Header

Sitter här och funderade ett tag om jag skulle skriva ett inlägg här eller ej och vad skulle jag skriva om i så fall... För jag visste att det skulle blir ett onödigt inlägg där jag inte skulle skrivit något bra eller något roligt.. Men sen kom jag och tänka på lite snabbt att i våras så skrev jag ett brev/novell om lite saker angående om mitt liv. Då kom lite tankar upp om jag ska lägga upp de här på bloggen så ni mina läsare får veta sanningen om mitt liv. Livet som jag hade innan jag kom dit jag är idag. Frågorna är då NÄR ska jag lägga upp det, Varför ska jag lägga upp de?, och Vad får jag själv ut över detta?

Svaren är kanske inte så enkelt men jag måste får göra de som är bäst för mig och ingen annan. När jag kommer göra detta vet jag inte än men det kommer sker nu under hösten någon gång. Vill såklart att vissa personer ska få läsa det innan jag lägger upp det här.
Varför jag vill göra det är för att jag vill att folk ska veta hur mitt liv har varit, hur jag hade en pappa som inte brydde sig om sina barn och bara tänkte på sig själv.
Vad jag får ut över detta är att nå ut till er andra och kanske kan rädda någon som är i samma sits som jag var i eller känner någon. Desto fler som får veta om livet desto bättre är det. För då kan folk hålla sig undan och och vilja ha någon kontakt med personen som har gjort detta mot en.
Och du/ni som har varit i samma sits var inte rädda med att skiva om det eller prata om det för vi kommer mår så mycket bättre när prata av oss eller skriver av oss.

För mig var det en stor lättnad när jag var klar med att skriva ner allt och när jag var klar så kunde jag släppa allt.. Äntligen säger jag för nu kan jag fokuserar framåt och börjar planerar framtiden tillsammans med min kille :).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Helgen kom som jag hade längtat till sjukt mycket för vi skulle åka till Halmstad över helgen. Allt var packat och klart när mitt hjärta kom hem och då var det bara packa bilen och sen köra upp till Halmstad :). Vi hade inte så mycket tid på oss när vi hade checkat in på hotellet för vi skulle ut och äta sen på kvällen. Så det var bara att göra vid oss för att sedan sticka till O'Learys där vi skulle äta.
Kan säga att det var en liten besvikelse på maten för det var inte mycket som var plus poäng där. Maten var god men ändå inte, med tanke på att hamburgaren smakade som om den var från Max eller McDonalds. Sen var brödet hårt och smakade konstigt. Varken jag eller killen hade så mycket bra att säga om maten så när vi var klara så gick vi och betalde maten.

Igår så blev upp och äta den goda frukostbuffén och det var riktigt gott. Frukostbuffé är alltid gott och ser alltid framemot det när jag ska sova på hotell hehe. Sen under den dagen så blev det att vi gick runt lite och kollade runt., Vädret var inte så bra så då blev det inte mycket gjort. Innan lunchen så blev det bad på hotellens jacuzzi och det var härligt. Skönt att ligga ner i jacuzzin och koppla av och stänga ute vardagen för ett ögonblick. När det var dags för lunch så hittade vi plats på Harrys och där var maten riktigt gott. Maten på Harrys var mycket bättre än på O´Learys och där märkte man att de la energi på maten som de gjorde. Mätta blev vi allt och vi kunde hålla oss sen till kvällen när vi skulle ut och äta mat.
Efter vi hade käkat lite mat så blev det en runda på stan och kollade runt lite men var inte mycket som var intressant. Så då stack vi till Halmstad äventyrcenter för att spela lite minigolf. Det var minigolf men ändå lite annorlunda men häftigt var det allt. Bilder kommer upp här nedan så förstår ni nog vad jag menar. När det var klart så körde vi tillbaka till hotellet och bara kopplade av innan det var dags att göra vid oss.
På kvällen så åt vi på The bull´s och deras mat var god men väldigt lång väntetid på maten bara. Vi fick vår förrätt snabbt men sen tog det en evighet på huvudrätten. Okej, det var lördag och jag förstod att det hade väldigt mycket att göra men när det tog lite mer än 1 timme med att få maten så var det kanske inte helt okej. Så servitrisen som vi hade gav oss en bra rabatt för vi hade väntat för länge på maten så vi var nöjda ändå. Maten var som sagt gott och det var värt den väntan även om vi var en del hungriga.

Idag så blev det upp och äta frukost och sen packa väskan, för idag så skulle vi hem igen efter den snabba vistelsen i Halmstad. Det var skönt att komma iväg över en helg och ta hand om varandra och göra så lite som möjligt. Vi kommer helt klart göra om detta igen men då blir det på annat hotell som vi kommer sova på. Men det får blir nästa år eller liknade.

Det var även denna helg (fredags) som jag och Rikard hade träffas i 6 månader och det är sjukt att tiden har gått så fort. Känns som att vi har känt varandra för alltid även om vi inte har gjort det. Lite roliga är att jag kom på de i efterhand efter jag hade bokat hotellet till oss att det var 6 månader vi hade träffas. Men det är 4 månader som vi har varit tillsammans och det känns som att det är så mycket mer än 4 månader. Men det är nog så när man trivs i varandras sällskap och har det bra ihop. Det är han som gör mig lycklig och få mig att mår bra :). Han är det bästa som har hänt mig och han har visat den kärlek som jag inte har fått innan. Han fick mig att tro på kärleken igen och jag är riktigt kär i honom och jag älskar honom med hela mitt hjärta.


Likes

Comments

Då har jag varit i Bjuv/Billesholm i en veckas tid och tiden har gått väldigt fort, kanske lite för fort. Denna veckan som jag har varit här har gått fort och känns som att jag inte har hunnit med så mycket. Okej, jag har jobbat alla dagar förutom fredagen och lördagen förra veckan, annars har det varit jobb. Sen har jag ju varit med mormor i veckan en sväng på förmiddagen som var trevligt :). Sen var jag hos de och hälsade på och blev att jag käkade middag där med. Sen har jag nog mest tagit det lugnt under denna veckan och det är rätt skönt.
För nu har jag varit i ett hus i en veckas tid och det känns bra och jag vet att jag kommer saknar det. Det får mig att minnas att det är lite fördel med att bo i hus för då kan man ut och grilla (när det är fint väder), kunna ut och sola (kan göra de i lägenhet med), men inte på samma sätt. Det är mycket mer än bara de få sakerna som jag saknar och minns hur det är. Drömmar kan jag göra och vem vet det kanske blir verklighet en vacker dag :).
Har spenderat och myst med 3 underbara katter, och de är hur gosiga som helst. Klart jag har träffat katterna innan men nu har jag spenderat en del tid med katterna och kommer vara så tyst när jag åker hem. Blir en vana att höra de prata med en och vill kela med en hur mycket som helst.
Så ja, jag kommer saknar allt som har med Bjuv/Billesholm att göra :). Vet att jag har bara 20 min bilresa sen är jag här eller 30 min med buss. Och jag kommer såklart åka hit igen som nästa vecka när det är bilträffen i parken i Billesholm. Jag och Rikard kommer åka dit och kolla på bilar och bara umgås :).

Idag är det även min sista dag på jobbet för denna veckan och innan jag går på lite ledighet. Det kommer blir skönt och vila upp sig så mycket jag kan innan det är dags att sticka dit igen och ge ännu mer och visa så mycket mer än vad jag redan gör där. Är ledig nästa vecka delvis för skolan börjar på måndag :). Sen är jag där igen och jobbar 12 dagar sen är månaden slut :). Det är riktigt skönt att veta att jag har fått in min fot någonstans och att jag visa vad jag går för och att de se att jag är duktig.Likes

Comments

Fredagen kom och det var dags för mig att sticka till Bjuv/Billesholm och stanna där i en vecka :). Så efter jag hade vaknat så blev det bara packa väskan för det hade jag inte gjort för att sen ta tåget vidare. När jag kom fram dit jag skulle så blev det inte mycket gjort. Jag satte mig i uterummet och började skriva på mitt förgående inlägg :). Klockan var inte så mycket så jag försökte bara dra ut på tiden till Rikard skulle komma hit.
För när han kom hit så skulle vi göra vid oss för att sen sticka till Landskrona en runda, för det var karneval. Var en hel del folk och det var inte lätt att ta sig fram men det gick efter mycket om och men. Träffade på lite gamla kompar som jag ej har träffat på länge så det var skoj. Blev att vi käkade där när vi ändå var på karnevalen och det den vanliga klassikern langos :). När vi kom till Bjuv så blev det kolla på en film innan vi skulle lägga oss men det visade sig att jag såg bara början sen somnade jag. Haha jag är inget bra sällskap på sena kvällar och speciellt inte när jag har varit ledig.

På lördagen så blev en morgon promenad och blev en runda på nästan 5 km så det var bra :). Vi gick förbi där jag hade bott innan jag flyttade till Svalöv och lekplatsen fanns kvar. Så som jag kommer ihåg lekplatsen så såg den ute idag fast det hade lagt till en sak där. Var lite roligt att det fanns kvar och såg precis ut så som jag mindes med.
Blev en runda på karnevalen då med men det blev ingen lång runda där för det var riktigt dåligt väder med regn så det var tråkigt. Jag hade hoppas på bra väder men nej, den turen hade jag inte.
På vägen tillbaka så lämnade Rikard av mig i Billesholm innan han skulle sticka vidare till Ödåkra. Blev en eftermiddag och kväll hemma hos mormor och morfar som var trevligt :). Käkade god mat och kollade på the orange is the new black och vi såg 4 av 13 avsnitt.

Igår blev det inte mycket gjort för jag skulle iväg och jobba och tur var det för vädret var inte så mycket att hurra för. Märks att det 'är slutet av juli månad och snart inne på den så kallade sommar månaden. För förra veckan så var det lagom mycket folk utan att det skulle kännas någon stress alls under jobbpasset. Så när jag kommer till jobb i eftermiddag så får jag se om det är några bokningar osv. Vi hade lite igår men det märkte jag inte av för de flesta satt ute på uteserveringen istället för innan.Likes

Comments

Det har hänt lite på jobbet sen sist jag skrev och det är väldigt bra nyheter. Jag hade lite svårt att tror på de först men nu förstår jag hehe.
Sist när jag skrev här så skulle jag fråga chefen om jag kunde få lite fler tider och det gjorde jag. Visade sig att chefen blev glad att jag frågade och självklart så kunde jag få fler tider. På schemat som alla har fått så var det två veckor där det stod extra på och det var de två veckorna som jag frågade efter. Jag fick 12 extra pass nästa månad och det är riktigt bra för alla passen är kvällspass och det passa mig perfekt nu när skolan börjar snart. Som om det inte räckte där så fick jag höra både av min kollega som jag har jobbat med och chefen att jag är riktigt duktig. Min kollega sa till chefen att jag gör de som jag blir tillsagd att göra och gör ett bra jobb och bättre än den personen som fick sparken för snart i 1 vecka sen. Det känns skönt att få höra att jag gör ett bra jobb och utför det på ett bra sätt så som de vill ha det. Så jag har fått väldigt mycket beröm och när chefen också säger det så är det riktigt bra. Känner mig så stolt över mig själv att jag gör de jag älskar att göra och att det går bra för mig.
Chefen frågade mig om de behöver folk i höst och vinter om de kunde fråga mig. Så sa jag ja självklart det är bara ringa mig så kommer jag in och jobba. Så bara där löste de sig med personalen i köket, så jag kommer säkert få fler pass under hösten och vintern. Denna veckan håller jag även på att lära mig det varma delen i köket det vill säga stekning av kött som hamburgare, oxfile och ryggbiff som vi servera. Detta är för att jag ska vara så förberedd och kunnig med stekningen för att jag ska kunna jobba där med en av servitrisen själv. Så jag kommer vara den som är ledaren i köket och inte den kocken som är vid det kalla köket.
Det är helt sjukt att det har hänt mig på denna tid om jag har jobbat där. Jag är inne på min 5 vecka på jobb och det kan bara blir bättre och bättre hela tiden. Min kollega ser att jag vill och ser att jag är duktig, allt handlar om träning, se och lär så går allt. Så med allt detta som har hänt så kommer jag går från sommarjobb till extra personal på jobb. Jag är en duktig kock men jag kan alltid blir bättre och det är de som vi strävar efter. Min kollega som lär upp mig sa att det är inte många kockar som hjälper andra kockar så som han. För de kockar som inte hjälper andra är rädda att det ska förlorar sina jobb. Men min kollega hjälper mig mer än gärna så jag blir en bra kock som kan utvecklas på många sätt och viss.

Var en bra kväll på jobb igår och det kunde inte blir bättre trodde jag men när jag kom hem så fanns där två paket till mig från älskling. Jag fick knivset från global som jag har velat ha plus en trådlös stektermometer. Det kom först som en chock för jag var inte beredd på det men sen blev jag väldigt glad :). Jag fick de jag har velat ha nu i någon månad och så får jag det från min kille. Han är verkligen bäst och visar hur mycket han älskar mig och ser vad jag tycker om för något och visar sin uppskattning på allt de jag gör.
Bild kommer både på knivarna och stektermometern!Likes

Comments

Ny vecka och nu börjar det hända lite saker nu innan skolan börjar igen.
Just nu är jag inne på 5:e vecka på jobbet och det kan blir längre om jag har tur. Får prata med chefen om jag kan får fler tider nästa månad för jag vet att jag kommer behövas. Jag har jobbat sen sist jag skrev plus har varit ledig i söndags men det hände inte mycket då heller. Tog det mest lugnt men stack inom jobbet och sa hej, blev två drinkar som var väldigt goda. En med ananas smak och en med ingefära, gillar man både ananas och ingefära så rekommenderar jag att ni ska dricka drinkarna. Bild på drinkarna kommer upp här nedan!

Just nu så håller jag på med att tvätta lite för jag ska som sagt iväg om några dagar som ska blir skoj :). Som ni kanske läser på rubriken så säger det tillbaka till Bjuv/Billesholm och stämmer. Jag kommer bo där från och med helgen och fram till skolan börjar nästan. Och nej, det är inte slut med Rikard men jag kommer bo där för att spendera lite tid med släkten innan det blir allvar igen. Sen kanske träffa en kompis som bo i Bjuv med när jag ändå är i närheten :).
Det är inte mycket mer än att jag vill vara nära min släkt nu innan skolan helt enkelt och det kommer blir både skoj och trevligt.
Så imorgon och torsdag blir det att packa lite så jag är redo med allt som Bjuv och Billesholm har att erbjuda en nu i en vecka framåt. Spännande eller kanske inte vem vet vad jag kommer hitta på för skoj :)

Likes

Comments

Igår slog det mig på jobb att jag har snart jobbat där i 4 veckor och det känns inte som det. Okej, på söndag är det 4 veckor men jag ska bara jobba idag och imorgon med sen är jag ledig på söndag. Det känns verkligen inte som att jag har varit där i 4 veckor för det känns som så mycket mer. För jag trivs att jobbar där och det är bra kollegor som jag har roligt med. Det är två kollegor som tiden bara springer förbi medan en som tiden går väldigt sakta. Men så är det i livet att med andra går tiden fortare än med andra.
Jag har 2 veckor kvar till skolan börjar och jag har bara schema tills dess, men fick höra att jag får kanske lite mer tider nästa månad så det är bra. Ska dubbelkolla det såklart när de började närma sig, med tanke på schemat så står det extra??? Och kollade på tiderna på den som ska jobba extra, vet ej vem men det kan blir lilla jag. Det kommer fungera om jag får lite tider där det behövs någon som kommer in och jobba lite. Som sagt ska höra med kökschefen angående om det. Men håller tummarna på att jag får lite mer tider. För då blir det nästan 2 månaders jobb istället för 1 månads jobb.Gör inget för mig för det vill jag såklart, för jag hoppa gärna in om det behövs folk. För nu vet de vad jag går för och gör ett bra arbete utan några konstigheter.

Igår eftermiddag när jag skulle ta tåget så började jag blir lite nervös och det var lite med jobbet att göra. Men inte på de sättet som ni kanske tror. Men det var för att min underbara släkt på mammas sida minus mamma och min styvpappa skulle komma och äta på jobbet. Och jag skulle får göra deras mat på egen hand som är första gången. Ville att det skulle blir mer än perfekt med maten bara för att det var min släkt som kom och åt. Vi visste lite vad de ville ha så jag kunde förberedda på vad jag skulle börjar med osv. Fick lite hjälp av min kollega men det var inte mycket. Kände mig lite stolt att jag gjorde deras mat och kunde stolt säga det med. Jag gjorde även deras efterrätt med och jag blev nöjd med allt jag gjorde för dem.
När jag hade lite tid över så gick jag ut och pratade med de och dem tyckte att maten var god och att jag var duktig. Jag blev glad och tyckte att nu har jag gjort ett bra jobb och att de blev nöjda och glada :).

Länka jobbets hemsida så kan ni gå in och kika. Väldig god mat med kvalité. Gillar ni hamburgare, revbensspjäll, oxfilé osv så är detta ett bra ställe att gå till. Det är ett litet mysigt ställe där det finns bra mat, bra service och bra personal i köket. .
http://www.brooklynhelsingborg.se/


Likes

Comments

Igår var inte vädret det bästa så jag fick planerar om lite vad jag skulle göra med mina syskon. Så det blev att vi käkade frukost på förmiddagen och sen blev det lite serie på datorn medan jag höll på att tvätta en maskin tvätt och en maskin disk.
När tvätten och disken var klar så hann klockan blir lunch tiden nästan så vi åkte till Leos lekland så fick barnen leka av sig lite. Vi var där stort sätt hela eftermiddagen och barnen tyckte och då är jag nöjd. Blev att vi käkade lite lunch där och en glass fick de med. Men glassen fick de efter de hade lekt en hel del efter lunchen. Barnen sprang och lekte och hade sig medan jag satt på en stol och skrev på mitt förra inlägg här på bloggen.

När Rikard hade slutat jobb så körde han till Leos lekland och hämtade upp oss så vi sen kunde köra hem och börjar på maten.
Med tanke på att jag inte kunde fira Isak min bror så blev det lite firande med tacos till middag och kladdkaka till efterrätt. Alla tyckte om det så det var bra och alla blev mätta med. Isak tyckte om allt vi gjorde och han blev glad för presenten med. Han jaga pokémon och fick en bok med över 700 st pokémon i, så en glad kille var det allt.

Efter maten så stack alla 4 ut så killarna kunde jaga lite pokémon och sen lite fotboll med. Till början så satt jag och kollade på men sen blev det att jag skulle stå i mål. Haha jag som är bollrädd var det ingen bra idé men vad gör jag inte för mina syskon. Fick bollen på mig två gånger och alla andra gånger så träffade de målet och jag som stod och höll för huvudet haha. Tror nog att mina syskon och Rikard hade mer roligt än vad jag hade.

Klockan blev rätt mycket när vi hade gjort allt detta igår så sängen kallade på mina syskon för läggdags. De var rätt trötta och det tog inte lång tid innan de somnade. Så en bra dag blev det allt och jag är nöjd med att ha de här sen i måndags.

I förmiddags så kom mormor och hämtade barnen för det var dags för de att åka hem och jag ska jobba sen om 2 timmar med.
Får träffa de igen imorgon när de ska komma och äta på jobb när jag är där. Ska blir riktigt roligt att laga maten som de ska äta.

Likes

Comments

Igår så skulle jag, min moster, mormor och mina syskon till bakken men det blev ändrad. För vi var tvungna ha id handlingar på mina syskon när vi skulle iväg. Vi har inte behövt det innan men nu måste vi ha det. Mormor var duktig med att kolla upp det två gånger så det verkligen stämde och det gjorde ju de. Alla som ska över till Danmark och hem igen måste ha id handlingar. Så typiskt för vi som hade sett framemot det. Resan blev inställd så vi åkte till Helsingborg istället. Vad hände där? Jo, barnen spelade Pokémon och fick lite nya som det inte hade och glada blev de. Skoj att se när de fånga någon som det inte hade sen tidigare. Så blev en eftermiddag där och roligt var det. Jag själv har slutat med att spela för jag tycker inte det är roligt längre och sen lägger jag min tid på annat istället.

När vi var klara i Helsingborg så körde de hem mig och barnen hängde med. Kommer ha barnen till imorgon förmiddag ungefär. För jag ska jobba sen på eftermiddagen. När vi kom hem så var det att ladda våra mobiler inför kvällen när vi skulle ut och haka Pokémon tillsammans med Rikard.
Gjorde lite mat till oss och det blev fläskfilé med potatissallad. Det blev gott och alla var nöjda och glada:).
När Rikard kom hem och efter han hade käkat så blev det ut och jaga haha. Blev en runda runt ödåkra så de fick lite Pokémon. Vet ej om de behövde dem eller ej men skoj hade det. Blev att vi skaffade oss en fotboll lån av Rikards föräldrar så de kunde spela lite. Grabbarna spelade fotboll medan jag kollade på. Blev att jag stod i mål men så boll rädd jag är så gick det inte så bra haha. Så länge barnen är nöjda så är jag nöjd :).
Efter den rundan så blev det fortsätta med att kolla på Kalle och chokladfabriken.

Det var gårdagen och det blev en bra dag även om det började dåligt :)

Likes

Comments

Igår när jag var klar med allt jag ville göra här hemma så tog jag tåget till Billesholm via Helsingborg. Jag var ändå ledig och tänkte då kan jag åka dit och säga hej. Från det jag kom dit tills jag åkte därifrån så fick min mun hela tiden, och tror nog morfar blev lite trött på oss med haha. För vi satt och prata hela tiden och när vi kör igång så kan ingen få tyst på oss. Det märktes tydligt igår haha men det var skoj och trevligt, kändes skönt att åka dit och säga hej jag lever och allt går bra med mig. Blev att vi snackade allt mellan himmel och jord och då kan det var om allt vi snackar om.

Blev att jag käkade middag där som blev kokt lax med potatis och Hollandaisesås, grönsaker och citron. Det var gott som alltid och länge sen jag åt kokt lax :).. Sen till efterrätt så blev det rabarberkaka med vaniljsås :). Kakan var såklart hemmahjord och det var såå gott :). Tog inga bilder för jag ville vara social och inte sitta vid mobilen stup i ett. När det inte är ofta som jag träffa de så vill jag vara social och umgås. Mobilen var i väskan hela tiden och jag kollade på den då och då men det var allt.

Tog bussen hem sen vid halv 9 för jag ville vara där och umgås och ha det trevligt. Jag kunde stanna lite längre för jag ska jobba sen i eftermiddag vid 5 tiden. Ska dit igen imorgon och fira mormor och det kommer blir trevligt och roligt på samma gång. Ska bara slå in de mormor ska få sen är det klart.

Vaknade väldigt tidigt idag och det var inte alls roligt för jag vaknade vid 5 tiden i morse och kunde inte somna om. Har inte kunnat vilat heller så min trötthet kommer nog komma tidigare idag än vanligt. Inte så roligt men det får jag allt ta idag. Får bara hoppas på att jag kan sova längre imorgon när jag är ledig, annars vet jag ej vad jag gör. Så det jag har gjort är att städa lägenheten och varit ute en runda i de fina vädret. Håller på med sista maskin tvätt med så det är skönt.

Sen händer det inte mycket mer än att jag ta tåget sen halv 5 till jobb och kommer hem sen ikväll någon gång som jag aldrig vet. Då blir det jobb med bra och trevliga kollegor och skoj blir det allt. När jag kommer hem från jobbet så blir det bara duschen och sen varva ner innan sängen kalla på en.


Likes

Comments