Idag är jag väldigt taggad, efter seminariet ska jag nämligen flyga hem! Det blir dock lite stressigt med tanke på att seminariet är mellan 13-15 och mitt flyg går 16:20. Som tur så är det ju väldigt smidigt att checka in i förväg via mobilen. Det är alltså inte jättemånga timmar kvar nu innan jag är hemma!


Det som är lite segt är väll att jag åker hem för att tentaplugga, vilket innebär att jag för det mesta kommer sitta med näsan i böcker. Dock så har jag bestämt mig för att inte plugga på helgen. Det känns väldigt skönt att åka hem och plugga hemma, slippa stressa över att höra hu mycket alla andra pluggar. Det finns ju en viss hets på juristprogrammet när det kommer till plugg och betad och det känns skönt att slippa den under tentaplugget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Utöver den 1,6 milen som jag cyklade för att kolla på stallplats, så sprang jag 3,2 km i höstmörkret. Då det var mörkt när jag gick ut och sprang så valde jag att springa i området där det var belysning samt längs vägen under  belysningen. Utöver det så blev det 4*10 sit-ups, 4*5 armhävningar, 40 knäböj samt lite stretching efteråt. Det känns faktiskt som att jag börjar få upp kondisen lite nu vilket är gött. 

Likes

Comments

​Jag är lite nervös nu faktiskt men samtidigt super taggad! Jag ska nämligen åka och titta på en stallplats idag vilket känns lite spännande. Förhoppningsvis om jag hittar en lämplig stallplats så kan jag ta upp Pitou hit. Det hade varit väldigt skönt och det hade inte känts lika ensamt om jag hade haft henne här heller.  Just nu så varken rids eller borstas hon med knappt, och jag saknar ridningen massor. Så jag tror att det bästa för oss båda hade varit att ha henne häruppe hos mig så jag hade kunnat gå till henne varje dag. Sen hade det varit jätteskönt att inte tappa ridningen, det är ju en färsk vara som man tappar väldigt fort och det hade varit tråkigt att göra det under tiden jag är här uppe. 


Vi får se hur detta går jag är väldigt taggad iallafall och tycker att det ska bli väldigt spännande trots att jag bara ska åka dit och titta samt prata med dem! Håll tummarna!

Likes

Comments

​Det var länge sedan nu och ni kanske inte kommer ihåg detta men för ett tag sen så gjorde jag ett inlägg om att jag beställt skor från stadium som tyvärr inte passade och därmed fick skickad tillbaka. Iallafall så har jag fått hem ett par som sitter som en smäck och är jättebekväma. Jag har inte sprungit i dom ännu dock, men jag har svårt att bestämma mig för jag är lite sugen på att ha dessa som "inneskor" på gymmet när jag väl tar mig dit hahah. Hade jag bott kvar i Kungälv nu hade jag garanterat tränat inomhus och gått på de roliga passen inomhus. Men jag vet inte nu så känns det liksom inte så relevant på något sätt jag har liksom inte riktigt någon lust, dessutom så tycker jag att IKSU som alla går på är alldeles för dyrt.  Jag prioriterar hellre att lägga pengar på annat faktiskt. Sen tycker jag att det funkar väldigt bra att springa i skogen, jag överväger faktiskt att börja försöka styrketräna utomhus också har sett några utomhus gym i närheten. Hahah åter till skorna så avvaktar jag nog ett litet tag till, det kanske blir så att jag varierar mellan dessa och mina gamla.

Likes

Comments

​Idag när jag kom "hem" efter seminariet som verkligen var jättelärorikt och bra så tränade jag lite. Först sprang jag en vända i skogen dock så var det extra jobbigt idag då jag kände att jag fick håll efter 0,5 km men fortsatte springa ändå men hållet begränsade mina rörelser så tog det lite lugnare. Sprang mina 3,4 km innan jag tog en promenad för att varva ner lite. Sedan blev det styrketräning armhävningar 4*5, sit-ups 4*10, knäböj 40 st och sedan lite stretching. Det var iallafall jätteskönt att var ute i din friska luften i skogen. På bilderna lite träningsmotivation, att fortsätta!

Likes

Comments

​Efter duschen så gjorde jag mig iordning, men fick problem när jag skulle ta på mig klänningen. Dragkedjan sitter ju bak mitt på ryggen och klänningen sitter typ lika tajt som en korsett så jag fick inte på mig den själv. De jag är inneboende hos var inte hemma, så det hela slutade med att jag gick över till grannarna och bad dem hjälpa mig att knäppa den.. Hahah det var lite roligt faktiskt, de såg väldigt förvånade ut kan jag säga jag har ju aldrig träffat dem förut heller så. Iallafall när klänningen var på gick jag till bussen och åkte till Lars (en general) där vi från min nollegrupp samt våra faddrar förade. Jag som inte hade hunnit äta någonting alls under dagen var väldigt lycklig över att det fanns massa "mat" där. De hade gjort iordning små tunnbrödsrullar några med skinka och ost, vegetariskt röra i ett par också, kroketter (tror det heter så, de små brödbitarna man kan köpa i påse) med två olika typer av olivtapenad på, vindruvor samt massa ost och kex + chips.  Magen fick i sig en del iallafall innan det blandades med vin och champagne. Vid halv sex tog alla taxi till äpplet (folkets hus) där banketten skulle hållas. Vi minglade runt innan vi satte oss ner och inväntade tre rätters middagen.


Kvällen var jätte trevlig och vi sjöng och dansade hela natten. Jag fick ont i fötterna efter flera timmar i höga smala klackar. När jag tagit av mig skorna och var barfota så trampade jag inom kort i glassplitter, såklart dock så fick jag bara en pyttebit i foten. Mina fötter blev dessutom kålsvärta under till efter all smuts och skit som var på golvet, jag borstade av fötterna innan jag tog på mig skorna igen och fortsatte dansa. Jag hade från början tänkt ta taxi hem på natten men när stället väl stängde vid 02 så tog jag bussen hem, det var fruktansvärt skönt att ta av sig skor och klänning samt tvätta av sig all smuts när jag kom hem.

Likes

Comments

​Jag skulle ju ha tränat i fredags med Emma, men det hann bli bäcksvart och vi vågade inte oss på att springa i mörkret. Så det blev tyvärr ingen springtur..


Men igår (lördag) när jag gick upp drack jag ett glas juice för att sedan gå ut och springa. Jag sprang den "vanliga" slingan i skogen. Det var jättehärligt att komma ut i den friska luften och röra på sig. Efter springturen så körde jag lite styrketräning innan jag stretchade. Sedan fick jag bråttom in i duschen för att hinna göra mig iordning innan banketten! (Mer om banketten kommer i ett annat inlägg).

Likes

Comments

​(En bild från 2013/14(?) på Pitou & mig)

​Äntligen fredag! Har lyckats avklara ett seminarium samt lite plugg. Min fredagskväll kommer att bestå av lite träning med Emma (en tjej från min nollegrupp), mer plugg samt film och mys i soffan. Jag längtar redan hem massor så det känns jätteskönt att åka hem på torsdag. Jag har bestämt mig för att tentaplugga hemma, det känns som att det blir bäst så. 


Anledningen till att jag tog mig igenom gymnasiet med tillräckliga betyg för att komma in på juristlinjen är att jag hade hästarna och stallet.  Jag satt och pluggade sedan kunde jag ta en paus och gå ut till stallet och fixa och rida och sedan sätta mig och plugga igen, detta har gjort pluggtiden mycket mer effektiv. För mig ger det ingenting att sitta i flera timmar i streck och försöka nöta, för då går det inte in. För mig ger det mer att effektivt plugga kortare perioder. Jag har haft sån ångest inför tentan, MEN har också insett att jag får hitta mitt sätt och göra så bra som jag kan. I värsta fall får jag en omtenta även om det inte är kul och känns jobbigt så är det ju faktiskt inte i hela världen. 


Jag skulle vilja tillägga att juristlinjen är såå rolig! Det är mycket som är jobbigt och svårt men samtidigt så är den fruktansvärt intressant och rolig. Lyckan som uppstår när man vet vart man ska leta och hittar "rätt svar"/ det man är ute efter. 

Likes

Comments

​Sitter nu i biblioteket för att plugga en timme innan seminariet klockan 13, mötte upp min basgrupp vid 10 imorse. Känns iallafall skönt att vi skrivit färdigt seminariet, för nu blir det att läsa lite i böckerna. Jag tycker dock att det är väldigt svårt att veta vad det är man ska läsa, alltså välja ut delar typ för jag läser "gärna" allt och det är inte så effektivt att pärma alla böcker. Som jag gör nu för då fastnar det inte, men vi får väll se och hoppas på det bästa iallafall, att det viktigaste fastnar.

Likes

Comments

​Egentligen så tycker jag om hösten, en väldigt mysig årstid där man bär stickade tröjor och sitter med stora tekoppar. Dock så känner jag att nu när man går på universitetet så är det en otroligt stressig årstid, det är så mycket som händer och som ska göras. Dessutom så har jag min allra första tenta någonsin och det känns jättenervöst. Har sån jäkla ångest, det känns inte alls som att jag pluggar tillräckligt samtidigt som jag känner att jag inte klarar av att plugga mer. Det finns en gräns på hur mycket mitt huvud kan ta in under en viss tid. Men egentligen så är det väll inte i hela världen det finns ju omtenta, även om det inte är ett roligt alternativ. Jag hoppades att genomgången av tentan skulle få mig lite lugnare men det har gett motsatt effekt, jag känner mig mer stressad nu..

Likes

Comments