One week to christmas ❤🦌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta är ett ämne som kan både vara positivt och negativt.


Under tiden när jag var gravid med Evelyn i magen så var det mycket positiv respons. Det var både de ena och det andra man fick höra om hur mycket dem längtade tills hon var här och hur mycket dem skulle finnas där för en. Mycket lovande och mycket skitsnack skulle jag nog själv säga. Min födelsedag var tydligen inget att fira heller även om jag var uppbokad av Nilles vänner som hade bokat upp oss på en heldag som en present från vår fest där vi firade att vi fyllde jämt. ( INGEN av mina vänner kom heller och vissa sa de skulle komma men drog på rn annan fest. Jag skulle överraska alla vänner o familj att jag var gravid då... ) Men iaf...så var jag tydligen inget att fira heller.. Jag är så avundsjuk på att Nille har så många fina vänner som hör av sig då o då, visar att de bry sig osv....

Desto mer jag gick in i graviditeten så hörde folk mindre av sig och frågade aldrig om jag ville ses eller vara med om dem skulle göra något. Det sårande mig oerhört mycket för kände inte mig alls viktig för dem eller att jag betydde något efter allt man ställt upp med. Jag själv hörde av mig några gånger för att visa att jag finns och att jag hör av mig. Till slut tröttnade jag och tänkte att dem kunde höra av sig om de bryr sig så mycket och vill ha mig som vän. Jag hade kunnat vänta tills jag var i graven.

Sen köpte vi hus och då blev man intressant igen och massa skulle hjälpa med de ena o de andra. När jag skrev ut om hjälp var det tyst igen och förväntade mig egentligen inget att någon skulle ställa upp direkt än Evelyns faddrar , familj.

Dagar gick och jag mådde så dåligt att jag grät nästan varje dag och hormoner på det gjorde inte det bättre. Jag försökte igen o höra av mig istället. Sen dog det lika snabbt och var mest bara tomma ord på sociala medier osv.. Bryr man sig så hör man av sig. Vilket jag gjorde och hörde av mig fast alla sa att de är inga vänner. Men jag ville tro annat och tro att dem brydde sig eller skulle bättra sig.

Dagen kom och Evelyn föddes, det var gratulationer hit och dit vilket jag tacksamt tar emot SÅKLART! ❤

Jag la inne 9 dagar med henne och fick sms av vissa, andra mer än andra vilket jag blev glad över. Även om jag inte visade så mycket då jag mådde dåligt av allt där på sjukhuset. Väl hemma så ville jag vara själv någon dag med Evelyn och Nille själv för att ta igen de dagar vi missat. De blev mycket tjatade om att komma direkt och jag sa nej direkt och att isf efter en vecka så familjen kommer först o dem närmsta. Det accepterades såklart men många hörde inte av sig igen och vissa hälsade inte på förens hon var någon månad eller nästan ett halvår då jag såklart hörde av mig för att ses som vanligt och envisades av att se att de skulle bry sig o höra av sig för ville gärna tro på det. Dopet kom inga av mina vänner fast att jag bjöd in folk 2-3 månader innan. De som kom var som vanligt Nilles vänner som han känt längre än mig. Samt faddrarna som vi valde för dem fanns där, ställde upp gång på gång. De visade före , Under o efter graviditeten att vi betydde något.  Därför var det ett självklart att välja dom för jag väljer inte bara för att någon är min vän eller syskon osv.. för mig ska folk visa att de förtjänar det då jag tycker att vara en fadder betyder något.

Jag umgicks med vänner på sommaren bättre efter jag öppnade mig och var jätte ledsen. Men de var mest jag som fick fråga om att ses och planera för jag ville att det skulle vara som förr och ville visa att det går o ses med eller utan Evelyn. Sen att vi är två om att ha barn. Såklart dog det ut igen och visst började jag jobba och de jobbade me. Men de fanns tid om man på energi på att ses vilket jag försökte.

Jag gick ner i en depression igen och grät ofta för mådde så dåligt för jag förtjänade bättre. Jag vill alltid mina vänner gott och vill göra så mycket jag kan för dem. Jag har inte snackat skit bakom ryggen utan alltid sagt ifrån om det är något som är inte okej. Men varje gång jag säger ifrån så var de inte okej för blev bara surande. Väl bättre att vara ärlig än falsk..

Nu har jag lärt mig att inte jaga folk och att inte vara så jäkla godhjärtad mot folk som inte kan visa tacksamhet.

Under denna resans gång har jag även träffat massa andra också som jag träffar då och då. Ibland kan de gå lång tid med vissa men vi skriver lite överallt. Vissa träffar jag mer. Vissa visade sig inte alls vara något jag vill ha i mitt liv som snackade skit bakom ryggen och låtsades gilla mig.

Jag är tacksam för både gamla och nya ansikten har kommit in i mitt liv som verkligen stöttat och fått mig på bättre humör. Jag hoppas ni vet vilka ni är ❤

Lite långt inlägg...

Likes

Comments

Idag är det många som lussefikar runt om i landet och tittar på luciatågen.

Jag har faktiskt inte tittat på ett ända idag och inte ens på tv. Lite tråkigt när det är ändå så vackert att titta på. Här i byn hade dem det i helgen vilket man kan tycka är tråkigt att tjuvstarta. Men det är kanske bara jag ?

Hur som helst så har jag mest plockat undan saker och fixat med en massa samarbeten. Har så mycket just nu så därför jag inte skriver lika mycket här fast jag vill det. Men tiden räcker inte till ibland! Efter jul blir det lugnare igen och kan lägga fokus på bloggen lite oftare. Har även fått massa nya förfrågningar om samarbeten som jag kommer att jobba med efter julen. Men det är inte så många som det är nu.. 😂

Vill ju göra alla nöjda och ge dem bästa samarbeten! Annars får jag ångest...😂

Det ska bli spännande och kul, så ser fram emot det.

Just nu ligger jag i badet med alkoholfritt bubbel och sen blir de nog en bit cheesecake om jag orkar ta upp det. Annars blir det sängen så man orkar upp imorgon med då jag måste till stan för att köpa en julklänning till Evelyn. Vill gärna in när alla jobbar så slipper man så mycket trafik och folk. Hatar det! Vill bara därifrån så snabbt som möjligt då...

Hoppas ni har haft en mysig dag iaf ❤

puss ❤

Likes

Comments

Fina ljusstaken från www.karolinahome.se ❤


Annorlunda och stilren 💎

Kommer att tävla ut produkter ur hennes sortiment där ni kommer att få välja på ett par stycken att vinna mellan.

Håll utkik!

Likes

Comments

Ni har inte missat att jag tävlar ut dessa vackra örehänge på instagram?


Tävlingen avslutas imorgon ❤💎

Ni får även 20% med koden Sara20%

www.liljalykke.se

Likes

Comments

Tänka sig att det är bara är ca 2 veckor till julafton. Tycker att denna månaden har det verkligen sprungit iväg.

Är i princip klar med julklapparna. Något mer är det som ska inhandlas. Nästa år ska jag börja köpa julklappar redan i sommar.

Evelyns önskelista ser ur såhär i år 😊

I år firar vi julen hos oss med sambos familj och min som förra året. Ska bli så mysigt nu när Evelyn är lite större med och inte bara sover som hon gjorde på julafton. Missade allt och vaknade sen när alla skulle hem. Så typiskt! 🤣❤

Tänk att vi är 4 st nästa jul med 😍 oh vad mysigt!

Var ska ni fira i år?

Likes

Comments

Idag hämtade jag ut en fin present ifrån cotton stories som gör illustrationer.


Fick denna fina presenten utav dem. 😍🌸

En illustration på både Evelyns och lillasysters ultraljudsbild i akvarell. ❤
Hur fint blev det inte?

Ni hittar dem på instagram eller hemsidan för att kika mer på vad dem gör eller beställa från deras sida.

( instagram: cotton.stories )
( Hemsida: cottonstories.tictail.com )

Jag kommer att tävlar ut deras nyaste baby selfie "siluett" och vinnaren får välja om man vill ha med text eller utan 💕

(värde 499:-) med text) ❤️


Så håll utkik ❤

Likes

Comments

TIPS till gravida/förstföderskor ♡

Här kommer liten lista som jag rekommendera för er gravida, speciellt förstföderskor!

1. stödstrumpor!
- Det kanske inte är världens snyggaste men det hjälper mot svullnad och motverka blodproppar. Finns även kroppstrumpor också. Man blir så svullen mot slutet så fötterna ser ut som Hobbit fötter..det är inte skönt heller! Bra om man ska stå mycket eller sitta på en bilresa/tågresa.

2. Inneskor.
- Alla går inte upp i vikt men för er som går upp i vikt rekommendera jag inneskor hemma med tjock och mjuk sula. Ni belastar både fötter och benen vilket kan sluta med inflammation i tex fötterna som jag fick. jag fick hälsporre och kunde knappt gå normalt för jag hade så ont och hade inflammation. Det tog ca 6 månader att bli av med med hjälp av rehab , laserbehandling , tejpning osv. Så bra inneskor hemma på jobbet eller bra arbetaskor!

3. Gravidkudde
- Man kan antligen köpa gravidkudde eller ha massa kuddar. De hjälper en att sova bättre och avlasta kroppen. Köp på Gekås om ni inte vill lägga massa pengar.

4. Mini badkar från coolstuff.
- Har ni inget badkar hemma så rekommenderar jag att ni köper ett mini man kan ha i duschen. Hjälper din kropp att koppla av och avlasta kroppen. Har du foglossning är det superskönt med varmt bad eller om du har sammandragningar.

5. Massage
- Gå till en massör som är specialist på gravidmassering. Du får bättre cirkulation och blir avslappnad i kroppen. Det är värt pengarna! Annars om din partner kan iaf ge dig en liten massage , speciellt ben och fötter.

6. Större trosor/string
- Köp 1-2 storlekar större i trosor och string för dina vanliga kommer skava o bli förstörda. Köp även i bomull så det andas och det är tusen gånger skönare.

7. Gravidkläder?
- Man behöver inte köpa allt nytt i gravidkläder. Jag köper vanliga kläder i större storlekar. Dock köper jag amningsbh, gravidleggins, tights osv... Linnen har jag köpt långa ist som h&m har för under 100 kr.

8. Fet kräm eller olja!
- Köp en fet kräm som är ekologisk och som inte innehåller vatten då de kan skada huden vid kallare perioder som nu. Eller en bra och dryg olja som du man smörja kroppen med. Din hud töjs ut och de kommer klia, bli torr. Så rekommenderar att verkligen smörja in er!

Likes

Comments

Snart är detta året slut och då är det endast 4 månander kvar innan lillasyster kommer till världen. Nu de senaste veckorna har verkligen magen vuxit riktigt mycket! Det har bara sagt pang!

Idag gick vi in i vecka 23 och hon är ca 27 cm lång, väger ca 550g i slutet av veckan.

Nu börja man känna mer hur hon rör sig och kroppdelarna. Så sjukt hur man kan känna det när hon ligger i ens mage. Man är ju extra nyfiken på hur hon kommer att se ut och vem hon är. Är hon brunhårig och har mina ögon eller blir det som Evelyn? Kommer hon vara en buse eller lugn som Evelyn? Ja de är en massa tankar just nu. Känns ju fortfarande overkligt!

Likes

Comments