View tracker

Gårdagens pass med Comtes var riktigt bra! Vi började med att värma upp och sedan red vi alla rörelser i msvc:1 och Comtes var bara såå fin! Sedan när vi skulle rida hela programmet blev vi båda alldeles för spända. Det känns som att Comtes är en häst som väldigt enkelt påverkas av hur jag känner mig eller reagerar på olika situationer. Och det är så typiskt med tanke på att jag är en sån person som kan bli super stressad eller jätte nervös när det kommer till tävling. Så det kommer blir väldigt spännande första starten vi gör tillsammans!😂

Tyvärr har jag ingen video att dela med mig utav, för den lyckades jag nämligen radera när jag rensade bland bilder🙄

Har en charmig bild av mig och QC iallafall! Han vill aldrig sluta mysa😬😂

  • Träning

Likes

Comments

Nu när skolan har dragit igång gör ju även träningarna det. Så i tisdags var de första träningen för Gunilla på över en månad. Och vilken skillnad det har blivit på Comtes under den tiden! Under båda dagarna har hon använt sig av bakbenen och jobbat dom under sig och inte bara skjutit ifrån. Vilket är precis vad vi vill ha. Traven är den som utvecklats mest medans galoppen fortfarande blir lite för stötig och stressig.

Det har varit riktigt givande pass dom senaste dagarna. Det har varit riktigt bra pass där jag fått jätte bra verktyg! Comtes har varit fin men vi har stött på en del problem som vi har behövt (behöver) ta oss igenom. Hon är en riktig stjärna på att spänna till sig i nacken och bli stretig. Inte så att hon slänger ut huvudet. Men hon tar fram huvudet några cm och spänner till sig och blir opåverkbar. Vilket gör att det är jätte svårt att jobba med henne. Så där har jag fått jobba med övergången och att flytta henne. Varje gång hon har spänt till sig så gör jag en övergång till antingen trav eller skritt (då galoppen är svår att flytta så mycket som faktiskt behövs) och så flyttar jag henne tills jag känner att hon släpper efter och är påverkbar igen. Sen kunde jag fortsätta med jobbet som jag höll på med utan några problem! Så det var riktigt givande och bra träningar!

Då Comtes inte har gått så hårt på träningarna tyckte vi att det passade bra att ta en Anette träning ikväll också. Så det blir mycket träning den här veckan, riktig kul!💪🏼

Alltid otålig innan avfärd😂

Likes

Comments

Nu när vi äntligen har en ny sadel så passade vi på att beställa nya stigbyglar och stigläder. Det blev ett par prestige läder. Och stigbyglar från safestyle. Båda finns att köpa hos Liqusini hästsport. Du hittar stigbyglarna här och stigläderna här.

Likes

Comments

Efter ett grymt träningspass igår med Comtes, red vi idag ut. Men snacka om att det är isgata precis överallt. Vi gjorde ett försök att rida på vägen men de var alldeles för halt! Så vi red ut på ängen istället, vilket var helt rätt beslut. Det är så bra träning för hästarna när det är fruset och snö! Då får dom verkligen lufta på benen och ta i.

Likes

Comments

Jag har legat säng liggandes i några dagar pga feber...perfekt nu när skolan precis har börjat. Men så hästarna har också fått tagit det lugnt med lite promenader och lite lugnare pass.

Promenerade med dom häromdagen, hittade ett effektivare sätt att slipa gå med båda en varsin gång!😂 Comtes passade på att lyfta lite extra på benen💪🏼

Likes

Comments

View tracker

Precis som det står i rubriken så var det ingen vanlig dag idag. Vi hade nämligen en fotograf ute som fotade QC och Comtes och Lexie våran hund.

Det var lite komiskt faktiskt för jag och mamma tänkte knoppa båda hästarna till fotograferingen. Upplägget var att göra dom på 30 min...en timme senare stod vi båda där och suckade över hur orutinerade vi har blivit och va fula knopparna var😂. Det märks att det var läänge sedan man knoppade. Men till slut tyckte jag faktiskt att bådas blev helt okej. Inte snygga men helt klart okej!

Därefter var det ju då dags för plåtningen och vi tänkte att QC skulle bli svårast. Då han oftast blir mera misstänksam och fundersam: inga öron framåt. Och precis som vi misstänkte var det väldigt svårt för honom att slappna av och öronen ville inte komma fram. Men dom sista minuterna funkade det jätte bra och vi fick några riktigt snygga bilder!

Comtes däremot var hur svår som helst att få några bra bilder på. Hon tyckte att vi var hur dumma som helst som stod där och prasslade och lät. Samma där så tog det ett tag innan hon kunde slappna av, och när hon väl gjorde de så fick vi en bild som verkligen var jätte fin!

Bilderna kommer ut så snart vi får dom.

Likes

Comments

I förrgår var equiterapeuten ute till båda hästarna så dom fick lite nålar och massage. QC var det lugnt med och han behöver inte ha ett återbesök. Comtes hade inte heller någon värre spänning men han skulle komma ut igen om 2 veckor till henne och fortsätta lossa på några ställen.

Båda promenerades igår eftersom equiterapeuten var ute, och idag blev det uteritt och QC fick äntligen trava för första gången idag på över ett halvår!! Så himla kul.

Kan inte heller klaga på det fina vädret vi hade när vi var ute🙏🏻

Likes

Comments

Mycket har hänt under åren och utvecklingen som jag och QC har gjort tillsammans är enorm. Det var lite roligt för jag fick upp en bild idag på Facebook från "mina minnen" eller något liknande. Så fick jag upp den här bilden.

När jag först såg bilden tyckte jag att det såg riktigt skapligt ut. Nästan förvånad att det ändå såg så bra ut, haha😉. Men sedan kom jag på att detta är alltså QC i en ökning?! Om jag inte hade vetat att det var han hade jag trott att de va en bild på en trevlig häst i arbetstrav😂. Så detta är en bild från 2013 i en ökning-bilden bredvid är en ökning från i somras. Båda är allt annat än perfekta men det är skönt att se att hard work pays off!💆🏼

Likes

Comments

Hästarna har fått haft lite vilodagar nu under nyår. QC har vilat helt i två dagar men Comtes har absolut inte fått vilat helt och hållet. Hon har linats och fått lekt i ridhuset istället. Hon skulle vara ett levande popcorn om hon inte skulle ha fått röra på sig!

Josefin följde med till stallet idag och skrittade med QC medan jag tränade. Idag gick Comtes ett träningspass på banan och det gick så himla bra! Vi tränade på samlingen och avspändheten. Vi gjorde massor av övergångar trav-galopp, galopp-skritt o vise versa. Sen gjorde vi även mycket tempo växlingar. På så sätt blev hon aktiv, avspänt och lyhörd! När vi hade jobbat så ett tag la jag in lite galopp slutor och byten. Jag red på långsidan gjorde en sluta till kvarts linjen, rakriktade och bytte galopp,ställde om och gjorde en sluta tillbaka till långsidan rakriktade och gjorde ett till byte till rätt galopp. Traven börjar också falla på plats och vi fick till samlingen riktigt bra! Jag är så glad för denna fina häst!

Lexie håller utkik så att hästarna sköter sig!

Likes

Comments

Vilket år det har varit! Det har verkligen varit allt annat än en dans på rosor. Men i slutändan har det varit helt fantastiskt!

Jag och QC började tävlingssäsongen med riktigt kassa ritter. Inte en, utan de flesta ritterna vi gjorde var faktiskt ganska dåliga. Jag är rätt säker på att det var nerver som gjorde att det blev så, pressen man har på sig själv att alltid prestera det bästa man kan. Ibland blir det helt enkelt det motsatta och man får lära sig hur man ska hantera motgångarna.

Men vi har ju även slagit till med några riktiga framgångar under året. En månad innan SM släppte det dåliga flytet och jag och QC red ihop ett nytt personbästa på Hammarö i ett FEI program på 66.75%. Det var då sista tävlingen innan SM.

Sen att vi faktiskt lyckades hålla ihop allting när vi väl var på SM var ett mirakel! Även fast det inte var några fantastiska ritter vi lyckades med under SM tog vi oss ändå till A-final där vi kom på en 10:onde plats. Överlag de 13:de bästa junior ekipaget i Sverige! Jag kan inte ens förklara med ord hur galet glad och stolt över min fina häst som alltid ställer upp och kämpar på.

Snart är vi igång igen och jag kan knappt vänta tills vi är ute på banorna igen.Jag har ju även min nya partner in crime. Comtes och jag har utvecklats så mycket under de senaste månaderna. Och jag är så glad och tacksam att vi fick chansen att köpa denna underbara häst.

Tack till alla dom har varit med och gjort 2016 till ett grymt år! Nu är jag laddad för att se vad 2017 har att erbjuda...🌟

Likes

Comments