Hej alle sammen.

Mit første indlæg på dette site, kommer til at handle om mobning. Dette valgte emne er noget alle kender til, selv de mindste børn der knap nok kan tale endnu. I dag kom min lillebror ind til mig, og fortalte mig en historie, der fik mig til at skrive dette indlæg. Min lillebror er 11 år gammel, og går i 5 klasse. For 3 uger siden var der en pige der stoppede i klassen, men ingen vidste hvorfor, ikke engang hendes forældre var opmærksomme på, hvorfor skoleskift lige pludselig var en nødvendighed for deres barn. Det er så fornyligt kommet hjem, at pigen blev groft mobbede på i skolen, men også over sociale medier som snapchat, facebook og instagram. Drengene fra klassen havde kaldt hende en luder, truede hende, imens pigerne havde sagt til hende, at ingen kunne lide hende, og det var bedst hvis hun stoppede i klassen. At ting som dette kan foregår, blandt børn på 11 år, som KUN er startet i 5 klasse for 2.5 mdr siden, rører mig dybt. At så voldomme verbale ting, kan komme ud af nogens mund, har jeg ingen forståelse for.


Som nogle ved, har jeg selv været offer for ekstrem verbal vold både på internettet og i virkeligheden. Dette gjorde at jeg ikke gik i skole i næsten 1 år, og jeg fik nogle syge forestillinger om hvem jeg var. Dette stod på i 3 år, indtil politiet blev indblandet. På dette tidspunkt var det næsten for sent, men folk der mobber forstår ikke konsekvensen af det åbenbart, siden det er et fænomen der konstant udvikler sig i den negative retning. Hvad nogle nok heller ikke ved er, at mobning fungerer som verbal vold, det vil altså sige, at hvis man melder mobning til politiet, er det voldsafdelingen der tager sig af sagerne, og det er ulovligt at mobbe.


Unge og ældre har måske et omgangskreds der kan støtte dem i mobningssituationer, men små 11 årige piger, har ingen chance for at vide hvem, hvad eller hvor. De er forsvarløse, og tror med det samme at det passer det folk siger til dem, for de har jo ikke nogen til at fortælle dem, at det ikke passer. Skoler og andre uddannelses systemer kæmper for at afskaffe mobning men desværre uden held. Mobning sker (åbenbart) fra børnehaveklassen nu, og følger en hele vejen til arbejdsplassen i det voksne liv, så udbredt er det efterhånden blevet.


Hvad mobbere heller ikke forstår er konsekvenserne ved deres handlinger, men det skal jeg nu fortælle dem alle sammen !!!

Selvmord, selvmordsforsøg, cutting (som det kaldes), fravær, psykiske lidelser, dårligt selvværd, angst, stress, sorg, indelukkelse, mareridt, søvnproblemer, vægttab, medicin, ingen venner, ingen kæreste, skænderier og jeg kunne blive ved. Dette er ikke engang halvdelen af de konsekvenser der er ved mobning. Om mobbere bare lukker øjnene for disse konsekvenser, eller rent ud sagt bare er inkompetente det ved jeg ikke. Om mobbere de ikke selv mener det de skriver, siger eller gør er særlig slemt, eller de rent faktisk bare er ligeglade, ved jeg heller ikke. Hvad jeg ved er, at halvdelen af unge nu til dags kæmper en evig kamp for at komme igennem dagen, fordi nogen mennesker har taget sig retten til, at ende deres liv. En dag står du og mobber en, og den næste dag er hun død, SÅDAN burde alle mobbers tankegang fungere, så kunne det være tingene blev sagt en smule i perspektiv.


Jeg har besluttet mig for, at jeg vil lave et anti mobnings kodeks. Jeg vil ikke lave det ud fra mine egne tanker eller holdninger, men ud fra jeres, og jeg har derfor brug for jeres hjælp, for at dette projekt kan lykkedes. Alle jer som læser det her, og kan realetere bare 1% til noget af det jeg har skrevet, kontakt mig. Jeg har brug for jeres meninger, historier og stemmer. Alt hvad der er blevet gjort indtil videre for at stoppe mobning, eller gøre andre mennesker opmærksom på hvor udbredt dette fænomen er, har indtil videre mislykkedes, så jeg vil prøve noget nyt. Jeg ved ikke hvordan jeg vil gribe tingene an endnu, men det finder vi ud af sammen. Alt er anonymt, og lige meget hvem i er, så er det kun mig der ved hvad du går igennem indtil du fortæller andre det.


Min facebook er Sarah Kühlmann Hagen Hansen, og det er der jeg vil bede jer alle sammen om at kontakte mig. I kan fortælle jeres historie, skrive i er sure, kede af det, skærer i jer selv og alt andet der imellem, det er lige meget, bare i står frem, så er i med til at starte noget nyt og vigtigt op.


Tak på forhånd, og tak fordi i læser med.

Knus Sarah

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments