Header

Godkväll!
Igår var som sagt dopet och det blev väldigt lyckat, lyckades hålla tal inför 50 personer och det gick över förväntan trots att jag glömde bort några ord och va sjukt nervös men nu är de gjort och för att vara jag är det väldigt starkt gjort! 👌
blev väldigt god fika och smörgåstårta och emelie förevigade detta minnet så väntar på spänning till bildena kommer, ni kommer såklart få se dem :)

idag öste regnet ner så hästarna fick vila då jag inte alls var sugen på att motionera honom i detta vädret. men istället gjorde jag iordning sadelkammaren och köpte en hylla och gjorde iordning sadelkammaren lite eftersom vi behöver mer förvaring och hyllor, är på en god väg men långt ifrån färdiga, har lite idéer men vill gärna ha lite tips på var man kan förvara schabrak och hänga tränsen på ett snyggt sätt? bomba med bilder och idéer, här har ni före och efter bild så långt vi kommit hittills 👌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag hade som sagt Frida glee, vi bestämde oss för att åka till ridhuset eftersom det va så himla tråkigt väder ute. Passet i ridhuset tyckte jag gick väldigt bra, han var avslappnad och fin. Körde lite bommar som dem fick trava över och det gick väldigt bra de med 👌 kommer bli väldigt bra tillslut när dem lär känna varandra och hittar knapparna. Frida hade i bland lite andra tankar när de inte alls gick som hon ville och ville ge upp men de gick snabbt över och sen tyckte hon det gick bra så vi avslutade där och åkte vidare hemåt. gjorde iordning allt i stallet och satte på glee ett regntäcke då de ska fortsätta regna hela dagen imorgon och på söndag så han inte fryser, de är väldigt kallt regn som kommer dock hoppas jag att de verkligen vänder snart och blir finare väder.

hoppade in i duschen och imorgon ska jag upp tidigt då det väntas håruppsättning och dop.
Godnatt

Likes

Comments

Precis kommit hem från ett kvällspass på jobbet som gick väldigt bra, trots att de regnat i stortsett hela kvällen. Innan jobbet idag tänkte jag att jag skulle göra lite övningar med både glee och majken från marken, fått tips om övningar som jag tänkte jag skulle ge mig på men eftersom det regnade så mycket som det gjort va jag inte alls lika sugen på det längre så dem fick vila, men tror inte dem protesterar mot det.
imorgon har Frida glee och då ska jag visa dem lite ridvägar, men först blir det jobb mellan 7:00-14:00

planerna för helgen är att det äntligen är min guddotters Lovisas dop så hela lördagen går åt att vara i kyrkan och äta god mat, emelie ska fotografera den dagen och det är något jag längtar till lite extra mycket för jag vet att hon kommer ta så fina bilder på oss 😊 ska också försöka hålla tal, vilket jag är sjukt nervös för eftersom vi blir drygt 60 Pers och jag är inte alls van att prata inför så många folk så vi får se hur de blir tillslut ni har inga tips ni kan komma med? hur brukar ni göra? 😜 jag hoppas det går bra!
på morgonen innan dopet ska en jag känner göra en håruppsättning som jag också längtar till väldigt mycket :)
annars på söndagen händer det inte så mycket mer att bara ta de lugnt och försöka motionera hästarna.

Likes

Comments

Hej på er, det har gått en hel vecka sen jag skrev här sist, och jag har liksom inte haft tid till att blogga nu när jag jobbar så mycket som jag gör just nu men lovar att jag ska bli bättre.
På häst fronten har jag börjat lite smått med glee och jag har hittat världens bästa medryttare till honom som även är en väldigt bra vän till mig som ska hjälpa mig 1 dag i veckan och det är jag så otroligt glad över! resten av dagarna sköter jag med longering, tömkörning och övningar från marken så länge jag inte kan rida.
Majken vågar jag inte riktigt ge mig på eftersom hon är en väldigt "tuff" häst och har man ont i knät så kan de bli värre ifall hon skulle rycka till eller så, men tänkte jag skulle börja lite smått med henne med så som övningar från marken där hon får tänka med hjärnan, så har ni några tips så hojta gärna till! samt promenader :)
i måndags tog jag bilen till ridhuset med en vän och tömkörde glee lite, och han va så otroligt fin, körde också lite cavaletti bommar som också gick så otroligt bra :D så nöjd över honom och han är verkligen en häst som vilar sig i form.
och idag körde vi lite longering på majsåkern så att han fick träna lite annat underlag och lyfta ännu mer på benen, likaså där va han riktigt fin och han tog traven direkt hela passet :)
nu ska jag begemig mot ett kvällspass på jobbet 😊 ha de gott!

Likes

Comments

Jag är en sådan lustigkurre. Jag menar väl. Jag vill inte alltid att saker och ting ska bli som dem ska bli. Jag har lite bråttom ibland, dock och det vet jag att matte inte alltid förstår. Jag har varit tävlingshäst en gång, ja. Jag gillade banan men inte själva arbetet runtomkring. Det var för högljudd och för stressigt. Jag vill gärna vara ensam ibland. Jag vill ha det som jag har. Jag gillar det som det är. Jag har inte bråttom så, för jag är nöjd med tillvaron.

Jag tycker om min matte, ja. Så klyschigt det än låter så tar jag hand om henne, vördar om henne. Bråkar mer sällan. Det är mest när vi missförstår varandra. Jag menar ju alltid väl egentligen.

Jag har en gång varit liten. Då var dem inte alltid snäll mot mig. Pisksnärtor var vardagsmat. Jag har visst lämnat det, men det kan vara svårt att komma över. Jag känner mig ensam i den upplevelsen. Jag hade gärna velat prata mer om det så att folk förstår mig bättre.

Jag är mjuk, jag är god och jag vill gärna vara till lags. Det finns människor som gör mig nervös. Det finns människor som inte förstår mig så bra som Sara. Jag bryr mig om min matte. Jag skulle aldrig lämna henne ensam. Hon bryr sig så mycket om mig så jag kommer alltid att ta hand om henne.

Det finns inte så mycket som är fel i mitt liv för närvarande. Jag har det bra. Njuter av tillvaron, dock inte av flugorna förvisso.

Ja, jag bär på hemligheter. På svarta tider jag helst inte vill tala om. Det gör så ont. Som dem piskade mig, som dem sa till mig att jag skulle gå och orka. Orka bära på alla dessa tunga ryttare. Jag var ju bara så liten då! Jag gillade inte livet där, nej. Men jag gillade att tävla. Jag är en springhäst.

Jag funderar om Glee kan berätta mer om det som tynger honom. Tanken slår mig att när en individ får lov att berätta om det den tyngs av kan det ofta kännas lättare efteråt.

Jag blir orolig bara jag tänker på då. Jag vill verkligen inte minnas tillbaka. Det är så jobbigt så jag snart bryter ihop om du frågar fler hål i öronen på mig.

Jag vill till mamma lilla min nu. Det var jobbigt.

Jag får bilder av ett djur som hålls fast i en grimma. Som springer fram och tillbaka, men som hålls fast av en människa som inte släpper taget. Jag kan dock inte riktig urskilja om det är ett föl som tittar på en get eller om berättelsen är direkt ifrån Glees liv. Jag vet alltså inte om han själv blev utsatt just då, eller om det är ett minne där han fick se på någon annan bli utsatt. Ibland kan minnen förvrängas och förändras efter tid.

Jag har en stark vilja. Och det är den som drivit mig fram. Det är även den som kommer ta kol på mig till slut. Men ingen man utan sina brister, jag är medvetet om mina. Jag släpper inte taget på korta tag. Jag är en kämpe. Jag vet det. Och jag vet även att Sara är det. För det är tillsammans som man är stark och det är vi.

Likes

Comments

Jag kan vara en seg jäkel, hänger i länge i tömmen och finns kvar i ur och skur. Jag försöker så gott jag kan, har alltid velat blir en stor vinnare på travet, men så blev det inte.

Jag har sprungit många lopp/varv, kastat mig framför andra för att vinna. Vill inte vara en förlorare. Trivs i ensamhet, men även i flock. Är den stora mannan, tar hand om Sara och andra (barn?). Jag har en önskedröm, jag vill ut och springa i skogen. Sara vågar tyvärr inte så snabbt. Hon har försökt att trava men det går inte så lätt. Ja, jag försöker verkligen (ser Glee dra fram huvudet och en inte helt bestämd Sara, men du verkar ändå säga ifrån. Du vill inte ha det så snabbt.)

Jag gillar inte om det går för långsamt, hade gärna velat prova mig på bommar, små cavaletti och hinder på banan. Det är uppmärksamheten jag vill ut på, det är den jag trivs med. Jag njuter av att stå i centrum. Kan vara en riktig gris ibland, alltså smutsig. Smutsig som en gris säger människorna men jag tror snarare som en ko. Smutsig dom en ko.

Jag gillar inte att bli fångad i hagen. Kan ha bråttom då och springa min väg. Äter då och har en massa ursäkter att inte följa med. Hade velat göra mig hörd som korna. Deras långa läte är svårt att härma som häst.

Jag har många drömmar, många saker som än inte är uppfyllda i livet. Trivs med lugnet här på gården men det är hemsk när "djuren går på  slakt", som bonden säger. Synd att vi inte har hönor i vår hage, det hade varit trevligt. Skogen, ja, skogen. Dit drar jag mer än gärna. Hade som sagt bara önskat mig mer uppmärksamhet och ett mer svettigt jobb än bara skritturer. Bara hon hade kunnat våga mer...

Får under samtalet lätta spänningar i övre delen av ryggen. Dem är gamla säger Glee.

Du kan gått kalla för mig Gee eller Gisse (låter som någon säger det ibland, någon släkting?).

Nu har jag nog haft min stund. Gillar att vara ute dygnet runt och njuta av solen och solnedgången. Täck mig när det är kall, när min mule fryser och jag darrar. Täck mig inte när solen skiner. Annars är jag rätt förnöjsam. Kanske något byte av foder.

Vill du säga något mer?
Kärleken övervinner allt. Sara.

Likes

Comments

Jag har fått hem mitt protokoll sen madeliene var här och pratade med Majken tänkte jag skulle visa er va hon hade o säga :)

Vad glad jag blir att du vill prata med mig! Jag är en tjej som kan nypa ibland. Jag vill alltid väll, men det blir inte riktig alltid så som jag hade tänkt mig. Jag gillar att stå i centrum. Korna och jag har samma färg, men vi har en annan ställning hos människan. Vi är fritidssysselsättningen, korna livnär människan och på visst sätt även oss. För hade inte människan livnärd sig med hjälp av korna hade vi inte funnits här.
Jag är lite av en räddnings-/projekthäst brukar jag höra. Jag har haft det bra. Latat mig mest hela livet men nu börjar det krävas mer av mig.

Känner nu av spänning i ryggen.

Jag gillar inte min box. Jag är ju så mycket hellre ute och äter gräs. Nu börjar gräset försvinna långsamt men säkert, det gillar jag inte så mycket. Jag är hellre där när det är varmt och när det är sommar.

Jag tycker om att bli ompysslat och är allmänt en häst som är väldigt mån om sin ryttare. Jag kliar mig gärna i rumpan. Jag har kanske inte mask, men jag gillar att klia mig där ändå. Jag försöker att få Sara och dem andra människorna att klia mig där, men lyckas tyvärr inte så bra med det. Dem vill liksom inte göra som jag vill. Jag tycker det kan vara frustrerande.

Jag är en snäll själ. Jag bryr mig om andra, men kan vara lite klantig ibland. Jag får liksom inte alltid ihop framdelen med bakdelen. Men jag försöker, jag lovar!

Gud idag kliar det lite extra mycket på rumpan. Kan du inte hjälpa mig lite? Jag gillar att ni människor har naglar, dem känns skönt att bli kliade av.

Hjälper du mig att säga till Sara att jag har henne väldigt kär? Jag bryr mig om henne och vill henne väl. Hon är inte alltid bra bemött av människorna. Jag vill ge henne det hon behöver, kärlek och respekt för den person som hon är. Hon är trots allt en stor människa som förtjänar att bli ompysslat och omtyckt. Jag tycker mycket om Sara och jag hade inte velat byta henne mot någon annan människa. Och ja, ifall du undrar så tycker jag det är ok att du skaffar medryttare. För jag vet ju att du inte har det så lätt med ditt ben just nu.

Jag tycker om dig och jag hoppas på många bra år tillsammans även i framtiden.

Spänningarna i ryggen börjar avta nu. Det verkar som dem finns där ibland. En massage hade varit skönt, men annars är det ju en bra idé att försöka rida Majken framåt och neråt så att hon får lång tyglar och får sträcka ut sig ordentligt. En sadel som ger plats är också viktigt att ni har.

Likes

Comments

hej på er!
idag kom Jennifer till stallet och jag fick hänga med på en riktigt mysig blåsig tur i skogen med shadow o hon. Gick super bra och det va så himla härligt.
Igår va madeliene här ute också, och pratade med både glee o majken. Det va riktigt spännande då hon inte pratat med Majken innan. är ni sugna på o höra va dem sa? de ska ni såklart få veta om ni vill när protokollet kommer hem 👌
jag kämpar på med mitt knä, har fortfarande en aning ont så vi får hålla tummarna att jag snart blir bättre :)

efterom jag inte kan rida så tänkte jag att glee kanske gillar att bli körd istället så slipper han gå i hagen och skrota, han har ju trots allt gått på travet och blivit körd en hel del i sina unga år, kan dessutom harva paddocken med honom utan att han brytt sig så idag testade vi köra en liten runda i skogen, glee skötte sig så himla bra!! så imponerande, och jag blev en aning häpen. trodde han skulle vara otålig men när selen och vagnen kom så stod han blixstilla och inte brydde sig ett dugg.. så himla roligt o se för nu vet jag att han går att köra och att jag kan få träna upp mitt knä utan att anstränga det :D
detta blir ju så himla bra tills jag kommer upp i sadeln igen.

Likes

Comments