Header

Hej på er! För lång tid har gått sen jag skrev här men jag har verkligen inte haft en ledig dag sen vi kom hem från Grekland. Har nästan bara jobbat och sovit ikapp typ ett läsår.

Idag har jag jobbat på fritidset. Sista dagen innan vi och barnen får "sommarlov". För er som inte redan visste det så har jag jobbat, de dagar som jag inte har jobbat på Skansen, på ett fritids som sällskap till barnen och typ vaktmästare vilket har innefattat va med barnen, lägga pärplattor, pyssla med loom bands, städa ur klassrum mm.

Efter jobbet drog jag och mamma ut till Täby för att träffa valpen och vi får hem lilla Morris den 20:e juli.

/sarah

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Gårdagens träning gick verkligen skit. Han var inte framme för skänken och jag vet inte vad som hände men jag kunde verkligen inte rida ihop honom. Både Gatsby och jag var alltså rejält trötta efter dressyren men fick snabbt sadla om för att sedan sitta upp igen fast i hoppsadeln. Hade några gånger att rida igen så passar på innan hästarna åker ut på grönbetet.

Hoppningen gick till skillnad från dressyren riktigt bra! Han var fin på framridningen och framhoppningen. Sen hoppade vi bana på 85-90 och han gjorde det så himla bra. Han rev första för att jag red lite passivt. Fick en vägran också då jag blev lite hård i handen och glömde helt att rama in honom så han bjöd inte alls, helt mitt fel. Men är glad ändå då det ändå var ett tag sen som vi hoppade större hinder. Hästarnas träning börjar väl också trappas ner lite inför betet.

Dagens hoppträning var upplagd på samma sätt som igår och det kändes att han hade koll på vad han skulle göra. Framridningen gick helt okej. Banan däremot gick inte fullt lika bra som igår. Eller...vi fick inga stopp och inte en rivning vad jag minns men han var mycket ostadigare och rusade mer än igår när han ändå kändes ganska stadig och rytmisk. Idag var det mest kort galopp och det fanns ingen chans att få galoppen lugnare och längre. Lite synd att jag inte kunde rida som igår med tanke på hur bra han hoppade då <3

Planen nu är att rida som vanligt på fredag och helst rida igen i hoppningen efter igen. På onsdag ska jag rida i dressyrspecialen kl 7.30 (tidigt ik) och sen om jag räknar rätt så har jag inga fler gånger att rida igen :)

Hoppas att ni mår bra, kram /sarah

lite bilder från igår, sista är från idag :)

Likes

Comments

Förra veckans ridningar har gått helt ok. Jag och Gatsby hade lite delade åsikter kring tempo. Han faller ju gärna in i en lite längre och snabbare trav när arbetet blir lite jobbigt. Han är fortfarande ambitiös men man måste underhålla traven med skänkeln hela tiden och rida ihop honom. Galoppen gick dock super. Han var mycket stadigare i vänster än vad han brukar, lite snabb men ändå följsam. Höger galopp var på spåret och det tycker Gatsby är lite konstigt och vi hann med säkert 10 galoppombyten per långsida.

Hoppträningen var nyttig men så jobbig. Han var fin på framridningen, spårade bra och var på bakbenen. Vi hoppade fram på en studs, tre räcken, och det är ju inte riktigt vår paradövning. Det låg dessutom en galoppbom innan serien som vi aldrig lyckades komma rätt på vilket också strulade till avståndet för resten av studsen. Han är ju lite kort i rocken också så jag upplevde det som att han hade lite svårt att nå fram i serien ibland.

Sen hoppade vi på ett relaterat avstånd, 5 galoppsprång. Vi fick gå på 6... men även det var inte helt optimalt. Han hoppade dock såå fint på räckena som låg på kanske 80 cm och det känns skönt att han inte hoppade lika jämfota som i söndags. Han bjöd bra och ibland lite för bra så bakläxa till nästa gång blir att få honom lite mindre "rusig" och lite mer kontrollerad i galoppen.

/sarah

Likes

Comments

Hej på er! Nu sitter jag på båten på väg hem från en liten spontantripp till Åland. Vår kompis är en av dem som driver hotell Havsvidden så vi bestämde oss lite oplanerat att ta finlandsbåten över till Finland. Vi kom fram i onsdags kväll och det har varit så mysigt. Första kvällen grillade vi. Vi kom fram runt 20.00 så det fanns inte så mycket mer att göra.

Igår hängde vi på hotellets spa-anläggning och badade och bastade, så himla välbehövligt! Sen drog vi och åt en riktig svennelunch på en restaurang i närheten. Jag åt torsk och potatismos.

Åland är ju känt för sin öppelmust och läsk så jag drack en Åländsk hallonsoda <3

Sen åt vi middag och det blev rödbetssallad och grillade kycklingspett. Dagen därpå, som är idag, har vi bara hunnit käka hotellfrukost och sen körde vi direkt mot båten som gick runt 12.

Hoppas att ni har haft en skön långhelg! Kram på er /sarah

utsikten från huset asså 😍

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle testa en ny grej. Sarahs dagbok där jag skriver om vad som händer i mitt liv, lite allmänt.

Skolan börjar lida mot sitt slut och det innebär att allt fler lektioner ställs in, inlämningarna blir färre men slutproven fler. Har kursprov i kemi nästa vecka och franska-nationella. Nu har projektveckorna börjat också. Vi ska göra en kortfilm där vi ska försöka få ett företag att finansiera vår undersökning som ska vara kopplad till natur och samhälle. Min grupp har valt att fokusera på hur skolresultaten påverkas av träning och fysisk aktivitet.

***

I veckan fyllde mamma år också och vi åkte ut till kenneln för att klappa på hundar då vår valp kommer att födas nu i veckan. Så spännande! Det här är mamman (den bruna), Astrid och mormorn, Li.

Ridningen har gått både upp och ner. Om jag inte minns fel så var det banhoppning senaste träning jag skrev om. Sedan dess har vi bara haft markarbete och i lördags hoppade vi bara några hinder på högre höjd för att checka av dem inför söndagens tävling. Det har inte varit våra bästa träningar men är väldigt nöjd med hur Gatsby känns just nu. Riktigt lugn och jämn, hinderklok har han blivit också :)

***

Igår (söndag) gick jag upp 6 för att sen upptäcka att mamma inte skulle kunna köra mig till stallet. Så det blev att åka taxi, fick hämta upp Filippa på Västbroplan också och sen bar det av. Vi kom fram runt 7.30 och jag började borsta på Gatsby medan Filippa bytte schabrak och agerade lite groom, så himla skönt och snällt. Eftersom att jag var start 6 (exklusive efteranmälningar) i första klassen så hade jag ingen funktionärspost och kunde bara fokusera på tävlingen från och med att jag kom till att jag satt upp på hästen. Allt gick enligt plan och jag behövde aldrig stressa.

På framridningen, som var på den dammiga utebanan, var han så fin. Tittade lite på vägen tid på alla avspärrningar, hästar och lastbilar men ändå lugn. På framridningen var han avslappnad och brydde sig inte alls om de andra ekipagen.

På framhoppningen blev han lite spänd. Krysset och räcket gick bra men vi kom helt fel på oxern. Jag såg fel på avståndet och jag lät honom komma alldeles för nära så han fick ta ett jättesprång rakt upp i luften och jag fick hålla i mig så gott det gick. Efter det stannade han när jag skulle ta det igen. Vi fick ta ner bakbommen och då hoppade han utan tvekan men riktigt högt över. För att inte stressa upp honom mer valde jag att inte hoppa oxern med bakbommen utan hoppade krysset två gånger innan jag blev ropad till banan. Hade alltså en hemsk känsla när jag gick in på banan då jag inte var säker på att vi skulle komma över ett enda hinder och inte blev det bättre av att det första som händer är att han tvärnitar mitt i galoppen för att skygga för några infångare.

Som tur var hade vi inte korsat startlinjen. Första hindret gick bra, andra hoppade han tre meter över och majoriteten av sprången såg ut ungefär så. Känslan var alltså inte den bästa men är ändå så himla stolt över honom. Han tog sig igenom banan felfritt och vi fick rosett. Min plan var bara att rida på och få honom att bjuda men även om vi kom rätt så tog att ett jättesprång. Hoppas att han inte fortsätter med den hopptekniken haha.

Här kommer lite bilder :)

/sarah

Likes

Comments

Var riktigt nöjd efter fredagens ridning. Gatsby var sjukt fin i skritten och svävade lite på moln efter galoppen, både vänster och höger. Traven däremot finns det mycket kvar att jobba på. Framridningen gick super men i arbetet blev han lite stripig och vi föll ur takten säkert var tredje steg. Kan också bero på att Gatsby var lite hostig men vi hittar inte riktigt varandra där alla gånger. Jag måste li lite stabilare i min sits och lite mer följsam i handen när han blir snabb och springer iväg.

Planen var sen att gå på Hov1 på grönan men var alldeles för trött efter stallet så det blev sushi och let's dance i stället. Vad tycker ni om att Ellen åkte ut? Själv tycker jag att hon skulle ha stått i final men men :/

Igår tränade vi lite banhoppning eller hinder i följd. Han var sjukt fin på framridningen. Kunde korta galoppen och länga den hur enkelt som helst och även traven kändes bra och reglerbar. Kunde lägga små volter utan att han blev spänd och håg i nacken och det märks verkligen att det lösgörande arbetet sen lönar sig i hoppningen. Han blir mycket mer lyhörd och inte alls så studsig.

Vi började med att travhoppa fram på ett litet plank på 50-60 cm. Han hoppade hur bra som helst och kom verkligen upp med ryggen. Sen hoppade vi på lite olika linjer och det gjorde han också super. Inte så lätt avståndet alla gånger då varken ponny- eller storhästavstånd är särskilt optimalt för oss. Ibland fick han hoppa av lite tidigt och flackt och då var vi i lite bommar. Själva banan gick helt okej. Han hoppade som bäst på oxrarna och är riktigt nöjd med vägarna. Men som sagt för att få en bra avsprångspunkt var jag tvungen att rida på lite. På sista linjen glömde jag att lägga på benen så en bom föll på det sista hindret. Men verkligen inte hans fel, vi gjorde bara om det och då hoppade han galet bra. I början av vårterminen skenade eller snubblade vi i princip över hindren men nu har han fått en riktigt fin teknik och det blir som ett momentum över hindret vilket är riktigt kul! Han har säkert alltid haft det i sig men jag har lärt mig vilka knappar jag måste trycka på.

Jag har klippt ihop en film från de senaste hoppträningarna som jag tänkte publicera antingen idag eller imorgon så stay tuned. Hoppas att ni har att en bra helg så hörs vi, kraam /sarah

Likes

Comments

Nu ska ni få se listan med skolarbete som jag har hängande över mig:

- Kemiuppsats om en kemikalie (inl om 2 veckor)

- SV-nationella, muntliga delen som är en presentation (imorgon)

- SO-slutuppgift, en uppsats, (inl på söndag)

- Och nu i veckan samt nästkommande vecka så kommer vi att ha NP i Eng, Ma och Fr

- Läsa ut eng-bok och svara på frågor om boken (inl nästa vecka)

- Kemi kursprov (31/5)

- Fem sidor i matten (imorgon)

Och det här var bara allt jag kunde komma på på rak arm... suck. Har verkligen försökt att jobba ikapp men berget bara växer och växer. Ser verkligen inte hur vi ska hinna bli klara med allt innan det är projektveckor, som är de två sista veckorna innan sommarlovet. Ni kan inte ens föreställa er hur mycket jag längtar efter sommaren.

Vi börjar med att dra till Grekland med ett härligt gäng vänner för att fira mammas födelsedag. Om allt går som det ska kommer vi även att ha en valp i huset efter juli. Jag kommer att jobba på Skansen vilket jag verkligen ser fram emot. Ev. kommer jag att dra på ridresa senare i augusti eller slutet av juli.

Det här blir min första sommar jag kommer spendera majoriteten av i stan och det ska faktiskt bli skönt. Vi kommer ju inte kunna åka bort så mycket pga jobb och valp men några turer ut i skärgården blir et nog :) Det ska bli skönt att bara stanna hemma och hänga med vänner och ta igen sig efter ett tufft läsår. Kan knappt fatta att jag snart har gått ett år av gymnasiet! Tiden går fort när man har....eh....roligt ;) Tyvärr kommer det nog inte bli så mycket häst som det brukar bli i sommar men jag ska kolla runt lite på HorseExplorer. Jag och Filippa pratar ju om att åka till Polen men då måste man kanske vara lite fler då de lägger upp ett individuellt program för gruppen och det känns ju lite oschysst om de ska behöva planera för bara två ryttare??

Men i juni åker jag, Filippa och några andra från stallet till Tunarp på terränghoppningshelg och det ska bli så himla roligt. Hade ju gärna åkt tillbaka till Irland men det ligger tyvärr inte så bra i tiden :/

Det här blev en liten chit-chat men tänkte att det kunde vara kul att uppdatera er lite om sommarens planer och hur läget är i skolan. (Ett litet bonusinlägg som kompensation för att jag har hållit schemat så dåligt) Kanske ska några av er börja gymnasiet efter sommaren och om ni har några frågor så är det bara att fråga. Jag har kanske inte den bästa men tur då att jag har lite mer organiserade vänner haha.

Hoppas att ni mår bra och att ni orkar hålla ut de sista veckorna nu och börjar se ljuset i tunnel ;) Vi hörs på lördag, kram

/sarah

Müsli <3 Tiden läker inga sår.....

Likes

Comments

Tävlingen igår var ju minst sagt en bra dag för lördagshopparna. I 2 av 3 klasser fick vi blågula rosetter.

Från början var det tänkt att jag skulle starta som nr 3 men igår släpptes en uppdaterad startlista där jag startade först. Banan var väldigt rolig och utmanande. Många vägalternativ i omhoppningen så det var kul att titta på andras omhoppningar och vägval när jag var tidtagare senare i de andra klasserna.

Jag valde dock att satsa på fart och tog därför de lite längre vägarna. Fick upp ett riktigt friskt tempo så kände att Gatsby skulle börja studsa om jag helt plötsligt skulle korta galoppen och tvinga honom svänga snävt. Men det lönade sig då vi vann klassen och hade den snabbaste tiden på hela dagen. Bästa hästen! Han var också extremt bussig och schysst på hinder när jag planerade dåligt.

På framridningen hoppade han som en guuud minst 30 cm över hindret och jag var ganska säker på att jag inte skulle lyckas sitta kvar genom hela banan. MEN han var så himla fin, både i grunden och omhoppningen. Är dock lite missnöjd med min egen ridning och sits vid några tillfällen men Gatsby var helt klockren. Känns riktigt bra inför lokala nu, film kommer om ni vill :)

Skriver det här på söndagen 30/4 så nu ska jag hoppa in i duschen och sen sätta mig med matten eftersom att vi har prov på tisdag. Skönt att jag är ledig imorgon iaf. Det blir stallet igen men nu ska jag vara groom då några vänner ska tävla på Huvudsta. Hoppas att ni har haft en skön helg så hörs vi. Kram

/sarah

foton: Elin Lindström

Likes

Comments

Instagram @sarahcreutzer