Header

Igår var jag hos P4 Kristianstad för att prata om cancerbaksmällan.
Jag tycker att det gick bra, trots att jag var väldigt nervös. Något som jag kände att jag ville få fram är att bara för att man är tillbaka till jobbet på 100%, så betyder inte det att man som person är 100% den man var innan, och det tycker jag att jag lyckades med. :)
Har ni lyssnat? Vad tyckte ni?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det lillemans två årsdag. Helt galet att det har gått så fort.
Vi började dagen med att sjunga för han, han fick presenter från oss och när Peter åkt till jobbet satte sig jag och Noah för att titta på Pippi.
Sedan var han på föris medan jag var på intervjun i Kristianstad (men mer om det imorgon). Och nu på kvällen var både mormor & morfar och farmor & Leif här. När dem åkte så somnade han gott med vetskapen att han och jag ska på en roadtrip imorgon. ❤️

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har varit lite sugen på en ny vagn till Noah. Vi köpte vår Joolz begagnat och den sjunger lite på sista refrängen nu. Noah kan vända sig väldigt mycket i vagnen och drar sig ut selen. Vill testa något annat än Joolz och jag är lite sugen på att testa en Britax B-agile 4 plus i cosmic black.

Och skaffar man ny vagn, så vill man såklart ha lite nya tillbehör med. Bagasi skötväskan har jag velat ha i flera år, så himla fin, men i det dyraste laget. Sedan en ny åkpåse och sittdyna från Elodie Details. Regnskydd, mössa och necessären kommer också ifrån Elodie Details. Är kär i både Flora åkpåsen och den Petrol-färgade sittdynan är jag kär i!

Likes

Comments

Idag är det exakt 4 år sedan jag, mina föräldrar och min sambo satt på sjukhuset i Kristianstad och fick reda på att tumören i min mage var elakartad, det var cancer. 4 år har rullat förbi så snabbt, samtidigt som det känns som att det var igår.

Efter att jag fick min diagnos, så satte min överlevnadsinstinkt in. Jag skulle överleva. Och under 9 månader senare så skulle jag gå tillbaka till livet igen. Som om ingenting hade hänt, något som jag tror både försäkringskassan och min dåvarande arbetsgivare trodde skulle gå. Och i viss mån, jag med.

Men, livet fungerar inte så lätt. Efter att ha opererat bort 50 cm tarm, fått ett c:a 30 cm långt ärr över magen och gått på 6 månaders cellgiftsbehandling, så var det egentligen bara en tidsfråga innan allt skulle komma ifatt. För mig tog det 4 månader, sedan var jag heltidssjukskriven igen. Utbränd.

Tiden gick, jag började studera och blev gravid. Födde världens finaste kille 2 månader förtidigt och brottades med alla känslor kring det. Och efter att ha smält det började nästa stora ångestklump.

Tänk om jag dör ifrån denna fantastiska lilla varelse. Jag vet inte hur många nätter jag har gråtit över att jag är livrädd att försvinna ifrån min son. Att jag inte ska få se han växa upp och att den här jävliga sjukdomen ska ta mig ifrån han. Trots att jag har varit cancerfri sedan jag slutade med cellgifter, så är det min största rädsla.

Under senaste året har jag varit sjukskriven en gång, Jag har förstått att jag är hypokondrisk, varje gång jag har lite ont i magen, huvudet, bröstet, armen eller ryggen tror jag att det är en tumör. Att den jävla sjukdomen är tillbaka. Jag har fått diagnosen depression med generell ångestsyndrom och börjat att medicineras för det. Och det har verkligen hjälpt. Jag är fortfarande fatigue efter behandlingen, och det har jag helt enkelt fått acceptera att jag är.

Jag vet att jag aldrig kommer kunna bli det Sara jag var innan jag blev sjuk, men jag vet att jag tänker bli den bästa Sara jag kan bli utifrån mina förutsättningar. Jag har börjat acceptera att jag får göra allting lite långsammare än vad jag behöver göra det innan, men det är helt okej. Jag vet hur dåligt jag har mått, och jag vill aldrig dit igen. Jag har börjat acceptera min baksmälla.

Likes

Comments

IGår åkte vi ner till Hovdala för att gå på Skördemarknaden. Vi valde att åka ner där ganska sent, vilket var både positivt och negativt. Det positiva var ju att där inte var så mycket folk och man kunde låta Noah springa mer fritt, men nackdelen var helt klart att vissa av marknadsstånden hade börjat packa ner.

Noah tyckte det var väldigt roligt iaf. Mina föräldrar och min bror med sin tjej och son var också där nere. Noah tyckte det var superkul att träffa alla, morfar har ju blivit lite av hans idol senaste tiden. Så att få visa grisar för morfar och kolla på hästar med mormor gjorde nog hela hans dag.

Vi köpte med oss lite munkar hem. Noah trodde att det var äpple, antagligen för att vi förra helgen var på Kiviks marknad och då fick han äpple i en liknande påse. Sötunge!

Likes

Comments

Oktober månad var hela tiden tanken att vara mitt nya startskott. Jag har fokuserat på att hitta kreativitet och lägga upp det på instagram sedan jag började må lite bättre. För detta året har inte varit ett allt för roligt år, utan snarare mycket sorg och smärta.

I juni gick min morfar bort, för mig väldigt hastigt. För mig har det alltid varit så långt borta, att någon av mina mor&far-föräldrar skulle försvinna. Döden har jag träffat på innan, även på nära håll. Men att förlora en familjemedlem, det är ett sår som inte går igen. Vi hade hans urnsättning i torsdags, och då förstod jag, jag kommer inte träffa min morfar igen i detta livet.

Sommaren har gått åt till att sörja, jag har börjat gråta så fort jag har tänkt på morfar. På hur jag saknar han. När jag räknade vilka som kommer till kalaset nästa helg, och för första gången skulle "räkna bort" morfar. Det kändes så himla konstigt. Och nu gråter jag när jag skriver detta.

Att lägga ihop sorgen efter morfar och min depression, gjorde att jag var tvungen att stanna av bloggen. Sakta börja tänka på vad jag vill göra, varför vill jag publicera det jag publicerar. Så jag började långsamt med instagram. Två bilder om dagen, det var mitt mål.

Mitt #höstlöfte17 är att fokusera på det som gör mig glad. Och bloggen gör det.

Så, nu startar jag om. Här om nu. Jag ska satsa på det jag vill jobba med i framtiden. Jag kan inte gå och tänka på saker som jag vill göra, för jobbar jag inte för det, så är det bara en dröm, inget mer. Startskottet har skjutits, nu går jag den där extra milen.

Likes

Comments

Men nu är jag tillbaka igen. Som många av er vet så var jag utbränd i våras, och att jag varit utbränd 1 gång tidigare de senaste 3 åren. Första gången var någon månad innan jag blev gravid med Noah och som sagt, nu i våras. Det sitter fortfarande kvar i mig och jag kanske inte ser då nere ut alltid, men jag brottas med högfungerande ångest nästan varje dag. Sedan den 14 augusti har jag varit arbetslös, vilket i sig har inneburit lite mer ångest, då min A-kassa fortfarande inte har blivit riktigt rätt.. Men det löser sig säkert.

Jag bestämde mig iaf för 2 veckor sedan att jag kan inte gå all in när det kommer till alla sociala medier, gå från 0 till 100 på både blogg, instagram och youtube. Så jag började lite långsamt med min instagram, bilderna jag la upp ska vara ordentliga, vara taggade med var produkterna är ifrån, ja, ni vet. inte bara en halvdan mobilbild utan en bild som jag lagt ner tid och energi på. Vilket jag faktiskt tycker jag lyckades med. Nu tänker jag små starta med bloggen också. 1-2 inlägg om dagen. Och sedan kommer jag lägga till youtube längre fram.

Bloggen kommer inte ha någon speciell inriktning, jag är en lifestyle-bloggare i grunden, inte nischad på varken skönhet eller hälsa. Jag kommer fokusera på det som intresserar mig, vilket främst är skönhet, familjelivet och populärkultur.

Jag hoppas att ni kommer tycka om att jag börjar blogga igen, jag ser faktiskt fram emot det.

Lite av det som har lagts upp på min instagram senaste tiden. Följ mig gärna där: SarahcNilsson

Likes

Comments

Vad jag gillar att lyssna på när det kommer till poddar varierar väldigt mycket, men dessa 6 poddarna är dem jag ser till att jag lyssnar på varje vecka.

Bildkälla: Acast och Lalinda.se

Penntricket: Lady Dahmer och Cissi Wallins podd. Feministisk och helt fantastisk. Ögonöppnare för alla, jag som tycker jag har en feministisk syn sedan innan, har börjat se allting får ett nytt perspektiv.

Josefin & Vanja: Min pepp och GRLPWR-podd. Över 100 avsnitt av riktig inspiration. Mitt glädjepiller varje onsdag! Vissa poddar är goodfeeling poddar, andra är den sparken i röven som man behöver för att ta det man vill till nästa nivå.

Vad fan håller jag på med?: En entreprenörs podd med Linda Hörnfeldt (VDn på InOS, Lalinda.se) och Alexandra Bylund (Mama said media, Alexandrabylund.com) pratar om allt som har med entreprenörslivet att göra.

Bildkälla: Acast

Egentid. Bloggaren och skådisen Claudia Galli Concha har podden Egentid tillsammans med sin man Manuel Concha (filmproducent). Hittills är endast 4 avsnitt släppta, men dessa fyra har varit riktigt bra!

Tankar med Daniel Redgert: Jag fick upp ögonen för Daniel Redgert när han gick med i Ung Cancers styrelse. Podden hade jag lite svårare för i början, men när jag började höra hans charm så har jag varit helt fast!

Under huder med Kakan Hermansson: Jag har gått från att vara sådär insatt i hudvård till helt älska hudvård, och det är helt och hållet pga den podden. Intressanta personer intervjuas och man lär sig så himla mycket!

Likes

Comments

Jag tänkte tipsa om 3 serier som jag verkligen älskar just nu.

Big little Lies. En stjärnspäckad mini-serie med 2 av mina favorit skådespelare i huvudrollerna, Shailene Woodley och Reese Witherspoon. Den tredje huvudrollen spelas av Nicole Kidman som i serien är gift med Alexander Skarsgård. Ja, ni hör.. Serien är fullproppad av grymma skådisar.

Den utspelar sig i en liten stad i Kalifornien, där Jane (Woodley) flyttar in som ensamstående mamma. Snabbt blir hon vän med Madeline (Witherspoon) och Celeste (Kidman). Man får följa kvinnorna vart för sig, men även deras resa tillsammans. Spännande, intressant och obehaglig på samma gång.

Ses på HBO Nordic.

Shooter. Serien som är byggd på filmen med samma namn. Ryan Phillippe spelar Bob-Lee Swagger och gör det med braur. Enligt mig bättre än vad Mark Wahlberg gjorde. Bob Lee är en pensionerad militär som har "gömt sig" i bergen tills en dag då några FBI-agenter hittar honom och ber honom om en tjänst. Han ska hjälpa agenterna att lista ut varifrån en prickskytt skulle skjuta ifrån om han skulle skjuta presidenten. Shantel VanSanten spelar Julie Swagger, Bob Lees fru och en riktig powergirl enligt mig!

Finns 1 hel säsong ute, varje onsdag publicerar Netflix ett nytt avsnitt av säsong 2.

Game of Thrones. Efter att ha vägrat se serien i sex säsonger, så lyckades Fitore och Emma övertala mig att se ett avsnitt. And now I'm stuck. Jag har precis börjat se säsong 3, och jag är helt förtrollad av hur välgjord serien är, hur vacker Daenerys Targaryen är och hur mycket jag hatar Joffrey.

Serien utspelar sig på den fiktiva kontinenten Westeros, ofta kallad "De sju kungarikena". Eddard Stark lord av Winterfell, bekymras av rykten från muren i norr om en uråldrig ondska som håller på att vakna till liv. Samtidigt får han besked om att Jon Arryn, hans mentor och kungens högra hand, dött en mystisk död och att kung Robert Baratheon är på väg till Winterfell. Ned blir tillfrågad om att ersätta Arryn som kungens hand och han accepterar för att få reda på sanningen om hans väns död.

Man kan se alla säsongerna på HBO, nytt avsnitt kommer varje måndag.

Likes

Comments

Idag har jag och Noah haft en dag som varit fullt upp. Vi har på skolan imorse för att se hur jag kunde göra under hösten med mina studier. Därefter körde vi hem och käkade och sedan hörde Daniela av sig för att se om vi ville gå in till stan. Det gjorde vi, käkade lite glass och sedan busade vi i hembygdsparken. Det bästa med Hässleholm är att det finns fina lekplatser lite här och var.

Och ännu bättre än att det finns många lekplatser är att Danielas son Alvin är lika gammal som Noah. Dessa två pojkarna leker så fint ihop och lär sig av varandra. Perfekt att ha en bästis innan man ens är 2 år! <3

Likes

Comments