Header

Vet ni vad som gjorde mig så himla glad när jag handlade mat igår? Jo i frysdisken hittade jag en acai-smoothiemix! Jag vet inte om jag bara är efter som inte sett det förut, men helt ärligt visste jag typ inte att det fanns i Sverige. Acai bowls är en jättegrej på Hawaii och jag saknar verkligen att det finns i varje café överallt. Supergott och dessutom nyttigt. Så jag köpte helt enkelt med mig några paket hem och i morse blev det då acai bowl till frukost. Smakar såklart inte riktigt som där, i solen på stranden eller på surfers coffee bar, men för tillbaka så många fina minnen och ger lite lyxkänsla såhär en söndagmorgon.

Jag mixade acai med 1/3 banan, lite blåbär och jordgubbar. Toppade med granola, resten av bananen, blåbär, kokos och lite honung.

Såhär ser paketet ut! Hittade det på ica, i frysdisken bland smoothiemix och frusna bär!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej. Hej. Nu är jag tillbaka...

Vet inte riktigt vad jag ska säga om livet, men ville titta in här lite. Just nu står allt ganska still. Jag har varit sjuk i princip konstant i en månad nu, och det är så himla segt. Jag jobbar ganska hårt också, och kombinationen med att vara sjuk gör att jag inte har så mycket energi över till annat. Men såklart planeras kommande äventyr konstant också. Nu är nästa grej BOKAT och 8 april åker vi. Wooaaah är så himla taggad på det och då gör det inte så mycket att vardagen just nu känns så grå. Snart snart snart är jag tillbaka i solen och gör något helt annat. Berättar mer om det snart.

Jag försöker också fokusera på att finnas i nuet, och det är ju mycket kul som händer. Har träffat kompisar från Hawaii, varit på ledarkonferens och försökt spendera mycket tid med tjejkompisar och familjen. Så det finns många fina ljusglimtar i vardagen när sverige är så himla grått.

Likes

Comments

Hej på er! Sorry att jag varit så inaktiv här det senaste, det är helt enkelt så att livet kommit emellan med nytt jobb, nytt år osv. Ni vet hur det är.

Jag firade in det nya året i Jönköping och på festivalen Unite17. Det var grymt och helt klart rätt sätt att fira för mig. Stort party, tillsammans med massa fina vänner och Jesus i fokus. Jag träffade också två vänner som var med i Hawaii, så det gjorde det extra kul. Första gången vi sågs sedan vi kom hem, och vi hade så mycket att prata om <3 Här kommer lite bilder från nyårsafton, så skriver jag ett separat inlägg om mina planer, drömmar och förhoppningar under 2017 senare. Kram!

Likes

Comments

Julen är min absoluta favorithögtid och jag älskar allt som har med det att göra! Speciellt förberedelserna och när de första julsångerna börjar spelas, att ta in granen och klä den, städa huset och pynta fint och göra julgodis. Att spendera tid med familjen är nog det jag tycker är viktigast runt jul, och i min familj brukar vi spela mycket sällskapsspel runt julen och det är en tradition jag älskar.

Min jul har varit mycket bra, men i år är första året jag känt julstress. Jag har stressat runt ganska mycket utan att veta riktigt varför. Men trots detta har jag hunnit njuta av julens frid och fina budskap också, vilket jag tycket är viktigt att inte glömma. Världen väntade på en stor kung som skulle rädda världen, med dunder och brak tyckte man. Men Gud gör ofta inte som vi tänker, utan han har för det mesta en annan plan. Och räddaren kom, men han föddes i ett stall av en tonårstjej. En sådan födsel kan man tycka är ganska obetydlig, det känns inte som en händelse värd att minnas, än mindre att fira. Ändå är julen kanske den mest firade högtiden i världen, som firas till minne av detta barn som föddes och lades i en krubba. Jag gillar att tänka logiskt och detta går bara inte ihop i mitt huvud. Hur ett barn som var oplanerat, föddes in i fattigdom och var tvungen att fly direkt fortfarande idag, tvåtusen år senare, är en av världens mest inflytelserika personer idag är inte rimligt. Ändå är det sanningen. Vilket bara gör mig så förundrad över vem Gud är och makten i ödmjukhet.

Här ser ni årets pepparkakshus som jag, Markus och mamma satt ihop!

Likes

Comments

Här är ett litet urval av de saker jag önskat mig i julklapp! Kan också fungera som inspiration till sista minuten-klappar för den som behöver.

Har länge velat ha en longboard, men det har aldrig blivit av och nu efter Hawaii är jag mer sugen än någonsin. Tycker att denna från Dusters California är riktigt snygg.

Mysgrejer som doftljus och morgonrock är ju saker man bara behöver för att klara av det svenska vintermörkret! Älskar att svepa in mig i en filt eller morgonrock när jag äter frukost i mörkret, eller tända ett doftljus och se en film i mitt rum på kvällen.

Nu ska jag fortsätta slå in de julklappar jag ska ge bort! Kram på er

Likes

Comments

Jag har varit lite trött på mitt rum här hemma sedan jag kom hem från Hawaii. Så efter jul skulle jag vilja göra några förändringar för att det ska kännas lite nytt och fräscht. Eftersom jag förmodligen kommer flytta ut helt under nästa år är det ingen idé att göra något stort, men det finns ju små, enkla saker man kan göra som gör stor skillnad för känslan i rummet. Det jag tänkt göra är:

- Möblera om

- Byta gardiner

- Byta matta

- Byta kuddfodral

Jag kommer också ändra lite bilder och sånt som jag har på mina väggar :) Just nu har jag ganska mycket röda detaljer i mitt rum, och jag vill byta ut detta mot blått och ha lite mer av ett "havstema".

Här är lite saker jag använder som inspiration! Ska visa er sedan när det är klart, men det lär ju ta ett tag hehe

Likes

Comments

Vi har en vana att se ner på oss själva. En rätt otäck vana att trycka ner oss själva. Det är så enkelt att se allt vi inte har, och allt vi inte är men alltför sällan ser vi och uppskattar vad vi har och vilka vi är. Detta negativa mindset är så farligt och vi vet ju alla vilka konsekvenser det får.

När folk ska beskriva mig får jag ofta höra att jag är “confident” och “a leader”. Men när jag ska dela vad jag kämpar med är min självkänsla det jag känner att jag behöver jobba på. Jag tror det betyder att jag kommit ganska långt i min kamp, jag vet vem jag är, men samtidigt vill jag verkligen fortsätta att jobba på detta, för jag har så många dåliga dagar då jag tvivlar på mig själv. Men eftersom detta är något jag jobbar mycket med, vill jag dela med mig av några saker jag lärt mig under tidens gång.


Motsatt till vad ordet faktiskt säger, självkänsla handlar inte om att hela tiden ha en bra känsla om sig själv. Vår värld idag är så fokuserad på våra känslor. Vill vi ha något, ska vi helst ha det nu. Känns det rätt är det rätt. Vaknar man med en dålig känsla är det så vi känner resten av dagen. Tycker jag att jag är ful när jag ser på mig själv i spegeln är det sanningen. Vi måste släppa detta mindset. Det skadar oss. Vi måste inse att våra tankar är kraftfulla, och vad vi tänker påverkar oss.


Tänk om, när vi vaknade på morgonen med en dålig känsla, inte skulle tillåta det att förstöra vår dag. Tänk om vi skulle identifiera den känslan och säga “jag vet att jag känner såhär idag, men jag tänker inte låta de negativa tankarna få makt över mig. Jag är tacksam över att jag har fått vakna till en ny dag, att jag är frisk och att jag kommer kunna göra fantastiska saker idag.” När vi ser oss själva i spegeln och börjar kritisera vår kropp borde vi istället tänka: “Jag vet att jag inte tycker att jag är världens finaste människa. Men det finns någon som tycker att jag är det. Jag har två armar och två ben, jag kan andas och mitt hjärta slår. Jag fungerar som jag ska och jag är tacksam över att få leva ytterligare en dag. Jag är unik och jag är vacker.” Det spelar ingen roll om vi tror på det eller inte. När vi tänker det, när vi talar det och ser oss själva från ett annat perspektiv ändrar det oss. Vi hör så mycket om oss själva, både från andra och från oss själva. Det är helt upp till oss vilka saker vi vill tro på, vill vi tro att vi är fula och odugliga, eller vill vi tro på att vi är vackra och perfekta? Om ingen annan säger att du är vacker, börja säga det till dig själv varje morgon! Det har större kraft än man tror. Bestäm dig för att du är perfekt, oavsett om det känns så eller inte, så kommer det tillslut vara sanningen du tror på.“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, and fabulous?”


Okej måste stanna lite här i mitt favoritcitat av Marianne Williamson, som är helt briljant. Hur ofta säger vi inte till oss själva att någon annan är smartare, bättre eller vackrare? Hur ofta har vi inte något som brinner inom oss, men som vi inte vågar släppa ut på grund av rädsla? Har ni tänkt på hur många lögner vi säger till oss själva varje dag, som till slut blir sanningar i våra huvuden? “nej jag kan inte, nej jag orkar inte, nej någon annan gör det bättre, nej det är bättre om jag stannar hemma, nej det är bättre om jag inte säger något”. Eller “om jag bara hade det här skulle allt vara bra, om jag bara såg ut sådär, om jag bara kunde det där…”. Okej åter till citatet:


“Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people will not feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It is not just in some of us; it is in everyone and as we let our own light shine, we unconsciously give others permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

– Marianne Williamson


Det finns så många som vill göra en skillnad i världen. Hjälpa andra och göra detta till en bättre plats att vara på. Vi vill vara lyckliga, resa mycket och ha ett jobb där vi trivs. Men på något sätt tänker vi att vi ska uppnå detta genom att tycka synd om oss själva. Vi gymmar varje dag, äter nyttigt, jobbar hårt, ser ner på oss själva och på något magiskt sätt tänker vi att detta ska leda till ett lyckligt liv. Men hur kan vi bidra till att göra jorden till en bättre plats när det enda vi gör är att se ner på oss själva? Hur kan vi finnas där och hjälpa de människor som står oss nära när vi bara tänker på våra egna fel och brister?


Vi behöver ta ett steg tillbaka. Eller kanske tio steg. Vi måste sluta tro att vi blir vackrare av att identifiera alla våra brister och sedan jobba på dem. Det fungerar inte så. Du kommer jobba på det resten av ditt liv och aldrig bli nöjd. Vi blir vackra genom att bestämma att vi är det. Vi är redan starka, perfekta, fria och vackra. Vi måste bara inse det.

Likes

Comments

I helgen åkte vi upp till mina kusiner i stockholm! Det var riktigt kul att träffa släkten, men tyvärr sitter jetlagen fortfarande i kroppen. Jag sover på vanliga tider men är så himla trött hela tiden. Jag orkar typ inte göra något och det är så jobbigt. De hade snö där till skillnad från här hemma, och det är ju så mysigt och piggar verkligen upp! Julkänslan infinner sig så fint när man vaknar till ett vitt landskap utanför fönstret.

När jag var i Australien köpte jag pepparkaksformar i form av australiensiska djur till familjen, och de har nu blivit en självklar tradition i vårt pepparkaksbak!

  • Vardag

Likes

Comments

Hej kära vänner. Jag har nu kommit hem till ett kallt och grått Sverige. Resan tog drygt 38 timmar totalt, så det är inte så konstigt att jag är trött. Det enda jag har gjort än så länge är egentligen att träffa familj och vänner och packa upp, tvätta och sånt roligt. Helt ärligt har jag riktigt jobbig jetlag. Sover ganska bra på natten, men vaknar tidigt och kan inte somna om förrän 9 på morgonen då det är kväll i Hawaii. Och då kan jag helt plötsligt knappt hålla ögonen öppna om jag väljer att vara vaken. Klockan 11 (midnatt i Hawaii) är jag helt wrecked och fungerar knappt. Jag har nästan inte varit ute, håller mig helst inne under en mysig filt.

Mina tankar vandrar hela tiden iväg. Till surf och ändlösa stränder. Solsken och bara ben. Systrar och bröder som står bakom och stöttar i vått och torrt. Äventyr och natur så vacker att det är overkligt.

Men nu ska jag sluta deppa! Idag blir det en sväng till stan, gymmet och sedan fika med några saknade vänner. Och många koppar kaffe.


Likes

Comments

Bilderna får tala för sig själva.

Likes

Comments