Evelyn blev 5 månader igår och det blev ett besök hos bvc för att ta vikt och längd. Skulle ta spruta med men vi väntade med det tills kvällen då det var föräldraträff där.

Hon vägde 6390 g och är 64 cm lång. Vägde 5850 g förra månaden och växt bara 1 cm.

Mot kvällen hade vi knytkalas alla föräldrarna och tog med oss något. Super gott och mätt blev man. Blev massa bus med barnen och träffade alla pappor som inte varit med i träffarna på morgonen. Var jätte trevligt! Sen när vi skulle hemåt så tog vi sprutan med på Evelyn, gick lite bättre än första gången. Hon grät mindre och släppte de ganska snabbt. Tycker det är så hemskt att se dem bli så ledsna...

Ingen feber än så länge vad jag har märkt.. hon sov 2 timmar längre iaf och det tackar såklart vi för. Var lite varm när vi vaknade men pigg och glad. Får hålla koll under dagen men hoppas hon slipper feber osv ❤

Blir massage snart för min del i stan och laserbehandling. Skönt! Så ska göra mig redo så slipper man stressa in.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

1. Det här är viktigast i mitt föräldraskap
2. Mina förväntningar på att bli förälder
3. Det bästa med att vara förälder
4. Det här är viktigt i ett förhållande
5. Därför flaskmatar/ammar jag
6. Baksidan med min graviditet

7. Min bebis och skärmtid

Idag kommer vi in på det heta ämnet om tv/ipad osv....

Jag kan först och främst säga utan att skämmas att Evelyn tittar på tv och Ipad ibland på olika barnvisor som spelas upp på youtube. DOCK använder jag inte det 24/7 eller för att det ska underhålla henne. Hon brukar annars ligga under gymmet och pilla på alla leksaker, men då har jag igång det i bakgrunden eller annan musik som jag lyssnar på genom spotify. Eller något program på tv för att det ska vara ljud här hemma för jag hatar när det är för tyst här hemma. Man behöver lite ljud runt omkring sig när är själv hemma med henne.

Men hon tittar inte på tv när jag sätter igång något program. Det är bara om jag sätter igång något färgglatt som tex babyarna, björnen osv. Då kan hon titta och le mot det. När jag sätter igång det är det oftast när inget duger och jag kanske är uppe i matlagning, äter eller städning så brukar jag sätta igång något för henne. Då går det jätte bra, hon ler och skrattar, lyssnar..Sen kan hon fortsätta pilla på gymmet eller på sina fingrar som hon gärna utforskar eller fötterna. Sen kan hon titta smått igen och sen fortsätter hon med sitt. Då hinner jag oftast bli klar med mitt snabbt och kan snabbt underhålla henne igen eller mysa med henne.

Jag tycker det är okej till en viss gräns och att man inte ska utnyttja det allt för mycket. MEN jag dömmer ingen som låter sitt barn titta mer eller mindre. Det är upp till var och en utan att andra ska lägga sig i hur man gör och inte gör. Man märker själv om barnet är missnöjd och inte mår bra <3 Man känner sitt EGNA barn BÄST!

PEACE!

Likes

Comments

Har valts ut utav www.buzzador.com för att testa santamaria's nya produkter - Street Food 🍔🍟🍴


Det var överraskande gott, mycket smak och lagom starkt för min del. Rekommenderar det till er som vill göra en spännande hamburgare. Kommer absolut äta det fler gånger 😍

Likes

Comments

Då har man åkt på en liten förkyldning igen och igår kände jag mig så febrig. Krampade och gjorde ont i hela kroppen som när man har frossa och allt bara dunkar i hela kroppen. Hade ingen feber men hela jag var helt svag och trött. Sen fick jag ont i halsen mot natten och började hosta en massa. Känt av det lite idag med så blir bara till att vara hemma för att vila upp mig. Hoppas det är bättre imorgon för jag orkar inte sitta hemma och vänta tills jag ska bli bra igen så rastlös jag kan bli.

Blev iaf en städdag idag och fått i ordning med det mesta, behövdes med när man har en hund som fäller sjukt mycket just nu så ligger som dimma på vissa ställen när det har gått några dagar.

Här är vårt vardagsrum. Börja komma i ordning där med, men är mycket kvar innan jag kommer bli nöjd.

Inte så mycket annat som händer mer idag än att bara ta det lugnt nu resten av kvällen och försöka kurera mig och håller på tummarna att de släpper snart så man kan träna igen nu när det har gått så himla bra.

Har börjat ge Evelyn smakportioner med förresten och det har gått rätt bra. Hon har både varit intresserad eller bara velat ha flaskan istället. Ger henne annars en portion lika stor som en iskub och sen flaskan. Potatis blandat med ersättning var en favorit, hon suttade upp det från skeden. Men idag när hon skulle få med potatis och morot så smakade hon men vet inte om hon var för trött eller inte gillade det. Men hon ville bara ha flaskan och somnade efteråt. Men de är bara att fortsätta och testa sig fram vad hon gillar. Tänkte börja med gröt lite smått runt 5 månader istället och vänta med allt det söta som fruktpuree tex. Så kul nu när hon börjar smaka och äta lite annat än ersättning. Mindre kul när hon börja kladda sen dock.....hahahaha....Men barn är barn <3

Likes

Comments

1. Det här är viktigast i mitt föräldraskap
2. Mina förväntningar på att bli förälder
3. Det bästa med att vara förälder
4. Det här är viktigt i ett förhållande
5. Därför flaskmatar/ammar jag
6. Baksidan med min graviditet


Baksidan med min graviditet var väl när man fick höra endel fråga om jag hade två stycken i magen, om jag skulle bli större, att jag var stor. I början så brydde jag mig inte men till sist när man fått höra det ett antal gånger så blev det uttjatat. Sen när det kom till kläder att man inte kunde ha sina vanliga kläder till sist och fick köpa lite nytt och bekvämt som möjligt. MEN de svåra med det var att hitta något snyggt!

Sen på sommaren så var inte det så skönt att gå i klänning och kjol dels för låren blev större och skavde mot varandra. Dock köpte jag ett spray som gjorde så de gled utan att skava. Men när det var som varmast hjälps det inte och svetten bara rann. Det var helt sjukt! De andra var att jag fick foglossning och rejält svullna fötter till sist så gjorde ont att gå på. Hela kroppen gjorde ont i slutet och var jobbigt att gå också till sist.
Hela jag var rätt svullen mot slutet så var inte alls roligt.

Meeen , jag är tacksam att jag kan bli gravid och man glömmer snabbt allt det som var jobbigt. De var ju ändå värt det till slut och man saknar magen, rörelserna i magen. Ja hela upplevelsen <3

Likes

Comments

Trött mamma är vad jag är idag. Vi var och åt hos vänner igår ju, blev även några glas vin och cider. Så inte konstigt att man är lite seg idag men piggande till efter att jag vilade lite. Så jäkla skönt! Det behövde jag verkligen...


Har bara tagit det lugnt idag och mest tvättat undan massa tvätt. Skönt och få det gjort. Sen kom R mitt ex med lite av mina saker som jag har kvar hos honom. Måste verkligen ta tag i att hämta allt snart. Har iaf plats nu så kan inte gnälla på det längre. Nej men skönt att vi är vänner och ställer upp för varandra. Skönt att Nille o han kan prata med och komma överens med som tex shelly min hund. Hon är hos mitt ex med så vi delar vårdnaden om henne för sa att jag kommer inte ta henne ifrån honom och vi kom överens att ha henne tillsammans. Även om hon är min och jag äger henne så är de lika mkt hans och Nilles med. Fick henne av min pappa så hon betyde otroligt mycket för mig med också.

Nej en film nu innan läggdags..Tror det blir gymmet imorgon med så hoppas man är piggare imorgon. Får se om jag hinner för ska fira min svärmor som fyller år.

Sov gott fina ni❤

Likes

Comments

1. Det här är viktigast i mitt föräldraskap
2. Mina förväntningar på att bli förälder
3. Det bästa med att vara förälder
4. Det här är viktigt i ett förhållande
5. Därför flaskmatar/ammar jag

Flaskmata eller amma, det spelar ingen roll för mig så länge bebisen får i sig näringen, växer och är nöjd så är jag också nöjd. Jag ammade på sjukhuset tills på söndag natt då jag satt uppe i flera timmar med henne och ammade. Hon blev aldrig nöjd och kände som hon inte fick i sig tillräckligt. I början på fredagen och till lördagen hade det gått jätte bra och ammade var 3-4 timme. Jag trivdes i det och tyckte det var jätte mysigt.

Men på måndagen så gav dem henne ersättning på kopp och försökte få i henne mat. Gick jätte bra och jag fick sova efter att ha varit uppe halva natten med henne. Men sen så bad de mig pumpa och kolla hur mycket som kom och det kom inget alls. Vilket berodde på spinal huvudvärken, kejsarsnittet och samt infektionen som jag inte visste om då. Jag pumpade igen efter några dagar då de var lite hårda. Då kom de lite och samlade ihop allt jag hade fått ihop några gånger och gav hon de genom sonden då hon med hade infektion och fick in på neo på måndagen. Jag kämpade med pumpningen och de kom allt mindre. Sen fick jag fundera om jag skulle fortsätta och kände jag hade sådan press på mig att bestämma mig direkt. Jag ville amma och grät flera gånger för blev ledsen att kroppen inte pallade och sen var hon med sjuk. Kände som de ville att jag skulle ge upp fast dom sa att de skulle stötta vilket beslut jag än tar, men om man läste mellan raderna kände det som de ville att jag skulle ge upp amningen och ge på flaska istället. Men vi funderade och Nille stöttade mig vilket val jag än valde och det var upp till mig. Sen bytte vi till flaska bara och efter en dag kändes det bra för då åt hon jätte bra och utan problem. Så jag blev nöjd för hon var så nöjd. Men jag kommer absolut testa på amningen nästa gång för jag tyckte det var jätte mysigt och var som en liten mysig egentid. Jag ville inte amma först för tyckte de skulle kännas konstigt att någon suttar på mina bröst som jag anser sexuellt....MEN jag lovade min BM att testa och känna efter. Och jag fastnade direkt för det och dessa tankar att de skulle vara konstigt eller sexuellt försvann direkt. Man kan få sådan konstiga tankar kring sånt när man var förstföderska men allt faller naturligt när man väl blir en mamma.

Hoppas jag fick med allt <3

Men tycker ni som kan amma, testa iaf, Men funkar det inte så funkar det inte så känn er inte som dåliga mammor eller pressa er själva. Man kan känna efter och känns det fel, ja då är det ingen som tvingar er.


Likes

Comments

1. Det här är viktigast i mitt föräldraskap
2. Mina förväntningar på att bli förälder
3. Det bästa med att vara förälder

4. Det här är viktigt i ett förhållande

Vad som är viktigt i ett förhållande enligt mig är att kunna vara lojala mot varandra, stötta varandra och ha roligt. Sen för att ett förhållande ska hålla med är det viktigt att få egentid med varandra, visa kärlek och uppskattning så mycket man kan. Jag säger till min sambo att jag älskar han varje dag och ibland flera gånger om dagen för jag älskar verkligen honom. Säger inte bara orden utan jag visar det jätte mycket. Sen för MIG är sex jätte viktigt för hade det varit dött på den fronten hade jag inte orkat ha ett förhållande då jag tycker det är jätte viktigt att ha det så ofta man kan. Helst varje dag och gärna flera gånger om dagen om man pallar. hahahaha... Nej men hade blivit ledsen och inte känt mig tillräckligt, eller att jag duger.


Sen när det kommer till Evelyn också så är det viktigt att vi hjälps åt så man får avlastning eller får tid till sig själv också. Jag hade blivit förbannad om jag hade bara fått ta hand om henne själv och att han inte hade velat och säger att han inte pallar? Jag förstår inte på mig sånt? De är väl deras kött och blod med? Deras egna barn. Vissa är ju rädda , men då kan man försöka och göra så gott man kan. Fråga hellre sin partner för mycket om man är osäker. Men vissa föredrar att ta hans om sina barn själva. Alla har vi olika åsikter om det och tycker olika, det acceptera jag. Men jag hade blivit sur och besviken om det hade varit så här hemma. Vi delar på allt och inget bråk om vem som ska ta henne. Vill tex han iväg på hockey, grabbkväll eller annat så får han gärna det för mig bara jag får veta det i tid, helst. Samma sak tvärtom om jag vill iväg med vänner, träningen eller annat så tar han också henne mer än gärna. Ibland kan han tjata om mig om att bjuda hit folk och kanske festa till det.

Så för mig tycker jag att samarbete, kärlek, att vara lojala, stötta varandra och även ha roligt tillsammans är viktigt.

Jag trivs så bra i mitt förhållande och älskar han så sjukt mycket, de är verkligen den finaste mannen jag någonsin ha träffat. Så mycket kärlek och trygghet. Vårt förhållande blev mycket starkare också sen Evelyn kom. Herregud så mycket känslor och kärlek det var inne på sjukhuset. Det går verkligen inte besvikna förens man själv har upplevt det.Likes

Comments

Kul att fler har börjat hitta hit fast att jag har varit dålig på att skriva...men det har ju sin förklaring.

Välkomna hit och kul att ni har hittat hit <3

Sitter just nu i vårt lilla kontor medan sambon sover, då han har jobbat natt. Så försöker inte störa även om han sover som en stock! Det gör absolut inget om hon skriker ibland men vill att han ska få sin sömn och så gör han mot mig när han är väl ledig. Så det är kanon!

Har hunnit träna en massa nu senaste dagarna efter jag har varit krasslig i 2 veckor så äntligen har man knnat komma igång igen och det har gått bra. Älskar att komma iväg dit själv, hög musik och bara ge allt. Svettet ska rinna och man ska flåsa som aldrig förr, få bort all negativ energi. Gymmet är verkligen min terapi där jag kan få ut allt.

Jämförde en bild igår som är från 23/11-16 och igår ( 16/3-17 ).
Man ser verkligen skillnaden och resultat även om jag inte varit på gymmet varje dag. Kosten gör en himla massa och visst unnar jag mig något ibland, mest på helgerna försöker jag hålla mig till. Sen har de väl varit mer att jag unnar mig mat än godis. Räcker med några bitar för mig för blir typ äcklad och mår illa. Innan graviditeten var det svårare för då hade jag sånt himla sötsug jämt! Var inte alls att gå på tävlingsdiet men man lärde sig att kontrollera det för varje gång. Jag är glad att jag inte har sånt himla sug längre även om det kan vara gott IBLAND!!

Såhär ser det ut med jämförelserna. Evelyn kom den 4/11-2016.

Ska bli spännande och se hur formen ser ut till sommaren. Ända jag hoppas på är väl tajtare kropp och mer former.

Ska snart duscha och göra vid mig lite, sen ska vi till Evelyns faddrar som bjudit oss på middag. Ska bli skönt att få göra något nu när man har typ inte gjort så mycket senaste tiden på helgerna. Var väl malmö men annars har jag mest suttit hemma. Folk tror man har fullt upp hela tiden och kan inte hitta på saker...story of my life.

Stör mig på att man inte kan lägga upp videoklipp genom datorn eller instagram som man kunde innan. Man måste ha youtube kanal eller annan här på bloggen. Får väl fixa det med så man kan få upp lite videos från träningen, evelyn och annat kul som jag tänkt lägga upp.

Se om jag får ihop det och om de blir youtube eller vimeo?
Hur gör ni? Vad är bäst ?


Likes

Comments