Header

Min goda och snälla vän Amanda fotade mig och Duchesse i lördags när vi red våran första 1m tillsammans.
Visst är vi fina? Speciellt hästen....

Världens bästa, finaste tjejen. Som alltid gör sitt yttersta!

Likes

Comments

Hej Tisdag! Hur mår vi idag?
Alldeles utmärkt faktiskt. Värken börjar gå ur kroppen och det är ju skönt!
Kan väl börja med att berätta att jag var i stallet nästan 40 timmar i helgen... Så dom närmsta dagarna kommer jag vara aningens trött skulle jag kunna gissa på!

Vi (Högbo Rk) hade ju tävlingar i helgen som var, regionala och nationella hopptävlingar. Och hit, till lilla Sandviken, kom det ekipage från alla möjliga olika håll i Sverige. Det är roligt! Men vi har ju alltid haft populära tävlingar med tanke på våran anläggning. Vi kan i princip ta hit hur mycket folk som helst 😃 Väldigt kul.
Men liite jobbigt också, långa stora klasser. Stod funktionär alla klasser i helgen förutom dom jag red själv. Helt slut i både kropp och själ, men värt det, det var det. 100%!

Även jag hann ju tävla lite också! Och helt klart godkänt resultat även fast vi inte hade resultatet med oss riktigt.
Men min tävlingsplanering detta året har iallafall gått precis enligt planen. Och jääklar vad vi utvecklats tillsammans sedan våran första tävling i Mars. Helt sjukt egentligen, utvecklingskurvan har gått rakt uppåt! Ska lägga upp film från våran första tävling tsm till den senaste (den förra tävlingen, för fick TYVÄRR inte någon film på våra starter i helgen)

95 cm i lördags, 5fel : Hon var pigg, väldigt framme och glad på livet som vanligt. Hoppade fantastiskt, men blev lite skrajsen till näst sista hindret. Första gången på väldigt många månader hon tittar på ett hinder, och det var en orange planka som man målat dit svart mönster på som hon inte sätt förut. Och det tänkte ju inte jag på när jag först red in på banan, hade ju kunnat visat henne det, men nu blev de som de blev. Hon tittade till och stannade, men hoppade fint sen. Resulterade i 4 fel på hinder och 1 fel för tiden.
Jag är iallafall nöjd. Hon var superfin och bjöd på en fantastisk känsla.

100 cm i söndags, 9 fel: Samma sak här, hon var pigg, väldigt framme och glad på livet som i vanlig ordning 😉 Visade inga tendenser till trötthet direkt haha..
Men! De var ju debut, var lite osäker när jag kom in på banan då hon inte visade sin bästa sida på framhoppningen.
Men som vanligt så släpper allt väl inne på banan. Hon hoppade även i denna klass som den stjärna hon är. SUPERFIN. Bra läge och bra distanser in på varje hinder förutom 1 då det var en lite trång tillbakasväng och hon var lite stark och det blev lite väl snävt. Så vi fick även här ett stopp på ett hinder, helt och håller mitt fel. Kom om igen med bättre väg så gick det bra. Sen fick vi med oss en bom in i kombinationen då vägen blev liite svajig.
Även här väldigt fina språng, runt och fint, nästan så man blir urhoppad ur sadeln.. Bra framåtbjudning, vilja och glädje. Höjden är inga problem, allt kändes väldigt lätt. Så det känns sjukt bra. Och herregud säger jag bara, vilken otroligt härlig känsla hon ger. Helt lyriskt.
Älskar den hästen så otroligt mycket. Hon gör alltid sitt yttersta för sin ryttare.
Och nu känns det verkligen som att vi är ett Team tillsammans. Vi är 1!!

Det var även årets sista tävling. Nu ska vi bara mysa och träna inför nästa säsong. Stärka upp högersidan som hon är svag i, träna galoppombyten och styrka över lag. Ska bli kul!
Nästa söndag hoppar vi Pay & Jump hemma, blir 90cm & 100cm, endast för rutin och bli mer säker och starkare.
Känns hur kul som helst. Sjukt taggad inför nästa år.
Dags nu att sätta sig ner och planera lite tävlingar!
Älskade häst, världens bästa Duchesse!

Nämnde där uppe att jag skulle visa lite jämförelse mellan min och Duchesse första tävling och den senaste. Så här kommer det lite filmer, som ni förmodligen sett tidigare. - Men nu får ni lov och kolla igen 👍
Vad tycker ni? Visst är vi finaaa? 😍

Film från våran första tävling tillsammans, 25 Mars 2016 👇

Film från förra tävlingen (har inte film från i helgen, som sagt..) 30 Oktober 2016 👇

Varsågod för ännu ett långt inlägg, vi hörs, kram!!

Likes

Comments

Goddag måndag. Hur står det till?
Med mig är det bra iallafall, men trött. Otroligt trött efter helgen som var.
Men vad gör det om 100 år? Det var värt det, varenda sekund. Trots att det var väldigt påfrestande ibland.
Men de kan vi ta i ett annat inlägg då jag ändå tänkt summera mina dagar + mina 2 starter inkl min och Duchesse debut i 1 meter!😊

Tänkte säga de, att jag länge letat efter ett par stövlar då min nuvarande kan haverera vilken sekund som helst. Det känns som att dom fyllt sitt syfte till fullo och gjort sitt.
Världens bästa ridstövlar om man frågar mig! Tretorn Advance! Dom har ju haft sin storhetstid och det är inte ofta man ser dom nu för tiden, men jag har mina kvar ännu, efter snart 5 år haha! Helt sjukt ändå att dom hållt så pass bra som dom gjort genom åren.
Men nu börjar snörningen släppa lite, dragkedjan börjar kärva lite och dom är lite nedgångna. Men kommer bannemig inte slänga dom, för ÄN fungerar dom. Men det är dags för ett par nya.
Och som tidigare nämnt har jag letat länge efter ett par ridstövlar. Dock så har jag alltid velat haft ett par stövlar från Antares. Men insåg sen att min plånbok inte är tillräckligt tjock för att investera i ett par stövlar för 7.000.

Så jag vidgade mina vyer och slog ned ögonen på ett par Alex's Boots och har bestämt mig för dessa:

Sjukt snygga stövlar med bra kvalité enligt recensioner. Och prislappen är inte billig, men den ligger inte på 7000 iallafall 😉 Ska måttbeställa dessa så blir det kalas!
Vad säger ni? Snygga va? 😃

vi hörs sen!

Likes

Comments

Hej och god eftermiddag!
För det första så är det skönt att jag äntligen "tagit tag" i bloggen lite.
Den har kommit lite väl utanför radarn ett tag. Minns när man bloggade för HorseWorld och man var portalens mest lästa blogg? Haha jaa de var väl tider det.
Men nu är ju det lite andra tider minst sagt. Men vad gör det, de blir väl bara bättre och bättre eller??

Kanske, kanske inte.
Men! Iallafall, ämnet idag är väl självförtroende. Något jag aldrig riktigt fått tagit på ordentligt. När det kommer till det övriga livet utanför hästarna så har jag på något sätt alltid varit mer eller mindre lätt utsatt och lätt att trycka ner. Aldrig varit populär eller den "man vill hänga med" förens i senare dar man skaffat sig en hel hög med underbara vänner som uppskattar en och accepterar en för den man är. Och det har gjort att jag sett ner på mig själv, inte lika bra och inte lika mycket värd som andra? Who knows.

När det kommer till hästarna och ridningen så har det varit liite annorlunda än det "övriga livet". Redan från början har jag varit en tuff liten ridtjej med skinn på näsan. Varit överlag väldigt duktig och, trots att alltid ha varit ridskoleryttare, på något sätt lyckats någonstans och tagit mig framåt. Om jag stannar där jag är just nu, det är ju oklart och om inget annat så visar det väl förr eller senare.

Och vad jag kan säga om mig själv är ju att jag har världens största hjärta, alltid gått in helhjärtat för min ridning, hästarna. Och på något underligt sätt har jag alltid fastnat för dom mest udda hästarna om man får säga det så. Och det roliga är väl, att jag har aldrig någonsin gett upp. Oavsett hur svår hästen varit.
Och det har varit så också att dom ponnyer jag ridit genom åren är dom hästarna ingen annan egentligen velat träna eller tävla vilket inneburit att jag tagit initiativet.
Och "problemet" har väl varit att dom jag ridit, tränat och tävlat inte velat riktigt. Som Wille tillexempel, han hade kapaciteten men var väl lite av den lata hästen och vela inte lika mycket som mig.

Vilket gav mig ett lite sämre självförtroende iom att det aldrig riktigt gick vägen på tävling. Som alltid med tidigare ponnysar.

Och om man jämför lite med nu, så är det så sjukt stor skillnad. Idag sitter jag på världens bästa häst, hon har själv ett fantastiskt självförtroende, vilja och kapacitet.
Men problemet kvarstår att det fortfarande gnager i bakhuvudet att det aldrig gått riktigt bra förut med tidigare hästar.
Och nu när jag sitter på en sån fantastisk häst som jag gör har jag istället blivit lite halvt feg.
Något jag måste träna bort. För hästen kan, hästen vill, höjden är inga problem för henne. Bara jag som nu måste skaka av mig tidigare erfarenheter.

Bygga upp självförtroende , och god bit påväg är jag ju. Har alla förutsättningar, bra utgångsläge.
Är lite nervös inför helgen då jag och duchesse startar 95cm lördag och 100cm söndag..
Hon har inte tävlat 1m innan.. men, det kommer nog gå bra.
Jag tar inget för givet och dör inte om vi inte blir felfri i samtliga klasser.
Jag sätter in det på rutinkontot. Och kul det ska vi ha! Hejaaa!!


Lite halvt oklart inlägg, men ni kanske förstod ändå? 😅 hoppas det iallafall, haha ☺️

Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ska äta lite. Sen ska jag ut i yrvädret med mina kära vänner och iväg å grilla lite. 😇 ha det bra !

Likes

Comments

Allt här i livet handlar ju egentligen om pengar. Vi jobbar ihjäl oss, går in i väggen, blir utmattade, blir hjärntrötta. Hamnar på botten och har inget annat väl än att bara klättra upp och ta sig till ytan igen.
Jag är ju någonstans där emellan, någonstans där hjärnan aldrig vilar, den går på högvarv och pressen att lyckas och leverera bra siffror finns där och gnager på en heeeeela tiden.
Någonstans är jag, väggen, utmattad, hjärntrött, botten? Jag vet inte.
Jag vet iallafall att samtidigt som lättnaden gick ur kroppen på mig, så föll en stor press på mina axlar.
Och den jagar mig. Men vad ska man göra? Det är bara att fortsätta kämpa. Även fast kroppen och hälsan snart ger vika.

Märks så himlahimla bra, särskilt nu i helgen då jag sov 12h mellan fredag och lördag, att jag är så grymt slut i huvuet. Och när jag vaknade vela jag inget annat än att bara vända mig om och fortsätta sova. Notera att jag vaknade 14.00.

Lösningen för mig är, att börja slappna av mer. Gör så gott jag kan när jag sitter på kontoret, gå och lägga mig i tid så hjärnan får vila. Gå upp i tid så jag hinner få i mig frukost och eventuellt kaffe innan jag, som alltid, stressar iväg till jobbet.
Varje morgon blir allt värre och värre, går upp senare och senare och hinner knappt kolla mig själv i spegeln innan jag seriöst springer till bussen för att komma till jobbet innan klockan slår 09.00.
Jag får börja där, för att underlätta resterande dag.
För hur bra är det då att varenda dag starta dagen med stress? Hjärnan kokar.

Det som räddar mina vardagar nu för tiden är musik och hästen såklart.
Stallet är det enda stället jag verkligen kan slappna av och inte tänka så mycket på livet.
På hästryggen tänker man inte på något annat än just häst och nu.
Återigen så är det dom där fantastiska hästarna som räddar mitt liv.
Evigt tacksam.

Världens finaste Duchesse!
I kväll ska vi träna och vässa lite inför kommande tävlingar i helgen. På lördag startar vi 95, och debuterar 1m på söndag.
håll tummarna för oss!!
kram

Likes

Comments

Hej!
Jag måste lova att sluta lova saker...
Senast jag bloggade var i den 17 September?? Och då vid något tillfälle så looovade jag att jag skulle börja blogga igen? Och sen gick det en hel månad, och nu är det det November och vart FAN (ursäkta språket) har tiden tagit vägen?

Ja vad har hänt då? Allt, eller ingenting?
Tills idag har det varit lite oklart kring jobbet men nu vet jag att gör jag det jag ska så sitter jag kvar på min position. Så keep up the good work, vara glad och börja tro på mig själv. För förmodligen så är det fler än vad jag tror som tror på mig.

Meeen annars är det bra. Börjar dock känna av en enorm inre stress, lite halvt utmattad. Får ibland 4-5h sömn per natt och är helt borta i huvudet. Jag skulle ärligt behöva några dagar (veckor) ledigt och bara sova och återhämta. Men, det har man inte tid med!!!!
Men annars är det faktiskt bra.

Jag och Duchesse fortsätter kämpar hela tiden, och sen senast jag bloggade har jag hunnit med att tävla 2 gånger, haha.. En gång på grannklubben och en gång hemma, senast i söndags faktiskt. Då vi knep den första nollan i 90 cm! Sjukt kul. Träningen går framåt, utvecklingskurvan fortsätter gå rakt jämt uppåt, även fast det är mycket kvar så har vi kommit riktigt lång på vägen.
Jag har börjat ridit ordentligt nu och inte bara åka med, som det i princip varit förut. Men när en sak har börjat släppa så är det alltid något annat som dyker upp till ytan man måste bli bättre på. Men så kommer det alltid vara, man är ALDRIG full-lärd eller så.

Men det känns bra iallafall. Duchesse är världens bästa häst. Älskar henne så grymt mycket..
Rider henne fortfarande måndagar och lördagar, och senaste veckorna har hon gått ganska mycket så nu i helgen får hon vila från hoppning och mysa lite i ridhuset och jobba lite på marken istället och stärka den där nedrans högersidan.
För nästa helg (v.45) är det hemmatävling igen och vi hoppar 2 klasser. 1 klass lördag 1 klass söndag. Och!! Dubut i 1 meter, ska bli spännande, minst sagt. Ska nog inte vara några större konstigheter, vi rider fortfarande i avd B för att inte hetsa upp och göra det svårt för oss. Har ju tuggat 80-90 nu hela året på tävling och hemma på pay & jump, och heller inte heller hoppar så mkt högre än 1m-110 på träning heller. Behövs egentligen inte, för det är inte höjden som är problemet. Utan det är 'allt' annat ;)
Men nu är det dags att spänna bågen lite, våga lite till och testa lite. Sjuk spännande!
Efter sommarvilan har hon dessutom blivit mer häst. Mogen i sig själv, vuxit och är positiv och glad hela tiden.

Nää finns sååå mycket att säga om älskade Duchesse, hon är verkligen en "one of a kind". Speciellt litet fuxsto dedär. Men så underbart snäll är hon och vi är verkligen ett team nu och jobbar tillsammans på samma nivå, känns så sjukt bra.
Tråkigt är väl ''bara'' att hon är ridskolehäst och att man är fattig....

Meeen jag har ju turen som får rida och utvecklas med denna häst. Potential, huvud & mod, det har denna tös.

Tänkte slänga upp videon från starten vi gjorde på grannklubben och starten vi gjorde nu i helgen..
Sån stor skillnad på min ridning, även fast det inte är såå långt mellan tillfällena.

Vad tycker ni? Vi är väl inte världs-sämst? 😄

Här ovan var ifrån 25 September

Här ovan är ifrån nu i helgen, 30 oktober


Kan säga att vi hade en väldigt dålig dag där i september, men jag red även som en kratta då och var inte så schysst.. Men för att jämföra, så är det ca en månad mellan tävlingarna, och redan stor skillnad.
I söndags var hon superfin, våran bästa runda hittills även fast hon blev superpigg och superstark, så var hon jätteglad och hade vilja och gjorde uppgiften.
Världens finaste fux!

Och äntligen knep vi dendär jäkla nollan i 90c,. Så skönt

Likes

Comments

Hej! Idag var jag upp till stallet i vanlig ordning och tränade lite med Duchesse. Hon var pigg och glad!!
Vi gjorde egentligen inget speciellt utöver det vanliga. Lösgörande arbete i båda varven och hon var fin, lite pigg kanske, men hon lyssnar och tar till sig hjälperna jättebra.

Jobbar nu för tiden mycket i galopp och hitta en jämn rytm och balans. Förut innan jag började rida henne så fanns varken balans eller styrka till att någonstans gå i form och på långsidorna i höger varv vela hon gärna byta till vänster galopp, då hon är starkare i den vänstra sidan. Och så är det fortfarande att hon är starkare i den sidan, men är mycket mer balanserad och orkar i höger varv också. Bara att fortsätta träna så sitter det som ett smäck snart!

Så småningom här ska vi börja träna lite galoppombyten har jag tänkt mig. Hon byter jättefint över hinder och så, men har lite svårt att byta på backen. Men hon är lättlärd, positiv till arbete och är alltid glad och snäll. Så det ska nog inte vara några som helst problem tror jag :)
Hon börjar bli väldigt väldigt fin nu, finslipa på detaljer och stärka mer. Hon är grym, och kommer bli så fantastiskt bra!!

Sen är hon också den ultimata ridskolehästen också, även fast hon skulle bli så himla himla bra som privathäst så gör hon sitt jobb som ridskolehäst otroligt bra.
För det första är hon en sån sjukt snäll individ, hon skulle inte göra en fluga förnär. Sen anpassar hon sig efter vem det är som sitter på ryggen. Lyssnar otroligt bra och litar på sin ryttare. Gör aldrig hyss även fast hon ibland kan ta till sin "fuxsto" eller "stosida" och låtsas vara rädd för saker och ting hon sett och gått förbi en miljard gånger tidigare.. Så är hon världens snällaste. Hon skulle aldrig någonsin börja bocka eller göra nånting för att skada sin ryttare. Sen får man ha i åtanke också att hon inte är så gammal, hon fyllde precis 8 år 😁

Näe, Duchesse är egentligen inte bara den ultimata ridskolehästen, utan den ultimata hästen. Hon blir som man formar henne, gör som man säger, är som en liten hund ibland och följer en vart man än går och lyssnar otroligt bra till rösten.
Hade jag bara haft råd, så hade hon varit i min ägo för länge sen. Men tyvärr är ju ridning en väldigt dyr sport.. Men det är värt det.
Ska ta och skaffa mig ett jobb med mer betalt, så är vi snart där, kanske.....

Likes

Comments

Jag nämnde lite kort i förra inlägget att jag var i Norge förra helgen. Och vad gjorde jag där då? Jo jag var där på Gatebil med min vän Sara och hennes pojkvän.
Vi var i Rudskogen som ligger strax utanför Rakkestad, ca 1 timme från gränsen och 2 timmar från Oslo, ungefär.
Gatebil är en stor bilfest kan man väl säga. Bilar dag ut och dag in, mycket drifting, mycket kval, tävlingar osv. Och jag, naturligvis, satt med kameran i högsta hugg. Fick ca 1400 bilder men tror knappt 50% av bilderna blev bra.. Haha.. Kan bero på att kameran börjar bli till åren, blivit lite oskarp, men sen också så hade jag inte bästa utgångsläge att fota på. Men en del foton blev ju rätt okej.
Eftersom jag sitter på jobbets dator har jag inte tillgång till originalbilderna, så importerade dom bilder jag lagt upp på mitt instagram-konto. Därav ett lite mindre bildformat och sämre kvalité. Men det får duga för stunden.. :)

Jag är över lag nöjd med resan. Resan dit och hem tog ett tag dock.. Vi bodde ju i husvagn, och som ni vet får man köra max 80km/h med husvagn bakpå. Så hemresan tog närmre 9 timmar 😁 Men men, vi åkte ju genom hela landet. I och med att vi bor i Gävle (Sandviken). Ser ni på en karta så är det verkligen genom hela landet vi åkt.
Så det blev en liten roadtrip dedär. Men kul som fan hade vi iallafall, och det är väl det som är huvdsaken, ellerhur? :)

Men nu är det tillbaka till verkligheten igen och lite förändringar har skett. Jag nämnde ju i något tidigare inlägg att jag fått byta projekt från ACE Försäkringar till Vattenfall Elavtal, nu är jag, för tillfället, tillbaka på ACE försäkringar igen.. Om någon vecka öppnar vi upp ett nytt projekt inom Bank och Finans, som jag ska vara med och starta upp. Det ska bli spännande, men ska denna gång försöka att inte ha så höga förhoppningar.. Man vet aldrig hur det slutar. Men man kan ju alltid hoppas på det bästa, naturligtvis.
Annars så har denna vecka gått relativt fort faktiskt. Vilket är rätt skönt!!

Nää nu måste jag fortsätta jobba här.. Ska ni göra någonting roligt i helgen eller är ni lika fattig som mig? 😂

​Rudskogen raceway

Likes

Comments

God morgon mina vänner.
Ooom det ens är någon som är här inne och läser, haha!
Nä, sak samma. 😄
Vad gör jag då? Just nu sitter jag på jobbet. Men får inte så mycket samtal i lurarna, antar att svenska folket ligger och sover såhär dags. Det skulle jag gjort iallafall om jag kunde. Men nu är man ju, så att säga, vuxen. Plikten kallar liksom. Inte så mycket att göra åt, man ska ju jobbar bara 45 år till...
Jobbar 8-17, sen vet jag inte vad resten av dagen bjuder på. Det enda som är spikat denna helg är iallafall att Duchesse ska ridas igenom imorgon och få jobba lite. Och på söndag ta in hö.
Roligt liv jag har! :)
Men först ska jag försöka ta mig igenom denna dagen utan mentalt sammanbrott.

Köpte förresten en ny jacka här i veckan som jag fick hem igår. Älskar den! BikBok sätter verkligen stil på min smak. Har numera halva garderoben från bikbok och andra halvan från Vero Moda.. :)

//Tryck här för att komma till produkten//

Kom på också när jag såg denna bild att alla plagg jag har på mig på bilden, inklusive glajjorna är från Bikbok... :)

-
-
För övrigt så går det framåt med ridningen, men i måndags va Duchesse lite överallt och ingenstans.. Haha, i och med att hon fick stå hela förra helgen, då jag var i Norge tors-sön så var hon en bomb i måndags... Men det är lite det man får räkna med. :) Det är tur att hon är snäll.. Hon är genuiint snäll, är inte ens busig. Blir bara väldigt pigg och glad. Med öronen spikrakt framåt.. :)
Älskar verkligen den hästen! Och nästa vecka ska vi åka till Gävle Fältrittklubb och hoppa en klass. Bara för rutin och en till nolla. Sen är det 2 hemmatävlingar innan året är slut, och planen är den att debutera 1m innan årsskiftet. Låter som en ganska okej plan va?
Här har ingenting skyndats, utan bara tagit det i sin takt med bra träning. Tror detta kan bli skitbra faktiskt..


​Nu är det dessutom också september vilket innebär att jag blir mer tant nästa vecka.. 21, vilken ålder alltså. Nu vill jag stanna i åldern....

Likes

Comments

Hallådär!

Nu har laddaren jag beställde förra veckan kommit, äntligen.
Kostade mig runt 300, så inte så farligt dyrt :) Hade jag köpt en ''äkta'' laddare från Apple hade det gått på 500kr mer..
Men så länge inte datorn kortsluts och laddaren fungerar så är ju jag nöjd! :)

Jaha, annars då? Denna veckan har varit otroligt lång. Känns som den varit minst dubbelt så lång.
Men det är tack vare det som hänt under veckan naturligtvis. Fullt upp på jobbet varje dag 8h i streck, förutom på dom få 15-mins rasterna, enda tiden man kunde slappna av lite 😁
Utbildning måndag, 3 prov tisdag, ons-fred börja ringa.
Låter lättare än vad det är, kan väl säga att det var sjukt utmattande. Mycket att lära och ta in. Hoppas att allt smälter in nu under helgen undermedvetet så det mesta sitter på måndag igen.

Men inge mer om de nu!!
I måndags var det hoppträning igen, äntligen kommer den rutinen tillbaka 😍
Duchesse var jättefin, väldigt explosiv men börjar bli mer och mer reglerbar 😨 Förr var det lite av eller på, aningen eller, haha. Men det där perfekta mellantinget börjar vi hitta nu iallafall. Där hon lyssnar, är framme, och går att reglera lätt.

Just nu sitter jag fortfarande i morgonrock men ska strax byta om till ridkläder och åka ner till klubben och trimma Duchesse en stund 😄

På återseende 😘

Likes

Comments