Header

Nu har vi testat på att ha tre barn för en natt. Belle kom hit igår eftermiddag och körde sleepover för första gången. Mys! Har gått superbra, barnen är trötta så mycket dom har hållit gång nästa dygnet runt. Dock sov alla tre bra under natten.

Efter frukosten gav vi oss ut på promenad och skattjakt efter en perfekt pinne till adventspysslet jag nämnde igår. Vi hade med oss varm choklad och mackor till skogen. En katt fick vi även besök av, väldigt kramgo. Någon gång ska jag definitivt ha en katt. När barnen blivit större och kan hjälpa till.

Usch vilket ruggväder! Snöblandat regn och blåst. Nu hamnade vi i soffan framför Pippi Långstrump.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag tog vi en spontantripp till Ikea. Lunch i magen och lite nödvändigheter fick vi med oss. Bland annat en madrass till Lunas nya säng. Så den dagen jag bestämmer mig för att sätta upp den så finns allt redo! Lite adventsstjärnor inhandlades också, tillsammans med Rustas sortiment. Jag har tänkt mig en fin ihoppysslad dekoration i år, men den får ni se när det är klart.

Gick även ut på baksidan för att knipsa av några kvistar granris. Tyckte faktiskt det var alldeles lägligt att börja dekorera lite här hemma. Den fantastiska ljuskronan i mässing fick bli lite julig.

Om man nu som Filip anser att det var alldeles för tidigt att dekorera den med gran, så vill jag till mig försvar säga att våra granar på tomten står där året om, även sommartid. Så våra granar, alltså granriset, är året-runt-dekoration. Hehe.

Ljuskronan från Ellos.

Likes

Comments

Det har flyttat in en liten tomtenisse hemma hos oss som håller koll på barnen fram till jul. Tanken är även att den ska hitta på lite bus då och då i december och vid varje advent så kommer det ligga två små paket nedanför till barnen, precis som en liten julkalender. Myyys!

Hur reagerade barnen då? Det var skräckblandad förtjusning. Dom ville gärna titta och känna men absolut inte själva, så jag var tvungen att sitta där med.

Sen råkade jag ta steget för långt och laddade hem appen Santa Spy Cam där man klipper in en liten levande tomtenisse i sitt eget hem. Luna började nästan gråta och Milo vågade inte längre närma sig nissedörren om nissen skulle komma ut... Så jag fick visa hela appen och berätta att jag busade lite. Men att tomtenissen ligger där inne och sover på dagen och är vaken på natten, köpte dom.

Den här nissedörren är från på Netto men finns även andra olika varianter på Nille. Har för mig det fanns något liknande på TGR också, om ni blir sugna på samma idé!

Likes

Comments

Ikväll har vi våra underbara holländska vänner här på mat -och idolmys. Barnen fick en varsin, stor chokladtomte i present och energin var upp i taket hela kvällen. Luna är fortfarande vaken och håller låda. Hon är någonstans emellan det sovande stadiet och det vakna. Tror inte riktigt hon har koll själv. Nu är idolreklamen slut, hoppas ni andra haft en mysig fredagskväll.

Likes

Comments

Eller ja, inte riktigt än, men om ganska exakt sju timmar. När vi bor i ett hushåll där ena jobbar skift (jag) och Filip jobbar raka veckor så får vi endast en hel ledig helg ihop varannan vecka. Den helgen är guld för oss och det är inte mycket onödigt spill som får komma i vägen för våra planer.

Jag älskar dock att ha det såhär. Barnen går aldrig heltid på förskolan och det känns faktiskt riktigt bra. Finns de hushåll där barnen går mer än heltid på förskolan, eftersom båda föräldrarna jobbar heltid, barnen måste lämnas innan och hämtas efter. Men inget ont emot de hushållen, ja menar man ska ju inte sparka på de som redan ligger ner.

Men barnens scheman är faktiskt mitt i prick enligt mig. Och att jag får ha dom hemma en och annan dag mitt i veckan är guld. När jag jobbar kväll så blir barnen dagar även väldigt korta. Så att vi jobbar lite olika jag och Filip gör mig inget så länge barnen går på dagis. Men därför blir också våra helger tillsammans varannan vecka sååå mycket mer värda än om dom skulle infalla varje vecka ni förstår.

Tro mig, både barnen och vi är så extremt nöjda med förskolan de går på. Verkligen! Men att ha barnen på förskolan tror jag faktiskt inte är bättre än att ha dom hemma. Det kan omöjligt vara bättre för barnen att sitta 15 ungar i en ring och höra på saga, än mina två korvar bredvid mig i soffan medan jag läser en bok för dom. Eller när dom ska ut och leka, 20 ungar ska kläs på samtidigt, de påklädda barnen hinner bli varma och svettiga innan de ens hunnit ut, medan vi där hemma tar på oss tre på mindre än fem minuter och hinner gå ut för att leka bums.

Sen måste jag absolut säga att barnen lär sig något enormt på förskolorna och vikten av att respektera andra barn och lär sig av andra barn är stort. Jag tycker verkligen förskolan är superviktig om det finns en fin balans där emellan.

När vår tredje lille sparvel kommer, då ska barnen absolut få gå de 15 timmarna de har rätt till. Och jag vet att kanske just du mammaduktig inte förstår hur jag kan lämna barnen de dagarna jag faktiskt är hemma, mammaledig. Men den diskussionen har jag sen länge lämnat bakom mig, jag har alldeles för starka åsikter kring det så skulle jag börja skriva angående det nu, skulle vi få hålla på hela helgen.

Hoppas fler av er har en härlig fredag att se fram emot och en ledig helg med familjen! Ni som jobbar, ni är grymma. Och ni tar ju igen ledigheten framöver, när en annan jobbar.

För några veckor sedan när vi åkte till affären och Milo fick välja ut en pumpa som vi sedan "gjorde Halloween utav".

Ofta när jag skriver inlägg så har jag ingen tanke innan alls om vad jag ska skriva, så det svävar nästan jämt iväg under tiden. Ibland hade det varit skönt att faktiskt ha en tanke om vad som skrivas skall. Så har ni något önskemål, hit me!

Likes

Comments

Sitter på jobbet, intar barnens sista bamsefestis genom sugrör och reflekterar lite. Dom säger att 27 är den nya 30-årskrisen. Man står där antingen med en bra utbildningen men stressad över bostad och familjeliv, stressen över att bilda familj. Eller så står man där i mina skor utan någon som helst utbildning med snart tre barn, stressen över vad jag ska bli när jag blir stor. Tro mig, den stressen känner jag ofta. Men att jag skulle vara påväg in i någon kris just nu? Njaa. Eller jo vänta.

För någon dryg månad sedan satt jag där i sitsen, mellan tankarna och verkligheten. Helt plötsligt ville jag sälja huset, säga upp mig från jobbet och dra med familjen ut i världen. Den känslan får jag faktiskt ganska ofta. Den infinner sig ännu mer ofta nu när min kära syster tog sitt pick o pack och flyttade till Bali. Där trivs hon. Hon pluggar på distans och av henne kommer det bli något bra.

Hon får mig lite avundsjuk om jag ska vara helt ärlig. Men vem säger inte att hon befinner sig i samma kris, bara ombytta roller? Det är väl ofta så att man vill ha det man inte har?

Nu har jag däremot en bra plan för framtiden. Eller två stycken, det gäller ju att ha en bland B ibland. Dock lutar det mest åt första planen, håller mig till tryggheten, eller förblir feg som jag egentligen skulle vilja kalla det. Planen innefattar föda barn, mammaledig, bytas av med Filip sedan börja plugga. Jag har till och med ett ganska bra hum om vad jag vill plugga nu. Trots att det inte är mina drömmar så håller jag mig till den trygga planen.

Plan B är däremot mer min stil. Dit skulle mitt hjärta gå alla dar i veckan! Planen följer mer likt du lever bara en gång. Men sen jag blev mamma så började jag ta de trygga vägarna före de osäkra, coola och häftiga. Så att sälja huset till nästa höst, be Filip säga upp sig från jobbet och flytta utomlands något år, får jag lägga på hyllan. Trots att det är något jag drömmer om varje dag.

Däremot så håller jag på att uppnå den största drömmen just nu, en stor helt underbar familj med min själsfrände.

Likes

Comments

Man är väl ändå vuxen. Följer ett enda program den här hösten och det är (sjukt otippat med tanke på att jag aldrig någonsin ens kollat på det innan) Bonde söker fru. Men i redan tidigt skede kom jag underfund med att jag kan inte följa några tv-serier längre. Antingen somnar jag eller så somnar jag... Därför passade Bonde söker fru så bra med tanke på att det är endast en kväll i veckan, klockan 20 helt okej lagom sent - barnen har hunnit somna men jag är fortfarande vaken. Ett paket glass blev till två här i soffan, det är kärlek det. Egentid när den äger.

Likes

Comments

När är det egentligen okej att börja julpynta? Ja alltså jag fattar ju att det är någon gång mellan november fram till dagen innan julafton, men när kan man börja utan att folk tycker man är ordentligt jobbig?

Jag läste nyligen en artikel om att man blir lyckligare av att julpynta tidigt. Man blir lyckligare desto tidigare julen börjar, tydligen. Jag vänder artikeln istället till att de lyckliga människorna gärna pyntar tidigare än de buttra. Det finns allt för många buttra människor som bara klagar på att julmusiken börjar alldeles för tidigt, att det är sån extremt störande med folk som sätter upp granen 1 december eller att all julbelysning är extremt onödiga pengar. Åååh vad jag inte håller med!

Varför ska vi korta ner årets absolut bästa och mysigaste tid till så kort som möjligt? Folk använder ordet stress som något julrelaterande, men det blir ju bara vad man gör det till. Jag verkligen älskar julen, den blev ännu mer betydelsefull sen jag fick barn. Och jag kommer baka pepparkakor säkert tjugo gånger under hela december (tänkte börja med första satsen redan i helgen), jag kommer köpa nya fina röd/gråa outfits som hela familjen ska klä sig i på julafton. Jag tänker pryda varenda hörn i hemmet med fula röda tomtar, bara för att få upp stämningen. Röda och vita ljus som doftar pepparkakor kommer stå tända från och med nu fram till julafton (tacka Lagerhaus för den fantastiska uppfinningen).

Än så länge har jag dock inte börjat pynta, har lite 1 december som mål varje år, men jag dömer er inte som börjar tidigare! Dessutom måste jag skrapa ihop lite extra pynt till i år. Förra året var det första i huset och pyntet vi hade räckte knappt till bottenvåningen.

Och snart är det ju dags för årets julkort. Jag har bunkrat upp med lite detaljer. Hittade några bilder från förra årets tagning, tog bilderna i huset innan vi ens hade flyttat in. Kändes extra mysigt.

Åh vad jag bunkrade upp med godis och pepparkakor den där dagen.

Likes

Comments

Nu när en tredje liten sparvel är påväg hit i världen så behöver vi ta ett litet steg och låta Luna bli stor. I alla fall när det kommer till sovandet. Just nu somnar hon i vår säng, sover där hela natten och vaknar på samma plats. Det blev en liten dipp i somras när hon blev sådär väldigt sjuk och inte ens kunde ha nappen i en veckas tid. Sen dess har vi fortsatt i samma bana, men snart måste vi flytta henne.

Spjälsängen bredvid mig känns alldeles omöjligt i nuläget, det kommer hon aldrig någonsin gå med på. Så nu har jag hittat den perfekta begagnade växasängen i trä! 250kr fick jag ge och det var ju bara plusset. Tanken är alltså att Luna och Milo får dela rum, sova i rummet bredvid oss. En likadan växasäng som Milo har ville jag inte köpa, då jag fick känslan av "fängelse" eller "sjukhuskänsla" med exakt likadana sängar i ett och samma rum, radade på varandra.

Nej, men däremot har jag i tanken att Milo ska få den nya sängen och Luna får helt enkelt ta över Milos. Känns som bäst i mitt planerings huvud.

Här har ni en liten sneak på den nygamla sängen. Kommer bli sååå fint i rummet! Men det får vi nog ta tag i efter jul, i december är det tillräckligt mycket att styra och ställa med.

Likes

Comments

Det är mycket snack om jul här i vårt hus, speciellt från min sida kanske. Imorse precis när solen började gå upp så fastnade jag och barnen vid altandörren. Vi såg sammanlagt åtta rådjur på fältet utanför tomten. Så spännande! Jag lurade i barnen att det var tomtens renar som kom för att kolla läget inför jul och hitta en bra landningsbana. Barnen köpte konceptet.

Jag har alltid sagt att sommaren är vackrast, speciellt här ute. Men detta har jag ändrat min synpunkt. Den här början på vinter är nog vackrast. Så krispigt, himlen alldeles blodröd och allt är vitt. Påtal om vitt så började det snöa alldeles nyss. Sån där snö som kanske ligger kvar en stund iaf. Åh, tänk när allt här ute är täckt av ett enda stort snötäcke. Jag hoppas!

Likes

Comments