Header

Nye innlegg

5:38pm

Senior sunrise var en så fin opplevelse! Jeg sov over hos noen venninner med vertssøsteren min også sto vi opp kl.04:00 for å delta på senior sunrise. Det går ut på at alle seniorsene på skolen møtes og samles på den amrikanske fotball banen på skolen kl.05:00. Alle hadde med seg tepper som vi satt på rundt omkring midt på banen. Vi fikk servert frokost. Det var en vakker opplevelse som absolutt var verdt å våkne opp tidelig for. Jeg er så heldig og takknemlig som får oppleve dette.


♥Sara

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Exchange , Travel

Hei!

På Mandag forrige, forrige uke, to dager etter jeg kom til vertsfamilien tok vertsmoren min og vertssøsteren min meg med til the Colorado River i Parker. Colorado River er en elv der California krysser grensen til Arizona mitt i elven. Det er masse strøm i vannet, derfor er det vanlig å kjøre båt langs elven og stoppe mitt i vannet og bare flyte nedover i båten eller i vannet på en flyte-madrass. Det var det vi gjorde. Jeg var der med vmoren og vsøsteren min og onkelen og tanten, fetteren og kusinen deres. Jeg koste meg så mye, de er super hyggelige.

♥Sara

Likes

Comments

Everyday, Exchange

Hei!

I går startet Santiago high school, skolen jeg skal gå på dette året. Jeg gruet meg veldig til første skoledag. Dagen ble som forventet, skummel og litt ubehagelig. Skolen er utrolig stor med flere tusen elever og det å starte på en ny skole hvor du ikke kjenner noen er ganske skummelt i seg selv.

Jeg slet en del med å finne frem til timene og jeg tok meg selv i å være veldig stille og tilbakeholden. Spesielt da jeg brukte halve lunsj-pausen på toalettet og andre halve på en benk alene. Haha. Derfor var jeg nødt til å skjerpe meg til skoledagen i dag. Jeg har jo tross alt valgt dette selv og vært utrolig heldig som har kommet hit.

Skoledagen i dag gikk mye bedre. Jeg har faktisk snakket med flere hyggelige kids. I lunsjen satt jeg først litt med vertssøsteren min og vennene jeg har fått gjennom hun. Etterhvert møtte jeg en dansk utvekslingsstudent som også går på skolen. Hun var cool og jeg tror vi kommer til å henge mer i løpet av året.


Endeliiiig kommet meg hjem fra en lang og slitesom første skoledag! haha

♥Sara

Likes

Comments

Exchange , Travel

Welcome days i New York var så gøy!

Vi reiste fra Gardemoen på Onsdag 11:35, deretter mellomlandet vi på Heathrow airport i London og ventet der i ca. to timer. Til sutt gikk flyet fra Heathrow til New York. Vi ble fraktet med buss til EF campuset i thornwood som er ca. 40 min utenfor New York. EF campuset var veldig fint og fresht. Vi kom til campuset sent på kvelden, så vi ble bare veiledet rett til rommet. Jeg delte rom med to andre norske jenter som også skulle til California. De var veldig hyggelige. Jeg ble også kjent med mange andre hyggelige folk!

Dag to var vi på campuset hele dagen og ble delt inn i grupper etter hvor vi skulle og bare ble kjent osv. Dagen etter dro vi til New York city. Jeg fikk oppleve central park og times square for første gang. Det var så fint. Siste dagen dro alle sammen til vertsfamiliene sine. Jeg mellomlandet i Dallas. Reisen til California fra NY tok ca.9 timer, men det gikk greit. Jeg reiste med en italiener, en japaner og to dansker. De var hyggelige hele gjengen.

På ontario airport ventet vertsfamilien min på meg. Vi spiste lunsj på en meksikansk resturant, deretter kjørte vi hjem til huset jeg skal bo. Det tok ca. 40 min. Huset er veldig fint og jeg har fått et greit rom! Vertsfamilien min er veldig casual og cool. De er utrolig hyggelige og tok meg imot veldig bra selvom det var litt ukomfortabelt i starten. Jeg trives skikkelig her og begynner å finne meg til rette.

♥Sara

Likes

Comments

Exchange , GUIDE
  • Pass.
  • DS-2019 papirer.
  • EF student ID kort.
  • Forsikring (eks. erika, helfo).
  • Printet e-ticket for hele reisen til New York og til stedet jeg skal etter New York.
  • Antrekk til welcome days i NY + toalettsaker (tilfelle kofforten ikke kommer frem. Da blir den sendt dirkete til vertsfamilien).
  • 300 dollar i cash.
  • Tyggegummi.
  • Pluss alle tingene som er med på bildene.

♥Sara

Likes

Comments

Exchange , Travel

Wæ! I morgen drar jeg. Det føles veldig rart, men jeg gleder meg veldig. Jeg er snart ferdig med å pakke. Skal dele noe av det jeg har pakket med meg snart.

♥Sara

Likes

Comments

Exchange , Travel

Hei!

Jeg tenkte å informere litt om stedet jeg skal bo osv. Vertsfamilien jeg skal bo hos bor på et sted som heter Corona. Corona ligger i California, ca 40 min. (med bil) sør for Los Angeles. Det bor litt over 160 000 mennesker der. Jeg skal bo med en vertssøster som er et år eldre enn meg, en vertsmor og en vertsfar. Huset jeg skal bo i ser veldig fint ut (basseng i hagen hihihi) og det ser ut som det er plassert i et fint nabolag. Jeg har mailet litt med fammen og de virker hyggelige.

Jeg skal gå på en skole som heter Santiago High school, hvor det går 2500 elver. Skolen ligger ca 10 min. gåavstand fra huset jeg skal bo i, så jeg slipper heldigvis å ta buss. Jeg vet ikke helt hvilke valgfag jeg skal ta enda, men tenker markedsføring, psykologi og økonomi + de vanlige fagene for å få 2vgs godkjent selvsagt. (Matte, engelsk, gym og spansk). Norsk og historie må jeg lese på selv. Skolen tilbyr også forskjellige sporter. Jeg har ikke bestemt meg for hvilke jeg skal delta i helt enda. Det er to andre utvekslingsstudenter som skal gå på samme skole som meg. En italiensk- og en dansk jente. Jeg er spent og gruer meg til første skoledag, men bortsett fra det gleder jeg meg veldig.

♥Sara

Likes

Comments

Exchange , About me

Hvor skal du på utveksling?

California, USA.

Hvilken organisasjon reiser du med?

EF (Education first).

Hvor kunne du aller helst tenkt deg å ende opp?

California, Florida, Arizona eller New York.

Har du gjort stat/religions valg?

Nei, det har jeg ikke. Jeg er utrolig heldig som fikk vfamilie i California, stedet jeg ønsket aller helst å komme til!

Har du fått vertsfamilie?
Ja, det har jeg. Vfamilien min består av en jente som er 1 år eldre enn meg, en gutt som er 4 år eldre enn meg, en mamma og pappa. De virker veldig hyggelige og aktive.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
Ja det vil jeg. Vet ikke helt hvilken enda, men har tenkt på basketball og tennis.

Skal du på camp?

Nei, jeg skal bare på welcome days.Hva gleder du deg mest til?

Jeg gleder meg til alt! Oppleve en ny kultur, bli bedre i engelsk, forhåpentligvis bli kjent med mange nye mennesker, danne nye rutiner, oppleve high school etc.

Akkurat nå gleder jeg meg mest til welcome days i New York og å møte vfamilien.

Hva gruer du deg mest til?

Å dra fra alle de nærmeste og første skoledag.

Hva tror du at du kommer til å savne mest?

Familien min, vennene mine og rommet mitt.

Nevn noen steder du kunne tenke deg å besøke i USA

Los Angeles, New York, San Diego og Hawaii.

Tror du det kommer til å bli et bra år?

Ja, det håper jeg.

♥Sara

Likes

Comments