Ikväll har vi firat Helgas mamma Cissi som fyllde 50 år! Det var en jätte trevlig kväll. Det allra bästa var att alla tjejer var med. Love it! Behövde verkligen en tjejkväll med massa skratt och mys!

Temat under kvällen var western tema🤗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Något jag verkligen gillar på just Westerlundska är idrotten! På min förra skola var det ganska lugnt och vi gjorde inte så mycket. Men här gick vi all in redan från första lektionen. Vi har dom senaste 4 veckorna haft konditions träning. Vi började med att ha BEP och steptest. På steptestet fick jag upp pulsen i 159, och nu efter vi tränat två gånger i veckan har jag fått ner den till 143! Känns faktiskt riktigt roligt när man märker och ser skillnad. Det blir lite av en morot som gör att man hela tiden vill fortsätta att träna. Känns bra att vara i lite kondition också nu när nya hästen kommer!

Kommer ni ihåg att jag pratade om ett nytt samarbete, nu är lite grejer här och jag tycker bara dom är sååå snygga! Jag fick hem en jacka och även en väst. Perfekt nu när det börjar bli lite kallare, för jag behövde verkligen en ny höstjacka! Tyvärr har bilderna på västen försvunnit när jag gjorde överföringen till datorn...men jag har på jackan så får jag ta nya bilder på västen!

Mitt nya samarbete är med Nykvarns ridsport. Det känns jätte kul, speciellt då hon har mycket saker för ryttaren. Det är ju alltid roligt med lite nya saker till sig själv och inte bara till hästen hela tiden😉.

Just nu är det hennes Facebook sida "Nykvarns ridsport" som man får vända sig till. Hon håller nämligen på att göra i ordning sin nya hemsida, så om ni inte kan vänta är det då där ni får söka.

Jackan är ifrån märket Cavallino mariono. Det är en beige/guldig jacka med marin blåa detaljer. Precis lagom varm nu till hösten och början av vintern!

Likes

Comments

I söndags var jag ju iväg och tittade på den nio åriga valacken i Uppsala. Det gick inte alls som väntat. Det började med att ägaren satt upp och red fram, visade lite rörelser och sen var det min tur att sitta upp. När jag satt upp sa ägaren att han var väldigt spänd och taggad. "Sitt sämsta jag visar han just nu" sa ägaren. Det var verkligen katastrof hästen var verkligen jätte spänd och super taggad. Den satte huvudet rätt upp i vädret och gick knappt att påverka om man inte gjorde små volter varannat steg. Jag tror jag red i 5 min sen sa jag att det räckte för min del och det inte var något för mig. Jag är inte jätte chockad att det blev som det blev då jag visste att det var ett long shot när vi åkte och tittade på den. Men nu vet jag iallafall att det inte var något för oss.

MEN till lite glada nyheter. Vi har funderat super mycket om stoet som vi var och tittade på i Göteborg i helgen. Jag vet att jag skrev att det inte var något för oss. Men nu när vi pratat med både Gunilla och Anette har vi bestämt oss för att köpa henne. Vi tror inte att vi kan få något som är så mycket bättre för pengarna som vi har chansen att lägga ut på en häst.

Det känns faktiskt riktigt bra, med henne kommer jag kunna gå ut och tävla med direkt, och förhoppningsvis om QC kommer tillbaka kommer jag kunna ha med mig två hästar till SM nästa år. Känns grymt bra! Vetcheken är nästa torsdag, så om allt ser bra ut kommer hon hem då också! Håll tummarna!

Likes

Comments

Provridningen gick bra. Hästen var en trevlig individ och hade en bra motor och en grym galopp! Det ändå som inte var topp var traven, anledningen till att den inte var så bra var att den sköt ifrån med bakbenen istället för att sätta dom under sig. Frågan är ju då hur utvecklingsbar den är.

Anette har också kollat på videon och hon tyckte precis som vi. Hon tycker att vi borde leta efter en häst där vinklingen redan finns. Där vi inte hela tiden behöver jobba med att få in bakbenen. Jag håller helt med! QC har svårt att få in sinna långa bakben under sig, och man får verkligen jobba för att det ska bli bra. Om det nu är så att vi ska köpa en ny häst borde vi absolut leta efter någon som har det redan från början. Så den hästen blir det inte. Jätte synd eftersom den var så långt utbildad. Det var jätte kul att få rida byten och lite svårare rörelser igen! Men om det inte känns helt rätt så är det ingen idé att fortsätta fundera på det.

Nu är vi påväg till Uppsala för en till provridning. Denna gång är det en nio årig valack som är utbildad msvc. Hoppas verkligen på att denna kan vara något!

Likes

Comments

Nu är vi påväg! Vid 13 tiden är planen att vi ska vara framme. Hästen vi ska titta på är ett nio årigt sto som är utbildad till psg. Den rörde sig riktigt trevligt också så det ska bli riktigt roligt att se hur det här går! Håll tummarna🙌🏼

Likes

Comments

Jag har ju skrivit här på bloggen hur jag har hittat the one. Allting kändes så bra och den hade verkligen alla krav som jag sökte hos en häst!

Vi blev försäkrade om att vi hade "första tjing" att vi inte skulle känna oss osäkra för om vi ville ha honom så var han våran. Så vart ju dock inte fallet. Vi har försökt fått tag på säljaren av hästen i snart två veckor. Skrivit sms ringt osv. Vi har inte fått något svar alls.

Igår blev vi så frustrerade så vi ringde ägaren. Ägaren som inte ens visste om att vi hade blivit "lovade" att köpa hästen, berättar då att den redan är såld?...det ända som var kvar var veterinärbesiktningen.

Jag blir så less. Dels att min drömhäst precis runnit ut i sanden, men också att inte säljaren har kunnat höra av sig och säga detta? Vi har nu gått och förväntat oss att vi ska få hem den här hästen, att han ska bli våran. Vi har tittat på hästar och sagt nej just för den hästen, och nu visar det sig att vi har gått och väntat på något som aldrig skulle hända.

Sen är ju frågan varför? Varför säljer hon den till någon annan när hon var så himla nöjd med allt när vi var där? Antingen var det inte så bra som hon sa att hon tyckte det var, eller så har någon kommit och lagt ett högre bud. Det skulle inte vara omöjligt med tanke på hur fin hästen var! Men det frustrerande är ju att vi inte vet, för säljaren här inte av sig.

Jag är så trött att leta häst nu, även fast vi precis bara har börjat, haha. Jag ringde iallafall på några hästar igår och på lördag drar vi troligen ner till Gbg och på söndag åker vi till Uppsala.

Likes

Comments

Då jag var för sent ute igår att fråga om jag fick låna en ridskolehäst att ha på träningen så fick jag skippa den igår. Men idag är det träning och det ska bli väldigt intressant att se hur det artar sig!

Jag är just nu på skolans gym och har ett litet träningspass. Sen har jag även idrott idag, och träning för Gunilla, så hela dagen blir fullspäckad med träning!

Jag brukar tycka att det är kul men just nu är jag bara jätte trött och hade inte blivit ledsen om jag skulle få åka hem och lägga mig i sängen istället.

Likes

Comments

Nej hörni. Nu kraschar verkligen bloggandet helt. Jag har haft så mycket att göra i skolan, att bloggandet inte alls blivit prioriterat som det borde ha blivit. Nu har jag precis slutat plugga så jag tänkte att vi fortsätter där vi slutade förra gången.

Det var onsdag och det var dags för Gunilla träning igen. Jag var ju riktigt missnöjd i tisdags och det blev inte bättre på onsdagen. Rent träningsmässigt var det stor skillnad. Vi kom ändå någorlunda till träning på onsdagen. Men jag hade ingen bra ridkänsla. Det var något som inte riktigt stämde. Antingen så har hästen en extremt låg arbetsvilja eller så är det något som tar i mot hos den. För varje gång jag krävde något sa den i från och visade att den inte ville. Det var till och med så att jag åkte av. Den tyckte det var en bra idé att sparka bakut och sen ta ett bocksprång på det. Det var lite svårt att hålla sig kvar då. Så jag landade på halsen som tur var och lyckades hålla mig kvar tills jag fick stop på den och kunde hoppa av. Men då kände jag verkligen att varken jag eller hästen tycker att det här är roligt. Så några fler ridpass på den blir det inte. Jag hoppade såklart upp och fortsatte passet men det var liksom då jag kände att bägaren hade runnit över och att jag inte ville rida hästen något mer.

Så vi fortsätter och kika efter lite hästar. Men jag hoppas fortfarande på att vi snart kan få hem XL!

Likes

Comments

Ja hörni. Igår vad det ju träning för Gunilla, och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det är inte ofta jag sitter upp på en häst där jag känner att jag vill sluta att rida. Men så var det igår, jag hade ju den hästen jag var och provred nu i helgen. Jag skrev ju redan då att jag inte riktigt klickade med den. Igår var det värre! Passet gick stort sätt ut på att vi red ett halvt varv, tvärnitade, försökte gå framåt igen, tvärnitade, och så höll vi på hela passet.

Det säger ju sig självt att vi aldrig kom till ridning. Det vart hela tiden av och på, antingen funkade det bra eller så funkade det inte alls, och när det väl funkade så kändes det som att det var någonstans hos henne där det tog i mot. Så vi får se hur det hela artar sig. Jag ska rida henne igen idag. Men funkar det inte nu heller så känns det bara som slöseri med tid för både hästen och mig.

Dagar som denna gör att jag saknar tillbaks lite extra till denna kille!

Likes

Comments

Dagarna går så sjukt snabbt. Kan inte fatta att det redan är oktober! Känns som att det var igår man slutade skolan och gick på sommarlov. Men nu har jag redan gått över en månad på gymnasiet. Och jag trivs jätte bra, både med linjen och klassen! Linjen är dock mer krävande än vad jag hade förväntat mig. Jag tänkte mig ganska chill korta dagar med inget plugg och enkla uppgifter. Visade sig att jag hade ganska fel, haha. Det är ganska mycket plugg och dagarna är sjukt långa! Jag kommer oftast inte hem förens 17.30 på en vanlig skoldag. Därför har också bloggandet kommit lite i kläm. Dagarna går ju som sagt så snabbt, men dessa dagar som jag inte har haft tid och ork att blogga så har jag provridit en till häst. Inte alls samma känsla som när jag provred XL (som min drömhäst hette😉) men jag ska iallafall rida den för Gunilla på tisdag och onsdag. Så får vi se vad hon tycker om den. Vi ska även prata lite mera om vad hon tyckte om XL. Ska bli jätte spännande😃

Och QC kämpar på i sin hage❤️

Likes

Comments