Header

Idag har jag och Camilla fått en nästan sju timmars guidad tur i Tamborine Rainforest. Vi har sätt alltifrån en vanlig palm till en bebis Pythonorm. Bilden längst ned är knäppt inuti ett träd. Det finns lika många träd i denna regnskog som det finns i hela Europa. 

Summa sumarum: det var en upplevelse och en vacker sådan! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi tar en beach walk tänkte vi.

Helt rätt beslut! Solnedgången var nära och det var så j ä k l a vackert.

Glada var vi till 100%.

Titta länge. Lyssna på vågorna. Titta på solen som kastar sina sista strålar på molnen. Titta längre. Känn det jag känner. Jag känner livet.

Camilla hittade snäckskal mellan vindarna.

När solen gått ned gick vi in till city.

Hungriga beställde vi varsin hamburgare och öl.

Efter ett GH-spel köpte vi varsin glass.

Fyra timmar senare, nöjda och glada, tog vi bussen tillbaka till vårt hostel.

Likes

Comments

Nog för att Markus överraskade mig att komma ända till andra siden jorden för att hälsa på mig. Men nu har även min bästa vän Camilla anlänt. Vi har spenderat ett par dagar i Sydney och Canberra men tog idag flyget till Gold Cost. Vi ska tillbringa de fem kommande dagarna i Surfers Paradise!

Likes

Comments

Hola amigos! Nu är jag och Markus "hemma" i Canberra igen. Bilderna ovan är tagna från i söndags då vi var strax utanför Christchurch på en gammal vulkan och fransk koloni vid namn Akaroa. Summa sumarum är New Zealand nog det vackraste landet jag skådat. Överallt var liksom blicken helt tagen av de fantastiska bilderna den fästes vid. Ett land en borde försöka besöka tycker jag.

Nu ligger jag i sängen medan jag hör Markus snyta sig på toaletten. Vi har varit med om så mycket tillsammans under tiden han varit här. Imorgon åker vi till Sydney, där vi spenderar tiden tillsammans till på lördag då han tar flyget tillbaka till Sverige igen. Ensam blir jag dock inte, för samma dag kommer Camilla hit, och det ska bli så jävla, fantastiskt, himla, kuliga tio dagar av Queen Camel!

Likes

Comments

Igår besteg vi ännu ett berg! Detta var 1580 (ish) meter högt. Vi bor i nuläget på ett hostel i Wanaka och äter äggmacka till frukost. Just nu tittar solen fram bakom molnen och det är 10 grader varmt. Bergstopparna är svåra att se då molnen är så låga. Det är fint här, så vi bestämde att stanna en natt till.

Likes

Comments

Idag har vi Hikeat i åtta hela timmar upp på ett berg som heter Ben Lomond. Det var så jävla värt det! Fantastisk utsikt. Jag sa; en bild säger tusen ord men det behövs mer än så för att beskriva denna vackra vy.

Likes

Comments

Min pojkvän, min Markus, mitt hjärta. Han kom till Australien i söndags och överraskade mig och jag har aldrig varit så glad. Jag har nog aldrig varit så lättad heller, det var så tryggt att få se honom igen. Jag ville inte släppa hans hand, för jag var så rädd att han skulle försvinna. Linnéa skrek när hon såg honom medan jag bara skakade.

Bilderna är iallafall från i onsdags då vi var på Akiba och käkade. Imorgon flyger jag och han till New Zealand. Jag är så jävla kär.

Likes

Comments

-Hur känns det? Frågar hon.
Jag tittar på henne som om hon vore världens mest korkade människa. Hon borde se hur det känns, hon borde iallafall förstå att det inte känns okej.
-
Ser du inte mina öppna sår? Frågar jag.
- Nej, tyvärr så gör jag inte det. Kan du berätta hur dem ser ut?
Jag tar ett djupt andetag. Inte för att förbereda mig inför att prata, utan för att glömma frustrationen som sköljer över mig.
Hon ser visst. Tänker jag.

Detta är en berättelse från en situation som utspelar sig långt ifrån en kall novemberkyla, åska och övrigt rusk du kan tänka dig. Berättelsen utspelar sig från en solig dag i maj, precis då våren har börjat.

- Berätta hur såren ser ut. Säger hon då jag inte sagt något än.
- Som ett svart, dystert mörker. Runt sårkanten glöder det fortfarande och sårskorpan längst ut kliar. Det är rött där sårskorpan sitter. Det svider lite också.
- Men det har börjat bli en sårskorpa? Hon tittar upp från papperet som hon skriver på samtidigt som jag pratar.
- Ja. Men den har ingenting med den här gången att göra. Sårskorpan är från såret jag hade där sist.
- Okej, jag förstår.
Äntligen. Tänker jag.
- Var sitter såret? Frågar hon sen.
- Ser du inte det heller? Jag blir allt mer frustrerad. Jag vet ju att hon ser mina sår!
- Nej, tyvärr så gör jag inte det heller.
- Överallt. Förklarar jag.
- Överallt?
- Jamen, på insidan av mina lår, runt mina höfter, under min haka, på mina nyckelben, på mina underarmar och till och med på mina fingrar.
- Ingen annanstans? Frågar hon.
Jag suckar.
- Nej, inte vad jag kan se just nu. Svarar jag.
- Bra, då var det som jag trodde. Hon ler med ett leende som säger Ha! Vad var det jag sa?
- Vad trodde du? Jag kan inte låta bli att vara nyfiken.
- Jag trodde att du inte hade sår överallt som du först sa. Det finns fortfarande delar av din kropp som inte kommit till skada än. De är dem jag ser. Kan du se dem också?
- Va? Jag förstår inte vad du menar.
- Jag menar att du bara ser det som är skadat istället för att se de delar som faktiskt inte är skadade. Som för övrigt är av större karaktär. Kan du försöka se dem också?
Jag tittar ned på mina ben som är täckta av ett par pösiga gråa byxor. Okej, mina knän är inte skadade. Jag följer min kropp uppåt med blicken och stannar vid byxlinningen. Okej, här är det alldeles förstört.
- Nej. Nu ser du såren igen. Försök se det som inte har gått sönder.
Hur kunde hon veta? Jag sa ju att hon såg mina sår. Tänker jag men fortsätter min blick uppåt. Brösten, hur ser dem ut? Jag funderar en stund. Okej, dem är kanske inte förstörda än men dem har tagit eld, så snart är de lika trasiga som området vid byxlinningen.
- Brösten brinner. Säger jag utan att tänka mig för.
- Varför brinner dem?
- De är synliga. Du kan se dem, jag kan känna dem, någon annan kan hata dem.
- Du svarade inte på min fråga.
Vad i hela friden är det hon inte förstår? Jag svarade väl visst på frågan.
- Varför brinner dem? Frågar hon igen.
- För att de förändras. Svarar jag utan att än en gång tänka mig för.
- Okej, då förstår jag. Jag undrar om du tycker att alla majbrasor är till något negativt?
Vad säger hon nu? Vi pratade ju om mina bröst som brinner och mina sår som står vidöppna. Varför ska vi helt plötsligt börja prata om Valborg mitt i allt?
- Nej det kan jag inte påstå att jag tycker. Svarar jag.
- Berätta varför.
- Därför att kvistar och bråte som skräpar runt i skog och samhälle måste brinna upp.
- Varför måste det gör det?
- Därför att annars kan inte nya saker få plats att växa. Om vi skulle låta alla kvistar och bråte ligga kvar, så skulle marken vara täckt för allt nytt som ska gro. Något nytt, grönt och fräscht.
- Förstår du var jag vill komma med detta? Nu ler hon mot mig sådär äckligt igen. "Vad var det jag sa?"

- Du menar att mina bröst måste brinna upp för att nya ska kunna växa fram? Jag hör hur den patetiska meningen jag nyss sagt ekar i huvudet.
- Försök en gång till. Säger hon.
- Du tycker att mina bröst är under en pågående förändring. Du menar att förändring inte behöver betyda att det kommer vara negativt, utan snarare något nytt och fräscht.
- Kan du se det också? Frågar hon, fortfarande med leendet på läpparna.
Jag tittar ned på mina bröst och säger sedan,
- Tänk om det inte blir nytt och fräscht då?
- Har du någonsin sett en blomma gro som inte är ny? Har du någonsin sett en blomma gro som inte är fräsch?
- Nej.
- Jag tror du förstår min poäng. Askan av majbrasan är det renaste du kan komma åt. Ingenting kan vara lika rent som aska. Det är därför doktorer brände nålar med eld förr i tiden. Bråtet i majbrasan må brinna upp men den största delen av skogen är fortfarande kvar och vid liv. Dina sårskorpor däremot, är lika som bråtet som inte brann upp. Ibland blir det helt enkelt bråte kvar.

Jag ser på henne med en tom blick. Hon menar alltså, att de sår jag har på min kropp är rena?
- De svarta vidöppna såren är rena förstår du. Fortsätter hon. Snart kommer du se början till nytt liv där inuti. Sårskorpan kanske ligger kvar men det behöver inte göra någonting. Och när du säger att det gör ont när det brinner och svider där det glöder, är fullkomligt förståeligt.
- Så jag ska bara vänta tills att jag brunnit upp och är en stor svart aska?
- Som jag sa, nytt kommer gro i det svara såret. Det må göra ont att förändras men det är en del av livet.
- Så, vart brinner du? Undrar jag.
- Inuti min mage. Svarar hon.
- Jag förstår inte. Varför skulle det brinna där? Undrar jag vidare.
- För att något nytt och fräscht gror där just nu. För att jag är gravid, förstår du.

Observera att det inte är en sann berättelse.

Likes

Comments

Du måste inte röra på dig varje dag. Du måste inte vara glad. Du måste inte hinna med allting. Du måste inte vara bäst. Du måste inte alltid vara snäll. Du måste inte säga ja. Du måste inte säga nej. Du måste inte förstå. Du måste inte äta nyttigt jämt. Du måste inte vara social. Du måste inte vara aktiv. Du måste inte ha rätt. Du måste inte vinna. Du måste inte ha bra betyg. Du måste inte ha ett sommarjobb. Du måste inte ha framtiden planerad. Du måste inte ha ett mål. Du måste inte veta vad du vill. Du måste inte äta godis för att det är lördag. Du måste inte vara duktig. Du måste inte ha en partner. Du måste inte plugga. Du måste inte vara ute när det är sol. Du måste inte ha råd. Du måste inte ha varit utomlands. Du måste inte ha en Mac. Du måste inte veta vem någon är. Du måste inte vara allmänbildad. Du måste inte kunna matte. Du måste inte kunna gå i klackar. Du måste inte klara allt. Du måste inte slutföra allt. Du måste inte göra allt i din almanacka. Du måste inte förklara dig. Du måste inte vara som "alla andra". Du måste inte köpa "rätt" magasin. Du måste inte vilja ha barn. Du måste inte vara smal. Du måste inte komma ihåg födelsedagar. Du måste inte komma i tid. Du måste inte ha körkort. Du måste inte träna. Du måste inte dricka alkohol. Du måste inte följa modet. Du måste inte gifta dig. Du måste inte vara tjej. Du måste inte vara kille. Du måste inte ha Facebook. Du måste inte äta allt som bjuds. Du måste inte orka alla gånger. Du måste inte åka frittfall. Du måste inte ha sex. Du måste inte må bra. Du måste inte må dåligt heller. Du måste inte berätta. Du måste inte skämmas. Du måste inte tycka som "alla andra" tycker. Du måste inte skratta. Du måste inte gråta. Du måste inte tycka om kaffe. Du måste inte vara bra på att hångla. Du måste inte vara populär. Du måste inte ha en taktkänsla. Du måste inte tycka om sommaren. Du måste inte kunna åka skidor. Du måste inte ge 100 procent. Du måste inte "förtjäna" choklad. Du måste inte äta p-piller. Du måste inte sminka dig. Du måste inte noppa dina ögonbryn. Du måste inte ha sett Star Wars. Du måste inte ta ansvar för någon annan. Du måste inte vara vig. Du måste inte fira högtider. Du måste inte ha en bostadsrätt. Du måste inte svara. Du måste inte raka dina ben. Du måste inte utnyttja varje dag. Du måste inte känna att du måste.
Du måste ingenting helt enkelt.

Likes

Comments