Header

Här har ni två detaljbilder på min nya sadel. Ska ta på hela sadeln imorgon när det är dagsljus ute. Men det är alltså en CWD 2g jag köpt mig. Detta är en utav marknadens hetaste sadlar. Den är otroligt snygg också, jag har lite större kåpor för 170-180 ryttare pga mina ben. Sätet är 17 tum och färgen är brun. Den är cirka 3 år gammal och knappt använd.

Ryttare som Bertram Allen och R-G B rider i denna och nu även jag. Som jag sparat och som jag längtat! Men nu är den äntligen min. Har provat den på Divina och den är som guten på henne, sedan får vi se hur den ligger under ridning. Dante har lite liten manke men ska få stöd utav padd. Jag ska få ha denna på prov under 2 veckor och se om de är för mig. Men jag kan säga att jag är ganska säker på att denna kommer vara ganska perfekt, hehe. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är på väg hem med mitt nytillskott. Det är materiell lycka detta som jag har betalat helt själv. Modell får ni veta när jag har klickat några ordentliga bilder. Först ska den provas på prinsessan! Återkommer

Likes

Comments

Alicia Vikander//Brie Larson//Rachel Mcadams

Likes

Comments

Jag är ledig även denna måndagen, vi har nämligen studiedag så imorgon är det tillbaka till verkligheten. Tyvärr... Men det ska bli en rolig dag idag!

Mitt ansikte ser lite upprört ut idag. Har den där riktigt fula rodnaden och min läpp har cirka 10 små sår... Jag rider inte Divina idag utan det får vara. Dante ska dock ridas efter hans lilla vilohelg. Mamma har gett honom kraftfoder några dagar då hon inte ville slänga de lilla som var kvar. Men han får proteinöverskott och blir super loj. Så i flera dagar var de som att rida på en häst som sov, jag fick inte fram honom. Så mamma fick sluta ge honom kraftfoder också fick han vila ur sig överskottet. Så nu hoppas jag att han är fit for fight igen. Det blir ett lättare dressyrpass för honom.

Sedan ska vi åka iväg och kolla på en sadel. Skulle ju egentligen beställt men vi hittade en precis likadan bara nån timme härifrån så vi ska åka och kolla på den i eftermiddag. Om jag gillar den ska jag få ha den på prov i två veckor och vara säker på att det är en sadel för mig. Skönt att kunna få sadeln på en gång. Så ikväll får ni kanske bilder på min nya kompis! Jag hoppas verkligen att den kommer passa.

Är taggad på denna veckan. Hoppträning med Dante och årets första start med Divina, bästa upplägget.

Likes

Comments

http://blacklivesmatter.com/about/

Detta är något vi behöver ta del utav. Läs och skapa en rörelse. Var medveten om vad som händer i ett utav världens största länder. I USA pågår de ett polisvåld mot svarta som är orättvist och helt sjukt Bara för att du är svart utför du ett hot, det är okej att skjuta på dig. Låt mig säga så här, Poliser kommer undan med att ha skjutit ihjäl obeväpnade personer för att de påstås utföra ett hot i USA. Det är fel på alla sätt och vis. Du ska känna en trygghet i ditt egna land oavsett färg eller ursprung.

En till osmaklig sak. Det är endast en politiker i detta valåret som har tagit upp frågan om polisvåldet mot svarta och det är Bernie Sanders.

Kändisar har börjat ta ställning mot detta. Bl.a Beyonce och Macklemore. Rasism pågår överallt, vi i Sverige är inte mycket bättre. Vi är i 2016 och detta pågår fortfarande? Hur svårt är de att se på varandra som medmänniskor? Samma kött och blod, annorlunda pigment. Är det verkligen en så stor grej? Jag blir illamående, jag ser människor gå emot sitt egna slag. Vi är desamma, oavsett. Är det så svårt att förstå?

Ta och lyssna på låten jag lägger där nere och kolla på videon. Texten och budskapet är viktigt, var medveten om valen du gör. Kom ihåg att kolla på människor med medmänsklighet, du har en fördel med att födas vit. Du går inte ut och ses som annorlunda. Ditt liv nedvärderas inte, det är inte du som vet att 80% utav de som ser dig tänker något rasistiskt. Så stå upp för de svaga, stå upp för vad som är rätt.

Ta och läs kommentarerna på Beyonce videon, mycket klokt som sägs. Och lyssna igenom hela macklemore låten med ett ordentligt öra på texten. 

Likes

Comments

Idag sattes ryttaren på prov kan jag minst sagt säga. Det blev en ej så rolig ridtur idag med Divina. För det första var jag tvungen att rida i dressyrsadeln då min sadel ligger i en låda leveransklar. Jag orkade inte länga min läder heller utan red med ganska korta, fick super dålig balans då jag kom för högt upp ur sadeln. Men jag tänkte glatt att träna på balansen är ju aldrig fel. Divina hade heller ingen martingal för kom igen, vem har de på dressyrsadel? (säger jag med en gnutta ironi)

Hela passet började med bråk, hon vägrade gå förbi ett par balar och bara stack iväg hela tiden. Jag fick vända om och bara försöka vänta ut henne. Efter en stund gick de, bakom oss lämnade vi en uppriven väg där ett par vildsvin lika gärna skulle kunnat ha bökat upp. Traven var elektrisk, varje steg var som att hoppa upp i luften och minsta lilla skulle få henne att vända om. Jag överlevde 2 km trav dock och tänkte att galopp blir de nog inga problem med nu när hon vart igång.

Kommer in på den vanliga galoppstigen. Det funkar, hon gasar iväg någon gång och håller på att halka iväg men med ordentliga förhållningar fick jag tag på henne igen. Tills vi kommer till slutet utav vägen, hade bara cirka 500 m kvar. Jag känner hur hon spänner sig och börjar sakta in, jag sätter mig ner i sätet och försöker driva på henne. Hon insåg att hon skulle behöva springa igenom de, men den hästen är smart... allt för smart. Hon tar bettet och springer rakt in i skogen på sin vänstra sida. Alltså rakt in. Ingen liten väg eller stig utan mitt in i tallarna. Jag får lite smått panik, tänker att jag kommer bryta varenda ben. Hon smäller i mitt ben i en tall, hoppar förfärat över en sten Jag faller handlöst framåt, slår i mitt huvud i hennes och glider åt sidan. Hon springer rakt in i ett träd och kastar sig åt vänster sedan stannar hon. Jag va så när på att ramla av och det var helt otroligt att jag satt kvar.

Så vi stod där mitt i skogen bland tallar och granar. Jag hade fått en fläskläpp och min kind sved efter den kraftiga smällen. Blodet rann ner för munnen och jag var bara glad över att vi stannat. Divina klarade sig utan en enda skråma, hon har sån ofantlig tur den hästen.

Vi skrittade hem resten utav rundan och jag var bara "liiite" sur på henne. Jag klarade mig ifrån synliga skador vilket var skönt. Två sår på läppen från tandställningen och en missplacerad rodnad på kinden. Men annars klarade jag mig bra. Är bara glad över att ha sluppit få ögat utpetat, eller haft en häst mitt i skogen med en pinne någonstans där hon inte borde ha den. Det är sjukt vilka ideér den hästen kan få för sig. Detta är inte första gången hon sticker rakt in i skogen, det har hänt förut. Hon gör det alltid i full galopp också. Jag har ju inget att säga emot, utan om hon har bestämt sig så blir de så...

Nej dagens ridpass var inte så lyckat och jag hoppas bara att vi kan lägga det bakom oss och komma igen imorgon. Imorgon ska vi dock på lite äventyr förhoppningsvis så vi får se hur morgondagen ser ut. Jag är väldigt taggad i alla fall och hoppas på att alla planer går i lås. Nu ska jag ta ett bad och kolla på film. Vi hörs senare!

Farex får bjuda på bild istället, har inte tillgång till några Divina bilder just nu

Likes

Comments

Det är lyx när de nationella tävlingarna väljer att live-sända hela helgen. Denna helgen är de från Helsingborgs Vinter GP. Jag gillar att kolla på dessa klasser för att tanken är ju att jag själv ska vara där om ett tag. Få rutin genom ögat genom att kolla vad de vanligaste felen görs. Hur vissa rider olika hästar, hur ryttarna agerar vid fel och händelser. Jag sitter och kollar noggrant, märker själv hur jag tänker att jag skulle agerat vid de tillfället. Jag älskar verkligen att analysera, när de gäller mina egna rundor sitter jag och kollar på de cirka 100 gånger för att verkligen få med vad som hände och gjordes rätt/fel. När du själv inte tävlar kan du spendera helgerna med att lära dig ännu mer, jag tar själv varenda tillfälle för det. Nu på tur står 135 klasserna, det är många i min ålder som ska starta den klassen så de blir väldigt nyttigt.

Efter tävlingsinspirationen kommer jag gå ut och rida mina egna hästar. Båda ska få ett ordentligt dressyrpass! Det är så en lördag ska spenderas. Känner sån glädje över min ridning just nu, två hästar som är på sitt yttersta (Dante har en liten bit kvar) och jag har en fantastisk säsong framför mig. Det enda rätta är ju att se till att den säsongen blir av med ordentligt trimmande! Det är ju nästan sjukligt detta, som att bli hög. Är hög på adrenalinet och perfektionen man eftersöker. Det är sånna här dagar man förstår varför man gör detta 365 dagar om året.

Tyvärr har jag bara dåliga intagrambilder att bjuda på. Min hårddisk är lite väl långt bort för att orka få tag i. Ska be pappa komma och fota någon dag. Behöver nya bilder, lite fräscht och inte från 2014...


Glädjen man eftersöker varje dag. En glädje som håller i sig i flera dagar. Tänk vad 2 min på en bana kan påverka.

Likes

Comments

Denna dagen har bjudit på massa känslor, helt galet. Både ilska, glädje, stress, lättnad och trötthet (såklart). Men det har ändå varit en samlad dag med mycket happenings. Jag har nu sålt min egna sadel, den ska skickas och sedan är de slut på vårt kapitel. I nästan 5 år har de vart vi, fantastisk sadel som tyvärr inte passar någon utav mina hästar. Jag har varit i kontakt med ett företag och har bestämt mig för en sadel som ska komma på prov till mig. Så får jag se om den passar, de hoppas jag annars blir de en ganska lång stund utan sadel. När köpet är i lås och allt klappat och klart ska ni få reda på vad de är för läderstycke jag bestämt mig för. Detta är min drömsadel som jag suckat efter så länge.

Jag är otroligt glad över att jag lyckats spara ihop till den, de kluriga nu är att den ska passa båda mina. De var ganska säkra på att den skulle passa Divina då det nästan är den enda sadeln som passar Divinas typ. Alltså hög manke, stora bogblad, kortare rygg osv osv. Hon är ganska överbyggd bak så därav den korta ryggen. Men Dante min Dante... Han är Divinas motsats. Knappt någon manke alls, pinnsmal fram till och en väldigt rak rygg. Vi får hoppas på att en padd kan hjälpa honom. Annars blir de att leta nytt.

Sedan har ju macklemores & Ryan Lewis nya album kommit. Det är fantastiskt med en bra tanke bakom sig. Han (Ben aka. Macklemore) sjunger om att musik för honom är inte att göra nästa hits utan de är konst. De kvittar vad han tjänar så länge han får uttrycka sig på sitt vis och med sina ord. Han vill aldrig påverkas utav media och kritikernas stormar. Han kastar sig inte ut för en klippa och säger något otänkbart bara för att media ska sluka honom. Han stannar ärlig och sig själv. Sedan tar han även ställning för Polisvåldet mot svarta i USA så som bla. Beyonce gör. En fantastisk 8 min låt som säger väldigt mycket.

Jag ser upp till deras musik och deras ord otroligt mycket, det är viktigt att ta del utav detta. Musik görs inte för att endast låta bra i våra öron, de görs även för att vi ska lyssna och uppfatta. Musik skapar avtryck och kan skapa en otrolig debatt. Det är de jag älskar med musik. Jag gillar även att de har gått bort från "pop-eran", låtarna är inte gjorda för att klanga fint i radion utan för fansen som faktiskt bryr sig om deras musik och de själva. Han sjunger mycket om de och har även skrivit om de, 2013 blev de många hits och som han sjunger i Light Tunnels kände han att han inte passa in. De var nog därför de försvann under jorden ett tag, för att hitta tillbaka till den musik de vill skapa.  Så ta och lyssna på albumet! Själv satt jag och grät till Light Tunnels medan jag red ut på Dante idag, vet inte varför men blir så påverkad utav ord. Jag listar mina två favoriter nedanför. De finns andra väldigt svängiga låtar också, så som Brad Pitt's Cousin eller Dance off ft Idris Elba. Är bara lite bitter över att deras konsert som jag hade guldpass till ställdes in.

Likes

Comments

2015 var ett dåligt år på många vis. Både inom ridningen och de privata. Det var en otrolig motvind och det var som att sitta fängslad. Jag kom ingenstans, fast i ångesten och bekymmerna. Jag gjorde fel, jag klandrade mig själv och grävde ner huvudet längre ner i marken. Hur jag än gjorde gick de inte, mitt huvud var i ett enda trassel.

I Februari för första gången på evigheter känner jag en glöd inom mig. Hela vintern har de varit fokus på att komma tillbaka. Noggranna ridpass med en plan bakom, det har varit tufft när man har haft denna uppgivenheten i sig. Divina och jag hade en lång paus ifrån hoppningen med massa fokus på att komma tillbaka till grundarbetet. Är fortfarande där, grundarbetet ska sitta 100%.

Men den senaste veckan har arbetet verkligen visat sig. Jag har fått fram en arbetsvillig häst som är otrolig avslappnad i arbetet. Det är ingen dragkamp längre, vi arbetar tillsammans. Vi två har trätt fram tillsammans, jag har inte längre högre ambitioner än min häst. Utan nu är vi på en resa uppåt tillsammans. Det är så viktigt att vara med på sakerna tillsammans. Om du står ensam i fighten är något fel, du är ingenting utav din häst.

Jag var hela 2015 utan min häst. Hon var inte där jag ville vara, jag kämpade på och hon kämpade emot. Det var otroligt tröttsamt och deprimerande. Så att vara där vi är idag är något som har lyft mig till skyarna. Det bevisar att man måste lägga om planerna ibland och börja om. Jag går ner i klasserna igen, ger de en ny chans. Vi hittade en ny tränare som vi båda trivs med. Vi hittade ett mönster i de vardagliga arbetet som har bevisat sig vara effektivt. Provat ny utrustning och nya peppande ord i skallen.

Jag har förändrat mitt tänkande på så många vis. Förut var de bara de högsta som skulle vara nog för mig. Idag är de fokus på en bas hos mig. Jag måste vara redo, och grunden måste sitta i mig så att när jag ställs inför nya utmaningar kan stå och luta mig mot min grundsättning. Jag ser ljust på framtiden, även om de inte kommer bli en spikrak resa. Men jag vet att allt går att laga, även de mest brustna.

Motivationen är tillbaka, jag är starkare än någonsin och jag kommer klara det. Detta året kommer bli tufft men vi ska kämpa oss igenom det, tillsammans.

Likes

Comments

Jag fick rida privat idag vilket var väldigt skönt. När de är privat blir de ganska intensivt och lite kortare vilket jag trivdes bra med.

Vi började med att rida fram med bommar. Nästan hela passet handlade om galoppen. Framåt och tryck i sakerna. Red runt ridhuset och plockade på ena kortsidan ett mindre hinder sedan på andra kortsidan var de galoppbommar på böjt spår. Avståndet på bommarna var långt så de gällde att man hade den rätta galoppen. Ibland gick de bra, ibland gick de mindre bra. Men jag agerade i min ridning vilket var toppen.

Jag kan tycka att jag blir ganska handlingsförlamad i min ridning. Jag agerar inte där jag borde och tar ofta fel beslut. Jag vill så gärna komma rätt att jag rider i en snigelfart och då får Divina häva sig över. A big no no. Så nej rullning på galoppen idag var a och o.

Sedan började vi hoppa linjer. De gick hyfsat, hon var i början ganska tittig på en oxer men med tiden slappnade hon av. Ibland kom jag fel och då var de oftast att jag plockade för mycket. Ökade på lite och släppte tvångstankarna, då gick de toppen. Avslutade sedan med att hoppa en bana med alla dessa linjer. Till en början hittade jag inte riktigt min ridning och de blev lite av och på. Vi diskuterade igenom de, sedan var de bara att börja om. Jag agerade mycket mer i min ridning nästa runda vilket gjorde att distanserna satt. Det blev en super bra runda med en fin känsla. Nyckeln var en bra galopp (lite fort för mig) och inget plockade. Kolla på hinderna i tid och hitta distansen i tid så hamnar förhållningarna i tid. Allt handlar om timing och finkänslighet.

Detta var första gången på länge jag hoppade en 120 bana. Väldigt uppfriskande och en bra boost för mitt självförtroende. Fick massa beröm (även kritik) och det kändes bara bra. "Jäklar vad hon kan hoppa" fick vi också som kommentar. Vi kom överens om att starta en 100 cm bed.A och 110 med två faser i Kalmar nästa helg. Joel kommer vara där med sina hästar som om de blir fel kan vi diskutera igenom de och se hur jag ska agera nästa runda. Skönt om något. Nu vet jag iaf att jag ska gå in med ett jäkla anamma och ha tryck i sakerna. 100 cm kan hon gå över.

Nej idag var de en bra träning! Är super nöjd och hoppas på att de går att utveckla därifrån. Nu ska vi trimma massor innan årets första start.

Likes

Comments