Header

Hej fina ni.
Idag har jag och Saga fått besök av först Camilla och hennes lilla son Charlie, sen kom bästa morfar på besök också, vilken lyx! De har busat och skrattats massor idag och än är det inte slut. Just nu är jag och Saga på väg till gammelmormor för att fira då hon fyller år, så det blir nog en hel del bus och gott (till mamma iaf) innan den här dagen är slut. Hoppas ni har en FANTASTISK torsdag! Kram

Likes

Comments

Alla småbarnsmammors, eller ja mammor över lag, värsta mardröm är att sina barn ska göra illa sig eller råka illa ut på ett eller annat sätt. Hittills har jag haft den enorma turen att inte råkat ut för någonting, under 9 månader har Saga inte ens haft så mycket som feber. Men så imorse när vi låg i sängen, klockan var strax efter 9 och Saga var superpigg och låg och drog mig i håret, som den sjusovare jag är så var ögonlocken så tunga och bara ville vila någon minut till. Hon försatte att dra mig i håret, slå mig i ansiktet och nypa mig i allt hon kunde få tag på. Provade ge henne lite tutte för att se om hon kunde tänkas somna om en liten stund till, vilket hon gjorde. Sen när hon vakna så var det samma sak igen. Så jag satte henne upp i sängen, längst in på Linus sida med locket till nappflaskan, något som hon älskar att leka med. Jag ligger nästan längst ut på min sida av sängen, bara att katten ligger mellan mig och kanten. Jag skulle bara sträcka på mig och vakna till liv, då var klockan 09.55, men så dom där två sekunderna som är livsfarliga. Jag slumrade till, i inte mer än 5 minuter, kanske var två men det var allt som togs för att olyckan skulle vara framme.

Under de här sekunderna jag slumrat till så har Saga fått syn på katten och i största sannolikhet ålat till henne, hon har då tagit sig över mig, sträckt sig efter katten som antagligen hoppat ner när lillans händer kommit i närheten. Då har Saga försatt efter henne och alltså ålat ner för sängen. Jag vaknar av en duns och bokstavligt talat FLYGER upp ur sängen, där ligger hon på golvet och vänder sig precis till rygg. Min första tanke var "HUR FAN HAMNADE DU DÄR" tog upp Saga och kollade på klockan som var 10.00. Tack och lov så har vi en otroligt låg säng, ca 30-40cm och jag har dessutom lagt en stor rund dunkudde nedanför sängen just utfall något sånt här skulle hända. Så hon har glidit nerför i stort sett och den lilla biten hon ramlade från var då från kudden som är lika hög som twistshakes mista nappflaska ungefär 10-15 cm.

Hon började inte gråta och hade ingen bula eller märken efteråt. Så hon verkar inte alls ha slagit sig hårt, vilket är otroligt skönt för det kunde ha gått illa. Så nu blir det slutsovet i mamma och pappas säng för likko fröken, om inte jag är klarvaken då. Annars får fröken faktiskt sova i sin säng och mamma får faktiskt pallra sig upp när fröken vaknat. 😊

Här ligger hon och tar sin första sovstund för dagen, i sin säng.

Likes

Comments

Godmorgon hjärtan, jag hoppas att ni sovit gott och är utvilade. Det är bara torsdag idag och jag gick med känslan hela dagen igår att det var torsdag och äntligen fredag imorgon (alltså idag) men ack så fel jag hade. Ser ni vad två vakna nätter gör med mig? Det är dessutom ingenting jämfört med hur många andra har det.

Så jag, hur gick det för oss igår kväll och inatt? Saga pendlade mellan grinig och superglad den där sista timmen innan jag nattade henne. Vid 22 gick jag och borstade hennes tänder, bytte blöjan och stoppade på henne en pyjamas. Hon fick även en alvedon i flerbyggande syfte, även om jag är lite emot att ge alvedon så länge hon inte har ont, och tandpasta. Jag hade även på tandpasta på nappen och vi gick ner och satte oss i soffan igen. Hon fick tugga på nappen och sen försökte jag få henne att suga på den, efter lite protester sov hon i min famn kl. 22.15 med nappen i munnen och snutten i handen. Hon vaknade till vid 22.50 och då gjort jag 200ml välling och hon låg i min famn och drack upp allting och somnade. Efter en haktimme gick jag upp och la henne i sin säng, tog babyvakten och sedan gick jag ner och satte mig i soffan. Tände en brasa och slog på några avsnitt av blindspot (istället för att sova jag vet, resonerade om jag kollar 2 avsnitt hinner jag somna lagom till 02 och sova en timme innan hon vaknar), Det kan hända att jag åt en och annan riskaka med norsk motsvarighet till Nutella också, var så sjukt hungrig. Sedan smög jag upp strax innan 02 och kröp ner bredvid Linus. När Saga började gråta hann jag bara tänka att jag precis la ner huvudet på kudden, men samtidigt så ringde L's larm på telefonen, klockan var alltså 06. SKÖNT! Jag lyfte över henne i våran säng och hade blandat välling, dock kall som inte gick hem så fick ändå springa ner och värma den. Hon drack upp den och somnade om. Sen hände något som absolut inte får hända, mer om det i ett annat inlägg.

Så nu hoppas vi att det fortsätter så här och att nätterna som var ligger bakom oss och de var en(två)gångs företeelse. För min del gör det inte så mycket, men hennes rutiner och dagar blir förstörda och Linus får det kämpigt på jobbet. Jag går ju bara hemma och degar iaf, så då kan jag lika gärna vara lite trött med! 🙄 Har väl nytta av att jag kan klara mig på 4 timmar sömn, då jag haft sömnproblem hela livet. Hur har ni sovit inatt? Vet att det är många som läser min blogg som kämpar med rutiner för de små, hur går det för er?

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka sedan jag tog beslutet att sluta amma och det är nog ett av de bästa besluten jag tagit i år (hehe). Då Saga enbart ville använda mig som napp och inte var särskilt sugen på att använda bröstet det är till för, nämligen äta så kändes det som ett rätt beslut. Så hur har det gått då? När vi började sluta i torsdags, så ammade hon varje gång hon skulle sova och när hon kom över till vår säng på morgonen. Alltså en gång vid 10-tiden, en gång vid 14, en vid 17, samt 19 tiden och sista gången vid 22 då hon slutligen somnade för natten, totalt 5 gånger.

i torsdags började vi att dra ner på amningen då jag bara ammade 3 gånger och det gick faktiskt bra. På fredagen ammade jag när hon kom över till vår säng på morgonen och höll mig sedan till kvällsnapen innan hon fick bröstet igen, då det höll på att sprängas. När hon skulle sova inför natten fick hon ersättning och sedan fick hon nappen och snutten. Då Saga inte tar napp så får jag liksom stoppa in den, lägga snutten för och sen hålla fast lite så hon inte pluttar ut den samtidigt som jag vaggar och sjunger för henne. Efter lite gråt och stonk och stön så somnade hon som en stock i min famn och jag och jag la henne i sin säng. Hon vaknade till en sväng innan jag hann lägga mig och hon fick lite tutte och sedan la jag ner henne i sin säng igen.

På lördag morgon vaknade hon inte förrän 10.30 och då fick hon komma över en stund i vår säng och amma (höll på att sprängas), innan vi gick ner för lite gröt. Kan vara så att jag var lite lat och inte riktigt orkade gå upp direkt också, hehe. Under lördagen ammade jag ingenting och Saga var inte särskilt intresserad av bröstet heller, jag körde på med ersättning och hon tog glatt emot flaskan utan protest. Det var mer så att när hon såg flaskan så satt hon och hoppade i knä och sträckte sig efter den. Saga sov lite oroligt när jag nattat och lagt ner henne i sin säng första gången. Så det där med att jag skulle få en bebisfri lördagkväll hände inte. Jag gick upp och hämtade ner henne och hon somnade om direkt med lite ersättning och hon fick ligga kvar och sova i min famn tills jag gick upp och la mig. Så hon hamnade inte i sin säng förrän 03. 🙄

Saga vaknade strax efter 8 och fick då, precis som vanligt komma över i vår säng och då mina bröst var på brisningsgränsen så fick hon äta lite. Vi gick sedan upp för att ta ett bad tillsammans och då säger Saga KATT, jättetydligt. Under dagen fick hon inte amma någonting och jag fick tanken att göra ett försök till att introducera välling nu när hon ätit ersättning några dagar, något som hon tidigare ratat och spottat ut med protester. Gjorde ordning 100ml till första sövningen vid 15 och föga min förvåning när Saga glatt tar flaskan, suger i sig allting och somnar! Där satt jag i soffan med en sofande bebis i knä helt chockad, men så stolt!!! Gjorde ett till försök, men med 200ml till nästa nap vid 17-tiden och hon drack upp allihopa. Hon fick sedan ersättning vid kvällsnapen för att det inte skulle bli för mycket. Vi gick och la oss med Linus som kom hem på söndagkvällen och då fick hon välling igen. Det var dessutom första gången som hon somnade uppe, innan har jag nattat henne i soffan för att sedan gå upp och lägga henne. Men det gick rätt så bra det med, jag fick palla upp lite kuddar och vara halvsittandes med henne i famnen och tillslut somnade hon och jag la över henne i sin säng.

Måndag: Hon sov till halv 6 ungefär sedan vaknade hon och grät, försökte då ge bröstet men det funkade inte. Hon somnade om tillslut och då flyttade jag över henne och jag vaknade till vid 9-tiden och var pigg men Saga sov fortfarande så jag somnade om dumt nog. Självklart var jag jättetrött när hon vaknade en timme senare haha. Sen gick vi upp och var supereffektiva, Saga lekte på golvet och kröp omkring medan jag hade fullt upp med att göra iordning här hemma. Det var mycket mat och mellanmål för Sagas del och hon sov en gång vid 14 och då fick hon ersättning och när hon vaknat fick vi besök av L's farmor. Till min förvåning så var hon inte det minsta blyg och ville mer än gärna sitta i famnen hos farmor Ulla. Sen gav vi ersättning inför sovstunderna och nattade henne med välling vid 22-tiden. Hon vaknade igen vid 23 och bara grät, så jag misstänkte att det var tänderna som spökade då hon har 3 tandsprickningar i överkäken. Hon fick lite välling och så somnade hon om till 02.30 och var vaken 1,5 timme. 😴 Men när hon väl lyckats somna igen så vaknade hon inte förrän halv 12 på tisdag morgon så det var riktigt skön.

Tisdagen var precis som vilken annan dag som helst, dock så sov hon mellan 15-17 och då fick hon välling strax innan. Sedan var kompisen Wilton här en snabbis och vi åkte och storhandlade. Någon mer sömn blev det inte för saga under dagen utan hon somnade som en stock vid klockan 22 mellan mig och Linus med flaskan i handen, så skönt att hon tar den själv utan protest. Men sen så 03.00 inatt så vaknade hon och bara grät och grät, varken välling eller bröstet funkade och vi fick henne att somna 05.30. Linus var dåligt trött när han åkte till jobbet, men jag tycker inte att han ska klaga, han fick 6 timmar sömn innan hon vaknade och dessutom sov han under tiden hon var vaken, dock vaknade han till några få gånger. En annan är ju så dum så man ligger vaken när de andra sover för att hinna få den lilla chans av ensamtid. Så jag hade inte hunnit somna när hon vaknade.. Saga fick sova i våran säng inatt då jag inte vågade eller orkade flytta över henne när hon väl somnat. Jag lyckades sen somna en stund strax innan 06 för att vakna till 06.50 och sen somna igen.

Klockan 11 vaknade jag av att Saga låg och drog mig i håret så då gick vi upp och åt gröt. Under dagen har hon fått varken tutte eller ersättning. Hon vägrade nappen vid första sövningen och totaldäckade sedan självmant i min famn . Jag satte henne i knä och då kastade hon armarna runt halsen och somnade så i en timme. Så himla mysigt! Nu har hon precis sovit en sväng hos Linus som sövde henne med en flaska välling och just nu sitter en väldigt gnällig bäbis här bredvid mig i soffan som är en smula övertrött. Jag försöker vänta ut klockan så mycket som möjligt innan jag ska ge lillan en alvedon och sedan söva henne för natten och hoppas på att hon sover bättre inatt. Det har varit 2 halvjobbigt nätter nu och jag tror att de beror på hennes tänder som är på väg. Men det är sånt som hör småbarnslivet till, det gör bara så ont i mig när hon är ledsen och har ont. Vill ha tillbaka min goa glada lilla glädjespridare. 💕

Nej nu måste jag avsluta, det här inlägget har tagit 1,5 timme att skriva haha och jag måste försöka underhålla Saga minst en timme till innan jag kan lägga henne för natten. Linus gick och la sig nu, så jag får kämpa i ensamhet haha.

Likes

Comments

För ett år sedan var jag höggravid och tankarna låg bara på bebis och att det närmade sig med stormsteg. Trots allt hade jag nyligen kommit in på högskolan i Gävle för att fortsätta mina studier, men då jag glömde att höra av mig om att få studieuppehåll blev det inget med det. Men så sökte jag in igen i höstas och i december fick jag reda på att jag kommit in. Tänk att jag kommit in 3 gånger på utbildningen till mitt blivande drömyrke, tredje gången gillt eller hur?! Så på MÅNDAG är det upprop och jag ska vara ifrån Saga för första gången och Linus ska vara hemma. Sedan får jag förhoppningsvis tillgodoräkna det mesta av det jag läst och kan hoppa in direkt i ett pågående program. Så ja, jag ska studera igen. SKA BLI SÅ KUL! Förhoppningvis står jag färdig sjuksköterska till nästa sommar, jag är mer än taggad!!!! Kan knappt förstå att det är sant, som jag har kämpat för att ens ta mig dit jag är idag. Den här gången gör jag det dessutom på hemmaplan, med alla nära och kära runt mig och utan en storebror som (precis exakt samma dag och tid) drar på sig en hjärnblödning och respiratorvård när jag ska börja studera. Heja mig!

Likes

Comments

Hej finisar.
Jag har skrivit klart två inlägg till er nu, så de kommer komma upp imorgon istället. Jag vet att jag lovade er dom idag, men det hanns helt enkelt inte med. Nu ligger Saga och sover i sin säng, flyttade precis över henne, hon somnade mellan mig och Linus strax innan 22. Så skönt, hoppas på att hon ska få tillbaka sina rutiner nu då de blivit lite rubbade i och med jul och nyår, har blivit lite väl sena nattningar för henne (00-01 tiden). Trots att hon var vaken 1,5 timme inatt så har hon varit precis som vanligt under dagen, enda skillnaden är att hon inte sovit 3 gånger som hon brukade, utan första napen blev förskjuten till strax efter kl.15 och sedan sov hon till kl.17, då hon brukar ta nap 2. Så hon sov ca 1,5 timme och kvällsnapen tog vi bort helt och hållet.

Vi åkte och storhandlade när hon brukar sova för sista gången innan läggning och när vi kom hem så lagade vi mat och hon fick krypa runt på golvet. Hon fick sitta i gåstolen medan jag och Linus gjorde oss klara för natten och man märkte på henne på slutet att hon var trött. Så tycker vi lyckats riktigt bra idag med sömn och rutin, så nu hoppas jag att vi är back on track igen. 🙌🏻 Jag ska skriva klart lite och sen ska jag kolla på ett avsnitt eller två av blindspot. Blev tipsad om den serien då alla NIO (!!!) serier jag följer har uppehåll eller kommer med ett avsnitt i veckan.. Det värsta är att jag snart kollat ut denna med och måste då vänta på ytterligare en.. 🙄 Godnatt ni underbara läsare, jag hoppas att ni småbarnsföädrar får bra nätter med massor av sömn. KRAM

Jag älskade min gravidmage, kände mig så otroligt vacker.

Likes

Comments

Den där segheten som man kände av i huvudet efter natten har nu utvecklat sig till en sprängande huvudvärk, så typiskt. Fick lov att bara njuta i soffan när Saga snällt satt och kollade på Nalle Puh bredvid mig under filten. Dock gick det inte över och efter jag stoppat i mig och Saga lite lunch så slog det till och hela huvudet bultar. Tack och lov så kom den lagom till Sagas första nap, så nu har jag sövt henne i sängen, stoppat i mig själv två alvedon och tappt upp ett kokhett bad. Babyvakten står till höger om mig och jag ska njuta av att få bada utan bebis och hoppas på att huvudvärken släpper innan Linus kommer hem om en timme.

Likes

Comments

Har Saga funnits i våra liv, hon har varit som en mirakelbebis sedan första sekund hon tittade ut i den stora världen. Aldrig har vi haft det lilla minsta problem med henne, hon har skött sig exemplariskt. Hon har aldrig strulat någonting med maten, hon har sovit hela nätter sedan första stund och hon har haft sina rutiner sedan alltid. Som förstföderska måste jag säga att det var inte alls det jag väntade mig, jag väntade mig både kollik och vakna nätter med minemal sömn. Hon gråter nästan ALDRIG, hon gör det när hon blir trött och då nattar vi. Hon tar varken napp eller suger på tummen, men det är ingenting som har behövts heller. Hon har använt mig som napp på nätterna och det kan väl vara det enda som varit jobbigt. Jag förväntade mig allt annat, än det här. När jag säger hur bra hon sover och att hon aldrig varit vaken en natt, då tappar folk hakan.

Hon är snart 9 månader och inatt var första natten som hon var vaken, kan inte riktigt kalla det de heller. Hon började gråta i sömnen kl. 02.30, precis när jag tänkte att jag skulle somna, hade som vanligt fastnat och läste ikapp massa bloggar. Jag börjar med att lägga händerna runt henne där hon ligger i sin säng och vyssar, det brukar funka. Det funkade en liten stund och sen grät hon igen. Höll på så ett litet tag men då hon bara fortsatte gråta och fortfarande sov så var jag tvungen att ta upp henne. Min första känsla var nattskräck, för hon hade fått alvedon vid 23, precis innan vi nattade henne, så den borde fortfarande ha varit aktivt verkande. Det tar ett tag innan jag får henne att vakna och lugna ner sig, försökte sedan att natta om henne men varje gång hon somnade så var det lika. Så för att hon inte skulle väcka Linus så gick vi upp en sväng och jag försökte natta henne i min famn. Men ju mer vi höll på, ju mer vaken blev hon. Tillslut var hon klarvaken och vi gick ner i soffan en stund. Vi busade, gosade med katterna och satt kanske där 20 minuter en halvtimme innan vi gick upp i sängen igen. Gjorde lite välling till henne men fick ändå ta till bröstet då hon inte somnade. Efter ett litet tag så sov hon som en stock igen och jag förmodar att hon var vaken 1,5 timme innan hon sov igen (klockan var då 04) och jag kunde lägga ner henne i sin säng. Sedan sov hon resten av natten till strax efter 11. Då bytte vi en bajsblöja och hon fick en flaska välling och fick komma över i vår säng där vi kramades lite innan vi gick upp. Så jag kan inte riktigt klaga, visst att man är lite seg i huvudet, men annars så är jag rätt nöjd med natten. Som småbarnsföälder bör man vänta sig att de vaknar, för oss tog det nästan 9 månader innan den första natten kom. Jag är otroligt tacksam. Jag tror att natten beror på att hon har 3 stycken tandsprickningar på g i överkäken, och det kan verkligen inte vara skönt. Hon är alldeles svullen i tandköttet och sitter med fingrarna där och pillar hela tiden, klart det kliar. Hade jag haft tre tänder på g så hade inte jag heller sovit, hade du?

Så ja, godmorgon/eftermiddag. Jag sitter i soffan framför brasan (det är alltid så kallt nere på mornarna, innan man fått upp värmen!) under en filt medan Saga leker mer än nöjd på golvet nedanför. Jag tog upp alla hennes saker igår, inklusive myspölen så nu har jag lagt ner filtar som hon sitter på och tog ner några leksaker. Hon kravlar sig ändå ur myspölen, så den fick helt enkelt flytta upp. Idag ska jag bara ta det lugnt och mysa med lillan och vid 16.30 när pappa L kommer hem får vi besök av Tanja, Jim och bästisen Wilton. När de varit här ska vi åka och storhadla, så jag ska faktiskt sätta mig ner och skriva en lista på vad som ska köpas. Igår skrev jag ner massa maträtter så jag kan göra ett månadsschema på vad vi ska äta. Hatar vad-ska-vi-äta-idag-frågorna som jag och Linus ställer varandra dagligen och varje gång är svaret "jag vet inte" även om vi har både ky, och frys fulla med mat. Vad ska ni göra idag?

Tänk att här var hon nyfödd, vår lilla tjej är inte så liten längre, 9 månader nästa vecka? Var tar tiden vägen?!

Likes

Comments

För lite mer än en timme sedan, 02.30 närmare bestämt så började lillan gråta i sängen. Jag gick dit, hon sov fortfarande. La mina händer på henne och vyssade, hon slutade gråta, men så började hon igen. När hon gjort så några gånger och jag bussar utan resultat så tog jag upp henne lite försiktigt för att vagga. Men då hon inte sluta gråta så fick jag väcka henne. Har sedan försökt få henne att somna om men varje gång hon somnar så gråter hon. Har försökt med välling, bröstet och nappen. Så för att inte väcka Linus gick vi ner och satte oss i soffan, där vi i högsta laget är klarvakna (även om jag precis skulle sova när allt började). Men något skumt är det på gång, hon har kräkts några gånger och det sprakar till i rumpan ibland jag vet inte om det är tänderna eller vad det är, kanske är de vällingen också, vad vet jag.. 

Saga är då väldigt glad och en smula övertrött! 😅

Likes

Comments

Gokväll på er, klockan är nästan midnatt och jag ligger i sängen med Saga i knä. Hon vaknade till en sväng efter att jag nattat henne och lagt ner henne i sin säng. Hon fick en alvedon och lite mer välling och nu sover hon i mitt knä. Hon har TVÅ (!!) tandsprickningar i överkäken just nu, så inte konstigt om det gör ont på henne. Dessutom är ytterligare en upptill synbart på g. Min lilla tjej blir så stor. Imorgon tänkte jag uppdatera er om hur de har gått för oss i helgen med att sluta amma, dessutom kommer jag även att skriva om en hemlis. Så håll utkik.

Idag har jag hunnit med så fruktansvärt mycket så jag är riktigt stolt över både mig och Saga, som inte sagt ett pip och lekt med sig själv. Vi började med ett bad imorse, saga sa dessutom ett bytt ord, mer om det imorgon. All tvätt har blivit vikt och upphängd, sängen har blivit renbäddad. Jag har dammsugit hela huset, tömt soporna, plockat i/ur diskmaskinen och städat undan. Jag har flyttat in alla Sagas leksaker och packat upp allt i hennes rum, samt hängt in och sorterat ur för små kläder, nu har vi helt sagt hejdå till storlek 56 och hon kan ha bodys i 62. Annars är det 68 som gäller men jag köper enbart storlek 74 nu. Tycker det ser finare ut med lite större kläder på henne, köper bara klänningar också. Så trött på bodys!! Nu tänkte jag vara slappna av och kolla något serie avsnitt i sängen, hade tänkt kolla i soffan och haft lite me-time, men då vaknade hon. Så får helt enkelt kolla i sängen. Får se hur mycket jag orkar, för jag är heeeelt slut! 🙈 Vad har ni gjort idag? Godnatt mina hjärtan! 💕

Mitt älskade lilla charmtroll!!!!! Som jag älskar dig!

Likes

Comments