Igår stod träning på schemat, Comtes var till en börjar såå galet stel. Och att ställa igenom fanns inte på kartan. Så det första jag fick fokusera på var att få henne lösgjord. Jag tog till hjälp en metod som jag tidigare har skrivit om här på bloggen- ställa och sedan flytta. När vi hade tragglat oss igenom oss det var det lite som en dans på rosor. Inte för att det var så enkelt, utan för att jag fick en sån fantastisk känsla! Jag fick till några steg i den samlade traven som var helt underbara! Vi fick till ett klockrent byte som var riktigt fint och luftigt...kan det bli bättre🤷🏼‍♀️.

Visst finns det 10 000 saker som kan bli ännu bättre, men att få känna att vi ändå inte allt för långt ifrån att klättra upp en svårighetsgrad känns så kul!

Det var ett relativt kort pass, jag var så nöjd med Comtes att jag kände att det räckte för dagen! Tyvärr blir det ingen träning idag då vi ska ha öppethus på skolan. Men vad gör väl de när det gick så bra igår😉

Comtes njuter i sin stora gräshage idag istället❣️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har ju varit borta några veckor nu från bloggen. Comtes har blivit checkad av veterinären och hon var fläckfri när dem kollade henne🙏🏼 och veterinären tyckte dessutom att hon hade musklats riktigt fint sen förra gången. Så himla sköönt!

Idag var planen egentligen att skritta ut en sväng och sedan rida ett lösgörande pass i ridhuset. Men efter lite problematik på vägen kunde jag inte rida tillbaks samma väg som jag hade tänkt mig, vilket gjorde att jag med Sveriges sämsta lokalsinne skulle komma ihåg en annan väg för att ta mig hem. Vilket tog mig 30 minuter extra🤷🏼‍♀️. Så vi passade på att galoppera på grusvägarna och bara myste så länge! Det var så härligt, Comtes var såå pigg och överlycklig att få komma ut. Hon vilade igår så jag antar att överskottsenergin koka över lite😅 men jag gillar när hästarna är pigga och lite på tårna!

Likes

Comments

Mitt i allt bra så visade det sig att Comtes har fått en hovböld. Tråkigt eftersom att jag kommer missa två träningars veckor. Men samtidigt är jag överlycklig att det inte var något annat som var fel. Vi märkte att det var något i söndags, så kom hovslagare idag. Dem tog av skon på den hoven som hovbölden var i, så hon kommer få vila tills nästa onsdag när hovslagare kommer tillbaks och skor henne.

Vilket kanske inte är helt fel! Då får hon en veckas ledigt och dessutom åka till equiterapeuten på torsdag. Att vila sig i form kallas de!😉

Likes

Comments

Har börjat fått in en vana nu med att tisdagsträningen är passet där hon behöver jobbas igenom och att fokuset endast ligger på lösgjordheten. Men har då även fått in en vana att hon är riktigt fin på onsdagsträningen (inget som jag klagar på)!

Träningen hade stort sätt samma upplägg som dagen innan bara att jag hade andra förutsättningar i onsdags. Så jag fick hela tiden lösgöra och aktivera henne. Men hon vart riktigt fin och det är så roligt att jag har börjat lära mig hur jag ska hantera problemen vi stöter på ibland, eller skönt kanske är ett bättre ord att använda egentligen. Det är skönt att veta hur jag ska kunna lösa problem vi hamnar i.

Jag åkte hem med ett stort leende på läpparna och en väldigt nöjd häst efter två härliga och givande träningsdagar! Nu känns det verkligen som att vi är tillbaks (starkare än någonsin)🌟

Likes

Comments

En glad och nyklippt Comtes klev in i ridhuset med en härlig utstrålning idag! Comtes fick gå ut i skogen i söndags och igår fick hon promenera. Jag hade faktiskt förväntat mig att hon skulle vara ganska stel. Men till min förvåning så var hon väldigt mjuk och rörlig när vi började rida fram.

Men när jag väl började plocka upp henne så stelnade hon till och tappade framåt bjudningen och blev istället "trippig". När jag tog upp det med Gunilla höll hon med och jag fick pröva mig fram för att lösa det. Vi kom snabbt fram till en lösning, när hon blir stel och trippig har hon rätat ut bakbenen och går upp i formen, inte mycket men tillräckligt för att det ska kännas en stor skillnad från när hon är avslappnad. Jag ska då ställa henne åt det hållet hon är mest spänd i och sedan flytta henne åt sidan.

Vi tränade även idag på hennes reaktioner. Att hon ska vara uppmärksam och aktiv för skänkeln. Så idag vart det snabba reaktioner med mycket beröm så hon skulle förstå att det hon gjorde var helt rätt! Går hon iväg så flyttade jag och saktade av till skritt tills hon hade släppt och blivit lösgjord och kommit tillbaks igen. Det funkade riktigt bra och mamma berättade efteråt att det blev en väldigt stor skillnad!
För ibland kan det ju vara så uppenbart när man ser från marken vad som behövs göra, men riktigt svårt att känna när man sitter uppe på hästryggen, då är det tur att jag har många ögon från marken som tittar😜

Mamma och Comtes efter en mysdag i stallet!💗

Likes

Comments

I lördags arrangerade Gripens ryttarförening en tömkörningskurs med Anders Eriksson. Vi ville självklart vara med, och även Comtes! Vi började med lite genomgång av utrustning och även en snabbis om hästens kropp och uppbyggnad, hur den ska gå vid tömkörning osv. Sedan var det individuella lektioner men där alla fick vara med och lyssna, så gott det gick iallafall, alla var väldigt pratglada så man hörde inte riktigt allt han sa😉.

När det blev Comtes tur berättade vi att vi ville ha hjälp med grunderna i tömkörning och att få Comtes lösgjord och på bakbenen. Vi fick super bra hjälp och Anders var väldigt nöjd med hur hon svarade för arbetet han krävde av henne! Och vi också såklart!

Så nu har vi fått lite verktyg med oss hem, nu gäller det bara att komma ihåg allt och försöka göra det lika bra som han gjorde!😅

Likes

Comments

Veckans träningspass för Gunilla har varit över förväntan! Comtes var som förväntat lite stel och kantig men under passets gång låg fokusen på att få henne lösgjord och aktiv och att vara uppmärksam för skänkeln. Dagen efter märktes stor skillnad - enorm. Som jag skrev förra veckan så är Comtes väldigt känslig och dagsläget beror väldigt mycket på hur hon känns i kroppen. Men dagen efter var hon verkligen riktigt fin! Hon var mycket mera lösgjord redan från början av passet och jag kämpade hela tiden med att få henne lösgjordoch då också aktiv. Allt eftersom börjar det mesta falla på plats och jag har sånna stora förväntningar i framtiden med denna härliga häst!🦄🌟

Idag han jag precis ut till stallet innan det blev mörkt, jag var riktigt snabb (tycker iallafall jag😉) och vi han precis ut för att få ta del av den sista soltimmen. Vi klättrade lite i backar och myste på vägarna.

Helt underbart!

Likes

Comments

Ni har säkert undrat varför inte ett ända inlägg har kommit ut efter träningarna förra veckan. Det undrar jag också🤷🏼‍♀️ Av någon anledningar har inlägget som skulle kommit ut i onsdags inte lagts som det skulle. Så här kommer det!

Comtes har skött sig så bra under dessa två dagar. Det märktes under passet igår att vi inte har varit iväg och tränat på länge. Lite spänd och stel i kroppen, men hon kom igång fint mot slutet. Fokusen låg mest på att få henne genomsläpplig i båda sidorna och jag använde mig av mycket tempoväxlingar och sidvärts rörelser så hon skulle få in bakbenen.

Gårdagens arbete gav ett grymt resultat till dagens lektion. Jag hade en helt annan häst att rida på. Comtes var redan från början av passet väldigt rörlig och lösgjord. Jag red lite rörelser och fick tänka speciellt mycket på att inte rida en rörelse där hon inte ligger helt rätt och sedan fortsätta utan att rätta till det. Men hon var verkligen jätte fin och jag är så nöjd!

För att fortsätta i nu tid så kan jag berätta att träningen har blivit flyttad denna vecka så vi kommer istället träna mån-tisdag. Så just nu sitter jag och väntar på att få skjuts ut i stallet. Och jag har inga högre förväntningar idag på Comtes, hon har vilat lite och gått lite lugnare pass. Så vi tar det som de kommer lite idag🦄

Likes

Comments

Imorgon är det äntligen dags. Gunilla träningarna drar igång för våran del och det ska bli så kul! Comtes har känts så fin nu på senaste, vi hittar nya knappar varje dag och det känns som att vi hittar ett grundarbete som verkligen funkar bra för oss båda. Imorgon då, de ska bli väldigt intressant och höra om vad Gunilla tycker.

Jag vet ju att vi har tappat många månader av träning, men det ska ändå bli kul att höra om hon ser någon skillnad! För det är en stor skillnad när man sitter upp på Comtes. Hon är mera jämnliksidig och har ett mycket bättre stöd i munnen.
Så jag är riktigt taggad inför morgondagen!

Idag fick hon gå på töm. Mest i långform och bara jobba igenom i hela kroppen. Även där kan man se hur stor skillnad det är från förr, nu har hon mjukare gångarter och hon ser mycket mjukare ut i kroppen! Jag har en sån bra magkänsla för denna häst!🌟

Likes

Comments

Vi har märkt av att Comtes är väldigt känslig. Har hon träningsvärk från dagen innan, då kommer hon visa dig att allting inte känns helt rätt. Hon är inte dum eller så, men hon blir väldigt stel och man märker att hon inte tycker det är helt bekvämt. Så var det nämligen i måndags. På lördagen red mamma och hon var helt lyrisk för att hon hade känts så fin. Men på måndagen när jag skulle rida var hon stel och kantig i både traven och galoppen. Något som jag blev väldigt förvånad över, hon som har känt så fin de senaste veckorna. Men när vi väl tänkte efter var det inte någon större chock att hon hade träningsvärk, man brukar ju säga att träningsvärken är som värst andra dagen. För Comtes del verkade de stämma ganska bra.

Igår när jag red var det dock som att vända blad, jag satt på en helt annan häst. Jag har nog aldrig haft henne så lösgjord och fin mellan hand o skänkel (nu under igångsättningen). Vi red innanför spåret hela tiden för att sedan göra tempoväxlingar, kunna ställa åt båda hållen, länga formen och sedan kunna ta upp henne igen. Hon gjorde allt klockrent! Vi matchade verkligen varandra och passet blev så lyckat! Idag blir det promenad ut i skogen💗

Likes

Comments