Header

Igår vid kl 11 satt pappa & jag och skrattade gott åt den så kallade stormen som drog förbi. Riktiga vindar och regn i cirka 5 min sedan var de soligt och lugnt igen. SMHI hade ju så fel, det var ju långt ifrån stormvarning på den. Men tji fick vi sedan. Kl 10 på kvällen drog riktiga Gorm in. De vibrerade i väggarna och fönstren skallrade. Jag låg vaken till kl 1 pågrund utav allt oljud. Kl 4 väcker mamma mig igen och säger att strömmen gått. Det var svinkallt i huset, men det var bara att somna om. Kl 6 igen så var strömmen fortfarande borta, och inne var det cirka 11 grader. Längtan till den varma bussen var oroväckande stark.

I skolan märkte vi inte så mycket sedan. Bussen körde sicksack på vägen då vindarna tog tag i den ordentligt. När jag cyklade hem så kom jag inte framåt. Stannade i backarna och fick nästan gå för att ta mig fram. Glad över att vara inne i det lugna. Detta sätter självklart stopp för dagens ridning. Det går helt enkelt inte, och att köra ut med transporten i detta är självmord. Hästarna är även super stissiga. En gran hade fallit i hagen och då hade de brallat runt. Vi får hoppas att de lugnar sig snart, tror det är havsvindarna som drar in.

Måndagen var en mindre bra start på en bra vecka. Har mycket inplanerat och det ska bli spännande nästan allt ihopa. * Imorgon har jag ledigt och all tid ska läggas på hästarna. Några skoluppgifter ska slipas på. * På onsdag är det den vanliga träningen med Farex.* På Torsdag ska vi åka med Divina till Tingsryd och låta Joel rida henne, är riktigt spänd inför detta. Ska bli kul att se en såpass erfaren sitta upp. * Fredagen blir det att stanna kvar i stan med Signe, ska gå på bio och ha Pizzakväll. * Sedan har jag fotouppgift att fota inne i stan på lördag. * På söndags händer något som jag inte tänker tala om då det är något högst osäkert och inte har med denna blogg att göra!

Nu ska jag fortsätta shoppa julklappar och kolla på Harry Potter, när mamma kommer hem ska vi ta in knäppgökarna. Ska slipa på tidsinställda inlägg.


​Förresten försvann min bästa vän i Lördags. Inget jag velat gå in på utan sånt är livet tyvärr. Är såklart väldigt ledsen över detta och jag saknar honom varje minut. Men det är den dåliga sidan utav denna sporten man måste stöta på ibland...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta är en gammal favorit, helt fantastisk helt enkelt. Videon gör ju inte saken värre, är inte de något man önskar om? Att träffa någon rakt upp och ner och ha stunden utav sitt liv? Drömma kan man ju alltid. Men denna låten kommer alltid stå mig varmt om hjärtat. Det blir söndagens tips.

Likes

Comments

Det känns som det börjar bli bättre för mig angående livet och mina tankar osv osv. Känns super löjligt att snacka om det, men psykisk ohälsa är ju dock inte jätte löjligt. Det har varit ett helvete och mycket att kämpa sig igenom. Även om det inte märks jätte mycket har jag gjort stora framsteg sen i somras. Då var allt upp och ner.

Jag går ofta och är ledsen mycket pågrund utav att jag tänker. Jag tänker hela tiden, på allt. Jag överanalyserar och tänker på saker som hände för flera timmar sedan. Hur framstår jag? Vad tyckte de? Varför gjorde jag så? Så går mina tankar hela tiden. Det är väldigt tröttsamt och ofta blir jag just ledsen. Men jag har börjat släppa på det och mina tankar är mer öppna. Nonchalant är det sista jag är och ofta tar jag illa vid mig. SLUTA, det borde jag få inpräntat i hjärnan.

Jag försöker vara gladare, för folk får ofta för sig att jag är sur. Men i själva verket är jag bara väldigt fundersam och tyst. Antingen bevakar jag eller så är jag överallt och lite till. Det sistnämnda händer inte jätte ofta. Men det är svårt att må dåligt bland folk, ingen tar sig ju tid att förstå. Alla kommentarer som känns som nålar i hjärtat, och all tystnad som får en att vilja gråta. Det är en fight, en svår sådan. Jag är tyvärr inte som andra.

Ska nog bara på 1 till besök på ungdomshälsan, sedan är jag klar. Jag är livrädd...Att inte ha någon att bara ösa alla problem över känns jobbigt. Men det känns glatt att ses som redo att börja deala med saker och ting själv. Jag ska klara detta och jag ska nå mina mål som jag satt i framtiden. Så många gånger som jag fallit, ännu fler gånger kan jag resa mig upp.

Likes

Comments

​Från min skoluppgift för några veckor sedan. Tea är fantastisk på bild, så otroligt glad över att hon ställde upp. Bilderna blev bra och jag är nöjd. Hoppas på att kunna fortsätta så här, så kul med att få sånna här uppgifter i skolan. 

Likes

Comments

Var på träning för Joel i onsdags med Farex. Det var ingen bra dag för Farex, hans humör var nere i marken och släpade. Men hoppar gör han fortfarande, haha men det är mycket jobb.

Det var banträning på gång, lite linjer och svängar. Joel är ganska ny på träningsfronten så övningarna är inte jätte avancerade men han är noggrann. Så man slipper inte undan så lätt, de gillar jag. Det regnade ute och Farex fick inte äta sin kvällsmat så han var inte glad. Sprang med öronen bakåt och små ökade hela tiden, lite charmigt när han håller på för han visar verkligen när något inte passar.

När vi började hoppa sedan hoppade han lite platt och som skjuten ur en kanon. Inget han brukar göra, speciellt inte i uppvärmningen. Då skuttar han som i en båge. Han kastade sig lite mer mot hinderna och öronen var slickade tillbaka. Men vi löset momenten helt okej, det var några gånger jag blev för tillbaka när han bara drog på. Men Joel förklarade att min hand skulle vara låg och stadig så skulle ökningarna bli mer naturliga och hållbara. För när man ska göra en ordentlig förhållning på Farex så stannar han upp och kommer inte upp mot hinderna. Något som jag måste komma ifrån på tävlingar, han behöver sin fart, han klarar sig bättre på den.

Slutligen hoppade vi en en mindre bana, inga höjder utan bara avcheckning på att allt mellan hinderna sitter. Och de gjorde det förutom en mindre linje där han blev väldigt flack och då blir de väldigt slarviga hopp, något som kan kosta på tävlingar. Nu klarade han det, men man vill inte ta de chanserna. Jag fick hoppa om 4 hinder och då höjde vi upp lite, han hoppade fantastiskt. Även om de var mycket grymtande ifrån ponnyn och lite fulökningar. Men min skänkel var mot honom hela tiden så han kunde inte slarva undan någonstans. Joel var super nöjd med oss och tyckte de var stor skillnad på 2 veckor. Det tycker jag också, sedan LA:n har vårat självförtroende ökat och vi är ett bra team.

Vi snackade med Joel efteråt och frågade hur jag ska lägga upp planen för att sedan kunna ta de högre klasserna. För planen är ju att ta han uppåt MSV sedan medan han är till Salu. Vill inte säga för mycket då det ibland kan gå fort men i fall att. Måste planera vintern och inte sitta och vänta. Men Joel sa att mycket studs kommer göra gott för herren. Så det ska vi slita med, han hatar det och faller gärna på bogarna. Haha men men, vill man vara bäst får man slita.

Veckans tips från träningen är:

Var inte rädda för fart. Vi sätter gärna hästarna i en dålig position när vi tar alla förhållningar. En förhållning mot hindret när distansen sitter rätt är det som gör allt. Det enda som behövs är en säker magkänsla, kraft bakifrån och en stadig ryttare. Även om farten sitter behöver man ju själv sitta kvar säkert i sadeln med is i magen. Ju starkare man blir destå kompaktare blir hästen i farten. Om man är osäker så är alltid höjden något man kan göra åt. Har fått backa som tusan med Divina, tråkigt men nyttigt.

Nästa vecka är det 2 träningar på gång! Det ska bli roligt.Kram Sara

Likes

Comments

Joel Alme är fantastisk på alla sätt och vis. Hans svenska album är ren guld och texterna väldigt sanna. Känner igen mig i en del och de sticker lite, samtidigt blir man helt hänförd då hans röst är ärlig och skarp. "Aldrig bra på livet" talar väldigt mycket för mig. I alla fall första versen. Lyssnade på honom på morgonpasset också när han hälsade på. Otroligt fin människa med mycket bra att säga.

Aldrig någonsin fick du se mig stå med ryggen rak i vinden,jag var alltid ur balans när du fångade mig.Jag var aldrig bra på livet,jag var aldrig riktigt där.Och aldrig någonsin fick du höraord som hjärtat sparat.Men jag hoppas att du vet att du var allt för mig,men jag var aldrig bra på livet,jag var aldrig riktigt där.

Lyssnade på honom på morgonpasset också när han hälsade på. Otroligt fin människa med mycket bra att säga. Tips är även att kolla in hans avsnitt utav "Jill's veranda". Otroligt avsnitt som rörde mig till tårar. Lämnar avsnittets länk här: Jills veranda, Nashville avsnitt 2

Likes

Comments

Så jag har hamnat i en klänningsperiod. Konstigt för att vara mig men sen jag slutade högstadiet har de varit tillåtet för mig att införskaffa klänningar. Jag lovade nämligen mig själv att inte ha på mig klänning någon gång under hela högstadiet fören skolavslutningen i 9:an. Jag höll även de löftet men nu är det ju slut på högstadietiden, halleluja. Nyligen så skaffade jag mig en klänning, klickade även hem två stycken från Gina i torsdags. Riktigt fina, och jag är nöjd med mina köp.

Alla tre är från Gina tricot.

Problemet som nu återstår är helt enkelt, när fasen ska jag ha på mig dessa? Den röda tänkte jag blir fin till Jul. Men de andra två då? Så typiskt mig att köpa innan jag tänkt igenom. Det sista jag är, är en partypingla som drar på mig en klänning och festar loss. Jag är mer den som har min morgonrock och kollar på film. Det känns även för uppklätt att ha klänning i skolan, kanske till sommaren..? Bara jag som har detta dilemma? Fasen att man är uppvuxen med att bara jeans och t-shirt är ok. Tips om när klänning är ok tas gärna emot. Tyvärr var de ju väldigt fina, enligt mig.  De får helt enkelt hänga fint i min garderob!

Likes

Comments

Idag har det varit en sån där dag jag bara velat bryta ihop och gråtit. Rakt upp och ner, bara gråiti ut och sedan gå tillbaka till det vanliga. Men det var bara att ta djupa andetag och andas igenom klumparna i halsen.

Jag känner mig tom och väldigt oentusiastisk. Jag går mest bara runt i en bubbla utav mina egna tankar och är väldigt ouppmärksam. Men det har blivit så då det mesta i "kompisgänget" inte rör mig. Jag är bara där och jag mår dåligt utav den känslan. Var med några andra i klassen medan jag väntade på bussen. Det var roligt och det kändes bra i kroppen. Men det kanske bara är de där korta stunderna med någon som gör en glad. Efter ett par veckor med varandra kvittar det. Speciellt eftersom jag inte är en del utav någonting utanför skolan.

Min psykolog ( Ja, jag går hos en ) säger att de har med mina livsval att göra. Det gör mig oerhört irriterad. Det är inte mitt val att bo 6 mil ifrån mina klasskamrater. Visserligen är det mitt val att ha hästar, men man kan alltid kompromissa. Det är mina klasskamraters val att undvika mig i planer. Jag är ingenting i deras vardag, och det är ju inte deras fel. Men jag är trött på att jag aldrig lyckas med att ha några "riktiga" vänner. De jag har i mitt liv är fina och så, vill inte klandra dem. Utan jag saknar någon som frågar hur de är, som vill skapa planer och diskutera framtiden med mig. Som ringer och hör av sig. Som faktiskt gillar mig för den jag är.

Men det är ju uppenbarligen mig det är fel på, jag har aldrig lyckats få en sådan vän. Det har alltid blivit fel på vägen och i slutändan är det jag som engagerar mig och den andra glider iväg. När man inte har ett umgänge utanför skolan blir allt ångestfull. Man känner sig väldigt väldigt ensam. Frågan är om jag ens kommer palla med skolan på det här sättet? Veta att jag är likamed 0 i folks ögon. Drömmen är väll att ha den där fina vännen som man åldras med. Som man delar minnen med och varit med om det mesta tillsammans. Som man bara kan vara med och vilja dela hela livet med. En sån vän, eller flera hade suttit fin. Eller bara någon som fanns där för mig.

Att vara ensam bland folk, ofrivilligt är den värsta ensamheten. Att veta att man inte är en del utav planer eller framtid.

Likes

Comments

Så vi har ju alla hört de klassiska jullåtarna som alltid är där och lurar i December månaden. Men sen så har vi ju "The Underdogs", de låtar som kanske inte alla är bekanta vid men som jag avgudar. För let's face it guys, min musiksmak är de som gäller. Skämt åsido så är de alltid kul att slita sig ifrån det traditionella och lyssna på något nytt! Nedanför så har ni mina bästa tips för en bra Jullista.


För er som inte har spotify: Home for christmas, Maria Mena// Believe, The polar Express// White is in the night, Enya// It may be Winter outside, Love unlimited//I'll be home for christmas, Dolly Parton// That's christmas to me, Pentatonix

Likes

Comments

​Tid är de sista vi tillges sorgligt nog

Konstigt nog har inspirationen verkligen kommit till mig. Jag har massa i huvudet som jag vill förmedla till er. Ni må inte vara så många men de kvittar faktiskt. Jag struntar hur många det är som läser så länge jag når fram till någon. Det är nog för mig.

Ångesten över "sveket" har lagt sig och jag ser mest bara fram emot saker och ting. Känns rent på något vis, och extra roligt. Jag har en ny sida framför mig. Spännande och roligt, vi får se hur jag sköter detta.

Jag ska snart sova, en ny vecka står framför mig. Det har gått väldigt fort alltsammans denna termin. Tänk att vi snart har jullov... Mindre än 1 månad kvar. Sjukt, och de säger att vårterminen går ännu fortare!? Nej nu får vi sakta ner lite, vill njuta av 1:an lite till. Jag börjar tyvärr bli lite skoltrött, inte pågrund utav att de är jobbigt och jag vantrivs. Utan all tid det tar, och hur man måste ofrivilligt prioritera allt annorlunda.Önskar att vi hade cirka 50 timmar på ett dygn och 40 utav dem skulle vara soltimmar. Saknar värmen och dagsljus. När de är ljust ute sitter jag inne och när jag behöver vara ute är de super mörkt. Därför suger vintern, nough said.

Som ni ser så har "headern" kommit upp och designen blivit annorlunda. Är super nöjd med det och får tacka Signe varmt. Men jag är inte nöjd med allt i allo. Någon som kan Nouw designer?? Någon som typ kan hjälpa mig? Eller är de bra såhär? Så många frågor känner jag, haha.

Ville bara checka in och berätta att jag är på gång nu. Kram och godnatt på er alla. Imorgon är det en ny vecka och dag. Sista veckan i November sedan är de julmånad för hela slanten! Wooohooo, det är synd att man inte kan ha snö och värme samtidigt dock...


Likes

Comments