Igår kväll var det dags för dressyr tävling för mig och Alma. Ni kan aldrig tro hur nervös jag var på dagen, brukar aldrig vara jättenervös, men tydligen denna gång.

Alma är ju inte precis någon dressyrhäst som har lätta steg och flyger fram, utan hon är väl mer den hästen som "mårar åpåå" och har sina egna påhitt ibland. Men är förvånad över gårdagens resultat trots att det blev en del småmissar inne på banan. Blev faktiskt en delad andraplats med 56,05%, så nöjda och glada kunde vi åka hem igen.

Har varit ute och skrittat Alma i terräng idag efter gårdagens tävling, lite trött var hon men det får man väl vara ibland. Imorgon blir det träning för tränare igen med Alma så det blir roligt.

Kvällen spenderades med Vinkku och vi drog iväg på en terrängtur vi också, men vi avslutade med lite skritt på åkern och det var jätteskoj enligt Vinkku😏

Huuur sööt😍😍

//Sarah

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hela 28 år skulle denna vackra dam blivit idag❤

Grattis på födelsedagen min ängel, jag hoppas du har det bra för jag saknar dig som faan😢

Trodde jag skulle klara mej utan att gråta en flod idag men tyvärr, denna häst var och är något alldeles speciellt för mig och det finns ingen som jag saknar mer än henne. Min alldeles egna Jenna💖

//sarah

Likes

Comments

Vår kattunge Gucci😘

//Sarah

  • Filed under: Foto

Likes

Comments

Ingenting fungerar just nu och jag mår inte alls så bra som jag hade hoppats på att göra denna sommar. Trodde det skulle bli en rolig start på sommaren nu när jag har Vesku att träna och allt, men det har inte riktigt blivit så.

Jag mår dåligt över flera saker och har ångest, ångest över konfirmationslägret nästa månad, ångest över dressyrtävlingen på tisdag för känner mig inte tillräckligt bra, mår dåligt över att Vinkku har sommareksem och har blödande sår. Och det värsta är väl att jag har gott ner i en grop med Vesku och det känns som att vi aldrig kommer komma upp igen.

När jag ska träna Vesku nu får jag ibland inte ens fast honom, får jag fast honom grinar han ordentligt åt mig om jag ska flytta på honom och han blir så pedant. De senaste gångerna har det varje gång slutat med att jag sitter och gråter bredvid honom och försöker lista ut hur vi ska komma fram. Det är verkligen skitjobbit... Dock är han jättesnäll annars med mig och vill jag inte ha honom nära mig så accepterar han att jag lagar bort honom, men när jag ska flytta på honom med handen eller backa honom med handen på bogen surar han och accepterar det inte alls.

Så jag har oftast med mig ett grimskaft i hagen som jag kan flytta honom med och det funkar bra tycker jag. Det jag är mest glad över är nog att han inte går över en längre när man kommer med mat, han har lärt sig att stå och vänta tills jag har gått. Så han går inte på folk längre, eller iallafall inte på mig så det känns skönt och tryggare än förut.

Men jag vill ju att jag ska kunna flytta honom utan att jag ska få en arg min tillbaka eller ett bett i huvudet eller ryggen, och jag vet vad denna häst kan göra, jag har sett förjävliga sidor av honom som jag aldrig någonsin vill se igen och därför har jag en väldigt stor respekt för honom.Jag tror starkt på denna häst och jag tror på oss, men jag ska säga er en sak, jag var inte beredd på en såhär jobbig kamp om tillit som denna.

Som jag sa för en tid tillbaka, "jag måste ta hjälp av någon". Och hjälp ska jag försöka få, men jag vet inte av vem. Det behöver vara någon duktig en som både kan hjälpa mig med markarbetet just nu och fortsätta med ridningen senare. Men det är svårt att veta vem.

//Sarah

Likes

Comments

Ny vecka igen då och här blev det ingen lugn Måndag inte, blev mer intensiv än vad jag trodde faktiskt.

Har ridit 2 pass, varit på en terräng tur, ute på promenad och tränat ett jäkligt jobbigt pass för mig själv. Det ska minsann kännas att man lever.

Drog igång redan kl 9 i morse och red ett ordentligt pass på Alma, red igenom ett dressyrprogram som jag ska tävla i nästa Tisdag. Diva red jag också och jobbade mycket med bakdelen, hon var väldigt fin.

Red ut på Vinkku ikväll i regnvädret och vi hade det roligt som vanligt. Regnade lite smått när jag gick till hagen men jag hoppades på att det inte skulle bli värre, men när jag ridit ca 300m börjar det regna något fruktansvärt, både Vinkku och jag blev dränkta på 1 sekund och det blev såå kallt (hade bara en collegetröja på mig). Genom blöta skrittade vi vidare och Vinkku tyckte det var skoj med regn. Blev en ca 4 km runda och jag kunde inget annat än att skratta åt Vinkku när han var så blöt men så lycklig. Blev en lyckad tur trots vädret😄 Tror dock aldrig jag har varit så blöt som då, fick byta exakt allt jag hade på mig när jag kom in och Vinkkus utrustning hänger på tork.

Hade planerat att träna Vesku efter jag hade ridit Vinkku, men det fick lämna när det började regna så mycket. Nya tag imorgon med Vesku.

Hemkommen efter den blötaste terrängturen någonsin, haha. Och ja, min collegetröja ska vara ljusgrå...

KUNG😍

Favorit ögon😍😍

Nu behöver jag verkligen sömn och klockan är redan långt över 12💤

godnatt //Sarah❤

Likes

Comments

Idag är det första riktiga dagen på sommarlovet och väldigt lugnt har det varit hittills denna dag. Morgonfodrade hästarna och mockade en skottkärra i hagen. hunnit äta lite morgonmål och tränat mig själv. Ska iväg och rida Alma lite senare blev det planerat och Vinkku ska också få komma ut en sväng idag. Vesku har jag inte tränat på ca 2 veckor för han behövde få var häst en stund, han började sura igen och han kändes inte alls rolig att jobba med och han var inte lika glad länge. Men nu efter lite vila är han på glatt humör igen och idag eller imorgon kör vi igång med träningen igen.

Ikväll blir det att åka och kolla på fotbollsmatch så det blir skojj😏

//Sarah

Likes

Comments

Idag var sista dagen i 8:an och nu är det äntligen sommarlov, så himla skönt. Dock så kommer jag att byta klass till hösten så det var rätt tråkigt att veta att det var sista dagen i 8G idag, kommer sakna min nuvarande klass lite men tror det kommer bli superbra i den nya också.

Hoppas ni får en fin sommar❤

​//Sarah

Likes

Comments

Denna dag har varit piss och jag vill helst av allt bara lägga mig under täcket och sova. Från morgonen var jag väl på ganska bra humör men det sjönk på eftermiddagen. Åkte till stan en stund när jag kom från skolan och gick på loppis och försökte hitta något intressant, hade hoppats på att bli på bättre humör av det men icke. Hörde 2 gamla gubbar kommentera mina byxor på loppiset, att jag måste vara en fattig flicka som har så trasiga byxor, jag svängde mig om mot dem och där satt dom och skrattade. Kanske det var på skämt men jag tog det verkligen inte som något kul.

På hästfronten har det varit lite lugnare idag, det är flera dagar nu som jag tillbringat hela kvällar åt att mocka i hagen och pyssla på med hästarna så kände att jag tar det lite lugnare idag. Tänkte rykta och träna Vesku lite smått men det funkade inte alls, bröt ihop efteråt... för träningen med Vesku känns väldigt hopplöst just nu. (Kan ta mera om det i ett annat inlägg)


Bild från kvällen😍

//Sarah

Likes

Comments

Tanken var att jag skulle blogga igår, men det blev inte så.

Var ute i hästhagen igår och mockade och fixade i 3 timmar, min kropp var redan slut efter det och jag hade värk överallt. Men det blev ändå en mysig barbacka tur med Vinkku på kvällen. Blev dock väldigt sent med hästarna igår, klockan hann bli 10 på kvällen fören jag hade mockat, ridit och fodrat hästarna färdigt och då hade jag redan varit ute i nästan 7 timmar. Gissa vem som var trött och sliten efteråt.

//Sarah

  • Filed under: vardag

Likes

Comments

Igår var det morsdag men vi gjorde inget speciellt, tog dagen som den kom helt enkelt. Var och hälsade på till mommos en stund och sen blev det vårmockning i hästhagen, det är rätt så roligt att mocka nu när inte skiten är fruset. Och skönt också att få uppstädat i hagen.

När det ändå var morsdag så bakade jag en tårta åt mamma❤ Blev rätt nöjd med den och god är den också.

Likes

Comments

Instagram@saroliiii