Header

Då är det söndag och denna dag börjar leda mot sitt slut.
Idag har det inte hänt så mycket som är skönt en söndag som denna.
Det blev träning efter frukosten för mig, som var skönt. Stack till sjön och en runda där. Skulle tagit två rundor men mitt ena ben orkade inte med. Antingen har jag tränat för mycket eller så har jag inte stretchat ordentligt.
Blev även en runda på eftermiddagen och då blev det den längre rundan minus sjön. Inte okej med benet när jag vill träna varje dag som jag gör.
Imorgon blir det en vilodag med träningen och det kan nog behövas. Så imorgon blir det ingen träning för mig och hoppas att benet blir bättre.
Annars har det inte blivit så mycket gjort idag :). Nu blir det vänta på att klockan ska blir 21.00 för då blir det kolla på frikänd.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter jag hade ätit lite frukost så blev det på med träningskläderna. Blev en runda här i Ödåkra och blev två joggingrunda runt sjön. Kommer börjar med det för att sen kanske höja till tre rundor.
Blev även en runda på eftermiddagen med fast en längre runda. Gick till sjön och hem igen men tog en annan runda dit och hem.
När jag hade varit så duktig så blev det att baka en liten kladdkaka till min kille som är lite sjuk :(. Det blev en kladdig kladdkaka men kanske lite för kladdig. Han tyckte om denna bättre än igår :), men den var lite för kladdig.
Sen på kvällen så blev det göra lite tacos till oss och gott blev det. Ingen säger nej tack till tacos :).

Likes

Comments

Då är det fredag och äntligen helg igen :). Kommer blir skönt med att vara ledig i två dagar men bara för det kommer jag inte att ta det lugnt. Bara för jag är ledig så blir det ingen paus med min träning. Helgens träning blir antagligen i Pålsjö skog eller här i byn.
Vädret var inte det bästa idag och det var dåligt väder när jag åkte till Ödåkra och jag som skulle träna. Men tänkte om jag inte sticker ut på min promenad så kommer jag ångra mig. Tur var de för att det hade slutat regna när jag skulle sticka ut. Blåste stort sätt hela tiden men det var bara att ta i lite mer än vanligt. Jag visste att det var en sjö här och stack dit och joggade runt hela utan att stanna. Bra gjort där och kände mig duktig och det var inte jobbigt som jag trodde först. Så det blir att ta rundan runt sjön fler gånger men kommer utöka det med två rundor.

Hade lite tid över innan min kille skulle komma hem så jag passade på att överraska honom med att baka kladdkaka :). Han hade med sig jordgubbar och då hade vi de till kladdkakan. Han blev glad över att jag hade bakat och han tyckte att den var god :).


Likes

Comments

Hur kom det sig att jag gick upp 43 kg på 3 år?
Jag började gå upp i vikt hösten 2011 och sen fortsatte det fram tills sommaren 2014. Det är riktigt illa att gå upp så mycket i vikt på 3 år. Jag märkte inte det i början med min viktuppgång på hösten men på våren märkte jag allt av det. Mina kläder började blir för små och jag skulle även ta studenten i sommaren . Jag gick upp 25 kg från augusti 2011- juni 2012 och nu förstår jag hur jag mådde under dem 10 månaderna. Jag gick upp i vikt på grund av att jag mådde riktigt dåligt för jag hade inte det bra hemma. Jag bodde hos pappa fram till augusti 2011 för sen flyttade jag tre gånger fram tills november 2011. Jag mellan landade hos pappa i oktober i 3 veckor innan jag flyttade igen. Med tanke på att jag mådde dåligt så började jag tröst äta som jag inte tänkte på då såklart. Men jag märkte det året efter och smidigt när jag skulle ta studenten samma år.
När jag kom ifrån pappa och hade det bra där jag bodde så åt jag för att jag hade det bra. Tänkte inte på hur mitt liv skulle blir sen men åt gjorde jag allt. Blev att jag började dricka cola och det blev att jag åt skräpmat med!

Det gick så långt med läsk och skräpmat bev nästan en vardag för en. Läsken fanns där och det blev minst 4 liter cola om dagen. Skräpmat så som pizza blev 1-2 gånger i veckan. Jag slutade röra på mig och tyckte livet var väldigt tråkigt. Jag började få riktigt dåligt humör, mitt självförtroende försvann riktigt fort och jag tyckte inte om mig själv.

Min övervikt tog över mitt liv och jag orkade inte göra något. Jag ville bara käka och dricka de som var onyttigt!! Jag visste inte vad jag skulle göra och ville ge upp med att gå ner i vikt. Jag hade två beslut och det var att söka in till biggest loser eller försöka gå ner i vikt igen. Det blev att jag började på viktväktarna och var min räddning. Jag har fått tillbaka mitt liv och kan leva normalt. Jag väljer smarta val istället för osmarta val. Under de första 3 månaderna blev jag av med mitt sockersug. Och då hade jag druckit 4 liter cola om dagen, men det var bara hemma. Tog alltid en cola när jag var borta så då blev det kanske runt 5 liter cola om dagen.

Idag lever jag ett bättre liv med bra och smarta val med mat och dryck. Klart jag kan äta/dricka onyttigt men det blir väldigt sällan. Jag är fortfarande Sara men en helt ny insida. Allt de jag inte hade innan har jag idag! Så jsg ser en förändring med mig själv både insidan och utsidan. Allt kan blir bättre om du väljer att ta tag i din övervikt!


Likes

Comments

Jag vill tacka alla fina kommentarer jag har fått från er jag blir glad över att läsa allt de ni har skrivit.
Så nu då kör vi ett inlägg till om min resa med kanske lite tankar och funderingar.

Den dagen jag skrev in mig på viktväktarna var ett stort steg för mig. För jag var rätt stor och hade fetma grad 3 och jag mådde rätt så dåligt. Jag hade försökt gå ner i vikt själv men det hade inte fungerat och jag är så glad att mamma ringde mig den dagen och sa vad jag skulle göra. Jag började i Landskrona och fick en helt underbar coach där som har hjälpt en och följt ens resa från början tills den dagen jag slutade där. Jag fick mycket stöd från min coach och även från dem som satt där av samma anledning som jag.
Bodde i Landskrona och hade många möjligheter med att sticka ut och gå mina promenader. Jag var så envis så jag var ute i all väder och det hindrade inte mig. Blev att jag gick runt hela Landskrona och det tog sin lilla tid. Har förr mig att det tog mig över 2 timmar att gå runt hela staden. När jag bodde där så gjorde jag resan själv och det gick sådär. Jag hade släkten som stöd och det var jag glad för. Men jag fick kämpa själv med maten och motionen även om jag ville hjälp. Resan började inte så bra enligt mig själv för jag visste att jag kunde bättre. Men kan säga er att dem 3 första månaderna var sjukt jobbiga. För då fick jag inte äta godis, kakor, chips, skräpmat eller dricka läsk. Med tanke på att jag drack minst 4 liter cola om dagen innan jag började denna resa. Då kan ni tänka er att det var sjukt jobbigt men det gick. Jag var hård mot mig själv att inte dricka cola och så fort jag smakade så spottade jag bara ute det igen. Mitt sug försvann och en glad Sara blev det.
När jag sen flyttade från Landskrona till Billesholm så var det lite enklare för där fick jag stöd och hjälp. Jag kunde fokuserar mer på min resa och var ute några gånger om dagen. Jag gick verkligen ner i vikt och det gick jätte bra i lite mer än 1 år. Här växte jag som människa och jag blev en bättre Sara och är stolt över mig själv hur långt jag har kommit. Tyvärr så började det skita sig för snart 1 år sen och jag tänker hur dum var jag? Jag var så nära mitt mål men jag bara slutade sticka ut på mina promenader och åt bara. Det är väldigt dumt gjort och då gick jag upp något kilo.
Det blev värre i höstas för då släppte jag allt fokus med att gå ner i vikt och stoppade i mig allt utan att röra på mig. Mina promenader blev allt färre och jag stoppade bara i mig allt som fanns där hemma. Jag sa till mig själv flera gånger att jag måste sluta och måste börjar ut och motionerar!!!.

Januari i år så började jag sluta så smått med godis och kakor. Det var även då som jag började sticka ut på mina promenader igen och det var jag glad för. Sen blev det att jag var ute varje dag och fick en rutin på det. MEN maten var det fortfarande problem med. För det hängde inte med när jag började röra på mig. Jag försökte med att äta mindre och bara en portion. Tog ett tag men sen blev det att jag bara åt en portion och började tänka mer på vad jag stoppade i mig..
Träningen började komma igång mer ordentligt för 2 månader sen och sen har det varit fokus på just min träning. Klart jag har fokuserat på allt annat så som skolan och min praktik. Slutet av februari så blev det att jag ställde mig på vågen och visste då hur det låg till. Jag har gått ner i vikt varje gång jag har ställt mig på vågen förutom en gång för då stod jag stilla. Är glad att vågen är min vän igen för nu är det bara att köra på med träning, skola och praktiken!
Sen har jag en som hjälper mig både med träning och motion och det går bra. Även om träningen ibland kan vara jobbig så är det värt varenda minut. Tror inte jag har hatat trappor så mycket sen jag började träning i Pålsjö skog. Jag fixar det även om det är jobbigt!!
Jag är snart tillbaka där jag var innan jag gick upp dem extra kilona förra året. För när jag sen väger så mycket innan jag gick upp så är det inte långt ifrån mitt mål.

Jag har lite svårt att se bilder på mig när jag var så stor som jag var. För jag förstår inte hur jag kunde förstöra min kropp så mycket!!! Varför kunde jag inte bara stoppa mig själv med att äta all skräpmat??? Jag ser bara en tjej som mår dåligt och struntade i vad hon stoppade i sig. Usch säger jag bara, och jag ska inte dit igen. Jag mår så mycket bättre idag och jag vill mår så med. Jag vet att jag kommer fixa detta tills jag är i mål. Så länge jag är ute och rör på mig och äter bra mat och får stöd och hjälp så går det.

Detta är min historia när jag började och hur det har varit. Finns såklart en orsak till varför jag gick upp 43,6 kg. Men det får jag ta i ett annat inlägg.
Bilden här nedan ser ni 3 bilder där jag är som störst som är år 2014 och 3 bilder där jag ser ut idag!


Likes

Comments

Förra veckan så började biggest loser Sverige igen och började kollade på de såklart.. När jag satt och kollade på avsnitten som har kommit ut så tänker jag tillbaka på min resa som jag har gjort och som jag håller på med. Jag förstår vad de går igenom. Känner igen deras känsla att inte orkar träna men är ett måste. Ett val du gör som kommer förändrar ditt liv som är att du om bara börjar träna och är överviktigt så får du ett bättre liv. Du kommer orkar så mycket mer, du förlänger ditt liv med några/många år. Du kan leva ett fullt normalt liv och göra allt det som du inte har kunnat eller orkat göra när du är överviktig eller har fetma som är steget efter överviktig.
Jag kommer ihåg när jag började på viktväktarna och jag skulle börjar med att sticka ut och gå i 50 min. Jag orkade inte göra det varje dag men mormor tvingade iväg mig. Jag var ute och gick i 50 min och de var helt klart värt det. För när jag var ute och gick mina 50 min och åt 6 gånger om dagen så gick jag ner i vikt. Det var bara början på min resa. För då hade jag ingen ork till någonting och ville inte ens ut och röra på mig. Medan idag kan jag lätt vara ute och träna minst 1 timme per gång och tycker att det är roligt och kan vara ute länge. Ja, det kan vara jobbigt med men det är helt klart värt det.

Min resa började i juli 2014 och det var den dagen när jag skrev in mig på viktväktarna som räddade mitt liv. Hade mamma inte ringt mig och sagt att jag skulle börjat där då vet jag inte hur jag hade sett ut eller hur jag hade mått. Jo, jag skulle mått ännu sämre än vad jag gjorde då och hade säkert varit ännu större och hade nog inte gjort mycket mer än suttit i soffan och gnällt på livet.
Jag har gått ner en hel del i vikt sen jag skrev in mig och ja, jag hade en stor svacka förre året. Det blev för mycket av det goda och det visade sig på vågen. Jag kom inte igång helt och hållet med mina promenader och med maten. När jag kände att jag var igång med mina promenader så hängde maten inte med.
MEN detta året så har det verkligen blivit nya tag med kosten och motionen. Jag är igång med min träning och maten är på rätt väg igen :) och jag går ner i vikt med. Så fort jag ställer mig på vågen så visar den minst 1 kg varje gång och det är så roligt. Så det är bara för mig att fortsätta såhär så kommer jag klara detta bra och blir en bra resa med vikten i år.
Tog tag i min träning för 2 -3 månader sedan efter min svacka förra året och det går bra för mig. Jeansen som jag köpte i Januari är förstora i midjan och det är inte så många månader sedan. Midjan har minskat ca 13 -15 cm runt midjan sen januari och sen slutet av februari när jag började väga mig så har jag bara gått ner sedan dess.
Så nu är det bara att fortsätta i denna takt så kommer jag klara vikten i år och det hoppas jag verkligen att jag kommer att göra.

Bilden här nedan visar vilken resa jag har gjort och kan inte tror att jag har varit så stor när jag ser hur jag ser ut idag.

Likes

Comments

Idag har det inte hänt så mycket och det är rätt skönt det en söndag.
Efter frukosten så blev det att sticka till Helsingborg och träna lite :). Blev träning där idag för att jag sedan skulle sticka till Billesholm en sväng. Vad jag skulle göra där var för att jag skulle hämta min laddare till min stegräknare. Den hade varnat sen torsdags att det var lite batteri och behövs laddas. Skönt att u har jag laddaren till den så jag slipper vara orolig att den ska dö. Inte så bra när jag vill veta hur mycket jag går i steg, km samt hur mycket jag förbränner under dagen. Blev även att jag hämtade lite andra saker med som behövdes :).

När jag sen kom tillbaka till Ödåkra så blev det inte så mycket gjort. Blev att jag startade en maskin tvätt och tog det lugnt i soffan. Jag började lyssna på ljudbok från Nextory och boken heter Elva år i fångenskap. Den är riktigt bra och skönt att lyssna på den istället för att läsa. Jag brukade läsa böcker men har kommit fram till att det kan vara skönt att bara lyssna på en bok. Ligga i soffan och lyssna, ut och gå och lyssna eller sitta på tåg/buss och lyssna. För mig har det blivit att jag har lyssnat på den när jag har åkt tåg och buss samt legat i soffan och väntat på att tex maten skulle blir klar.

Kvällen har kommit och det blir inte mycket mer att göra idag. En ny dag imorgon och då blir det lite att göra och det är bra! Röd dag imorgon men det blir ingen sovmorgon för mig. Lika bra att gå upp tidigt i(inte för tidigt) och får gjort saker under dagen. Än att sova längre under dagen och får inte lika mycket gjort. Kommer blir skönt att först käka lite frukost för att sen sticka ut en runda. Blir förmodligen samma runda som jag har tagit innan. Men vi får allt se vilken runda jag kommer att ta.

Nu får jag sluta här för det finns inte mer att skriva. Kommer skriva mer imorgon och då kanske lite mer roligt att skriva om. Hoppas bara på att vädret blir bra med sol istället för snö som vi hade igår.


Likes

Comments

På förmiddagen så blev det inte mycket gjort för min del. Planen var att vi skulle sticka till Pålsjö skog och springa men när vi såg vädret så ångrade vi oss. Det regnade och då är det inte roligt att sticka ut och springa. Så det blev ingen träning för en men imorgon måste jag ut!
Så på förmiddagen blev det mest ta det lugnt i soffan och satt vid datorn lite. Jag har även skrivit lite på datorn, och det känns bra än så länge men jobbigt på samma gång. Så fort jag fick ett minne så var jag bara tvungen att skriva ner det. När jag får upp något minne som ska vara med så är det bara att skriva ner det på datorn MEN det ska var på rätt ställe och det är inte alltid det lättaste!

På eftermiddagen så var det bara att duscha och göra vid sig för senare så skulle jag iväg och käka på restaurang med killen, hans föräldrar och hans syster med familj :). Det var trevligt att få träffa hans föräldrar och hans syster med familj :). Jag tog tigerräkor i gul curry och ris. Det var riktigt gott och det var lagom mycket jag fick med. Jag länkar länken här så kan ni själv gå in och kika: https://www.linneabasilika.se/ .

När vi hade käkat på restaurangen så blev det hem en liten runda för att sedan sticka vidare till Helsingborg. Det var bio dags och kvällens bio blev fast and the furious 8. Filmen var riktigt bra och kan rekommenderar att ni andra ska se den. Gillar ni de andra 7 filmerna så kommer ni helt klart gillar att se denna film med.

Avsluta inlägget här för sängen kalla på en. Är trött så det är lika bra att lyssna på en själv och gå och lägga sig.
Skriver mer imorgon kväll :)

Likes

Comments

Det har inte hänt mycket sen jag skrev imorse. För efter jag hade käkat frukosten så blev det att byta om till träningskläderna. Blev samma runda som förra gången. Det är en bra runda till att börjar med :). Jag trodde att regnet skulle komma mefan jag var ute men jag hann gå ifrån dem mörka molnen.

Duschen dirket när jag kom hem och sen göra vid mig. Skulle iväg på lite ärende på förmiddagen. Gick rätt fort det jag skulle göra :). Blev en promenad tillbaka istället för bussen. Vaddå? Det tar 15 min att gå och det är bara raka vägen. Lite frisk luft ska vi inte klaga på :).
Blev lite käk och sen fortsatte jag med att skriva på datorn. När jag sitter och skriver så kommer minnerns tillbaka och frsmför mig hur det var. Lite skrämmnde att jag kommer ihåg vissa minnen i detalj. Men så är det med vissa saker.

Det räckte inte med promenaden jag tog på morgonen för det blev en runda till pålsjö skog med killen :). Denna gång blev det 2 rundor med trapporna jämfört med förra gången.
Kändes skönt efteråt och speciellt när jag har suttit och skrivit. Få ut en del när jag springer och det är bra. Sen har jag en kille som hjälper mig med träningen som uppskattas väldigt mycket. Jag hade inte orkat köra träningen i skogen om det inte hade varit för honm :).

Blev lite film när vi kom hem och tog det lugnt. Skönt att bara ligga i soffan och koppla av innan det dags att sova.
Ligger i sängen nu och får avsluta innan jag somnar igen.
Skriver mer imorgon när jag kommer hem från bion.

Likes

Comments

Tanken var att jag skulle skrivit här igår men det blev inte av för jag var rätt trött och ville bara krypa ner i sängen. Igår efter praktiken så blev det att åka till Billesholm en sväng. Kändes lite konstigt att ta hoppa av bussen där jag brukar hoppa av och gå den lilla sista biten hem. Det kan bero på att jag inte hade varit hemma sen onsdags förra veckan. Kom hem och pratade lite för att sen börjar med att tvätta lite som jag hade där hemma. Oj, det råkade visst blir 3 maskiner med tvätt. Så kan det lätt gå och inte meningen att det skulle blir så mycket. Men det blev gjort och skönt med att ha rena kläder.
Då kanske ni undrade varför inte tvätta mina kläder där jag är? Jo, det kan jag göra men det blev inte så. Sen också att mamma och min bror kom ner från Småland med. Ville såklart träffa dem för det är inte ofta det händer. Efter vi hade ätit så blev det att vi förflyttade oss till vardagsrummet. Blev att vi satt där hela kvällen och pratade och hade det trevligt. Blev även att killen jag träffar kom förbi en sväng som var trevligt. Kvällens planer blev lite ändrade när han kom för det blev att jag följde med killen hem istället för att stanna i Billesholm över natten. Planen var att jag skulle stanna i Billesholm över natten och att jag skulle åka hit till Ödåkra som idag då.

Just nu blir det att äta klart frukosten för att sedan sticka ut en promenad :). Sen får jag allt se vad jag ska göra. Har lite planerat vad som ska hända men det kan jag skriva i kvällens inlägg :)

Likes

Comments