Header

Idag var det dags för nästa familjemedlem att göra entré i vardagslivet. Så igår passade vi på att njuta av en riktigt mysig "sista dagen på sommarlovet" då yngsta dottern bjöd på gofika i solen, vid hennes lilla stuga.

Sega chokladsnittar med Råsocker

100 gram smör (mjölkfritt)

1 dl råsocker

2 msk sirap

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk bikarbonat

1 ägg

råsocker till topping

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, sirap och råsocker poröst. Blanda i vetemjöl, kakao och bikarbonat och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och rulla till längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna en aning och pensla med uppvispad ägg. Strö över råsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Skär längderna direkt efter att de gräddats klart.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dottern kom på att vi var tvungna att införskaffa i en pastamaskin....(vi hade en för några år sen, men den blev invaderad av mjölbaggar och fick förvisas till de sälla jaktmarkerna...) Men ta da!!, plötsligt hade hon varit och köpt en ny...Så på´t igen! Jag kan ärligt säga att Nej, jag tänker händanefter INTE, göra all min pasta själv!!! Det tar "lite" för lång tid!!! Kanske skulle det vara effektivare om man hade någon form av funktionell torkställning ;)Men, men... hur som helst så fick vi ihop en middag med tagliatelle :) och ljuvligt krämig och god tomatsås.

Hemmagjord Tagliatelle med Krämig Tomatsås

ca 4 portioner

Pasta

4 dl durumvetemjöl

1 st ägg

1 nypor salt

1 dl vatten

1 tsk rapsolja

Blanda ihop mjöl och salt i en degblandare och tillsätt sedan ägg, vatten och olja. Arbeta snabbt ihop degen till ett smul som du sedan arbetar ihop för hand. Laborera eventuellt lite med mjöl eller vatten för att få rätt konstistens. Fast och lite stum. Forma till en boll som får vila under bakduk i minst 30 minuter. Dela degen i mindre bitar och kör genom pastamaskinens kavlingsannordning. (Plasta in degbitarna som inte används för att förhindra att de torkar.) Mjöla generöst vid behov. Kör sedan de utkavlade längderna genom tagliatelleskäraren. Dela upp i strimlor och låt de torka.


Krämig Tomatsås

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 st sardellfiléer

1 msk rapsolja

100 gram ruccola

1 dl vitt vin

1 burk konserverade körsbärstomater

1 förpackning grönsaksbuljong

1 dl vatten

125 gram mozzorella

Fräs lök, vitlök, sardeller och ruccola i oljan. Tillsätt vitt vin och låt koka ner några minuter. Tillsätt tomater, buljong och vatten. Låt småputtra på svag värme 10-15 minuter. Mixa med stavmixer och späd eventuell med extra vatten om den är för tjock. Avsluta med att riva ner mozzarellan i såsen och mixa den slät. Salta och peppra efter smak. toppa eventuellt med basilika och riven parmesanost.


Svindlande åtgång... :)

Likes

Comments

Så var det avklarat!! Årets nog mest absurda löplopp. Galet kul var det iallafall!!! En märklig upplevelse att få springa in och ut ur välkända byggnader, upp och ned för trappor i en otroligt positiv anda. Ett lopp som man gärna gör om!!!

Och nu är det bara ett lopp kvar innan STHLM challenge är avklarad!!! Den 21 oktober är det dags för STHLM above below . :)

Men innan dess ser vi fram mot lördagens Midnattslopp !!!!

Likes

Comments

Idag blev det fotboll för hela slanten! Först såg vi match på hemmaplan sen blev det en tur till Enköping för att se nästa. Börjar redan märkas att fotbollssäsongen åter är igång....yey!!! Till middag blev det traditionell pastauppladdning inför morgondagens stora intressanta löphändelse. STHLM Urban Trail . Ett spännande lopp i Stockholms innersta. Så otroligt nyfiken på hur detta ska genomföras!!!!

Krämig Kantarellpasta med Pancetta

ca 5 p

5oo gram Tagliatelle

100 gram Pancetta

1 gul lök

200 gram Kantareller

1 msk Smör

1 portionsförpackning fond "DU CHEF" Beef

2 dl matlagningsgrädde

Koka pastan enligt anvisning. Fräs löken tillsammas med pancetta i smöret och tillsätt sedan kantarellerna. När all vätska kokat bort tillsätt buljong och grädde. Låt koka ihop och om såsen upplevs för tjock, tillsätt lite av pastavattnet. Serveras gärna med lite rucola.

Likes

Comments

Kontraster! Ena dagen skogshäng och andra dagen, härlig frukost med magnifik utsikt över stan....igår upplevde vi sommarens hetaste dag med strålande sol och imorse blev det morgonkaffe i regnrock på ballkongen.....

Likes

Comments

-Varför gör vi det här egentligen?!? När ingen gillar det!

-Bruno gillar det.

"Som asfaltsbarn blir man galen, när man är borta, mer än en timme från stan......" hör jag Magnus Uggla sjunga i skalllen. Det är lite lustigt det där. Att om man inte gillar skogen med allt vad det innebär är man liksom inte någon naturmänniska...eller?? Jag skulle spontant säga att jag älskar att vara ute i naturen! Fast mer som Lundell, i Öppna landskap!! Hav, klippor, sand och fjäll är mer min melodi. Och tydligen har det även smittat av sig på mina barn ;) Men vad gör man inte....Bruno gillar det!! Och på hösten är det rätt okej ändå. I den där kalla krispiga luften. Utan ringlande saker och myggbett!

idag bli det iallafall en tur med ärenden inne i stan!!! Härligt! :)


Likes

Comments

Det gäller ju att hålla vätskeballansen under kontroll även till vardags! Lite roligare och lite festligare blir det med smakatt vatten. idag blev det en klassiker med frysta hallon och mynta. :)

Likes

Comments

Perfekt om man ska ta med sig frukosten eller som mellanmål på språng!! Yoghurtgröt, eftersom den blir väldig stabil och inte direkt behöver någon extra vätska.

Yoghurtgröt

2 dl yoghurt (jag valde soyghurt med vaniljsmak)

1 dl osötad müsli

Blanda müsli och yoghurt i en burk eller skål. Låt stå i kylen i ett par timmar eller över natten. Toppa eventuellt med frukt, bär eller nötter.

Likes

Comments

Ugnsrostade grönsaker är ju galet gott som de är, men piffar man till det lite extra och blandar ihop dem med en dressing får man till en lite lyxigare galet god och ljummen sallad som passar till det mesta. Själva valde vi att servera smakrika grillade korvar till .)

Ljummen Sallad på Rostade Grönsaker

1 kg krossad färsk potatis

1/3 blomkålshuvud i buketter

1 morot i bitar

2 st gula lökar i klyftor

75 gram färska sockerärtor

1 st syrligt äpple

3 msk dijonsenap

2 msk vinäger

2 msk vatten

1 dl rapsolja

1 msk torkad dragon

Lägg potatis, blomkål, morot och lök på en oljad plåt och rosta i ugnen på 250 grader i ca 20 minuter. Rör ihop senap, vinäger, vatten och dragon. Tillsätt försiktigt oljan under ordentlig omrörning. Tärna äpplet och halvera sockerärtorna och lägg de sedan i senapsåsen. När de ugnsrostade grönsakerna är klara vänds även de ner i senapssåsen. Smaka av med salt och peppar.

Likes

Comments

Det är ju inte alla morgnar som man är så där jättesugen på varm och stabbig gröt till frukost eller mellanmål och då kan kanske den här, lite mer fräscha varianten av gröt vara ett allternativ. Jag kanske egentligen hade föredragit en hederlig fruksallad istället, med lite mer tuggmotstånd. Men som variation, får den tummen upp.

Fruktgröt

1 banan

1 äpple

1 nektarin

torkade tranbär

valnötter

solroskärnor

Mixa ihop frukterna till en gröt i matberedare. Blanda i eller toppa med torkad frukt, nötter och frön. Servera eventuellt med valfri mjölk.


Likes

Comments