Header

Hello alla fina! Tänkte göra en liten statusuppdatering på vad som händer både på skolfronten och hästfronten.

Har haft en hel del skolarbete nu på sista tiden. Hade ett stort so-prov i tisdags, åkte till Romme i onsdags, engelskaläsning till torsdagen och svenskaläsning till i fredags. Och på allt så ligger jag efter i matten också, nej vaddå stress?? 😉

Imorgon har jag som tur är sovmorgon så tänkte ta igen lite plugg som ska vara klart denna veckan och sen har jag bara kemi på eftermiddagen.

Var också nere på stan en sväng igår och köpte ett nytt mobilskal eftersom att mitt från Odd Molly är helt förstört. Höll i ca 1 månad innan det var helt nött i kanterna, inget jag rekommenderar. Svängde också förbi Hööks rea och köpte en väst som jag kan ha till vardags i stallet.

På kvällen så sov jag över med några kompisar, så mysigt! Vi kollade modern family och Shutter Island, min hjärna är så mindfuckad asså 😂🙈 Kom hem runt 13 idag och pluggade Biologi och matte till 18 och sedan dess har jag kollat på Friends 😊

Vet att jag inte uppdaterade er någonting förra veckan men tänkte dra ridningen lite snabbt.

Dressyren förra veckan gick helt okej, vi jobbade på 10-metersvolter och Ghatsby blev riktigt fin mot slutet och galoppen både i vänster och höger varv funkade hur bra som helst. Dock var vi fyra stycken som galopperade en 10-15-metersvolt så det blev lite kaos ibland haha.

Hoppningen gick betydligt bättre än gången innan. Vi hoppade hinder i följd men med lite lydnadsövningar emellan vilket innebar att vi skulle forma dem runt koner och galoppera på volter mellan hindrena. Fick perfekt avstånd till nästan alla språng och det var verkligen inte hindrena som var problemet vilket det har varit förut. Men mitt från ingenstans så blev Ghatsby markskygg och ville inte alls galoppera runt eller emellan konerna. Kunde styra runt honom men fick honom inte riktigt lydig för mina hjälper;)

I fredags jobbade vi med upphöjda cavaletti-bommar och om vi har haft svårt att trava bommar i hoppningen så var det ingeting i jämförelse med det här. Han skenade i princip över bommarna och lyfte på benen så högt samtidigt som han la in lite galopp och språng mellan bommarna. Inte jättelätt att rida lätt i dressyrläder då kan jag ju säga hahah. Men han var riktigt fin i traven och galoppen fungerade, inte så avspänd kanske men ändå bättre än förut.

Igår gjorde vi i princip samma övning som i fredags men vi travade på en volt och över bommarna. Gick helt okej och han blev riktigt fin i formen av att lyfta så på benen, kom upp med ryggen gjorde han också 👍 Sen skulle vi två och två galoppera på volten men bommarna höjdes upp till ett litet räcke. Blev helt kaos och tanken var att vi skulle låte hästarna tänka själva och fixa avståndet utan förhållning, men Ghatsby är ju inte jättehinderklok vilket gjorde att det blev några snygga helikoptersprång. Men är riktigt nöjd med framridningen och markarbetet 😊


Ledsen att det blev så mycket att läsa :/ Kompenserar med lite sköna bilder från veckan ;)

Likes

Comments

Ja, eller snarare working 8.30-21. Onsdagarna är ju lätt den tuffaste dagen, börjar med 3 h franska och sen nästan 4 h biologi. Dessutom har jag suttit med svenska och kemi sen jag kom hem. Usch! Vi ska skriva en argumenterande text/debattuppsats i svenskan där vi ska inkludera minst en statistisk undersökning och texten ska handla om skolan. Jättekul...verkligen!

Efter skolan drog jag och några kompisar och fikade vilket var extremt välbehövligt. Stannade också förbi ICA på vägen hem och köpte lite grejer för imorgon när det är min matlagningsdag, tänkte göra lasagne. Ville bara kika in här lite snabbt då jag som vanligt varit extremt dålig på att uppdatera. Men nu ska jag stänga igen datorn för kvällen, ta ut Müsli och rensa tankarna lite. Sen ska jag nog hoppa in i duschen och kolla på Friends.

Puss på er!

haha bild från när jag, Victor och Elli köpte skridskor, visst ser jag lång ut? 😉

Likes

Comments

Var i stallet runt 9 igår, byggde bana och började rida fram 10.30. Vi red fram i lilla ridhuset och han var så jäkla fin. Galoppen i båda varven kändes perfekt och i traven fanns det inget att klaga på. Kändes riktigt bra när vi gick in på banan. När vi kom in på banan så travhoppade vi bara hinder nr 1 och hoppade fram på 2:an och 5:an (om det säger något 😅). Gick bra, lite kickar men han luftade mycket bättre och fokuserade bättre än i lördags.

Det var ju nästan som på en riktig tävling så efter att jag fått startsignal så försökte jag lägga upp en ganska stor galopp för att det inte skulle bli som senaste tävlingen. Då stannade han på 1:an. Så nu dundrade vi snarare över 1:an och 2:an. Sen var det en bruten linje till 3:an och där blev vägen lite halvtaskig men han räddade mig och hoppade ändå. Resten av hindrena gick av bara farten men på sista hindret i grunden som var en kombination tog han som ett litet avsprång på b-hindret så bommen flög upp men tack och lov landade den i sin hållare haha. Red inte alls mot klockan i omhoppningen men tror ändå att jag hade placerat mig med den tiden. Skenade typ på alla transportsträckor haha.

Vill ni ha film så kan jag fixa det senare i veckan 😉

Idag hade jag bara kemi som vanligt och har kollat Friends enda sedan jag kom hem. Började kolla i typ torsdags och nu är jag på avsnitt 14 säsong 2. Nu ska jag försöka skaffa lite självdisciplin och sätta mig med skolarbete.

Ta hand om er! /sarah

Likes

Comments

Red Ghatsby igår och han var sjukt fin på framridningen och i galoppen. Traven är fortfarande det vi har svårast med men vi jobbar på och det blir bättre. Fick tipset att hålla händerna lite högre upp, vill ju gärna hålla dem lägre för att inte störa honom så mycket i hans studsiga trav. Men när jag gjorde det så blev det mycket bättre :)

Dagens hoppträning började bra men resulterade i en avramling. Vi hoppade i serpentiner och jag och Ghatsby var inte riktigt ense om åt vilket håll vi skulle. Kände dock att det bara var en tidsfråga då han på senaste tiden har börjat lägga in bocksprång, som om hans galopp inte är studsig nog haha. Men det gick bra, kommer bara vara jävligt mör i baken då jag landade sittandes hahahah. Resten av passet gick helt ok men han var väldigt spänd och jag hade lite svårt att komma till ridning när han studsade upp mig ur sadeln hela tiden.

Imorgon är det banhoppningsträning och ja, det känns väl lite halvbra inför det ehhh...😅 Jaja, får blicka framåt men det känns lite trist att vi är tillbaka på ruta ett igen. Under hösten nu så har han ändå varit lugn och ridbar i hoppningen och det är bara nu på senare tid som han flippat ur lite 😝

Idag ska jag bara plugga och ta det lugnt. Runt 21 ska jag och några kompisar på bio men blir nog inte så sent eftersom att jag ska upp tidigt imorgon, ska vara i stallet 9.

Trevlig helg! /sarah

miss summer!!!!

Likes

Comments

Hej alla fina! Som sagt så har jag haft två ytterst oklara skolstartsveckor så har inte riktigt kommit in i några rutiner och även bloggen har tyvärr kommit i andrahand. Har mest pluggat, tagit hand om Müsli och varit i skolan de tillfällen som varit obligatoriska ;) . Var också på VRG:s musikal som i år var en tolkning av West Side Story :)

I fredags kom jag till skolan kl 9 för en utställning av projekten vi har arbetat med under dessa två veckor. Den tog ca 45 min och sen drog jag och några kompisar vidare till en sportaffär för att jag behövde köpa skidkläder. Så fick med mig 6 smakråd 👍 Kan vara det tråkigaste jag shoppat, svindyrt och svinfult haha. Sen bar det iväg till Subway och efter det drog jag med alla för lite spontanshoppning på HM. Kul!!!

Sen drog vi alla hem till mig och kollade på Friends och runt 3 så stack jag till stallet. Fick Ghatsby som vanligt och han var riktigt fin. Följsam i kroppen och stadig i formen. Det gick bra att sitta i traven och jag kunde koncentrera mig på min sits, position och handställning 😊

Galoppen i vänstervarv gick bättre än vanligt men fortfarande dåligt haha. I höger var han dock riktigt fin! Vi tränade mycket på att få hästarna att spåra på voltspår genom att forma dem i sidan på ökade och minskade volter. Superbra övning för oss.

För att dt här inlägget inte ska bli allt för långt och mastigt så kommer jag att dela upp lördag-söndag-måndag på antingen 1 eller 2 inlägg. Puss och Kram /sarah

Bild från onsdagens (elr torsdagens 😅) sushikväll med fina vänner <3

Likes

Comments

En tag som introducerades typ 2012 men tänkte att det kunde vara kul att göra den för er som kanske inte följer mig på instagram.

Vad heter du på instagram?

sarahcreutzer, chocker right?

Hur många följare har du?

361 i skrivande stund

Hur många följer du?

319

Hur länge har du haft instagram?

Tror att jag skaffade det 2011, så i 5 år. Om du skrollar ner så är mitt första inlägg dock från 2013 då jag har rensat lite ;)

Vad står det i din bio?

S A R A H

Vad har du som profilbild?

samma som här på bloggen :)

Hur många inlägg har du?

51

Hur ofta uppdaterar du?

Försöker varannan vecka men är ganska dålig på att uppdatera så det blir ofta längre tid mellan inläggen. Annars är jag väldigt aktiv på instagram. Brukar också sitta i typ 2 h innan jag lägger ut en bild och då har jag tittat och analyserat den i 3 dagar innan och därför blir det inte så mycket upplagt hehe.

Hur viktigt ät likes och kommentarer?

Egentligen inte men vill gärna hålla en jämn statistik så får jag mindre likes på en bild så kan jag så klart överanalysera det. Hahah jag är en sådan instagram-nörd!

Vad skulle du göra om alla som du följer blockade dig?

Gråta och skicka arga snaps till alla mina vänner. Hahah nejrå men antagligen tro att det är instagram som laggar.

Hur ofta kollar du instagram?

Säkert 10-50 ggr / dag

Brukar du ha filter på dina inlägg?

Inte filter men jag brukar redigera mina bilder med instagrams redigeringsverktyg. Brukar höja ljusstyrka, öka kontrast och ibland lägga på en färg så att bilden matchar resten av feedet.

Brukar du hashtagga?

Nope, har säkert gjort det ngn gång men inget jag brukar göra.

Lägger du upp mycket selfies?

Ja, ni avgör ;)

Använder du några andra sociala medier?

Ja of course!

Är du privat?

Ja faktiskt, vill gärna ha koll på vilka som följer mig ;) Jag har en privatare instagram också för mina vänner. Accar dock de flesta på mitt vanliga konto (inte företag osv).

Hoppas att allt är bra med er och att ni har haft en skön helg. Själv har jag bara chillat och träffa kompisar, idag är jag också ledig då vi, som ni vet, har projektveckor. Kraam /sarah

så sociala ...

Likes

Comments

Hello, har inte haft en så händelserik vecka så inget bra bloggmaterial. Vi har haft projektveckor i skolan som håller på tom nästa vecka. Grupper på 5 pers gör ett projekt tillsammans om en nobelpristagare och vi har redovisning/seminarium på onsdag och allt material ska vara klart och inlämnat på tisdag. Inget jättesvårt projekt så det har varit en skön start på terminen. Grupperna bestämmer alltså själva när dessa ses och arbeta så att det har blivit mycket sovmornar och i onsdags tog vi helt ledigt.

Idag var det hoppträning som vanligt och vi fortsatte lite på förra veckans arbete. Förra veckan hade vi markarbete och idag hade vi gymnastikhoppning. Gick över förväntan. Det var en studs på tre kryss-ett galoppsprång till en oxer och på den andra långsidan var det samma sak fast till ett räcke i slutet i stället. Han hoppade riktigt bra, lite flackt och på fart men han bjöd fint och var stadig i anridningen. Mot slutet låg nog räcket och oxern på 90-1m och det var inga problem alls för Ghatsby :) Film kommer i veckan!

Gårdagens dressyrträning gick helt ok. Framridningen gick riktigt bra och känslan vi hade då tog vi med oss idag :) Resten av passet gick däremot inte alls. Han tog inte mina hjälper och antingen slängtravade han eller så fattade han galopp och saktade av till trav vartannat steg. Han måste ju typ tro att mina förhållningar innebär att fatta galopp. Tur att han är söt iaf. Nu när han är klippt så blir han inte så svettig heller.

Planen för resten av dagen är att kolla runt och se om ngn vill åka skidor med mig och imorgon ska jag eventuellt åka skidor, annars ska jag nog plugga lite så att jag ligger i fas så jag slipper stressa när terminen sätter igång.

Puss på er, ha en toppenhelg! /sarah

Likes

Comments

Dagens hoppträning gick bedrövligt dåligt och jag är riktigt missnöjd med min egen ridning. Blev hård och fast i handen och det funkar inte på Ghatsby. Vi hade markarbete då de inte har gått/hoppat sedan champagnehoppningen. De blir också lite extra pigga när det är kallt. Så först red vi fram lite lätt och han kändes så himla fin! Riktig wow-känsla. Varför kan han inte gå så på dressyren också? 😂

Sen red vi en bomövning som man brukar kalla för klockan. Alltså man rider på en mindre volt med en bom vid varje vändningspunkt. Vi började lite enkelt i krita och trav där vi bara gick över två av bommarna så att det blev mer som en oval. Sen gick vi över till att rida över alla och i slutet gjorde vi samma övning fast i galopp. Kan ju säga att wow-känslan försvann ganska snabbt 😉 Fick inte alls runt honom, yttersidan var inte alls följsam och bogarna flöt ut. När jag skulle korrigera det så sköt han i stället bara ut rumpan och när jag la till ytterskänkeln så fattade han galopp och så där höll det på. Men det var annars en väldigt bra lösgörande övning 😊

Känner mig heller inte helt 100 så jag var nog inte så fokuserad och snabb i handen som jag är annars. Galoppen gick lite bättre då vi fick ett bättre flyt men i vänstervarvet kunde jag inte fatt rätt galopp så fick rida på en liten 15-metersvolt med bommar i förvänd galopp på en studsigt liten arab, inget jag rekommenderar haha. Vill förtydliga också att Ghatsby var på sitt bra humör och han var fin och jobbade på så gott han kunde men min ridning var inte alls på topp.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med en varm kopp med (ville skriva te för att det låter bättre) kaffe. Puss och kram /sarah

tog ingen film då vi mest trimmade och tragglade ställning och böjning. Inte så kul att se kanske❤️

Likes

Comments

I tisdags så gick bilen upp mot Norberg och direkt när vi kom fram så bar det ut till stallet. Jag och Lovisa tog varsin islänning på banan. Det var nästan helt kolsvart, men vi hade upplyst paddock, det var snöstorm och jag hade inga överdragsbyxor. Ni kan ju ana hur jag såg ut efteråt, som en större version av Olaf typ ;) Koncentrerade mig knappt på ridningen bara för att det var så kallt.

Nästa dag red jag tre hästar. En nere på åkern, en på banan barbacka och en motionerade jag bara på banan för att den behövde gå. Barbackapasset gick bra men i galoppen så blev jag nästan avbockad men hästen jag trimmade på banan gick jättebra trots längre vila. Fortfarande kallt som f*n men nu hade jag iaf överdragsbyxor :)

Förutom ridning så har jag även gosar med de stora hundarna och alla katterna. Müsli älskar ju att vara där uppe så nu när vi kommit hem är han helt slut.

igga outfiten haha :)

Idag var jag, mamma och min kompis Ella nere på stan för lite shopping. Fick inte med mig jättemycket hem men vi drog till PK-huset där jag köpte en Odd Molly-kofta och på apoteket köpte jag två pack bomullspads, inte de roligaste inköpen kanske ;)

Kram <3 /sarah

Likes

Comments

Instagram @sarahcreutzer