View tracker

Herregud, vi är redan i december. Mitt försök till att lägga upp ett inlägg varje dag i december gick lite åt pipan.. Inspirationen dog någonstans i samma veva som skolan skrek efter mer uppmärksamhet och ja... Livet... Känner att bloggandet kommer komma lite pö om pö nu fram tills denna terminen är slut och där finns lite mer tid igen.

Om 9 dagar firar jag och Peter 5 år tillsammans. Helt galet vad tiden går fort. Ett halvt decennium. Jag hoppas att vi kommer iväg till Köpenhamn som vi snackat om. Om inte annat så kommer det säkert bli en mysig dag ändå.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här är mina 4 favoritpoddar just nu..

Säkerstilpodden av Ebba K von Sydow & Emilie de Poret. Ebba von Sydow har i flera år varit en inspiration för mig och denna podden är en veckodos av mode för mig.

We are influencers är en podd av fantastiska Linda Hörnfeldt, som nu är VD för Sveriges branschorganisation för influencers. Podden är kalasbra för oss som satsar på den här branschen, inspiration från första till sista sekunden.

Josefin & Vanja är en podd som drivas av Josefin Dahlberg & Vanja Wikström. Jag vet inte vart jag ska börja berätta om dessa tjejerna så jag säger bara, in och lyssna!

P3 dokumentär Jag älskar att lyssna på dokumentärer, man lära sig så himla mycket om saker man egentligen inte tänker på som borde vara allmänbildning. Senast lyssnade jag på avsnittet om Monika Lewinsky och President Clinton.

Vilka poddar brukar ni lyssna på? Tipsa gärna om era favoriter i kommentarsfältet. :)

Likes

Comments

View tracker

Jag tänkte dela med mig om mina top 5 favoritbloggare, dock inte i inbördes ordning.

- Annica Englund . Är någon förvånad? Annica Englund är en riktig inspiration för mig. Stencool brud som lyckats!

-Vanja Wikström . En annan riktig rallybrutta som jag älskar att läsa, lyssna och kolla på videos på.

- Margaux Dietz . Hittade henne av en slump för någon vecka sedan och nu kikar jag in hennes blogg minst 1 gång om dagen!

- Bloggbevakning . Min humorblogg. Någon som synar bloggvärlden i sömmarna med förstoringsglas och med glimten i ögat.

- Linda Hallberg . Sverige bästa sminkbloggare utan tvekan! Stor inspiration för mig!


Likes

Comments

Vardag, Cancer

Ja, vad ska jag säga. Senaste veckan har jag knappt haft tid till med bloggen. Jag har legat efter i skolan, samtidigt som vi håller på att inskola Noah och dagisbacillerna tog död på mig. Noah har hittills klarat sig superbra, han trivs med fröknarna och med barnen, vilket är så skönt.

Jag kommer snart vara ikapp i skolan, vi börjar komma iordning hemma och ja, livet börjar bli bra helt enkelt! Jag vill super gärna satsa på bloggen, och är säker på att så fort jag får 8 timmar om dagen så kommer det bli bättre. Tänkte faktiskt vlogga på torsdag och fredag, hur det kan se ut ett par dagar med oss.


Just det, jag vet inte om ni hörde det, men även denna röntgen var invändingsfri och jag är fortfarande cancerfri!

Likes

Comments

Alla låtar kommer utan inbördes ordning.

5) Queen - Bohemian rhapsody

4) Håkan Hellström - Din tid kommer

3) Lars Winnerbäck - Elegi

2) Lars Winnerbäck - Söndermarken

1) Håkan Hellström - Det kommer aldrig vara över för mig

Likes

Comments

Om 10 år så är jag 38 år. Mina förhoppningar är att jag som 38åring är 2 eller 3 barns mamma.

Jag kommer vara utbildad makeupartist och gör olika jobb för tidningar, både som sminkös och journalist. Jag vill driva en framgångsrik Youtube-kanal (om detta ens är aktuellt då), kanske jobbar men olika sminkmärken utomlands.

Om jag inte jobbar med smink så hade jag gärna velat jobba som beteendevetare och intervjuat olika kriminella, lite likt hur BAU jobbar i Criminal minds.

Egentligen vill jag bara jobba med ett jobb som jag kommer trivas med, varje morgon jag vaknar vill jag känna att jag blir glad över att gå upp istället för att känna att jag går till ett jobb jag inte vill vara på.

På det personliga planet så hoppas jag att jag och Peter har gift oss. Skaffat oss ett radhus någonstans. Jag kommer vara friskförklarad från min cancer och jag hoppas att jag har nått min målvikt och känner mig nöjd med mig själv.

Vad tror du att du gör om tio år?


Likes

Comments

Här om dagen gjorde jag nyttiga Banana-Oatmeal muffins som var perfekta till kvällsfikat. Dessutom sockerfritt! Av detta receptet blev det 12 st muffins.

Till receptet behöver ni.

2 ägg

2 bananer

c:a 4 msk agave sirap

Ett kryddmått salt

2 teskedar bakpulver

2 msk vaniljpulver

1 msk kanel

2 dl Turkisk Yoghurt

2 dl mjölk

6 dl havregryn

Muffinsformar

Vad ni nu vill toppa med.

1) Börja med att sätta ungen på 180 grader

2) Skala och krossa bananerna i en bunke. Blanda i äggen , agave sirapen, saltet, bakpulvret, vaniljpulver, kanel & turkisk yoghurt och blanda ihop det ordentligt!

3) Tillsätt mjölken och havregrynen och blanda igen. Blanda till smeten har en gröt-liknande konsistens.

4) Ställ upp muffinsformarna och häll sedan över lagom mycket smet i varje form. Toppa med vad ni vill ha på, jag hade skivat äpple och blåbär.

5) Baka i ungen i 30 minuter.

6) Ta ut och låt vila i 5-10 minuter.

Ät eller ställ in i kylen, frys ner. Perfekt till mellanmål!

Likes

Comments

Träning/Hälsa

Idag är dag 4 på sockerfria livet och jag känner att sötsuget börjar släppa. Igår var jag sugen på pepparkaka och då käkade jag lite Pepparkaks-kvarg från Lindahls.

Jag bakade Banana Oatmeal-muffins här om dagen, receptet kommer upp ikväll på detta.

Men jag känner iaf att detta går bra. Jag sa imorse att jag inte kände mig lika uppsvullen runt magen. Känner mig lite trött men det kan även vara min förkylning... Jag är så glad över att jag äntligen har tagit tag i mitt sockerberoende. Förhoppningsvis är sockret problemet i min bristande viktnedgång. Only time will tell.

Och så fort min förbenade förkylning går över så tänker jag börja ta mig till gymmet.

Likes

Comments

Noah, Vardag, Neonataltiden

Idag är det en viktig dag för oss prematurföräldrar, det är den dagen som uppmärksammar prematur-födslar och våra små hjältar! I Sverige föds c:a 6000 bebisar förtidigt och för många av oss är tiden på sjukhus lång och påfrestande. Inte alls sådär rosa fluffig som alla framställer sin lilla bubbla.

För oss slutade min graviditet med ett akut kejsarsnitt, en bebis som låg med cpap ett par dagar, 30 dagar på sjukhus och hemsjukvård i 6 veckor. Sond och slangar. Kuvös och värmesäng. Med en bra utgång av det hela. För andra är det inte lika lätt. Vissa spenderar månader på sjukhuset, med ovissheten om deras barn kommer överleva eller inte.

Tack vare en fantastiskt prematurvård i Sverige så klarar sig många barn idag. Man räddar barn som föds i vecka 24. Helt fantastiskt! Heja svensk prematurvård! Heja alla prematurföräldrar och heja alla våra fantastiska prematurbebisar!

Likes

Comments

Min mormor & morfar bor c:a 2 timmar ifrån oss, och när vi var små så åkte vi upp till dem på påsken, sommaren & julen. Något som blev en tradition när vi var små och kom upp var att mormor satt och läste Pelle Svanslös. Hemma hos mormor fanns det en jättetjock Pelle Svanslös bok och jag såg fram emot att höra Pelle Svanslös med mormors fina stämma.

Likes

Comments