Header

Det var lite segt att vaknar igår och ville vara ta täcket över huvudet igen och somna om. Kunde inte göra de för det var måndag och dags för skolan. Inte nog med att jag packade väsksn till skolan så packade jag även en väska till :). Hade 10 minuter på mig från att jag skulle packa till att att jag skulle sticka till bussen. Kände lite stress för jag visste först inte vad jag skulle packa plus samtidigt klockan tickade iväg. Jag hann packa och jag fick även stå och vänta på bussen.
Kom till skolan och först av alla i klassen med (ovanligt). Nä, satte ner mina väskor på golvet och kunde nästan tror att jag skulle flytta in. För jag hade två väskor plus en påse med kläder och skor (kockkläderna).
Dem andra i klassen undrade om jag skulle flytta in och jag bara nej ska iväg efter skolan :). Blev inte mycket gjort men art vi fick bland annat lite papper. Men jag bad om att få dubbelt så mycket för min kompis var inte i skolan. Tur för att det blev en kort dag i skolan för då kunde jag sticka till min kompis och lämnar papperna. Det är inte lite papper vi få varje vecka från världens lärare.
Blev att jag var där tills klockan blev så pass  mycket att jag skulle ta bussen mot Helsingborg. Men nej, jag skulle inte till Helsingborg för jag hoppade av bussen lite tidigare :). Jag hoppade av vid väla och där blev jag hämtad för att åka vidare till Ödåkra. Blev inte mycket gjort den kvällen för det  blev käk plus serie :)

Skönt att vaknar imorse även om jag var trött för jag visste att jag skulle slippa ta tåget så tidigt till Helsingborg. Tog tåget vid 8 tiden imorse och för att jag skulle vara på min lärlingsplats halv 9 :). Hade 10 min till godo så det var bara att byta om och sen redo att komma igång med att jobba. Dagen har varit bra och kul att stå i köket och göra något som jag tycker är skoj plus ha intresse för.
Var en bra dag och slutade lite tidigare med för vi var klar med allt som vi skulle göra. Det gjorde inte mig något för jag vet att det kommer inte hända så ofta. Gick runt lite i stan innan jag åkte till Ödåkra igen. Ja, jag är här i kväll/natt igen och snart ska vi gå och lägga oss :). Ska ju upp imorgon för jobb och praktiken :). Kommer sova bra i natt efter denna dag.
Så får allt ta och sluta nu innan inlägget blir alldeles för långt hehe.
Upp imorgon och taggad inför andra dagen på lärlingsplatsen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Även om jag är ledig så kan jag ändå inte sova ut. För idag vaknade jag vid 7 tiden och det var inte alls roligt. Vill kunna sova lite längre på helgerna men det går visst inte.
Efter frukosten så stack jag till Helsingborg för att ta 1 mil rundan i Pålsjö skoj :). Tog hela rundan och trapporna sist som förra gången. Kände under rundan att det var något som fattades och kunde inte sätta fingret på vad det va. Jag tog inte i så mycket som jag skulle men det var nog inte det denna gång. Sitter och funderar på vad det kan vara men kommer inte på det. Jobbigt läge är det allt :(. Jag tog mig runt och 1 mil blev det allt och det är andra gången jag gör det själv men helt klart värt varenda steg jag gör.
Har funderat på varför jag åker just till Pålsjö skog och jag har kommit på svaret på det :). För det första så ligger den i Helsingborg och det tar inte så långt att ta mig dit. Sen är det en skön promenad på ca 25 min från knutpunkten till skogen. Jag får frisk luft och få lite mer ny energi under tiden som är bra. När jag kommer fram så är det bara att gå/jogga runt hela rundan på 1 mil. Märker att det är en bra runda med för mig som ska hålla igång med träning. Speciellt nu när jag verkligen har kommit igång igen som är så skönt. Jag har bara fastnat för skogen och känner att om jag ska träna i någon skog så är det just där. Kan vara för allt som jag har skrivit här ovan. Fastnar jag för något sånt så har jag lite svårt att ta mig därifrån.

Vad har jag mer gjort idag? Nä, inte så mycket mer än att jag tog en promenad här hemma och tagit och tvättat en maskin tvätt. Nu sitter jag här och skriver till er mina läsare. Nästa vecka kommer blir en spännande vecka och mer info om det får ni imorgon :).

Nu blir det film sen sova för skolan kalla på mig haha

Likes

Comments

Ni kanske trodde att förra inlägget var allt. Så var det inte för jag ville ta detta på ett inlägg för sig och inte blanda in de bra i detta. Rubriken säger väll allt eller?

Idag så skulle jag träffa en  kompis som vi hade bestämt innan i veckan men  så blev det inte. Först så blev det att jag fick ett sms om vi kunde skippa att åka till pålsjö skog. Och det var för att det regnade och personliga skäl. Jag bara tänkte jaha okej ska vi till väla ändå eller vad. Det kunde vi göra men det blev också ändrat. För rätt som det var så skulle vi inte träffas och jag fick höra både de ena och de andra att jag är en dålig kompis.
Jag fick veta att jag var alltid på dåligt humör, blev sur så fort jag inte fick som jag ville, gick inte som jag ville samt över småsaker. Fick veta att jag inte kunde ta ärlighet utan att blir sur, personen dög bara vissa gånger, personen var min taxi, jag, jag har bara negativ energi osv.
Fick veta allt möjligt att jag inte var en bra människa av alla dessa sakerna. Just de sen har jag inte haft ett riktigt jobb (köksbiträde). Jag fick ett grattis att jag visste att personen hade ett jobb s9m gjorde att personen var trött mycket och tog både psykiskt och fysiskt.

Men jag är alltid glad och positiv person, blir sur få gånger och där det för något, kan se sur ut även om jag inte är det, jag kan ta ärlighet men var det från början, jag har inte bett personen att vara min taxi, att personen.... Jag är ingen person som skulle utnyttja folk och kommer aldrig göra det heller!!! Bara för att arbetsförmedlingen hjälpte mig med att få köksbiträde jobbet så var det inget riktigt jobb. Om det skulle vara ett riktigt jobb så ska du få det utan arbetsförmedlingens hjälp!! jag visste att personen hade jobb och vetat det i något år.

Blev en diskussion på telefonen och slutade med att personen sa upp vår vänskap på obestämd tid. Bara för att vi inte kom något värt när vi pratade!! Personen ville få att allt var mitt fel och ville inte ta någon skuld själv. Hur kan en person som var ens kompis göra och säga så till en??? Bara för att jag har kommit långt med mig själv och gör något åt min framtid som tex läsa i Höganäs.

Så bara för de så har jag förlorat en vän på obestämd tid. Inte så roligt men vad ska jag göra när jag är mig själv och ingen annan. Jag gör något åt mitt liv så jag kan börjar jobba med det jag vill???

Likes

Comments

Vaknade halv 7 ungefär och det blev ca 45 min sovmorgon. Whoo glad var jag men hade uppskattad lite mer sovmorgon. Men men nu ska jag inte klaga på detta inlägget :). Hörde att det regnade ute men tänkte det är väll inte så farligt. Så jag ta på mig mina träningskläder och sticker ut en runda. Var kanske inte det bästa för det regnade under hela rundan. Det bästa med rundan var att jag började jogga mer och mer :).. Det känns så skönt att börjar jogga mer på mina rundor och vet att det kommer ge resultat sen.

När jag kom hem och skulle sätta mig vid datorn och den ville att jag skulle starta om det. Så det var bara att göra de, men var lite dumt gjort. För sen hände det nåt med den och ville inte fungera som jag ville. Fick tag på mig mosters kille och bad om hjälp. Så jag åkte till dem efter frukosten så han kunde kolla på den. Yeah han kunde fixa min dator och en glad Sara blev jag igen.

Efter jag hade varit där så blev det att åka till väla för att kolla efter nya skor. Jag hittade skorna som jag hade kollat på och köpte dem. Dem är sjukt sköna och dem är snyggare än mina gamla :). Gick där bland alla andra som var där. Trodde att jag skulle få en bra dag på väla med lite folk. Lyckas alltid med det annars men inte idag. Usch nä det var lite smått jobbigt att gå där bland allt folk.
När jag kände mig nöjd så blev det bussen hem igen. Laddade mobilen för att sen sticka ut en promenad. Ville så gärna prova mina nya skor och kunde inte hålla mig till imorgon.
Efter promenaden så blev det inte mycket gjort. Blev en lugn kväll med en maskin tvätt.

Likes

Comments

Dagen började med att jag vaknade tidigt och ville inte ligga kvar i sängen och ville starta dagen på ett bra sätt. Så vad gjorde jag 06.17? Jo, då stängde jag ytterdörren och gick/joggade en perfekt promenad på morgonen. Blev 7 km på 1 timme och 10 min och den tiden kommer såklart blir bättre! Kände mig helt klart nöjd när jag kom hem och visste att denna dag kommer bara fortsätta såhär.

När jag kom hem och tog det lite lugnt innan vi tog fram frukosten. Jag stod för brödet idag för igår i skolan så bakade vi lite bröd och gott var det allt. Folket här hemma tyckte om det så det blev ett godkänt betyg :). Skulle sticka till Helsingborg efter frukosten men blev inte riktigt så för då fick min mobil förr sig att den skulle uppdateras så det var bara att vänta på att den skulle blir klar och ladda mobilen. Under tiden jag laddade mobilen så blev det att ta fram de lilla jag skulle behöva ha med mig. Ville inte ha med mig för mycket när jag skulle till Pålsjö skog och träna.
När mobilen var klar så stack jag till bussen för att sedan ta tåget 10.17 mot Helsingborg. När jag kom till Helsingborg så blåste det en del och speciellt vid havet. Blåsten hindrade inte mig för att går där när jag skulle till Pålsjö skog. Som det heter det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Tog ca 25 min för mig att sticka dit och när jag sedan såg trappan som ledde till stigen jag skulle gå tänkte jag nu kör du järnet. Sa till mig själv att nu ska du tänka positivt så fixat du detta själv idag. Vad hände? Jo, jag fixade hela rundan som är på 1 mil, och trapporna tog jag sist. Kände mig lite stolt över att jag hade fixat det. Ja, det var lite kämpigt men jag gav inte upp! Om jag nu skulle ge upp så skulle jag känna att jag inte hade lyckas eller gjort mitt bästa.
Jag fixade trapporna även denna gång och det kändes ännu bättre och vet att efter några gånger till så kommer dem inte vara lika jobbigt längre. Okej, det är den sista långa trappan som är jobbigt men det går.
Ska dit imorgon igen fast med en polare så det ska blir spännande och se hur det kommer gå. Jag hoppas på att det kommer gå bra även om det kommer blir lite jobbigt i trapporna och uppförsbackarna. Så länge du har viljan så kan du ge järnet plus lite till.

Vad hände sen när jag kom hem? Jo, det blev att ladda mobilen för den var stort sätt död haha. Blev inte mycket gjort den timmen som jag var hemma innan jag stack ut igen. Som om det inte dög dem 26 km under dagen.. Nej, då det blev en runda på 45 min och sen var jag trött i mina ben. För då märktes det att jag hade gått 3 mil och en massa steg under dagen. Hade förbränt en del med och det ha känns bra. Så länge jag gör mitt bästa på träningen så kommer det att gå. Vet att jag har folk som stötta mig och hjälper mig :).

Vill tacka en viss person som hjälpte mig förra veckan med träningen och är glad och tacksam för de. För att sen dess har jag tränat lite hårdare när jag är ute och känns mer okej nu i efterhand. Samt att jag åker till Helsingborg för att träna i Pålsjö skog där jag verkligen kan träna :). För när jag är där så får jag ut mer av min träning än om jag skulle fortsatt här hemma. Bara de med att jag lyckas ta mig upp för trapporna som var sjukt jobbiga i början men inte lika jobbiga nu. Samt jag tar stort sätt att jogga uppför alla uppförsbackar bland annat.

Slut resultatet blev att jag gick 32.37 km och det blev 41 151 steg samt lite förbränning på det. Bild är nedan kan ni se allt :)


Likes

Comments

Då är det torsdag kväll igen och tiden springer verkligen iväg. Igår så blev det skolan och där händer det inte mycket jämfört med idag. Efter skolan igår så blev det käka lite och sen stack jag ut en runda. Det blir inte mycket gjort efter skolan egentligen för det ta lite tid att åka hem.

Idag så blev det skola och då hände de lite saker. Vi har bakat bröd och det blev nog bra hahha. Vi får allt se imorgon till frukosten :). Kom hem vid halv 6 tiden och då var det bara att käka lite och sen stack jag ut på en runda.
Med tanke på att jag ska träna i helgen så var det bara att tvätta mina kläder. För imorgon ska jag sticka till Helsingborg och träna i pålsjö skog ☺🖒. Som.jag har längtat efter den dagen för jag vill verkligen köra hela rundan som är på 1 mil.
Sen händer det lite mer saker i helgen men det tar jag här på bloggen då.

Nog om det nu för jag känner att jag måste sova. klia i ögonen av trötthet och jag känner verkigen att jag är trött. Skriver mer imorgon :)

Likes

Comments

Dagen börjar med att jag vaknar tidigt ( ovanligt) var lite trött men kunde inte somna om. Så det var bara att klä på sig och ta första promenaden. Det blev en skön promenad/jogging på morgonen på en timme. Känns så bra att stiga upp tidigt på vardagarna och börjar med en promenad. Jag får mer energi och får mer gjort under dagen, enligt mig själv. Det är kanske inte så men jag upplever det så.
Blev en tur till Helsingborg på förmiddagen och bokade även en tid när jag skulle träffa min handledare. Har som sagt bytt lärlingsplats och hoppas på att detta ställe är bättre än den förra. Det kan inte blir sämre än i Landskrona. Fick träffa min handledare och det kändes bra och kände mig välkommen med. Ser positivt på de hela och jag har bara en restid med ca: 30 min och det är skönt. Ska börjar där på tisdag nästa vecka och det ska blir spännande och skoj på samma gång.

När jag ändå var i stan så blev det lite träning. Blev att jag gick till från knutpunkten till Pålsjö skog och tog den lilla rundan med trappor. När jag var klar med lilla rundan så kände jag mig lite duktig med tanke på vilka trappor det fanns där. Usch för dem säger jag men helt klart värt varenda steg! Ska dit igen på fredag men då blir det hela rundan som är på 1 mil. Ska fixar det och kommer blir skoj och se hur lång tid det kommer ta för mig.. Det är en bra runda och det är helt klart värt det när jag är klar med den milen. Ja, jag kommer åka till Helsingborg bara för att träna i skogen. Ni får tycka att jag är galen eller liknade men när jag har hittat ett ställe som jag tycker om så är det bara att satsa på det.

När jag kom hem så blev det att käka lite och ladda mobilen. Ingen tackar nej till mormors hemmagjorda köttbullar, brun sås och potatis. Sååå gott var det allt och mätt blev jag allt..
Efter maten så fick jag ett ryck till med att gå en allra sista rundan för dagen. Sen var det nog för mig för sen var jag allt trött i benen haha. Okej, det är inte så konstigt när jag har varit ute hela dagen.

Men men nu blir det att skriva klart här och sen sova för min del. Upp tidigt imorgon för skolan kalla på mig.

Likes

Comments

Då är det måndag igen och då blir det att skriva lite om vad som har hänt under helgen :). Efter jag hade skrev här i fredags så var det dags för mig göra vid mig för att sen sticka till bussen :). Vad skulle jag göra? Jo, jag skulle åka bort över helgen som jag hade längtat efter :). När jag kom fram så blev det inte mycket gjort mer än kolla på film i soffan. Klockan blev mycket och dags för sängen. Kan säga er att den sängen är perfekt att sova i men alldeles för skön för att stiga upp på morgon.
Dagen efter asså på lördagen så blev det upp och sedan ta på sig sina träningskläder för att ut i skogen och träna :). Efter träningspasset i skogen så är jag verkligen otränad och det måste ändras på för fy vilken dålig kondition haha. Men det håller på att ändras för om jag ska fixa träning i skogen sen på helgerna så måste jag fixa de på vardagarna.. Jag klarade 1 mil och det är jag stolt över mig själv och vet att det kommer går bättre nästa gång. Sätt dig dina träningskläder och skor och ut med dig!! Även om jag visste att det skulle kännas i mina ben efteråt så var det helt klart värt det.
Klockan sprang iväg och det var tid för att göra lite mat och den stod jag för, och då blev det min goda kycklinggryta med curry.. Den blev verkligen uppskattad och då blir jag glad. Då kan jag göra rätten flera gånger och det är bra.

På kvällen blev det in till stan en runda och ha det trevligt :). Vi skulle spela biljard och det gjorde vi MEN jag var riktigt dåligt på de haha.Jag var bara glad om jag fick ner en boll asså. Borde kanske träna på de med eller spela något annat istället.. Ni som känner mig vet hur jag är haha.

Senare på kvällen när vi kom hem så blev det mys med jordgubbar och propud med smak av cappuccino till de blev det film :). Så mysigt och kvällen slutade verkligen bra och kunde inte sluta på något annat sätt :).

Igår så blev det en träning i skogen igen men denna gång blev det bara 4 km, men helt klart värt det. Jag kan mer än vad jag tror om mig själv. Sen blev det inte mycket gjort den dagen haha. Skulle hem senare och då blev det bara soffhäng tills jag skulle åka hem.

Helgen har varit rolig, trevligt, mysigt och en del skratt på de hela :). Ser framemot nästa gång vi ses och hoppas att jag inte får någon träningsvärk haha.


Idag blev det skola på förmiddagen och 1 timme in på eftermiddagen. Sen hade vår lärare inte något mer till oss så det var bara att åka hem.,. Skönt att komma hem i någorlunda i tid för då kunde jag ta två härliga promenader som jag lyckades med :). Käkade lite middag här hemma med dem andra och sen har jag inte gjort mycket mer.
Ska in till Helsingborg en runda och då blir det kanske lite träning då med, men får allt se. Träningskläderna kommer åka på och skor så får se hur mycket klockan blir osv. Men träning blir det!!!

Likes

Comments

Det har inte hänt så mycket sen jag skrev i tisdags, för att det har varit skolan och promenader. I alla fall i onsdags så gjorde vi två saker under hela dagen och blev att vi slutade halv 3 som var riktigt skönt. Det betydde att jag kom hem i någorlunda i tid som var perfekt. Med tanke på att det inte blir många steg när jag är i skolan så är det skönt att sticka ut en promenad efter skolan. Speciellt när jag slutar tidigare och kommer hem så pass tidigt att jag kan gå en lång promenad. Det är ett stort plus men vet också att det kommer inte hända så där ofta så jag tar vara på all den lediga tid efter skolan bra... Just de jag tvättade även två maskiner tvätt så jag hade lite kläder inför helgen. Vill helst inte gå naken haha.

Igår så kom jag med hem tidigt för jag fick skjuts av en polare som var bra. För då hann jag med lite saker med mormor och det var bra. Köpte lite saker till mig som jag kan ha som mellanmål och som jag kan ha med mig till skolan. Toppen är det och smakade ena puddingen ( som var en av sakerna vi köpte) med karamell smak och den var god. Så jag hoppas verkligen att dem andra också är lika goda.

Idag så har jag pluggat och gjort klart min inlämningsuppgift som ska vara inne nästa vecka. Känns skönt att den är klar för då slipper jag tänka på det i helgen. Sen har det blivit tre promenader med och det har varit skönt och bra. Menar solen har varit framme och det har verkligen varit skönt väder ute även om det har blåst lite. Men det har inte gjort mig något :). Sen har jag packat väskan för ska iväg i helgen och kommer hem på söndag. Kommer blir roligt, trevligt och mysigt med.

Nog om vad jag har gjort och vad som kommer hända så skriver jag på söndag när jag kommer hem eller på måndag efter skolan :)

Likes

Comments

Äntligen har jag kunnat sova hemma en hel natt utan att vakna. Det var så skönt kände mig även utvilad samt jag har inte varit så trött heller. Så jag vaknade vid 6 tiden och kunde inte somna om även om jag har velat. Satt på rummet och fick en bra idé enligt mig själv. Så jag tog på mig mina träningskläder och stack ut en runda på 1 timme :). Okej lite smått galen om jag sticker ut tjugo i 7 på morgonen för att gå en promenad. Det var lite små kallt i luften men det gjorde inte mig något MEN det var skönt ute. En bra start på denna dag!

När jag kom hem så blev det att ta det lugnt för att sedan käka frukost med dem andra efter alla hade gått upp. Efter det så blev det blev det en promenad till haha. Ja, denna dag har jag verkligen gått långt och har känt så skönt efteråt och glad att jag har gjort det med. När jag sen kom hem så började mina ögon klia såklart och dem var så torra så det var att åka till apoteket så jag kunde köpa lite ögon droppar. Usch för denna årstiden för då blir mina ögon så torra och det är riktigt jobbigt.

I alla fall sen blev det lite lunch här hemma och gott var det allt och känns bra att jag håller mina 3 mål om dagen. MEN det kommer snart blir ändring på det med. För kommer öka så jag sen kommer äta lite fler mål om dagen så som mellanmål.
Som om mina 2 promenader på förmiddagen räckte för mig?, Nej då det blev en promenad efter vi hade käkar lunch. Jag är inte normal idag och vet inte vad det har varit. I alla fall skönt var det allt och härligt att bara ta på sig sina skor och hörlurarna i öronen med bra musik såklart. Sen går allt om man bara vill :).
Jag som stod för maten idag så det var bara att förberedda den när jag kom hem :). Gott var det för det blev wok med pasta :). Det är så gott för det märktes eller så var folket hungriga. För alla satt helt tysta och käkade :).

Efter maten så tänkte jag att det är mörkt om 1 timme så då hinner jag sticka iväg på en sista runda innan jag höll kväll. Så det blev en kort runda och denna gång hängde mormor med mig :). Trevligt med lite sällskap och det gick fort och en bra runda för att avsluta denna kväll.
Sen blev det inte mycket gjort mer än att jag duschade och tog på mig myskläderna!. Får allt se vad som händer när jag har skrivit klart här men blir kanske ett avsnitt på en serie eller så starta jag en film.

Likes

Comments