Header

God morgon! Här sitter jag nu och ska försöka reda ut mina tankar om kärlek och livet. Vad är att kompromissa? Hur mycket kan man offra för en annan innan det blir för osunt för en själv? Vad är att offra för en annan? Är det såhär jag vill leva mitt liv? Det här är bara några utav de frågor som jag brukar gå runt och tänka på, och det finns säkert andra som också brottas med såna här frågor. Det är inte för att jag är olycklig på något sätt som får mig att tänka på sånt här, utan det är för att jag ständigt vill utveckla mig själv och mitt förhållande. Jag vill alltid se om det finns något nytt man kan göra för att man ska trivas ytterligare i ett förhållande. Men vad händer när ens partner inte riktigt vill hänga med?

I söndags var jag hemma hos en utav mina bästa väninnor. Det som är så kul är att min bästa killkompis är tillsammans med henne, så jag har två bästa kompisar som är tillsammans... Det är fan roligt! Hur som helst... Jag har ju fått hänga med på deras resa tillsammans, och jag blir lika paff varje gång. Jag har aldrig träffat ett par som är så eniga om rätt så stora grejer. När jag var hemma hos min väninna så var givetvis hennes kille/min bästa killkompis där. Vi åt lite mat och hade det trevligt och sen började vi prata om deras framtid. De pratade om att hur de skulle göra efter gymnasiet, de pratade om giftermål och att de skulle gifta sig, de pratade om deras framtida boende, hur köket skulle se ut och hur vardagsrummet skulle vara. Jag bara satt där och tänkte, fan vad skönt det måste vara och ha en plan i livet. Då slipper man en massa småtjafs sen. Sen kan ju allt hända och planen går i en annan riktning, men det måste ändå vara skönt att slippa oroa sig om vad som ska komma näst i ens förhållande.

Vad ska man göra om man är oeniga om såna här saker då? Det är det jag inte riktigt får grepp över. Vi kan ta två scenarion, den ena vill gifta sig och den andra vill inte det, den ena vill flytta ihop och den andra vill inte det. Vad ska man göra? För vissa är det en stor dröm och ett stort mål att gifta sig någon gång i livet, och om ens partner inte vill det, ja då är det bara att dumpa hen och hitta någon annan som verkligen vill ha en och gifta sig. Tänker många säkert. Det verkar ju så enkelt eller hur? Men det blir ju samtidigt väldigt komplicerat om man verkligen älskar varandra. Hur gör man då? Då kanske man ska kompromissa, men hur? Ett sätt är att man helt enkelt får slopa drömmen om att gifta sig och nöja sig med att bara vara tillsammans, och ett annat sätt är att man går med på ett giftermål eftersom det kanske inte spelar så stor roll för just dig och det är en sån stor grej för ens partner och det skulle göra hen superglad. Vad är rätt? Jag kan känna att visst, jag skulle vara tillsammans med hen som inte vill gifta sig men jag skulle då ha ett stort tomrum i mig och känna att det saknas något. Offrar jag för mycket då? Och blir det osunt för mig? Som sagt, jag vet inte vad som är rätt eller fel. Jag kanske också känner att jag inte vill gifta mig men för att göra min partner glad och lycklig så gör jag det ändå. Offrar jag för mycket då också? Kommer jag bli olycklig av det?

Om man har varit tillsammans i några år och den ena känner att det är dags att flytta ihop, men den andra vill inte. Hur löser man det? Det är ett stort steg i livet och i ett förhållande att flytta och bli sambo med någon. Den som vill flytta ihop kanske tänker att, är det såhär jag vill leva mitt liv? Att jag bor här och min partner bor där? Vi har varit tillsammans så länge nu så det är dags att ta det steget, men om min partner inte vill det då kanske jag måste söka vidare efter kärleken och hitta någon som vill det? Enkelt! Tänker vissa säkert, bara att dumpa och hitta någon som vill dela dina drömmar! Ja jo, enkelt... Men återigen så komplicerat när man ändå älskar varandra. Då ska man igen försöka kompromissa och offra. Men vad är rätt och vad är fel? Vad är mera rättvist och orättvist? Jag känner att hur man än vrider och vänder på det hela så kommer ju någon alltid bli lite mer missnöjd. Och då handlar det om att offra, men vad är mer rättvist att offra? Jag vet inte.

Vad tycker ni? Jag vill gärna höra!


Kram, S

Likes

Comments

Jag blir så glad av snön! Allt blir så mycket bättre på något sätt, det blir ljusare om dagarna och man får en mysig känsla. 💕 Det är även Theodors första snö, och han ÄLSKADE det! Han sprang som en galning och försökte jaga snöflingor, extra roligt var också att han försökte springa så snabbt som möjligt där det var lite djupare snö. Det såg så roligt ut och när vi kom hem la han sig och bara somnade.😆

Kram, S

Likes

Comments

En härlig lång dag! Idag hade jag mitt första pass på nya jobbet vilket var superroligt! 😄 Fick plocka varor och lära mig vart allting står, dessutom har jag fått nya jätteroliga kollegor också! Ser fram emot nästa pass!

Efter jobbet åkte jag till Odenplan och mötte upp B, vi pluggade lite och fikade. Nu är jag faktiskt helt slut, vill egentligen bara gå och lägga mig men har lite saker att ta tag i först.💕

Kram, S

Likes

Comments