Denna vecka som har varit har varit ganska lugn ändå.

Dock har förkylningen kommit tillbaka för Gabbe och för Zelda, igen. Zelda blev frisk på måndag, men i fredags kväll så blev hon snorig igen. Kommer ju aldrig bli fri dessa baciller, kommer bara gå runt runt hela tiden känns de som.

Idag ska vi byta däck på bilen, till vinterdäck, då det börjar bli lite kallt om mornarna, så det är lika bra att få de gjort nu.

Annars har vi inga större planer för idag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är vi äntligen hemma igen! Så skönt att komma hem till sitt eget, då man har spenderat 2 dagar i ett sjukhusrum, de enda gångerna jag lämnat rummet är när jag varit på toa och hämtat fika. Annars så satt jag där inne och kollade på tv, pysslade om henne och pratade med henne, kollade lite i telefon, vilade m.m. Man får lätt långtråkigt.

För tösen känns det som att det börjar gå åt rätt håll. Läkaren som skickade hem oss tyckte att vi kunde fortsätta med samma behandling som vi gjort på sjukhuset, hemma. Så då åkte vi hem idag. Hon är fortfarande snorig, och det är svårt att få upp med sugen, men droppar i lite koksalt i näsan så löser de upp det värsta, och det blir lättare för henne att andas efter en stund.

Veckan som kommer så står det inte så mycket på agendan, enda är att jag ska iväg på arbetsintervju imorgon, vilket ska bli skoj! Så får hoppas det går bra!

Nu ska jag ta hand om fröken fialotta, då hon vaknade till igen för lite mer mat.

Hoppas ni får en fin vecka! Puss och kram!


Likes

Comments

Vi stannar en till natt här på sjukhuset, men skönt ändå, då man har personal och hjälp nära till hands.
Förkylningen verkar (för stunden) bli bättre, men oftast kommer de stunder de blir jättetjockt i näsan, och det blir besvärligt för henne å andas. Men med lite koksalt i näsan så löser det upp det lite grann.
Tror även hon har ont i magen också lillfia 🙁 har gallskrikit rätt som det är, och de går oftast över efter lite lägesändring och vaggning.

Kan ju tala om att det är väldigt långtråkigt här 😂

Just nu för tillfället sover hon i famnen, men lär nog vakna snart ❤

Hoppas ni har en bra kväll! 💕

Likes

Comments

Som rubriken lyder, så var det inte RS-virus, utan troligtvis trånga näsgångar och sen förkylning på det. Och då kan man ju förstå att det blir jobbigare med andningen. Men hon gör det bra ändå, hon är inte kinkig eller så, utan det är vid matning och när hon ska sova dom det blir lite jobbigare än annars. Under vistelsen här har vi sprutat i koksaltlösning för att lösa upp det bättre, vilket har funkat. Och äveb försökt suga ur näsan, vilket inte har gått speciellt bra, då de inte kommer ut nå mkt.
Läkaren skulle komma tillbaka lite senare och se hur de var, och se om jag ville att vi skulle stanna en natt till eller om vi ska fara hem. För mig känns de bäst att vara kvar en natt till då de finns hjälp till hands om det skulle vara något. Men även att fara hem, om det inte finns så mycket mer att göra. Just nu lutar de åt en natt till, men ska surra med läkaren sen och se vad vi kommer fram till.
Ända sen vi kom hit igår har hon varit uppkopplad på en saturationsmätare, för att kolla så hon får i sig nog med syre, och även pulsen. Det har varit bra hela gårdagen och natten, så det blev bortkopplad för någon timme sedan.
Nu väntar vi bara på läkaren för å se vad hon säger.

Likes

Comments

Dagen slutade på ett sätt som jag inte hade tänkt mig då jag vaknade.
Igår var vi på BVC och hade 6-8 veckors koll, och eftersom förkylningen inte hade gett med sig än (har nu gått 3-4 veckor), så ville hon att vi skulle träffa läkare för att kolla upp det.
Sagt och gjort, idag hade vi fått tid 9:30, och det tog inte så lång tid innan hon hade bestämt att vi skulle åka ner till stan å kolla. Fick även en inhalation av adrenalin innan vi åkte ner.
Väl nere på barn och ungdomsmottagningen, så undersökte de henne, försökte suga bort snor, gav även koksalt. Tog även prov på snoret, så får se vad de säger. Läkaren la även in oss dör observation för å se hur hon mår och kolla upp ifall det skulle vara RS-virus eller något annat.
Så här sitter vi, på en fredagskväll, och kollar på Idol ifrån sjukhussängen.

Men hellre att jag är här där de finns hjälp nära till hands än att jag är hemma och orolig som tusan ❤❤❤

Likes

Comments

För en vecka sedan var jag iväg på 1 årskontroll av magoperationen, och det gick bara bra!

Dock var jag sjukt stressad dit, haha! Jag jobbade mellan 8-13, och hämtade pojken på dagis. Så när jag lämnar Ånge är klockan 13:15, och jag skulle vara på sjukhuset 14:30. Så när jag anländer gågatan så har jag 2 minuter till godo, 2 minuter! Det som var mest problem var att hitta parkering, men det gick ändå hyfsat fort. Centralreceptionen var det bara jag där.

Under mötet diskuterade vi och pratade om första året, hur det hade varit, om det hade gått bra att äta 6 mål om dagen, om det var något jag inte kunde äta, ifall jag fått några komplikationer, hur träningen såg ut m.m. Mycket mer diskuterades, men kommer inte ihåg allt.

Innan jag for hem mot Ånge igen så gjorde jag en del ärenden, så jag var lagom trött när jag rullade hemåt.

Igår var även våra fina vänner Zoofie och Anton här på besök, och det var så mysigt och trevligt! De var här i några timmar, och vi passade även på att äta tillsammans, så beställde pizza och käkade. Detta får vi ta och göra om!

Hoppas ni har haft det bra!

Likes

Comments

Det blir väldigt glesa inlägg här, haha!

Men känner liksom att jag inte har tid för den just nu, inte just nu under bebistiden, då det är 2 barn att ta hand om. Så det kommer något inlägg då och då.

Denna vecka som har varit har det varit jobb för min del, hemmamys för de andras del.

Veckan som kommer så ska jag ringa om att få ta blodprov (tror inte man behöver ringa), men ska göra de i alla fall. Ska även ta upp en annan sak samtidigt i telefon.
Sen på torsdag blir det Sundsvall och sjukhuset för min del, då jag ska iväg på min 1-årskontroll efter magoperationen. Det var ingen mening att göra den där i april, eftersom jag var gravid och de skulle kolla midjemått och grejer. Så den blir av på torsdag.

Var även iväg till tandläkaren i onsdags, och det gick bra. Dock ska vi fixa till en tand, då emaljen är sliten, och att jag sliter ut själva tanden. Så ska lägga på ett lager på den tanden, så jag sliter på det istället, istället för själva tanden.


Annars har det inte varit så mycket! Får se vad nästa vecka erbjuder :)

Vad ska ni göra?

Likes

Comments

Idag så har jag jobbat 11-15, det blev lite extrajobb än planerat. Sen efter det så gick jag ner på Spångbro och jobbade 16-21. Så imorgon och på söndag så har jag delad tur, 8-13, 16-21. Sen är jag ledig på måndag, härligt! Sen jobbar jag 3 dagar till innan ledig helg.

Zelda är förkyld här hemma, men det börjar bli bättre med henne. Stackars liten <3
Men Vincent for också på förkylning ganska tidigt, han var nog i samma ålder som Zelda är nu.

Snart så är Vincents rum klart, väggarna är färdigmålade, bara en vägg som ska målas en gång till, sen är alla väggar klara. Kommer bli så tjusigt när det är klart!

Gud va hoppigt detta inlägg blev, haha!

Är för trött för att skriva ett bra inlägg, så det kommer nog bättre inlägg så småningom.

Hoppas ni har haft en bra fredag!

Likes

Comments

Snart slut på denna vecka också, det har gått fort.
Denna vecka har bestått av jobb, renovering, hemmamys, middag hos svärföräldrarna, bvc-besök och lite annat smått och gott.

Tösen hade gått upp 300 gram på en vecka, och vuxit 4,5 cm sen födseln. Hon växer så det knakar fröken våran! 💗

Angående renoveringen, så har vi målat inne i Vincents rum, och där blir det blått. Så galet snyggt det kommer att bli då det är klart!

Sen har vi även börjat riva tapeten i hallen, då det även ska bli blått där också! Kommer bli så snyggt när det är klart!

Igår blev vi bjuden på egengjorda hamburgare hemma hos svärföräldrarna, gott och mysigt var det!

Till veckan blir det kaffestund med Jossan och Theo, sen blir det även lite jobb också. Och fortsatt renovering i barnens rum, och eventuellt att vi hinner börja i hallen också.

Troligtvis blir det 1-månads besök på BVC till veckan också, att hon snart redan är en månad gammal. Tiden går så fort!! 💗

Vad hittar ni på i veckan?

Likes

Comments