Jag och min kära vän har anmält oss till Luciaformen 2017. För er som inte vet vad det är så är det en "tävling" där man ska nå så bra resultat man kan på 12 veckor, utifrån sina egna förutsättningar så kan det bra resultatet antingen vara viktnedgång eller viktuppgång. Upplägget är så att man får ett kost och träningsprogram som är anpassat efter än själv och målet man har med tävlingen. Så lagom till Lucia är denna tävling klar och den startar idag!

Jag har kämpat med kosten idag då man enligt kostschemat ska äta 6 gånger och mycket mat varje gång känns det som. Har hunnit fått i mig 3 av 6 måltider och den fjärde ska ätas nu strax. Sen bär det av till gymmet för första gympasset och det ska bli spännande. Med brist på bilder så fick det bli en bild på måltid nummer 4.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känner att jag vill börja blogga igen. Har en extremt kämpig höst framför mig i skolan och känner att bloggen kan vara ett sätt att ventilera, koppla bort och tänka på något annat. Som en start på bloggandet tänkte jag skriva om resan jag och Jesper gjorde i somras. Vi gjorde verkligen LIVETS resa!

Vi båtluffade i Grekland i 2 veckor och det var den bästa resan jag har gjort. Vi hann med 3 öar som vi bodde på och det var Santorini, Naxos och Paros. Vi gjorde även en dagsutflykt till Antiparos. Vi vandrade på en aktiv vulkan, besökte en grotta, hyrde moppe och letade fina stränder och bara njöt av den fina miljön på de grekiska öarna. Vill verkligen göra om det och tror vi kommer göra det igen för innan vi ens hann hoppa på planet hem började vi kolla vilka andra öar vi vill åka till haha.

Likes

Comments

Spenderade helgen som var i fina Sälen med Jesper och hans kompis David. Vi hade två skiddagar, en med storm och kyla och en som var perfekt med sol och inte alldeles för kall. Att spendera en helg i en fjällstuga med skidåkning, bastu och sällskapsspel var verkligen bra för själen. Att få koppla bort stressen lite smått för några dagar och bara ha det mysigt. Tillbaka till verkligheten nu och om lite mindre än en månad kan jag förhoppningsvis äntligen få pusta ut om allt går som det ska och då väntar en välförtjänt utlandsresa!

Likes

Comments

2016, året då jag vågade mer än jag någonsin hade trott. Året då jag för första gången på riktigt trodde att mitt hjärta blev krossat. Året jag insåg att det jag trodde var kärlek inte stämde och för första gången fick känna äkta, genuin kärlek. Året jag har vuxit så mycket och börjat förstå mitt egna självvärde.

Jag har förlorat mycket detta år men otroligt nog har jag vunnit så mycket mer och jag har en positiv inställning till vad framtiden har att erbjuda. Jag har börjat våga följa mina känslor på riktigt och har världens mest stöttande pojkvän vid min sida. En person som jag vågar visa mig svag inför och en person som alltid får mig att må bättre även när det har varit lite tungt. 2016 har varit fyllt med stress, massa plugg, nytt jobb och utbildningar som följer med ett nytt jobb, och jag vet att stressen kommer följa med mig en bit in på 2017 men på något konstigt sätt kan jag ändå känna ett lugn eftersom jag har honom vid min sida.

Året skulle kunna beskrivas som en bergochdalbana på många sätt och vis men det har lett till att jag har vuxit nå enormt. Jag känner att jag har maxat 2016 och tagit vara på alla möjligheter som det här året har bjudit på och från det här året bär jag med mig många fina minnen.

2016 är nu ett avslutat kapitel och jag välkomnar 2017 med öppna armar och hoppas att detta år fortsätter i samma riktning.

Likes

Comments

Igår var det återigen dags för den årliga Kontaktia dagen som är ekonomernas arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle. På dagen var det mässa där man kunde mingla med olika företag och nätverka. Mässan avslutades med en inspirerande föreläsning av Per Holknekt, som har upplevt en hel del i sitt liv. Han har grundat en massa bolag bland annat Odd Molly och Svea, han har varit skateboardproffs men han vet även hur det känns att förlora allt och han har varit uteliggare en period i sitt liv. Han gjorde en sån personlig föreläsning som var väldigt gripande och som verkligen fick en att bli lite känslomässig.

Dagen avslutades med bankett på Engeltofta med trerätters middag, prisutdelningar och sen ett eftersläpp med liveband och dans tills fötterna värkte. Helt klart en av höjdpunkterna på året när man pluggar till ekonom i Gävle skulle jag vilja säga!


Likes

Comments

En något sen uppdatering men så kan det vara när det är fullt upp med allt runt omkring. Helgen den 18-20 november spenderades i huvudstaden med min fina vän som har flyttat dit. Så glad för hennes skull då hon har flyttat dit och hittat en utbildning som hon trivs med och så skönt för mig att komma iväg och bara koppla bort allt för en helg. På fredagen hade vi en tjejkväll och gick ut och drack drinkar och pratade ikapp om allt som vi missat nu när vi inte kan ta en kaffe ihop en gång i veckan. På lördagen så var killarna med så det blev en dubbeldejt, vi var ute och åt god mat och tiden bara flög förbi. På söndagen var jag och Jesper förbi Mall of Scandinavia på vägen hem till Gävle igen. Vet inte riktigt vad jag tycker om det stället, det var väldigt stort och det hade ganska många bra butiker men tror jag hellre shoppar utanför en galleria. Men sammanfattningsvis så var det en väldigt bra helg.

Det som har hänt sedan den helgen är massa skolrelaterade saker, en utbildning om personligt varumärke och sen en middag med en gammal vän från gymnasiet som jag inte träffat sen i somras, så kul!

Likes

Comments

Denna vecka har gått med snigelfart, kanske för att jag har gått och längtat alldeles för mycket till denna helg. Ska äntligen ta mig till Stockholm för att hälsa på min fina vän som har flyttat dit, ska bli så kul!

Även fast veckan har gått långsamt så har jag ändå gjort lite roliga saker, bland annat haft en mysig dejt med Jesper. En annan rolig sak var gästföreläsningen som vi hade igår. Om jag säger "makes people talk" vilket varumärke tänker ni på då? Sug på den karamellen ett tag innan ni läser vidare!

Gästföreläsaren var Bruno Ahlqvist som ligger bakom just "makes people talk" som är Läkerols slogan. Han hade mycket intressant att berätta om just marknadsföring så det blev en bra start på den nya marknadsföringskursen. Jag har aldrig tyckt att marknadsföring har varit lockande med alla olika teorier men när Bruno stod och pratade om det så måste jag säga att det blev mer och mer intressant. Men jag antar att det är så det blir när man får lyssna på nån som verkligen brinner för något. Jag vill också känna samma passion till mitt framtida yrke!

Likes

Comments

~ Inspirationscollage från Tumblr

Hösten är en årstid som jag har en slags hatkärlek till. Själva tanken på hösten är ju lockande, löv som ändrar färg, mörkare och mysigare kvällar, tända ljus, stora mysiga tröjor och helt enkelt bara en förhöjd mysfaktor rent generellt. Men när det sen kommer till kritan så är hösten inte lika lockande som i tanken och på bilder, för den är kall, grå och regnig. Sen när snön börjar komma och det blir snö som sen töar bort och blir till slask för att sen frysa på och lämna hal asfalt efter sig, nej usch sånt gillar jag inte. Om jag kunde skulle jag gärna flytta utomlands höst och vinter för att slippa kylan som den lilla fryslort jag är. Ett verkligt life goal!

Likes

Comments

Oj vad tiden går och oj vad längesen man skrev något här på bloggen. Det har gått lite mer än ett år och jag måste säga att väldigt mycket har hänt det senaste året, både bra och dåliga saker. En av de dåliga sakerna är bland annat att vi var tvungna att avliva världens bästa hund, så nu är min Tindra en av de finaste änglarna i hundhimmelen. Sen har det hänt lite andra tråkiga saker det här året men varför skriva om sånt när man kan skriva om de roliga sakerna istället.

Några av de positiva sakerna som hänt detta år är exempelvis att jag fått ett nytt jobb och ni kan numera se mig på Handelsbanken. Jag är just nu mitt i studierna och har ganska precis 1,5 år kvar till min ekonomexamen så jag tycker det är perfekt att få in en fot och få lite erfarenhet inför framtiden. Men höjdpunkten av det som hänt sen senast är att jag träffat den härligaste och underbaraste personen, och att jag får kalla honom min pojkvän.

Likes

Comments

Hade helt glömt bort min Tumblr, men hur bra sida är inte det då?! Speciellt när man behöver lite extra motivation och inspiration! Jag och min Tumblr har en liten höst/vinter relation då jag nästan bara använder det den perioden men tror det är ett bra sätt att slippa höstdeppen, blir verkligen jätteglad av detta! 

Vill ha några fler sköna bloggar att följa så kommentera gärna er Tumblr! 

Likes

Comments