Väldigt länge sedan jag skrev här.. en månad?! Insåg att senaste inlägget var när vi precis skulle åka till Australien.

Veckorna har gått hur fort som helst. Känns som det hänt massor fast ändå inte.


Vi var i Australien, på Gold Coast, i tre veckor. Tre väldigt bra veckor! Här kommer en liten sammanfattning av vad vi gjorde där :)


Vi flög till Gold Coast där Max båda syskon bor. Vi fick bo hemma hos Max syster och sambo vilket var väldigt uppskattat :) Första dagarna tog vi det ganska lugnt, njöt av solen och stranden innan det var dags att bila hela vägen till Newcastle (som ligger strax utanför Sydney) för att spela innebanycup, National Beaches Open. Det tog ungefär 9h dit och vi körde natten mellan fredag och lördag. Så vi kom fram precis lagom till min samling kl 8 på morgonen haha.

Det var jag, Max och Maxs bror Tom som åkte. Max och Tom spelade med Newcastle Cobras herrlag och jag spelade med damerna. Det gick bra för båda lagen, killarna fixade en silvermedalj i turneringen och tjejerna tog guld! Så det var en lyckad turnering, och det var väldigt kul att spela lite innebandy igen!

Tillbaka på Gold Coast gjorde vi några utflykter.


Vi åkte till en jätte mysig botanisk trädgård, Crystal Castle. Vi gick runt bland blommor och växter, en stor Buddha staty och stora stenar med kristaller. Vi gjorde aura-Reading, köpte stenar och kristaller som symboliserar olika saker som lycka, styrka, framgång mm.

Efter det åkte vi till Byron Bay för att äta lunch och ta en promenad kring fyren som finns där. Vi såg både valar och delfiner simma utanför kusten, så himla häftigt! Och en fin solnedgång innan vi åkte hem.
Utöver det hade vi härliga dagar på olika stränder kring Gold Coast. Vi hann med en sväng på IKEA för att äta köttbullar med mos och köpa lite svenskt godis och Tom bunkrade upp med några tuber Kalles kaviar.


Det är vad vi i det stora hela gjorde i Australien när vi var där.


Lite hastigt bestämde vi oss för att sluta jobbet på gården så när vi kom tillbaka till NZ åkte vi för att hämta resten av våra saker i huset, tackade för oss och sa hej då.

Efter det bar det av med bil upp mot norra ön. Det har varit lite fram och tillbaka ett tag här innan vi bestämde oss för vad vi skulle göra så det gick några dagar innan vi fick en lösning på det. Frågan var om vi skulle jobba eller inte, hur vi skulle bo, eller göra roadtrip på nordön.

När vi tänke till var det inte alls smart att ta ett jobb på en gång som tanken var från början, för det jobbet skulle sluta precis innan jul. Vilket betyder att vi skulle göra roadtrip i dec/jan, och det kändes inte alls som en bra idé. December börjar högsäsongen, då är det sommar här. Vilket betyder att priser på campervans och bilar stiger med nästan tredubbla priset, antagligen priserna på campingarna också. Trängas på många platser med fullt av andra turister och köa kändes inte så lockande när vi ändå är här nu.

Så vi har bestämt oss för att se nordön nu, vi har hyrt bil och bor på lite olika slags boenden. Från att det inte hände så mycket till att den här veckan gjort massor av saker som ska komma upp här så snart jag kan!

Så ligger läget till nu :) det är inte alltid lätt att planera allt innan och det beror också på hur det ser ut med jobb framöver.


​Vi tar en (eller i alla fall några) dagar i taget!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Instagram@sarabjorklund