Header

Hej! Jag behöver verkligen er hjälp med att vinna en stor tävling. Jag har gjort en film med tre andra tjejer som har tagit sig till final. Ni behöver endast lägga en röst på vår film och det skulle hjälpa oss massor. Gå in på länken här: http://www.thebatterychallenge.se/contribution/brottet/ och rösta på mig! Vi har lagt massor med energi på vår film och skulle verkligen uppskatta om vi får en chans att vinna! Tack på förhand!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det 1 dag kvar tills jag kanske får sätta igång Dante igen. Vi har misstänkt något med honom på senaste tiden så imorgon ska vår equiterapeut komma ut och checka båda hästarna. Han har stått cirka 1 månad på grund av svårigheter med att få tid, så just nu är han väldigt tjock och väldigt fluffig. Men så fort jag får klartecken om att han är ok så ska vi långsamt starta igen.

Även Divina ska checkas, men det är en årlig check för att vara säker på att allt är bra. Har dock inte ridit henne sedan måndags då hon betedde sig väldigt konstigt under de passet. Hon var väldigt tvär och blockad i sin ena sida, så eftersom vi hade en tid så nära valde jag att låta henne vara fram tills dess bara för att vara säker.

Antagligen lär det finnas något på båda hästarna eftersom det är muskler och leder det handlar om. Men det ska bli skönt att veta om det är något som gör väldigt ont på dom eller om de helt enkelt mår bra. På Dante hoppas jag såklart på att få ett svar, annars kommer det kännas väldigt hopplöst...

Likes

Comments

Jag valde som jag sagt tidigare att lägga hoppningen på hyllan de kommande månaderna pga nya planer. Jag vill fokusera på de stora problemen när jag ändå inte har några starter. Det krävs mycket planering och analysering för att komma åt det. Detta året har visat att hårt arbete betalar sig, nu måste vi bara finslipa för att kunna göra ett ännu bättre år, med förhoppningsvis stadiga rundor och glädje på banorna.

Så i tisdags åkte jag till Joel som vanligt men istället för att hoppträna valde vi att dressyrträna. Joel kan tillräckligt för att få bukt på mig och Divina, det behöver man inte en dressyrtränare för eftersom vi letar eter dressyr som går i hand med hoppningen senare. Det största problemet har alltid varit att få ihop Divina, hon har en stor kropp som hon har full koll på. Så jag har aldrig fått henne riktigt på bakbenen, utan istället har jag haft rumpan 10 meter bakom mig. Det har gjort att arbetet aldrig riktigt blir ordentligt, utan lite halvdant. Det går ju inte för sig. Så vi började jobba med det, hela passet blev väldigt basic eftersom vi har så många moment att jobba på.

Så vi jobbade på en volt. Korta, länge, ställa utåt, ställa inåt. Vi märkte väldigt fort att höger varv är mitt svåra varv då min yttertygel inte väger upp. Så jag har väldigt svårt att stötta Divina i höger varv vilket hon har tagit åt sig, så det pågår väldigt mycket fusk i det varvet. Vänster varv kom vi åt ganska fort. Det första stora problemet var att få ihop bogen och rumpan. Divina sätter sig åt sidan och blir väldigt blockerad. Antingen flyger en bog ut eller så blir hon en banan. Men med att korta och verkligen stötta med innertygeln så började hon sätta under sig mer och mer.

Joel satt upp efter halva passet för att känna på henne också. Jätte uppskattat eftersom det ger en annan syn på vad jag har att jobba med egentligen. Han satte henne verkligen på plats så att hon inte kunde komma undan. Divina blev så sur över att inte kunna göra som hon vill att hon bara sparkade bakut i 1 minut, hon var så himla arg på honom att det bara var komiskt. Men Joel fick igenom det och tillslut gick hon som en klocka. Han sa att hon är väldigt fin, lite ojämn i de olika varven vilket vi ska bygga upp. Extremt lat, de är därför jag har haft ett sånt helvete eftersom hon kan mig innan och utan. Därför är det bra att jag ska börja få ögon på mig så att hon inte kan komma undan.

Sedan satt jag upp igen sista biten utav passen och då gick det mycket bättre. Hon var under sig och gick i en högform. Lite stretig i höger varv fortfarande men jag kom en bra bit med ställandet senare. Så när bakbenen fanns med så kom problemet med avsaktningarna fram. Hon orkade inte hålla ihop det och jag fick det väldigt svårt att själv hålla ihop henne. Hon sprang gärna framåt och tappade hela kroppen vilket gjorde att jag fick börja om med allt igen.

Efter passet var jag väldigt upplyst och det kändes som mycket hade trillat ner för oss båda. Allt kändes väldigt positivt och möjligt. Vi kom överens att vi fortsätter på detta viset vintern framöver, blir kanske att vi hoppar något hinder. Hoppas på att kunna starta henne med mycket gymnastik nästa år också så att hon verkligen får styrkan. Kommer bli en rolig vinter, förutom de veckor det är vintervila...

Jag red ett dressyrpass hemma igår också, jag tog med mig allt från lektionen. Det var som om något hade lossnat i Divinas huvud för hon var så himla fin och arbetsvillig. Jag brukar ha det väldigt svårt om hon tagit det lugnt i någon dag, då är hon väldigt bekväm och jobbig. Men då var hon fin som smör och en riktigt fröjd att jobba med, ibland kunde det bli lite sådär men vi hittade alltid tillbaka. Ska träna stenhårt på avsaktningarna nu så att det verkligen sitter. Jag sitter även hemma och tränar min egna vänster varm så att jag kan börja rida ordentligt... Det behövs verkligen och jag skulle egentligen tagit tag i det för länge sedan. Är så sjukt taggad på detta upplägget och det känns verkligen bra.

Likes

Comments

Idag kom snön ordentligt, det har snöat sedan kl 9 imorse och det kanske har fallit 2 dm. Inte en chans att det kommer sluta på ett tag utan vi kommer nog ha ett riktigt vinterlandskap framöver. Jag har inte något emot snö men jag tycker det är jobbigt med alla konsekvenser. Snöstyltor i mängder, transporten sitter fast på gårdsplan, jag kommer inte kunna cykla, det kommer vara konstant blött. Men det är iaf fint att kolla på och väldigt mysigt, jag kanske kan få min efterlängtade vita jul efter 5 år utan en enda snöflinga.

Jag försökte fota men det var omöjligt eftersom det snöade alldeles för mycket, kameran kämpade men det gick inte. Få ta chansen när det är uppehåll någon gång i veckan. Jag ska i alla fall ut till stallet igen och börja mocka snart igen. Hästarna får gå in tidigt och torka. Ska försöka rida men det lär bli svårt, vi får se helt enkelt. Skönt att ha en studiedag idag iaf, väl värt.

Likes

Comments