Header

Mål inför 2016, såklart angående hästarna. Själv har jag inte så många mål som inte rör hästarna, inga alls faktiskt. Kanske att släppa på spänningarna lite och bli lite lättsammare? Tror folket runt mig skulle uppskatta det, haha. Men hästarna i alla fall. "Tyvärr" blir det inga resultatmässiga mål som att jag ska nolla 120 eller så. Inga att hänga läpp för dock, är bara taggad på att komma igen och ha skoj på banan. Det är de största målet.

-Att gå in för att göra saker och ting korrekt, ha en bra känsla och faktiskt inse att det är kul även om resultatet ser annorlunda ut. Jag måste höja de mindre sakerna och nöja mig med de små framstegen.

Angående hästarna kan man ju aldrig sätta fasta mål, vad som helst kan ju hända. Så inget fastställer året bara för att man säger så, tyvärr men det är de tuffa med denna sporten. Det hänger inte endast på dig utan även din partner. Men om vi går vidare:

Farex:

Ah den tossiga lilla saken som har varit här lite längre en planerat (inte mig emot). Men man ju fråga sig varför ingen söker C-ponny nu förtiden? Oh well, den rätta kommer snart. Så länge ska jag ta vara på vår tid tillsammans. Här är målen med Farex.

*Såklart bli säkra i LA och kvala MSV. Sedan får vi se hur det blir med debut, det är ju såklart om man får tid till de. Men om han är kvar till sommaren och har säkra resultat i LA är tanken debut i MSV. Men det är lite väl vågat skrivet men önska kan man ju alltid, haha.

* Stärka varenda muskel och bli en lugnare typ. Farex är ganska pigg och har mycket blod. Det vi måste fokusera på är att ta det lugnt och ta sig igenom varje steg. Andas. Men det har mycket med att han inte har de musklerna då han inte haft de kraven på sig, men vi började jobba på de i höstas så vi ska fortsätta på den biten- SÅ att jag kan få honom ännu mer runt om mig och bli ett ännu starkare team.

Sedan tänker jag inte skriva mer om honom då han är till salu och mycket kan tolkas på olikt vis. Men jag har några flera mål för honom som ska hållas hemligt.

Dante:

*Att lägga ett bra grundarbete. Han ska bli lydig och det ska inte bli några olater som det är med Divina. Vi ska vara riktigt noggranna med det vardagliga arbetet och verkligen fokusera på att allt känns korrekt.

*Börja komma ut och bli van vid tävlingsbanan. Han ska bara få komma ut och inse att det är kul att vara ute. Inga andra krav, jag vet inte ens hur han kommer reagera där ute. Så det är mitt enda tävlingsmål, sedan får vi se vart de tar oss.

*Komma ut på någon terräng träning. Det måste provas, Divina har gjort de och hon total hatade det, inget som passade prinsessan alls. Men Dante tror jag kanske skulle tycka det var lite små roligt. Vi får se om Linda kommer med någon träning på Udden till våren. Värt att testa och att stärka självförtroendet är ju aldrig fel.

*Dressyr debut, bara för att liksom. Någon pay and ride på ridklubben had inte varit fel, det är de enda målet haha. Jag suger på dressyr.

*Bara ha roligt och hålla ihop detta nu, denna hästen har bara fått korta chanser. Nu är det faktiskt hans tur att faktiskt få bevisa vad han går för. Så vi satsar på att hålla oss igång och bli ett självklart val tillsammans. Roligt tror jag verkligen att vi kommer ha.

Divina:

*Få tillbaka en bra grundridning och bli lydig.Vi har kämpat på väldigt mycket detta året, men det är inte mycket som betalat sig. Vi har nu ett nytt upplägg och vi hoppas på att de faktiskt kan hjälpa.

*Bli ett team på banan igen. Vare sig om det är på tävling eller träning, vi ska inte bråka utan vara en och samma. Vi ska samarbeta och hjälpa varandra. Det kommer ta tillbaka vårt självförtroende också.

*Gå ut på tävlingsbanorna och ha roligt tillsammans. Båda två ska gå in med en lite lättsammare attityd..

Sara (jag):

*Få mitt självförtroende tillbaka. Det har tagit ganska mycket stryk detta året, men jag känner att jag faktiskt bättrat på den redan. Så jag ser fram emot ett starkt 2016.

*Bli ännu noggrannare. Noggrant vad det än gäller, på framridning, påträng,på banan, hemma, i stallet osv. Varje lat sekund betalar sig i slutändan, och det ska inte hända. Nu ska allt vara vattensäkert.

*Jobba ordentligt för det jag vill. Om jag vill något ska jag inte bryta ihop. Utan ställa mig rak och bita ihop. Jag kommer ingenstans med gnäll, utan handling. Nu tuffar vi på oss lite.

Så det var mina mål för de kommande året, mycket handlar om att hitta tillbaka och ha roligt. Det är viktigt, det är inte kul att göra något man inte känner någon lycka över. Man missar hela grejen då. Jag ser fram emot ett nytt år med både ny tränare, en till häst på teamet (Dante) och nytt upplägg. Jag vill sätta massa i grundarbetet, det är de som avgör på banan sedan. För nog allt kan mina hästar hoppa men de är de lydiga som tar sig någonstans. Gott nytt år på er.Min älskad häst, vad skulle jag vara utan dig?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Slow down, you crazy child
You're so ambitious for a juvenile
But then if you're so smart, then tell me
Why are you still so afraid?

Denna låten träffar mig ganska hårt då den talar väldigt mycket för mitt problem jag haft detta året.Att jag har haft en längtan över för mycket, att jag pressar mig framåt för mycket och skapar ingen lycka över vart jag befinner mig i livet. Utan jag har dessa galna drömmer som gör att jag sätter sjuk press på mig, jag måste ta mig dit på en gång. Jag vill tjäna sjuka pengar och vara ett igenkänt namn, göra det jag älskar och vara riktigt bra på mitt område.

But you know that when the truth is told
That you can get what you want or you get old
You're gonna kick off before you even
Get halfway through
When will you realize, Vienna waits for you

Men jag är 16 och många käppar i hjulen sätts på grund utav det. Så jag behöver sakta in och andas, ta in varje levande minut och ta de där irriterande små stegen. Jag kommer alltid vilja röra mig framåt, men jag måste inse att lyckan för livet måste alltid finnas där. Även om jag bara är 16 och sitter hemma hos mamma utan någon som helst framtid. Någon dag så, men då kommer jag antagligen inte vara nöjd heller, haha. Men det gäller att ha insikt.

Slow down, you're doing fine
You can't be everything you want to be
Before your time
Although it's so romantic on the borderline tonight

Ett litet nyårslöfte för mig själv. Sluta lägga denna oändliga pressen på mig själv, lev i nuet, fokusera på det jag faktiskt kan påverka och inte det som ligger allt för långt framåt. Ett steg i taget, ibland kanske det blir två bakåt men det tar vi då.

Too bad but it's the life you lead
You're so ahead of yourself that you forgot what you need
Though you can see when you're wrong, you know
You can't always see when you're right. you're right

You've got your passion, you've got your pride
But don't you know that only fools are satisfied?
Dream on, but don't imagine they'll all come true
When will you realize, Vienna waits for you?

,

Likes

Comments

Okej så nattligt var de ju inte men tröttheten säger mig det. Har just suttit och bölat över sherlock avsnittet (s2e3) för er som sätt det förstår. Jag tänker tyvärr inte spoila men det är SORGLIGT. Har ju skaffat den där fria månaden på netflix, dumt gjort för jag är ganska fäst vid netflix nu. Totalt kassa filmer men serier kan de leverera. Sett på allt för många dåliga kärleksfilmer som får en att ifrågasätta sin obetydliga tid... Idag blev det att kolla igen sig på sherlock, min favorit serie. Det kittlar lite med tanke på att det faktiskt bara är 1 månad kvar till julspecialen på svt 1. Jesus som jag saknat sherlock...För er som inte sett de, gör det. Varje avsnitt är som en film och typ varje avsnitt chockar. Tips tips tips.

Annars då, jag ska sova, måste dock bädda min säng då jag rev upp den... Ska upp tidigt imorgon för att hinna rida en häst och städa mitt rum. Sedan kommer Amanda och då ska vi rida ut på två tillsammans. Tror det blir Dante och Divina. Sedan ska vi baka och laga mat för att bjuda våra mammor på en nyårsmiddag. Kommer bli väldigt mysigt tror jag. Vi ska hålla oss borta ifrån raketer då vi har skotträdda hundar. Tycker de flesta borde göra det egentligen pga djurens välbefinnande. Det har ju inte valt att fira in det nya året och är antagligen totalt omedveten om vad som skapar det högljudda kaoset. Med tanke på hur många flyktingar som kommit in och faktiskt upplevt trauman kan ju det också vara något att tänka på. Men det är min åsikt, så länge min familjer håller sig borta från sånt är jag nöjd. Här ute i skogen lär det inte smälla så mycket heller. Hur ska ni fira in det nya året?

Likes

Comments

Detta året kan vi slänga i sopptunnan och elda upp. Det har varit ett rent skit år, saker som kan ha varit bra har sedan ramlat huvudstupa framåt rakt ner i skiten. Jag tänker inte blicka bakåt och berätta en års-resume. Utan fokuset är framåt, jag vill helt ärligt bara glömma detta året.

Jag kan lista topp tre med detta året som uppriktigt har varit underbart.

1. Att Daiquiri föddes, världens bästa bus.

2. Att Farex kom in i mitt liv, har haft så jäkla kul med den ponnyn.

3. Mina två katter, Koda och Sam. Världens bästa kissar, med världens knasigaste personlighet.

Året kunde ha varit bättre, helt klart. Men man ska aldrig ångra det som hänt, vilket jag faktiskt inte gör. De sakerna som just hänt kommer kanske forma något bättre framöver. Bitterheten ska inte sitta i, utan nu har jag sagt mitt om 2015 och sedan lämnar vi det där. 2016 har bara ambitioner för att bli bättre, uppriktigt så tror jag det.

Denna bilden togs nästan i början utav 2015, det ser lite annorlunda ut nu. Insåg precis hur lite jag fotat under 2015. 2016 ska det ändras på, med ny kamera och ambitioner!

Likes

Comments

Jag suger på prioritering.

Det finns ingenting jag suger på mer än just prioritering. För jag är väldigt mån om att jag måste göra det jag gillar och det jag känner för. Det andra tråkiga sjunker ganska lågt på den listan och blir tillslut inte av. Nu under juldagarna har hästarna blivit en låg prioritering, vilket får mig att slita håret av mig själv. Hur dum kan man vara? Det har varit flera åkturer till stan för att antingen lämna någon eller ha någon annan tid inbokad någonstans. När jag kommer hem är det alltid mörkt, på morgonen är sova högsta prioritering. Får psykbryt på hur lat jag är.

Så nu blir det strikt schema, prioriteringarna kommer se annorlunda ut. Och jag vet att motivationen ligger lite nere med ridningen just nu pga vädret (livet utan ridhus eller paddock) och att det inte finns några tävlingar eller träningar inplanerade. Men jag älskar ju fortfarande mina djur och tiden på ryggen, måste bara komma till insikt och sparka mig själv i röven. När jag får pengar och är typ stenrik så ja då flyttar jag till wellington under vinterhalvåret. Jag pallar inte detta vädret, jag är en sommarperson och blir bara deppig utav svensk vinter/höst. Ughhh, blir både arg och frustrerad. Nu blir det fullt fokus på hästarna hela jullovet framöver eftersom det både är en självklarhet och något som gör mig glad. Snart drar träningarna igång och då måste jag vara fit for fight.

Jag fattar inte att jag är så mån om att ha allt så planerat för att ens kunna utföra något vettigt under dagen, jag i ett nötskal. Någon som är likadan?Likes

Comments

Som vanligt så bjöd söndagen på ridhus skoj med hästarna! Divina reds bara vanligt och Dante fick ett hoppass.

När jag skulle rida Divina var det 3 st andra i ridhuset också. Divina var riktigt laddad efter julledighet, så det var lite blandat kaos. Många bakutsparkar och tjafs. Det var svårt att rida henne idag, hon drog mig mest ur sadeln och blev mer och mer elektrisk på steget. Men efter ett tags krigande mot henne bytte jag totalt upplägg. Istället för att ställa de dumma kraven försökte jag stryka henne medhårs istället. Så vi sakta av ett tag och bara andades. Sedan släppte jag stigbyglarna och började jobba henne i super låg form. Allstå lång hals med nosen i backen. Hon tog det bra, plötsligt blev steget lugnt, ryggen kom upp och hon började frusta fridfullt. Jag satt mest med mina vikter och försökte själv att bara andas. Det gick i alla gångarterna och det var riktigt mysigt. Hon rastade av sig lite och alla hjärnceller kom på plats. Vi avslutade sedan där och var nöjda.

Sedan plockade vi fram två enkla övningar åt Dante. Han var lite stissig i början av passet men kopplade sedan av och fokuserade på jobbet. Han hoppade bra, han är lyhörd och skarp. Dock väldigt väldigt lat. Men vi gjorde övningarna bra, han hoppade väl. Fortfarande är han ganska svag i både bak och fram. Det artar sig framåt i alla fall. Vi jobbade på kanske 100 cm hinder sedan och han hoppade det väldigt bra. MASSOR att jobba på visserligen men för 1 år sedan stod han mest still och reste sig om vi försökte oss på något. Så han har verkligen gjort framsteg, blir bara glad utav tanken. Vi går ganska snabbt fram just nu för han är inte omogen eller så på något vis, utan nu får han faktiskt ta tag i saker och ting och inse att jobba ska man. Han har gjort jätte bra ifrån sig.

Med tanke på att han var rädd för att hoppa oxer för några månader sedan är jag glad över att vi lyckats så pass bra ändå. Det kommer nog kunna bli häst utav honom, han är både snygg och hoppar snyggt. Kan det bli bättre?

Här ser ni en kortare film från slutet av passet (därav det långsamma tempot.) Men man får bara vara väldigt glad över att han inte bråkar och tvärvägrar. Farten och styrkan kommer när konditionen och musklerna sitter!

Likes

Comments

Mellandagsrean inspirerade inte mig jätte mycket tyvärr, känner mest stress över att köpa ridkläder då jag inte har några längre. Mest ridbyxor med hål i sig. Så att gå runt i klädaffärer idag var meningslöst, men lite lycka i det hela fanns det. Carlings hade 50% på sina jeans. Så ett par Lee och Levis jeans följde med hem. Båda jeansen satt snyggt och var riktigt sköna. Två bra köp, så det fick bli en lite senare julklapp. 

Likes

Comments

Pappa hojtade om att månen var stor ikväll, och ja med en ny kamera så kliade det i fingrarna över att få fota den. Jag är nybörjare på detta, totalt. Det var svårt men det artade sig ganska bra. Är så glad över min nya kamera, märks kanske. Men det är verkligen början på något nytt.

Likes

Comments

Igår fick jag en ny kamera. En nikon D7000 med teleobjektiv och ett lite mindre. Det medföljde även två 16 GB minneskort och massa små prylar. Jag gick ut idag för att lära mig den. Det är en ganska stor omställning från Canon till nikon. Även om jag inte ens kan hälften för tillfället så har jag kommit en bit i lärandet. De första bilderna var K A T A S T R O F. Men men, de sista blev lite bättre iaf. Jag är så tacksam över kameran, det kommer bli väldigt kul att sätta igång med att fota på riktigt. Synd att Farex var så skitig på bilderna...

Likes

Comments

God jul på er alla! Även om det inte är vitt med snö har det varit en fantastisk dag. Min familj är helt otrolig och jag älskar alla så himla mycket.

Vi har ätit god mat och skrattat hela dagen. Fått fina klappar och gett lika fina. Blir alltid glad utav att ge, men känner sig lite duktig och man blir så varm i hjärtat.

Nu kollar vi på film och ska snart sova. Imorgon blir det en slappar dag. Ska rida mina hästar och bara ha det. Hoppas ni har en fantastisk fortsatt kväll. Kram

Likes

Comments