Igår var det ingen vanlig dag...det var nämligen förstå gången på drygt 10 år som jag satte mig upp på en ridskolehäst. Detta är för att jag ska kunna vara med på Niu träningarna fast jag inte kan rida min egna häst.

Jag möttes i stallet av en av dem fulaste hästarna jag någonsin sätt. Extremt omusklad och en väldigt benig häst i allmänheten. Dem berättade att dem hade svårt att få upp musklerna på henne, fast extra mat. Vilket syntes, men jag sadlade och tränsade. Satte mig upp och började rida runt i ridhuset. Jag och Gunilla pratade lite och la upp en "plan" inför passet. Och planen vart då att hon skulle bjuda fram till bettet. Alltså att jag skulle få ett fint sug i bettet och att hon skulle ha en frisk framåtbjudning. Och efter ett tag fick jag faktiskt det. Jag blev förvånad hur trevlig hon var att rida, och jag tyckte faktiskt att det gick riktigt bra. Det tyckte Gunilla också vilket var väldigt roligt.

Eftersom jag inte ridit sådär jätte många hästar var det en väldigt nyttig lektion. Ett stort plus att rida på ridskola är helt klart att du får rida många olika hästar och lära dig hur du ska rida varje olik individ.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Under gårdagen fick vi reda på att QC har fått en hovböld. Han hade riktigt ont häromdagen när han kom in från hagen. Som tur var så var det planerat att hovslagare skulle komma ut igår, tur i oturen visade det sig då vara en hovböld. Så nu är han omplåstrad och får stå och vila i boxen ett tag framåt.

Comtes fick igår ha på sig sitt älskade kandar som hon absolut hatar, men jag tänkte bara strosa runt i ridhuset så för att hon ska vänja sig vid det så tänkte jag börja ha på det lite då och då framöver. Hon blir tyvärr väldigt osäker med kandaret, jag får känslan av att hon blir lite rädd att jag ska rycka henne i munnen eller något liknande då hon backar av väldigt mycket. Så igår försökte jag bara ha ett lätt stöd och rida på framåt så hon ska vänja sig helt enkelt! Det kommer bli super när hon väl har vant sig!

Alla i stallet uppskattar när godiset kommer fram!😂

Likes

Comments

Det absolut svåraste för tillfället med Comtes är att hon ska jobba genom hela kroppen. Hon strävar hela tiden upp i formen och vill släppa i ryggen. Så just nu försöker vi fokusera henne på att vara rund i överlinjen och jobba genom hela kroppen. Det tycker hon är jätte svårt. Men oj så bra hon jobbar på ändå, Comtes är en riktig arbetsmyra. Desto mer man jobbat desto mer vill hon!

Så gårdagens pass var då målet att ha henne rund och genomsläpplig. Så jag jobbade mycket med att ställa igenom henne i hörnorna och göra mycket volter så jag verkligen känner att hon spårar och är lösgjord i formen. Därpå jobbade vi med mycket tempo växlingar just för att få en kvick reaktion, men också för att stärka henne så att hon inte bara skjuter ifrån med bakbenen utan att hon verkligen jobbar dem under sig. Jag jobbade kanske i 30 minuter tills jag kände att jag hade fått igenom det jag kunde i dagsläget.

Finaste Comtes!❤️

Likes

Comments

Mycket ursäkter på sistone för dålig uppdatering, men jag ber om ursäkt ännu en gång och lovar att bättra mig!

Jag kan iallafall glatt uppdatera er om att Comtes sår har läkt jätte fint, och den 27/3 är det dags för operationen. Så längre rider vi på och idag hade vi världens mysigaste ute ritt med båda hästarna. Vi har ett grustag bara några minuter ifrån stallet, så där var vi och klättrade och byggde lite muskler! Jobbigt tyckte dem båda men dem skötte sig så bra. Sen rid vi på grusvägarna och på lite stigar. Helt underbart! Det är jätte kul att träna, men att slå en mysig ute ritt, det är verkligen svårslaget!

Dessutom med sjöutsikt vid grustaget, hur bra kan man egentligen ha det?

Likes

Comments

Dagarna rullar på i samma mönster om och om igen. Det händer inte så mycket nytt hos oss just nu. QC sätts igång och Comtes joggas. Comtes sår ser iallafall jättebra ut! Det läker ihop riktigt fint vilket är så skönt!

Likes

Comments

Har äntligen fått börja rida Comtes lite. Mest jogging bara, men det är ändå så kul ändå! Igår skrittade jag och mamma ut med båda hästarna och red sedan lite i ridhuset så båda skulle få trava litegrann. Och idag fick QC vila då vi har bestämt att han bara ska ridas varannan dag. Men Comtes körde jag samma upplägg med som igår. Vi skrittade ut i det fina vädret vi hade på morgonen och sedan travade vi i ridhuset. Det som var det absolut bästa med att få rida igen var att hon var så lösgjord och mjuk fast hon stort sätt har stått i 3 veckor. Och det är riktigt skönt, det kändes som att det bara var att hoppa upp och fortsätta där vi slutade. Jag kommer ju dock bara kunna rida henne tills hon ska in på nästa operation. Men vi njuter så länge ändå!

Sedan vid 12 åkte vi till Enköping RK för att kolla på psg och Grand prix. Det var lärorikt och kul, och som vanligt bjuder domarna på procent som gör att man bara står och kliar sig i huvudet. Mutade domare?... nej givetvis var det inte så. Men ibland blir man verkligen chockad över procenten som en del ekipage får. Oftast är det åt det högre procenten men även åt de lägre. Just idag var de ett ekipage (som jag tror att de flesta i publiken håller med om) fick på tok för höga procent. Men vad vet jag, dem har säkert sina skäl till varför den fick de, och dem skälen hade jag gärna vilja vetat!😉överlag var det väldigt roligt att titta på i alla fall!

Likes

Comments

Igår hade vi en riktig myskväll i stallet. Jag var då sjukt trött innan jag kom till stallet, men direkt man kommer dit så får man som ny energi. Helt underbart!

QC reds igår i drygt 40 min och travades i 5. Han var jätte pigg. Men samtidigt har han 0 framåtbjudning...så man får vara väldigt aktiv med skänken när man rider honom, haha,

Comtes släppte jag i ridhuset så att hon fick springa av sig lite. Och hon sprang som aldrig förr! Det gick i 120 när hon sprang runt där! Så härligt med en glad och en pigg häst!

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka efter ett lite förlängt lov. Jag hade hoppats på att kunna skriva hur bra allting är med Comtes och att stygnen är borttagna och såret har läkt jättefint. Men tyvärr är det ju inte riktigt så. Det har varit hudflikar som inte har fått tillräckligt med blod vilket har gjort att huden har dött. Så igår var vi inne på Strömsholm och tog bort den största hudfliken runt övre delen på näsan. Det är inte alls snyggt och vi ska in på en plastikoperation efter att huden har fått vila och läkt ihop som den är nu. Sen ska dem då gå in och snygga till det. Jag gillar flytet vi har just nu...

Hur såret ser ut nu. Dom valde att bara skära bort de döda för att sedan låta såret läka ihop sig själv utan några stygn. Som tur är så ser det väldigt fint ut iallafall.

Likes

Comments

Nu är det en vecka sedan Comtes gjorde illa sig. Det ser ganska bra ut. Det är en flik inne i näsan som har blivit infekterad och inte riktigt vill sammarbeta med oss. Så i förrgår fick Comtes första antibiotika kuren. Och jag tycker faktiskt att det redan nu har blivit lite bättre!

Det är många som har undrat hur det blir med ridningen. Och det är så att hon kommer få promenera för hand tills stygnen är borttagna. Jag vet inte om det är så att man kan rida fast stygnen är kvar. Efter som såret egentligen inte är i vägen för tränset. Men vi väljer att promenera henne för hand, då de verkar vara det snällaste alternativet för henne!

Sen har jag ju helt glömt bort att skriva hur det är med QC. Han är inte längre halt!! Utan han hade två veckor där han var ofräsch sen så var det bra. Så vi hoppas att det var en sträckning. Men vi vet ju inte heller om det är så att han inte klarade av igångsättningen. Men vi skrittar iallafall nu och ska snart börja trava.

Nu blir det är ganska rörigt inlägg...men jag kommer ta ledigt från bloggandet den här veckan om det inte är så att jag jätte gärna vill göra ett inlägg. Den här veckan har jag nämligen sportlov och jag känner verkligen att jag behöver en paus från alla måsten. Så vi ses helt enkelt nästa vecka!💪🏼

QC och Comtes är bara för söta mot varandra. QC vill bestämt tvätta såret på Comtes(vilket han inte får för oss)! Men det är så härligt att se QC ta hand om Comtes, speciellt då han oftast inte tycker om andra hästar sådär jättemycket.

Likes

Comments

Trots omständigheterna är Comtes väldigt pigg och glad! Såret ser ganska bra ut, hon tycker det är väldigt svårt att låta bli att klia på det. Vi har promenerat med henne senaste dagarna så hon får röra på sig litegrann. Men som tur är så får hon gå i hagen som vanligt (bara hon inte kliar sig!!).


Sen har jag äntligen lite bilder att dela med mig utav från tävlingen i helgen.

Vilken stjärna❣️

Likes

Comments