Du våkner
Tror du

Fullt og helt

Men egentlig
Så er du ikke det

Våken, altså

Du er der fortsatt
I drømmeland

Et mareritt

Suget i magen
Monsteret kommer
Du
fallerOgså våkner du da
Helt på ekte

Og skjønner alt sammen


Det var bare en drøm
Men det er jo fortsatt mørk og skummelt

Sug i magen


Du lever i et mareritt
Og du faller enda.

Og det er ekte.


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Høsten er i anmarsj og vinteren er like rundt hjørnet. Mange liker ikke kulda og at sommeren sakte men sikkert forsvinner. Ofte kommer depresjon og dyster stemning snikende sammen med disse to årstidene. Da synes jeg det er viktig å tenke over hvor heldige vi faktisk er her i Norge. Vi får oppleve alle de fire årstidene! Høsten og vinteren har vel så mange fine ting ved seg som våren og sommeren. Man må kanskje lete litt ekstra godt av og til for å se det, og derfor tenkte jeg å minne deg litt på akkurat det. 

Så, her kommer en liste over ting du kan prøve å legge ekstra godt merke til nå fremover mens kulda kommer snikende...♡ Frosten som klemmer seg rundt høstbladene om morgenen.

♡ Den flotte høst-sola som farger bladene oransje, gule og røde.

♡ Den friske, kalde og reine lufta, og vinden som røsker litt ekstra i håret ditt.

♡ De fine solnedgangene som gir magisk lys og fine tanker.

♡ Følelsen av å ta på seg votter, en god og varm jakke og et lunt skjerf!

♡ Du kan drikke kakao uten dårlig samvittihet, gjerne forann peisen eller med favoritt-TV-serien og et supermykt teppe.

♡ Stearinlys og deilig musikk.


♡ Tanken på at det nærmer seg desember og juletider, gavehandel og koselige stunder med venner og familie.

♡ Når du kjenner den siste varmen fra solen og snevet av sommer og gode minner.

♡ De fine motivene i naturen, ta med deg kameraet og ta masse flotte bilder.

♡ Nordlys.

♡ Å lese en god bok med ro rundt deg og fyr i peisen.

♡ Den fine frost-røyken som kommer når du puster i kulda.

♡ De første snøfnuggene som kommer dalende ned fra himmelen og treffer nesa di.

♡ Å kunne gå på skøyter på isen, lage engler i snøen og ta springfart for å skli på isen som har lagt seg på veien over natta.

♡ Alle de rare snømennene rundt omkring som barna i nabolaget har brukt lang tid på å lage.

♡ Ruskete vær og vind, og kosestund inne.

♡ .....


Åh, det er så masse å se frem til! Mye har jeg allerede lagt merke til. Det er så viktig å sette pris på de små gledene i hverdagen. Smile, tenke over hvor heldig man faktisk er, og bare nyte livet her og nå.

Hvilke ting setter du ekstra stor pris på når det er høst og vinter?


Likes

Comments

Her om dagen kom jeg til å tenke over at jeg faktisk ikke har presentert meg selv her på bloggen. For å gjøre det hele litt gøy og interessant å lese, tenker jeg å bare gønne på - rått og ærlig! Uææh, litt skummelt. Kanskje litt for personlig. But hey - this is me. Så, here it goes. Dette visste du ikke om meg!Jeg elsker sminke! Det visste du kanskje, men en del av bakgrunnen til at jeg har blitt så glad i sminke ligger dypere enn kun det at jeg liker å holde på med det. Jeg har nemlig slitt med akne. Problemet startet på ungdomsskolen og jeg gikk en stund før jeg fikk skikkelig hjelp. Det førte til at jeg fikk en del arr og røde områder i ansiktet. Jeg har gått på to kurer med Isotretinoin for å få bukt med jævelskapen, da det kom tilbake en stund etter første kur. Jeg sliter den dag i dag med dårlig selvtillit på grunn av plagene dette har medført, men er under laserbehandling for å gjøre det bedre. Sminke har hjulpet meg veldig gjennom dette ved at jeg har kunnet dempe/skjule arrene mine.

Jeg elsker å høre på metal. Heftige trommer og gitar, og en god brølende stemme kan gi meg gåsehud! Gojira er en av favorittene. Jeg såg de i sommer på festival, og det var ett av de største øyeblikkene i livet mitt.

Jeg er egentlig en ganske sjenert og tilbaketrukket person. Jeg er ikke den som tar størst plass i større sosiale sammenhenger, og elsker å være alene. Jeg er vel det som kalles introvert. Gjennom hele barndommen og ungdommen har jeg alltid vert den stille og rolige jenta. Jeg husker en gang på barneskolen at en gutt spurte meg om jeg var stum! Jeg har heldigvis vokst av meg det meste av den sjenerte jenta i dag. De som virkelig kjenner meg vet at jeg kan være helt på trynet gal og snakke som en foss.

Jeg er en veldig kreativ person, og elsker å tegne og male. Har vert hekta på tegning siden så lenge jeg kan huske. Mamma sier at jeg tegnet en hest min første dag i barnehagen og at de voksne ble helt overrasket over hvor bra tengingen var, haha! Jeg tegnet veldig mye da jeg var i tenårene. Skulle ønske jeg hadde like mye motivasjon for dette enda.

Jeg er superglad i å synge, men har aldri sunget foran andre enn familien før. Kan også spille litt gitar, og er generelt veldig opptatt av og glad i musikk. Aner ikke om jeg er god nok til at jeg tør å vise det til andre. Men jeg føler meg så sinnsykt bra når jeg synger.

Jeg er høysensitiv. Det vil si at nervesystemet mitt er ganske så fintfølende og mer mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn hos de fleste andre mennesker, og at disse inntrykkene bearbeides dypere enn hos andre. Jeg blir derfor lett overveldet og trenger en del tid alene.

♡ Jeg elsker å fundere over hva som er meningen med livet, hva universet er og alle sånne merklige ting som vi mennesker ikke har funnet svaret på. Kan se timesvis av videoer og lese om sånt. Det er så interessant! Skulle gjerne studert astronomi.

Har slitt med migrene og hodepine siden jeg var rundt 8-9 år.

Jeg har tatt bryst-reduksjon! Og jeg er så glad for at jeg tok det steget. Har mye mer selvtillit den dag i dag, og jeg fikk det dekket av staten.

Jeg har vert i et forhold helt fra jeg var 16 og til jeg var 22 år. Jeg sleit veldig etter mitt siste brudd og hadde i perioder problemer med å fungere normalt i hverdagen og studier. Nå klager jeg ikke i det hele tatt og er så takknemlig for det jeg har gått gjennom Jeg har endelig blitt kjent med den virkelige meg, og vet hva jeg vil ha og ikke i livet mitt. Det er så deilig og befriende, og jeg føler meg som verdens sterkeste person. Jeg vet at jeg kan klare alt livet slenger i mot meg. Jeg har fått en generelt veldig god innstilling til motgang i livet.

Foreldrene mine gikk fra hverandre da jeg var ca 8 år.

Jeg har hatt en lidenskap for fotografi siden første gang jeg fikk mitt eget kamera da jeg var rundt 12 år. Har min egen foto-instagram hvor jeg legger ut bilder av og til. Hadde mitt første oppdrag som bryllupsfotograf i fjor. Det var en veldig god erfaring, og jeg tenker på å ta på meg flere oppdrag.

Jeg er utdannet sosionom. Gikk også på grunnskolelærerutdanning 1-7 klasse i Volda før jeg startet på sosialt arbeid i Bergen.

♡ Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker, og er en veldig åpen person. Jeg har veldig lite fordommer mot nye mennesker, og synes det er gøy å se hvordan en person kan endre måten du ser på dem bare ved å åpne munnen. Jeg er alltid hyggelig mot de jeg møter og føler jeg kommer overens med de fleste mennesketyper.

Jeg foretrekker kompisser over venninner. Det er jo koselig med venninner, men jeg har det absolutt gøyest og er mest meg selv når jeg er sammen med gutter enn med jenter. Føler liksom at gutter er mer avslappet. Jeg har definitivt mer guttehumor enn jentehumor, og mest til felles med gutter.

Jeg har to søstre som betyr ALT for meg. Vi henger sammen så ofte vi kan og de er mine aller beste venner. Aner virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten dem i livet mitt. Jeg er uendelig takknemlig. Elsker at de er akkurat som meg selv. Det er omtrent 2 år mellom hver av oss. Humoren vår er helt uforståelig for andre og vi har det så utrolig gøy sammen, uavhengig av om det er hjemme en onsdagskveld eller på en fest.

Jeg har dødslyst på tattovering! Kommer definitivt til å ta en i løpet av den nærmeste tiden. Må også føye til at jeg er utrolig svak for gutter med tattovering. Altså, jeg er solgt om han har sleeve.

Jeg er arbeidsledig akkurat nå. Og ja, jeg flyttet til Trondheim uten jobb i boks. Jeg er litt spontan av meg og elsker å ta sjanser. Jeg gjør det som gjør meg glad, utfordring eller ei. Jeg bruker dagene på å søke, og håper på napp snart.

Jeg har jobbet ett helt år på en fiskefabrikk.

Jeg har sett spøkelser/gjenferd og er sikker på at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi liker å tro.

♡ Da jeg fløy til Bardufoss for å hente Bella París var jeg dødsnervøs. Ikke fordi jeg har høydeskrekk, men fordi jeg aldri hadde flydd helt alene før, og fordi jeg har hatt utallige mareritt om det å fly. Jeg klarte det med glans og det var selvfølgelig totalt verdt det for å hente nydeligheten min.


Har vi noe til felles?

Kommenter og fortell meg da, vel!


Likes

Comments

God morgen alle nydelige morgenfjes!

Livet mitt har totalt forandret seg siden jeg fikk Bella-bisken. Nå har jeg blitt en morgenfugl, og godt er det. Jeg var våken klokken 08.00, brukte en halvtime på å våkne i sengen med sosiale medier og oppdatering av nye iOS10. Har du oppdatert, forresten? Hva synes du? Jeg synes det verste var at "slide to unlock"-funksjonen nå er borte. Det er en vane jeg kommer til å slite lenge med å venne av meg, hehe. Uansett, klokken nermet seg 09.00 og magen var klar for frokost!

Søsteren min tipset meg om en vegansk naturell yoghurt fra Alpro. 20 kroner på Rema 1000. Og her snakker vi sånn stor boks, altså. Så rimelig, og så god! Jeg kuttet opp ett gult/grønt eple og helte 4 store spiseskjeer med denne fantastiske yoghurten over. Toppet deretter med linfrø.


Altså - MUMS!  Smaker litt som vanlig vanilje yoghurt med fruktbiter. Så utrolig godt og friskt, mettende og ikke minst sunt. Det kan kanskje virke som om jeg har blitt sponset av Alpro her, men det er ikke tilfelle. Jeg bare synes dette var godt at jeg tenkte jeg kunne dele det med dere. Og ikke bare er det fantastisk at det finnes yoghurt som er vegansk, men den smaker jo også som vanlig yoghurt. Jeg elsker det.En frokost-favoritt heretter! Har du noen tips til kjappe og gode frokoster?

Håper du får en superfin dag


Likes

Comments

Hei og hopp! Da har jeg og Bella París ankommet Bartebyen. Og herlighet som vi koser oss! Jeg har kommet meg i hus og har brukt de siste dagene på å ordne og kjøpe inn litt til rommet. Ikke alt er klart enda, så dere får nøye dere med litt detalj-bilder. Dere får hvertfall et lite innblikk i hvilken type stil jeg ønsker å ha på rommet mitt. Er nemlig blitt helt forelska i bronse og grønne, freshe planter. Dette blir så bra! Og dagen i dag har vært helt fantastisk. Sol og varmt, og Bella har fått være med på så mye gøy. Veldig mange som vil hilse på henne også, livet med hund er bare megakoselig altså. Vi har vært på Hund som hobby og kjøpt inn litt diverse utstyr, hatt piknik i parken ved Nidelven, trasket litt rundt i byen og vært på en liten oppdagelsesferd rundt på Lade hvor jeg bor. Akkurat nå ligger Bella rett ut og fordøyer alle de nye inntrykkene. Lille sjarmtrollet mitt. Trondheim er flott!


Når ting har roet seg litt og jeg har kommet ordentlig på plass her i byen vil det bli hyppigere innlegg her på bloggen. Akkurat nå er det veldig mye å sette seg inn i og ordne. Jeg gleder meg!

Gjerne skrik ut dersom det er noe du kunne tenke deg at jeg skriver innlegg om. Jeg har diverse planer, men er alltid gøy å kunne gi noe jeg vet leserne vil ha!

Håper du har hatt en super dag og at livet smiler til deg også

Likes

Comments

Nå skjer det! Dette har vært drømmen min i typ ett år nå, og endelig har jeg bestemt meg for å ta steget. Ikke bare har jeg vært så heldig å få verdens beste Bella i livet mitt, men jeg skal også flytte sammen med henne!


Jeg skal flytte til Trondheim

Dette har jeg gledet meg til lenge. Jeg elsker nemlig den byen. Den er så fantastisk, så vakker og så sjarmerende. Jeg har bodd i Bergen i tre år, for så å flytte hjem ett år. Og nå står altså Trondheim for tur. Her bor også de to søstrene mine som jeg bruker mye tid sammen med. Dette blir veldig gøy og jeg ser frem til et nytt kapittel i livet. Jeg skal bo sammen med en utrolig hyggelig jente i en superkoselig leilighet.

Gleder meg!
Noen trøndere som leser bloggen min?

Likes

Comments

Åh, denne dagen er bra. Våknet litt over syv av en valp som hadde våknet. Ute var det helt stille, og solen kranglet seg gjennom morgendisen. Sjøen var helt blikkstille og det grønne i naturen lyste virkelig så fint. Med en valp i hus har man ingen god grunn til å sove ekstra lenge om dagen, så her var det bare å komme seg opp for lufting, mat og lek!

Hehe, siste bildet ser hun veldig streng ut. Lover deg at det er hun virkelig ikke. Livet med valp er fantastisk!

Ha en super dag. Og husk - ingenting kan stoppe deg

Likes

Comments

Okei, er dere klare? Dere skal endelig få hilse på den lille valpen/pirayaen min. Hun har fått navnet Bella París og er bare verdens beste lille Maltipoo. Jeg er så forelsket. Se, da!


Er hun ikke bare herlig? Det er så gøy å vite at hun bare er min, og at vi skal skape så mye fint sammen. Har ønsket meg hund så lenge jeg kan huske, så jeg er virkelig i himmelen om dagen. Hun har vert helt fantastisk helt siden jeg møtte henne første dagen for å hente henne hjem. Reisen hjem med to flyreiser, en busstur og en biltur gikk overraskende bra. Det var bare en heftig protest i 5 minutter da vi satt oss i flyet, og etter det var hun helt stille og lå og slappet av inne i reisebaggen sin.


I går, fredag ble hun 10 uker. Og hun har allerede lært seg "sitt" og "ligg". Helt utrolig vesen med supert gemytt og koselig personlighet. Veldig leken av seg, selvfølgelig, noe som bare er utrolig gøy å se på! Bella har virkelig lagt sin elsk på sokker og tøfler, og springer rundt som en tornado og er så lykkelig og glad.


Jeg var faktisk forberedt på at det å skulle ta seg av en valp kom til å være mye vanskeligere, men med nydelige Bella París har det bare vert en fornøyelse. Hun er så årvåken og lærer utrolig raskt. Vandt med de fleste lyder og elsker alle hun møter på. Hun er kjempeflink til å gå på do ute når jeg lufter henne, og hun ligger i sin egen seng fint som bare det gjennom hele natten. Å våkne til denne skjønningen er en fryd.

Vi to skal jammen få det fint sammen!
Har du hund?

Likes

Comments

Jeg har vært litt hemmelighetsfull i det siste. Nå skal jeg avsløre litt.

Jeg har lenge prøvd å få dette til. Jeg har søkt rundt på internett, sett hundrevis av filmer og videoer, lest side opp og side ned og til og med vært på besøk hos noen for å finne ut enda mer. Nå er det endelig klart og reisen er bestilt.


Folkens, jeg skal få en venn for livet - verdens skjønneste lille Maltipoo-valp venter på meg i Sørreisa i nord! Neste mandag drar jeg med fly til Bardufoss for å hente henne. Jeg gleder meg så sinnsykt! Jeg har bestandig vært utrolig glad i dyr. Jeg har vokst opp på gård, og der har vi hatt hund siden jeg gikk i 8. klasse. Siden da har jeg visst at jeg en dag skulle ha min egen hund. Og nå skjer det. Jeg er så spent, og så glad. Nå gjenstår det bare å kjøpe inn alt av utstyr jeg trenger før jeg reiser for å hente lille jenta mi.

Åh, vi skal få det så fint vi to. Forbered dere på å bli overøst med søte valpebilder fremover!

Gjerne kom med tips, og anbefaling av hundeutstyr


Likes

Comments

"Tell people to stop killing dogs or cats and everybody loves you. Tell people to stop torturing and killing cows, chickens, pigs or turkeys and suddenly you're a self-righteous asshole that needs to mind your own business."Disse ordene mener jeg beskriver dagens samfunn på en prikk. Det er helt sykt. Et dyr er jo et dyr? Et liv er et liv. Eller? Man tenker kanskje ikke over det, for vi er jo tross alt vokst opp i en kultur som sier at det er helt greit å drepe dyr for mat, klær og andre goder. Vi ser på dyr som produkter. Ikke et levende vesen med tanker og følelser, behov og ønsker. Katt, hamster og hund derimot blir sett på som søte kjæledyr som fortjener alt godt. Vi passer på dem, koser med dem og gir masse kjærlighet. Også går vi i butikken og handler kjøtt, melk og egg etterpå. Det går helt fint. Ingen arresterer deg, ingen kjefter på deg. Det jeg tror mangler i denne sammenhengen er kunnskap.

Fra vi blir født læres vi opp til å spise kjøtt. Vi læres opp til at ku-melk det MÅ vi ha for å vokse og få sterke bein i kroppen. Kjøtt gir proteiner sånn at vi kan bygge muskler. Egg inneholder alt du trenger i løpet av en dag av næringsstoffer. Egg er kjempesunt! You know the drill. Vi går i butikken og kan velge mellom alt fra gris, ku, fisk, fugl, kanin, melk, egg og honning. Milkshake, skyr, yoghurt, melkesjokolade, kjøttdeig, bacon, biff, kaviar, reker, ost. You name it. Omtrent alt av behandlede matvarer inneholder animalske produkter. Du kommer liksom ikke unna. Det er helt vanlig. Ingen tenker over det.Vi lever i 2016. Vi mennesker er smartere enn noensinne. Og vi er flere enn noensinne. Befolkningsveksten skyter i været. Vi er så mange på denne planeten. Så mange skarpe hjerner, men likevel klarer vi å ødelegge for vår egen fremtid. Jeg pleier å tenke at vi mennesker er både de klokeste skapningene på jorda, samtidig som vi er de dummeste. Vi ser liksom bare rett foran nesa vår. Har vi selv det bra, ja så er det ikke så viktig med andre ting. Eller fremtiden for den saks skyld. Dette er majoriteten av befolkningen. Dette er sannheten. Vi er egoistiske og trangsynte.

Ofte presenterer media bilder og videoer som viser dyr som ikke blir behandlet bra. La meg ta et lite mini-oppgjør rundt akkurat dette. For hva vil det egentlig si at et dyr blir behandlet bra? Og hva er alt dette snakket om en human død? Jeg mener at for at en død skal være human, så må man som menneske klare å tenke seg til hvordan det ville være å bli behandlet slik selv. Å sette seg i dyret sin posisjon. Og det å dø? Hvem VIL dø? Bare sånn helt ut av det blå? Hvem går frivilig inn i slaktebilen for å bli skutt når du kommer frem? Alle levende skapninger på jorda er til for å leve. Å leve til vi dør - AV OSS SELV. Slik som oss mennesker. Det er humant. Det er ikke humant å dø av et gevær. Det er ikke greit å dø av en kniv eller maskin, eller av for lite mat og drikke, eller fordi vi blir trampet/tygget i hjel av alle de andre som er i samme situasjon som deg, fordi området du går på er for lite og desperasjonen for stor. At et dyr blir behandlet bra betyr for meg at det får leve i frihet, sammen med sine egne. I frihet til å gjøre som de selv vil og hvor naturen gir dem det de trenger. Alle disse fæle og groteske dyremishandlingene som begås hver dag har blitt det vi mennesker ser på som naturlig for et dyr. Visste du forresten at for 10 000 år siden bestod biomassen av 99% ville dyr? Mens i dag har dette blitt snudd på hodet - for nå er det vi mennesker + dyrene vi fostrer opp som utgjør de 99 prosentene. Altså, ville dyr utgjør 1% av alt dyreliv på jorda. Ikke bare er vi mennesker egoistiske og trangsynte, men som jeg nevnte i starten av innlegget - vi mangler kunnskap. Jeg hadde mest sannsynlig ikke vært veganer, dersom jeg ikke hadde tilegnet meg den kunnskapen jeg har i dag. Jeg har lært så utrolig mye om hvordan blant annet kjøttindustrien verden over fungerer, hvordan mennesker utnytter dyr til de grader, og det uten å tenke på deres velferd. I de verste tilfellene drepes ikke dyrene før de blir flådd og skjært i. Og ja, jeg er klar over at dette ikke er tilfelle alle steder. Jeg vet at mange dyr har det veldig fint før de blir drept/slaktet. Jeg mener rettere sagt at ingen dyr skal måtte oppleve å dø før de skal. Ingen dyr burde bli født kun for å dø før de i det hele tatt har blitt voksne. Jeg mener hele industrien som belager seg på dyr er helt sinnsyk. Jeg mener ikke at alle dyr som bures inne burde slippes fri. Jeg mener at selve industrien i seg selv burde stoppes. Fra dyr blir voldtatt/insiminert, eller masseprodusert om du vil, til de tvinges til tortur og død med en gang de er store nok - gjerne etter å ha blitt tvangsforet med allverden slags vekst- og muskelhormoner. Altså, wake up?

Det er så mye mat-industrien ikke vil at du som forbruker skal vite. Det er så utrolig mye rart som foregår bak de fire veggene som skjermes mot resten av samfunnet. Det du ser i butikken er en nydelig saftig indrefilet og melkekartonger med smilende kuer. For å selge et produkt, må produktet roses opp i skyene, gjerne av kjente idrettsutøvere. Produktet må lyse av sunnhet og positive assosiasjoner. Det er så korrupt. Visste du at kjøtt og melke-produkter inneholder hormoner, antibiotika og andre stoffer som kroppen din absolutt ikke har godt av? Ku-melk, for eksempel, inneholder stoffer som gjør at skjelettet vårt sender ut motgift. Som igjen fører til at skjelettet vårt blir svakere. Hvorfor tror du at beinskjørhet er så vanlig i Norge? Melk kan også føre til kuler i brystet fordi hormonene i melken stimulerer til dette. Og visste du at kjøtt og andre animalske produkter er en av de største årsakene til dagens store livsstilssykdommer? Dette er bare noen av mange fakta som mat-industrien forsøker å skjule for deg. De største selskapene kjøper og jukser seg frem både i markedet og politisk for å hjernevaske nettopp deg til å tro at du trenger disse produktene. Alt handler om penger, kjøp og salg. Slik er det bare. Slik har det blitt. Og vi går der som naive og godtroende slaver, mens helsa bare blir verre og verre. Og det samme med dyrevelferden. Det samme med klimaet vårt. Jeg hater det.Det er så mye mer jeg skulle skrevet i dette innlegget. Så mye mer jeg kunne ønske at alle visste. Dette får holde for denne gang, for jeg kommer garantert til å skrive fra meg flere ganger. Dere har fått en smakebit. Dersom du synes noe av det jeg skriver om virker interessant, så vil jeg anbefale på det sterkeste å se filmen "Cowspiracy" og "Forks over Knives". I det minste les disse faktaene fra Cowspiracy-filmen. Søk på YouTube også, der finnes utrolig mye lærerik og viktig info. Planeten vår er ikke bærekraftig for den retningen kjøtt-industrien har tatt. Ikke når vi er så mange mennesker. Og vi blir bare flere. 91% av ødeleggelsene i Amazonas er kun for å lage dyrkbar jord til dyrefõr liksom. Hallo? Vi ødelegger planeten vår, for at de store selskapene skal tjene penger og for at vi skal få kjøttdeig til taco'en.

Det som gleder meg derimot, er at veganisme er voksende. Jeg tror dette er en naturlig reaksjon på den kjøtt-industrielle utviklingen. For det er på høy tid at noe skjer. Jorda har fysisk ikke mulighet til å fortsette å bli behandlet på denne måten. Flere og flere får øynene opp for hvordan ting egentlig henger sammen, og ønsker ikke å være delaktige. Noen gjør det for dyrevelferden, noen for helsa og noen for klimaet. Noen også for alle tre, slik som meg. Plantebasert mat er fantastisk og gjør godt for alt du er en del av.

Få vekk tabuen knyttet til veganere og vegetarianere, bort med løgner og salgstriks fra mat-industrien! Inn med mer kunnskap, åpne øyne, ærlighet og noe vi kan stå for! Og mer av deilig plantebasert mat og veganske erstatninger for animalske produkter i butikker og restauranter! Selv har jeg aldri vert sunnere og friskere, og aldri smakt burgere som er bedre enn... ja, ku-burger. NAM! og JA til en bedre fremtid for alle. Og hei, ikke misforstå. Dette innlegget er kun ment for å opplyse litt, samtidig som jeg får blåst ut litt frustrasjon. Jeg ser absolutt ikke ned på personer som ikke er veganere. Jeg har vært der selv. Jeg vil bare få frem at dersom alle hadde den kunnskapen som vi veganere sitter inne med, så tror jeg at verden hadde vert et bedre sted.

Håper du fikk motivasjon til å gjøre en endring. Alle endringer, om de så er små eller store, er en endring. Og endring i dagens samfunnsbilde er superbra. For det trengst, virkelig. Og det gjør en forskjell. Én dag uten kjøtt sparer ett dyreliv. Og MYE vann. Blant annet. Om du slutter å bare reagere med sinne og tristhet, og heller gjør en forskjell ved å gjøre noe, da har du allerede kommet langt. 

Hva tenker du? Er veganisme nødvendig?


Gjerne DEL

Likes

Comments