View tracker

Under gårdagen fick båda hästarna ridas ut i mörkret och komma ut på vägarna. QC bara älskar att vara ute och gå och gå och gå. Han är en sån häst som kan vika av från stigen och gå ut i ingenstans och promenera i flera timmar. Men än så länge får han inte gå i mera än 20 minuter så vi håller oss till de så länge😉.

Både hästarna var super pigga och glada, precis som man vill ha det!

QC är lite fundersam över vad Comtes är för någon...

Men hon verkar få godkänt!

Comtes har fått en rejäl crush på QC iaf!😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • Vardag

Likes

Comments

View tracker

Bort med allt negativt, för dom senaste dagarna har Comtes skött sig helt underbart! Jag har varit en stolt hästägare när vi struttat runt på banan de senaste passen!

Träningarna för Gunilla är inställda den här veckan men jag hade då mamma på backen och hjälpte mig istället. Så idag hade vi ett grymt pass, det var första gången jag fick till en riktigt fin samlad trav. Hon har ju svårt att samla sig i traven som jag har nämt i de tidigare inläggen. Men med lite hjälp av spöet som fick vara där som en påminnelse om att bakbenen ska vara under sig blev det riktigt bra! När vi får till traven kommer vi kunna komma riktigt långt för oj så fin hon blir då!

Glad Comtes efter lördagens uteritt!

Likes

Comments

View tracker

Onsdagens träning för Gunilla var inställd då hon åkte till Sthlm för att ladda upp inför starterna i swhs. Därför passade det jätte bra att ta en träning för Anette igår istället. Det var träning på hemmaplan så vi gick ner till ridhuset som vanligt. Jag hoppade upp och började skritta fram och Comtes ser några bommar i hörnet som inte stått där förut, och det är som att rullgardinen gick ner helt! Hon tvär bromsar och ställer sig rätt upp i luften. Jag försöker ställa henne och lugnt ta runt henne på en volt och så hon inte ska kunna ställa sig upp igen. Men när en häst har bestämt sig för något så är det svårt att kämpa i mot ett 600 kg djur. Så hon ställde sig inte en gång, utan flera gånger. Efter de var hon inte så poppis kan jag säga. Hon lugnade till slut ner sig iallafall och vi lyckades ta oss förbi bommarna utan några större komplikationer. Men vad less man blir, att några bommar ska kunna sabba ett helt ridpass🙄. Hon var dock väldigt fin när vi väl började träna. Men det satt kvar spänningar i henne och även fast det gick bra att rida förbi bommarna så kände jag hur hon började backa av när vi närmade oss dom. Vilket inte alls känns bra, ingen häst är värd att gå runt för, och att vi nu har köpt oss en häst som ställer sig när rädsla kommer in i bilden är så tråkigt! Men vi kommer jobba oss igenom det och det ända vi kan göra nu är att förebygga att sådana här saker ska hända.

Jag skulle egentligen ha en film att visa er på det som såg bra ut igår. Men mamma och iPhone är tyvärr inte kompisar😅. Så det blev lite bilder istället. Men bilderna blev tyvärr inte heller så bra, så idag kan jag tyvärr inte dela med mig av varken några bilder eller videos. Men jag hoppas att mamma kommer bättre överens min mobil nästa gång så ni får se Comtes in action!

Det är tur att QC alltid ställer upp som modell och kan bjuda på sig själv😉

Likes

Comments

Gårdagen kunde inte ha gott bättre än den gjorde. Igår var det dags för QCs veterinär koll efter snart ett halv år som konvalescent. Och han är frisk!! Han var jätte busig när dom kollade honom på linan, så veterinären konstaterade att det ser ut som han skulle behövas sättas igång med all överskotts energi som han har fått under vilan, haha. Vi håller helt och hållet med henne! Så nu en månad framöver kommer vi att börja skritta honom och sedan börja lägga in lite trav. Vi är så sjukt glada!

Men sen var det ju även Gunilla träning igår och Comtes var såå fin! Vi fortsätter träna på med grunderna och nu ligger mycket fokus på rakriktningen. Hon går ständigt som en ostbåge i kroppen och jag får hela tiden jobba med att rätta framdelen till bakdelen. Speciellt i högervarvet, så där har vi ett ganska stort trappsteg som vi måste ta oss över innan vi går vidare! Men det är ju inte bara Comtes som behöver jobba på saker. Jag har senaste tiden fått tänka på att inte rida så mycket "uppvisningsridning" det vill säga att jag endast ramar in hästen, får mycket i handen och "bär runt" på hästen. Det ser bra ut för stunden men det är inget som utvecklar eller är så bra egentligen (iallafall inte på träning). Så jag har fått träna på att slappna av i sadeln göra många olika tygeltag för att sedan kunna lätta och få avspänning i både mig och Comtes. Jag tyckte verkligen att jag tänkte mycket på det och att jag fick väldigt bra respons från Comtes av det. Så för att sammanställa dagen så var den en riktigt bra dag!!

Jacka från Nykvarns Ridsport!

Likes

Comments

Igår vart de en lååång dag i stallet. Vi började morgonen med att mamma red en Anette träning på den nybyggda anläggningen ute vid Salvarstorp (super fin!!). Comtes var jätte duktig, hon går verkligen från klarhet till klarhet. Vi börjar båda hitta knapparna och förstå varandra. Men under träningen handlade träningen om rakriktning och ärlig bjudning. Vi kom fram till att hon skjuter ifrån vänster bak istället för att sätta det under sig, så vi fick lite tips och trix för hur vi ska stärka henne så hon ska orka sätta det under sig. Hon svarade super på det och Anette tyckte om henne jätte mycket-när hon gör rätt!😬

Vi fortsatte dagen med de allra roligaste stallsysslorna som att mocka hagen, skrubba boxen och annat roligt...de där som man allra helst gör en söndag😉. Sex timmar senare var vi äntligen klara.

Likes

Comments

Ja detta skulle ju då ha kommit ut i fredags, men så blev de ju inte🙄. Men here it comes, enjoy!😁

Comtes var grym på onsdagens träning! Gunilla tyckte att de va en "revolutionerande" skillnad från tisdagen. Bättre feedback än så går ju knappt att få😉.

Vi tränade mycket med grunderna precis som träningen innan. Men denna gång kom vi till ridning mycket fortare så vi fick en helt annan kvalité i arbetet! I galoppen tränade vi på att få den rund och mera rullande, Comtes har en väldigt stor galopp och hon blir väldigt lätt stötig i den. Jag fick rida på lite mera och verkligen lätta i handen så hon fick utrymme att få galoppera på! Och vi fick till en riktigt fin galopp så jag var riktigt nöjd. Traven är just nu lite knepig. Som ni vet sen innan har hon svårt att sätta in bakbenen under sig. Så vi får ju inte direkt någon samling i travarbetet än så länge. Men det handlar om styrka så vi tränade på att få en stor och avslappnad trav. Där i la jag sedan in lite öppnar och slutor. De blev ett riktigt bra arbete och hon skötte sig verkligen super!

Hästarna fick mysdag i stallet idag och Comtes fick ridas ut i skogen!

QC fick en massa borstning och mys i stallet😻

Likes

Comments

Gårdagens träning gick bra. Vi red mest igenom grunderna så att både jag och Comtes hinner hitta varandra innan vi lägger in några svårare rörelser. Vilket jag tror är helt rätt tänk. Vi båda blev mycket mer avspända och vi kunde andas ut och verkligen komma till arbete! Gunilla gillade henne och var väldigt positiv för framtiden. Vilket gör att de hela känns ännu bättre!

Jag är faktiskt lite chockad över hur lugn hon var. Inte bara i ridningen utan under hela resan. Hon skötte sig super i transporten, när vi kom in i ridhuset och hemresan! Vi har verkligen hittat oss en ny stjärna. Ikväll är det träning igen och upplägget blir nog densamma som igår. Bara att försöka hitta lugnet och att hitta varandra!

Likes

Comments

Imorgon är dagen äntligen kommen! För imorgon är det tisdag och tisdagar innebär träning för Gunilla. Jag har längtat så mycket! Ska bli jätte kul att höra vad hon tycker om Comtes. Och även att få komma igång med träningarna igen. Det känns som att det var hundra år sedan jag tränade senast. Men imorgon är det ju då dags. Jag kommer uppdatera er imorgon om hur det gick!

Comtes och jag är taggade till tusen!😋

Likes

Comments

I lördags var vi ju iväg till strömbergsgård och köpte in allt som var behövligt till hästarna. Vi fick verkligen med oss hur mycket som helst hem! Mestadels var det täcken, både inne, ute och även liners. Vi har precis börjat med att använda liners till våra täcken. Och vi bara älskar det! För er som inte vet vad liners är för något så är det ett system som horsewear använder sig av. Man har ett "grundtäcke" tex ett regntäcke. Sedan lägger man till ett fodrad liner (täcke) under grundtäcket, så blir det som ett helt nytt täcke som är mera foder i. Det är verkligen jätte smidigt. För då slipper man köpa massor av olika täcken av samma sort, det ändå som behövs är att köpa en ny liner. Och priset på en liner och ett helt nytt täcke är ganska mycket. Så det är något jag verkligen rekommenderar. Strömsbergsgård har alla möjliga täcken med detta system så för att komma till deras hemsida klickar du här.

Sen som ni ser på bilden så blev det 4 st back on track stallskydd, paddar, handskar och sen kommer vi till det absolut bästa(enligt mig!😉) vi köpte en lång vinter uhip jacka! Helt grym!! Har aldrig haft en sån varm och skön jacka, rekommenderas starkt!

Tack till bästa sponsorerna XL-bygg och självklart strömbergsgård!

Likes

Comments

I förrgår red jag i ridhuset och hade ett lite hårdare jogging pass. Jag kan inte kalla det för ett träningspass då jag bara red i drygt 20 min och det var väldigt basic! Sen har jag ju hoppsadeln så jogging pass passade in bra😉.
Hon var super duktig och jag blir bara mer och mer positiv för denna häst! Igår skrittade vi ut i mörkret tillsammans med Vilma. Hon skötte sig även där väldigt bra! Men idag ska vi till Strömbergs och shoppa allt som vi behöver till både QC och Comtes.

Likes

Comments