SaraBackFitness

Fil 16-12-2016 12 24 29Imorse skulle jag infinna mig klockan 8:00 på Mehiläinen i Vasa för operation. Operationen hette Clari Vein, vilket innebär att man tar bort åderbråck, För två år sedan märkte jag början till ett åderbråck på vänster skenben, inget märkvärdigt. De flesta har dessa någonstans. Mitt blev dock väldigt snabbt större och värre och nu i höstas började jag känna en tryckande känsla i underbenet. Dessutom ser dom inte så vackra ut, så jag bestämde mig för att ta bort dom innan de blir värre.   Att ta bort är väl fel ord, eftersom operationen går till så att de öppnar upp ett titthål i ljumsken, lägger in en sond i venen som man vi ha bort och sedan sprutar in ett skum som gör att ådran blir mindre, "klibbar ihop" tror jag var ordet som sköterskan använde. Innan operationen informerades jag om att detta inte skulle ta ont. Hah, jo man tackar! Det gjorde ju jätte ont! Både i såret där de förde in sonden och en obehaglig känsla i hela benet (trots lokalbedövning). Sonden fördes ju in från ljumsken ända ner till underbenet.Efter en halvtimme sade kirurgen "nu är sonden på plats så nu börjar behandlingen". Jag trodde ju allt var klart, men det visade sig bara vara början. Jag trodde detta skulle vara min minsta och smärtfriaste operation, men om jag ska vara ärlig så opererar jag både korsband och halsmandlar hellre än att lägga mig där igen. Nåja, efter lite mera bedövning och efter att kirurgen grävt lite till med sonden så kändes det helt bra. Som tur var fick jag lyssna på musik och chatta via telefonen samtidigt, så jag kom lite på andra tankar i alla fall.  

Nu efteråt ska jag bära stödstrumpa i 2 veckor. Jag måste också vara lite försiktig med träningen, men får inte heller sitta still. 30-40 minuters promenader varje dag rekommenderas.

Fil 16-12-2016 12 24 51 Nu måste jag laga mig i ordning för julbord! Camilla kommer snart och plockar upp mig! Ha en fin dag och trevlig helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments