Hej rarisar

Här är en liten update på livet. Veckan som va bestod mesta dels av rensning av allas garderober här hemma, för ni ska ju inte tro att jag gör en garderob åt gången & en sak i taget... nej nej...ut med allt på golvet & vänd upp & ner på tvättkorgarna & bo i ett mindre kaos istället, japp så jobbar vi😅
Men efter vad som känns som 100 laddningar av tvättmaskinen börjar jag se ljuset i tunneln & det är ju så skönt när det sen är färdigt & ordning & reda.🙏🏼

Annars har vi myst in oss i filtar & tänt ljus här hemma.
Fy va ruggit det har vart med regn & rusk. Men desto högre mysfaktor får man ju.
.


Helgen va relativt lugn med middag hos pappsen med god mat & bubbel & en spontanare på lördagen med Systrami & vänner. Riktigt kul att komma ut & parta loss lite & komma ihåg att man faktiskt bara är 27 år gammal. ✨

Självklart måste vi ha ett vardags recept här också & idag kör vi en riktig klassiker från husmanskosten...

Raggmunk
(4-5 personer)

Du behöver:

10 stora potatisar (fasta)

6 dl mjölk

2 1/2 dl vetemjöl

2 ägg

1 tsk salt

smör till stekning


Gör så här:

Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke.

Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, & vispa ner resten av mjölk & ägg, salt.

Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.

Hetta upp stekpanna med smör & stek några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.

Servera som min farmor gjorde när jag va barn med en skvätt vispgrädde & lingonsylt👌🏼

Smaklig måltid✨

Tack för du ville titta in. 💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej fina

Det går inte att undvika att känna hösten i vinden.
Även om man fortfarande kan få njuta av solen på en uteservering utan jacka så är det snart dags att ta på sig en.
Många tycker att det är jobbigt att det blir mörkt & kallt.
Att vardagen blir tyngre & jobbigare att ta sig igenom & visa blir till & med deppiga.

Själv älskar jag hösten & tycker den känns som en nystart mer än vad ny år gör för mig. Här delar jag de delar jag älskar med hösten & varför du ska njuta av den här vackra årstiden✨


• Den vackra naturen & alla höstens färger. (Hösten är inte bara mörk & grå, den är fylld av färg & friska vindar.)

• Tända ljus. ( finns det något mysigare?!, tänd ett ljus till morgonkaffet & allt känns plötsligt lite lättare.)

• Mysiga filtar. (Både en ljuvlig inrednings detalj & ett måste att mysa in sig i om höstkvällarna.)

• Varma drycker. (Att höja mysfaktorn med en kopp te eller varm choklad är svårslaget.)

• Höstmodet.( Höstkollektionerna är alltid den snyggaste utan tvekan, om vädret inte är lockande att gå ut i kan du ju alltid nätshoppa under filten i soffan. För att inte tala om hur mysigt det är med stora stickade tröjor😉)

• Ett varmt bubbelbad eller en lång varm dusch när man kommer in & är blöt & frusen.( tänd ljus, stäng av mobilen & ge dig själv en stund att bara få va, Det är balsam för själen.)

• Soppor.( höstens national rätt & går att göra på allt, ha en sopp dag i veckan så gör du veckomatsedeln lite lättare att pyssla ihop. Dessutom lättlagat & gott👌🏼)


Här kommer ett tips på min enkla & jätte goda potatis & purjolökssoppa.

4 portioner:

8-10 potatisar

1 finhackad purjolök

1 L vatten

4-5 msk grönsaksfond

5 dl grädde

salt & peppar

* Servera med krutonger

Gör så här:

Skala och finhacka potatis och lök.

Hetta upp en stor kastrull med smör & fräs den mjuk.

Tillsätt vatten och låt det koka tillsammans med fonden i 5-10 min.

Mixa soppan slät låt allt sjuda upp på svag värme med grädde, smaka av med salt & peppar.

Servera med krutonger✨

✨💕✨

Likes

Comments

Hej raringar

Ligger här & slapp läser bloggar & tittar på unga mammor i sängen mellan hängning av tvätt & nya maskiner.
Kan göra det i lugn & ro då E är med morfar i stugan & I är med sin pappa hos farmor.

Skönt med lite egentid om det så bara är att få hänga tvätt ifred(småbarns föräldrar feel me);)

Haft en grym helg & är så glad & tacksam som fick följa med på Formex mässan i Stockholm i fredags.
Blev upplockad av min bästa & enda Linn i fredags morse & hade en så inspirerande & mysig dag med så mycket ljuvligt vackert att se & inspireras av & så mycket gott att provsmaka & testa.

Allt är så rätt & så on point att man nästan mår dåligt av allt man bara "måste" ha & hem & göra...Jag tackar dessa fina flickor för denna ljuvliga dag. Tack tack tack...

Det finns bara en av jävla Linn<3

Efter Formex bar det vidare till Ikea där vi igentligen inte skulle ha något speciellt...😂

Lördag bestod av kalas i stugan med grill, fika, spel, kattunge & massa lek & det vart de perfekta helg nöjet & idag tar vi en riktig Söndag utan måsten & ladda batterierna inför andra veckan med vanlig vardag hemma hos oss.

Hur har er helg varit?

<3

Likes

Comments

Hej

Vilken vecka det har vart hitintills med skolstart för E som börjat förskoleklass. Mina barn är inga morgonpigga små varelser, så det har verkligen vart en liten utmaning att få liv i dom kl 7 på morgonen när dom gärna sover till 8.30-9.

Men med lite nya rutiner & tidigare läggning så hoppas jag att vi snart har vardagen i rullning. Annars får jag verkligen va tacksam över att dom behöver en liten start sträcka på mornarna då det mesta går smärtfritt & vi har ofta väldigt lugna & mysiga morgon stunder.

E trivs jätte bra på nya skolan & sprudlar av glädje över alla nya vänner han lärt känna & vill inte gå hem när jag kommer för att hämta, vilket jag ser som ett väldigt bra tecken. Innan va han nervös & det kändes inte bra i kroppen som E sa, men det är nu som bortblåst & här har vi en kille som älskar skolan. Så stolt man kan få lov att vara.

Elias efter sin första skoldag i förskoleklass.

Vardagen är här & det känns verkligen som att verkligheten knackade på efter att ha haft båda barnen hemma hela sommaren & kunnat njutigt till fullo av ledigheten med utflyckter, god mat & sovmornar. Men nu är det back to lite realety iallafall, Jag & I myser kvar i mammaledigheten & bebis bubblan ett tag till:).

Fortsätter på vardagstemat med ett vardagsrecept som går hem hos allas magar i den här familjen, (dom är få så håll i er.) hoppas det kanke kan passa för någon mer:)


Torsk med kaviar & dillsås.

4 portioner:

800 gram torsk

4 dl vispgrädde

4 dl creme fraiche

3-4 msk kaviar

frusen dill

salt & peppar

1,5 dl rivenost

(Tillbehör pressad potatis & rivna morötter.)

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader.

Lägg den tinade torsken i en ugnssäker form.

Vispa ihop crème fracihe, grädde, kaviar, dill & salt & peppar i en kastrull, på svag värme.

Låt det börja sjuda innan du häller såsen över fisken.

Strö över ost och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med pressad potatis & rivna morötter.

Smaklig måltid

Tack för att du tittade in<3

Likes

Comments

Hej raringar.

Idag har Elias vart på sin andra inskolnings dag på fritids.
Känns så otroligt overkligt att min lilla kille är så stor & kommer gå i skolan från & med nu.
Men ingen är stoltare än mig & jag är helt övertygad om att det kommer va både utvecklande & jätte kul för E med nya utmaningar & vänner.

Min stora lilla människa, jag går bredvid dig<3

Tänkte dela med mig av en enkel budget middag som är vegetarisk & klar på 30 min. Perfekt att laga nästa gång du har kokt potatis över från förgående dagens middag...

Potatisplättar


4 portioner:

6 kokta kalla potatisar

3 ägg

4dl vetemjöl

7.5 dl mjölk

1 tsk salt

smör

Gör så här:


Pressa ner potatisarna i en skål.

knäck äggen & rör ihop dem med potatisen.

Vänd i mjölk, mjöl & salt och rör ihop allt till en jämn smet.

Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna.

Servera med er favorit sylt.

Likes

Comments

Du behöver:

4 portioner

250 g halloumi

5 dl matgrädde

6 ägg

1 gullök

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

Ca 1 dl riven parmesanost


Serveras tillsammans med spaghetti.

Gör såhär:

Hacka lök, vitlök och halloumin.

Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme tills de mjuknar.

Stek halloumin i en separat stekpanna (utan olja) på hög värme under omrörning.

Blanda halloumin med löken och stek tillsammans.

Vispa grädde och 2 ägg i en bunke och häll över halloumifräset.

Hetta upp tills den precis börja tjockna(får inte koka.)

Krydda med salt och peppar.

Häll såsen över nykokt pasta och garnera med riven parmesan och vänd allting.

Servera genast med pasta, parmesan & en äggula.


Smaklig måltid.

Tack Therese får inspon.

Likes

Comments

Du behöver:


4 ägg

4 dl vetemjöl

8 dl mjölk

2 pak bacon

1/2 tsk salt


Tillbehör:

Lingonsylt

Gör så här:


Ställ ugnen på 250 grader.

Klipp baconet över en plåt & ställ in i ugnen i 5 min.

Under tiden blandar du ihop smeten.

Ta ut plåten & häll över smeten, ställ i ugnen 15-20 min & servera med lingonsylt.

Likes

Comments

Här kommer en favorit i sista minuten tips.


Du behöver:


(till 4-6 personer)


3 dl vispgrädde

1 1/2 dl nutella

50 gram mörkchoklad

Färska bär

Gör så här:


Värm upp 1/2 dl vispgrädde och & rör i nutellan på svag värme.

Dra bort från plattan.

Vispa resten av grädden & blanda med nutella blandningen.

Hacka ner chokladen ( spara 1 msk till garnering) ställ in i kylen minst 1 timme innan servering.

Häll upp glas & toppa med färska bär och chokladkross.

Likes

Comments