Inledde mitt 2015 med denna årsresumén och nu inleder jag 2018 med samma, men ändå inte samma då mycket (såklart) har hunnit hända på 3 (???) år. 2015 inledde jag med att vara "hjärtekrossad" efter att jag och Robin ganska nyligen hade gjort slut (i december 2014), men tänk vad bra det ändå blev tillslut. Vi hittade tillbaks till varandra ganska fort igen (efter knappt 3 månader för att vara exakt haha) och idag står vi här - som sambos. Fantastiskt vad mycket bra saker som kan hända som man till en början är helt omedveten om, men sen när det väl händer så känns det som den mest självklara saken i världen. Livet alltså <3

Beskriv 2017 med tre ord:
Sorg och glädje, blandat med en gnutta (massor av) stress.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2017?
HELT KLART (utan minsta tvekan) - Despacito. Hate it or love it, but no matter what - you had to deal with it.
Men även Ed Sheerans album Divide står högt i kurs, efter att jag och Robin var uppe i Stockholm och såg honom live i Globen. Vilket för övrigt var en helt magiiiisk konsert!! Dock ska jag + mina systrar och Linnéa se honom live igen (för min del i alla fall) till sommaren på Ullevi i Göteborg, så jag har minsann roliga saker som väntar under 2018 också!

Vart reste du under 2017?
Det blev som sagt en kort weekend upp till Stockholm i slutet av mars för att kolla på Ed Sheeran, vilket var hur mysigt som helst (och för övrigt även min födelsedagspresent). Sen i maj (knappt en vecka efter Robin fyllt år) så åkte vi ner till Ungern och Budapest i fyra dagar, och där var verkligen sååå fint! Hade lätt kunnat tänka mig att åka dit igen, men det finns å andra sidan så många andra städer i Europa som jag också vill besöka - så en repris av Budapest får nog i så fall upprepas vid ett senare skede i livet. Sist men inte minst var även jag (och familjen) på Mallorca en vecka i slutet på juni/början på juli, vilket var underbart på många sätt och vis. Dock hade jag nog någon form av existentiell kris eller något under just den veckan, för även om jag var på en helt fantastisk semester med min fantastiska familj så var jag bara helt olycklig. Så jag kommer för alltid ha dåligt samvete gentemot mina föräldrar pga. det, då det var meningen att vi skulle fira att de fyllde 45 år båda två (mamma i juli & pappa i oktober) men istället grät jag mig igenom veckan... Livet ibland alltså...
Men förhoppningvis har jag gottgjort dem på något annat (bra!!!) sätt under resterande delen av året.
Robin och hans familj var ju också på Mallorca när vi var där, men vi åkte ner några dagar senare än dem, medan de åkte hem några dagar tidigare. Så vi hann både spendera lite tid med varandra (och varandras familjer), samtidigt som jag även hann med några dagars kvalitetstid (trots gråt) med min egen familj.

Budapest - maj 2017.

Mallorca - juni 2017.

Vad har jag blivit bättre på?
Att plugga. Finally. Efter 1,5 år på högskolan var det väl ändå på tiden (???) att jag lyckades skapa desto bättre "plugg-rutiner" för mig själv. Och mina bästa tips (som har fungerat för mig) när det kommer till studieteknik är:
- Sluta jobba (då det lätt blir en ständig stress-faktor) och ta CSN-lån istället. Klart man kan fortsätta jobba lite vid sidan av om man känner att man hinner med det/vill/mår bra av att jobba, men jag tycker inte att din lön ifrån jobbet ska vara din huvudsakliga inkomstkälla då det skapar en inre stress - eller åtminstone för mig.
- Prioritera plugg framför den där lunchen/fikan under veckan och bli bättre på att säga nej om du känner att den tid du har över under veckan är värdefull "plugg-tid" - då det är något du kommer vinna på mycket själv, i längden. Jag personligen är väldigt dålig på att säga nej, både när det kom till att de ringde in mig för jobb och även när kompisen frågar ifall man vill ses under veckan. Om du inte verkligen känner att tiden räcker till, så säg nej. Det är verkligen inte hela världen att säga nej ibland, våra medmänniskor har förståelse för att man inte är en robot.
- Avsätt tid för plugg. Gör små listor med rutor som du kan bocka av efterhand som du har genomfört din uppgift, det är bra - för det ger dig både en bra och tydlig struktur över vad som behövs göras samtidigt som det även känns satisfying att kunna bocka av/stryka något ifrån sin lista. Win-win med andra ord.

Vad var extra bra?
Att jag och Robin fick tillträde till vår nya (gemensamma) lägenhet i början på januari, då det verkligen blev extra kul att vara sambos när vi fick "starta om ifrån början" istället för att han flyttade in hos mig. Vi har praktiskt taget varit sambos sedan augusti -16, men nu i januari -17 så skaffade vi vår första gemensamma lägenhet och Robin ändrade även sin adress. Så det kändes liksom som att allt blev mer riktigt på något sätt! Jag tror ni (som har varit i samma situation själva) förstår vad jag menar ;-) Nu är det snart ett helt år sedan vi flyttade in här (närmre bestämt den 14/1-17 sov vi här första natten) och än har vi inte tröttnat på varandra haha!

Vad var jobbigast?
Hmm... Vart ska jag börja...? 2017 har varit långt ifrån mitt bästa år. Efter att jag började plugga (i januari -16) så har livet sett ganska same same ut, vilket jag tycker är lite tråkigt då jag tröttnar på saker väldigt fort. Jag tycker om att ha saker att se framemot, jag tycker om att unna mig något nytt och fint lite då & då, jag gillar att resa, jag gillar att luncha/fika med vänner etc. och under tiden man pluggar så är man ju (såklart) ganska begränsad när det framförallt gäller ens ekonomi, vilket är något jag verkligen har tyckt varit jobbigt att hantera under det gångna året. Min utbildning till grundskollärare är 4 år, vilket är en ganska lång tid och jag har väl lite smått känt att jag hela tiden "står och trampar på samma ställe" utan att direkt komma någon vart. Det känns liksom inte så fett att ha pluggat 1-1,5 år, när man vet att ens utb. är 4 år. Men nu under slutet av hösten/början på vintern - ja, typ nu i november/december så har jag äntligen börjat känna lite hopp igen (som tur är)! Nästa vecka (v. 2) inleder jag nämligen min sista del av termin 4, innan termin 5 sedan inleds på måndagen därpå (den 15/1) - så om lite drygt en vecka är *trumvirvel* halva utbildningen gjord och jag har "bara" 2 år kvar. Och oj, vad det känns bra att säga alltså! 2 (av 4) år känns verkligen som en milstolpe och jag är verkligen stolt över mig själv som har orkat kämpa på såhär länge! Nu hoppas jag bara på att gnistan håller i sig ett tag till, då det går tusen gånger enklare att plugga när man känner sig hyfsat motiverad än när all typ av motivation är long gone.
2017 har även varit ganska påfrestande på ett privat plan, då jag ena stunden har jag varit ganska glad och tillfreds med livet medan andra stunder har varit otroligt jobbiga på framförallt det psykiska planet. Men alla år har ju sina ups&downs och just nu är jag inne i en väldigt glad period i livet igen, vilket känns jätteskönt! Ibland är verkligen ett nytt år och en nystart överlag en bra grej, då det får en att ladda upp med ny energi och framförallt ger det en chansen att skapa nya målsättningar för året. Jag tror verkligen på dig 2018.

Bästa valet jag gjorde?
Det är svårt att välja ut en (!!!) enda sak som har varit bäst med 2017, så skriver min topp-tre lista istället:
1. Flytta ihop/bli sambo med Robin - på riktigt.
2. Att åka upp till Stockholm och kolla på Ed Sheeran, trots att jag egentligen hade omtenta den helgen. Pratade dock med skolans SYV innan jag bestämde mig, men efter att ha pratat med honom så var jag ganska övertygad om att jag inte ville missa konserten. Så istället fick jag ta igen min tenta nu under hösten, men jag ångrar inte en sekund att jag lät den vänta - då Ed Sheeran var värd besväret alla dagar i veckan.
3. Att jag (nu under hösten -17) slutade jobba och istället kunde fokusera på mina studier till 100%.

Tror jag 2018 kommer bli lika bra?
Jag tror till och med att 2018 kommer bli bättre. Allt tyder liksom på det. 2017 var som sagt ett ganska medelmåttigt år, då det varken var speciellt bra eller dåligt. Men 2018 kommer bli "mitt år" jag bara känner det på mig. Jag har liksom haft en bra "julledighet" vilket har gjort att jag har kunnat ladda upp mina "batterier" ordentligt igen, jag hade en bra nyårsafton vilket gjorde att vi kunde skåla in 2018 på bästa möjliga sätt, jag har fått mycket gjort på "plugg-fronten" under veckan som gått vilket har gjort att jag är mer än redo för att ta mig an sista veckan på termin 4 och slutligen så har jag satt upp en del bra löften (för mitt välmående) som jag vet går att hålla. Så mitt största mål för 2018 är med andra ord att må bra, inifrån och ut.

Mina planer för 2018?
Hmm... Det är väl ganska svårt att prata stora "års-planer" redan i början på januari. Men för att återgå till vad jag skrev ovan, så är väl min stora plan för 2018 framförallt att må bra. Jag vill verkligen känna att jag mår bra och det sägs ju att lycka kommer inifrån, så därför är mitt stora mål för året att både må bra på in- och utsidan. Under både sommaren och hösten har jag varit ganska "dum" när det kommer till mig själv, då jag inte riktigt har prioriterat mitt välmående i första hand. Jag har låtit massor av andra (onödiga) saker komma emellan, vilket har gjort att jag varit ganska nere känslomässigt. Men även när det kommer till mat-biten så har jag och Robin haft ganska dåliga vanor (typ godis var och varannan dag), vilket har resulterat i att jag inte riktigt känner mig nöjd med mitt yttre heller längre. Om man känner sig fin på utsidan, så mår man ju också bättre på insidan och genom att göra något så enkelt som att äta rätt så mår man ju bra på insidan - vilket resulterar i att man även känner sig mer nöjd med det yttre. Allt hänger helt enkelt ihop ;-) Dock känner jag mig absolut inte tjock, men jag trivs bättre med mig själv och mår framförallt mycket bättre när jag både äter bättre samtidigt som jag även håller igång fysiskt. Just nu har jag exempelvis både dålig hållning och i princip obefintliga muskler, så nu under våren har jag som mål att bli stark både psykiskt & fysiskt.
Men utöver mina "egna" mål (när det kommer till mig själv och mitt mående) så hoppas jag även på att få komma iväg på någon resa. Oavsett om det blir en weekend i någon huvudstad eller om det blir en längre resa på sydligare breddgrader, så hoppas jag helt enkelt mest på att få komma iväg på någon typ av semester för att bryta det "vardagliga mönstret" lite grann. Jag och Robin är väl egentligen mest sugna på att antingen båtluffa i Grekland eller på att tågluffa i Europa till sommaren, men eftersom jag kommer jobba en hel del i sommar (ja, och han också för den delen...) så kan det bli svårt att lösa. Så vi får helt enkelt se om, och i så fall vart det bär av någonstans för vår del i år.

Vad vill jag säga till mig själv inför 2018?
"Challenges are what make life interesting and overcoming them is what makes life meaningful."

Highlights - 2017.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nytt år... Nya möjligheter...

I söndags hade jag och Robin några vänner över på nyårsmiddag, vilket var hur trevligt som helst! Vi käkade tre-rätters, drack gott, spelade spel, skålade med champagne nere på torget vid 12-slaget och slutligen avslutade vi kvällen/inledde det nya året här hemma genom lite dans & musik långt in på småtimmarna. De ovanstående två bilderna är dessutom de enda jag har ifrån kvällen, så det är väl ett "bra bevis" på att jag/vi hade en trevlig kväll.

Idag är vi inne på dag 3/365 och jag skulle kanske inte vilja påstå att jag har inlett det nya året på det absolut roligaste sättet, då jag i princip har suttit fastklistrad vid mina skolböcker både igår & idag. Men det är ett nödvändigt ont, då kommande vecka kommer gå i ett med föreläsningar, uppsatser (i plural) och tenta -- så vi närmare eftertanke känns det faktiskt ganska skönt att kunna bocka av några av sakerna redan denna veckan. Igår strök jag ett par saker ifrån min "to do"-list och idag kunde jag även bocka av ett grupp-arbete ifrån listan. EN RIKTIG LÄTTNAD med andra ord. Ikväll blir det bio (viktigt med belöningar hehe...) och imorgon fortsätter jag (förhoppningsvis) med att bocka av ytterligare några saker ifrån min "to do"-list. Får se om jag ger mig på en års-resumé av 2017 snart också... Har inte riktigt bestämt mig för om jag orkar sammanfatta det gångna året eller inte ännu... Jag får helt enkelt se ifall tiden räcker till. Gillar att sammanfatta, då det är kul att kolla tillbaks på... Bara jobbigt att de tar lång tid att göra haha. To be continued... Något kommer säkert dyka upp här. Så småningom.

  • 56 Readers

Likes

Comments

I år har jag (för första gången på väldigt länge) haft jul-feeling sedan i början av november och jag har verkligen försökt göra allt för att årets "juldagar" skulle bli så bra som möjligt OCH jag är verkligen hur nöjd som helst med allt vad julen har inneburit för mig i år.

I fredags (den 22/12) inledde jag min julhelg på allra bästa sätt genom att bjuda över mina bästa kompisar på lite julmys med allt vad det innebar. Vi fikade, spelade julklappsspelet, lyssnade på julmusik, käkade pizza & drack lite vin. Så jag hade verkligen världens bästa start på min julhelg, vilket var oerhört uppskattat efter en hektisk höst i skolan. Terminen är dock inte riktigt slut än, utan vi kör sista rycket på termin 4 under v. 2 -- men jag lovade mig själv att verkligen vara i nuet och njuta till tusen nu under jul, då dessa dagarna ändå alltid blir så intensiva och går fort... Vilket jag hållit fast vid också! Denna julen har varit så lugn och mysig utan stress, vilket har varit otroligt välbehövligt. Har en hel del plugg att stå i innan skolan börjar igen den 9/1, men eftersom jag nu har fått dessa lugna dagarna så känns det inte hälften så jobbigt att behöva ta tag i plugg osv. under kommande 1,5 vecka.

Dan före doppare dan aka. lill-julafton inleddes med uppesittarkväll hemma hos mina föräldrar. Jag & Robin, min familj och mormor satt bänkade i soffan och kollade på/spelade Bingolotto vilket faktiskt var oerhört mysigt. Vi hade alla ett par lotter var och även om ingen av oss drog hem någon storvinst, så blev det ändå lite små-vinster vilket alltid är kul. Jag och Robin sov även där för att maxa julkänslan totalt och det var jättemysigt att få vakna upp tillsammans med sin familj på julaftonsmorgonen.

Årets julafton blev dock lite extra speciell, då vi för första gången bestämde oss för att bryta de "vanliga jultraditionerna" genom att skapa nya. Vi har alltid firat vartannat år med mammas sida och det andra året med pappas sida, men i år kände vi alla för att gå ifrån det "vanliga" och skapa vårt eget. Istället för att ses vid 15:00 (när Kalle börjar) som vi alltid har gjort, så kom farmor & farfar + mormor hem till oss vid 10-tiden för att käka julbord till frukost/brunch.

När farmor & farfar + mormor sedan hade åkt hem/vidare på annat håll (vid ca 13) hade vi julklappsutdelning i lugn & ro, innan vi värmde på lite glögg och fikade framför Kalle. Robin skulle dock iväg på sitt håll därefter för att fira med sin familj, vilket såklart kändes trist eftersom han är en del av familjen <3 Men vi hade mysigt ändå bara vi. Det var klart lite speciellt att bara vara vi fem + Challe (min familjs hund) när man är van vid att ha fullt hus med hela tjocka släkten, men å andra sidan ooootroligt mysigt och lugnt! Så det är helt klart en tradition som jag hoppas håller i sig framöver också.

Till kvällsmat käkade vi kalkonmiddag vilket också var en extremt bra (och ny) tradition! Julmat för all del, men kalkonmiddag är ju verkligen oslagbart. Efter käk och allt tog vi det mest bara lugnt... Spelade lite sällskapsspel (vilket man gör alldeles för sällan??), drack kaffe, fikade och käkade mängder av godis/julgodis. det blev helt enkelt en jul helt i min smak och det bästa av allt var nog faktiskt att den innehöll det där riktiga lugnet som man vill ha kring julen, så jag är verkligen tacksam till tusen för denna dagen men framförallt är jag tacksam för min fina familj <3

Robin dök dock inte upp igen förrän runt 01 på julaftonsnatten/juldagsmorgonen, så därför bestämde vi oss för att sova där ytterligare en natt för att slippa köra hem mitt i natten. Därav inleddes även juldagen med lite jul-frulle hos mina förädlar, innan vi åkte vidare hem till Robins familj för att fira lite jul med dem också. Där blev det fika, julklappsutdelning och spel innan vi begav oss hemåt igen för att ladda upp inför utgång på kvällen.

Kvällen spenderades hemma hos Medea med ett gäng kompisar innan vi drog vidare till Björket. Dock är väl varken jag eller Robin några direkta "fest-prissar" så vi hade definitivt trevligare på förfesten än på själva utestället. Men ibland får man ju försöka släppa lös den inre pensionären och offra en "hemmakväll" för sina vänners skull ;-) Nej, skämt å sido... Så tråkiga är vi faktiskt inte, men att just gå ut till klubben är kanske inget vi föredrar om man får välja hehe. Dock var det som sagt kul på själva förfesten och vi har alltid väldigt trevligt med våra vänner, så det går absolut ingen nöd på oss!

Annandagen(/gårdagen) blev dock inte lika fartfylld, utan den gick mest åt till att sova/återhämta sig (vilket jag nästan bara har gjort idag också...). Det känns verkligen inte okej när man börjar få två (!!!!) dagars bakfylla alltså, då man utan tvekan klarar sig med en dags bakfylla -- så det finns väl en anledning till att jag gärna avstår alkohol i kombination med att festa. Men ibland så!
​Imorgon är det dock slut på mina vilo-dagar, då det är dags att sätta igång "plugg-hjärnan" igen... Inget jag har längtat efter kanske, men man kan inte ha kul jämt även fast jag önskar det just nu hehe. Det är dock inte många dagar kvar av 2017 nu (kan ej förstå vart tiden tar vägen??) och på söndag (nyårsafton) kommer några vänner hem till oss för käk & häng, vilket jag ser framemot! Så det får med andra ord bli min motivation för att orka plugga i ett par dagar nu. Wish me luck!

  • 83 Readers

Likes

Comments

Alltså wow... Vart har denna hösten ens tagit vägen?? Känns helt sjukt att vi enbart har tre dagar kvar av november. Men jag är inte bitter... För min jul-feeling är verkligen på topp i år, och jag är mer än sugen på december och allt julmys som väntar runt hörnet. Vet att det inte är första advent förrän på söndag (den 3:e) men när det snöade i början av förra veckan så blev jag sååå sugen på att ta fram julstjärnor, tomtar etc. så sagt och gjort -- jag/vi har redan vårt julpynt uppe och jag älskar't hehe.

Men för att även uppdatera er ang. min skolstatus: just nu är jag ute praktik och inledde idag min tredje (av fyra) vecka. Trivs superbra i klassen jag hamnat i och känner verkligen bara mer och mer hur rätt jag valt när det kommer till mitt framtida yrke. Det är verkligen sjukt påfrestande vissa dagar, speciellt med den höga ljudvolymen som blir när man jobbar med barn. Men å andra sidan ger detta yrke samtidigt så otroligt mycket energi, då man verkligen får känna sig behövd -- vilket är en sååå skön känsla! Vill bara bli klar nu nu nu med min utb. så att jag kan få komma ut ordentligt i arbetslivet och börja jobba. Är inne på termin 4/8 just nu, så än känns det ganska långt bort... Men tiden går verkligen så otroligt fort när man studerar, så innan jag vet ordet av det kommer jag stå där med min legitimation i handen som nybakad lärare och känna att jag har NOLL KOLL på vad som väntar mig. Haha skämt åsido, eller ja... Lite skämt och lite allvar ligger det väl i det. Men jag är (oavsett vad som väntar mig) otroligt taggad inför att komma ut och jobba! Den som väntar på något gott...

Jag vill dock inte längta för mycket och "ta ut någon seger i förskott" utan det kommer när det kommer. Just nu ska jag bara försöka ta vara på tiden man har som student, för den frihetskänslan man har under tiden man pluggar är otroligt skön faktiskt. Eller ja... Jag har väl haft lite blandade känslor kring den här friheten under mina snart två år som student, då det även gäller att du har en otrolig disciplin och kan ta tillvara på din tid också. Men jag har börjat älska denna känslan mer och mer ju längre jag pluggat, och jag känner verkligen hur mycket jag vill ta tillvara på högskoletiden som är kvar. Trodde aldrig att jag skulle höra mig själv säga det här (och jag kommer säkert ångra att jag överhuvudtaget gjort detta uttalandet inom en snar framtid), men just nu älskar jag verkligen livet som student (minus att plånboken är ganska tunn..). Men det är väl så det är i livet, man får ta det onda med det goda för att skapa god balans? Om inte annat så är jag i alla fall otroligt tillfreds med livet just nu, och ser (som sagt) otroligt mycket fram emot december månad och allt som komma skall. Ska försöka ta tillvara på varenda eviga dag framöver för att avsluta 2017 på allra bästa sätt!!!

Likes

Comments

​Your story is valid
Your feelings are valid
Even if you didn't tell anyone
Even if you won't
You are valid
#metoo​​​​​

  • 198 Readers

Likes

Comments

Det här med att få in en "blogg-vana" verkar inte riktigt vara min grej... Men jag tycker det är kul att kika in här ibland och berätta lite om hur livet flyter på och sedan sist vi "sågs" så har jag hunnit med alltifrån en trevlig road-trip, till att ha gjort en rejäl höstförändring i form av ny frisyr (se bild nedan).

Skolan är även igång för fullt igen och jag har redan hunnit med två examinationer (en muntlig och en skriftlig) sedan vi drog igång den 28:e augusti. Under denna hösten har jag även tagit tag i något som jag borde ha gjort för läääänge sedan, nämligen att avlasta mig själv lite grann genom att ta studielån. De tre gångna terminerna har varit en pärs många gånger, genom att jag dels har pluggat 100% samtidigt som jag även har jobbat deltid 25% (och vissa månader även mer än det) vid sidan av. Så den ständiga ångest-klumpan man gått och burit på (kring ens ekonomi) det senaste 1,5 året börjar nu släppa mer och mer och jag kan äntligen "koppla av" och fokusera på min utbildning ordentligt, vilket känns superskönt! Jag har dock inte bestämt mig helt kring hur jag vill göra framöver, men just nu kändes det helt rätt med att ta lån i en termin. Sen får vi helt enkelt se vad jag bestämmer mig för att göra längre fram, men för tillfället är jag åtminstone väldigt nöjd över min situation och jag har även hittat en helt annan motivation till att plugga - vilket jag till stor del misstänker beror på att jag inte är lika trött och pressad längre. Win-win för välmåendet helt enkelt!

Att prata om sin ekonomi kan dock tyckas väldigt känsligt, men att jag väljer att dela med mig av detta beror till stor del på att jag vill försöka erkänna för mig själv också att det är okej. Jag har inte misslyckats bara för att väljer att ta lån, utan jag försöker istället "peppa" mig själv med att jag gör en bra investering för mitt eget mående. Det är dessutom inte kul att misslyckas med sina examinationer i skolan på grund av att man har jobbat för mycket, så jag vet att detta kommer göra skillnad när det kommer till den biten också. Heja mig och heja självinsikt!

Likes

Comments

Idag (den 15:e augusti) var sista dagen man kunde använda sommarkortet och därför ville vi såklart "avsluta sommaren" på allra bästa sätt och passa på att utnyttja detta. Vi har sagt (enda sedan vi köpte det) att vi skulle åka på massor av turer med detta under sommaren... Men tiden går alltid fortare än vad man tror, så idag kom vi iväg på både vår första och sista tågfärd (med kortet) för i år. Bättre sent än aldrig dock ;-)

Vår destination blev Malmö. Dock hade vi egentligen tänkt bege oss till Emporia (ett stort köpcenter i Hyllie) för att käka på Vapiano. Men eftersom Malmöfestivalen är just nu, så ändrade vi om lite i våra planer och bestämde oss för att åka in till centrum istället - vilket var ett bra val om ni frågar mig! Vi strosade först runt i någon timme för att kolla in gatustånden osv. sedan bestämde vi oss för att sätta oss på TGIF's uteservering för att käka lite mat. Jag käkade den "instagram-vänliga" hamburgaren som ni ser på bilden ovan och den var (näääästan) lika god som den ser ut. Det enda jag saknade var lite extra dressing i själva burgaren, men man kan inte få allt... Och de magiska sötpotatis-pommesen vägde helt klart upp för det, då de var sinnessjukt (!!!!!!!!) goda.

Efter att vi hade käkat strosade vi sedan runt på stan i ytterligare några timmar för att bl.a kolla i lite affärer osv. och sen avslutade vi hela vår "Malmö-vistelse" med churros och frapino. En riktig sockerkick med andra ord haha... Men om man väl ska lyxa till det en tisdag, så ska man göra det rejält! Tack till mina älskade systrar för en mysig dag <3

Likes

Comments

Tiden springer iväg och vi är redan inne i AUGUSTI (???) fattar ingenting... Har dessutom bara 1,5 veckas jobb kvar innan jag går på ytterligare en veckas semester och sen är det minsann skolstart igen veckan därpå. Kan inte förstå att sommaren snart är slut... Känns (bokstavligt talat) inte ens som det har varit sommar i år, utan mer som höst... Buhu alltså... Det enda som jag ser framemot med hösten dock, är att höst också är lika med höstmode! Klädkollektionerna som kommer på hösten är alltid sjukt nice, men utöver det är hösten ingen favorit hos mig... Är en vår- och sommar-människa ut i fingerspetsarna.

Men för att återgå till "tiden" som sprungit iväg, så innebär det ju såklart även att jag hunnit med att hitta på en del saker sedan sist jag skrev här och bilderna ovan är lite "highlights" som jag fångat på bild. Jag har hunnit med att spendera en del dagar ihop med brallan-bus (bilden till vänster) och hennes kära mor, sen de två översta bilderna är ifrån när jag var ledig en hel helg (känns dock som hundra år sedan nu haha) och bl.a hann med en vin- och myskväll tillsammans med Matilda! Bilden nere i mitten av kollaget är på Robin och mitt lilla kusinbarn aka. "nytillskottet" Alicia som jag träffade för första gången i fredags. Älskar <3 Min underbara kusin Cristel och hennes Daniel har precis blivit föräldrar, så i fredags passade jag och Robin på att gratulera och bebis-gosa en massa efter att jag hade slutat jobba. Även go-fika och pizza stod på schemat, så vi hade en mysig hel-kväll hos dem vilket var hur trevligt som helst. Kan ju inte säga utan att man själv blir lite "bebissjuk" när man har massor av härliga kids i sin omgivning. Men den som väntar på något gott haha... En dag är det förhoppningsvis vår tur också ;-)

Sist men inte minst så har vi en rykande färsk bild på Otto-glass, som togs för ett par timmar sedan bara. Kajsa mötte nämligen upp mig på jobbet idag när jag hade slutat, så lyxade vi till det med en varsin glass. Finns inget som är så mycket sommar för mig som att äta Otto-glass. Bästa glassen <3 Nästan en shame att jag "bara" har hunnit äta två sådan (med den idag) glassar i år, men där har sannerligen inte gått någon nöd på mig ändå i sommar. Har lyxat till det var och varannan dag känns det som... Men å andra sidan känns det välförtjänt, så jag skäms inte! Dock behöver jag (för min egen skull) ta tag i träningen igen för att balansera upp det hela lite grann. Så jag ger mig själv fram tills semestern börjar att ligga på latsidan, sen är det sannerligen dags för mig att ta tag i träningen igen. Känns ohållbart att gå och betala för ett gym-kort som aldrig nyttjas, så nu är det skärpning ifrån min sida. Men "ska bara" njuta liiiite till först... Haha... Men fr.o.m v 34 kör jag igång. Är ni med mig?

Likes

Comments

Min första arbetsvecka efter semestern är nu över och jag känner redan att jag så smått börjar komma in i de vardagliga rutinerna igen... Här har ekat tomt i några veckor nu och det har framförallt berott på att jag verkligen ville få ut det mesta av min ledighet, genom att vara helt ledig ifrån alla både krav och måsten. Och det var nog lite det stuket jag hade på hela min semester, då den var otroligt lugn och kravlös... Men jag hänger dock inte läpp över att vara tillbaks på jobbet heller... Visst, det hade väl inte skadat med en eller ett par veckors semester till, men samtidigt är jag bara tacksam över att jag kunde ta ut tre veckors semester överhuvudtaget. Den här semestern har varit välbehövlig till tusen och man uppskattar verkligen sin ledighet lite extra mycket när man har fullt upp annars.

Denna helgen är jag minsann också ledig och jag njuter för fullt. Ikväll väntar vin-kväll med Matilda, vilket ska bli väldigt trevligt! Och imorgon väntar söndagsmiddag hos världens bästa mormor. Looooove it! Finns ingen annan mat i hela världen som slår hennes, så när hon bjuder hem oss på middag så jublar jag av lycka inombords <3

Veckan som gått har naturligtvis bestått om jobb till stor del, men jag har även hunnit med att fira min älskade mamma som fyllde 45 år i veckan. Jag slutade nämligen redan vid 16 i onsdags (när hon fyllde år) och hade därför tid att fixa mat osv. tills de andra slutade jobba, så därför bestämde jag mig för att bjuda hem hela gänget på middag. Det blev hemmagjorda hamburgare med massvis av goda tillbehör och sen till efterrätt stod kladdkaka med glass på menyn. Med tanke på att mina föräldrar slutade desto senare än mig, så kändes det bra att få fixa en födelsedagsmiddag åt henne/dem istället för att det skulle ställa sig och fixa en massa efter de kom hem för att bjuda hem oss... Även mormor och mammas bästa kompis Pia kom hit, så det blev en otroligt trevlig kväll och jag hoppas att mamma blev glad och tacksam över sin födelsedag! Jag blev i alla fall nöjd ;-)

Under nästkommande vecka står dock inga födelsedagsmiddagar på agendan, utan då står det mest bara jobb på menyn. Men jag klagar inte... Cash is king och jag är verkligen i stoooort behov av lite extra "klirr i kassan" efter att ha haft semester haha. Nästa vecka jobbar jag 6/7 dagar, så utöver jobb har jag inte så mycket inplanerat. Men det känns rättså skönt ändå... För det är faktiskt en ganska härlig känsla att bara kunna sitta hemma och slappa ifall man skulle känna för det, samtidigt som man även har möjlighet att hitta på något spontant ifall det alternativet skulle dyka upp! När man är ett "kontroll-freak" som mig är det ibland enkelt att man planerar in för mycket saker hela tiden... Så just nu försöker jag att lära mig själv en "läxa", där jag vill bli bättre på att ta saker lite som de kommer. Det känns nämligen inte så sunt att planera upp exakt heeeeela sitt liv, så just nu försöker jag att bli liiiite mindre "kontroll-freak" och desto mer spontan haha!

Likes

Comments

De två översta bilderna är tagna under den första och andra (för oss) dagen på Mallis. Min familj och jag ankom till vårt hotell runt lunch-tid på lördagen och med tanke på att vi var badsugna efter en lång (och varm) resa, så begav vi oss ganska omgående ner till stranden som ni ser till vänster - närmre bestämt till Port D'Alcudia beach. Men precis som jag nämnt tidigare så var även Robin iväg på sitt håll med sin familj och med tanke på att vi bara bodde några kilometer ifrån varandra, så turades vi om att umgås med varandras familjer under de dagarna vi hade ihop där nere. Bilden till höger är tagen under andra (för mig) kvällen, då jag hängde med Robin och hans familj ut och åt.

Hur fina är inte de två ovanstående bilderna? De är tagna i gamla stan under en fin sommarkväll, då jag och min familj tog oss in för att äta kvällsmat. Alla som befinner sig i/i närheten av Alcudia borde verkligen ta sig dit. Vi spenderade två kvällar där under vår semestervecka och det var verkligen hur fint och mysigt som helst där inne. Rekommenderar detta starkt! Och dessutom fanns där även gott om mysiga restauranger/fik, så ni lär inte bli besvikna!

Pasta-rätten till vänster åt vi den ena kvällen i gamla stan och jag önskar verkligen att jag kom ihåg vad denna restaurangen hette, för både mat och framförallt deras "starter"/förrätt var toooooo die for! De hade de godaste oliverna jag någonsin smakat... Det vattnas typ i munnen på mig bara jag tänker på dem! Så goda var de haha... Önskar nästan att jag tog med mig ett gäng hem i resväskan ;-)

Är verkligen så himla tacksam över min fina familj, de är guld värda <3 För även om varken mitt humör eller vädret var på topp varje dag under resans gång, så hade jag ändå en otroligt mysig vecka och det har jag verkligen min familj att tacka för! Aldrig utan er.

Likes

Comments