​Jag älskar att lyssna på podcasts när jag ska sova eller på morgonen när jag sitter och äter frukost själv. En underbar stund. Min absoluta favoritpodd är Fredagspodden. Det bästa med den är att den är så himla kul och jag känner igen mig och min syster så mycket i den.

Systrarna Hannah och Amanda pratar även mycket om psykisk ohälsa och ångest som (ännu!!) är så tabulagt! Det är så bra att de pratar om det på ett så odramatiskt sätt om deras ångest och terapi när det är så himla vanligt. 

Det krångliga är ju att det syns ju oftast inte utanpå, som exempelvis om man går om kring med ett brutet ben. Jag tycker att det är så skönt för mig som också är en ibland väldigt ångestfylld person att människor pratar om det och avdramatiserar det. Vissa forskare menar att de kreativaste, klokaste människorna och psykiskohälsa och ångest har ett samband. Så inget ont utan något gott!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är jullovet över och verkligheten har kommit ikapp. Har haft en väldigt fin jul och nyår. Jag har inte vart särskilt fysiskt aktiv men har kompenserat detta med att umgås med familj och nära och på så vis bara mått gott. Apropå hälsa så visar det sig att nära relationer har minst lika stor betydelse för hälsan som kost och fysisk aktivitet så man kan väl se det som att jag ändå vart väldigt hälsosam som myst så mycket med min fina syster trots att jag vart väldigt inaktiv;)

Har dragit på mig en hemsk förkylning så har fått lov att ställa in min träning idag med några fina kunder tråkigt nog. Hade sett fram emot att träffas idag och komma igång efter julledigheten men vill inte riskera att smitta någon så vi får ta nya tag nästa vecka.

Tips på dunderkurer mot förkylning mottages gärna!

Kram!

Likes

Comments

Fysisk aktivitet på recept!

Som alla vet så är ju fysisk aktivitet väldigt bra. Tänk att det är så bra att läkare faktiskt skriver ut det som ett recept till en rad olika sjukdomar och besvär. Högtblodtryck, diabetes typ 2, mildare depressioner och sömnproblem är några exempel där fysisk aktivitet kan bota och lindra besvär.

Det fiffiga är att det spelar ingen roll om man är ung eller gammal när man börjar röra sig, det är aldrig försent!

Likes

Comments

Hej på er!

Just nu håller vi blivande hälsovägledare på med en kurs i personligträning. Jag söker fler "kunder" som vill ha gratis personligträning. Du kanske vill ha ett träningsschema, komma igång eller hjälp med gymträning, löpning, promenader, träning ute i naturen tillsammans med mig, gravidträning eller träning efter graviditet. jag skräddarsyr och erbjuder det du önskar utifrån mina kunskaper och får samtidigt öva då jag fortfarande är student.

Om du är intresserad, hör av dig till:

saralinneajohansson@live.se

Vänliga hälsningar/ Sara

Likes

Comments

Jobbiga positiva människor kan man reta sig på ibland, är själv sur och bitter många gånger men...

Om man tror starkt på något så blir det oftast så vare sig det är positivt eller negativt, visar många forskningar.

Tro på att "universum", "Gud" eller "du själv" kommer att ge dig glädje så kommer de tillbaka till dig på ett eller annat sätt.

En positiv människa är min kära klasskompis Anna, med lite positiv inställning så lyckades vi med ett projekt som hette "Kom igen mamma". Projektet handlade om hur man hittar tillbaka till hälsan efter en graviditet när man som mamma kanske inte själv är i största prioritering. Vi träffade ett gäng härliga nyblivna mammor och deras bebisar i fyra veckor där vi hade hälsoträffar med fysiskaktivitet och föreläsningar om kost och stress bland annat.
Likes

Comments

Du är på väg att göra en livsstilsförändring, du vill sluta röka, börja träna, gå upp i vikt eller kanske köpa ett nytt hus men du är ambivalent. "Kommer jag klara detta? Vill jag detta? det är ju ändå ganska skönt att inte träna.... men jag vill ju ändå.."


Ett motiverande samtal med dig själv..


Börja med att fråga dig själv vad som är positivt med din nuvarande livsstil?

Vad är negativt med din nuvarande livstil?

Vilka farhågor har du för denna förändring?

Och slutligen vad är positivt med förändringen och hur kommer du känna dig när du lyckats?


Att kartlägga dessa fyra komponenter och skriva ner det på ett papper kan hjälpa en att se klart och tydligt varför man är ambivalent, det blir en vågskål med för och nackdelar som inte bara stannar i ens huvud.


Motiverande samtal är bland de roligaste kurser jag läst under min studietid och mycket kan man använda på sig själv.


Likes

Comments

Personkemi är väldigt intressant. Ibland kan man bara bli så fruktansvärt trött av vissa människors sällskap och sinnesstämning helst om man är av den lite känsligare sorten och tar upp sin omvärld. Samtidigt kan det vara helt tvärt om, man umgås med någon och "vipps" så upptäcker man efteråt att man är fylld av lust, energi och glädje. Min klass är verkligen en enda grupp av människor som ger en sån härlig energi, som en stor vitamininjektion. Självklart är människors energier och ens egen väldigt varierande men som en klok kvinna sa, "var med människor som tror på dig, fokusera på att göra saker du är bra på och du brinner för så kommer du vara frisk". Lägg energin på rätt saker.

Likes

Comments

Hälsa är ett ord som ligger i tiden.. i bloggar, tidningar och sociala medier... Men vad är det egentligen? Kan det bli så att hälsa blir ohälsa?

Det här är ingen specifik träningsblogg om hur man ska träna, kostblogg om hur man ska äta eller modeblogg, det är en blogg om hälsa ur ett helhetsperspektiv, ur mitt perspektiv.

vad hälsa är.. bara DU vet vad hälsa är för DIG. För mig som hälsovägledare är hälsa en kombination av fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt välbefinnande. Det är väl lite det jag kommer prata om i denna blogg och lite till.

Likes

Comments