View tracker

Fredagsmys ❤

Idag har det varit en massa mys. Vaknade utav Evelyn kunde inte sova längre och tog henne till vardagsrummet. Bäddade soffan med massa kuddar och mitt täcke. La henne på bröstet på mig och så somnade vi tillsammans. Verkligen super mysigt när hon somnar på en.

Fick även besök sen utav Malin som vi köpte huset utav. Pratade lite om förlossningen, jobb och flytt då hon har hittat annat hus nu äntligen. Vi känner varandra sen innan då vi har gått i samma klass sen start typ. Sen gled vi isär av olika anledningar. Men sen började vi prata igen och så köpte vi hennes hus. Roligt att fått tillbaka kontakten.

Efter hon åkte hem så blev det fredagsbad för Evelyn, hon älskar verkligen att bada nu. De 2 försts gångerna blev hon vansinnig och ville verkligen inte bada. Lyckades att ta lite bilder på henne denna gången. Var även hos BVC igår då det var 1 månads kontroll för henne.

Hon är 4370 g och 56 cm lång nu. ❤ Barnläkaren kollade lite med så allt såg bra ut och blev självklart godkänt. Hon har även börjat le och små "prata" när man pratar med henne. De tyckte hon var tidig med det också. Men inga konstigheter alls. Tycker hon är riktigt stark i nacken med då hon kan lyfta huvudet och hålla de uppe ett bra tag när hon ligger på magen uppe på en. Starka tjej ❤ Hon växer så snabbt nu så det är galet. Hon får lugna sig nu tycker jag... hahaha..

Blir annars en dryg helg då hjärtat jobbar natt. Sen lördag o söndag 12 timmars pass. Jätte tråkigt! Får väl hitta på något och underhålla mig/oss. Skulle tagit 1 månads kort men inte blivit av så får passa på nu i helgen istället. Skärpning! Annars kommer jag bara ångra mig.

Nåja ska väl vara uppe tills innan 12 då hon ska äta igen. Sen får man väl passa på att sova innan hon ska äta igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Inget jag bryr mig om egentligen men vad är det med personer som ska yttra sig så fort man har blivit mamma?

Jag la upp en bild från en plåtning för 2 år sen kanske som jag verkligen älskar. Bilden ovanför. Jag har alltid tyckt om att ta bilder som är halv naket och glamouröst. För mig är naket vackert och ser det som konst. Det jag vill komma fram till att man ser folk som direkt påpekar det så fort en som blivit mamma och har sådan bilder påpekar det direkt. Som en skrev till mig " Och du ska vara en mamma " ?

Ja jag är en mamma , vad har det med bilden att göra? att jag ska vara en dålig mamma. KNAPPAST! Att jag ska skämmas eller ångra det längre fram? Svar nej! Det har inget med hur jag uppfostrar mina barn eller hur jag är som mamma. Det är bara avundsjuka och personer med tråkigt liv som lägger energi på andra genom att försöka trycka ner folk med idiotiska kommentarer.

Jag bryr mig inte utan är mer trött på personer som tror sig ha rätten att dömma en efter en bild eller genom nätet utan att dom känner en. Vet ni vad ? Jag är världens bästa mamma och sambo även om jag tar dom bilderna. de gör inte mig till en sämre person. De talar mer om vad ni är för personer. Så gör mig en tjänst och dra något gammalt över er och titta på er själva.

Tack och hej!

Puss 👅🖕😁😁

Likes

Comments

View tracker

Ligger och kopplar av i badet just nu medan hjärtat tar hand om Evelyn som vaknade nyss. Vi hann bada lite tillsammans iaf ❤

Har varit på föräldrarträff idag imorse, blev att jag tog promenad dit när jag ändå bor 5 min därifrån. Snackade om nästan samma sak som förra gången och även lite om mammaträning. Hade varit kul men tycker det borde ingå när man tränar på deras gym än att betala yttligare. Tanken är att träna på bromölla atletklubb som innsn men vill nog ha ett halvår hos dom med då de är enklare att ta med Evelyn. Sen går det väl att ta med henne till andra gymmet om vi är två st då det är i källaren om jag nu går dit. Vi får se hur jag gör, men vill absolut komma igång med träningen efter nyår. Ska försöka göra matlådor med så jag äter bättre vilket jag inte gör nu. Äter så lite om dagarna just nu...Har ingen matlust och mitt sötsug försvann med under graviditeten. Vilket är bra dock..

Blev även en runda till Fitness24Seven i stan där jag håller pass för att fixa med papper som ska in till försäkringskassan. En jävla djungel...Så hoppas det blir rätt nu. Men var egentligen onödigt då jag fått godkänt med min sjukskrivning. En djungel det där med...

Ska väl lägga mig nu snart o sen ta maten runt 4 och upp igen vid 8 igen typ. Ska till 1 månads kontroll med Evelyn. ❤ Se hur hon har växt denna veckan. Lilla trollunge ❤

God natt ❤
Skriver mer imorgon, så trött....

Kul att fler har börjat följa mig här! Välkomna!

Likes

Comments

Då var det måndag igen!

Tar det bara lugnt just nu hemma på soffan medan lillan sover gott efter en promenad och mat i magen. Hon var så trött efter promenaden så hon ville inte äta direkt och somnade tillslut pp mig istället. Sov kanske 30 min och sen skulle hon ha maten iaf. Knasig! ❤

Igår blev hon exakt 1 månad. Stoppa tiden tack! Det är helt galet hur tiden går så fort. Känns som det var förra veckan jag var på sjukhuset och fick henne. Vår lilla going, gud vad vi älskar henne. ❤

Får ta månads bild på henne och varje månad så man har det som minne. Lite sorgligt att man inte framkallr bilder som förr, men får väl framkalla några så man har ett eller flera album på oss/henne.

Måste inom stan imorgon och lämna lapo från försäkringskassan då den kom bort i posten? Så tråkigt att de skulle hända just mig. Så får vi hålla tummarna att den kommer fram så jag kan få min graviditetspenning som jag rj fått eller om jag skullr få sjukskrivning istället? De har också ringt och missat dem. Så nu har jag jagat dom och lämnat meddelande. Får testa imorgon igen. Jävla röra alltihopa!

Sambon har ju börjat jobba också om jag inte nämt det innan? Jätte tråkigt faktiskt men han jobbar ju fem skift så han har ju frivecka,fria dagar och helger med. Så ska absolut inte klaga. Dock är veckan innan frivvecka tråkig då han jobbar jätte mycket. Det går ju bra att vara själv med Evelyn men som en gång grät hon och ville verkligen inte sova. Hon var övertrött! Och jag med. Försökte med allt och så satt man i soffan och grät. Varför? ja vet inte mer än att man får panik och känner sig maktlös när man försöker med allt. Men hon somnade till slut och sen var det inte mer med det. Man glömmer det snabbt. De går annars jätte bra och ska inte klaga egentligen heller. Trodde att det skulle vara jobbigare...MAn lär sig dag för dag hur man ska göra och ta sig igenom dagarna. Sen passar pp att göra saker om hon sover eller så sover jag också. Jag trivs super mycket att vara en mamma. Jätte mysigt! ❤

Likes

Comments

Tänka sig att hon är 4 veckor nu ❤

Det går framåt och man kommer in mer i rutinerna. Vissa dagar är tuffare än andra. Som igår ville hon knappt sova. När hon väl somnade och när man la ner henne så vakande hon efter 10 min igen. Höll på så ett bra tag och sen räknade jag på att hon skulle äta runt 6 igen när Nille kom hem så kunde han ta henne. Nej då vaknar hon innan och skriker hysteriskt. Jag känner mig ju så hjälplös och försöker skynda mig med maten till henne. Byter blöja med och trött som jag är när hon skriker så börjar jag själv gråta av panik. Men hon somnar snabbt efter maten och var bara att lägga mig. Sen vaknar jag runt halv 1 på dagen så var skönt att få sova lite.

Annars sover hon mer på nätterna än dagarna nu då hon är mer vaken. Tror man vänjer sig mer och mer efter varje dag som går. Känns ju betydligt lättare nu än dem första dagarna hemma. Man lär ju känna henne vad hon tycker om och inte tycker om.

Ska försöka sova nu snart..sommade på soffan innan när hon sov så blev lite piggare.

Night ❤

Likes

Comments

Fick hem denna fina personlig födelsetavla ifrån www.adoreusbabies.com 😍

Gillar verkligen denna!

Gillar dom vanliga också som är ritad i samma skala som ens bebis men tycker den har blivit så vanlig och ser den i varje hem. Dom är jätte fina men ville ha något annorlunda. Vill man ha det senare så är det bara till och beställa ju.

Likes

Comments

Torsdagen den 3 november så var klockan 5 på morgonen och min sambo skulle till jobbet halv 6. Jag la kvar i sängen och kände mig lite dålig i magen kändes det som. Efter han åkt var jag tvungen att försöka att gå på toan och det gick inte över. Så jag hoppade in i duschen då det hjälper om man har ont i magen. Till sist blev smärtan lite starkare och var tvungen att andas igenom det då det kom då och då. Kommer även ihåg att jag fick hålla i den stången duschslangen sitter fast i för att få stöd när dem väl kom. Var i duschen nog i 30 min och skickade sms samtidigt med Nille. Jag skrev att jag visste inte var det va men aldrig känt så här och skulle vänta lite till innan jag ringer in. Eftet duschen fortsatte dom och jag ringde in till förlossningen. Bad att få komma in för jag var förstföderska och visste inte alls hur det kändes om det var på gång eller var det var. Dem klockade värkarna och var en på ca 1 min var 4-5 min.

De bad mig då komma in för undersökning och skrev till Nille att komma hem. Jag försökte packa det sista i vår packing till bb och checkade av min lapp där jag skrivit ner min packinglista. När han kom hem var jag nere på knäna lutandes mot sängen då jag hade en värk. De var hemska! Han hjälpte mig med det sista och sen var vi redo att åka in till sjukhuset. Självklart skulle det vara bilar och lastbilar som körde jätte sakta och jag blev nervös ifall att om det var på gång.

När vi väl kommer till förlossningen får vi ett rum och det var nr 1. De ville kolla Evelyns hjärta och sedan värkarna. De tog även mitt blodtryck vilket dem tyckte var högt och sedan blodprov. Sen skulle dem se om jag var öppen något och var bara öppen 1 cm. Så jag trodde jag skulle få åka hem med dem hemska värkarna. Men de ville behålla mig en stund i väntat på besked från doktorn ifall att jag hade havandeskapförgiftning då mitt blodtryck var högt. Jag fick citadon mot smärtan och värmedyna och fick effekt. Men smärtan i nedre ryggparti kändes fortfarande och dem erbjöd mig kvaddlar. Minns att hon sa att det gör riktigt ont men ger en bra effekt det med. Vilket var schysst av henne att inte ljuga. Jag tackar ja och väntar på att hon ska komma tillbaka med en till då dem skulle vara två st och ge dessa sterila kvaddlar. 10 st sprutor skulle sprutas in nästan samtidigt. Jag lägger mig på sidan och är beredd. Nille håller mig i händerna. Dem börjar att spruta in dem och känner hur ondare o ondare det gör. Jag gallskriker och gråter utav smärtan, de känns som massa stick från en massa getingar och bränns som fan. Ber dom att sluta men de ber mig att bita ihop dem sista. Till sist är dom klara och jag känner hur smärtan i ryggen lägger sig. Vilken skillnad och smärtan från kvaddlarna glömde jag nästan bort och små skrattade för det var så skönt när det släppte. De erbjöd mig att duscha för att slappna av lite och hoppade in i duschen. Satt där på en stol och Nille satt bredvid på toastolen för att hålla mig sällskap. Dem kom in med milkshake för att jag skulle få i mig lite då jag inte hade ätit. Dem tog även prover i duschen för att ha koll på mina värden. Satt där kanske i 30 min och sedan orkade jag inte sitta där mer så klädde på mig och la mig i sängen. Sen kom en BM in och sa att det var bättre om jag var uppe och gick. Hon sa att jag kunde ta sådan eva stol och gå med i korridoren eller nere vid cafeterian då det kunde kanske få igång det. Dem hade också sagt att mina värkar var inga riktiga värkar utan painvärkar. Alltså värkar i onödan som bara gjorde ont och gjorde inget vettigt, utan tar bara onödig energi.

Iaf...

Jag fick sådan Eva gå stol för att ha något att hålla i när jag fick värkarna. Vi gick ner till entrén där vi gick fram och tillbaka. Till sist tyckte jag att dem blev värre när dem väl kom. Nille fick smeka bak nedre ryggen varje gång dom kom då det kändes skönare. Vi gick sedan upp igen på rummet för att fortsätta där lite. BM kommer in igen och erbjuder mig SPA bad i väntan på besked från doktorn om jag ska stanna eller inte. Dem gör i ordning badet och vi väntar tills dem hämtar oss. Efter en stund kommer BM igen och säger att dom vill behålla mig för mitt höga blodtryck och påverkade värden. Klockan är ca 13.15 och jag får äntligen hoppa in i badet där dom släkt mer och tänt massa ljus. Till och med satt på musik i rummet med, sen satt fram lite och dricka. Ligger där kanske i nästan 1 timme och får värkar. Får lägga mig vid sidan och hålla fast mig för dom är riktigt starka upplever jag. Efter ett tag orkar jag inte ligga där och vill upp. Nille hjälper mig att torka mig och klä på mig mellan värkarna. Jag har min eva gå stol ännu som stöd när dom kommer. Jag lägger mig i sängen och dom kopplar på CTG och har ondare utav värkarna. BM skulle prata med doktorn för att se vad för smärtlindring dem kan ge mig. Efter ett tag kommer dem igen för att kolla hur mkt jag är öppen. 2 cm och får hinnsvepning med. Får en injektion och akupunktur på huvudet. Känner hur trött jag blir och avslappnad, sa att jag ville försöka vila lite. Sen hör av mig en timme senare och kl är ca 19.00 då jag har ondare utav sammandragningarna. Skulle tänka på om jag ville testa kvaddlar igen men var rädd för smärtan igen. Bet ihop ca 1 timme och de ska kolla värkarna. Dem är mellan 2-4 min mellan och varar ca 1 min.

Äntligen får jag börja ta lustgas och tar sedan kvaddlarna. Dem kändes ej lika mkt då hon tog dem annorlunda precis under skinnet och sen hjälpte lustgasen lite. De hjälpte också mer än första gången så mycket av det onda släppte i ryggen. Skönt!

En ny undersökning igen. Öppen 4 cm nu, äntligen!

Kl 20.00 höjer dem lustgasen och höjer ytterligare kl 21.00. Får även kvaddlar igen. Får även komma upp på en yogaboll. Vid kl 22.00 är jag öppen 5 cm och får kvaddlar ännu en gång. Men efter ca 30 min börja de bli allt starkare och inget hjälper tycker jag. Lustgasen hjälper mig igenom värkarna men de gör jätte ont. Dem beställer EDA till mig och får den runt 00.00. Ont gjorde det och minns själv att narkosläkaren sa att han hade kanske stuckit hål i ryggen. Så om jag upplevde huvudvärk sen skulle jag säga till.

Runt halv 2 på natten gör dom en ny undersökning och fortfarande öppen 5 cm. 2-3 sammandragningar på 10 min. Dem tar även hål på hinnan och Evelyn har bajsat i vattnet. Jag blir ju självklart nervös och frågar om det inte är farligt. De var ingen fara sa hon och kunde se att hon mådde bra. Runt 02.40 har jag bara 2 sammandragningar på 10 min och dom kopplar på dropp för att jag ska få mer värkar. Jag får tätate och dem dra ner på droppet. Runt klockan 04.00 är jag öppen 6 cm och varit ett tag och har mkt tryck neråt så spänner mig mycket under värkarna. Runt 7 tar dom droppet som hjälper till värkarna. Får dock det igen runt 8 tiden och ökar efter en stund då inget händer. Har mycket tryck neråt när värkarna kommer och andas med lustgasen nästan hela tiden utan att pausa under värkpauserna. Hade inte heller gått på toa jätte länge så dom fick tappa. Därefter hjälper dom mig med andningen då jag la konstant med lustgasen och fick även dubbelvärkar. De höjde droppet med och senare runt halv 10 på morgonen så har jag jätte täta värkar och knappt någon paus mellan värkarna. Minns att jag skrek i lustgasen så starka värkarna var. Dem stängde då av droppet. Var jätte svullen där nere med. Dem tar även ultraljud för att se hur Evelyn ligger och hon ligger i tvärvidd åt det vidöppna hållet. Så hon trycker lite fel också. Nille kände sig så hjälplös och fick gå ifrån rummet ibland för att samla sig. Hans mamma kom även för han ville ha stöttning utav henne så båda var där ändå för mig. Jag minns inte så mycket men minns att hon frågade om det var ok och hur jag tog det. Jag orkade inte bry mig och sa att det inte störde mig minns jag. Vilket det inte gjorde heller. Hon var ju inte jobbig eller ivägen för mig.

Sen kommer även narkosläkaren in igen för att kolla så EDA sitter rätt och sprutar in bolusdos, ingen aning vad det är men det hjälpte mig. Vid halv 11 pratar dom om att avsluta förlossningen om inget händer. Sedan äntligen vid klockan 12 beslutar dom att göra kejsarsnitt istället. Jag får bricanyl för att sammandragningarna skulle minskas. Får även KAD ( Kateter) och sen väntar vi på att sammandragningarna skulle lägga sig mer men får mer bricanyl då jag har fortfarande mycket sammandragningar. Vid 14.30 körs jag in till operationssalen

Inne på operationssalen är kanske 10 personer som ska hjälpa till och hålla koll. Sen klockan 14.51 födds Evelyn med huvudbjudning med hjälp av kejsarsnitt. Fick 10 påäng på allt som skrik, färg och att allt såg fint ut. Vi fick pussa henne och sen går Nille med barnmorskorna med Evelyn medan jag sys ihop igen. De fick även kolla så urinblåsan var hel så tog lite tid berättade dom efteråt. Blev jätte nervös att den var sönder. Men det var den inte som tur väl var. Sen fick jag äntligen komma in till rummet och där sitter hjärtat och myser med Evelyn. Sen får jag henne i min famn och myser. Det var så sjukt att hon hade legat i magen och att hon är vår. Lyckan går verkligen inte att beskriva men det var så mycket kärlek.

Vi fick stanna kvar på förlossningen och sova där tills nästa dag. De kontrollerade mig fortfarande med mina värden då de är fortfarande högtblodtryck och påverkan i njurarna. Vi åkte upp till BB runt halv 11 på dagen och första dagen var bra. Men sen började helvetet med postspindalhuvudvärk efter EDA. Fick ju 2 koffiendroppar under 2 dagar för att se om det hjälpte vilket det inte gjorde. Sen blev ju Evelyn sjuk och upptäckte infektion. Innan dess hade hon gått ner 500g och grät efter besked efter besked.

Resten har jag skrivit i bloggen innan lite vad som hände resten utav veckan. La där 9 dagar sammanlagt.

Jag förstår verkligen nu med känslan och vad alla mammor beskriver att det är de bästa dom har varit med om och hänt dom. Jag tyckte det var störigt att läsa sånt som att dom hade aldrig gjort något roligt i sina liv. Men nu förstår man vad dom menar, handlar inte alls om man gjort något kul i sitt liv eller inte alls. De är verkligen två olika saker! Livet tar inte slut för man får ett barn i sitt liv och man kan fortfarande uppleva saker. Men känslan att få ett eget barn som är skapad inuti en är bara en OBESKRIVLIG känsla. Det är så mycket känslor inblandade. Även när folk spammade sönder om sin graviditet och bebisar tyckte jag var sjukt störigt. Men nu gör jag LIKADANT! Det är för man är så stolt och vill dela med sig om sitt underverk. Jag gör gärna om denna resan igen och kommer att göra när vi är redo för ett syskon till Evelyn. Hoppas på en bättre förlossning och denna gång vaginal för att uppleva den känslan med.

Det var min berättelse ❤

Här kommer bilder från förlossningen med i ordning.

Från start till slut ❤


https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/15285993_1439766596047758_5756692400818880512_n.mp4

Likes

Comments

Sitter på soffan med Evelyn på bröstet som håller på att somna. Somnade mitt i maten så då får det vara. Ska äta lite frukost och göra vid mig innan jag dra till stan för egentid. Dock osminkad för ska bli sminkad hos makeup store där jag vann ett pris och bli sminkad. samt få tips och råd.
Sen blir det en liten intervju med en tjej som ska göra en uppsats i skolan. Så visst jag ställer upp. Kan bli kul?

Ska möta upp lillasyster sen för att shopoa lite. Funderar på att köpa ett par byxor då jag får inte på mina direkt. Sen kolla efter julsaker och ngt till Evelyn. Kanske fixa en julklapp med när jag ändå är i stan.

Hjärtat sover ännu och det kan han göra. Få lite sovmorgon o sova ut ordentligt. Han ska tillbaka till jobbet imorgon. Fan vad tråkigt! Jag blir ju nervös med för att vara själv med Evelyn. Om hon vägrar sova någon dag och är jätte ledsen. Visst jag klarar det! Men man tänker en massa ändå. 🙊🙉🙈

Har typ skrivit klart förlossning berättelsen. Bara lite kvar och sen bilderna. Så förhoppningsvis kommer det upp idag. ❤

Håll utkik!

Likes

Comments

Fått hem detta amingshalsbandet som bebisar älskar att pilla på när man ammar eller flaskmatar, istället för att riva sig själva eller dra en i håret tex. Smycket är säkert och lugnar även bebisen när den håller i silikon smycket eller biter i det.

Ni hittar dem hos:  www.raskauskeiju.fi

Likes

Comments


1 Advent

Det firar vi med promenad och testar bärsele för första gången. Vilket HIT! Somnade gott hos sin mamma och jag kan pyssla lite med annat. Bra träning på köpet!

Sen julmat på det också!

Likes

Comments