​Denna veckan har varit ganska fullspäckad faktiskt. Efter jag var och tränade i måndags lagade jag lite mat till pappa och Carl, det blev pannbiff, potatis och brunsås och det blev faktiskt supergott! I tisdags var det en del i skolan, sen hade jag gradeup i matte och efter det dressyr tränade jag Brenda. Hon var lite spänd i ländryggen så vi jobbade mycket med sidvärs rörelser för att hon skulle komma igång och jobba vilket hon i slutet av passet gjorde då jag har jobbat mycket på de viset hela veckan för att få henne att jobba bra. I onsdags trimmade jag hästarna innan skolan och båda kändes väldigt bra, sedan åkte jag till skolan och efter skolan körde jag intervaller på Onyx då: 500 m x 6 i 4:30 temo. Så det var ett grisigt pass men det var så skön att kunna springa igen efter min skada i svanskotan. I torsdags rullade allt på som vanligt och i fredags var jag på Onyx och tränade x-fit 6:15 som var helt galet jobbigt men det är sååå skönt efter. Har dock haft så brutal träningsvärk i mina ben och i rumpan så hade typ behövt ha en rullator eller något... Efter skolan hoppade jag studs med båda hästarna och jag tycker de hoppade bra, ställde även två räcken ur sväng för att träna på att hålla samma galopp i svängen och båda hästarna gjorde det väldigt bra. I början sprang Brenda lite mot hindret men sedan backade hon av mycket bättre så i slutet blev det väldigt bra. Igår fick båda hästarna joggas igenom lite bara, var även på möte igår och är oerhört förhoppningsfull inför framtiden, livet leker!! Idag har jag haft lite sovmorgon, äntligen och nu skall jag träffa Isabel sedan tänkte jag rida hästarna senare i eftermiddag. Nästa vecka är sista skolveckan innan lort och jag är uttagen att rida Elmia och det skall bli sååå kul och spännande. 

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Scandinavium kvalet i lördags gick både väldigt bra och lite mindre bra. Alltså Brenda var bra men jag vet inte om jag kanske gjorde henne osäker så hon inte vågade eller vad det var. Men vill inte riktigt tänka på det mer, det har gått så bra nu det senaste så bara för att det går dåligt en tävling så vill jag inte över analysera och göra det till en biggie. Capsan var verkligen helt fantastisk och jag fick en så bra galopp på henne så det bara flöt på hela tiden. Fick ett nedslag i omhoppningen, jag skulle hållt ihop  henne lite mer men samtidigt så måste hon ta i lite själv också så jag tycker inte att det gjorde något. 

I lördags var jag med Ebba och sov hos henne sedan kollade jag på GP:n i Billdal och sedan åkte jag hem och vattnade i ridhuset lite eftersom att det skall vattnas imorgon. 

Imorse var jag, Moa och Smilla och åt frukost på Espresso och snackade lite som vi gör typ varje vecka, haha. Sedan var jag och tränade på Onyx och körde själv, mitt pass såg ut såhär:  30 SEK på 30 SEK vila, 8 gånger, dvs 4 minuter. Vila kör 4 minuter till på roddmaskinen. 

Sen  samma upplägg men bara ett varv=4 minuter av:

Pushups

Axelpress m hantel 4 kg

Situps 

Rygglyft 

Plankan 

Kram

Likes

Comments

​Idag var jag som sagt i Billdal och tävlade, det är verkligen en superfin tävling och det är synd att de inte har tävlingar oftare med tanke på hur bra anläggning det är, det är mysig stämning och har väldigt bra och trevliga funktionärer. 

Det gick sådär idag, jag var inte alls nervös vilket nästan gjorde mig lite för slapp. Jag red int bra på Capsan på de första två hindren men det blev bättre ju längre banan gick, dock så var mina händer väldigt bra så man får ta en sak i taget. Brenda satte jag en bra galopp på men det blev två missar från min sida. Nya tag imorgon, då det är Scandinavium kval men jag tänker inte fokusera på att det är något kval utan på min ridning. Rider jag som jag skall så kommer hästarna kämpa för mig så jag skall se till att det blir bättre imorgon. Sedan på kvällen imorgon skall jag nog vara med Ebba och det skall bli superkul, vi har inte umgåtts riktigt på sååå länge. Hoppas ni får en fin helg,

Puss

Likes

Comments

​Nu har jag äntligen gjort min nya sponsor officiell som är Onyx vilket är träningsanläggningar i Borås som har ett väldigt stort och bra urval av pass såväl PT samt bra möjligheter för egen träning. Jag är väldigt glad och tacksam för denna möjligheten då den fysiska träningen är så viktig för ridningen och för mitt välmående. Vi har redan startat upp lite PT pass, jag och Cicci. Igår hade vi första passet med nya kläderna som var lite extra kul måste jag säga. Vi började med roddintervaller och sedan körde vi lite balans- och styrkeövningar. Jag kan inte riktigt köra fullt ut pågrund av min svanskota, många övningar gör ont men Cicci har mycket bra övningar som ger mig mycket som jag kan göra. Även lite jag kan göra hemifrån för att göra mig starkare. 

Idag tänkte jag trimma Capsan och hoppa Brenda lite lågt så hon får ut sin energi lite mer och imorgon skall jag åka och tävla i Billdal. Sjukt skönt att det är så nära så man kan åka fram och tillbaka. Ni får lite update om hur det gick imorgon. 

Kramisar

Likes

Comments

​Igår tränade jag båda hästarna för Henrik med Louise hos henne i Kungsbacka. Jag känner mig mycket tryggare i min utveckling nu när jag tränar oftare, känner att jag kommer lite oftare en bit på vägen istället för att sitta hemma ensam och traggla, jag känner att jag behöver hjälp av Henrik som kan påminna mig om mina brister eftersom att en del saker  är så inpräntade i mig när jag rider så jag tänker inte ens på det och även om jag verkligen för det så faller jag lätt tillbaka till fällorna igen. Som exempelvis att jag ofta lägger volter framför hinder på träning när jag blir osäker istället för att bara rida mig till distansen eftersom att jag kan bli osäker på tävling och då kan jag inte bara svänga ifrån, det är inte ok! Så igår hjälpte henrik mig när jag blev osäker och hade lagt en volt så kunde han stötta mig om vad jag skall ändra på samt när jag kommer mot hindret kan han hjälpa mig med hur jag skall agera om jag ligger på en taskig distans. Jag var så lycklig när jag hoppade Snafs igår för hon var så lycklig och kändes så fräsh, hon bockade efter hindren av lycka så det känns så bra att hon är på humör igen då jag upplevt att hon varit lite nere det senaste. Igår såg Henrik och jag kände resultat efter en veckas tragglande hemma med mina händer då jag kände mig mycket jämnare, mjukare och mer rytmisk så det är jag väldigt nöjd med, det skall jag fortsätta traggla hemma. 

Idag skall jag plugga matte efter skolan sen skall jag dressyrträna ikväll så det har är mycket idag och det var likadant igår och kommer förmodligen vara det imorgon också. Imorgon har jag bara en lektion så jag tänkte rida hästarna på dagen sen åka och ha lektion och sen skall jag äntligen göra mina naglar. Att göra mina nails kan vara det bästa jag vet, det är bästa terapitiden för mig eftersom att jag inte kan hålla på med mobilen och bara sitta och tänka typ och jag har haft lite uppehåll sedan Capsan bet av min nagel i Scandinavium. Sedan har vi stallmöte och efter det skall jag typ kolla film och ta det lugnt bara tänkte jag. 

Dagens tips är min manborste från Tabequipe som hjälper mig hålla kvaliteten på hästarnas banar och den sliter inte på dem så den är jag mycket nöjd över. 

Kramisar

Likes

Comments

Jag har inte berättat hur det gick i Scandinavium kvalet och det förstår jag att ni är sjukt intresserade av;) Gick först ut med Brenda och fick till det riktigt bra måste jag säga. Det är synd att jag alltid blir bäst på söndagen, jag vill rida bra från dag 1 och det skall jag jobba på. Allt flöt på så bra, jag höll alla linjer, fick till en väldigt bra galopp och var bra i mina händer och Brenda verkade tycka det var bekvämt så hon hoppade runt nolla och superfin och vi fick poäng! Capsan var faktiskt fin men jag red osäkert... Början var okej men när jag kom till kombinationen blev jag osäker och började hålla sen gick det som det gick så det lägger jag bakom mig och fortsätter träna!!

På måndagen var jag kvar i Skåne för att träna för Henrik när jag ändå var där vilket var väldigt givande. Vi hittade problemet, skulle jag vilja säga och en bra lösning på det som var att rida med en hand vilket gör att jag får en mycket mer rytmisk ridning. Så nu har jag hårdtränat varje dag denna veckan på att hålla uppe min blick, rida med en hand, hålla om med underskänkeln och att jag rider med i deras rytm när jag rider med båda händerna.

I veckan har det även vart en del plugg och så, inget annat speciellt har väll hänt utom att jag äntligen har börjat träna igen. Tränade för Cicci men vi fick ta det lite lugnt med tanke på min svanskota, men vi är ändå igång!

Igår var jag i Göteborg med Smilla och Olivia och gjorde superbra köp sedan var vi på Le Pain Francais som jag kan rekommendera varmt, det var supermysigt och väldigt bra mat!

Idag har jag kollat på Carl när han tränade på landslagsläger i Borås, blir så stolt över min lilla sparv!! Sedan har jag pluggat typ hela dagen och sedan hoppade jag hästarna och blev precis klar så jag har fått väldigt mycket gjort idag.
Imorgon skall jag åka till Kungsbacka och träna för Henrik, är så taggad!

Kramisar

Likes

Comments

I torsdags kom jag till Flyinge väldigt sent, runt 9 så direkt när jag kom fram red jag Brenda och sedan longerade jag Capsan så båda fick röra på sig lite. I fredags var det tidig morgon för jag hoppade första klassen, båda hästarna gick 130 och jag var inte så nöjd med mina rundor... Brenda kändes bättre än Capsan dock, alltså min ridning var bättre på Brenda... På kvällen åt vi med Henrik och hans familj på en väldigt bra restaurang i Lund.

Igår gick båda hästarna 135 och det var så mycket bättre!! Brendas runda var bäst, Capsan höll jag fortfarande lite i men Brenda var jag mycket bättre på. Brenda var nolla och Capsan hade ett nedslag men det var ok. Jag longerade Brenda innan jag hoppade henne igår och det var nog bra tror jag. Men jag började redan mycket bättre på framhoppningen igår så jag hade ett bättre lugn redan från början.

Idag skall båda hästarna gå Scandinavium kval, 135. Jag har inga förväntningar så utan tänker skapa en bra ridning och skita i om det kommer nedslag. Jag måste gå genom denna fasen att jag litar på hästarna och inte håller i dem och då kan de komma lite fel på vägen men det är okej eftersom vi har bestämt att jag skall göra en förändring. Är inte så nervös än men det kommer väll, är mer taggad för en revansch från de andra dagarna faktiskt.

Kram

Likes

Comments

Igår var jag och red Clinic för Henrik Von Eckermann i Kungsbacka vilket var så otroligt bra. Mina problem kom fram vilket var bra eftersom att Henrik då kunde ge mig tips på vad jag kunde göra för att ändra på problemet. Brenda var väldigt pigg och het, hon brukar ju vara het men inte hetsa så mot hindren som hon gjorde igår. Men det var bra att det kom upp för om hon gör så igen vet jag ju hur jag skall hantera det. Jag skall använda vägarna och väggarna om jag är inne för att bromsa henne. Även att jag skall bromsa henne med min sits istället för att använda mina händer, det är mitt största problem. Att jag drar i tyglarna istället för att inverka med min sits och med mina ben för att skapa en balans för att det är något jag "alltid" gjort så jag "drar" i tyglarna omedvetet. Å andra sidan när jag tänker "jag får inte dra i tyglarna" så drar jag ändå 8 fall av 10. Så jag måste verkligen jobba på att lita på hästarna och lämna handen, men det är svårt eftersom att det har blivit lite av ett imprentat mönster i min hjärna... Men han var väldigt bra att träna för måste jag säga, jag är väldigt nöjd och tacksam över att jag fick rida clinicen.

Idag kom äntligen mitt "fuck cancer" armband, jag är så nöjd. Är lite sugen på att köpa ett till då de har gjort ett nytt med rosa pärlor, dessa armband och de rosa bandet som jag skall ha på min väst är sådana köp man verkligen blir nöjd över eftersom att det är så mycket känslor bara av att titta på ett sådant armband när det sitter på min handled.

På torsdag åker jag till flyinge och skall tävla där hela helgen, första Scandinaviun kvalet och jag är supertaggad! Sedan skall jag stanna i Skåne och träna för Henrin på måndagen. Detta kommer att bli en bra höst!

Jag är förresten verkligen så nöjd med min Moisture Maniac som jag använder i hästarnas manar och i deras svans. Det blir verkligen så mycket glansigare och lättare att kamma ur. Jag kan ofta uppleva att andra pälsglans blir kladdiga etc när man använder dem plus att de inte går att använda i manen för att de förstör dem. Men med detta upplever jag bara att manen och svansen växer bättre, från Tabequipe såklart.

Puss och kram på er!

Likes

Comments

Var i Kungsbacka för två veckor sedan för att ha hoppat Brenda en gång innan jag skulle åka till Ljungby eftersom att jag aldrig tävlat henne inne innan så jag ville få en bättre känsla innan Ljungby. Hoppade 120 och hon var väldigt fin faktiskt.
Veckan var fylld med träning, skola, plugg och lite annat smått och gott.

Sedan åkte jag och Felicia till Ljungby på fredagen och var där hela helgen. Fredagen började bra med en nolla med Capsan, lite ringrostigt att tävla henne men hon kändes såå fräsh! Brenda red jag fegt på så jag styrde ut ur en kombination och sedan ställde jag henne typ så hon gick på en volt istället för att hoppa hindret så det var inte alls en bra runda. Lördagen var båda hästarna suuuuper och nolla 125 med Capsan och 135 på Brenda. De var så sjukt fräscha och hoppade väldigt fint. Jag hittade ett mycket bättre tempo på båda hästarna. På söndagen hann jag bara hoppa Brenda 130, då jag ramlade av på näst sista hindret för att jag svängde alldeles för tight så hon hoppade som satan och då flög jag som en vante... Rundan var dock en av de bästa, de tyckte Sandra med. Jag och Brenda var mer avslappnade och hade en större galopp vilket gjorde att hon hoppade mycket bättre och det blev jämnare mellan hindren också. Jag skadade min svanskota ganska rejält så jag hoppade inte Capsan. Så nu har jag gått på pain-killers sedan i söndags för att inte ha så ont vilket jag har ändå... Smärtan börjar bli bättre men i början av veckan hade jag så ont så jag började gråta ibland... Men nu har jag börjat rida igen och det känns okej, klart att det gör ont men det går ändå.

Idag var jag olycksfågel igen och blev sparkad på låret så nu kommer jag få en härlig lårkaka där... I helgen har jag inga planer och det är helt fantastiskt skönt måste jag säga! Glöm inte att komma och kolla när jag skall rida clinic för Eckermann på måndag i Kungsbacka!

Ps, glöm inte att gå in på Ginatricot.com för att shoppa deras ursnygga ridkollektion!

Likes

Comments

Nu fick ni en smaskig bildbomb med mitt liv de senaste två veckorna!
Jag har hunnit med väldigt mycket! Det har vart extremt mycket fysisk träning vilket jag är sjukt stolt över att jag kommit igång så bra med samt att min kost har blivit väldigt bra. Nu älskar jag att gå till gymmet och att äta hälsosam kost, vilket var tvärtom innan... Men nu har jag massor med mål och tankar som gör mig väldigt peppad!!
Det har även vart mycket skola, vi har haft kräftskiva, mycket ridning nu när båda hästarna äntligen är på topp!
En sum för denna veckan...
I måndags gick jag upp typ halv 6, åkte till gymmet, gick en Pw, sprang en intervall och gjorde mitt lilla x-fit pass! Sedan var jag klar vid 7, fixade mig och drog sedan till skolan. Hästarna vilade så jag tog det bara lugnt och pluggade på eftermiddagen.
I tisdags tog jag sovmorgon sedan var det skola och på eftermiddagen trimmade jag båda hästarna med lite bommar då jag använde mig av klockan.
Onsdag blev en tidig morgon då jag gick upp vid kvart över 5, var i stallet 20 i 6, fixade hästarna och sedan lastade jag för att vara i Värnamo klockan 8 för att träna Brenda för Björne och Sandra. Träningen var välbehövlig men det var såå kul att hoppa igen efter lite vila. Både Sandra och Björne var väldigt nöjda med markarbetet på henne vilket gjorde mig väldigt glad för jag har jobbat mycket med att få henne att röra sig rundare då jag tidigare fick henne att gå i ett för fort tempo. Sedan var det tillbaka till skolan för en lektion, till onyx för PT med bästa Cicci, tillbaka till skolan igen och ha en lektion sedan var jag hos frissan och fixade håret och jag är såååå nöjd verkligen!!! Idag har det bara vart skola och Brenda skrittades ut och Capsan reds ut. Imorgon skall jag upp tidigt och vara i gymmet 6:15 för x-fit, längtar redan!! Sedan skall jag rida hästarna och gå på bio på kvällen med Linnea och Ellen.

Massa kärlek till mitt liv just nu<3

Kram!!!

Likes

Comments