Header

När jag skriver detta inlägg, sitter jag i min soffa, ansiktet nytvättat och håret inlindad i en handduk. På mitt vardagsrumsbord står två ljus tända och jag väntar på att mina föräldrar ska vakna.
Igår när jag la mig vid 22-tiden, hade jag planen för att sticka iväg till gymmet på morgonen. Upp klockan 6, ta kaffet och sedan iväg. Men under tre veckor är mitt senior-pass inställt (eller rättare sagt borttaget pga jullov) och då börjar jag lite senare. Varför stressa iväg till gymmet när jag ändå ska hålla mig till ett pass / dag denna veckan? Dessutom börjar mötet kl 13.15, då är det lättare att ta träningen innan.

Idag när jag vaknade ur en obehaglig dröm, lockade sängen lite mer än vad larmet gjorde. Trots det gick jag upp, ordnade mig en kaffe och beslutade mig för att njuta av värmen som täcket gav mig medan koffeinet kickade igång. Med Youtube i bakgrunden tillbringades morgonen fridfull. Och där beslutade jag mig för att vänta med träningen, ta hand om mig själv och bara vara. En sorts meditation kanske man kan kalla det.

Nu sitter jag här, ca två timmar senare och njuter vidare. Glad över att jag släppte mina "måste, borde och ska". Gällande träningen så ska det handla om ens vilja, viljan att komma till gymmet och följa sina mål.
Och det är precis det som jag ska göra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Motivationen kommer och går, ena stunden tränar man så att det bara ryter om en, andra tillfällen då föredrar man soffan och snacks - det kallas balans.
Sedan jag lyckades komma ut ur höst depressionen (se tidigare inlägg) då har jag verkligen kört gärnet på morgonträningen och även försökt mig på dubbelpassen. Det värsta jag vet är när någonting hindrar mig som går att ändra på, allting handlar om viljan.

Här nedanför kommer lite tips som hjälpte mig att komma bort från soffan:

1. Sätt alarmet och hitta ditt nich för att vakna på morgonen.
Min favorit är när man står på crosstrainern/löparbandet och grisar direkt på morgonen. Kroppen vaknar till liv, duschen och frukosten efter passet är oslagbar och metabolismen ökas drastiskt. Jag har ca 4 larm på (för säkerhetsskull) som väcker mig ca 5 - 6 på morgonen och går direkt upp till min kapselmaskin och ordnar en kopp kaffe. Därefter njuter jag i mjukiskläder och slappnar av innan koffeinet kickar igång. Om man är vaken då kan man lika väl träna, eller hur?

2. Köp nya träningskläder, någon ny aminosyra eller protein.
Yes, shopping makes you happy sometimes. Sorgsent men sant. Jag har beställt hem lite nytt som ska motivera mig till att ta träningen till en ytterliggare nivå och som ska utmana mitt psyke ett till snäpp. Men, att komma till gymmet med en ny träningsoutfit är jätte motiverande.

3. Hitta någon som inspirerar dig.
Sök på Instagram efter någon som gör det som du gör, det kan vara en kampsports brud eller fitness tjej/man. Se vad dem gör och försök att låta det inspirera dig. Kan dem så kan du!
Jag har många i min närhet som triggar igång mig lite extra och det är sådana människor som du ska omge dig med!

4. Sist men inte minst: boka upp dig på grupp-pass eller med någon.
Har du bokat in dig på en dejt då avbokar du självklart inte av det, eller hur? Sno nya övningar från varandra.
En grupp-klass kan puscha dig lite extra och få dig att gå ett snäpp högre än vad du trodde att du skulle klara av.

Och sist men inte minst:
Just do it! Tänk inte, bara utför det!

Likes

Comments

God morgon på er! :)
Det är lördag och jag har tagit ut en extra semesterdag för att kunna vara med på ett yoga-event som pågår i Alafors. Varje bidrag skickas direkt till cancer-fonden, hur fint är inte det?
Nu ska kaffet drickas upp och sedan är det dags för den obligatoriska karate-passet.

Hoppas att ni får en underbar dag! ❤️

Likes

Comments

Dagens humör: Lugn och motiverad. Är så taggad att bara bli bättre på det som jag utför!

Dagens borde: Diska, haha. Men har fullt upp hela dagen så får flytta det till imorgon istället. :)

Dagens frisyr: Jadu....lite små nyvaket och uppe i en toffs. Imorgon ska jag färga det så lika bra att vänta tills dess.

Dagens klädsel: Les Mills - tights, orange skor, arbetströja och en tjockare tröja över (work mood). Annars en kofta och en stor vinterjacka och boots.

Dagens planer: Jobba till 17.15, sedan ta hand om barngruppen i dojon och köra egen träning. Imorgon är jag ledig så gör allt effektivt på jobbet idag.

Dagens materiella vill ha: Faktiskt ingenting, kanske en ny större lägenhet?

Dagens funderingar: Hur ska jag gå till väga för att nå mina träningsmål?

Dagens beroende: Vatten, konstigt nog. Är så törstig idag!

Dagens tråkigaste: Att jag inte är tillräckligt vig, haha. Usch. Men det är bara att stretcha oftare!

Dagens längtan: Till nästa helg då jag ska hjälpa till på ett karate-event som hålls i Kungälv och ett annat event som är veckan efter. :)

Dagens låt: Bitch better have my money - Rihanna (queen!)

Likes

Comments

Gooood morgon!

Hur glad blir man inte när man vaknar upp jätte pigg klockan 5.30 en arbetsmorgon? Det blev raka vägen till gymmet för min del för 20 min kondition och stretchning innan jobbet.
Nu har jag slukat i mig gröten och ska strax bege mig av till Nödinge för att uppvakta mina seniorer.

Hoppas att ni får en underbar dag!

Likes

Comments

Precis som ni läser ovanför så har jag nog skrivit minst 5 stycken liknande inlägg innan om hur mycket jag saknar bloggen, världen och skrivandet. Bara att få uttrycka sin vardag via ord och finna passionen att inspirera alla omkring mig. Det är det som jag gör som instruktör - för mina deltagare och framförallt seniorerna.

Så, vad har jag gjort senast? Vad har jag inte gjort?

Tyvärr så slog det mig först idag att vinter-depressionen (och egentligen höst depressionen) slagit till mig rejält i bakhuvudet. Jag tillbringar hellre tiden i sängen och sover än att gå upp och träna....hur dumt är inte det? Man är verkligen inte odödlig som man vill känna sig ibland, men samtidigt tänker jag inte låta det hindra mig från att titta framåt och på den ljusa sidan.
Utöver det så har det varit mycket jobb på diverse ställen, mycket stretchning och yoga och mycket kampsport. Jag jobbar just nu på mina hjärnspöken och svagheter, vilket krävs ett starkt psyke. Men samtidigt är det ju det som jag älskar med träningen - att bli bättre än vad man tidigare har varit.

Men jag saknar er och jag ska försöka börja komma tillbaka igen, sakta men säkert.
Fylla bloggen med liv, träning och skönhet.

Hoppas att vi ses längre fram! :)


Likes

Comments

Åh vad jag saknar detta. Åh vad jag saknar just dig som läser detta. Åh vad jag saknar att fotografera, söka det rätta ämnet och publicera saker. Skriva ner alla träningstankar, kosten och allmän skönhetssnack. Om mina dagar och kunna se tillbaka om ett par månader.
Kanske återvänder jag, kanske inte, vi får se. I så fall blir det en helt ny blogg och nytt utseende, men det får bli i framtiden.
Eller så bara gör jag det, just do it som folk som säger.

Likes

Comments

Hej!

Låt oss ge en tummen upp på vädret under helgen? Älskar sommaren! Trots att det var lite små trist igår så var det ändå varmt.
Vad har jag gjort den senaste tiden? Förutom jobbat, haha.

- Skrattat åt Jessica och Lofsan's träningspodd (som för övrigt är perfekt att ta på sin morgon promenader).
- Tränat ett väldigt lugnt men ett bra pass med fokus på rygg, axlar och rumpa.
- Tränat mycket yoga, cause it's so good for you!
- Jobbat i princip hela söndagen på två olika ställen.
- Matpreppat.
- Besökt marstrand med fina människor.

Hoppas att ni har haft en trevlig helg och får en kick ass måndag!

Likes

Comments

Giiirl, let's talk about them lashes.

I snart 3 år har jag regelbundet fyllt på mina ögonfransar och älskar näst intill vart enda sekund på det. Det ser fräscht ut (trots svettiga träningspass), fräscht att vakna upp till och det behövs inte så mycket underhåll på. I love it!

Första gången var via en Let's deal hos ett företag i Älvängen i Ale och jag hatade hela besöket. Hemskt att säga kanske, men ja, det var bara en pina. Fransstylisten konsulterade inte vilket längd som passade mig bäst, det gick inte att föra något samtal med henne, hon var försenad pga rökning m.m.
Då hade jag single lashes men jag ville hitta en bättre som man kunde få lite mer kontakt med. Efter rekommendationer fann jag Emina, MM's naglar i Alafors och efter första besöket var jag fast. Nu är det hon som jag hyllar och skickar alla till bara för att hon är så grym!
- Service-minded, amazing musiksmak, lugn personlighet och allmänt härlig att umgås med och hon är framförallt ärlig gällande längden och hur man tar hand om dem bäst.

Gällande skötsel av fransarna och ifall mina egna blir skadade så ja....bilden nedanför är mina naturliga och det säger väl sig själv?

Just nu kör jag på 11 m med kortare längre in, bara för att få en "cateye" look på det hela. Till nybörjare rekommenderar jag dock att börja med single, då vänjer du dig dessutom snabbare och det är en bra början. Rådfråga med stylisten och hör efter vad hon tycker. :)

Skötseln: Jag borstar enbart igenom dem och duttar lite lätt med en fuktig bomullstuss för att få bort hudrester. Annars gör jag nya ca vart annan gång och påfyllning ca 1 gång i månaden. Det beror helt på skicket.

Likes

Comments

Hej på er!

Då har man äntligen landat hemma efter en lång arbetsdag och grupp-pass. Att jobba på gym är något av det roligaste som jag vet, men det är ändå svårt att toppa känslan av en nybäddade säng.
Jag ska strax lägga undan telefonen och byta ut det till en bok för att varva ner det sista.

Hoppas att ni har haft en underbar dag så ses vi imorgon! ✨

Likes

Comments