Header

Nu ligger jag i sängen och ska sätta på ett avsnitt av grey's anatomy.
Kom nästan precis hem från bion. Det var så kul att få träffa Emma igen då vi inte setts på typ en vecka då hennes pappa och syster varit här på besök.
Vi är ganska lika jag och Emma så väl inne i biosalongen började vi beställa popcorn, mozzarella sticks, jag tog typ en shake med choklad och kakbitar osv och hon tog en fanta. Det var så gott. Filmen var helt okej, den var inte så som jag trodde att den skulle vara. Jag trodde typ att det skulle vara en thriller, där poliser löser mord osv, men så var det inte alls. Utan det var mer psykiskt.
Helt okej film, tycker man kan gå och se den absolut.
Såhär skrev dem om handlingen.

"Rachel Watson tar pendeltåget till jobbet och varje dag betraktar hon paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som förändrar allt."

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja vi får se. Jag säger inget så har jag inget sagt. Det blir bäst så haha.
Vad har hänt sedan sist? Jag har varit i Pennsylvania och besökt Andys föräldrar, från torsdag till söndag. Vi var på en festival, badade och bara umgicks. De bor på en farm med djur osv så det vad väldigt mysigt och skönt att få komma ut på landet igen.
Annars har jag umgåtts mycket med Emma och shoppat. Jag har shoppat väldigt mycket. Jag har också klippt mig. Dock inte mycket haha, var extremt noga med att de endast fick ta ytterst lite av mitt hår!!!
Idag ska jag på bio med Emma. Vi ska se the girl on the train. Den ska vara riktigt bra, en thriller och tror inte att den kommit ut i Sverige ännu, inte helt säker, men om någon har sett den får ni gärna säga vad ni tyckte.
Nu ska jag och Charlie snart köra och hämta Ingrid från pre school.
Har vi tur blir det kanske bättre med bloggen framöver.
Kommer ske en stor förändring snart. Men jag känner att jag inte riktigt än vill dela med mig av det till alla. Vad som än händer så hoppas jag att ni vill förstå mig. På något sätt. Iallafall försöka förstå. Eller det räcker att ni inte dömer.
Kram.

Likes

Comments

För några dagar sedan fick jag en kommentar om distansförhållande och har under några dagar skrivit på inlägget och tänkt ut mina bästa tips.
När jag började skriva detta inlägget var jag fortfarande tillsammans med min dåvarande kille. Så när jag tänker efter är jag kanske inte den bästa på det här. Men samtidigt så har jag både för och nackdelar och tankar som jag hade innan jag åkte och även efter. För er som inte vill åka som au pair eller har ett förhållande kan kanske detta inlägget vara lite tråkigt.

Här är frågan jag fick:
Hej!
jag har tänkt åka som Au Pair väldigt länge men problemet är att jag har en pojkvän.
Läste på din blogg att du också har det! Kan inte du ge mig några tips? Och hur du tycker att det går. Och hur gör man om det skulle ta slut?

Först och främst måste jag säga gud vad kul att du funderat på att åka. Men det där med pojkvän är inte alltid så lätt. Nu vet jag ju inte hur länge ni har varit tillsammans. Jag hade lite otur, eller inte otur, men jag träffade min dåvarande partner efter att jag hade bestämt mig för att åka, allt var nästintill klart. Så vi hade aldrig riktigt chansen att prata igenom allt från början. Och sen hade vi inte så mycket tid ihop hemma innan jag åkte, vilket kanske, kan vara varför det blev som det blev för oss nu. Men samtidigt försöker jag tänka att om man är menade för varandra, om man verkligen älskar varandra upp över öronen så kommer det funka. Det kommer att gå, det kommer många gånger vara jobbigt, men som sagt det kommer gå, så tro inte bara för att man precis träffats eller varit tillsammans i flera år gör det lättare. Allt hänger på vad ni känner och är villiga att ge.
Jag har under några år velat åka som au pair, jag har alltid varit en tjej som vill testa mina gränser, jag vill se hur långt jag kan gå, även om jag många gånger velat lägga mig ner och skrika eller bara ge upp så har jag lärt mig att det gör mig bara starkare. Och det gäller allt. Jag kan också vara väldigt "stolt" jag vägrar inse att jag ibland har fel eller inte klarar av vissa saker, ibland kan det vara bra, att jag inte ger upp, det är de sista jag skulle göra. Men det kan också vara dåligt ibland. Men som sagt alla har vi brister.
Jag hade sagt redan från början att efter studenten kommer jag att åka till usa, det var inte mer med det. Jag sa det ofta till mina föräldrar och de svarade bara "jaja, men gör du det" De trodde aldrig riktigt på mig. Under gymnasiet fick jag pojkvän och de försvann lite. Jag tänkte inte mer på det. Tredje året på gymnasiet kom och jag var singel och såg ingen anledning till att inte ansöka, fortfarande trodde inte mina föräldrar mig. Jag fick en värdfamilj och studenten kom, jag var så glad, jag har nog aldrig under mina år känt så mycket glädje under denna sommaren. Mina föräldrar började nu "är du verkligen säker på detta Sara" osv osv. Jag, tuff som en bandyboll svarade kaxigt ja. Under dessa månader lovade jag mig själv att inte träffa någon, jag skulle över huvud taget inte sätta mig i den situationen och när ämnet togs upp av mina vänner skrattade jag, skakade på huvudet och sa jag lovar att jag lämnar sverige som singel. Sommaren kom och jag träffade en kille. Jag tänkte först att det var ju inget med det? Jag behöver inte träffa honom något mer. Men varför tänkte jag på en kille som jag enligt mig inte ville träffa något mer? Min pappa sa flera gånger gör inte det Sara, inte precis innan du ska åka. Men jag har alltid varit den som inte riktigt lyssnar på alla andra, utan jag skulle välja själv. Och till slut kom jag fram till att ja, distansförhållande är skit, det kommer vara jobbigt många gånger, jag kommer vilja ge upp både mitt år och förhållande många gånger, men det hade varit ännu värre för mig att åka till usa och lämna min dåvarande pojkvän hemma, jag kände att jag hellre ger det en chans än att inte försöka. Även om jag nu får äta upp det så ångrar jag inget.
När jag lämnade Sverige visste jag att det skulle bli tufft, men jag trodde faktiskt att vi skulle klara det. Men även om inte vi klarade det så vet jag att så många andra har gjort det. En au pair här träffade sin kille precis innan hon skulle åka, precis som jag, och hon har typ tre veckor kvar här och hon har sin kille kvar.

Tipsen jag skulle ge dig är:
-Att tänka efter noga, är du redo att lämna ditt liv där hemma? Är du redo att lämna din partner?
Det kommer många gånger kännas jobbigt, jag skriver det ofta, men jag skulle ljuga om jag skrev något annat, det kommer vara många gånger du har sådan längtan efter din pojkvän att du vill sätta dig på första bästa plan hem, tro mig jag vet. Självklart är det inget misslyckande om du skulle åka hem. Men det kan bli problem för både dig och din värdfamilj här. De räknade ju med dig.


- Diskutera det med din pojkvän!! Lämna inte honom utanför. Se till att din partner är en person som stöttar och peppar dina val i livet, att han finns där när du har hemlängtan, finns där när du har det som bäst och är glad för din skull.

- Håll kontakten!! Planera skype samtal, se till att längta efter varandra, skicka små gulliga sms. Jag vet hur viktigt det är för mig att få höra att någon saknar mig, att det inte måste vara jag som skriver det först, utan att man faktiskt kan få ett sånt meddelande helt utan förvarning. Man behöver bekräftelse, speciellt när man är så långt borta.

- Kommunikationen!! Detta är nog det viktigaste enligt mig. Man måste prata. Säg ifrån om det är något du tycker eller känner, var inte rädd för det. Jag menar, vad är det för kille om han inte kan förstå hur du kan känna det? Här finns ingen närhet eller gester, utan det är enbart kommunikation, var noga med att ge komplimanger, och berätta ofta att du saknar och älskar personen, det gör en trygg, får man inte detta av sin partner kan man känna sig ensam och börja undra. Det är fullt normalt, när man är flera mil hemifrån och ingen aning vad den andre gör. Detta vill man inte skapa, oron, försök hålla den borta. Och visst kommer det komma dagar då ni tjafsar och bråkar, det vore konstigt annars, det betyder att man har något man bryr sig om, något man vill reda ut, något man kämpar för osv, det vore konstigt om man inte öppnade munnen eller bråkade, att man inte bryr sig om du förstår vad jag menar.

- Se till att ni är på lika villkor, att ni vill samma saker, att ni båda vill satsa lika mycket på ert förhållande, för jag menar om man vill leva med varandra resten av livet, vad gör då ett år på distans? Det är en fråga jag ofta ställer mig nu för tiden. Ingenting. Se till att din partner är villig att kämpa även fast att det kommer vara tufft många gånger, att inte någon av er ger upp för lätt, utan prata ut, och kom på ideér som istället kan förbättra förhållandet och ge tips på vad man ska undvika. För om inte båda går in helhjärtat funkar det inte. Och man måste komma ihåg att man sårar genom att inte vara ärlig från början,

- Planera när ni ska ses!! Det gör det lite enklare, då känns det inte så lång tid ifrån varandra, och man har något att se fram emot. Och när ni äntligen ses igen, det där pirriga i magen, nervositeten, nästan som att vara förälskad på nytt, är allt detta värt det.

Något som jag också tänkt på, som också är väldigt bra är att:
- Överraska varandra, skicka kort, skicka saker till varandra, ett kort där det står att du tänker på personen och längtar efter hen. Såna saker gör att man faktiskt mår bättre och känner sig trygg med sin partner.

Sist men inte minst:
- BIT IHOP!!! Det är inte för evigt, du kommer inte bo i usa för evigt, du kommer hem, ni kommer inte känna saknad och ständig längtan för evigt. Tanken är ju att ni mer eller mindre ska vara med varandra för evigt, så ett år av ert långa liv är ingenting, kom ihåg det. Kanske räkna dagarna tills ni ses igen, jag vet att jag räknade ner till min dåvarande partner skulle komma hit, jag minns att jag varje dag gick in på appen för att uppdatera den. Ibland kanske det kan vara jobbigare för vissa. Men efter allt lidande, så är ni där snart, snart i mål, tillsammans igen, och då kommer detta år ha gjort ert förhållande ännu starkare.

Skulle du åka och ni inte klarar det kommer det vara jobbigt, många gånger väldigt jobbigt och jag kan lova dig att du vill sätta dig på första bästa plan hem. MEN gör inte det, hur mycket du än vill reda upp saker och ting med honom så gör det inte. Hur mycket du än älskar honom. Tro mig, jag vet. Men istället går jag med inställningen att jag vet, om det hade varit menat att det skulle vara vi två, jag och min dåvarande partner, hade vi klarat det. Jag menar, är det menat så är inte ett år utan varandra mycket. Något jag också försöker tänka på är att jag hela tiden har i åtanken att det kommer inte hjälpa att jag åker hem. Det tog slut för en anledning. Varför ska jag sätta mig på planet hem och sedan ångra det? Han finns Ju inte där när jag kommer hem ändå. Och funkar inte ett förhållande så gör det inte det. Hur jobbigt det än är. Och sen tänker jag att allt händer för en anledning. Det måste vara så. Omringa dig med bra vänner här, ha kul, lås inte in dig, och åk inte hem för en person eller något annat, vill du hem ska du åka hem för att DU vill.

Detta blev ett långt inlägg, men kände att jag kanske själv behövde skriva av mig lite haha.

Vad du än väljer, så tror jag på dig. MEN du måste tro på dig och din partner också. DÅ löser ni det.

Kram Sara.
Likes

Comments

Wednesday 28th, 2016, 11.45am, American time

Idag efter att jag hade lämnat Ingrid på skolan och Charlie sov gick jag in för att läsa lite på skandinaviska institutet (organisationen jag åkte ifrån) och såg att de hade lagt upp min blogg på deras hemsida.
Haha kanske inte så värst roligt men ändå, för mig var det kul!
Kommer också svara på en väldigt viktiga fråga idag som jag har fått. Så håll utkik!

Likes

Comments

Tuesday, September 27th, 2016, 10.53pm, American time.

Efter att barnen hade ätit frukost och jag gjort v mig någorlunda åkte vi en sväng till badhuset. Gud vad Charlie älskar vatten haha. Älskade unge. Och Ingrid, hon älskar att bada, vi var där så länge tills Ingrid bara "Sara, i want to go home please" då kände jag att det var dags haha. Vi duschade och fixade oss, i bilen påväg hem somnade Charlie och jag och Ingrid fixade pizza till lunch. Dessa barn gör allt så mycket lättare här.
När Petra kom hem pratade jag lite med henne, så glad att jag verkligen kan prata med min värdfamilj. Om vad som helst om jag vill det. Känns så skönt.
Vi bestämde oss för att beställa mat så det blev mat från ett av mina favo ställen, de har bara saker med kyckling typ, kommer inte på namnet nu men tex, kyckling burgare, chicken nuggets osv osv.
Ikväll hade egentligen jag och Emma bestämt oss för att kolla på bio, skräckfilm.. Funkar skitbra för oss.. Eller vad tycker du Emma?
Men vi ändrade planerna och hon kom hem till mig vid 8, när hon kom hade hon köpt med sig godis och glass, både i vanilj och choklad. Vad skulle jag gjort utan henne här? Vi myste på rummet och pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. Men sen kom det, när vi väl börjar garva, jag menar garva så mycket så att vi nästan dör, och vi kunde inte sluta asså. Andy min värdpappa hörde oss nerifrån och garvade med oss trots att han inte fattade något alls. Vi ville förklara för honom men fick inte fram ett ord, och han garvade ännu mer. Skrattade så mycket att jag fick tårar.
Ser framemot detta År med henne, då mina vänner, (jag är helt jäkla överlycklig) hon har bestämt sig för att förlänga sitt år här. Hon kommer inte lämna mig i februari, utan stannar med mig, tills det är min tur att åka hem(!!!!) fattar ni?? Det kan inte bli bättre!
Jag har inte känt denna Donna länge, men Gud, redan efter första gången vi sågs öppnade jag upp mig om saker jag annars inte pratar om. Vi har alltid skitkul ihop, och jag skattar så att jag har kramp varje gång.
Nä nu ska jag runda av detta inlägget.
Hoppas att alla haft en super duper bra dag. Fan, asså vad är fel? Jag låter så himla glad och helt överlycklig här.. Ja nä, nu ska jag sluta.
Kram och godnatt.

(Precis så känner jag idag, citatet är såå sant.)

Likes

Comments

Nu kan jag inte längre hålla mina ögon öppna. Gymmet gjorde sitt haha.
Så tänkte faktiskt krypa ner i bingen och slå på en film. Lär nog inte se hela den, som vanligt haha.
Imorgon ska jag äntligen träffa Emma igen. Hon får mig att må lite bättre hon.
Godnatt

Likes

Comments

Monday, september 26th, 2016, 3.50pm, american time

Dagen idag har rullat på som vanligt och så fort jag är off ska jag ta mig till gymmet. Får bli tidigare träning idag då jag måste hem och se den första debatten mellan Trump och Hillary. Jag älskar sånt, tycker det är skit roligt när det blir lite hett om öronen om man säger så haha. Det sänds klockan 9.00pm min tid men klockan 03.00 svensk tid. För er som orkar och vill se det kommer det sändas på TV4 inatt.
Eftersom att det inte hänt något speciellt idag mer än att vi har varit en runda på lekplatsen när städerskorna kom så tänkte jag istället berätta lite om min helg.
I lördags var jag med Petra och barnen på en lite picknick kan man säga. Petra och Andys företag anordnar en picknick varje år. Så var vi hemma hos någon av deras kollegor, de hade grillat en stor gris, vi alla som var där tog med lite olika saker och Gud vad mycket mat det var, och efterrätter. Och alls var verkligen jätte trevliga. Vi spelade lite fotboll, åt och umgicks hela dagen. Eftersom att det var hela dagen och det blev lite sent bestämde jag mig för att bara vara hemma. Men vid 21 tiden kom Emma hit och gjorde mig. Sällskap. Vi poppade lite popcorn och kollade film. Hon sov även hos mig. Söndagen blev en liten städdag för mig. Samt lite film hehe. Senare kom Emma och vi tig bilen för att åka och käka. Vi åt på vapiano, Gud vad god mat, de har typ pasta, pizza och sallader, det är en typisk italiensk resturang. Efter det körde vi in om Walmart för att handla lite godis. Emma följde med mig hem ett tag och sedan när hon körde hem gick jag och la mig nästan direkt. Min helg var toppen och jag hoppas att er också var det.
Kram

Likes

Comments

Igår efter jobb åkte jag och dina till Tysons corner.
Det är ett stor shoppingcenter och Gud vad mycket det fanns.
Jag bestämde mig för att jag inte skulle handla något. Men jag kan som aldrig, hålla mig.
Ut från Tysons corner hade jag både handlat på Victoria secret, PINK och forever 21.
På Victoria secret handlade jag äntligen min nya favo parfym. Jag skog till rejält och handlade den stora sizen istället då det bara skiljde några dollar. Och när man gjorde det fick man även en necessär, med bodylotion osv osv för bara 10 dollar, så slog till med en sådan också. På PINK handlade jag en ny bh, eftersom att jag hade trosorna redan. Så nu har jag ännu ett par.
På forever 21 handlade jag en body.
Så det var en bra kväll. Vi avslutade vår shopping med mat på TGI FRIDAYS. Och Gud vad gott.
Jag ville testa deras burgare då de sägs att de är så sjukt goda. Men när jag såg den goda pasta rätten vägde den över. Pasta med räkor osv yummy.


Likes

Comments