Los Angeles

Klockan 09:00 idag var jag på mitt första gruppass på Crossfit Paradiso. Vi började woden med uppvärmning sen hade vi 20min att hitta 1RM powersnatch. Fasiken vad svårt det är att tänke om Ibs till kg, jag har noll koll på vad skivstängerna väger och viktplattorna, bara ett humm. När 20minuter hade gått landade jag på 90Ibs vilket är ca 41kg, vilket ändå känns helt ok trotts att mitt 1 RM är 47,5kg. Idag skulle vi även testas på 800m löpning, 500 rodd och 100 double unders. Vardera övning, så snabbt man kunde. Chelsea matade sedan in alla våra resultat för att vi skall kunna följa vår utveckling, men detta gör också att alla kan se vad jag får haha, (prestationsångest!! hehe).
Mina resultat blev följande:
* 800 meter löpning: 03:26min
* 100 double unders: här strulade mitt egna hopprep som fan så hamnade på 03:30min
* 500 m rodd: 01:54min

Solen skiner, det är toppväder och jag har varit ute och svirat en runda med longboarden runt kvarteret. Jag vet att jag egentligen borde gå ut i det fina vädret igen, sticka ner till stranden (Det är ju så man tänker hemma i Sverige, att man måste passa på) men här är det fint väder varje dag och idag är jag trött, jag har lägenheten för mig själv och jag tänker därmed bara ta de lugnt, läsa en bok, spela lite gitarr och bara vara, skönt!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Los Angeles

För alla nya studenter på Santa monica college så finns det möjlighet att följa med på gratis event som sker under 2 veckor innan skolstart. Igår hade man möjligheten att följa med till six flags helt gratis, och som den adrenalinjunkie jag är så hakade jag såklart på. Berg-och dalbanorna var heeeelt galna och de var SÅÅ roliga. Jag låter resten vara osagt och delar istället med mig av min allra första VLOGG som är från just six flags!

enjoy!

Likes

Comments

​Idag saknar jag honom så enormt mycket! 😞

Likes

Comments

Crossfit, Los Angeles

Att inte kunna ta med mig alla mina skor hemifrån när jag flyttade är något som verkligen har varit störigt haha. Ni som känner mig vet att jag är ett stort fan av sneakers, ni som kommer mig ännu bättre vet att jag har väldigt mycket skor mer än dem som står framme hemma hos mig (vilket innefattar 2 flyttlådor i min garderob) och ni som känner mig bäst, vet att jag även har en extra flyttlåda på vinden med "fall i fall skor". (suck!!) well well. Jag har bara med mig mina 2 par vans och mina adidas-skor hit som vardagsskor, utöver mina 4 pars träningsskor och 1 par klackar, så igår fick jag verkligen sug efter att hitta nya sneakers, för att stilla suget (som faktiskt är obotligt, sneakers är bäst!👆)

Det är verkligen skönt att gå och shoppa själv, speciellt för en som mig som egentligen hatar shoppa, jag vill gå in, synka av, köpa, gå ut igen, utan att behöva vänta på någon annan. Jag gick längst mainstreet som är en sjukt mysig gata att gå längst när man skall gå bort till Santa Monica. Där finns lite småbutiker, mycket vintage, härliga små fik, mycket som fångar ögat helt enkelt. Efter några timmar i Santa Monica fick jag med mig följande hem; 4 klänningar, 2 par sneakers och några smycken.😊 Efter shoppingen i Santa Monica mötte jag upp Ebba för att gå till en vintagebutik och sedan sova (jag bara totaldäckade) några timmar nere på stranden.

Igår var det dax för det inbokade mötet med Chelsea på Paradiso Crossfit. Vi hade mejlat lite sedan innan och bestämt att vi skulle ses kl 19. Jag hade ingen aning vad jag skulle vänta mig, vad vi skulle göra osv. Jag hade tidigare i mitt mejl fått skriva ner mina mål med träningen och där hade jag bland annat nämnt att jag vill kunna göra muscle ups så när jag kom dit igår, var det bland annat det vi gjorde.

Chelsea tillbringade timmen vi hade tillsammans med att kolla vilken form jag var i, mina styrkor, svagheter, ge tips, kolla mobiliteten osv. Hon tyckte att jag hade väldigt bra teknik, bra rörelse/mobilitet, hon sa även att jag hade väldigt bra axlar både i rörlighet och styrka "you´re really lucky with those shoulders". Vi körde en uppvärmning (eller ja, jag körde hon instruerade) där jag skulle göra bland annat höga knän, snabba fötter, sidewalklungees (om de heter så), airsquats 10reps, 3set, armhävningar på tårna där både bröst och lår skulle toucha marken varje gång 10repsx3set. Armhävningarna tyckte hon att jag hade väldigt bra form, men att jag skall göra det oftare då hon menar på att armhävningarna är en väldigt bra nyckel för allt inom gymnastik. Jag klarade köra seten, men det var tungt, speciellt med att få i låren också eftersom man hemma är van vid att man inte får toucha låren. Så lite bålstyrka rekommenderade hon mig att köra.

Efter uppvärmningen gick vi in i salen igen för att kolla ytterligare styrka och mobilitet i axlar och höfter, samt köra en tabata med 20 sek on, 10 sek off; hollow rock och arch hold. När vi hade värmt upp fick jag visa mina strikta pullups (som just nu är obefintliga utan gummiband, satan!!), mina kippade pullups och mina ringrows. Det Chelsea hade att notera var mitt grepp i riggen, att jag håller death grip, så nu hade jag fått en läxa att aldrig hålla så utan hålla tummen runt istället, sen sa hon att jag skulle börja köra mer strikt både i pullups och dips, hon poängterade att jag har bra mobilitet, rörlighet, teknik osv så där var det helt lugnt.

Vidare gick vi sedan över till ring muscle up, hon bröt ner hela övningen i delar och jag fick köra dem alla, hon berättade knep och tips, vad jag skall öva på, hur jag skall göra för att sikta mot min första ring muscle up. Chelsea rekommenderade att jag några dagar i veckan efter träningen kör 10minuter själv där jag gör strikta pullups, strikta dips, magövningar osv för att bygga upp grundstyrkan ännu mer då detta kommer hjälpa mig i de gymnastiska momenten.

Vår timme tillsammans avslutades sedan med en traditionell crossfit workout där jag körde;
9-7-5
Ring muscle up (med band)
One arm Dumbbell snatch 35 Ibs (ca 16kg) (9,7,5 på vardera arm)

Ring muscle upsen dödade verkligen armarna haha, men dumbbell snatchen kändes väldigt bra och Chelsea sa att jag både hade snygg teknik och "you´re really strong, that´s good!!".

Efter passet tackade jag för mig och vi pratade igenom medlemskap osv. Det är SVINDYRT med crossfit här i USA men sen är det också detta jag behöver, det funkar inte att bara träna på gym för mig, jag behöver endorfinerna, communityn, känna att jag blir bättre och bättre, så nu är jag back on track och SÅÅ laddad! I medlemskapet ingår både tillgång till allt på Paradiso Crossfit och även tillgång till Venice Barbell Club som ligger nästan precis där vi bor, PERFEKT.

Likes

Comments

Los Angeles

Att börja mornarna med dessa långpromenader bort till Santa Monica längst stranden är så värt. Det gör så gott och det skapar en sån energi i min kropp. Jag bara går och njuter och slutar aldrig att förundras över att jag faktiskt bor här. Jag kommer på mig själv att gå och le, möta andras blickar och le ikapp med andra som precis som jag, bara njuter av tillvaron. Det känns fortfarande som att jag är på semester, för att det är så otroligt, men detta är mitt hem! Jag förundras även över hur sociala och framåt amerikanarna är, som idag när jag var nere på stranden själv. Inom loppet av en timme hade jag bytt nummer med 2 olika killar varpå ena ville vi skulle ut och ta en drink en dag och den andra föreslog tennis. Härliga, sociala och kan definitivt vara superkul att hänga med.

Livet i övrigt då? Jag har sån otrolig längtan efter att träna Crossfit. Det känns långt in i kroppen, det kliar och jag mår nästan psykiskt dåligt när jag är på gymmet och känner mig begränsad. Jag blir liksom inte sådär dödstrött som jag blir på crossfiten, jag får inte endorfinruschen och jag känner att jag blir svagare och svagare trotts att jag styrketränar haha (it´s all in the head I KNOW). Men hurusom så trotts att crossfit här är sååå dyrt så tog jag igår beslutet att boka in en free one on one med en coach på Crossfit Paradiso. Jag vet att jag kommer känna att jag måste träna crossfit så jag kan lika väl investera detta i mig själv och köra på. Imorgon (Tisdag) klockan 7 på kvällen ska jag träffa coach Chelsea. Tanken är att köpa ett halvårs medlemskap, som ligger på ca 10 390kr, crazy I know!. Som student har man dessutom 15% rabatt så det är ju jäkligt gött. Sen har man även tillgång till Venice barbell club, vilket är supernära oss😜 Så ja, kosta vad det kosta vill!

Igår eftermiddag var jag och Ebba nere och kollade lite basket, sen gick vi och hämtade våra saker i huset som vi passade i lördags. När vi kom hem var Gabriella hemma så då bestämde vi oss för att krypa ner i soffan med täcken och iklädda pyjamaser för att ha skräckfilmskväll. Vi kollade på Annabelle, uppföljaren går nu på bio så ikväll är vi ett gäng som skall dra till santa monica för att se den på bio.😳😁

Likes

Comments

Los Angeles

YAY!! Idag gick jag in och testade lägga till den sista kursen som jag inte fått sen innan, "Self defence" kursen och vips så fick jag en plats, så jäkla gött. Så nedanför ser ni mitt schema för hösten hur jag kommer plugga och vilka kurser. Varje fredag är jag ledig vilket är rätt gött, då kan man ha de som "ta-igen-plugg-dagar" 😊

Likes

Comments

Los Angeles

Igår passade jag och Ebba en hund som heter Winston. Det är Ebbas föredetta kollegas (Anna) hund. Anna och hennes sambo skulle iväg på överraskningsfest och hade frågat Ebba om hon kanske kunde passa deras hund och hus när de var borta och att hon gärna fick ta med sig en kompis, och eftersom jag har sån längtan efter min egen hund så passade det ju perfekt. När vi vinkat av dem, kikade vi in deras hus och wow, asså de bodde verkligen i mitt drömhus, pittoreskt, otroligt fint med den vackraste lilla trädgården. Både jag och Ebba bara gick runt och njöt. Deras hus låg väldigt nära venice kanalerna och området där är sååå fint. Är det någonstans jag skulle vilja ha hus så är det bannemig där. Både jag och Ebba sa att vi fasiken måste hitta någon som bor där så vi kan få komma på barbeques haha! Vi stack ner en sväng till stranden för lite sol och häng och efter stranden kilade vi hem igen, gick ut med winston, stack och köpte några öl och tillbaka till huset igen.

På kvällen kokade vi snabbnudlar och drack öl i den mysiga trädgården. Under kvällen fick vi ett sms att de var på väg hem och att det var lugnt för oss om vi kilade därifrån då Winston skulle klara sig själv så runt 21:30 beställde vi en Uber och drog till Bungalows. På Bungalows stötta i på en kille som vi stod och snackade med nästan hela kvällen, det bästa med honom var nog att han faktiskt förstod ironi, det är inte många som verkar göra det häromkring men han var helt med på noterna haha. Han hade kommit till Los Angeles för några år sedan som 23 åring och modellat men hade tröttnat på det och tyckte själv att det var "töntigt" så nu var han istället i fastighetsbranschen och bor i West hollywood.

Efter ett tag kände vi båda att vi blev trötta och bestämde att vi skulle dra hem, dock började vi garva när vi insåg att klockan faktiskt bara var 22.45 haha. Sånna tanter vi är! Eftersom klockan inte var så mycket så bestämde vi oss för att gå hem från stan så vi tog den 45 minuters långa promenaden hem och hittade en supermysig gata med massa småbutiker som vi lätt skall kika in någon dag.

Likes

Comments

Los Angeles

Igår var det sista dagen på seminarieveckan. Då skulle man få massa information kring hur man skall tänka kring kurser, kring försäkringar, om man behöver gå till doktorn osv osv. Vi fick lite frukost och lunch på skolan och dagen avslutades sedan med att vi fick välja våra kurser. Jag fick alla jag ville utom två. Så jäkla störigt. Det var weighlifting intermedient och self defence - women. Så jäkla störigt men jag satte upp mig på waitlist om det är så att jag skulle få någon av dem. Jag bytade dock sedan weightlifting intermedient till advance istället och hoppas nu på att få self defence också. Efter skolan stack vi alla hemåt och hade sedan innan bestämt att vi skulle fira lite att seminarieveckan var gjord, och ha lite "inflyttningsfirande" tillsammans.

Vi köpte hem lite öl eller val av dricka, lite snacks och stack sedan till ett ställe i Santa Monica som heter Bungalows. Lätt ett av mina nya favoritställen häromkring. Det är som ett stort hus med trädgård som de gjort om till ett uteställe (se bilder längre ner). Sjukt nice, massa folk, skön stämning och bra musik. Amerikanarna är så jäkla sociala att det nästan är jobbigt haha, vi var helt slut vid 00 att vi stack hem. Man kunde inte sätta sig någonstans för att bara snacka själva utan att det kom folk, men de e ju kul!😃

Likes

Comments

Los Angeles

Torsdagen blev det som vanligt en morgonpromenad och sedan stack jag en sväng till gymmet. Riktigt skönt att börja morgonen med lite träning. Annars spenderade vi mesta dagen nere på stranden, sola och bada. Torsdagar i Santa monica är det nu några torsdagar i rad något som kallas Twilight conserts. Detta är gratiskonsert för alla som hålls på Santa monica pier. Massa folk, blandad musik, massa aktiviteter, mat osv. Riktigt mysigt. Jag och Ebba drog dit och strosade runt lite och kollade in "festivalen", sen tog vi en promenad från Santa monica hem till Venice. På vägen hem så gick vi förbi det ställe som jag och issa brukade dricka öl på när vi var här sist och där sprang jag på Viktor! Så himla kul att springas på, blev varmt välkomnad med massa kramar och stod och snackade lite skit innan jag och Ebba fortsatte hemåt.

Likes

Comments

Los Angeles, Träning och Hälsa

Jag började morgonen med en promenad till Santa Monica och tillbaka (tar ca 1,5h). Vid 10 stack jag och Filippa till SMC för att möta upp Ebba och Ellen inför testet. Idag var det dax för dag 2 på seminarieveckan och då skulle jag som tidigare nämnt göra ett matteprov och ett engelskaprov. När vi stod och väntade på att få komma in så kom det en man som sa vart vi skulle ställa oss, en man som var sjukt otrevlig dessutom haha, eller ja, kanske snarare hård, sjukt mycket disciplin haha. Han skrek typ åt folk att vara tysta annars skulle vi inte få komma in.

Till provet släppte de in folk 10 personer åt gången och när vi stod inne beredda på att få komma in som grupp 10 kom en skum kille in som spelade allan, gick runt o sjöng, frågade efter cigaretts och tändare, i samma veva kom poliserna och skulle hämta honom då de ringt efter dem när han varit lite halvskum. Han va inte otrevlig eller så men verkade fett konstig och som om han var hög som ett hus, haha! Tydligen har Santa Monica College egen polis, de e ju bra😜

Båda testerna gick bra. Engelsktestet gick fint och matteprovet gick chockande bra trotts att jag suger på det haha. Testet gjorde man på datorer på skolan där man fick olika alternativ till olika frågor och påstående. Man hade 3 timmar på sig men jag var klar redan efter 45 minuter. Efter testet möttes vi alla upp och vi stötte även på en annan svensk kille som var sjukt trevligt. Efter lite tjötande spatserade vi sedan hemåt igen.

Idag signade jag även upp mig på ett prova-på-VIP-kort på golds gym. Jag och Cassandra har pratat om att dra dit och testa träna ihop, bara det att nästan direkt efter ja signat upp så ringde en man med den grovaste och mörkaste rösten från andra sidan luren och ställde lite frågor. Han va trevlig men man kunde nästan känna att det på andra sidan satt en bjässe och pratade haha. Får se när vi drar dit och tränar, blir kanske på fredag eller lördag!

På fredag är sista dagen och då är det informations-seminarie och tid för att träffa en studievägledare för att sätta ihop sitt schema inför hösten. Det ska bli så spännande! Imorgon är jag ledig från skola och allt, så imorgon tänkte jag börja dagen med träning och sedan dra ner till stranden. Ellen kommer in till Venice från Culver city så de blir nice 😃 Lite sol, bad, picknick och häng.

Likes

Comments