Nu kommer det upp inlägg alltför sällan.. 

Men livet kommer "ivägen", inte för att det är ivägen, men för bloggandet. 

Så jag tar just nu vara på livet och passar på och njuter nu när jag mår bättre (vilket jag inte gjort de senaste månaderna), och är med mina barn. 

Idag är det dags för dop för finaste Theo, ska bli roligt! Roligt att vara den som går på "tillställning" istället för att håller i den :) 

Sen ikväll kommer min fina vän till mig, och ska sova över, då hon ska vara barnvakt imorgon då jag och Gabbe ska ner till Sundsvall en snabb sväng. 

Annars har vi inte så mycket på agendan! 

Hoppas ni får en fin lördag som jag ska ha! 

Puss å kram!​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag ska jag iväg till sjukhuset då jag ska göra ett ultraljud på magen.

Och nej, jag är inte med barn ;)
Utan jag ska kolla upp gallan, och se om jag har några stenar där, så jag vet ifall jag skulle få problem senare, då jag hade problem med magen förut.

Varje gång jag var ute och gick så fick jag som "håll", fast ändå inte håll. (Ni vet de man får i sidan om man rör sig direkt efter man har ätit) För mig kom det ändå, även fast jag inte åt, och bara när jag var ute och gick.

Och innan den undersökningen så får jag inte äta eller dricka från 00 inatt, så nu sitter jag suuuupertörstig här vid datorn.. Jag får heller inte kissa 2 timmar innan undersökningen, så jag kommer uppsöka en toa direkt efter undersökningen, haha!

Det första jag tänkte göra åt mig var frukost och kaffe, men sen kom jag på att jag inte kan äta eller dricka de!

Så nu blir det att göra sig iordning, och vänta tills lillfröken vaknar, för hon ska med hon också. Och sen svänger jag in i Fränsta och hämtar upp min syster också, som ville följa med idag! Så hon passar Zelda medans jag gör ultraljud :)


Vad ska ni hitta på idag?

Likes

Comments

Som många redan vet ifrån facebook och instagram, så har ni säkert sett den rubriken.

Men för er andra som läser bloggen så kan jag berätta att jag äntligen fått ett jobb, en anställning!

Det är fortfarande så sjukt, och kan inte förstå det riktigt! Efter så många år som man sökt, gått och varit orolig att man inte får in pengar m.m. så har den stenen äntligen släppt. Nu slipper man ständigt vara orolig, och att jag fårt jobba med det jag älskar!

Har fått jobb som undersköterska på ett demensboende, och det ska bli så roligt och spännande att få komma dit och se hur det är. Det kommer bli bra i vilket fall ändå.

Hoppas ni får en bra dag, för det ska vi ha!

Puss och kram! <3

Likes

Comments

Jag tror vi börjar bli stammisar på sjukhuset snart..

I fredags var vi iväg på akuten då läkaren här i Ånge ville att vi skulle åka ner och se om vi kunde få träffa någon läkare ifrån ÖNH (Öron-näsa-hals), då vi dagen innan varit på BVC och kollat upp lite smått där. Skönt ändå att de tar de på allvar här i Ånge och inte bara skiter i det.

Sagt och gjort, packade med mig saker ifall vi skulle bli kvar över natten, vilket jag inte trodde, men lika bra ändå.

Vi fick träffa läkare som tittade på henne, och konstaterade att de inte kunde göra så mycket mer än det vi själva gör just nu med henne. Men han ringde och kollade om en läkare ifrån ÖNH kunde komma och kolla på henne, vilket hon kunde.

Så de tittade igenom näsan, och det tyckte inte Zelda om kan jag säga. Huva lillhjärtat!

Vad de kunde se var att de var trängre än vad det brukar vara, men inte att det var någon fara. Så det är därför det låter så besvärligt när hon är snorig och så. De såg även att de var en hel del snor där inne.

Så vi fick åka hem igen, och vi skulle återkomma om hon blev slöare och inte ville äta m.m.
Men hon är en glad och pigg tjej, så får hoppas de räcker med sjukhusbesök nu på ett tag!

Fick även ett superroligt samtal i fredags, som gjorde hela min helg kan jag säga! Vad det är berättar jag om senare!


Likes

Comments

Denna vecka som har varit har varit ganska lugn ändå.

Dock har förkylningen kommit tillbaka för Gabbe och för Zelda, igen. Zelda blev frisk på måndag, men i fredags kväll så blev hon snorig igen. Kommer ju aldrig bli fri dessa baciller, kommer bara gå runt runt hela tiden känns de som.

Idag ska vi byta däck på bilen, till vinterdäck, då det börjar bli lite kallt om mornarna, så det är lika bra att få de gjort nu.

Annars har vi inga större planer för idag.

Likes

Comments

Nu är vi äntligen hemma igen! Så skönt att komma hem till sitt eget, då man har spenderat 2 dagar i ett sjukhusrum, de enda gångerna jag lämnat rummet är när jag varit på toa och hämtat fika. Annars så satt jag där inne och kollade på tv, pysslade om henne och pratade med henne, kollade lite i telefon, vilade m.m. Man får lätt långtråkigt.

För tösen känns det som att det börjar gå åt rätt håll. Läkaren som skickade hem oss tyckte att vi kunde fortsätta med samma behandling som vi gjort på sjukhuset, hemma. Så då åkte vi hem idag. Hon är fortfarande snorig, och det är svårt att få upp med sugen, men droppar i lite koksalt i näsan så löser de upp det värsta, och det blir lättare för henne att andas efter en stund.

Veckan som kommer så står det inte så mycket på agendan, enda är att jag ska iväg på arbetsintervju imorgon, vilket ska bli skoj! Så får hoppas det går bra!

Nu ska jag ta hand om fröken fialotta, då hon vaknade till igen för lite mer mat.

Hoppas ni får en fin vecka! Puss och kram!


Likes

Comments

Vi stannar en till natt här på sjukhuset, men skönt ändå, då man har personal och hjälp nära till hands.
Förkylningen verkar (för stunden) bli bättre, men oftast kommer de stunder de blir jättetjockt i näsan, och det blir besvärligt för henne å andas. Men med lite koksalt i näsan så löser det upp det lite grann.
Tror även hon har ont i magen också lillfia 🙁 har gallskrikit rätt som det är, och de går oftast över efter lite lägesändring och vaggning.

Kan ju tala om att det är väldigt långtråkigt här 😂

Just nu för tillfället sover hon i famnen, men lär nog vakna snart ❤

Hoppas ni har en bra kväll! 💕

Likes

Comments

Som rubriken lyder, så var det inte RS-virus, utan troligtvis trånga näsgångar och sen förkylning på det. Och då kan man ju förstå att det blir jobbigare med andningen. Men hon gör det bra ändå, hon är inte kinkig eller så, utan det är vid matning och när hon ska sova dom det blir lite jobbigare än annars. Under vistelsen här har vi sprutat i koksaltlösning för att lösa upp det bättre, vilket har funkat. Och äveb försökt suga ur näsan, vilket inte har gått speciellt bra, då de inte kommer ut nå mkt.
Läkaren skulle komma tillbaka lite senare och se hur de var, och se om jag ville att vi skulle stanna en natt till eller om vi ska fara hem. För mig känns de bäst att vara kvar en natt till då de finns hjälp till hands om det skulle vara något. Men även att fara hem, om det inte finns så mycket mer att göra. Just nu lutar de åt en natt till, men ska surra med läkaren sen och se vad vi kommer fram till.
Ända sen vi kom hit igår har hon varit uppkopplad på en saturationsmätare, för att kolla så hon får i sig nog med syre, och även pulsen. Det har varit bra hela gårdagen och natten, så det blev bortkopplad för någon timme sedan.
Nu väntar vi bara på läkaren för å se vad hon säger.

Likes

Comments

Dagen slutade på ett sätt som jag inte hade tänkt mig då jag vaknade.
Igår var vi på BVC och hade 6-8 veckors koll, och eftersom förkylningen inte hade gett med sig än (har nu gått 3-4 veckor), så ville hon att vi skulle träffa läkare för att kolla upp det.
Sagt och gjort, idag hade vi fått tid 9:30, och det tog inte så lång tid innan hon hade bestämt att vi skulle åka ner till stan å kolla. Fick även en inhalation av adrenalin innan vi åkte ner.
Väl nere på barn och ungdomsmottagningen, så undersökte de henne, försökte suga bort snor, gav även koksalt. Tog även prov på snoret, så får se vad de säger. Läkaren la även in oss dör observation för å se hur hon mår och kolla upp ifall det skulle vara RS-virus eller något annat.
Så här sitter vi, på en fredagskväll, och kollar på Idol ifrån sjukhussängen.

Men hellre att jag är här där de finns hjälp nära till hands än att jag är hemma och orolig som tusan ❤❤❤

Likes

Comments