Header
View tracker

Nu har jag både hittat outfiten för julafton och nyårsafton. Känns skönt att för en gång skull inte vara sist ute med sånt här haha.
Den röda klänningen kommer jag att ha på julafton och den svarta på nyår.
Vad tycker ni?

Likes

Comments

Tre saker som alltid finns i mitt rum är nässpray, måste ha det ifall jag skulle vakna mitt i natten och vara täppt haha.

En annan sak som också finns i mitt rum är min laddare, har alltid den där så att jag snabbt kan ladda min mobil när det behövs.

Den tredje och sista saken jag alltid har i mitt rum är min bok jag läser, ifall att jag inte kan somna direkt så tar jag och läser några kapitel och hoppas på att kunna somna sen.


Likes

Comments

Nu har jag tagit ut mina 4 favoritställen att ta en mysig fika eller brunch på under hösten.

Jag börjar med Conditori hjärtat i klippan. Där var jag och mamma för någon dag sedan och tog en frukost, jag beställde deras goda ost och skinkbaguette och till det tog jag varm oboy.
Mackan var jätte god men det enda som var lite sådär var att det inte fanns så mycket att välja mellan när det kom till dryckerna. Ville man ha varm oboy fick man ta varmt vatten i en mugg och hälla i sånt pulver.
Jag föredrar hellre när de gör det åt en, i en riktig maskin om ni förstår vad jag menar.
Annars var det ett jätte bra ställe och de såg ut att ha många goda kakor och bakelser också.
Inredningen var on point. Väldigt mysigt. Lite sådär gammalt i stuket vilket jag gillar.
Helt klart värt att besöka någon gång. Conditori Hjärtats adress är: Järnvägsgatan 32, 264 33 Klippan och är öppet 07.00-18.00 alla dagar utom lördagar och söndagar, då stänger de 15.00.


Mitt nästa tips är Ciabatta i höganäs!! Det är, när jag tänker efter mitt favoritställe!! Inte bara för deras sjukt mysiga inredning, och deras fina uteservering på sommaren utan också för deras grymt goda kladdkaka med hasselnötter, hallon och grädde. Och inte för att glömma deras grymt goda tacotallrik, och även deras ciabatta macka, den värmer man och i den är det kyckling, soltomater, mozzarella och massa annat gott. Tveka inte, utan åk dit. Och alla ni som inte dricker kaffe testa deras chailatte eller deras goda teer. mums.
Ciabatta ligger på Storgatan 66A, 263 31 Höganäs. Och har öppet alla dagar mellan 08.00-19.00.

Mitt tredje tips är självfallet Espresso House. Där älskar jag deras varma mackor, kyckling och mozzarella. Och till det beställer jag antingen en chailatte eller en av deras smoothie. Jag dricker inte kaffe själv, men jag önskade att jag gjorde det så att jag kunde få smaka på alla latte´s som gör under hösten med kardemumma osv osv. Ett ställa man verkligen ska besöka under hösten då det är mysigt att bara sitta där på en kopp te med någon vän, men man kan även sitta där själv om man behöver plugga. Ett toppen ställe.
Mitt favorit espresso house ställe ligger på Kullagatan 5, 252 67 i Helsingborg. De har öppet mellan
08.00 -20.00 alla dagar förutom lördagar och söndagar för då öppnar de 09.00 till 19.00.

Mitt sista tips är of course Starbucks coffee. Där var jag konstant i USA! Och där önskade jag ännu mer att jag drack kaffe då de hade massor av pumpkins latte´s till hösten. Jag har besökt Starbucks i Malmö en gång och jag älskar det. Deras varm choklad är något av det godaste jag druckit, och deras goda kakor och bakelser är helt magiska!! Inredningen är väl helt okej, kanske lite stelt? Eller är det bara jag som känner så? I USA var det jätte mysigt och vi satt där i timmar och pratade, de fick till och med komma fram till oss och säga att de snart stänger haha. Så det är en liten skillnad om man jämför inredningen i Malmö och USA.
Jag känner lite att inredningen också är viktig när man ska fika, det ska var mysigt och man ska känna att man kan sitta där i timmar om man vill det.

Detta var mina bästa tips. Har ni några andra ställen som är mysiga till hösten får ni jätte gärna ge mig några förslag här nere i kommentarsfältet.

Likes

Comments

En outfit jag hade för någon dag sedan när jag träffade Ida.
Älskar dessa outfits, de är väldigt lätta men ändå snygga. Och ni som känner mig vet att jag trivs i sköna kläder och inte alls för jobbiga och obekväma.

Jeans: Forever 21, Skor: Uggs, Jacka: Parajumper long bear.

Likes

Comments

1. Jag har ingen aning om vad jag vill med mitt liv.. Vad jag vill plugga, om jag ska plugga, vill jag bo i denna lilla hålan? Vill jag flytta långt ifrån? Kanske från Sverige? Jag är helt lost.

2. Jag har väldigt svårt att säga nej, och säger ofta istället ja trots att jag inte vill.

3. Jag föredrar några drinkar och bara mys på något uteställe än att gå på krogen.

4. Jag tänker mer på andras bästa än mitt eget, jag vill vara alla till lags.

5. Jag AVSKYR människor som tror att de är bättre än alla andra. Som tex slutar umgås med sina gamla vänner för att man har fått "finare" vänner. Eller de som tittar ner på andra för att de tror sig vara bättre.

Likes

Comments

View tracker

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen, - USA, studenten & Turkietresan

Tre saker jag uppskattar, - Att min familj och vänner är friska, Beniamin, och att jag har möjligheten att resa och uppleva saker.

Tre saker som jag vill ha, - Snö på julafton, en kamera och ett par skitsnygga nikeskor.

Tre saker som jag älskar att göra, - Umgås med min familj, mina vänner och Beniamin, resa och dricka något gott vin med vänner jag tycker om.

Tre ord som beskriver mig, - Snäll, omtänksam och positiv.

Tre saker jag vill bli bättre på, - Säga nej, inte övertänka och oroa sig i onödan, och inte vara för snäll så att jag blir dum hehe.

Tre saker jag inte kan vara utan, - Telefon, tuggummi, och Energydryck, (inne i en sådan period nu där jag börjat dricka väldigt mycket energydrycker..)


Likes

Comments

Hela 37 dagar har gått sedan jag valde att lämna fina Usa för att komma hem igen.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände något. För det gör jag. Varje dag. Det är alltid något som påminner mig om tiden jag hade där borta. Någon bild, videos på mig och barnen, att jag inte längre hör Charlie springa runt konstant och säga "Hej" Svarade man inte honom då sa han det ännu högre. När man får snaps från vännerna i Usa och allt de gör. Att man faktiskt kunde vara där med dem då.
Jag saknar Emma, hennes kloka ord, hennes sjuka humor, hennes skratt och att hon alltid fick mig på så bra humör.

Men när jag tänker efter, hur jag mådde där och då var det inte värt det. Jag vet att själva grejen skulle jag klara av, men just där och då var det inte rätta tidpunkten för mig. Jag var inte klar hemma i Sverige, jag var inte redo att lämna allt hemma, jag hade så mycket som jag inte vad klar med, så mycket som jag ville göra innan jag lämnade Sverige. Och framförallt så träffade jag min livs kärlek.

Väl hemma, 37 dagar senare känns det bra. Sverige är skit tråkigt, men ändå känns det som rätt val för mig i nuläget. Jag jobbar, söker lägenheter och försöker komma underfull med vad jag vill här i livet.

Usa kommer alltid ligga mig varmt om hjärtan och kärleken jag har för mina värdbarn kommer ingen kunna ta ifrån mig. Jag har en resa till Usa inplanerad redan till våren. Äntligen ska jag få träffa Emma igen. Låt vintern gå snabbt.

Angående att resa som Au pair igen är inget jag har tänkt eller funderat på. Inte nu. Jag har för mycket här hemma just nu. Men man vet aldrig vad framtiden visar. En sak vet jag iallafall, att jag kommer ta alla chanser jag får till att få resa och uppleva saker. Men som sagt, inte nu. Men en dag.


Likes

Comments

Förlåt för en dålig uppdatering här på bloggen.
Men det finns vissa skäl till det.
Eftersom att många undrar och många spekulerar tänker jag själv öppna upp mig och berätta hur det egentligen ligger till. För vad alla andra säger spelar ingen roll. Jag håller i sanningen. Och jag känner att jag behöver berätta hur det egentligen ligger till så att jag också kan börja fokuserar på annat och släppa allt detta.
Jag har inte mått så bra och jag mår heller inte bra. Det kan jag börja med.
Jag vill också meddela att jag inte tänker gå in på några detaljer då jag känner att det inte är för alla.
Men ja, min tid i USA var inte så bra som alla egentligen trodde. Jag är en tjej som inte visar när jag mår dåligt eller är svag, jag säger hellre att allt är bra och sen är det inget mer med det. Så det var vad jag gjorde. Till varenda en. Jag sa att allt var bra. Men var det verkligen sant? Svar nej. Jag mådde inget vidare. Jag ringde till min dåvarande pojkvän och sa som det var, att jag inte kände mig bra, jag visste inte vad jag skulle göra osv. Imed att det var ganska tidigt in på veckorna så bestämde jag mig för att hålla ut och försöka stanna och se om det kunde ändras. Jag vill också påpeka att det inte hade något med familjen jag bodde hos att göra. De var helt underbara. Jag kunde inte haft det bättre och barnen kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Men trots allt de bra kändes det inte bra för mig. Tillslut grät jag varje dag. Jag bara grät och grät. Grät inför barnen. Grät innan jag somnade och vakande upp och ville gråta. Jag kände att "vafan händer med mig?" "Varför är jag så ledsen? Varför känner jag mig så ensam" för jag var ju inte ensam. Jag hade en toppen familj, mina vänner, min dåvarande pojkvän, men ändå var det inte bra. Tillslut sa jag till mig själv att antingen fixar du detta eller så åker du hem. För jag ville inte må såhär. Det skrämde mig. Tillslut kunde jg inte längre hålla det inom mig. Så jag ringde hem. Och grät. Alldeles hysterisk och bad om hjälp. Men jag visste inte vilken hjälp jag behövde. Samtidigt gjorde min dåvarande pojkvän slut med mig väldigt hastigt. Jag hade ingen aning om att de skulle ske så även det blev en chock för mig. Att han lämnade mig när jag behövde honom som mest. Men någonstans så är det okej. Jg tänker inte kasta någon skit på honom för han var trots allt en stor del av mitt liv för bara en månad sedan. Men när det hände rann min bägare över, jag kände mig ännu mer ensam, ännu mer ledsen och jag kunde inte längre kämpa mig kvar där. Och jag förstår att många av er tror att jag lämnade USA för mitt ex. Men det stämmer inte. Jag hade innan han gjorde slut tänkt tanken på att åka hem, men någonstans visste jag att alla skulle få för sig att jag då bara åkte hem för honom. Så jag försökte hålla ut lite till och hoppades på att det skulle bli bättre. Men det blev det inte. När han lämnade mig såg jag min utväg att få säga att jag inte klarade av det något mer. Men tanken slog mig aldrig att de då skulle få för sig att jag åkte hem för att lösa saker och ting med honom. Och jag har nu insett att det inte spelar någon roll, alla kommer ändå tro vad de vill. Men det är okej. Jag vet sanningen. För att göra det lite klarare. Varför skulle jag åka hem för någon som lämnade mig? Vad finns det att hämta hos honom? Han valde att göra slut, jag kan inte ändra på det. Det hade inte spelat någon roll om jag kom hem eller ej. Det funkade inte, för jag menar, man lämnar inte varandra i svåra stunder. Man älskar varandra varje dag, i både bra och dåliga stunder. Förstår ni hur jag menar? Det hjälper inte att jag åkte hem, det funkade inte mellans oss ändå, och skulle jag "vilja gå vidare, eller inte klarat av att se honom hade jag ju inte åkt hem." För här ser jag honom, här hör jag saker. Och visst det är en stor risk, absolut. Men samtidigt var det ju inte därför jag åkte hem. Så svaret är nej. Jag åkte inte hem för mitt ex. Jag åkte hem för att jag själv kände att jag inte jag inte klarade av det. Jag mådde inget bra, jag var tvungen att tänka på mig och min hälsa. Jag kunde inte vara där och må så dåligt. Jag behövde min familj och mina vänner. och eftersom att det inte var något fel på familjen eller så, så fanns det inget de eller jag kunde göra bättre. Det fanns inget de kunde ändra på eller jag ändra på, om ni förstår vad jag menar. Att åka hem var det rätta för mig. Trots att det värker i vartenda kroppsdel av saknad till barnen och min familj där. Men att jag åkte hem, det ångrar jag inte. Samtidigt tänkte jag inte bara på mig själv, jag tänkte även att barnen förtjänade att ha en Au Pair som är glad, känner för att hitta på saker och verkligen älskar det hen gör. Jag kunde inte vara egoistisk och stå på och se när barnen verkligen ville göra något och allt jag ville göra var att sitta i soffan och gråta.

Nä det var läge för mig att åka hem. Tråkigt, men samtidigt ör jag så glad att jag testade på detta. På något sätt har de ändrat mig och fått mig att tänka så mycket annorlunda på många sätt. Vad jag är värd och inte värd. Vad jag förtjänar och att jag aldrig någonsin ska låta någon såra eller trycka ner mig. Alla är vi unika, alla klarar vi olika saker. Men en sak får vi inte glömma, vi förtjänar ALDRIG att må dåligt. Vi förtjänar aldrig att bli sårade, såra eller på något sätt bli behandlad fel. Glöm aldrig det.

Och jag tror verkligen att allt händer för en anledning. Det gör jag verkligen. Jag har kommit hem, känner mig okej, jag har mycket att jobba på med mig själv men jag känner mig ändå trygg. Och saker börjar lösa sig för mig också. Trots hemgång och break up har vinden kanske vänt för mig också. På onsdag ska jag på en arbetsintervju angående fast anställning och det känns verkligen så bra för mig. Även detta får mig att inse att man aldrig ska ge upp. Vinden vänder. Det är skit att må dåligt. Men jag tror man måste få känna på det så att man sen kan må bra igen. Alla är bra på sina egna vis.

Don't you dare to forget that.

Likes

Comments

Nu ligger jag i sängen och ska sätta på ett avsnitt av grey's anatomy.
Kom nästan precis hem från bion. Det var så kul att få träffa Emma igen då vi inte setts på typ en vecka då hennes pappa och syster varit här på besök.
Vi är ganska lika jag och Emma så väl inne i biosalongen började vi beställa popcorn, mozzarella sticks, jag tog typ en shake med choklad och kakbitar osv och hon tog en fanta. Det var så gott. Filmen var helt okej, den var inte så som jag trodde att den skulle vara. Jag trodde typ att det skulle vara en thriller, där poliser löser mord osv, men så var det inte alls. Utan det var mer psykiskt.
Helt okej film, tycker man kan gå och se den absolut.
Såhär skrev dem om handlingen.

"Rachel Watson tar pendeltåget till jobbet och varje dag betraktar hon paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som förändrar allt."

Likes

Comments

Ja vi får se. Jag säger inget så har jag inget sagt. Det blir bäst så haha.
Vad har hänt sedan sist? Jag har varit i Pennsylvania och besökt Andys föräldrar, från torsdag till söndag. Vi var på en festival, badade och bara umgicks. De bor på en farm med djur osv så det vad väldigt mysigt och skönt att få komma ut på landet igen.
Annars har jag umgåtts mycket med Emma och shoppat. Jag har shoppat väldigt mycket. Jag har också klippt mig. Dock inte mycket haha, var extremt noga med att de endast fick ta ytterst lite av mitt hår!!!
Idag ska jag på bio med Emma. Vi ska se the girl on the train. Den ska vara riktigt bra, en thriller och tror inte att den kommit ut i Sverige ännu, inte helt säker, men om någon har sett den får ni gärna säga vad ni tyckte.
Nu ska jag och Charlie snart köra och hämta Ingrid från pre school.
Har vi tur blir det kanske bättre med bloggen framöver.
Kommer ske en stor förändring snart. Men jag känner att jag inte riktigt än vill dela med mig av det till alla. Vad som än händer så hoppas jag att ni vill förstå mig. På något sätt. Iallafall försöka förstå. Eller det räcker att ni inte dömer.
Kram.

Likes

Comments