Header

Måndag igen och då var det bara att åka till skolan för dagens lektion. Vad som hände i skolan var inte mycket mer än att läraren pratade om vitaminer, fond och buljonger. Blev även att vi kollade på två filmer som var om vitaminer och socker. Men det som som läraren gick igenom idag om fond och buljonger skulle han ta på måndag igen. Blev även att vi slutade tidigare idag med och det var skönt. Delvis för att det var fint väder och sen att jag hann göra allt i normal fart.

Hann bara komma innanför dörren så var jag ute igen för jag skulle bara byta om till träningskläderna. Blev hela rundan idag och det var riktigt skönt ute och speciellt i vädret som vi har haft idag. Rundan tog nästan 1 timme så jag är allt nöjd med rundan och jag ska inte klaga. Det som är så bra är att jag är ledig på torsdag och då blir det lite mer träning för mig. Då blir det två rundor som gäller och då kommer jag vara väldigt nöjd, för nu när jag ska iväg på morgonen så blir det bara en runda på eftermiddagen. Så på torsdag blir det en runda på morgonen/förmiddagen och sen en på eftermiddagen.

Efter rundan så blev det in i duschen och ta på mig mjukiskläder för att sedan sätta mig och plugga :). Blev att jag satt ungefär 2 timmar och hann med att göra två häfte. Det känns allt bra att det är gjort för då slipper jag tänka på det senare i veckan. Kommer såklart att kolla på det på torsdag igen när jag är hemma.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagen började med att vi fick lite sovmorgon och det kan vara skönt ibland en söndag som denna. Blev en bra och god frukost som vi båda åt. För mig blev det två knäckebröd med ägg medan killen åt en omelett. Till omeletten så blev det lite jordgubbar och blåbär ovanpå. Få ta en bild på det imorgon så får ni se hur gott det ser ut. Jag är lite tråkig med mina knäckebröd med ägg men det var bara för att skinkan hade tagit slut. Brukar ta två knäckebröd med skinka och paprika på. Till de så blir det alltid ett glas med vatten!

Sen runt 13 tiden så blev det en tur till pålsjö skog och tränade lite och denna gång blev det två rundor och glad över det. För det kändes inte alls jobbig för jag hade inte ont någonstans och kändes väldigt bra med rundorna som det blev :)
När vi kom hem från träningen så blev det bara att tvätta mina kockkläder som vi ska ha i skolan samt på praktiken. För imorgon måste jag ta med mig kläderna för de har blivit en aning stora för mig. Känns inte okej att ha förstora kläder när jag är ute på min praktik. Så imorgon i skolan blir det att lämna in de och få nya kläder och hoppas att jag hitta ett par byxor och rock som passa mig :). I alla fall så ska det blir skönt med att ha kläder som passar som inte är för stora. Visar bara för mig själv att jag har blivit smalare runt magen sen jag började skolan som var i Februari månad. En bra start blir det för vill ju att det ska fortsätta så med vikten och får kanske ta och byta kläder igen i höst när skolan börjar igen. För jag kommer inte bara skita i kosten under sommaren. Jag kommer ju sköta min kost under sommaren och fortsätta med att motionera. Så jag kommer bara fortsätta som jag gör idag men kanske lite mer motion när jag är ledig från skolan, praktiken samt jobbet i juli månad.

Blev även lite matlagningen på eftermiddagen som är nästa veckans mat :) Det blev min kyckling och curry gryta, tacos med sötpotatis och lite lax med ris. Skönt att göra stor kok på det så är det bara att frysa in allt och ha middag och lunch nästa vecka. Det är roligt att laga mat och speciellt när jag håller på att gå ner vi vikt samt att jag håller på att gå en utbildning som passa mig med.


Likes

Comments

Jag kommer ihåg att slutet av förra året runt nyår och början av detta året så sa jag till mig själv att 2017 kommer att blir mitt år. Nu har det snart gått 5 månader på detta året och jag kan hålla med om att 2017 år verkligen mitt år och är så glad över det.
I januari fick jag veta det som skulle avgöra lite av min framtid med jobb. Jag kom in på kockutbildningen i Höganäs och är så glad att jag kom in där för då visste jag att min framtid var lite mer säkrad än vad den redan var. Jag började i Februari och håller på 1 år och sen är jag utbildad kock och det kommer blir så härligt och skönt på samma gång :).
Har provjobbat 2 gånger på ett ställe i Helsingborg som heter Brooklyn som är ett bra ställe. Ska provjobba där en gång till som kommer att ske nästa vecka som kommer blir härligt :). Varför jag har provjobbat där är för att de behöver folk i sommar varför inte jobba den månaden som skolan har stängt. Så jag kommer jobbar där i Juli månad och kommer få mitt schema förmodligen nästa vecka eller juni månad :). Är så glad att jag har fixat sommarjobb för jag jobbar hellre än att sitta hemma och rullar tummarna! Kan ju tacka min underbara älskling för han hjälpte mig och tipsade mig med att jag skulle ringa och sticka dit. Jag har gjorde det och det har blivit ett bra resultat såklart :).

Inte nog med att jag kom in på utbildningen så fortsatte jag med att snacka med en helt underbar kille från Ödåkra. Vi bokade en träff och det gick ju bra med tanke på att idag är vi tillsammans och det är helt underbart :). Han är en underbar person som har fina och bra egenskaper.
Han har även hjälpt mig med att gå ner i vikt och verkligen peppat mig varje gång vi ska träna som är i stort sätt varje dag. Jag träffade min pojkvän i Februari och jag började med att komma igång med både träning och kosten slutet av den månaden. Sen dess har jag gått ner 8.2 kg och jag tacka mig själv och jag tacka även min kille. När jag vill ge upp så finns han där och hjälper mig och peppar mig fullt :). Ni har ingen aning hur mycket den killen finns där för mig och stöttar mig.

Min träning har gått bra nu sen Februari dels för att jag har gått ner i vikt och sen att jag märker det på mina kläder med. För mina jeans som jag köpte i Januari är för stora, för jag måste drar upp de hela tiden, min rumpa försvinner och de är stora i midjan med. Jag var verkligen inte helt motiverad till att träna helt och håller början av året men det kom mer och mer desto längre veckorna gick. Menar jag har en som stöttar, peppar och finns där för mig med träningen :). Jag har också gått med i Viktväktarna för 3 veckor sedan och det har gått bra och det är skönt att få den sista knuffen tills jag är i mål. Har stort sätt 14 kg kvar tills jag nått min målvikt och det är skönt att det minskade och vet att jag kommer fixa detta.

Nu hoppas jag bara på att resten av året kommer blir lika bra som dessa 5 månader som har snart har gått. Sen vet jag att det kommer blir ett perfekt år med allt i mitt liv. Jag har en bra utbildning, jobb i sommar, min pojkvän och min familj/släkt som finns där för en :)

Likes

Comments

Då blev det torsdag igen och dags för att väga mig :). Det har känns bra jämfört med förra veckan och det visade sig på vågen med. Jag hade gått ner 1,7 kg sen förra veckan och trodde först inte att det var sant. Var tvungen att kolla två gånger på vågen för att förstå. Blev såklart glad att det var så mycket minus och jag hoppas på att det visar minus nu varje vecka. När jag var som bäst när jag gick ner så gick jag ner mellan 1 -2 kg i veckan. Vill gärna hålla där så det är bara att fortsätta så som jag gör så kommer det allt gå.
Är så nära mitt delmål som jag har sagt upp och jag hoppas att jag kommer klara det till midsommar. För det hade varit sjukt bra och då kommer jag känna mig stolt och känna mig duktig. Bara 4 kg kvar och om jag går i denna takt så kommer det att går väldigt bra. När första delmålet är klart så blir det nästa delmål och det hjälper mycket och peppar en lite med att fortsätta med att kämpa vidare så jag klara av mitt mål.

8,2 kg har det nu blivit som jag har gått ner sen Februari och det ska bara fortsätta ner tills jag är klar med vikten. Nu har jag 14 kg kvar och det kommer jag klara :). Känner mig mer taggad efter jag stod på vågen och när den visade en bra siffra som jag var nöjd med. Om jag ska fortsätta i denna takt och hålla humöret, taggad, motiverad så kommer jag klara min viktresa i år.


Likes

Comments

Igår händer det inte mycket mer än att jag hade min praktik och träning efter det. Blev rundan till sjön och sen hem igen. Härlig promenad och får kanske börja ta två rundor istället för en eller om jag ska ta skogen istället :).

Idag blev det ingen träning för det blev att vi åkte till Billesholm en snabb runda för jag skulle hämta lite saker samt ett litet ärende när jag ändå var där :). Det passade bra med att sticka till Billesholm idag för jag hade en vilodag med träningen :). Har det två dagar egentligen per vecka bara för att jag måste vila kroppen någon gång. När det inte blir träning så blir det mer tid åt att plugga!!

Likes

Comments

Måndag igen och då var det bara att sticka till skolan :). Vad som hände där var inte så mycket mer än att vi fick lite papper och vår lärare stod och snackade en massa. Fick även veta hur det gick på inlämningsuppgiften om sjukdomar och det blev ett C. Nöjd blev jag allt och fick även bekräftat att jag har klarat alla prov som vi har gjort under denna terminen. Så en bra dag i skolan blev det allt och en glad Sara åkte från skolan med ett leende på läpparna :).

Efter skolan så blev till lägenheten snabbt för att sedan sticka ut en runda. Blev rundan till sjön och tillbaka. Gick bra med rundan men imorgon blir det nog en liten längre runda gissa jag på. För känns som att den är lite liten om jag bara ska sticka ner till sjön, en runda runt den och hem igen. Var lite små jobbigt att gå rundan för jag kände av pollen. Mindre roligt var det men det var bara snabbt till lägenheten igen.

Var bara att hoppa in i duschen för att sedan sitta ner och plugga en massa. Var trött i huvudet när älskling kom hem men det var värt det. Ja, jag har pluggat innan med men har inte bara skrivit det här på bloggen..

Idag till middag blev det laxfile med ris, salsa sås och sallad. Gott var det och mätt blev jag också :). Receptet på laxen kommer här nedan:

Laxfilé med ris:
1 paket laxfilé
1 burk med crème fraché smak av chili och paprika
Kryddor
Ris

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader
Lägg laxfilén på en plåt
Krydda laxen med salt och peppar eller önskad kryddad
Häll sedan creme frachén på laxen. ca: 1 klick på varje lax.
När ugnen är varm så ställ plåten och grädda i 30 min.
Koka sedan riset så mycket som du önskar. Jag brukar räknar ungefär 1 dl per person.


Likes

Comments

Sovmorgon idag med och det var verkligen skönt, men kanske inte sova så länge att förmiddagen nästan är slut. Men men det behövdes nog med att sova ut så klaga ska jag nog inte göra.
Efter frukosten så blev det att vi stack till Pålsjö skog och tränade. Jag skulle köra två varv idag men jag orkade bara ett varv. Riktigt dåligt gjort av mig men då hade jag en underbar pojkvän som peppade mig som gjorde att vi tog sista varvet. Glad att han peppade mig för det kändes verkligen skönt efteråt :).

När vi kom hem efter träningen så blev det att göra all mat till nästa vecka :). Vi gjorde laxfilé i ugn med god sås, kyckling och curry gryta samt köttfärs med sötpotatis :). Medan min kyckling och curry gryta skulle stå och små koka så passade vi på med att käka lite middag. Det blev det som vi käkade igår för det blev lite rester över. Det blev såå gott och fick höra från min kille att det var den bästa hamburgaren som han hade käkat :). Blev glad att får höra det och kommer lätt göra om det igen lite längre fram :). Kommer även göra flygande Jakob lite senare med samt min goda tacogratäng. Den som är så uppskattad att det inte blir något över. Förra inlägget så skrev jag hur jag gjorde och hade i min dressing och sås, här blir det hur jag gjorde hamburgaren och potatisen.

Hamburgaren:
ca: 1 kg nötfärs
Kryddor
ost

Gör så här:
Lägg färsen i en skål.
Krydda färsen med de kryddor du vill. Jag hade salt, svartpeppar & paprika
Väg sen färsen så att det är ca: 200 g/ hamburgare
Bestäm själv hur många gram det ska vara. Här blev det 4 stora och 2 små.
Stek sedan i smör eller olja. Här blev det kokosolja.
När hamburgaren är klar så lägg på en ostskiva så att osten smälter.

Potatisen:
800 g potatis
Kryddor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Delar potatisen i klyftor eller som pommes.
Lägg sedan potatisen i en skål och krydda med salt, peppar samt olja.
Blanda ihop allt och lägg det sedan på en plåt.
Grädda potatisen i 30 min.


Likes

Comments

Idag fick jag sovmorgon och det var verkligen skönt. Okej, jag kan få sovmorgon varje helg men vaknar alltid tidigt men inte idag. Märktes att jag sov länge för tiden gick fort innan det var dags att förberedda maten. Kunde göra såsen och dressingen innan som var bra. Var lite osäker på en sak om maten så då blev det att jag ringde min syster om lite hjälp. Ja, jag håller på att läsa till kock men vissa saker kan jag inte och då blir det att jag ringer efter min kock. Min syster vet om det och hon hjälper mig gärna om det något med mat att göra. Hon kan en hel del mer än mig och glad att jag kan fråga henne. Om det är något annat än matlagning så fråga jag andra om hjälp såklart!

Maten som jag gjorde blev gott och mättande så det var bra de. Känns bra att veta att det jag gör uppskattas och att det är gott. Kommer helt klart laga det fler gånger och när det är varmt osv.
Det som jag lagade var hamburgare med pommes med tzatziki :). Jag gjorde hamburgerdressing och tzatzikin själv och det blev väldigt gott. Första gången jag gjorde dressingen själv och gott blev det allt. Kommer göra egen dressing när jag ska göra hamburgare med pommes/klyftpotatis. Bild här nedan får ni se hur det blev :).

Hamburgerdressing recept:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka
1 dl chilisås
salt och peppar
Gör så här:
Blanda allt i en skål och smaka av tills du känner dig nöjd.

Tzatziki sås:
2 dl créme fraiche
gurka
vitlök
salt och peppar
Gör så här:
Lägg créme fraichen i en skål.
Riv gurkan och häll det i créme fraiche och blanda.
Pressa sedan vitlöken i skålen och krydda med salt och peppar.
Smaka av tills du är nöjd.


Blev även att vi stack till Pålsjö skog tränade lite innan det var dags för att kolla på tv resten av kvällen. Det blev bara ett varv idag men det gick bra. Är bara glad att jag kommer iväg träna i skogen för det blir mer utmaning än att gå på samma ställe här i byn.
kom hem och duschade och bytte om till myskläder för att sedan kolla på Eurovision song contest. Enligt mig så vann inte rätt låt och kan inte förstå att den kunde vinna. Men det tyckte tydligen folket som kollade på det och röstade. I alla fall Sverige kom topp 5 och det är bra det.

Likes

Comments

Denna veckan har jag inte varit aktiv alls men det ska jag allt ändra på nu :).
Det har inte hänt så mycket sen jag skrev sist.
Jag provjobbade i tisdags på en restaurang i Helsingborg :). Det kändes bra och det gick bra för att vara där första gången enligt mig. Ska provjobba på fredag nästa vecka igen och sen blir det förmodligen sommarjobb hela juli månad :). Det kommer allt blir skoj om det blir av, hoppas kan jag allt göra som jag gör.

I onsdags så blev det att jag träffade två av mina fastrar samt två av mina kusiner. Det var roligt och trevligt att träffa de igen :). Det händer inte ofta men de få gånger det händer så är det roligt. Blev en trevligt fika med massor med prat om allt möjligt. Kommer snart boka in en ny träff med dem :)

Stack till viktväktarna i torsdags för att väga mig och det gick bra enligt mig. Okej, det blev ett plus på vågen men BARA 0,1 kg men det gör inte mig något. För jag har inte tränat alls från måndags till torsdags för jag har haft lite fullt upp men ändå inte på samma gång. Men vet att det lilla pluset kommer försvinna tills nästa vecka och det är bra.

Igår så blev det att min underbara pojkvän överraskade mig med att ut och äta i Helsingborg. Vi åt på Pinchos och gott var det allt :). Kan rekommenderar stället för det var god mat och mätta blir ni med. Länk till deras hemsida länkar jag här: http://www.pinchos.se/helsingborg/
Likes

Comments

Denna söndag har gått fort även om vi inte har gjort så mycket. På förmiddagen så blev det inte mycket gjort mer än att vi käkade frukost. Blev även att vi bestämde att vi skulle ta träningen på eftermiddagen istället på förmiddagen för då skulle vädret blir bättre. Tur att vi bestämde för det för det blev fint väder under eftermiddagen. Så det blev träning i Pålsjö skog och det blev två varv idag. Kände tungt när jag började närmare mig slutet men jag kämpade in till de sista. Blev en powerwalk på båda rundorna och det kändes bra :). Ska bara försöka öka takten lite så kanske jag kan göra 3 varv snart :). I alla fall jag tar det lugnt så jag kan komma igång med min jogging/spring igen. Målet är ju att jag ska kunna göra de i sommar men får allt se om jag kan fixa det.


Nu blir det att kolla på frikänd sen sova för min del :)

Likes

Comments