Allmänt, Hudvård

Glad tisdag!

Idag känns som att det kommer vara en relativt bra dag. Jag vaknade runt klockan tolv och valde att inte sminka mig idag för att helt enkelt låta huden andas lite. På sistone har jag fått en mängd akne och förhoppningsvis försvinner det snart. Jag gör min bästa att ta hand om huden men vi får se hur det blir. Jag tror det beror på att min hudvårdsrutin har varit väldigt blandad sedan jag åkte till Polen, då jag har köpt många nya produkter som jag har velat prova samtidigt som jag inte alltid orkat fullkommligt rengöra huden utan istället bara tagit bort smink, sprejat lite ansiktsvatten eller använt micellär vatten för att rengöra huden någorlunda och snabbt - något jag aldrig gör. Jag tror att allt borde bli bättre när jag är tillbaka i Sverige och får igång min rutin igen. Är dock inte särskilt glad över att åka tillbaka, men det kan nog alla förstå.

Om några minuter tänkte jag lämna huset då jag har lovat N att möta henne vid hennes skola när hon slutar, som råkar vara en 30 minuters lång promenad. På vägen tänkte jag även gå till affären och köpa någon dricka och kanske något att äta till henne då jag vet att hon inte har ätit någonting idag.

För eftermiddagen har vi inga specifika planer. Vi lär träffa våran gemensamma kusin en stund eller gå runt lite på stan. Det får vi helt enkelt se då!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

God kväll!
Jag är så himla otroligt trött idag (igår? klockan är efter tolv så det är ju egentligen igår haha). Det är ju såklart helt och hållet mitt fel (och N:s antar jag) eftersom vi valde att stanna uppe hela natten för att skriva istället för att, som normala människor, sova ut innan skoldagen. Jag har ju visserligen inte skola just nu (eller aa, börja egentligen idag men är i Polen) men jag valde att följa med N till hennes skola. Känns faktiskt riktigt kul att få se hur det ser ut i skolor i andra länder (speciellt i ens hemland eftersom det är där man skulle ha pluggat om man inte flyttat) och det är även kul att få träffa hennes vänner lite.

Även fast vi inte hade sovit någonting kan vi båda hålla med om att det var en rätt bra dag. Jag fick vara med på två av hennes lektioner, och två andra fick jag tyvärr vänta utanför men det gjorde inte mig så mycket eftersom deras lektioner är 45 minuter långa; perfekt med tid att läsa lite, eller skriva. Lektionerna jag fick vara med på var polska och mentorstid. De gjorde inte speciellt mycket på lektionerna eftersom det endast var ungefär fem personer i klassen som var närvarande (resten är på kurser. Hon går på en yrkesförberendande skola som förövrigt också fungerar lite annorlunda än i Sverige). Det som var både roligt och stressigt var att jag under båda lektionerna som jag var på blev frågad ganska mycket om hur svenska skolor fungerar. Jag gjorde mitt bästa att svara men det kändes helt ärligt som om mitt hjärta skulle hoppa ut ur min bröstkorg. Egentligen planerade jag inte att jag skulle vara med på mentorstiden utan satte mig utanför för att inte störa, men några minuter senare kom N ut och hämtade mig och då hade alltså hennes lärare bett henne göra det eftersom hon ville prata lite svensk skola, haha. Såklart även för att de inte gjorde något förutom att prata och då tyckte hon väl att jag lika gärna kan få vara med. Jag tycker att det var väldigt trevligt av henne att bjuda in mig, även fast jag i stunden kände mig svimfärdig.

Imorgon ska jag dock inte följa med till hennes skola av tre anledningar. Hon har mest lektioner imorgon (hon slutar ändå vid 14:30 men som sagt, hennes lektioner är 45 minuter långa så på den tiden hinner de ha ungefär sju lektioner), jag har en hemskrivning i religion vars deadline är på fredag (och jag har inte kommit långt alls) och jag är så himla trööött! Imorgon ska jag sova ut! Förhoppningsvis låter dem mig sova och skippar väcka mig haha (vilket är väldigt troligt att de gör eftersom de blev lite irriterade på oss då vi somnade i princip direkt efter skolan och vaknade inte förens vid halv nio på kvällen). Pappa ringde mig tidigare och frågade mig om jag vill följa med och hälsa på hemma hos farmor pch farfar imorgon men jag tackade nej eftersom han ville vara där klockan åtta på morgonen och det skulle innebära att jag skulle få gå upp innan klockan sju för att göra i ordning mig, och för att det tar ungefär 30 minuter att åka hem till dem så vi skulle behöva åka runt 7:20-7:30.

Vi kommer inte stanna uppe länge till eftersom hon har skola imorgon, och eftersom hennes mamma redan är irriterad på oss då vi sov på dagen (komigen, vi kunde gjort något mycket värre och det här är det de väljer att vara arga på?) och har gjort det tydligt att vi inte får stanna uppe länge. (Är dock rätt säker att hon menade att vi ska gå och lägga oss innan midnatt men vi alla vet att det inte kommer ske)

Godnatt!


Likes

Comments

Allmänt

Hej!

De senaste två veckorna som jag har spenderat i Polen har varit så himla roliga. Jag har egentligen inte gjort något intressant på så sätt utan det är mest personen jag har spenderat min tid med. Tanken av att behöva lämna om en vecka gör så himla ont, och jag vet redan att jag kommer gråta en massa, haha. Jag vet att det egentligen är helt idiotiskt att tänka på det nu; jag borde väl njuta av min sista tid här, ellerhur? Jag kan dock inte låta bli att känna av en stark ångest över det faktum att jag kommer behöva lämna och att den sista veckan kommer flyga förbi otroligt snabbt. Det värsta är nog att jag inte kommer åka hit förens i sommar, vilket är så många månader ifråb oss.. Något som är lite extra sorgligt är att N har både skola och jobb måndag-fredag och vi kommer på så sätt förlora ett antal timmar på det. Varför måste tiden flyga förbi så fort?

Jag försöker tänka positivt angående det kommande halvåret men har svårt att göra det. De kommande månaderna kommer vara fulla av stress, och inte minst saknad. Jag försöker hålla mig vid tanken av att det också kommer gå snabbt och att jag snart kommer vara tillbaka här, fast denna gång kommer det vara sommar!

Godnatt!

Likes

Comments

Allmänt

Gott nytt år allihopa!

Jag hoppas alla har haft en superbra nyår och är redo inför det kommande året! Personligen vaknade jag precis från min ”nap” som istället för 30 minuter varade ett x antal timmar..

Nu ska jag spendera min dag med att se på film, äta nudlar och dricka té, bra start på året helt enkelt.

Jag önskar alla som läser detta ett jättebra år, men massor av glädje och kärlek!

Likes

Comments

Allmänt

God jul!

Det är visserligen inte jul just idag, men vi är några timmar ifrån och med all ärlighet tror inte jag att jag kommer ha tid över att skriva någonting imorgon. Idag skulle jag egentligen åka till min mormor och morfar då jag ska fira jul hemma hos henne, men jag valde istället att stanna hos min kusin ytterligare en natt eftersom hon imorgon ska åka till sin farmor och farfar (som bor i samma område som min mormor och morfar) och jag åker dit med henne.

Tillbaka till rubriken - jag är överlycklig! Sedan jag kom fram till Polen har jag sovit hemma hos min kusin och allra bästa vän och det har varit sååå roligt att få spendera tid med henne, då vi inte har träffats på ungefär fyra månader. Även fast jag bara har varit här i några dagar så har vi hunnit göra rätt mycket, exempelvis bleka och färga håret..

Normalvis gör jag inte saker spontant utan föredrar att planera händelser nogrannt och tänka på saker innan jag tar ett beslut, men den här gången gjorde jag inte det. Vi var på en affär och kollade runt på lite saker, och helt plötsligt fastnade vi vid hårprodukterna. Inom några minuter hade vi valt ut hårblekning, silverschampoo, hårinpackningar.. Ja, you name it.

Ett misstag vi gjorde där och då, var att råka köpa blekning som är specifikt gjord för ofärgat hår (något som inte stod på förpackningen utan man blev inte informerad förens man läste instruktionspappret som medföljer, och även där var det skrivet ganska litet. Vi dubbelkollade självklart förpackningen flera gånger för att se ifall vi bara råkat missa det, men det var helt enkelt inte skrivet).

Blekningen gick väl så som man kan föreställa sig. Utväxten gul och resten av håret hade bara en liteeeen skillnad, en liten nyans ljusare var det. Snabbt torkade jag håret och vi tog en liten promenad till närmaste affär för att köpa annorlunda blekningsfärg. Denna gången tog vi en som N tidigare hade använt och aldrig haft problem med. Nu var vi stensäkra att det skule gå perfekt, men såklart inte...

Majoriteten av mitt hår blev ginger, medans rötterna blev ännu ljusare (vet att vi borde ha skippat den delen eftersom det redan var blekt, men vi behövde jämna ut det och satte därför där sist). Såhär fick jag se ut fram tills igår när jag åkte till min kompis och jämnade ut allt. Först tog vi en mörkblond färg eftersom vi tänkte att den skulle fungera, men till sist fick vi köpa en färg som matchade resten av håret och på så sätt jämnade ut allt. Så nu är jag ginger! Det är faktiskt ingenting som jag mår dåligt över, rena motsatsen faktiskt. Jag ville som yngre alltid vara det och det känns jätteroligt att få prova på det. Jag kommer dock förmodligen återgå till mörkbrunt inom några månader, haha. Jag tröttnar så snabbt.

Likes

Comments