VegoPepp

Idag har jag avvecklat vegopepp. Företaget jag kom på för att inspirera och uppmuntra andra till ett mer vegetariskt liv. Det är så mycket blandade känslor just nu, men framför allt är jag stolt över mig själv.

Jag är 18 år och har startat, drivit och avvecklat ett företag helt på egen hand. Inget UF, ingen mentor, bara jag. Med erfarenhet från Ungdrive där jag fick chansen att driva ett smoothie företag en sommar, fick mig sedan att vilja driva hur mycket som helst. Under de här 8 månaderna har jag fått så mycket erfarenhet. Vilket jag är så glad över att jag fått. För i december 2016 hade jag ingen koll på F-skatt, moms, registreringar, överförmyndartillstånd och allt sånt. Nu kan jag det... eller nja, det är skit svårt hahahah.

det jag är stolt över är att jag lyckades starta. Jag har inte lyckats med alla mina mål inom företaget. Men vet ni, det är helt okej. Jag har lärt mig på mina misstag, vad som funkat och vad som inte funkat, och det är så mycket viktigare än jag hade lyckats med allt lätt som ett rinnande vatten (vilket är näst intill omöjligt och alla inom företagande råkar ut för problem)

Det är sorgligt och jag är jätte ledsen för att avveckla vegopepp, jag var stolt över vegopepp, men samtidigt känns det så rätt. Jag är glad för att jag gör det, ett tillhör ett stort steg i mitt liv. Jag är glad och tacksam för allt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tror att mitt senaste inlägg var för 4 veckor sedan, jag borde verkligen skämmas.... men vad skriver man om ifall den den största delen bara jobbat? Jag är inne i mitt sista sommarlov någonsin nu, jag har bara ett år kvar på gymnasiet sen vilket är galet! Och jag och mitt långsiktiga tänk funderar mycket över vad jag ska göra efteråt och just nu sparar jag så mycket pengar jag kan. Jag jobbar så mycket jag kan just nu när jag har tid, för att sen kunna köpa lägenhet, hus, bil och allt annat för att forma mitt framtida liv på stabilaste sätt! Ja, jag tänker så långsiktigt!


Något kul jag gjort under sommaren som jag kan berätta om var nu i helgen då jag faktiskt var ledig (jobbar nästan varje helg). Vi passade på jag och min kille samt två andra par att åka till Tylösand och tältade! Vi åkte en torsdag till söndag, på fredagen hade vi superväder och det spelades beachvolleyboll på stranden. Resten av dagarna regnade det och då åkte vi till staden i Halmstad och kollade i affärer, satte oss på ett mysigt fik på torget och bara strosade runt. Så jag fick lite semester.

I slutet av månaden börjar skolan igen. Den här sommaren skulle också vara den då jag skulle kicka igång företaget och jobba med det, men nej. Jag står fortfarande still. Jag vet inte, jag kanske har tröttnat på att driva webbshop. Det är ett svårt sätt att få kunder på och jag har inte tid till att visa mig ute på marknaden heller. Jag funderar på att avveckla efter sommaren och påbörja något jag faktiskt tycker är kul, som jag har tid med och vill lägga tid på. Men först ska jag nog bara ta det lugnt ett tag och inte driva något alls. Men jag vill absolut driva företag i mitt liv. Missförstå mig inte, att driva eget är hur kul som helst och det får en att känna sig mer självständig. Men man måste hitta goet och drivet i sig själv till det man gör! Vilket jag inte gjort till vegopepp. Ska ta mig en rejäl funderare!

Likes

Comments

Har inte nämnt detta än, men jag är med i ungdrive i sommar igen.


Tillbakablick från sommaren 2016:

Första sommaren som ungdrive-deltagare och skulle få lära mig driva företag. Resulterade till ett smoothie-företag. Var väl det roligaste jag någonsin gjort.

Vann säljarpriset = plats på Näringslivsgalan i Skövde

Nominerad till ungdrive masters (företags SM) = slutade på andra plats och ett minne för livet.

Nu guys är jag igång igen och ska göra detta en gång till!! Dock inte med några smoothies, utan det är nu vegopepp kickar igång på riktigt som egentligen startades i december men kunde ej jobba med det då. Så nu är det bara att köra och jag är så jäkla lycklig.

Vad gör jag på vegopepp då? Jag kommer länka hemsida osv när allt är igång. I veckan är det bara kick off vecka. Men tanken på vegopepp är att sprida budskap. Jag kommer att sälja tygkassar, t-shirts och armband med olika citat på. Citat som handlar om djuren men även för att förbättra din egen självkänsla. Allt kommer vara extremt pepp, glatt och roligt! Så hörni, hjälp mig sprid glädje för att förändra djurens livshållning eller hjälp en vän få bättre självkänsla.


Mer info kommer

Likes

Comments

Dom senaste 2 veckorna har varit så jäkla bra!!! Allting är höjdpunkter!

• tagit sommarlov, som är mitt sista någonsin!

• TAGIT KÖRKORT!!! Gjorde det förra veckan och har inte gjort något annat än kört bil sen dess

• haft 2 års dag med mitt hjärta. Helt sjukt att vi redan varit tillsammans i 2 år, tiden går verkligen fort!

• börjat på nytt jobb. I sommar ska jag jobba på demensboende. Har aldrig jobbat på något sätt inom vården alls, så kommer bli spännande.

• vart på student. När jag ser andra som tar studenten blir jag så taggad och får sån längtan! Redan nu börjar jag planera och tagga för min student som är nästa år!

Dagen jag var som lyckligast. Dagen jag fick höra att allt var godkänt och jag kunde börja leva i frihet och ta mig vart jag vill.

Fina Alaa och Matilda på studenten! Nästa år taggar både jag och Matilda för studenten men i år var det hennes pojkvän och min pojkväns brors tur!

Likes

Comments

Food, Kärlek, vardagliga livet

Torsdag morgon. Halva veckan har gått och det börjar närma sig sommarlov och körkortstagning. Allt smäller till nästa vecka faktiskt.


Men i helhet har min vecka varit väldigt bra hittills.

Måndag: vakna vid 10. Var ledig från skolan även den här dagen. Satt hela morgonen och plugga körkortsteori tills Hanna kom på lunch. Blev väldigt simpelt, sallad och stekt qourn bredvid (Hanna hade kebab), det var supergott! Efter det drog vi till gymmet och hade ett riktigt gött armpass, efter det begärde vi oss av till solarium.

Tisdag: 6/6, Sveriges nationaldag men också min syster födelsedag som fyllde 20 i år.
Startar dagen på bästa sätt med Hanna då vi åker ut till skogen och springer samt rumpövningar. Träffar sedan min syster och hon får hennes present av mig, en resa till London. Hon blev verkligen jätteglad!
Eftermiddagen sen bestod av plugga körkortsteori och kvällen så åt vi på pinchos och drack drinkar, så mysigt!

Svamprisotto, rödbeta med getost, friterad halloumi

Likes

Comments

Dessa bilder får beskriva min kväll igår

I onsdags fyllde jag 18 år och min pojkvän fyllde 22 i måndags. Så igår hade vi fest och fira! Tanken var att det skulle va förfest hemma hos mig och sen att vi skulle ut på krogen, men det blev istället en helkväll hos mig. Vi hade så kul och sen så kunde inte alla hänga med ut, så det blev en perfekt hemmafest istället.

Jag har fått så mycket fint och det var så mycket roligt folk igår. Som 18 års presenter har jag fått både vinglas, skålar, uppläggningsfat, tallrikar, väska, choklad och mycket mer. Jag blir så glad över att jag har så fina människor i mitt liv.

Tack för en underbart rolig kväll alla som medverkade!

Likes

Comments

Instagram@saragustafsson8