Header

Hej! Jag behöver verkligen er hjälp med att vinna en stor tävling. Jag har gjort en film med tre andra tjejer som har tagit sig till final. Ni behöver endast lägga en röst på vår film och det skulle hjälpa oss massor. Gå in på länken här: http://www.thebatterychallenge.se/contribution/brottet/ och rösta på mig! Vi har lagt massor med energi på vår film och skulle verkligen uppskatta om vi får en chans att vinna! Tack på förhand!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det 1 dag kvar tills jag kanske får sätta igång Dante igen. Vi har misstänkt något med honom på senaste tiden så imorgon ska vår equiterapeut komma ut och checka båda hästarna. Han har stått cirka 1 månad på grund av svårigheter med att få tid, så just nu är han väldigt tjock och väldigt fluffig. Men så fort jag får klartecken om att han är ok så ska vi långsamt starta igen.

Även Divina ska checkas, men det är en årlig check för att vara säker på att allt är bra. Har dock inte ridit henne sedan måndags då hon betedde sig väldigt konstigt under de passet. Hon var väldigt tvär och blockad i sin ena sida, så eftersom vi hade en tid så nära valde jag att låta henne vara fram tills dess bara för att vara säker.

Antagligen lär det finnas något på båda hästarna eftersom det är muskler och leder det handlar om. Men det ska bli skönt att veta om det är något som gör väldigt ont på dom eller om de helt enkelt mår bra. På Dante hoppas jag såklart på att få ett svar, annars kommer det kännas väldigt hopplöst...

Likes

Comments

Jag valde som jag sagt tidigare att lägga hoppningen på hyllan de kommande månaderna pga nya planer. Jag vill fokusera på de stora problemen när jag ändå inte har några starter. Det krävs mycket planering och analysering för att komma åt det. Detta året har visat att hårt arbete betalar sig, nu måste vi bara finslipa för att kunna göra ett ännu bättre år, med förhoppningsvis stadiga rundor och glädje på banorna.

Så i tisdags åkte jag till Joel som vanligt men istället för att hoppträna valde vi att dressyrträna. Joel kan tillräckligt för att få bukt på mig och Divina, det behöver man inte en dressyrtränare för eftersom vi letar eter dressyr som går i hand med hoppningen senare. Det största problemet har alltid varit att få ihop Divina, hon har en stor kropp som hon har full koll på. Så jag har aldrig fått henne riktigt på bakbenen, utan istället har jag haft rumpan 10 meter bakom mig. Det har gjort att arbetet aldrig riktigt blir ordentligt, utan lite halvdant. Det går ju inte för sig. Så vi började jobba med det, hela passet blev väldigt basic eftersom vi har så många moment att jobba på.

Så vi jobbade på en volt. Korta, länge, ställa utåt, ställa inåt. Vi märkte väldigt fort att höger varv är mitt svåra varv då min yttertygel inte väger upp. Så jag har väldigt svårt att stötta Divina i höger varv vilket hon har tagit åt sig, så det pågår väldigt mycket fusk i det varvet. Vänster varv kom vi åt ganska fort. Det första stora problemet var att få ihop bogen och rumpan. Divina sätter sig åt sidan och blir väldigt blockerad. Antingen flyger en bog ut eller så blir hon en banan. Men med att korta och verkligen stötta med innertygeln så började hon sätta under sig mer och mer.

Joel satt upp efter halva passet för att känna på henne också. Jätte uppskattat eftersom det ger en annan syn på vad jag har att jobba med egentligen. Han satte henne verkligen på plats så att hon inte kunde komma undan. Divina blev så sur över att inte kunna göra som hon vill att hon bara sparkade bakut i 1 minut, hon var så himla arg på honom att det bara var komiskt. Men Joel fick igenom det och tillslut gick hon som en klocka. Han sa att hon är väldigt fin, lite ojämn i de olika varven vilket vi ska bygga upp. Extremt lat, de är därför jag har haft ett sånt helvete eftersom hon kan mig innan och utan. Därför är det bra att jag ska börja få ögon på mig så att hon inte kan komma undan.

Sedan satt jag upp igen sista biten utav passen och då gick det mycket bättre. Hon var under sig och gick i en högform. Lite stretig i höger varv fortfarande men jag kom en bra bit med ställandet senare. Så när bakbenen fanns med så kom problemet med avsaktningarna fram. Hon orkade inte hålla ihop det och jag fick det väldigt svårt att själv hålla ihop henne. Hon sprang gärna framåt och tappade hela kroppen vilket gjorde att jag fick börja om med allt igen.

Efter passet var jag väldigt upplyst och det kändes som mycket hade trillat ner för oss båda. Allt kändes väldigt positivt och möjligt. Vi kom överens att vi fortsätter på detta viset vintern framöver, blir kanske att vi hoppar något hinder. Hoppas på att kunna starta henne med mycket gymnastik nästa år också så att hon verkligen får styrkan. Kommer bli en rolig vinter, förutom de veckor det är vintervila...

Jag red ett dressyrpass hemma igår också, jag tog med mig allt från lektionen. Det var som om något hade lossnat i Divinas huvud för hon var så himla fin och arbetsvillig. Jag brukar ha det väldigt svårt om hon tagit det lugnt i någon dag, då är hon väldigt bekväm och jobbig. Men då var hon fin som smör och en riktigt fröjd att jobba med, ibland kunde det bli lite sådär men vi hittade alltid tillbaka. Ska träna stenhårt på avsaktningarna nu så att det verkligen sitter. Jag sitter även hemma och tränar min egna vänster varm så att jag kan börja rida ordentligt... Det behövs verkligen och jag skulle egentligen tagit tag i det för länge sedan. Är så sjukt taggad på detta upplägget och det känns verkligen bra.

Likes

Comments

Idag kom snön ordentligt, det har snöat sedan kl 9 imorse och det kanske har fallit 2 dm. Inte en chans att det kommer sluta på ett tag utan vi kommer nog ha ett riktigt vinterlandskap framöver. Jag har inte något emot snö men jag tycker det är jobbigt med alla konsekvenser. Snöstyltor i mängder, transporten sitter fast på gårdsplan, jag kommer inte kunna cykla, det kommer vara konstant blött. Men det är iaf fint att kolla på och väldigt mysigt, jag kanske kan få min efterlängtade vita jul efter 5 år utan en enda snöflinga.

Jag försökte fota men det var omöjligt eftersom det snöade alldeles för mycket, kameran kämpade men det gick inte. Få ta chansen när det är uppehåll någon gång i veckan. Jag ska i alla fall ut till stallet igen och börja mocka snart igen. Hästarna får gå in tidigt och torka. Ska försöka rida men det lär bli svårt, vi får se helt enkelt. Skönt att ha en studiedag idag iaf, väl värt.

Likes

Comments

Ingen bra fotodag idag, lånade pappas Nikon D2x som jag inte har jobbat med mycket alls. Det är en studio och landskapskamera främst men den klarade dagens arbete helt ok, men min okunskap lös igenom lite väl... Vi hade det i alla fall väldigt trevligt och det är alltid kul att gå i ny natur och se nya saker. 

Likes

Comments

Mitt tävlingsår är nu slut, det blev lite hastigt bestämt men det känns bäst att inte ha några tävlingar framöver. Jag laddar istället om till ett bättre 2017. Nu framöver kommer det bli mycket mer taktiskt och en mycket mer noggrann uppläggning. Jag hoppas på att hitta en dressyrtränare som jag skulle kunna arbeta med framöver, då jag insett att dressyr är en stor nyckel till att det ska funka för mig. Jag har inte alls haft samma möjlighet med dressyren som jag hade i somras och det märks, ännu en gång står jag ensam med någonting jag inte riktigt har kunskapen till. Jag vill ändra på det och därav togs beslutet om att inte starta något mer i år.

Jag kommer skriva ett inlägg och gå igenom årets starter inom en snar framtid. Jag är väldigt nöjd med detta året även om det har varit några dippar. Jag ser fram emot att få dessa månader på mig att bygga upp något ännu bättre, med fokus på markarbete/dressyr. Sedan har hon även en vintervila framför sig, det blir i december/januari i några veckor. Första tävlingen är inplanerad i Mars så jag har alltså 4 månader på mig vilket jag tror blir väldigt bra för att hitta till något bättre.

Detta året har jag ju faktiskt hittat till en fas som har varit väldigt bra för mig och Divina. Vi har tappat den lite nu men jag hoppas att det inte ska vara så himla svårt att hitta tillbaka. Men jag är ju verkligen i behov att hitta någon som skulle kunna ställa upp som mentor eftersom jag märkt att det är väldigt svårt att klara av detta själv...


Likes

Comments

Idag är jag så fruktansvärt arg. Det är som att ilskan kramar om mig och inte vill släppa taget. Jag har inte något vidare att vara arg över, men det är mycket blandat med stress och osäkerhet. Är så otroligt stressad för tillfället så jag vet inte var jag ska göra av mig själv. Det är otroligt frustrerande så jag går runt just nu och känner sån otrolig ilska.

Det startade när jag insåg att jag inte skulle hinna rida idag eftersom jag var hemma kl halv sex... Då var det redan mörkt och jag hade fyra omockade boxar att ta hand om, Blä inte jätte roligt. Men som tur var så är jag ledig imorgon och ska faktiskt iväg till ridhuset och rida ifatt det jag skulle ha hunnit med idag. Skönt.

Det är mycket som jagar mig just nu, så det är väll nu allt kommer upp när man väl får en anledning. Ska bara sitta och kolla på¨film nu ett tag och lugna ner mig. Puh kommer vara svårt eftersom jag hittar något nytt att vara arg över hela tiden. Hatar att vara så stressad, önskar att allt våra enklare ibland...

Likes

Comments

Jag har valt att ha en lugn vecka för Divina denna veckan. Hon startade förra helgen, hade där innan en ganska full vecka inför de starterna. Nästa vecka som kommer blir det samma "tuffa" upplägg för att ha henne bra inför starten på söndag. Jag försöker hitta ett mönster och provar lite olika nya saker, så nästa vecka ska jag nästan rida henne exakt likadant som inför förra helgens starter.

Denna veckan har hon tre vilodagar, idag genomför hon sin sista och de andra två var under ons-tors. Sedan dess har hon haft varierande pass med bland annat skrittrunda, hoppträning och dressyr. Idag ska hon endast klippas och göras fin inför kommande vecka. Tror hon trivs med det, hon är en prinsessa och ska behandlas som en också. Hon har varit igång hårt med endast en vilodag i över 1 månad nu och det är endast för att ge henne en rättvis chans på banorna med kondis och uthållighet. Hon har ju väldigt mycket vikt att bära runt på... Nu känns hon i fin fas och jag ser fram emot 120 starten vi har framför oss på söndag.

Nästa veckas schema får ni här under också berättar jag om mina tankar runt om det.

Måndag: Kondisrunda, rider över 1 mil i rasktakt. Kommer som tur var hem ifrån skolan i god tid och behöver inte oroa mig för mörkret. Hon behöver dessa pass minst en gång i veckan, speciellt när man kommer upp i 120 där rundorna blir längre och mer krävande.

Tisdag: Markarbete/hoppning. Blir att traggla bommar med lite lättare hinderhöjder. Ska få in lydnad och aktivitet, måste få igång henne och få henne alert inför hinder. Det var en läxa från denna veckans träning. Ska hitta en bra träning till detta. Varför jag tar det så tidigt i veckan är för att jag slutar tidigt på tisdagar och behöver ljuset inför detta pass.

Onsdag: Dressyr. Ett ordentligt dressyrpass där varenda sida ska lossa. Hon har varit lite svår nu på senaste tiden så ska försöka hitta tillbaka och få henne med mig. Viktigt inför söndagen då en icke lydig Divina är en icke ridbar Divina.

Torsdag: Bommar och en check att allt sitter. Ska få henne allert inför bommarna och aktivera henne väl.

Fredag: Jag är iväg på festligheter så mamma får ansvaret. Antingen ett pass på linan (helst i över 30 min i rask takt) Eller uteritt med mycket galopp. Bara rasta av henne och få igång henne.

Lördag: Längre skrittrunda där vi bara tar det lugnt.

Söndag: Startar 110/120. Kommer försöka hitta min rutin och verkligen rida. Vi får se hur dagen går.

Likes

Comments