Header

Bilden som fick min pappa att kalla mig fotonörd.

Bilden som fick mig att le lite extra mycket.

Bilden som gav mig lugn i själen.

Bilden som har med mest kärlek.

Bilden som visar var vi åt frukost, lunch och middag allra mest.

En av alla tusenmiljoner bilder som visar hurdan vacker Vera är.

Bilden som visar den vackra naturen.

Bilden som visar....ja, haha, vad visar den?

Bilden som visar området vid Malmbäcken.

Bilden som visar majoriteten av min familj.

Bilden som visar vad pappa, Emma, Vera och Leif åt.

Bilden som visar hur lycklig jag är över att Emma också åkte upp till Vemdalen i fredags.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hur det är med mig?
Ärligt, det är bra nog! Alltså. Jag har svinmycket ångest över vad jag äter, för jag vet att det kommer bli mycket gott i helgen, kryssningen och Stockholm osv. Jag tänker hela tiden på kompensation och att äta så lite som möjligt. Jag är glad att min bikini är hos Markus så att jag ska ha en anledning till att inte behöva bada på lördagsfesten i Sundsvall.

Men vet du vad?
Det är bra nog som sagt. Det är bra nog för att jag ska äta mig mätt ändå, dessutom äter jag det jag vill ha och inte vad "de dumma tankarna" säger att jag bör äta. Bikiniproblemet är enkelt löst med att jag får låna en annan och ingen kompensation har hittills gjorts. Mina promenader är endast för mitt egna välmående och mitt psyke är starkt nog för att bara gå och inte springa. Mitt psyke må vara svagt nog för att inte kunna ha träningskläder på mig eftersom jag hade sprungit ändå isåfall, men starkt nog för att välja vardagskläder när jag väl ger mig ut för en promenad så att jag faktiskt håller mig till promenadtempot.

Det är alltså bra nog för att jag ska kunna må bra i min lilla värld. Självklart är det mycket som snurrar i mitt huvud, men jag kunde nog inte bry mig mindre än nu. Jag lyssnar på mig själv, och det känns skönt. Det var ett tag sen jag hörde mig själv nu. Jag hör mig själv säga att dessa veckor jag har framför mig får vara värt allt jag kommer att äta och dricka. Det kunde ju inte vara mera "spelar ingen roll" på det liksom.

Nu har jag gått till tåget om ska ta mig från vackra Jönköping upp till nostalgin i Sundsvall. Jag svettas pågrund av det fina vädret och tänker "ÄR LIVET SÅHÄR? Kan det ens vara likt detta?"

Jag hoppas du kan känna lite av vad jag känner i nuet - för jag känner hopp! Hopp om att dagar är fina nog för att göra de dåliga dagarna värda att ta sig igenom. Jag älskar mig själv idag. Jag känner power! Inte bara girlpower, utan Sarapower!
Idag kan jag söka jobb som president.

Likes

Comments

Jag blev uppvaktad med frukost på sängen av Tobias och Markus föräldrar. Därefter fick jag öppna paket och ja, jag är så himla tacksam. Så himla fint av alla.

Kvällen dansades förbi inne i Halmstad med Markus brorsa och hans dam, samt Tobias såklart. På middagen strax därinnan innan var Markus andra brorsa och dam med också.

Dagen efter hängde vi med hunden i skogen och åt smälta chokladkakor i solen.

Sen satt vi i gräset i flera timmar och läste "67 sätt att bota söndagsångesten", så nu vet vi vad vi kan göra på söndagar i över ett år framöver.

Likes

Comments

Jag och Markus åkte från Sundsvall till Stockholm för att plocka upp Antonia. Därefter åkte vi för att hämta Tobias i Halmstad där vi även sov hos Markus föräldrar en natt.

Dagen efter åkte vi vidare till Frösakull, Tylösand, till Maija. Där firades Midsommar 2017.

Många var med.

Grabbarna som busar.

Hej från norrland.

Tittut från norrland.

Markus och jag bokade ett hotellrum på fyllan på Tylösands hotel. För 3500 kr fick vi iaf en bakisdag på spa.

Efter vi checkad ut bakishöngde vi med resten av gänget.

Likes

Comments

Philip, Jana och Anabel sa jag "på återseende" till i onsdagskväll.

Sa samma sak till staden Canberra tidigt i torsdags morse (04:30). Det var dags att flyga hem till Sverige igen.

Väl hemma i Sverige överraskade jag Markus eftersom han överraskade mig i Australien .

Igår köpte vi jordgubbar och myste hela dagen  Avslutade med en tacokväll med Tobias.

Jag älskar dig!!!!

Likes

Comments

Det är svårt det här med att slappna av, eller hur? Det spelar ingen roll om du ligger i hens famn, spelar basket, tar en kaffe i vårsolen eller ligger vid en pool på Bali. Det är fortfarande svårt att slappna av. I famnen finns hot för att famnen rent av försvinner, när du spelar basket finns hot om misstag, kaffet kanske bränner dig eller så gör solen det. Vid poolen finns ju tankarna om utseende.

Snart sitter jag på ett flyg hem till Sverige. Jag har förändrats under min tid i Australien; både på utsidan och insidan. Det är absolut inget fel med det men jag ljuger om jag säger att jag är bekväm med detta. Jag satte mig upp från liggande position bara för några minuter sen, jag tittade ned och fick ångest. Vem har jag blivigt? Varför tror jag att jag förtjänar att se ut som jag vill (dvs: precis såhär)? Vem tror jag att jag är som får slappna av i att äta vad jag vill och röra mig i den utsträckning jag önskar? Vad ska det sociala samhället på andra sidan jordklotet tro om min tid i Australien, när jag plötsligt ser annorlunda ut? Jag kan fortsätta göra mig själv till ett frågetecken - men jag väljer att sätta punkten där.

Jag vill vara bekväm med hur jag ser ut, jag är trotts allt en vuxen kvinna och för att kunna leva min framtid så som jag vill behöver jag acceptera detta. Jag fick min mens förra veckan som jag inte haft sen i somras, så min kropp visar inte bara psykiska tecken på att må bra (såsom att sova 8 timmar per natt utan mardrömmar, mycket mindre ångest etc.), utan även fysiska tecken på välmående (mens, skakar inte, ingen hjärtklappning, skrattar och svettas).

Året är 2017 och vi ska veta nu att en "beachbody" är din kropp på en strand. Inte hens kropp du såg i tidningen på Malaysia. Vi ska också vara medvetna om att det inte är en "inträdeskoll" för att komma in på stranden, där ett godkännande ges vid en speciell kroppstyp. Vi bör också veta vid detta laget, att insidan räknas i långa loppet i relationerna du har. Insidan hörni, insidan. Inte (!) antalet bilringar du har på magen. Min högsta önskan är att få krossa normerna om dagens ideal och be marknadsförare sluta skapa "gap" mellan "Idealet" och "Verkligheten" för att tjäna pengar.

Mitt välmående sitter inte i mitt utseende. Mitt välmående sitter innanför fett,blod och muskler. Mitt välmående är bra väldigt ofta för jag väljer ofta mina tankar rätt och slänger dem andra tankarna rakt in i normernas fasansvärda ansikten. Ibland är dock mina tankar svårare att välja, för ibland är alla tankar dåliga men oavsett vilka tankar jag än mp ha idag så vill jag peppa dig till att inte få dumma tankar överhuvudtaget. Det är inte värt det.

Likes

Comments

"Fortsätt prata", säger jag. Jag älskar att höra dig prata när jag ska sova. Du får mig att känna mig trygg då. Du gör som jag säger och fortsätter prata. Din röst är mjuk och lite viskande för att ha en behaglig ljudnivå för mig. Min kropp ryser av välbehag och när jag kommer på mig själv att le kan jag inte annat än att le lite till. "Tänk dig att vi är i din lägenhet i Jönköping och sitter vid ditt köksbord..." Jag faller in i drömmarnas värld även om jag kommer höra allt du berättar härnäst.
Du lägger på när din berättelse är slut och jag behöver inte säga något. Jag somnar därefter och det var så himla lyckligt sätt att somna på. Det är så fint att jag får somna med dig trots att vi är två två helt olika platser, ett telefonsamtal är inte så dumt ändå, men oj vad jag är redo att få somna bredvid dig igen. Jag längtar så.

Likes

Comments

Idag har jag och Camilla fått en nästan sju timmars guidad tur i Tamborine Rainforest. Vi har sätt alltifrån en vanlig palm till en bebis Pythonorm. Bilden längst ned är knäppt inuti ett träd. Det finns lika många träd i denna regnskog som det finns i hela Europa. 

Summa sumarum: det var en upplevelse och en vacker sådan! 

Likes

Comments

Vi tar en beach walk tänkte vi.

Helt rätt beslut! Solnedgången var nära och det var så j ä k l a vackert.

Glada var vi till 100%.

Titta länge. Lyssna på vågorna. Titta på solen som kastar sina sista strålar på molnen. Titta längre. Känn det jag känner. Jag känner livet.

Camilla hittade snäckskal mellan vindarna.

När solen gått ned gick vi in till city.

Hungriga beställde vi varsin hamburgare och öl.

Efter ett GH-spel köpte vi varsin glass.

Fyra timmar senare, nöjda och glada, tog vi bussen tillbaka till vårt hostel.

Likes

Comments