Smink -

Fixade naglar på mamma idag. Fick dessvärre inga rättvisa bilder, de ser helt skeva och vinda ut på bilden....:)) men de är fina i verkligheten haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har under senaste 2 veckorna hunnit dra på mig en djävulsk förkylning, börjat kolla på unga mammor, träffat en ny kurator på muv, jobbat, varit i stugan en sväng och annat ointressant. Och det roligaste under denna veckan var att jag och Emelie var på Midgård och blev fotade till Idas gymnasiearbete! Att stå framför kameran var kanske inte det bekvämaste jag gjort haha, men att umgås med dem var väldigt väldigt mysigt! Har även fått hem en del grejer jag beställt, Yay!!

Fina fina Emelie!!!!

Likes

Comments

Hej på er! Fredag idag, önskar jag kunde dra till med ett "äntligen" men jag är sjuk så det är inget vidare att fira haha. Har varit sjuk i princip hela veckan och har därför inte gjort någonting alls.
Jag har dock äntligen fått hem fler grejer för att göra naglar!!! Så när jag blir frisk ska jag göra nya på mamma + att jag ska klippa hennes hår.
Nu däremot ska jag försöka läsa lite, annars ska jag lyssna på ljudbok, haha. Kramen<3

Likes

Comments

Tankar

Tycker alla borde ta sig tiden att kolla på den här videon. Jag är nästan mållös, haha. Vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att shit vilken människa! Att Alexander ser på livet på ett så positivt och ljust sätt, trots motgångar och men från sin sjukdom, ger mig så mycket inspiration.

Likes

Comments

Allmänt

Bilderna är från i tisdags

Godkväll! I skrivande stund är klockan 22:20 och jag ligger i sängen. Ska läsa sen sova, ska upp och jobba imorgon. Jag gillar verkligen mitt jobb, även om det är väldigt mycket och stressigt ibland. Men det är också det som är skönt, det finns alltid något att göra och allt fokus är på jobbet - så man har helt enkelt inte tid att tänka på annat. Det är ganska skönt faktiskt.
Annars då? I tisdags var jag hos Simon med vänner då de skulle på O'Learys 100-dagar-till-studenten party. Jag hänkade dit men for hem efter en halvtimme typ, haha. Var nykter, trött och otaggad, dålig kombo om det är fest haha. Nej, nu bör jag avsluta innan det blir för långt här. Kram på er!❤

Likes

Comments

Personligt

Du är 9 år. Du har levt hela ditt liv med din mamma som alltid hämtat dig från dagis och skola, hon har alltid varit nära dig, du har aldrig varit ensam. Du är rädd för mycket, men framförallt ensamhet och mörker. Värst är dessa två kombinerat med varandra. Men mamma har varit nära. Sovrummen har legat mittemot varandra. Tryggheten har varit på andra sidan hallen, tryggheten i mammas armar.

Nu har du flyttat 75 mil söderut, till en liten stad, Karlskoga. Spännande, eller hur? Ny skola, nytt fotbollslag, nya vänner, ny familj. Nu ska du bo på översta våningen, men mittemot dig kommer istället din nya storasysters rum vara, inte mammas. På första våningen har din nya storebror sitt rum, och din styvpappa och mamma har sitt nyrenoverade rum i källaren. Hon kommer inte längre finnas mittemot dig, tvärs över hallen, när du vaknar vettskrämd om nätterna och inte vågar röra dig.

Du kommer snart att vara med om en av flera liknande händelser. Händelser som kommer sitta kvar i minnet åtminstone tills du är 18 år.

Du vaknar mitt i natten, rädd och ensam. Storasyster Elin är inte hemma, hon sover hos en kompis. Du är ensam på övervåningen, men samtidigt är du inte ensam. Du är övertygad om att någon är där uppe med dig. Inte ett spöke, nej, något mänskligt, något som liknar en man. Du kan inte se honom, men du känner att han är där, någonstans står han. Du kan nästan höra det. Du samlar allt mod du har, all kraft, adrenalinet flödar och du tar sats. Upp från sängen, ut ur rummet, ner för den branta trappan i stora steg på dina bara fötter. Ner för ytterligare två trappsteg till matsalen. Matsalen som har en hel sida av bara fönster. De få sekunderna du befinner dig där är du övertygad om att det är människor utanför, i mörkret, människor som vill skada dig. Med stora steg kutar du på dina bara fötter tvärs över matsalen fram till källartrappan. Nu är det en trapp, ett kolsvart rum med en dörr till garaget i en kall källare, mellan dig och tryggheten i din mammas armar. Tänk om det är någon i garaget? Du har inget val, mannen på övervåningen kommer efter dig om du inte skyndar. Nere i källaren tassar du över det kalla golvet och känner dig fram med händerna för att inte gå in i något. Äntligen. Äntligen är du i tryggheten. I värmen hos din mamma.

Detta kommer fortsätta, Sara. I några år. Det kommer fortsätta till den gräns att din nya familj inte kommer att kunna sova på nätterna. Du väcker dem. Din mamma pluggar till Jurist i Örebro, din styvpappa har ett viktigt jobb på Cambrex och dina syskon har skola, det håller inte att du ska väcka dem varje natt. Du tas för första gången till Barn- och ungdomspsykiatrin för att få hjälp med din rädsla. För din rädsla är inte som andra barns. De behöver inte ha en förälder med sig vart de än går. De kan sova hela nätter utan att springa ner till mamma. Du är inte som de andra barnen. På BUP får din mamma order om att låsa dörren till sovrummet så att du inte kan ta dig in där på nätterna. Det ska nog lösa problemet, säger barnpsykologerna. Du vet inte att de sagt åt din mamma att göra så. Ett råd som inte är bra, en handling som ingen förälder ska behöva göra. Ett råd som bara kommer sätta djupare sår i dig som kommer stanna kvar fram tills du är 17 år. Din mamma och styvpappa, och dina två styvsyskon orkar inte med dig, de vill inte ha dig, så kommer du att känna. Men det är givetvis inte sant, det säger dem till dig, men du tror dem inte. Varför skulle de då låsa ut dig på nätterna? Låsa ut dig i den kalla källaren när du inte vågar gå tillbaka upp.

En ny natt. Allt upprepas på precis samma sätt, fram tills du kommer ner till dörren. Du rycker i handtaget men det är låst. Du knackar, inget svar. Du knackar och ropar, du börjar gråta. De säger från andra sidan att de inte tänker öppna och att du får gå tilllbaka till ditt rum. Något du absolut inte vågar, du skulle hellre dö. Det är här du är med om din första panikattack. Du kan inte styra kroppen, du är panikslagen. Du bankar och för oväsen, allt för att du ska få släppas in till tryggheten.

Där, i den kalla källaren finns en kökssoffa, eller mer som en träbänk där man kan förvara saker. Du känner på den, där är lite tyg mellan träet och dig, tillräckligt för att lägga dig och sova på. Det är iallafall bättre än det iskalla källargolvet. Där ligger du, dina kinder svider på grund av alla tårar som runnit ner för dem denna natt. Du kurar ihop dig till en boll för att hålla värmen, att gå upp är inget alternativ. Du blundar och kniper ihop ögonen hårt, så hårt att du får ont i huvudet. Du vill inte riskera att öppna dem och se något obehagligt. Du är så utmattad av nattens händelse att du somnar. Du somnar i den kalla källaren på den hårda bänken utanför en låst dörr. På andra sidan finns den varma tryggheten, men du är inte välkommen dit längre.

Det är så du upplever det, Sara. Självklart finns det en annan sida. Men nu fokuserar vi på dina upplevelser, för det är trots allt det som kommer forma dig som person. Det är dessa händelser och upplevelser som kommer att göra Dig till Du.

Likes

Comments

Just nu tänker jag inte skriva någon lång text. Men jag kan iallafall säga att 8 mars är en av årets absolut viktigaste dagar - internationella kvinnodagen. Jag önskar att den inte behövde finnas, jag önskar att oavsett kön, religion eller etnicitet, ska alla ha lika rättigheter. Vi är inte där än, och det kommer nog ta ett tag. Men vi alla måste hjälpas åt att krossa patriarkatet och kämpa tillsammans med våra systrar.

Likes

Comments

Tankar

HEJ!!!!!!

Nu har jag varit frånvarande ett tag. Detta på grund av att Adam var här i 10 dagar, och då kände jag att det fick komma före bloggen. Förutom det har jag haft fullt upp med att planera lite saker inför våren samt jobbat.
MEN nu är det iallafall mars. En av de bästa månaderna för då får vi uppmärksamma internationella kvinnodagen(!!!!!!!) den 8 mars. Dock är varje dag en kamp för kvinnors rättigheter i hela världen, men det är väldigt bra att det finns en dag att uppmärksamma det lite extra mycket. Däremot, internationella mansdagen? Avskaffa den. Männen är priviligierade. De behöver ingen dag för att uppmärksammas.
Som vanligt blev detta inläggs handling om något det inte var tänkt, haha. Att jag alltid ska bana iväg:-).
Hoppas ni fortfarande har en gnutta hopp att fortsätta följa mig här:') ni e bäst. Kramar❤

Likes

Comments

Kläder

Gick ju som sagt en snabbis i affärer igår och gjorde årets fynd, dessa för endast 180:-. Den här jeansbyxan är typ den skönaste jag har dessutom, och fina är de också. Big up, bikbok!

Likes

Comments

Det var såååååå fint väder idag!!! Bara en minusgrad = inte svinkallt och inte slask, perfekt. Hade utvecklingsmöte med min chef idag, och efter det gick jag in på bikbok och köpte ett par drömmiga jeans, visar imorgon! Jag har även gjort naglar på mamma idag, dock har jag inte fått alla grejer än men det funkade bra ändå. Hoppas ni haft en bra dag! Jag har varit jätteglad och positivt inställd idag, det kändes som vår och solen gör mig alltid glad❤ nu spårar längden på detta inlägg med tanke på att jag inte säger något viktigt haha. Vi hörs. Kramis

Likes

Comments