Icona Pop har gjort flera låtar som jag har fattat,men tjejerna som har rösterna ihop som passar riktigt fint medan de förmedlar sitt kropps språk på sina egna sätt. Det har ett go och energi på sitt sätt med en riktigt härlig musik backgrund. Desamma med Eric Saade som jag var ett fan de första åren som han blev kändis.

Det är som två singlar är en och samma fast ändå inte,jag tycker om båda extremt mycket. Det är nästan på det sättet jag vill göra covers till en början innan egna låtar som skapas.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det blev så att jag åkte hem till Stockholm lite tidigare av lite skäl så passade på att träffa Filiz som jag aldrig matchar mer. Vi tog en runda på julmarknaden som alltid är sig lik,men gamla stan riktigt mysigt område. Annars en kaffe på expresso house och små köp. Får aldrig nog av julklappar men må säga att det är riktigt skönt att var ute när de flesta är upptagna.Jag har blivit ovan vid hets stressen i butiker senaste tiden.

Likes

Comments

Kortsiktiga mål:

Sociala medier - Inte ha det som ett intresse utan mer som en extra inkomst,men hur är frågan. Vill mer börja lära mig om marknadsföring och samarbeten till en början.

Studierna - Ta igen två kurser som jag inte är helt klar med och få igång motivationen.

Ta prover- Se mitt värde för att förskylningen är konstant plus känner mig extremt trött dagligen och har fått hud problematik som kan utvecklas för framtiden så vill ta reda på varför.

Långsiktiga mål:

Heltids jobb. - få ett heltidsjobb som gör att jag kan få en stabil inkomst och bli vuxen på riktigt.

Lägenhet - Få bli självständig med att skaffa en lägenhet för jag behöver vara helt själv.

Måendet - Hitta bättre tanke mönster,jobba på min självkänsla.

Bloggandet - Hitta mer tid och rum,bättre kvalité med en inkomst som håller sig.

Likes

Comments

Detta är av 20 åriga Emelie som driver bloggen Emelieesofia som tänkte dela med sig om den destruktiva julhistorian.

Ttjugofjärde december, en dag som skall vara fylld av glädje och kärlek, pirr i magen med många klappar och god mat, släkt och vänner, familj framför allt.

Jag minns när jag var liten, väldigt liten. Jag hade väntat på julafton och att alla mina syskon skulle komma hem och fira hela året, för det var den enda dagen på året vi alla var tillsammans, kändes det som. Dagen kom och syskon efter syskon trillade in genom dörren, mamma var glad och stod i köket och ordnade med all julmat, kalle anka gick på tv:n och trots att vi hade en sju-stits soffa så var det trångt att få plats för alla.

Det började att bli mörkt ute, vi hade ätit oss mätta och jag satt förväntansfullt och väntade på tomten. Under granen låg det otroligt mycket paket, man såg knappt halva granen och hela golvet runt granen var fullt.. undra vem de var till? Efter långt väntande såg jag hur en ljuslykta sken upp i skogen utanför, den kom närmare och närmare, det var tomten! Han ramlade nästan över staketet vi hade runt huset för att inte hundarna skulle smita och vi alla skrattade åt honom! Han klev in och började att dela ut paket, de flesta var till mig, nästan alla faktiskt. När tomten fått lite glögg, en pepparkaka och vinkat hejdå var det dags att öppna alla paket. Jag var världens lyckligaste barn, jag var helt säker på att jag fått allt jag kryssat för i leksakskatalogen för det var ju SÅ många paket bara till mig? Mina fyra syskon hade kanske 1-3 paket, de öppnade de sakta medans jag slet upp varenda paket och skrek högre och högre för varje paket jag öppnade. När jag hade öppnat ungefär hälften öppnade jag ett paket som jag verkligen hade önskat mig, jag skrek av lycka och vände mig om till alla syskon som satt i soffan och visade stolt upp paketet och skrattade med hela min kropp. Där tog julen stopp för mig.. i soffan satt min yngsta storebror, sju år äldre än mig, min största förebild och min hjälte. Han kollade ner mot sina händer han hade i sitt knä.. hans knä var tomt. Hade han inte fått några paket av tomten? Det såg inte ut så. Mina andra syskon kollade på mig och skrattade och sa "vad kul" till min julklapp.. efter allt för många sekunder tittade min storebror upp och fejkade ett leende till mig. Där och då togs hela min julkänsla ifrån mig och det högg till i mitt hjärta. Där förstod jag att något var fel, riktigt fel.

Jag var kanske sex år, när jag började hata julen. För efter den där julen gick det bara utför. Det var sista gången jag firade jul med hela min familj, efter detta bestod julen av att fara runt hos det ena syskonet efter det andra, vissa jular var bra hemma hos mamma där jag bodde, vissa var katastrof. Många jular fick jag inte träffa mina syskon eller min pappa för min mamma, hon var hysterisk från 1 december t.om mitten av januari när det var dags för julgransplundring.

När jag väl fick träffa dem så fick jag inte vara med dem i mer än kanske 15-30minuter och de fick absolut inte komma in till mig och min mamma och jag fick inte åka till dem.. så hur löser man ett sådant julfirande? I flera år firade jag jul i bilen på parkeringen intill min mammas hus.. min syster eller pappa hade köpt en liten gran eller ljusstake som man kopplade till 12 volts uttaget i bilen. Det var den lilla julstämning vi fick.

Medans jag satt där i bilen tillsammans med antingen min syster eller min pappa (jag träffade dem aldrig tillsammans ) och öppnade de paket jag fått gick min telefon på högvarv. Det var min mamma som smsade, hon räknade ner tiden jag hade kvar av att sitta där i bilen och fira jul. Hon skickade sms efter sms, telefonen slutade aldrig låta och om jag inte svarade henne så ringde hon och skrek åt mig att genast gå in till henne igen. Hon gjorde allt för att förstöra för mig, hon måste verkligen hata mig, mina syskon och min pappa tänkte jag då.

Inte nog med att jag som bara ett barn fick sitta i en kall bil, 50meter från min mammas hus och fira jul så fick jag sällan behålla den glädje min syster eller pappa försökt ge mig i form av kramar och julklappar.

Direkt jag klev in genom dörren sprang jag upp på mitt rum med de paket jag fått, jag gömde allt papper där etiketterna med " God jul Emelie Önskar Storesyster/Pappa".. jag ville åtminstone ha kvar minnet av den fina stund och det fina paket jag fått. Jag hann sällan gömma julklapparna jag fått, ibland hann jag gömma någon choklad eller något litet smycke.. men sen kom hon.

Hon sprang upp för trappan, slet upp dörren till mitt rum och skrek åt mig att visa henne ALLT jag fått. Inte nog med att hon skulle se allt och ge det elaka kommentarer så fick jag sällan behålla julklapparna. Många gånger tog hon det ifrån mig, kastade ner det i en påse och gick ut med det till sopstationen ca 200meter från vårt hus där hon kastade allt. Oavsett om jag fått en dator, en kamera eller smink så kastade hon det där. Någon gång minns jag att pappa åkte dit och hämtade de paket han kom åt från sopstationen. Innan hon gick ut tog hon även ifrån mig min telefon och hotade mig med diverse saker för att jag inte skulle berätta för dem att hon kastat mina julklappar jag fått av dem.

Så såg många av mina julaftnar ut som liten, den där sista julen tillsammans, när min bror såg så krossad ut, då jag insåg att något var fel, där och då togs julens lycka ifrån mig och efteråt gick det som sagt bara utför.

Julafton är inte alltid en lycklig historia, även om det kan se ut så utåt. Jag är bara en av flera tusen som inte har en positiv feeling till julafton. Det kan dölja sig de mörkaste historier bakom de bästa filtren. För mig är julafton inget annat än ångest och därför har jag i år valt att inte fira jul på julafton, jag har valt bort familj och vänner för att själv få må bra. För att slippa känna denna ångest och destruktiva känsla som tagit över sedan det sista året hela familjen var tillsammans.

Idag står jag rakryggad med en stabil grund, boende och ekonomi, gick ut med bra betyg i skolan och slutade aldrig kämpa för mig själv trots allt som varit, jag höll mig stark och det är det viktigaste.

Trots att jag har en negativ bild av julafton i mitt förflutna så älskar jag julen vintern och myset, att få baka pepparkakor, äta lussebullar och att pynta sitt hem med tomtar och julgranskulor, köpa klappar till syskon och syskonbarn och gosa med familjen innan och efter jul. Det är supermysigt! Men inte själva julafton..

Jag ser framemot att fira jul när jag har en egen familj att skapa egna traditioner tillsammans med, jag ska göra julen till den bästa tiden på året då. Men tills dess väljer jag att inte fira själva julafton, för min skull. För att jag ska må bra och slippa försköna julafton till att det skulle vara en sån fantastisk dag på året, för det är den inte för alla.

Det här är ingen snyfthistoria, det här är verklighet, en förfluten destruktiv julhistoria, det här är jag. Jag hoppas att alla andra får en fantastisk dag och gör det som är bäst för er i jul. Den är ju trots allt väldigt mysig för många.

Likes

Comments

Hur det kreativa kan skapa och vakna upp det som kan vara något helt annat förmedlas igenom att få fram sitt budskap.

Likes

Comments

Blåta sina känslor är det tuffaste som jag kan känna att våga göra. För du vet inte hur det kan tas emot från den andra. Samtidigt är det en risk att ta för att våga vinna på det. Kärleks mässigt kan det gå åt helvete vilket kan svida eller vara det finaste som finns. Ta risker som allt annat behöver vi för övervinna så våga det.

Likes

Comments

Hållit på att shoppa och är nästan helt klar med julhandling. Därför tänkte jag unna mig med ett par nya klackar när jag ändå bara har ett par enkla svarta. De nya blir det med två svarta nyanser med lite mer spets som jag föll för som kan jag tänkas gå i.

Dessutom har river island ett erbjudande att när du kommer upp till minst 600kr sparar du 120 så fick nästan plånboken helt gratis. En väldigt trendig och smal en för mindre förvar.

Likes

Comments

Vecka 50:

Tisdag- Studera in i det sista + träna

Onsdag-torsdag- Egen tid med få saker gjort, vila och slutligen student fest.

Fredag- En oklar kväll

Lördag- Blogg träff och julmys direkt efteråt .

Söndag: En runda i stan, och träna

En annorlunda vecka som är den tredje och sista på året. Det är just nu studier som blir undan skymtade med en massa annat i fokus. Därför rätt skönt att få tiden att gå ihop.

Likes

Comments