelt litt med, og vi dro begge rimelig fornøyde derifra. Mennene våre kom tidligere hjem idag også, noe jeg syntes var veldig greit! Jeg har ikke helt slått meg til ro med å være hjemme alene på kveldstid enda, men håper det kommer seg ganske fort! Det kommer vel til et punkt ganske snart der de ikke får dra tidligere hjem sånn som de har gjort denne første uken. Vi ble sittende litt hjemme hos oss sammen med Ina og Martin å planlegge hva vi skal finne på i helgen blant annet, og litt hva annet vi kan finne på i området, og andre byer vi vil besøke mens vi er her. Det er jo snart helg, men det er meldt drittvær, så får se hva vi finner på!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Crestview er ikke den mest spennende byen. Det er liksom matbutikker, fastfoodkjeder, bensinstasjoner og noen restauranter langs veien her. For å slippe å kjøre inn til Fort Walton og Destin får å finne på noe hele tiden måtte vi se om det fantes noe mer enn disse butikkene her i Crestview. Vi fant ut at det finnes en dyrepark på andre siden av byen, som heter Emerald Coast Wildlife Refuge Zoological Park (Langt navn, haha...) og måtte dra å sjekke ut denne igår alle sammen.

Jeg hadde dyreparken i Kristiansand i bakhodet da vi dro dit, og hadde vell derfor litt for høye forventninger til stedet. Denne dyreparken var en veldig liten park, type på størrelse med kaptein sabeltann-land i Krsand kanskje, men veldig koselig! Nesten alle dyrene der inne er reddet og som ikke kan ut i villmarken igjen av forskjellige grunner. Parken er en såkalt non-profit organisasjon, og dyrene som fantes der var alt fra geit, lama, ulv, bjørn, løve og aper. Personlig synes jeg mange av dyrene hadde for liten plass å boltre seg på, spesielt de store ville dyrene. Hva vet jeg, kanskje har de kommet fra mye trangere bur og mye fælere forhold, eller at de hadde vært døde hvis de ikke var der. Det virket iallefall som de ansatte stelte godt med de.

Vi kjøpte med en pose med mat ved inngangen å fikk mate noen av dyrene der inne også.

Etter mennene dro på jobb idag, dro jeg og Ina å la oss ved bassenget til solen gikk bak trærne. Det var veldig godt å ligge på solsenga, lese bok og bare slappe av!

Likes

Comments

T hadde sin første dag igår, og vi var like spente begge to! Han har kveldsskift som betyr at han begynner kl.1600 og er ferdig rundt midnatt. Rett etter mennene våre hadde dratt fant jeg og Ina ut at vi kunne sjekke ut Silver Sands, et outlet senter med masse merkevarer til en billigere penge! Senteret ligger ca 45min unna der vi bor, så vi fikk prøve oss litt i trafikken uten mennene også. På veien ned klarte vi å kjøre feil 3-4 ganger, tross dobbelt opp med gps! Forsvarsfruer på tur der altså! Det er store og oversiktlige veier her, men det er uansett gode muligheter for å kjøre feil, hehe... Uansett, vi kom oss frem og senteret er et såkalt utendørs senter dette også, og det var så stort, fint og rent! Absolutt muligheter for å bruke penger her, noe vi også gjorde!

Solnedgangen er så fin her, og jeg må få kommet meg ned på stranda når solen går ned en kveld!

Etter en god shoppingrunde sto 45min med bilkjøring på vei hjem igjen og vi stoppet innom Wendy´s drive thru og kjøpte med noe mat og satte oss å se film før mennene kom hjem. En grei mandags ettermiddag/kveld dette altså, og jeg er veldig glad vi er to damer som er her samtidig, og at det er Ina!

Likes

Comments

Søndag er søndag. Mest mulig avslapping før ei ny uke trår til!

Søndags-frokosten ble amerikanske pannekaker med sirup og jordbær! Jeg har laget en del av det i Norge, men tenkte å finne en amerikansk oppskrift på disse. Jeg begynte å lage, og koblet ikke før etter en stund at jeg hadde handlet tørrgjær og ikke bakepulver, haha! Pannekakene ble verken fine eller fluffy, og jeg skylder på manglende bakepulver og "stekepanna", ikke kokken! Men de ble da gode uansett! T likte ikke sirupen så godt da den er så søt, men jeg elsker alt som er søtt og tror jeg må ta meg litt sammen så ikke dette blir hverdagskost, haha!

Ellers har vi tatt det helt rolig ved bassenget idag! Solen steika som bare det og temperaturen er det ingenting å klage på.

Imorgen starter T med undervisning, så det blir spennende å se hvordan det går når jeg skal være hjemme alene!

Likes

Comments

Vi skal jo prøve å få en tilnærmet normal hverdag her nede, og det innebærer blant annet hjemmelaget mat. Jeg skal innrømme at det er litt vanskelig å ikke svinge innom en fast food sjappe langs veien på vei hjem da det er så mange av de over alt! Det har jo blitt en del fast food denne uken, ettersom vi har vært så mye på farten med ting som skal gjøres osv. Men vi må prøve å ordne oss en rutine på lunch og middager fremover! Vi har ikke tenkt å rulle hjem til Norge neste år liksom, hehe...

Vi var på butikken idag og skulle handle for ei uke, og det er så mye ukjente merker. Matbutikkene her er jo så svære, og det er så mye nytt og mye rare matvarer, at vi blir litt forvirret når vi går rundt i butikken. Bare det å planlegge middager for ei uke, og handle inn ingredienser tar lang tid, og frustrasjonen tar oss. "Er dette stekesmør?" "Er alle disse 100 glassene pastasaus?". Vi må nok rett å slett bare prøve oss frem, så finner vi nok noen favoritter. Men akkurat i det vi står på matbutikken å skal handle, så frister det mest å bare stikke innom Wendy´s å kjøpe med middag, haha... Det er uansett nok råvarer og ingredienser å velge mellom.

Tidligere idag dro vi å sjekket ut kjøpesenteret Santa Rosa Mall, hvor vi (mest jeg) fikk handlet noe nødvendig (og kanskje noe unødvendig). Egentlig et ganske lite kjøpesenter i forhold til de andre jeg har vært på i USA, men det hadde det vi trengte! Vi stresset egentlig litt med å komme oss ned til stranda ettersom det skulle bli overskyet litt utpå dagen. Stranda var helt nydelig! Silkemyk sand, og strand og knall blått hav så langt øye kunne se! Ser for oss mange late dager her☀️

Det var en del vind idag, så vi syntes faktisk det ble litt kaldt, så vi bestemte oss for å dra tilbake istedet. Resten av dagen har gått med på å rydde og støvsuge leiligheten, og slappe av. Imorgen ser jeg for meg det blir tanning! Meldt knall sol og god temp! Må få noe farge på denne nordiske bleke huden!

Likes

Comments

Jakten er endelig over, og gliset står godt plassert utenfor leiligheten! Bilen er en Dodge Charger r/t. Tor Arne dro å så på denne bilen igår etter de hadde vært på basen en tur. Han fikk prøvekjøre den hjem til meg sånn at jeg også kunne se på den. Jeg ble egentlig ganske solgt med en gang, og etter en stund fant vi ut at vi måtte bli med bilselgeren tilbake til forretningen å diskutere pris. Vi fikk bilen til en bedre pris, så vi er nok gode forhandlere vi to, hehe!

Her i USA er det ikke bare å bestemme seg for bilen du vil ha, betale og kjøre ut. Her er det et tonn med papirarbeid, underskrifter, venting, og for vår del - oppretting av forsikring. Vi satt vel i telefonen med forsikringsselskapet mellom 30-45 min, og etterpå fant vi ut at navnet og emailadressen til T var skrevet feil og vi glemte å si at forsikringsselskapet måtte sende forsikringsbeviset vårt på fax til bilforretningen, så vi måtte ringe på nytt! Det tok vell et ekstra 15min det også. Her er det heller ikke bare å dra kortet for å betale, vi måtte til banken for å skrive ut en cashier check tilsvarende beløpet på bilen, og nærmeste banken var rundt 20min unna. Bilselgeren ble mer enn gjerne med oss, og vi kjørte bilen vi var i ferd med å kjøpe. Bilselgeren hadde ikke spist lunch, så han foreslo å stoppe innom, ikke overraskende, en fastfood sjappe på veien hjem, og maten betalte han for, det synes vi var fint gjort og god service! Vi var også inn til store manageren for å skrive under en masse med papirer. Fra vi prøvekjørte bilen til vi kjørte den selv ut av forretningen tok det ca 5timer.

Men nå har vi endelig bil for et år! Og denne skal få frakte oss rundt i USA!!

Likes

Comments

Internettet her er ikke akkurat superbra, så jeg måtte være veldig tålmodig med å laste opp videoen. Men nå er den her! Vi filmet litt mens vi kjørte rundt Fort Walton Beach og Destin, to byer ca 30-45min unna der vi bor, for å utforske litt. Nydelig rundt der, og vi gleder oss til å tilbringe litt mer tid i disse byene og på strendene!

Likes

Comments

Det var jo ingen som fant drømmebilen sin igår når vi var på biljakt, så det var en selvfølge at vi skulle ut på jakt igjen idag! Turen gikk ut til Pensacola, en liten time unna der vi bor. Her hadde guttene funnet ut at det skulle være mange bilforretninger på rekke og rad å velge mellom. 2 av 6 fikk kjøpt seg drømmebilen idag, og jeg er litt små-sjalu, haha! Resten, inkludert meg og T, kom tomhendt hjem i halv 8tiden ikveld. Det skal absolutt ikke være enkelt å kjøpe bil altså! Enten er de for dyre de vi ser på, ellers så er det noe galt med de sånn at vi føler det blir for risikabelt å kjøpe. Skal sies at vi er litt kresne, så vi tror vi må senke kravene våre littegrann, og være litt mer tålmodig, så skal du se vi har nybil på parkeringsplassen vi også! Vi skal ned til en forretning imorgen også, å se på noen biler som er under vurdering, så får vi se hva prisen blir på de og om de er i god stand! Satser på at vi blir ferdige med biljakten imorgen, så kan vi begynne å tenke mer på å utforske områdene rundt her, og det i vår egen bil!

Vi var ute av leiligheten kl.7 i morges, og kom hjem halv 8 ikveld, så vi er ganske slitne, og senga er ikke langt unna kjenner jeg! Vi får krysse fingrene for at vi finner en bil imorgen!!

Likes

Comments

De to første dagene her nede har vært litt hektiske men opplevelsesrike dager. Det første vi gjorde tirsdagsmorgenen var å ordne amerikansk telefonnr og abonnement. Dette gikk lett for seg, og vipps så var vi på nett! Etter det dro vi å spiste lunch før vi måtte hive oss rundt å kjøre til Bank of America for å rekke avtalen vi hadde for å fikse bankkonto. Det gikk egentlig veldig greit for seg det også! Når vi først var i Fort Walton Beach bestemte vi oss for å kjøre å se oss litt rundt sammen med Ina og Martin, og kjørte ut til Destin. Der er det utrolig fint, og vi gleder oss veldig til det blir litt varmere i været! Akkurat nå er det ganske kaldt, noe som er uvanlig på denne tiden av året. Det er også utstedt en "Freezing Warning" her, der de ikke anbefaler utendørs aktivitet frem til torsdagsmorgen. Det er da meldt rett under 0grader her, så for vår del så vil jeg ikke si vi tenker så mye over det!

Litt senere på tirsdagskvelden dro vi ut hele gjengen på Applebees for å spise for så å dra innom Walmart for å handle inn litt småtteri. "Gangen" vår er type 1kvm med null muligheter for å oppbevare sko og jakker, så en skohylle sto blant annet på handlelista. Walmart er så stort at vi blir rett å slett sliten av å gå der, og denne turen ble nok den siste på en lang stund!

Idag har vi ikke hatt noe spesielt på planen, annet enn at vi tenkte å begynne å se litt på biler. Her nede er vi helt avhengig av bil, så dette må fikses ganske snart, helst før T begynner på jobb. Vi har fått prøvekjørt masse fine biler, noen bedre enn andre, så det blir spennende å se hvilken bil hver og enkelt ender opp med! Ettersom jeg og Ina ble med guttene på biljakt ble vi lovet å sjekke ut shoppingmulighetene. Destin Commons ble shopping-destinasjonen, et utendørs shopping senter. Men etter en lang dag med bil-titting var vi alle egentlig ganske slitne, så vi fant fort ut at vi like gjerne kunne kjøre hjem å slappe av. Shopping har vi vell god tid til å gjøre uansett!

Jeg har laget en liten videosnutt av disse to dagene her som jeg tenkte å legge ut. Den kommer nok så fort den er ferdig opplastet!

Likes

Comments

Det var ikke den beste flyreisen jeg har opplevd. Da vi kom til Atlanta hadde vi knapt med tid til å rekke neste og siste fly da vi måtte hente ut baggasje, og sjekke inn de på nytt etter tollkontroll. Ikke bare det, men ene kofferten til meg og T kom selvfølgelig ikke på bagasjebåndet, og det viste seg at den enten var i Amsterdam enda, eller at den var på et fly over på det tidspunktet. Når vi kom oss gjennom customs, hadde vi ca 20 min til flyet ta av. Det skjønte vi at vi ikke rakk, så det var bare å få ombooket på en annet fly, haha... Det gikk fint, og vi kom oss trygt fram til Destin! I Destin gikk det enda en ekstra time på å ta ut leiebiler. Endelig var alle 8stk på vei med all bagasjen og kjørte mot Crestview hvor vi skal bo de neste 3mnd!

Vi startet reisen kl.4 norsk tid natt til mandag på Værnes, og låste opp leiligheten kl.05.30 tirsdagsmorgen norsk tid. Altså over et døgn med reise! Kan tro vi var sliten, og hadde kort lunte alle mann, haha!

Nok om flyreisen, her er noen bilder av leiligheten vår! Vi har to soverom, to bad, walk in closet, stor stue og kjøkken, og balkong.

Nå gleder jeg meg til flyttekassene våre kommer så vi får satt ut litt pynt å få gjort det litt hjemmekoselig!

Det skal bli kjølig de første dagene her, så tenker vi får en smooth overgang før det ser ut til å bli varmere neste uke! Men sol har vi da! ☀️

Likes

Comments