Resa

Svaret “att resa” på frågan vad man gillar att göra på fritiden känns ungefär lika intetsägande som “att hänga med kompisar”. Har nog aldrig träffat någon som skulle säga att de inte gillar att resa om de fick möjligheten (förutom min pappa, hehe…). Föga förvånade gillar jag alltså också att resa. Något som dock har ändrats de senaste åren är vilka typer av resor jag intresserar mig för.

När vi åkte på familjesemestrar när jag var mindre var det oftast ganska stereotypiska resor till ställen som Mallorca, Kreta och Cypern. Höjdpunkten var att gå till stranden, bada, kanske bygga ett sandslott och såklart maten. Inte för att maten var en speciellt kulinarisk upplevelse, blev sällan mer exotiskt än spagetti och köttfärssås, men mat är ju alltid gott liksom. När mamma försökte dra med oss på lite mer kulturella utflykter som besök i huvudstäder till landet vi var i, historiska stadsdelar eller speciella landmärken var engagemanget inte på topp.

Varför lämnade den glassiga platsen på stranden liksom? Lät alldeles för ansträngande att röra på sig. Visserligen var jag och Victor på en ytterst lat och avslappnande 10-dagars semester i somras, och jag skulle inte säga nej till en lyxig och lat getaway till Maldiverna, men intressen vid resande har definitivt utvecklats. Får jag välja skulle jag mycket hellre åka till en stad än en solsemester. Var i en del italienska städer förra året som Rom, Bari och Catania, och det finns så många andra städer i Europa jag gärna vill besöka. Berlin, Krakow, Dublin, Budapest och Prag, för att nämna några.

Det är ju sååå mysigt att bara promenera runt i nya städer, se hur arkitektur skiljer sig mellan länder och städer, hitta massa mysiga caféer och restauranger (givetvis är mat fortfarande höjdpunkten, och experimenterar iallafall lite mer nu än när jag var 10) och bara gå runt och kolla på saker. Nu ska inte låtsas att jag är superkulturell och söker upp alla sevärdheter, museum och kyrkor man bör kolla på, för det gör jag absolut inte. Det enda jag oftast kollar upp innan är om det finns någon magisk restaurang man inte får missa. Mest gillar jag att bara gå runt och se vart man hamnar.

Vad gör ni helst på resor?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments