Header

Hipp hipp hurra för älskade bästa Leonora på din 1-årsdag! Tänk att det är hela ett år sedan Luna fick sig en bästis hon med. Illamående av alla gottigheter det bjöds på. Vill aldrig mer äta sött i hela mitt liv! P.s. Sitter just nu på jobbet och trycker i mig en chokladboll till. Fan.

Likes

Comments

Gårdagens restaurangbesök blev på Texas. Man måste ju anpassa valet efter sällskapet och sällskapet bestod bland annat av en huligan och en trotsapa. Så Texas har funkat bra tidigare, dels fantastisk god mat (och öl) och en bra, barnvänlig atmosfär. Vi avslutade kvällen i godiskiosken sen förbi min faster och familj innan bussen åkte hemåt. Helt fantastiskt skönt och smidigt att åka buss faktiskt! Den stannar, utan att överdriva någonting, precis utanför vårt hus. Hur smidigt? Hädanefter kommer iaf jag prioritera bussen i fler fall.

Och som jag saknat den här ribbsen! Blev minst en gång i veckan när vi bodde där på Kungsgatan. Smidig hämtmat, rakt över gatan.

Likes

Comments

När klockan ringer 05.10 och det är dags att pallra sig ur den varma gosiga sängen, så känns livet ganska hopplöst. Så har det varit hela mörka vintern fram tills igår. Jag blev väckt av Luna och tänkte att jag fått en rejäl sovmorgon eftersom solen redan gått upp. Pallrar oss ner och sätter på kaffet. Inser att klockan inte är mer än sjusnåret. Fantastiska solljus! Likaså imorse när klockan ringde sådär hatiskt tidigt. När jag väl öppnar ytterdörren strax efter sextiden så är solen nästan påväg upp. Redan? Piggelin som man blir sätts radion på i högsta volym och jobbdagen kan börja.

Igår borta vid båtbryggorna. Om några år ska vi ha en båt här, sa jag till Filip. Kanske inte till sommaren men i alla fall till nästa tänkte jag sedan. Måste nyttja det här fina underbara område till max. Tänk att vi spenderar första sommaren i vårt hus nu. Längtan är stor.

Likes

Comments

Fick se i något flöde igår världens största häftigaste Monsteraväxt! Så jag fick världens inspiration och ny energi till mina växter. Ett nytt mål det här året är att få min Monstera att växa till sig rejält innan årets slut. Jag började med att plantera om den helt och hållet och ge den en skvätt med lite växtnäring. Nästa uppdrag blir nog att byta till större kruka, den hade fått så extremt mycket rötter som knappt får plats längre. Här ska växas!

Likes

Comments

Alltså man har ju alltid tänkt och växt upp med att på museum där vistas bara sofistikerade människor, helst vuxna, helst de tråkiga. Men där hade jag fel! Jag älskar att gå på museum. Och Milo likaså! Det finns mycket spännande att titta på, oftast någon hörna där man själv får vara kreativ med händerna och många stora öppna ytor att gå (i barnens fall) springa omkring på. Idag besökte vi flygvapenmuseet i Linköping. Milo är och har alltid varit väldigt fascinerad utav flygplan och diverse saker som flyger. Väldigt populärt. När han fick välja något litet ur souvenirbutiken så valde han en liten elegant. På ca 15 millimeter. Värt.

Blev en sväng förbi Ikea efteråt för lite köttbullar. Blev även lite spontanshopping som det alltid blir när man är på Ikea. Bland annat en hallspegel. Det har vi saknat sen vi flyttade in!

Likes

Comments

Sitter tidigt på jobbet och ser solen gå upp. Helt fantastiskt och så glad man kan bli av lite blå himmel. Har saknat den här snabba energin under vinterhalvåret. Idag tar jag lillhelg, eftersom jag jobbar helg så är jag ledig imorgon. Ni kanske märkte av det lilla andrummet jag tog här i skrivandet några dagar. Oftast rullar livet på som det ska, men ibland stannar jag upp - och därmed bloggen. Veckan började med så fruktansvärda nyheter men jag försökte vända det till något bra och tänker att jag måste uppskatta livet mer. Ny dag, nya tag!

Vi går tillbaka några dagar och hamnar i Stockholm igen. Jo vi besökte ju Junibacken och utan några förväntningar så var det helt fantastiskt mysigt. Att komma in i sagovärlden och upptäcka allt ur ett kul perspektiv. Milo var fascinerad. Grädden på moset var sagotåget. Åååh Astrid Lindgrens berättarröst är den mysigaste jag känner till. Alla hennes sagor föddes på nytt i mina ögon och nu vill jag bara att barnen också ska få växa upp med Bröderna Lejonhjärta, busiga Emil och Ronjas vårskrik! Bästa Astrid. Alla som åker till Junibacken i Stockholm, ropa inte hej förrän ni åkt sagotåget. Det är värt all inträde i världen.

Milo är lite rädd för Karlsson, eftersom han klädde ut sig till spöke när han skulle skrämma tjuvarna.

Luna blev besviken av att bullen inte var äkta hemma hos Petson och Findus...

Vi hälsade på i Villa Villekulla!

Ovanför bor Madicken och här hissar Emil upp Ida i flaggstången.

Milo stortjöt när han fick gå av bänken i sagotåget. Jag förstår honom, själv hade jag gärna åkt minst tre varv till.

Likes

Comments

Ibland får man såna tankeställare, usch vad livet kan vända så fort. Jag lider med vissa människor just nu och är så oerhört tacksam över min familj och vänner. Man måste stanna upp och uppskatta små ting i livet. Ikväll har jag ingen lust till att skriva om lyckliga gårdagen eller om hur kul vi hade idag. Jag har lust att vara totalt tyst och bara sitta i soffan. Det gör ont inom mig vad endel människor måste gå igenom. Ta hand om varandra. Glöm inte det.

Likes

Comments

En heldag på mall of scandinavia avslutas med parklek och ordentligt lördagsmys till mello. Det blev en hel del shopping av kläder igår. Köpte nästan en helt ny garderob från Zara till Milo. Älskar verkligen deras barnkläder. Drar mig dock ofta för att beställa, eftersom det kan variera i storlek endel, men nu passade vi därför på att fylla garderoben med vårnytt.

Fem par byxor <- och fem par tröjor ->.

Några tänkbara kombon.

Hur perfekt är det inte med världens lekrum mitt i köpcentret?

Idag ska vi göra något kul som jag velat åka på länge, till Junibacken! Ha en bra söndag ni med.

Likes

Comments

Efter jobbet igår tog jag med hela familjen och drog hem till bästa Julia och Leonora. Vi avslutade kvällen med en god mat och dricka på restaurang pappa grappa.

Just nu sitter vi i bilen påväg till Stockholm! Wopwop. Hälsa på Filips bror och flickvän. Fantastiska människor båda två så inget kan gå fel. Vi våldgästar dom fram till imorgon och bland annat MOS står på schemat.

Alla har sin standard-plats och uppgift i bilen. Luna sover oftast, Milo kollar paddan, Filip kör gärna och jag dricker kaffe.

Likes

Comments

I sovrummet tillbringar vi mest timmar på dygnet. Trots det är under sovande tid. Men oavsett vad så måste jag trivas i rummet. Inte helt nöjd än och absolut inte klar med sovrummet, men det är en bra början. Favoriten i sovrummet är 1. Golvet, 2. Snedtaket (så mysig känsla med snedtak trots att man slår i huvudet ett antal gånger när det glöms bort), 3. Och så den stora golvpalmen. Dels är den vacker att titta på och dels så är just guldpalmen en av de allra bästa luftrenarna på marknaden. Känns tryggt och bra. Skulle gärna slå upp en stor härlig vacker maffig tapet som fondvägg bakom sängen någon gång, men finns andra prioriteringar i huset först och främst.

Likes

Comments