Header

Philip, Jana och Anabel sa jag "på återseende" till i onsdagskväll.

Sa samma sak till staden Canberra tidigt i torsdags morse (04:30). Det var dags att flyga hem till Sverige igen.

Väl hemma i Sverige överraskade jag Markus eftersom han överraskade mig i Australien .

Igår köpte vi jordgubbar och myste hela dagen  Avslutade med en tacokväll med Tobias.

Jag älskar dig!!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är svårt det här med att slappna av, eller hur? Det spelar ingen roll om du ligger i hens famn, spelar basket, tar en kaffe i vårsolen eller ligger vid en pool på Bali. Det är fortfarande svårt att slappna av. I famnen finns hot för att famnen rent av försvinner, när du spelar basket finns hot om misstag, kaffet kanske bränner dig eller så gör solen det. Vid poolen finns ju tankarna om utseende.

Snart sitter jag på ett flyg hem till Sverige. Jag har förändrats under min tid i Australien; både på utsidan och insidan. Det är absolut inget fel med det men jag ljuger om jag säger att jag är bekväm med detta. Jag satte mig upp från liggande position bara för några minuter sen, jag tittade ned och fick ångest. Vem har jag blivigt? Varför tror jag att jag förtjänar att se ut som jag vill (dvs: precis såhär)? Vem tror jag att jag är som får slappna av i att äta vad jag vill och röra mig i den utsträckning jag önskar? Vad ska det sociala samhället på andra sidan jordklotet tro om min tid i Australien, när jag plötsligt ser annorlunda ut? Jag kan fortsätta göra mig själv till ett frågetecken - men jag väljer att sätta punkten där.

Jag vill vara bekväm med hur jag ser ut, jag är trotts allt en vuxen kvinna och för att kunna leva min framtid så som jag vill behöver jag acceptera detta. Jag fick min mens förra veckan som jag inte haft sen i somras, så min kropp visar inte bara psykiska tecken på att må bra (såsom att sova 8 timmar per natt utan mardrömmar, mycket mindre ångest etc.), utan även fysiska tecken på välmående (mens, skakar inte, ingen hjärtklappning, skrattar och svettas).

Året är 2017 och vi ska veta nu att en "beachbody" är din kropp på en strand. Inte hens kropp du såg i tidningen på Malaysia. Vi ska också vara medvetna om att det inte är en "inträdeskoll" för att komma in på stranden, där ett godkännande ges vid en speciell kroppstyp. Vi bör också veta vid detta laget, att insidan räknas i långa loppet i relationerna du har. Insidan hörni, insidan. Inte (!) antalet bilringar du har på magen. Min högsta önskan är att få krossa normerna om dagens ideal och be marknadsförare sluta skapa "gap" mellan "Idealet" och "Verkligheten" för att tjäna pengar.

Mitt välmående sitter inte i mitt utseende. Mitt välmående sitter innanför fett,blod och muskler. Mitt välmående är bra väldigt ofta för jag väljer ofta mina tankar rätt och slänger dem andra tankarna rakt in i normernas fasansvärda ansikten. Ibland är dock mina tankar svårare att välja, för ibland är alla tankar dåliga men oavsett vilka tankar jag än mp ha idag så vill jag peppa dig till att inte få dumma tankar överhuvudtaget. Det är inte värt det.

Likes

Comments

"Fortsätt prata", säger jag. Jag älskar att höra dig prata när jag ska sova. Du får mig att känna mig trygg då. Du gör som jag säger och fortsätter prata. Din röst är mjuk och lite viskande för att ha en behaglig ljudnivå för mig. Min kropp ryser av välbehag och när jag kommer på mig själv att le kan jag inte annat än att le lite till. "Tänk dig att vi är i din lägenhet i Jönköping och sitter vid ditt köksbord..." Jag faller in i drömmarnas värld även om jag kommer höra allt du berättar härnäst.
Du lägger på när din berättelse är slut och jag behöver inte säga något. Jag somnar därefter och det var så himla lyckligt sätt att somna på. Det är så fint att jag får somna med dig trots att vi är två två helt olika platser, ett telefonsamtal är inte så dumt ändå, men oj vad jag är redo att få somna bredvid dig igen. Jag längtar så.

Likes

Comments

Idag har jag och Camilla fått en nästan sju timmars guidad tur i Tamborine Rainforest. Vi har sätt alltifrån en vanlig palm till en bebis Pythonorm. Bilden längst ned är knäppt inuti ett träd. Det finns lika många träd i denna regnskog som det finns i hela Europa. 

Summa sumarum: det var en upplevelse och en vacker sådan! 

Likes

Comments

Vi tar en beach walk tänkte vi.

Helt rätt beslut! Solnedgången var nära och det var så j ä k l a vackert.

Glada var vi till 100%.

Titta länge. Lyssna på vågorna. Titta på solen som kastar sina sista strålar på molnen. Titta längre. Känn det jag känner. Jag känner livet.

Camilla hittade snäckskal mellan vindarna.

När solen gått ned gick vi in till city.

Hungriga beställde vi varsin hamburgare och öl.

Efter ett GH-spel köpte vi varsin glass.

Fyra timmar senare, nöjda och glada, tog vi bussen tillbaka till vårt hostel.

Likes

Comments

Nog för att Markus överraskade mig att komma ända till andra siden jorden för att hälsa på mig. Men nu har även min bästa vän Camilla anlänt. Vi har spenderat ett par dagar i Sydney och Canberra men tog idag flyget till Gold Cost. Vi ska tillbringa de fem kommande dagarna i Surfers Paradise!

Likes

Comments

Hola amigos! Nu är jag och Markus "hemma" i Canberra igen. Bilderna ovan är tagna från i söndags då vi var strax utanför Christchurch på en gammal vulkan och fransk koloni vid namn Akaroa. Summa sumarum är New Zealand nog det vackraste landet jag skådat. Överallt var liksom blicken helt tagen av de fantastiska bilderna den fästes vid. Ett land en borde försöka besöka tycker jag.

Nu ligger jag i sängen medan jag hör Markus snyta sig på toaletten. Vi har varit med om så mycket tillsammans under tiden han varit här. Imorgon åker vi till Sydney, där vi spenderar tiden tillsammans till på lördag då han tar flyget tillbaka till Sverige igen. Ensam blir jag dock inte, för samma dag kommer Camilla hit, och det ska bli så jävla, fantastiskt, himla, kuliga tio dagar av Queen Camel!

Likes

Comments

Igår besteg vi ännu ett berg! Detta var 1580 (ish) meter högt. Vi bor i nuläget på ett hostel i Wanaka och äter äggmacka till frukost. Just nu tittar solen fram bakom molnen och det är 10 grader varmt. Bergstopparna är svåra att se då molnen är så låga. Det är fint här, så vi bestämde att stanna en natt till.

Likes

Comments

Idag har vi Hikeat i åtta hela timmar upp på ett berg som heter Ben Lomond. Det var så jävla värt det! Fantastisk utsikt. Jag sa; en bild säger tusen ord men det behövs mer än så för att beskriva denna vackra vy.

Likes

Comments