Header

Ja, i år blir en andra chans för #nouw30daychallenge . Förra året satsade jag stenhårt och föll lika hårt igen när min depression kickade in. Men med ett friskare syn på livet och en gladare inställning så kommer jag nu att köra järnet igen.

Bloggen har alltid varit en stor del av mitt liv. Och jag kan verkligen inte släppa den.

Så, efter smygcomebacken förra veckan, är jag nu här igen.

Mina ambitioner under dessa 30 dagar är att utvecklas både som bloggare, men även som person. Jag brinner för att skapa content, och under dessa 30 dagarna kommer jag vilja skapa peppande content om allt från småbarnslivet till hur det är att starta eget företag, med en liten blandning av vägen tillbaka från en utbrändhet.

Och jag vet ju själv att dessa dagarna kommer vara utvecklande för mig redan, del för att jag börjar det ultimata coachningsprogrammet, samtidigt som jag har möte med arbetsförmedlingen och kommer börja beta av punkter på min bucketlist . Jag väntar även svar på ett intressant jobb som jag har sökt, som jag sa, 2018 kommer verkligen bli mitt år.

Är ni intresserade av 30dagarutmaningen? läs mer här: nouw.com/nouw30daychallengeMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av delar på min bucketlist för 2018. Jag vill inte sätta ett nyårslöfte, för jag vet att det är helt värdelöst. Däremot vill jag sätta mål för vad jag vill hinna med, hinner jag inte med allt, är det inte hela världen. Men man måste ha ett mål för att ha något att kämpa emot.

 • Satsa på mina sociala medier. ()
 • Starta eget företag. ()
 • Gå på fler events.
 • Åka utomlands. ()
 • Kunna leva på att fotografera och jobba med sociala medier. ()
 • Börja motionera regelbundet. ()
 • Ha en månad utan rött kött. ()
 • Fotografera minst 1 influencer. ()
 • Besöka Astrid Lindgrens värld med Noah och Peter. ()
 • Åka till Stockholm. ()
 • Göra min "morfar-tatuering". ()
 • Fotografera en familj som drabbats av barncancer. ()
 • Besöka en spådam. ()
 • Springa Color Run. ()
 • Pärla för Ung Cancer när möjligheten finns. ()
 • Lära mig sy. ()
 • Bli friskförklarad. ()
 • Kunna sluta med mina antidepressiva. ()
 • Få mina bilder delade på Pixel-kids. ()
 • Ha en sockerfri månad. ()
 • Lära mig en ny sak varje vecka. ()
 • Läsa 12 böcker. ()
 • Köra 365 väder på instagram-stories. ()
 • Meditera varje dag. ()
 • Fotografera och bli fotograferad i Keillers park i Göteborg. ()
 • Kunna klappa mig på axeln och säga "you made it". ()
 • Bli gravid med ett lillasyskon till Noah. ()
 • Köpa en fullformatskamera. ()
 • Köpa en iMac. ()
 • Inte ha ett tvättberg i badrummet. ()
 • Flytta till en större lägenhet. ()

Jag har en hel del jag vill kunna bocka av när raketerna flyger upp i luften nästa gång. Men fy tusan vad kul det kommer kunna vara att jobba mot och sedan känna att man har verkligen gjort detta året till sitt! Mot ett 2018 som ska bli mitt bästa!

Likes

Comments

Ja, vi fortsätter väll där vi slutade.

Juli

Det största som hände i Juli var att jag och Peter åkte till Köpenhamn. Vi hade bestämt oss redan innan att vi skulle förlova oss där, men han skulle sköta när och var. När vi satt nere vid vattnet så höll jag på att dö av förväntan, samtidigt som han nog höll på att dö av nervositet. Det slutade med att när vi stod på tågstationen på väg hem så tar han fram ringen och frågar om jag vill förlova mig med han. Så typsikt Peter, men väldigt fint ändå.

Mormors födelsedag firade vi på Sofiero slott och jag & hela min familj (minus Peter) åkte till Ystad djurpark över dagen. Jag vloggade väldigt mycket under denna tiden, något som jag kommer ta upp igen nu under 2018.

Jag började smyga tillbaka både till makeupen och fotograferandet genom att sminka Petra och fotografera hennes bröllop. En superfin dag.

Augusti

Sommaren började komma mot sitt slut. Noah började förskolan igen efter att ha varit hemma hela sommaren och jag blev officiellt arbetslös. Jag plöjde igenom serier (Big little Lies är fortfarande en av dem bästa serierna jag sett) och Noah busade med mycket med Alvin. Jag och Peter var uppe i Göteborg över 24 timmar och gick på spa, mycket välförtjänt.

Jag bloggade inte särskilt bra under augusti, så detta var nog det som hände typ.

September

Det var någonstans här jag började må bättre. Jag började producera bra bilder till instagram och ville mer och mer fototgrafera igen. Jag tog några av mina favoritbilder någonsin på Noah.

Vi var även på Kiviks äpplemarknad och myste och jag drack årets första julmust.

Morfar urnsattes och det slog mig mer och mer att han inte kommer tillbaka.

Oktober

Var en mycket mer händelserik månad.

Jag fyllde 29, Noah fyllde 2. Jag var ute och fotograferade så ofta jag kunde och hade verkligen roligt med Noah och kameran. Nu när vädret är så tråkigt saknar jag verkligen oktober månad. Hösten är den bästa årstiden helt klart, med fina färger och mysiga marknader.

Jag gjorde min första radiointervju, där jag pratade om min cancer och baksmällan efter den. Här kan ni lyssna på den.

I Oktober träffade jag även Linda Hallberg på öppningen av Kicks Hansa.

November

Fotograferande växte och jag började jobba på min portfolio.

Jag fotograferade med Angelika, Agnes som Tuvstarr (i minus 5) och kärleksbilder med Johanna.

Jag gjorde min årliga röntgen och 3,5 vecka av ångest kom som ett brev på posten. Det var Ung Cancers festival och jag träffade Cajsa på ett hotellrum. Här började även vi spida på planerna L<3J, och i februari kommer dem att gifta sig! Fantastiskt!

December

Året var slut, men inspirationen på topp.

Gick på Julmingel med Gabriella och Emelie, vilket slutade med att jag klickade med fantastiska Caroline och fick c:a 20 nya vänner med samma intresse. Så kul.

Det var julmässa på Hässleholmsgården och Noah träffade tomten för första gången. Jag intervjuades i Aftonbladet om Jasmin och Lukas, så kul.

Jag fotograferade Johanna och Andreas överraskningsbröllop och Elias dop. Julen kom och gick. Jag fotograferade med min nya gravidkjol. Kom trea på musikquiz med mina tjejer och hittade en koffert som påminde mig om morfar.

Summan av kardemumman. Året har varit okej. Började dåligt, slutade så bra det hade kunnat.

Nu blickar vi framåt!

Likes

Comments

Jag tänkte gå igenom året som var. Förra året var ett väldigt upp och ner vänt år, första 8 månaderna var väldigt jobba, men de sista 4 vände det och blev mot det bättre.

Januari:

Januari började stressigt, jag hade inget jullov och hade dumt nog valt att läsa en psykologi kurs över julen. Fast besluten om att jag skulle bli kriminolog, läste jag både psykologi och sociologi. Slöseri med tid och csn nu i efterhand, då jag inte tyckte att någon av kurserna var speciellt roliga.

Jag fotograferade Isabelles dop, farfar fyllde år, peppfikade med Emma och Fitore och var väldigt opersonlig på min blogg. Det största som hände under januari var ändå att Noah började gå utan stöd och säga mamma tydligt <3. Så häftigt att se sitt barns utveckling.

Februari

Noah började sova i egen säng, vilket var ett stort steg för både han och oss. Att få börja sova ordentligt var så skönt. Snön kom till Skåne och Noah fick en pulka. Och han klippte sig. Många nya saker för Noah.

Peter fyllde år. Jag hittade min nya favoriträtt (som fortfarande är det också) och jag körde Viktväktarna.

Mars

Mars var en så blandad månad. Jag blev sjukskriven för depression och utbrändhet och fick en liten brorson. Från att må så dåligt ena dagen till att bli glad och sedan må dåligt igen var fruktansvärt påfrestande på både mig och min omgivning.

Noah hade ögoninflammation 2 gånger på 4 veckor och projekt sova i egen säng fortsatte. Jag var med i Gravid vecka för veckas serie "min förlossning ". Jag färgade även mitt hår rosa, vilket jag sedan ångrade igen.

April

I april började jag att prioritera mig själv mer. Jag gick i terapi i Kristianstad och pratade om min rädsla för att cancern ska komma tillbaka.

För att göra saker för mig själv så åkte jag och Ellen på Tubecon i Malmö, jag vloggade öppet utan att skämmas och vi firade Yvonne som tog examen som samtalsterapeut.

I april gick även min gammelfarmor bort, och släkten förlorade en riktig kruttant.

Maj

Jag och Ellen tog tåget upp till Göteborg och gick på Tubecon en gång till. Den gången var inte alls lika bra som i Malmö, men vi hade en mysig resa tillsammans <3.

Jag gick på Timbuktus författarkväll om hans bok i på Malmö bibliotek och mamma tog årets bästa bild på mig och Noah. Vi började bygga staketet i trädgården och jag & Noah var på dejt med Stephanie och Isabelle i Malmö. Det var även här jag förstod att jag inte alls borde läsa kriminologi och gjorde ett omval, vilket sedan gjorde att jag inte hade någon att läsa under hösten. Sen var det även morsdag, vilket var min andra.

Både pappa och Sebbe fyllde år, jag och Peter gick på dejt i Malmö och jag såg den fantastiska dokumentären BE HERE NOW (som finns att se på Netflix).

Juni.

Juni var den värsta månaden under hela året.

I började med att morfar blev inlagd på sjukhus när mamma och pappa var i Turkiet. Samma natt som dem kom hem blev han väldigt mycket sämre, hela familjen samlades hos han och sov där vi kunde under 4 dygn. Dagen efter hans 79 års dag somnade han in. Jag var helt förkrossad.

Men mitt i sorgen döptes Vincent och jag blev hans fadder. <3

Jag, Peter och Noah åkte till Köpenhamn för att gå på zoo och det var morfars begravning. Hela Juni kretsade kring sorgen som han lämnade efter sig

Här var första delen av förra året. Nästa inlägg kommer handla om andra.

Likes

Comments

Nästan alla år har jag sagt att nästa år, det ska bli mitt år. Utan ett mål, men med en dröm, så har jag misslyckats nästan varje gång. 2017 blev inte som tänkt. Men senaste månaderna har livet vänt till det bättre. Sedan jag tog upp kameran igen, så har jag fått en skön magkänsla om att jag är på rätt spår. Och inte minst mina senaste fotograferingar, som har varit bland mina bästa någonsin.

Så, vid årsskiftet startar jag mitt egna företag, som fotograf och Influencer. Jag har en plan och ett mål. 2018 kommer bli mitt bästa år någonsin.

I slutet av Januari börjar jag det ultimata coachingprogrammet hos Emelie Ohlsson och Gabriella Soutine. Jag längtar så himla mycket tills det börjar, är så taggad!

I februari så åker jag till Stockholm för ett par dagar, ett bröllop och en upptäckardag. Helt själv. Galet.

Med det sagt så vill jag bara säga, dessa 16 dagarna som är kvar på detta året, kan inte gå tillräckligt snabbt. Nu kör vi!

Bilderna är ifrån Johanna och Andreas bröllop som jag fotograferade i helgen. <3

Likes

Comments

I lördags gjorde jag en kärleksfotografering med en gamla kompis och hennes kille. Vi hade sjukt trevligt och började snacka om att ta en fika. Detta gjorde vi idag. Så himla trevlig tjej med en så himla söt liten bebis. Man blir allt lite bebissjuk...

Vi satt iaf på Espresso house ett par timmar, sedan gick vi en sväng på stan. Gick även inom Röda korstet där jag hittade en massa Go Boken böcker i superfint skick till Noah, och himla församlingshemmet för att sänka lite bebiskläder som jag inte vill spara till nästa. Tack Johanna för en supertrevlig fika, det får vi göra om fler gånger. <3

Två bilder ifrån i lördags. Är ni sugna på att bli fotograferade? Kontakta mig antingen på mail eller facebook så löser vi det!

Likes

Comments

I lördags var vi på skånejul på Hässleholms gården. Det är så mysigt och Noah träffade tomten för första gången. Helt orädd gick han fram och tog en pepparkaka och jag knäppte några bilder. Sötnosen!

Passade även på att köpa nya ullstrumpor till han. Perfekt nu på vintern!

När börjar julen för er?

Likes

Comments

När jag fick min cancerdiagnos 2013, ramlade hela världen ihop. Jag hade hela mitt liv vetat att jag velat ha barn, gärna tidigt, men inte hittat rätt. I oktober 2013 hade jag och Peter varit tillsammans i nästan 2 år, och vi båda kände att nu är det dags. Istället fick vi gå igenom den tuffaste resan i våra liv. Under 1 år, så ställde jag in mig på att jag inte skulle kunna få barn. Jag började plugga, och en dag stod jag där med en sticka i handen som visade positivt. 7 månader senare satt vi där på neo och hade en liten liten kille i famnen. Min lycka.

Noah har lärt mig mycket. Framförallt att lycka inte går att mäta i pengar, utan endast i känsla. Att få vara lycklig. Han har gett mig en säker grund att känna lycka på. Och senaste månaderna har jag kunnat utveckla den till något som mig en kick varje dag. Att få fotografera. Att vara kreativ.

Jag kommer aldrig må bra på att sitta på ett tråkigt jobb som jag innerst inne hatar. Jag ska ha en kamera i handen och fånga det vackra och magiska med vår värld och våra barn.

Så jag har bestämt mig, jag ska satsa till 100% på min dröm under en period. På mitt fotograferande, på blogg, youtube och allt det där. För i slutändan, är det de som gör mig lycklig. 


Likes

Comments

Ja, jag vet vad ni tänker nu. Nu är hon är med ett par inlägg och sedan försvinner hon igen. Och jag ska göra mitt absoluta bästa för att inte uppfylla det. Men ni vet, livet kommer emellan ibland och det måste det kunna göra.

Senaste tiden har jag funderat på vad jag vill göra med bloggen, men efter 2 intervjuer (en med Sveriges Radio som ni kan lyssna på här) och en med Kristianstadbladet som jag tror publiceras på fredag så har jag kommit fram till att det är verkligen detta jag vill göra.

Så, nu sitter jag och försöker göra en mindmapp för att få lite struktur, för alla mina sociala medier, främst familjeliv och skönhet. Sakta kommer jag komma tillbaka, jag lovar.Likes

Comments