Nu är det en vecka sedan Comtes gjorde illa sig. Det ser ganska bra ut. Det är en flik inne i näsan som har blivit infekterad och inte riktigt vill sammarbeta med oss. Så i förrgår fick Comtes första antibiotika kuren. Och jag tycker faktiskt att det redan nu har blivit lite bättre!

Det är många som har undrat hur det blir med ridningen. Och det är så att hon kommer få promenera för hand tills stygnen är borttagna. Jag vet inte om det är så att man kan rida fast stygnen är kvar. Efter som såret egentligen inte är i vägen för tränset. Men vi väljer att promenera henne för hand, då de verkar vara det snällaste alternativet för henne!

Sen har jag ju helt glömt bort att skriva hur det är med QC. Han är inte längre halt!! Utan han hade två veckor där han var ofräsch sen så var det bra. Så vi hoppas att det var en sträckning. Men vi vet ju inte heller om det är så att han inte klarade av igångsättningen. Men vi skrittar iallafall nu och ska snart börja trava.

Nu blir det är ganska rörigt inlägg...men jag kommer ta ledigt från bloggandet den här veckan om det inte är så att jag jätte gärna vill göra ett inlägg. Den här veckan har jag nämligen sportlov och jag känner verkligen att jag behöver en paus från alla måsten. Så vi ses helt enkelt nästa vecka!💪🏼

QC och Comtes är bara för söta mot varandra. QC vill bestämt tvätta såret på Comtes(vilket han inte får för oss)! Men det är så härligt att se QC ta hand om Comtes, speciellt då han oftast inte tycker om andra hästar sådär jättemycket.

Likes

Comments

Trots omständigheterna är Comtes väldigt pigg och glad! Såret ser ganska bra ut, hon tycker det är väldigt svårt att låta bli att klia på det. Vi har promenerat med henne senaste dagarna så hon får röra på sig litegrann. Men som tur är så får hon gå i hagen som vanligt (bara hon inte kliar sig!!).


Sen har jag äntligen lite bilder att dela med mig utav från tävlingen i helgen.

Vilken stjärna❣️

Likes

Comments

Det blev en tvärvändning idag. Allt har gått så bra på senaste, men idag fick jag ett samtal när jag var i skolan från personalen där Comtes står uppstallad när det är träningar, och dom berättar (i panik!) att hon har gjort illa sig och att det var illa. Så jag fick skynda mig att ringa till distriktsveterinären och försöka ta mig ut till stallet. Jag blev upphämtad och när vi närmade oss stallet var jag illa mående för jag vågade knappt tänka mig hur hon skulle se ut när jag tittade på henne. Det jag hade fått veta då var att hon hade fastnat i en hinkupphängare och att de var illa och behövde sys. Sen finns de ju olika definitioner av "illa" nu var de ju ett relativt "bra" ställe eftersom att de bara var mjukdelar (om man ens kan skriva så). Så det var ju inte på liv och död.

När jag kommer fram möttes jag av det här

Inte det roligaste skicket att se sin älskling i...det som var skönt var att hon ändå var relativt med. Hon lyssnade och tittade och var liksom klar i huvudet, samtidigt såg man ju att hon var i chock men hon var ändå med och det var väldigt skönt!

Jag väntade på veterinären och när hon kom fram var det bara fram med nål och tråd direkt. 16 stygn senare var vi klara och förhoppningsvis klarade sig delarna som hängde lösa...det kan vara så att huden som inte får ngt blod och inte har ngn blodcirkulation på ett tag till slut dör. Och då är enda alternativet att skära bort huden och göra en "skönthetsoperation" som veterinären kallade det. Och då tar man helt enkelt bort delen och försöker få ihop den friska huden på ett snyggt sätt ändå.

Men vi tror och hoppas att det klarade sig.

Slutliga resultatet efter veterinären var klar med Comtes. I boxen var det som taget ur en kriminalfilm, det var blod på väggarna överallt. Allt detta för en sketen gammal hink krok...jag är så less på mig själv men även på ridskolan som tillät den att sitta uppe (dessutom åt fel håll!!). Man kan se kroken i de högra hörnet i boxen på bilden under. Jag kommer aldrig mer att släppa in någon häst i en främmande box igen utan att titta igenom den noga!

Men jag är så tacksam för att Comtes nu står lugnt i sin box hemma omplåstrad och omhändertagen så gott de går!

Gå igenom era boxar där hemma! Låt det inte bli så här. Man måste ta hand om sina hästar, och det minsta man kan göra är att se till att dem inte kan göra illa sig i boxen...

Likes

Comments

Jag bara älskar denna lilla häst! Hon är så grym på alla sätt och vis.

10.15 gick starten och vi kom fram 9.00. Vi kollade runt lite först, vart vi skulle gå in och hur allt såg ut. Sen lastade mamma ut Comtes medan jag satte upp håret och satte på mig hjälmen, stövlarna, kavajen, handskarna...ja ni förstår. Vid 9.35 satt jag upp, och av någon anledning satt jag o strosa på hästen tills klockan var runt 9.55!! Vet inte vart huvudet var någonstans när jag bara satt där o skritta o skritta o skritta😅. Men när jag väl kom till arbete var hon så fin!

Jag fick hjälp av min moster Meta och båda var helt överlyckliga för hur fin hon såg ut! Hon blev väldigt glad och taggad på framridningen, vilket var kul för då hade jag lite mera att jobba med. Väl inne på banan sjönk framåtbjudningen lite, troligen mitt fel eftersom att jag ville ha en lugn och harmonisk häst inne på banan blev se istället att jag ströp hennes gångarter lite. Men fortfarande så fin!

Vi red igenom programmet med harmoni och lätthet och lyckades till och med få oss en 9:a!! Tyvärr uppföljt av en 2:a och en 4:a men sånt händer och de är helt klart 9:an som jag kommer ta med mig framåt😉. Slutgiltiga procenten hamnade vi på 64.89% vilket är helt okej med tanke på ganska många små missar och även stora. Målet var ju ändå att komma över 62% så jag sätter kvalet till MSVB så hur eller hur har vi idag uppfyllts vårat mål💪🏼👑

Lyckades inte få in filmen från tävlingen här på bloggen men på @saragdressage hittar ni en!

Hade även återkoppling med Sixten efteråt, även han var mycket nöjd över våran prestation!🌟

Likes

Comments

Träningarna i tisdags och onsdags var med blandade känslor. Tisdagen gick det inte alls bra, de va inte katastrof eller så. Men inte alls som vi brukar leverera. Och att PS kandaret gjorde några underverk kan jag inte påstå. Hon tyckte inte om att ha kandaret på sig. Inte heller att gå med framåt bjudning tydligen.

Men onsdagen däremot levererade hon på topp. Riktigt fin och framåt (på träns) och allmänt härlig o rida! Så det var riktigt kul. Jag red i genom lite rörelser som öppnor o slutor. Vi satte även en riktigt bra ryggning, som Comtes har varit helt imot innan. Så de var jättekul att de funkade.

Nu laddar vi upp inför första starten någonsin på söndag😍. Det kommer antingen gå riktigt bra eller inte alls, har jag en känsla av. Men jag åker dit med absolut inga förväntningar alls. Planen är att jag ska lära mig hur hon är på tävling, hur hon reagerar och fungerar, sen får det gå som de går. Nu är man laddad med inspiration iallafall efter att ha tittat på Gina tricot GP!! Hur fina är inte hästarna😍😍

Likes

Comments

Efter många funderingar och returer har jag äntligen hittat ett kandar som fyller alla (nästan alla) mina kriterier för dröm kandaret. Och nu har jag äntligen fått hem de.

Nu är det en väldigt dålig bild som inte visar hur snyggt det egentligen är. Men det är då Paragon Revolution och pannbandet Crystal Silver Night.
Klicka på namnen för att komma till produkten.

Det är ju bara så snyggt! Planen var först att köpa antingen modellen All in eller Passage revolution. Men båda fick bli returer...jag vet inte varför men båda nosgrimmorna tog liksom över och det såg bara klumpigt och konstigt ut. Och det var så synd för jag hade såå gärna velat haft ett lackat till Comtes. Men nu när vi har fått hem det här så bara älskar jag det! Planen är att inviga de imorgon under träningen för Gunilla. Så vi får se om det är någon skillnad på Comtes när jag rider med det!😍🌟

Likes

Comments

Jag är inte så mycket för det där att rida barbacka. Men i fredags kände jag att det skulle vara skönt för Comtes att slippa gå med sadel. Så vi körde ett lösgörande pass där hon fick jobba på i en låg form och bara stretcha musklerna. Det är ju forfarande ganska kallt ute så jag red med ett svettäcke och sedan även en fårskinnspadd som faktiskt funkade jätte bra att sitta på (utan att man gled av hästen). Så jag rekommenderar det till er alla som vill rida barbacka men som har svårt att hålla sig kvar på hästen, den är ju lite tjockare också så den blir mycket skönare att sitta på.

Jag använde mig utav den och den kommer från märket martes.

Igår tog vi ut Comtes på en härlig promenad i skogen.

Likes

Comments

Då Gunilla har varit bortrest så har det inte varit några träningar för henne den här veckan. Men i går var de äntligen den efterlängtade Anette träningen. Comtes var riktigt fin emellanåt och allting klickade, samtidigt som vissa delar var lite mindre bra. Under passets gång fokuserade vi på att alla rörelser satt på plats. Så vi la successivt in alla rörelser i msvc för att sedan i slutet rida igenom hela programmet. Jag red igenom programmet 2 ggr o första gången satt nästan allt. Traven är fortfarande våran Akilles häl men den höll sig ändå skaplig, sen när vi kom till galoppen var den som en dröm. Hon var verkligen så under hela galopp programmet!

Sen hade vi lite tid kvar så vi passade på att rida igenom hela en gång till. Så här i efter hand skulle jag helst bara velat rida igenom de den där första gången, men nu är jag iallafall några erfarenheter rikare, haha.

Nej alltså den sista gången gick allt lite "hej kom o hjälp mig", de var lite misskommunikation mellan oss. Men jag fick ändå bra hjälp på vägen och det är väldigt bra att veta hur det kan(troligen) hända på tävling och hur jag ska hantera det.

Efter passet hade vi lite kvälls massage vilket Comtes inte verkade ha något imot😛

Likes

Comments

Senaste dagarna har bestått utav uteritter och lösgörande pass. Även en busdag i ridhuset vilket uppskattades väldigt mycket utav Comtes!

Hon såg en riktig snygging i spegeln... hon kunde knappt sluta stirra, och bättre betyg än så kan man väl inte ge sig själv?😂

Igår hade vi besök utav Josefin som även tog med sin mops Turbo🌟

Likes

Comments

Dressyrhäst blir hopphäst? Nja inte riktigt, men vi försökte iallafall. Igår red vi cavaletti och hoppade lite små hinder. Comtes tyckte att de var så kul och jag med för den delen. Men de märks att hoppningen inte har varit högsta prion för oss. För vackert var det inte, men roligt hade vi allt, haha!

Observera höjden på hindret och höjden Comtes hoppar...😂

Likes

Comments