Det finns lite olika slags campingar, vissa som man betalar lite mer för och då får man el till bilen, kök, toalett, varm dusch med mera. På andra finns det bara en toalett. Ett tredje alternativ är att fri-campa. Då måste man ha en "self-contained van" vilket vi har, vi kan alltså klara oss på batteri i bilen, vatten i tanken, gas och en liten bärbar toalett ett tag. Vi har valt att göra lite olika beroende på vart vi är. Det finns gott om campingar att välja mellan längs vägarna så det har aldrig varit ett problem.

Såhär kan en natt se ut :) mitt ute i skogen och kolsvart
Längs vägen


Milford Sound var otroligt vackert! Storslagen natur med vattenfall, berg och skog. Vi såg både sälar och delfiner! Vi åkte en färja ut genom Milford Sound.

Milford Sound är en fjord som har bildats av en glaciär som smält. Det kommer ungefär 7meter regn om året här, alltså en hel del. Vi lyckades pricka in en dag när det var uppehåll och solen hittade till och med fram några minuter. Oavsett väder är det otroligt vackert, och ännu mer dramatiskt med molnen och dimman. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det har gått lite sådär med uppdateringen av bloggen.. Men nu gör jag ett nytt försök!


I Te Anau mellanlandade vi ett par nätter innan vi skulle längre upp i Fiordland.

Vi hann med en dag på cykel runt Te Anau lake, härligt väder och en härlig cykeldag!


Likes

Comments

Nu har vi lämnat Queenstown för att åka till Te Anau.

Längs vägen stannade vi vid Lake Wakatipu. Det är värdens näst renaste sjö, vattnet är 99,9% rent. Helt kristallklart!
Lunchpaus
Nästa stop Te Anau!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi har haft några dagar med blandat väder, när solen väl är framme värmer det ordentligt men annars är det rätt kyligt. Man märker att det börjar bli höst, det blåser en del, nätterna är kalla och träden börjar ändra färg.

På väg till Queenstown Vi var i Queenstown några dagar, en mysig liten stad som vi definitivt kommer komma tillbaka till!

Vi strosade omkring en del var nere i hamnen och satt i solen och njöt. Var på en foodmarket på kvällen med flera matstånd med olika slags mat.

Vi klättrade Via Ferrata klättring och gjorde canyoning. Det var hur kul som helst! (Videor från det kommer att komma, vi har försökt i några dagar att få ihop videoklippen därifrån utan vidare resultat..)

Canyoning i Queenstown  

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är äntligen bloggen igång :) det är lite si och så med wi-fi men det kommer att uppdateras så gott det går!

Nu är det nästan en vecka sedan jag kom fram till Nya Zeeland, första dagarna var lite tröga. Dåligt väder och ganska trött efter en lång resa. Jag kom fram tidigt på morgonen när det var mörkt också så nya Zeeland tog mig inte med storm som jag trodde att det skulle göra.

Efter ett par dagar hämtade vi våran campervan som vi ska bo i några veckor framöver och gav oss ut på vägarna. Och, WOW säger jag bara. Så vackra vägar och fantastiskt landskap. Av det lilla vi än så länge sett av NZ så är jag definitivt tagen redan.

[gallery ids="44,46,48" type="rectangular"]

Vi började vår roadtrip i Christchurch och började sedan åka nedåt längs östkusten. Vi stannade på några ställen för att sova men bestämde oss ganska snart för att vända in i landet med sikte på Queenstown.

IMG_2810

[gallery ids="51,50" type="rectangular"]

 

Och här är vi nu, för att se vad Queenstown har att bjuda på!

IMG_2818IMG_2815

Likes

Comments

This is an example of an about page. Unlike posts, pages are better suited for more timeless content that you want to be easily accessible, like your About or Contact information. Click the Edit link to make changes to this page or add another page.

Likes

Comments

Instagram@sarabjorklund