View tracker

Igår var det återigen dags för den årliga Kontaktia dagen som är ekonomernas arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle. På dagen var det mässa där man kunde mingla med olika företag och nätverka. Mässan avslutades med en inspirerande föreläsning av Per Holknekt, som har upplevt en hel del i sitt liv. Han har grundat en massa bolag bland annat Odd Molly och Svea, han har varit skateboardproffs men han vet även hur det känns att förlora allt och han har varit uteliggare en period i sitt liv. Han gjorde en sån personlig föreläsning som var väldigt gripande och som verkligen fick en att bli lite känslomässig.

Dagen avslutades med bankett på Engeltofta med trerätters middag, prisutdelningar och sen ett eftersläpp med liveband och dans tills fötterna värkte. Helt klart en av höjdpunkterna på året när man pluggar till ekonom i Gävle skulle jag vilja säga!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

En något sen uppdatering men så kan det vara när det är fullt upp med allt runt omkring. Helgen den 18-20 november spenderades i huvudstaden med min fina vän som har flyttat dit. Så glad för hennes skull då hon har flyttat dit och hittat en utbildning som hon trivs med och så skönt för mig att komma iväg och bara koppla bort allt för en helg. På fredagen hade vi en tjejkväll och gick ut och drack drinkar och pratade ikapp om allt som vi missat nu när vi inte kan ta en kaffe ihop en gång i veckan. På lördagen så var killarna med så det blev en dubbeldejt, vi var ute och åt god mat och tiden bara flög förbi. På söndagen var jag och Jesper förbi Mall of Scandinavia på vägen hem till Gävle igen. Vet inte riktigt vad jag tycker om det stället, det var väldigt stort och det hade ganska många bra butiker men tror jag hellre shoppar utanför en galleria. Men sammanfattningsvis så var det en väldigt bra helg.

Det som har hänt sedan den helgen är massa skolrelaterade saker, en utbildning om personligt varumärke och sen en middag med en gammal vän från gymnasiet som jag inte träffat sen i somras, så kul!

Likes

Comments

View tracker

Denna vecka har gått med snigelfart, kanske för att jag har gått och längtat alldeles för mycket till denna helg. Ska äntligen ta mig till Stockholm för att hälsa på min fina vän som har flyttat dit, ska bli så kul!

Även fast veckan har gått långsamt så har jag ändå gjort lite roliga saker, bland annat haft en mysig dejt med Jesper. En annan rolig sak var gästföreläsningen som vi hade igår. Om jag säger "makes people talk" vilket varumärke tänker ni på då? Sug på den karamellen ett tag innan ni läser vidare!

Gästföreläsaren var Bruno Ahlqvist som ligger bakom just "makes people talk" som är Läkerols slogan. Han hade mycket intressant att berätta om just marknadsföring så det blev en bra start på den nya marknadsföringskursen. Jag har aldrig tyckt att marknadsföring har varit lockande med alla olika teorier men när Bruno stod och pratade om det så måste jag säga att det blev mer och mer intressant. Men jag antar att det är så det blir när man får lyssna på nån som verkligen brinner för något. Jag vill också känna samma passion till mitt framtida yrke!

Likes

Comments

~ Inspirationscollage från Tumblr

Hösten är en årstid som jag har en slags hatkärlek till. Själva tanken på hösten är ju lockande, löv som ändrar färg, mörkare och mysigare kvällar, tända ljus, stora mysiga tröjor och helt enkelt bara en förhöjd mysfaktor rent generellt. Men när det sen kommer till kritan så är hösten inte lika lockande som i tanken och på bilder, för den är kall, grå och regnig. Sen när snön börjar komma och det blir snö som sen töar bort och blir till slask för att sen frysa på och lämna hal asfalt efter sig, nej usch sånt gillar jag inte. Om jag kunde skulle jag gärna flytta utomlands höst och vinter för att slippa kylan som den lilla fryslort jag är. Ett verkligt life goal!

Likes

Comments

Oj vad tiden går och oj vad längesen man skrev något här på bloggen. Det har gått lite mer än ett år och jag måste säga att väldigt mycket har hänt det senaste året, både bra och dåliga saker. En av de dåliga sakerna är bland annat att vi var tvungna att avliva världens bästa hund, så nu är min Tindra en av de finaste änglarna i hundhimmelen. Sen har det hänt lite andra tråkiga saker det här året men varför skriva om sånt när man kan skriva om de roliga sakerna istället.

Några av de positiva sakerna som hänt detta år är exempelvis att jag fått ett nytt jobb och ni kan numera se mig på Handelsbanken. Jag är just nu mitt i studierna och har ganska precis 1,5 år kvar till min ekonomexamen så jag tycker det är perfekt att få in en fot och få lite erfarenhet inför framtiden. Men höjdpunkten av det som hänt sen senast är att jag träffat den härligaste och underbaraste personen, och att jag får kalla honom min pojkvän.

Likes

Comments

Hade helt glömt bort min Tumblr, men hur bra sida är inte det då?! Speciellt när man behöver lite extra motivation och inspiration! Jag och min Tumblr har en liten höst/vinter relation då jag nästan bara använder det den perioden men tror det är ett bra sätt att slippa höstdeppen, blir verkligen jätteglad av detta! 

Vill ha några fler sköna bloggar att följa så kommentera gärna er Tumblr! 

Likes

Comments

​Hejsan!

Jäklar vad denna vecka har gått fort.. Men ändå känns det som jag inte har gjort något alls, var dock på fotboll i måndags då Gif mötte Örebro. Första gången jag var på den nya arenan här i Gävle och den var faktiskt väldigt fin måste jag säga. Sen var jag på yoga igår vilket var väldigt längesen sist och gud vad skönt det är. Kom precis på varför det känns som att jag inte har gjort något dessa dagar, har sovit 12 timmar varje natt och tagit igen den förlorade sömnen från helgen haha. Väldigt välbehövligt!

Ikväll väntar jobb och sedan fortsatt plugg. 


Likes

Comments

​Hej!

Helgen har varit galet skoj. Har jobbat lite extra i garderoben på ett event med massa sköna personer. Gamla klasskompisar och ännu äldre klasskompisar plus lite nytt skönt folk. Har dock inte hunnit med så mycket annat förutom att äta, jobba och sova eftersom jag jobbade hela helgen, och det tar verkligen på krafterna att stå upp hela kvällarna, bära tunga väskor och sova dåligt på nätterna. 

Men nu är det en ny vecka och det är dags att ta ny tag!

Likes

Comments

​Hejsan!

Gårdagen var väldigt fartfylld, skola och sen jobbade vi även lite med ett grupparbete. På kvällen var det tacksittning som sedan avslutades med club NV. Vi förfestade hos Elin och klädde ut oss. Temat på kvällen var cirkus och det var sjukt kul att se alla som hade klätt ut sig, det fanns allt man kan tänka sig, cirkustält, lejon, mimare, clowner, direktörer osv. Efter sittningen var det mellanfest och där byte vi om och sedan var det club NV som gällde och det var sjukt kul! En perfekt onsdag, det var dock inte bästa uppladdningen till dagens dugga men det var lätt värt det. 

Likes

Comments

Hejsan!
Har inte bloggat på ungefär en månad. Det beror bland annat på att det har varit mycket plugg, mycket jobb och samtidigt ska man försöka få ihop sitt sociala liv med studentfester och hinna träffa familjen och alla andra utanför skolan och samtidigt hinna träna. Det är ett riktigt pussel att lösa när högskolan kommer in i bilden.
Men snart kanske man får lite kläm på det och blir bättre på att organisera vardagen, förhoppningsvis iallafall!
Första tentan är även avklarad, hade hemtenta över helgen och den inlämningen firades med färg och klippning igår, kände att jag förtjänade en liten uppfräschning nu när hösten har börjat. (Inte bästa bilderna då resultatet är tydligare i verkligheten.)

Likes

Comments