Detta är slutresultatet.

Etos: Företagsloggan

Patos: Bilden, tanken är att den ska väcka lite oro

Logos: Texten, till för att övertyga

Målgrupp: Främst Killar men även tjejer ska kunna förstå budskapet

Avsändare: keycode


Likes

Comments

Jag hittar ingen bild på reklam bilden som inspirerat mig, det är iallafall en reklam affisch av Keycode och de gör reklam för deras överfallsalarm, pepparspray och man får ett linne på köpet. På denna affischen är det en tjej som springer ute i skogen och jag har valt att ändra könet och plats. Det var även lite anledningen till att jag inte gjorde en tjej affisch med då jag gör en bild som matchar och kompleterar deras redan befintliga marknadsföring.

Likes

Comments

Jag har varit ute och fotat min bror som har ställt upp på att vara modell och även fotat gränden upp till skolan på morgonen när det var mörkt ute. Jag har valt att bara göra en av affischerna då det blev lite stressigt då det tog lite tid innan jag hittade en dag som passade att ta kort på.

Likes

Comments

Idag på lektionen hade jag och de jag satt med en diskussion om våldtäkter och övergrepp m.m och varför detta händer och om män är utsatta på något sätt. Så jag har nu bytt idé, jag vill göra en reklam för överfallsalarm och belysa det problem att alldeles för många tjejer är rädda för att gå själva på kvällen osv. Men! jag vill även visa att killar kanske inte alltid är så säkra när de går ute. Så jag tänker göra två affischer för att visa detta. Jag har en tydlig ide om hur de ska se ut men jag har tänkt mest på vad jag ska skriva. Jag vill liksom förmedla att det inte borde vara ett krav för en tjej att ha ett alarm eller pepparspray för att kunna känna sig helt trygg. Men även att det borde vara okej för killar att ha detta för att kunna känna sig tryggare. 

Jag kollade mycket i en bok med statistik över misshandel, övergrepp och räddsla för att utsättas för övergrepp. Statistiken visar vad kvinnor och männ har svarat.

Likes

Comments

​Först så tänkte jag belysa att när kvinnor utför någon typ av sport eller liknande så blir det inte alls lika uppmärksammat som när män gör det. Även när de är på samma nivå. Jag tänkte då visa med hjälp av spegeln och strålkastarn visa att tjejer kan mer än att bara vara söta

Likes

Comments

​Jag tyckte att vi istället skulle göra "huvudpersonen" i färg istället eftersom man tydligare skulle förmedla vad som är verklighet och tankar. Jag tycker man får en feeling av att det svart/vita är det man känner på insidan och det färgglada är hur man ser ut för andra. 

Vi tog även en till liten bild, den ville jag skulle visa att man ofta pushar iväg folk som står en nära och hellre vill vara själv när man är deprimerad. 

Sen kom idén om orden och meningarna, kom då vi tyckte att bilderna inte räckte till. Orden ska vara de negativa tankarna som faktiskt trycker ner en och små bilderna resultatet av orden och stora mitten bilden hur man döljer tankarna för omvärlden.

Likes

Comments

Jag hamnade i grupp men Vanessa och vi fick orden frisk och sjuk. Vår första tanke var sjukdomar typ cancer och förkylningar kontra att vara frisk, sporta och ta hand om sig själv. När vi sedan spanade vidare på vad frisk och sjuk egentligen kan vara kom vi på att sjukdomar inte behöver vara fysiska utan kan även vara psykiska. Så vi valde att försöka förmedla psykisk hälsa/ohälsa i vårt verk, sjukdomar som inte alltid syns eller märks.

Vi ville jobba med fotografi så vi valde att ta liknande bilder av varandra där en förmedlade psykiskt välmående och en sjuk person. Jag gör "sjuk" bilden av Vanessa.

Konstnärs duon vi valt att inspireras av är Pablo Picasso & Georges Braque. De hade väldigt bra samarbete och de diskuterade och gav varandra feedback. Sedan kollade jag på bilder på deras individuella verk, picassos bilder är mycket mer färgglada och Braques är mer bleka och dystra. Så vi beslutade att ha en av våra bilder i färg och en i svart/vitt.

Idag har vi tagit två av bilderna och min bild ser hittills ut såhär, vi ska ta flera små bilder som man kan klippa in.

Likes

Comments

Vi fick orden Mjukt och hårt.

Vi brainstormade lite och vi tänkte ganska snabbt på kontraster. Då mjukt och hårt verkligen är varandras motsatser, de är som svart och vit. Jag kom då på att vi kunde göra Jing och Jang med mjuka och hårda material vi hittar i skogen. Det är även en cirkel som vi lärde oss under genomgången är en väldigt harmonisk form och väldigt tilltalande.

När vi börjar gå runt inne i skogen börjar vi leta plats och material. Vi hittade några rötter i marken som tillsamman bildade en cirkel om man använde fantasin lite grann. Vi valde att använda detta som grund mall som redan fanns från början.

Vi valde att använda mossan som det mjuka i verket, och bark som det hårda. Bredvid cirkeln vi valt att göra vårt verk så fanns det massa grenar som vi valde att använda som en ram, detta gjorde att mittpunkten, jing och jang, blev mycket mer centrerat och cirkeln fick mer fokus vilket ledde till ett mycket kraftfullare intryck.

Vi gjorde även det hela till en stop motion film. :)

Min insats var främst att ta korten till filmen och hämta barken, samt stå och ge direktioner till de andra från en högre plats där man fick ett bättre helhetsintryck. Vilket i sin tur gjorde att resultatet såg bättre ut uppifrån. Jag kom även med ideén.


Likes

Comments