I onsdags så kom bästa Sara (för att förtydliga inte jag själv) upp hit för att hälsa på och spendera några dagar med mig här uppe i Ume. Sen dess har det varit fullt upp och vi har spenderat så mycket tid som möjligt med annat än plugg. När jag kom hem från föreläsningarna i onsdags så åkte vi ut en sväng till stallet, jag visade runt och vi tog in och fixade Pitou, efter det så såg vi på bonde söker fru. På torsdagen hade jag föreläsningar från 10-15, men efter dessa så åkte vi till stallet och gav lilla Pitousan mat. När vi vart i stallet så åkte vi hem, då blev det renskavsgryta (bilden till vänster längst ner) med kantareller, lingon och potatis dröm! Då jag var ledig på fredag (dagen efter) blev det en del vin, till efterrätt blev det ost, kex och mer vin! Vi hade en supertrevlig kväll och det blev många skratt. På fredags morgonen när vi vaknade så gjorde vi oss iordning och sedan åkte vi till Avion (ett stort shoppingcenter i Ume). Det följde med en hel del saker hem...

Vi åt dessutom på Vezzo (norrlands version av vapiano) och honeycomb, smarrigt!


=Sumeringen av helgen blir grym (även om det egentligen inte var helg dock..)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gårdagen var ganska hektisk, jag skulle bara ut till stallet en snabbis och sedan hem. Men i oturen hamnade jag mellan två hästar som inte känner varandra så bra och råkade få mig en spark i ryggen. Som tyvärr träffade mitt på ryggraden. Efter en del övertalning åkte jag till sjukhuset, där de dels tog prover och röntgade ryggen. De körde runt mig på en bår och jag fick inte röra på mig vilket var jättefrustrerande och kändes väldigt överdrivet med tanke på att jag gick in till sjukhuset, men de ville ta det säkra före de osäkra. Jag låg still på en bår i ca 6 timmar vilket kändes som en evighet. De konstaterade iaf att jag fått en liten fraktur på en ryggkota vilket innebär att de inte blir någon ridning på någon/ några veckor. Jag har ändå haft tur som enbart fick en liten fraktur på en kota, det hade ju kunnat gå mycket värre. Nu känner jag mig mest mörbultad och lite öm. I framtiden kommer jag absolut att försöka vara försiktigare och mer uppmärksam.

Likes

Comments

Igår så red jag ut på en ganska lång tur med Maria (hon som har stallet) i skogen. Det var jättemysigt och fantastiskt väder ute på det med. Ni ser ju lite på bilderna ovan hur härligt det var, vi red i solnedgången så himlen var rosa jättefint! Pitou var jättepigg, hon låg på bettet större delen av turen så jag var helt slut när vi kom tillbaka hahah. Det var jättebra underlag ute också, riktig puder snö. Vi travade och galopperade på de härliga stigarna genom skogen. En jättemysig tur helt enkel, även om min lilla ponny var en krutdurk.


Idag red jag också ut med Maria, en kortare och lugnare sväng. Jag ville ta det lite lugnare idag eftersom vi red rätt länge igår. Vi skrittade en sväng iallafall, det var jättemysigt.


Vi släppte även ihop hästarna idag efter ridturen, det gick jättebra och jag hoppas verkligen att det fortsätter gå bra. Blir hennes första natt i lösdrift också vilket kommer bli spännande.

Likes

Comments

Har tagit lite bilder i stallet för att visa er hur det ser ut på ett ungefär, sorry att jag inte bloggade igår men behövde verkligen plugga inför seminariet som vi hade idag.. Tillbaka till stallet då, nedan följer lite bilder på hur det ser ut i stallet.


Det känns självklart att börja med hennes box, hon har en hörnbox vilket är skönt då hon dels kan ha en kompis på ena sidan och samtidigt vara ifred på den andra sidan. Det är ett mysigt litet stall och Pitou verkar trivas bra vilket känns jätteskönt!

Till vänster är kraftfodret, de två matchande silvriga tunnorna är mina, snygga va?;) I den större av mina tunnor har jag müsli och i den mindre har jag Pitous mineraler.

På bilden till höger ser ni mitt sadelskåp där det mesta (?) förvaras sadeln osv. Jag är jättenöjd med detta skåpet det är grymt verkligen!

På bilderna till vänster ser ni min förvaring av "små saker" ex, lindor, paddar, hästgodis, extra ryktväska m.m. Ni ser förtydligat vad som är mitt på mitten bilden där jag försökt ringa in det bättre. På den högra bilden ser ni min förvaring av schabrak och täcken, dessa supersmidiga backar (med hjul!) är inköpta på ikea. De är verkligen jättelätt att hantera med tanke på att det går att rulla runt dem, det var de största backarna de hade på ikea (130 liters backar).

Lite bonus bilder på den lilla prinsessan i hagen. Man ser det inte jättetydlig på dessa bilder eventuellt på den vänstra bilden, men så fort hon kommer ut i hagen så kastar hon sig ner i snön och rullar sig så hon får snö överallt. Hahahah hon älskar snön den lilla ponnyn, det är väldigt gulligt iallafall!

Likes

Comments

Igår kväll så var vi ett gäng juriststudenter + en övrig som gick ut. Först åkte jag och hämtade Rebecka och vi tog bussen från mig hem till Isak där vi var ett gäng som förade. Det var jättekul och efteråt så tog vi en taxi till Fabriken där det var halloween fest. Vi hade betalt inträdet i förväg, det var öppen bar på fabriken dessutom! Hahah behöver jag säga mer? Kvällen var grym, en av de roligaste på länge. Vi dansade, spelade beerpong och minglade runt. Jag var utklädd till bambi om det inte framgår på bilderna. Jag hade faktiskt ingen aning om vad jag skulle klä ut mig till och ville inte köpa något, så såg jag kvällen innan att en av mina kompisar hade varit utklädd till bambi så jag fick inspo därifrån helt enkelt.

Hahah som ni ser ovan hade inte vårar gäng något speciellt tema.

Likes

Comments

Idag var jag i stallet tidigt, redan klockan 8 för att släppa ut hästarna. Det gick bra och Pitou var lycklig över att komma ut i snön, hon rullade sig x-antal gånger hahaha. Innan hon fick går ut broddade jag runt om, 4 brodd i varje sko samt la på henne ett täcke. När hästarna var ute gick jag och la ut hö i hagen, samt fixade vatten. När det var gjort, gjorde jag iordning inne i stallet mockade osv. Det var väldigt mysigt att gå runt och fixa samt pilla lite. Mellan 10 och 11 tog jag in henne och gjorde iordning henne för en ridtur. Vi red ut längs lite grusvägar (syntes ju dock inte pga all snö!), vi red under en "bro" motorvägen (E4) gick ovanför och hon brydde sig inte det minsta. Vi red mellan åkrar på grusvägar och hade det super mysigt, MEN på vägen tillbaka vid motorvägen där vi går under "bron" kom det en jättestor ploglastbil som sprutade snö på oss. Kan ju säga att om jag suttit på en annan annan häst hade den med största sannolikhet skenat iväg över åkrarna, men Pitou skuttade 5 meter bara hahah. När vi sedan skrittade under bron så trippade hon lite vilket inte var så konstigt, men resten av ridturen fortsatte lugnt och mysigt. Det är verkligen tur för mig att jag har en häst som är så himla cool och stabil i huvudet!

Det var perfekt väder att rida i, det var lite soligt och snöade lite fint. Innan och efter ridturen snöade det massor! (BTW ser ni hur söt hon är i sin nya JH collection mysludd grimma!!). Sen ska jag tillbaka till stallet ikväll och ta in henne och pussa henne godnatt innan jag sjunker ner i framför TV:n med massa onyttigheter.

Likes

Comments

Idag kommer hon äntligen! Det ska bli så spännande, efter föreläsning idag åker jag till stallet för att förbereda. Jag har köpt massa saker som ska in i stallet, jag och Rebecka åkte runt i hela Umeå (kändes det som) och shoppade hahah. Men det behövdes också, fanns massa saker jag behövde ha till henne osv, vi var på granngården, hööks, Ikea och Ica maxi. Kommer ett inlägg senare om vad som fick följa med. Det ska bli väldigt pirrigt och kul att ansvara helt själv över henne, det känns verkligen att man flyttar hemifrån nu och får sköta sig själv (även om mina föräldrar fortfarande hjälper mig ibland).

Likes

Comments

Rubriken sammanfattar väll den senaste tiden, som jag tidigare skrivit så åkte jag ju hem förförra veckan för att tenta plugga.. Det har varit riktigt mycket att läsa kan jag säga. Igår var det tenta dags, satt i 6 timmar och skrev och det blev ändå stressigt hahah. Jag hade velat ha MINST 2 timmar till, men men detta var ju första tentan och jag har aldrig skrivit en tenta förut så det ska ändå bli lite spännande att få resultatet. Tyvärr så var det främst en fråga som gick helt åt skogen så den kommer jag nog inte få några poäng alls på, men man kan ju hoppas att svaren på de andra 3 väger upp en del.

När jag var hemma blev det även bestämt att Pitou skulle flytta upp till mig, så det har även varit ett hektiskt packande av saker. Dels mina egna stallkläder och ridsaker men även Pitous alla saker vilket är mycket! Iallafall så ska hon komma upp hit till mig på torsdag vilket jag är väldigt taggad på, ska bli väldigt skönt att ha henne här.

Idag föll den första snön här uppe i Umeå som jag längtat!

Likes

Comments

Idag är jag väldigt taggad, efter seminariet ska jag nämligen flyga hem! Det blir dock lite stressigt med tanke på att seminariet är mellan 13-15 och mitt flyg går 16:20. Som tur så är det ju väldigt smidigt att checka in i förväg via mobilen. Det är alltså inte jättemånga timmar kvar nu innan jag är hemma!


Det som är lite segt är väll att jag åker hem för att tentaplugga, vilket innebär att jag för det mesta kommer sitta med näsan i böcker. Dock så har jag bestämt mig för att inte plugga på helgen. Det känns väldigt skönt att åka hem och plugga hemma, slippa stressa över att höra hu mycket alla andra pluggar. Det finns ju en viss hets på juristprogrammet när det kommer till plugg och betad och det känns skönt att slippa den under tentaplugget.

Likes

Comments

​Utöver den 1,6 milen som jag cyklade för att kolla på stallplats, så sprang jag 3,2 km i höstmörkret. Då det var mörkt när jag gick ut och sprang så valde jag att springa i området där det var belysning samt längs vägen under  belysningen. Utöver det så blev det 4*10 sit-ups, 4*5 armhävningar, 40 knäböj samt lite stretching efteråt. Det känns faktiskt som att jag börjar få upp kondisen lite nu vilket är gött. 

Likes

Comments