View tracker

Ni vet att jag inte är speciellt aktiv med bloggandet vilket jag önskar att jag var bättre på... Men har verkligen inte vart på humör för att blogga. Har och haft kaos mycket i skolan vilket gör mig ganska stressad så bloggningen blir lixom inte prio ett. Behövt samla mig lite efter SM, kände själv att jag var extremt negativ vilket inte är bra alls, jag sätter alldeles för stor press på mig själv, skulle jag göra denna sporten lite mer okomplicerad och bara rida på min känsla så vet jag att det hade blivit så mycket bättre och varit så mycket roligare, men jag jobbar på det. Jag vill så oerhört mycket, och att det skall synas att man sitter så många timmar i sadeln och tragglar svagheter och styrkor hos mig och hästarna.

Jag har inte kunnat träna på typ tre veckor pågrund av sjukdom och mycket i skolan vilket också ger mig ofantligt dåligt samvete. Känner mig inte alls lika fräcsh när jag inte tränar, jag älskar ju att åka till gymmet, men vill inte göra det för att bli ännu sjukare. Så har jag hört många som tränat med ont i halsen som har behövt åka in till akuten och grejer för att det är farligt så försöker ta lite distans från det.

Senaste veckan har också varit lite tung för mig psykiskt av lite olika anledningar, bland annat det jag tidigare skrev vilket gjort att jag inte känt alls för att blogga... Jag vet ju själv att jag inte skriver några positiva inlägg när jag är nedstämd osv. Jag är väldigt lättpåverkad av min omgivning och det är nog för jag är ganska känslig och vill alltid att alla andra skall må bra, tänker oftast på andra före mig själv vilket inte alltid är en fördel. Men nu mår jag bättre och jag har hunnit plugga en hel del faktiskt! Var och tränade för Henrik i lördags och det var en oerhört givande träning då vi tränade på att få Brenda för skänken, jag märker oerhört stor skillnad på henne både när jag trimmar henne hemma och när jag hoppar henne av att jag fortsätter jobba med det. Med tanke på att Brenda är lite bekväm av sig måste jag få henne fram för skänken och vara väldigt konsekvent med henne. Det måste jag även vara med Capsan som när båda hästarna svänger av sig själva efter ett hinder, men det är inte okej. De skall gå rakt efter hindren, annars kommer de svänga för tidigt inne på banan vilket kommer sabba mina distanser då de inte kommer stämma. Jag har jobbat mycket med att släppa mitt knä så jag kan komma åt med underskänkeln, göra skänkelvikningar och att reglera tempot så hon ökar direkt och kommer tillbaka direkt.

Imorgon åker jag till årets sista tävling som blir Södertälje och Scandinavium kval och jag är självklart supertaggad!

Glöm inte era vänner, de är viktigast i livet, Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna helgen har varit väldigt turbulent. Det började super då båda hästarna var nolla och superfina, samt gav en bra känsla vilket kändes sjukt bra! Igår var båda bra egentligen, Brenda var extremt fin och allt satt perfekt. Jag red väldigt bra och vi fightades ihop. Capsan var också väldigt fin, men jag hade en för dålig galopp vilket resulterade i tre nedslag.

Imorse gick Capsan consoulation 1.35 och var mega fin! Hon hoppade strålande och jag hittade en bra galopp på henne, dock ett ner men det spelade ingen roll.
Jag red mitt första SM denna helgen och även min första SM final idag då jag gick in med 0 fel och hade stor chans till pall plats. Jag blev oerhört nervös och har haft väldigt stora förväntningar då jag så gärna ville stå på pallen, det är som en dröm, känns lite overkligt. Men när jag såg att det var en mur så blev jag helt blockerad, hade typ gett upp... Hade kunnat skiva hur långt inlägg som helst för att beskriva hur besviken jag är. Men det blir inte så kul att läsa... Jaja, måste jobba med varför mitt mentala bara blockeras, men det är så oerhört svårt och gör mig så ledsen.
Kram

Likes

Comments

View tracker

I fredags var jag i skolan, sedan åkte jag till stallet på eftermiddagen och trimmade båda hästarna och bara myste med dem för att åka hem och vara med mamma och pappa vilket var väldigt mysigt, vi hinner knappt umgås nu för tiden utom när jag tävlar så då vill man passa på att bara vara hemma och vila upp sig efter skolveckorna med dem. I lördags hade jag lite sovmorgon sedan åkte jag och red hästarna för att sedan ha fotning med duktiga Philippa Davin i stallet. Vi plåtade typ hela eftermiddagen och fick sååå mycket bra bilder, är sjukt taggad på att se resultatet. Igår var jag som sagt i Värnamo och tävlade båda hästarna och jag måste säga att Brenda var verkligen on top!! Vi var som vi brukar vara men ännu bättre och hon hoppade helt fantastiskt, hon hoppade väldigt väl men avslappnat istället för att överhoppa sig och vara tittig så jag känner mig sjukt taggad för SM med henne! Capsan var också väldigt fin, hade ett nedslag men det var ingen biggie, det var ändå första gången på hack så jag skall bara hoppa henne någon gång nu innan SM. Kommer ta med mig det vanliga bettet ifall jag inte känner mig helt 100 på hacket så jag har en back-up.

Nu är det inte så många veckor kvar i skolan men vi har såååå sjukt mycket framåt så jag lär ju vara heeelt död efter de veckorna som kommer. Är faktiskt väldigt taggad på jul, tycker det är galet mysigt.

Kram på er.

Likes

Comments

Igår hade jag en go träningsvärk efter Crossfiten i rumpan och benen då det var mycket fokus på ben och framför allt squats. Jag longerade höstarna på morgonen och det var väldigt fina, sedan åkte jag till skolan och på eftermiddagen tog jag det bara lugnt och pluggade lite. Har känt mig lite risig så har försökt att ta det lite lugnt nu efter i tisdags, skulle gått på andra introt till Crossfiten men valde att spara på mig lite.

Hoppade hästarna idag och de var väldigt fina, dock var båda sååå pigga. Mend det var skönt att känna att de tycker att det är kul och att de är fräscha båda två. Jag skall åka och tävla i Värnamo på söndag så därför kände jag att det var dags att hoppa lite innan så att båda hästarna skulle vara hoppade innan. Brenda går 120 och 130 med tanke på att jag inte tävlat henne på ett tag och Capsan går 130 så jag får känna hur hon är på hackamore på tävling. Annars händer det inte så mycket denna helgen vilket jag tycker är ganska skönt faktiskt.

Måste bara tipsa om Tabequipes ansiktsborste som är väldigt mjuk och go och lagom i storlek. Capsan älskar den, det bästa hon vet är typ att bli borstad i ansiktet med mjuka borstar.

Imorgon är det fredaaaag!!

Kramisar

Likes

Comments

Idag kom tre paket med en massor av grejer till hästarna och även till mig från Kingsland och Svensk ridsport. Det var bland annat täcken, paddar, lindor, boxgardiner etc till hästarna som jag är väldigt glad för. Det är kul nu när jag fått en lite mer helhet på alla produkter så nu ser man en "röd" tråd med alla mina grejer vilket känns väldigt kul. Till mig fick jag min nya vinterjacka som är så skön då den går ned för rumpan och det är så skönt när man är så frusen som jag är, haha...

I veckan blev även min lastbil klar med tryck med mina sponsorer, min logga och mitt namn på vilket jag blev väldigt nöjd med, tycker det blev supersnyggt! Tack skyltproduktion för det.

Idag trimmade jag Brenda och hon kändes oerhört rörlig och fin måste jag säga, avslutade med att jobba henne med långa tyglar när hon joggade av och hon sträckte verkligen ut halsen fint och hängde inte i handen, så jag är väldigt nöjd med henne. Capsan fick joggas lite lösgörande idag bara och kändes fräsh.

Imorgon skall jag till skolan sedan ha dressyrträning för Linda och sedan skall jag till Onyx för att gå en introduktion för Crossfit, är typ lite nervös, men hoppas det skall gå bra. Crossfit verkar sjukt kul för alla jag sett träna det på gymmet får en sjukt bra sammanhållning, peppar varandra etc.

På söndag åker jag till Värnamo och hoppar båda hästarna, Brenda för att ha tävlat innan SM och Capsan för att testa henne på hackamoret.

Puss !!

Likes

Comments

I tisdags åkte jag till Henrik och tränade båda hästarna och det var såå givande men det gick såå bra och hästarna hoppade såå bra, blir inte så mycket bättre känsla än sådär... Vi provade även hackamore på Capsan och hon var sjukt fin på det! Hon sprang inte ifrån mig utan hoppade rundare och väntade när jag ville att hon skulle göra det, innan har jag haft ett tredelat bett men då springer hon väldigt mycket nä hon blir trött och om jag har tagit då så har hon sänkt ryggen för att det har varit för dålig galopp och hon inte orkar hoppa med ryggen eller så håller jag galoppen så att hon blir helt platt och river för det. Brenda var väldigt fin och vi tränade på att hoppa ett smalt vatten i ett lågt tempo vilket i slutet gick väldigt bra.

I onsdags tränade jag med min bästa PT Cicci på Onyx, vi jobbade mycket balans och rörlighet och i torsdags tränade jag X-fit på lunchen vilket har gett mig en galen träningsvärk i magen och i sidorna och då hade jag redan en galen träningsvärk i rumpan sedan dagen innan... Hästarna trimmades torsdag och fredag och kändes väldigt fina. Denna helgen är tävlingsfri så jag skall lägga lite tid på hästarna och Brenda skall klippas imorgon.

Nästa vecka är det skola igen...

Kram!

Likes

Comments

Innan jag åkte till Elmia så körde jag ett pass själv på onyx då det såg ut såhär:

5-kg hantlar, knäböj.Gör: 20 st

20 pushups

15 knäböj

15 pushups

10 knäböj

10 pushups.


Samma hantlar.

Gå utfallssteg.

20 st

20 hälar mot taket, så det tar i nedre magen

15 utfallssteg

15 mage

10 utfallssteg

10 mage


KB 12kg.

20 svingar

20 sitt upp på rumpan, sidan på magen, 5 kg viktplatta, flytta sida till sida.

15 svingar

15 situp

10. svingar

10. situp


Wallballs 4 eller 6 kg.

Axelpress m 4 kg hantlar

20 wallballs

20 axelpress.

15 wallballs

15 axelpress

10 Wallballs

10 axelpress

Jag åkte sedan till Elmia efter jag gått halva dagen i skolan i torsdags, då jag bara hade med Capsan både med tanke på att det inte gick så bra med Brendis i Billdal och jag tror att det skulle vara bra för Capsan att åka med bara henne på en tävling så hon verkligen känner sig i rampljuset. Alla mina nya fina kläder från Kingsland och Svensk Ridsport i Kungsbacka kom i onsdags så de var redo att användas på Elmia, så kul! Capsan gick 140 med ett nedslag på torsdagen på en stor och inte helt enkel bana men det var en väldigt bra bana, cred till Peter Lundström. Det var lång distans till tvåan som var en oxer då jag höll lite i Capsan så hon rev för att jag tappade galoppen, resten var top. Brenda fick longeras på torsdagen eftersom att jag inte visste när jag skulle komma hem... I fredags gick Capsan sin andra 140 på Elmia och var heeeelt fantastisk verkligen. Fick ett nedslag för jag kom lite stort in i en kombination för att jag ville ge henne mycket plats och sedan fick jag ett tidsfel för att jag tog för långa svängar, men jag skiter i det med tanke på hur bra rundorna var så njöt jag bara av den fina känslan av hur bra jag och Capsan var. Sedan åkte jag hem och trimmade Brenda ute i det fina vädret och hon var väldigt pigg men gick bra i slutet.

På fredagskvällen var jag på lite middag hemma hos Linnea som fyllt 17 vilket var väldigt mysigt att bara sitta och prata och ha trevligt, men jag åkte hem ganska tidigt med tanke på att jag tävlat och var väldigt trött. I lördags gjorde jag stallet och red hästarna på morgonen och sedan åkte jag och Felicia till Elmia igen dock utan hästar. På kvällen var vi på middagen som tävlingen arrangerat vilket var väldigt trevligt och det delades ut mycket priser till välförtjänta ryttare. På söndagen tog jag och mamma det bara lugnt på Elmia och kollade GP:n sedan åkte vi hem så mockade jag stallet men hästarna vilade.

Likes

Comments

​Denna veckan har varit ganska fullspäckad faktiskt. Efter jag var och tränade i måndags lagade jag lite mat till pappa och Carl, det blev pannbiff, potatis och brunsås och det blev faktiskt supergott! I tisdags var det en del i skolan, sen hade jag gradeup i matte och efter det dressyr tränade jag Brenda. Hon var lite spänd i ländryggen så vi jobbade mycket med sidvärs rörelser för att hon skulle komma igång och jobba vilket hon i slutet av passet gjorde då jag har jobbat mycket på de viset hela veckan för att få henne att jobba bra. I onsdags trimmade jag hästarna innan skolan och båda kändes väldigt bra, sedan åkte jag till skolan och efter skolan körde jag intervaller på Onyx då: 500 m x 6 i 4:30 temo. Så det var ett grisigt pass men det var så skön att kunna springa igen efter min skada i svanskotan. I torsdags rullade allt på som vanligt och i fredags var jag på Onyx och tränade x-fit 6:15 som var helt galet jobbigt men det är sååå skönt efter. Har dock haft så brutal träningsvärk i mina ben och i rumpan så hade typ behövt ha en rullator eller något... Efter skolan hoppade jag studs med båda hästarna och jag tycker de hoppade bra, ställde även två räcken ur sväng för att träna på att hålla samma galopp i svängen och båda hästarna gjorde det väldigt bra. I början sprang Brenda lite mot hindret men sedan backade hon av mycket bättre så i slutet blev det väldigt bra. Igår fick båda hästarna joggas igenom lite bara, var även på möte igår och är oerhört förhoppningsfull inför framtiden, livet leker!! Idag har jag haft lite sovmorgon, äntligen och nu skall jag träffa Isabel sedan tänkte jag rida hästarna senare i eftermiddag. Nästa vecka är sista skolveckan innan lort och jag är uttagen att rida Elmia och det skall bli sååå kul och spännande. 

Kram

Likes

Comments

Scandinavium kvalet i lördags gick både väldigt bra och lite mindre bra. Alltså Brenda var bra men jag vet inte om jag kanske gjorde henne osäker så hon inte vågade eller vad det var. Men vill inte riktigt tänka på det mer, det har gått så bra nu det senaste så bara för att det går dåligt en tävling så vill jag inte över analysera och göra det till en biggie. Capsan var verkligen helt fantastisk och jag fick en så bra galopp på henne så det bara flöt på hela tiden. Fick ett nedslag i omhoppningen, jag skulle hållt ihop  henne lite mer men samtidigt så måste hon ta i lite själv också så jag tycker inte att det gjorde något. 

I lördags var jag med Ebba och sov hos henne sedan kollade jag på GP:n i Billdal och sedan åkte jag hem och vattnade i ridhuset lite eftersom att det skall vattnas imorgon. 

Imorse var jag, Moa och Smilla och åt frukost på Espresso och snackade lite som vi gör typ varje vecka, haha. Sedan var jag och tränade på Onyx och körde själv, mitt pass såg ut såhär:  30 SEK på 30 SEK vila, 8 gånger, dvs 4 minuter. Vila kör 4 minuter till på roddmaskinen. 

Sen  samma upplägg men bara ett varv=4 minuter av:

Pushups

Axelpress m hantel 4 kg

Situps 

Rygglyft 

Plankan 

Kram

Likes

Comments

​Idag var jag som sagt i Billdal och tävlade, det är verkligen en superfin tävling och det är synd att de inte har tävlingar oftare med tanke på hur bra anläggning det är, det är mysig stämning och har väldigt bra och trevliga funktionärer. 

Det gick sådär idag, jag var inte alls nervös vilket nästan gjorde mig lite för slapp. Jag red int bra på Capsan på de första två hindren men det blev bättre ju längre banan gick, dock så var mina händer väldigt bra så man får ta en sak i taget. Brenda satte jag en bra galopp på men det blev två missar från min sida. Nya tag imorgon, då det är Scandinavium kval men jag tänker inte fokusera på att det är något kval utan på min ridning. Rider jag som jag skall så kommer hästarna kämpa för mig så jag skall se till att det blir bättre imorgon. Sedan på kvällen imorgon skall jag nog vara med Ebba och det skall bli superkul, vi har inte umgåtts riktigt på sååå länge. Hoppas ni får en fin helg,

Puss

Likes

Comments