Header

God morgon! Eller ja, nu blir det god förmiddag eftersom jag tappade bort tiden när jag hamnade i soffan medans jag åt frukost. Det verkar inte bli något jobb idag heller så jag sitter här en stund innan jag ska göra det sista med huset inför imorgon. Det är visning imorgon och jag hoppas innerligt att någon kommer vilja köpa huset. Jag har ju redan börjat planera en hel del när det gäller det nya huset, t ex igår så visade jag Andreas en soffa som jag väldigt gärna skulle vilja ha och han gillade den han också! Tyvärr fanns den inte i Örebro men den finns i Karlstad så hoppas den finns kvar när det är dags att köpa. Den soffan vi har ska vi göra oss av med innan, den får inte följa med till det nya huset dels för att den är alldeles för stor och dels för att den blivit trasig på flera ställen så den är inte lika fin längre.

Det jag gillar bäst med det nya huset är faktiskt hur övervåningen är byggd, det är ett sovrum direkt när man kommer upp för trappan och sen går man igenom en hall så är det som ett stort vardagsrum och från vardagsrummet kan man nå två mindre sovrum. Det känns som att det blir perfekt för mig och Andreas att ta det sovrum som är först, Timja och Alex får varsitt mindre sovrum och sen får det där vardagsrummet bli ett lekrum, eller ja, lek/spel/pysselrum till barnen. Det är en ganska stor yta så jag tror det kommer passa bra till det. Det första vi ska göra när vi flyttar in är att fixa upp en vägg så Liam får ett eget rum, det är ju egentligen ett sovrum för lite för oss men eftersom det går att ordna såhär så känns det helt okej ändå.

Något jag inte gillar alls med det nya huset är att i källaren finns det ett jättecreepy rum! Det är som en lucka som man öppnar och då är det ett rum som påminner om något där mördare låser in sina offer. Pojkarna tyckte också att det är lite skrämmande med det rummet så vi får se hur vi ska göra för att få bort den känslan.

Nu ska jag ta tag i städandet, hoppas ni får en fin onsdag!
Ta hand om er!

Likes

Comments

Jag och Andreas åkte in till Karlskoga förut för att titta om vi hittade något som kunde hjälpa oss med Timjas sömn. Bristen på sömn snarare, inatt fick jag vara vaken med henne till halv fyra och jag skulle själv upp klockan 6 så var inte den piggaste på jorden idag direkt. Vi åkte till flera olika affärer men till sist gick vi in på Lekia och där hittade vi en såndär mobil som man har över sängen, den spelade musik och var med Babblarna så vi köpte med den hem. Timja har ju blivit jätteintresserad av Babblarna eftersom de kör med de hela tiden på förskolan så det är ju figurer hon kan namnen på och känner igen. Vi får se hur det går nu, Andreas är där uppe med henne och jag håller tummarna för att hon somnar snart.

Vi var ute och gick med hunden förut och det var faktiskt skönt med lite kvällsmotion även om det var riktigt kyligt där solen inte nådde fram. Det är så fint när man kommer ut till det området eftersom det är ute på landet, det är hästar som går och betar i sina hagar och man har skog och ängar runt sig när man promenerar där.

Nu ska jag kolla klart på Outsiders och hoppas på att Andreas kommer ner och gör mig sällskap snart.
Hoppas att ni alla haft en fin dag!
Ta hand om er!

Likes

Comments

Jag är med och visar vardagen via snapchatkontot Snapmoms7 på fredagar och efter att vi fick vår nya söndagsmamma har det gått från tre hundra till några tusen som följer oss där. Det innebär att man får väldigt många frågor och jag tänkte att jag skulle svara på de frågor som andra frågar oftast i ett inlägg här.

Hur många barn vill du och din sambo ha?
- Vi har tre och det tycker vi båda räcker, tre är ju den magiska siffran!

Hur gamla är dina barn?
- Liam är tretton, Alexander är åtta och Timja närmar sig sin tvåårsdag.

Har dina barn samma pappa?
- Ja och nej. Min sambo är biologisk pappa till Timja men han är även en fantastisk bonuspappa till pojkarna som biologiskt sett har en annan.

Var dina barn planerade?
- Nej, jag planerade inte alls att bli gravid när jag var bara sexton och jag var inte direkt redo igen när jag var tjugoett. Men jag skulle inte vilja ha det annorlunda, jag älskar mina barn otroligt mycket och jag är glad att jag har dem alla tre. Timja var ju lite mer planerad eftersom jag och Andreas ville ha ett barn tillsammans så jag valde att sluta med preventivmedel.

Hur fick du veta att du var gravid?
- Med Liam så upptäcktes det när jag nästan svimmade av när jag jobbade hos en frisör, jag blandade hårfärg och doften fick mig att bli yr. Jag fick åka till vårdcentralen och sen hamnade jag på ultraljudskontroll. Det var en enorm chock för en sextonåring som mig att se en bebis på skärmen. Alexander visste jag ganska tidigt, hade det på känn. Jag gjorde ett graviditetstest och hade rätt. Samma var det med Timja, jag tog ett test och det visade positivt.

Vart ska ni flytta någonstans?
- Vi bor just nu i Degerfors och vi ska stanna i Degerfors i många år framöver för barnens skull. Vi ska bara "byta" hus helt enkelt. Vi trivs inte helt i det hus vi har idag så det ska säljas och sen ska vi köpa ett nytt som vi känner att vi kommer trivas tusen gånger mer i.

Har du någon tatuering för dina barn?
- Ja, jag har en ganska stor på höger arm. Tyvärr är det så länge sedan jag gjorde den så Timja har inte fått plats än men det ska jag fixa när ekonomin tillåter. Just nu är det två blommor för Liam och Alexander där, så det ska bli en tredje blomma för Timja. Sen har jag ju pojkarnas namn på mina handleder men de tänker jag täcka över eller ta bort eftersom de inte alls är fina.

Har dina söner kontakt med sin biologiska pappa?
- Nu har de det ja.

Hur gammal är du?
- Jag blir trettio i september.


Jag hoppas att jag inte är för rörig i mina svar, försöker svara som jag tänker och det vet vi ju alla hur det blir när jag skriver som jag tänker - Haha!

Likes

Comments

Hm, så.. Jag var ute och gick med hunden och kom fram till en plats där det fanns så himla mycket svamp. Jag hade ju ingen korg med mig men jag hade med mig flera bajspåsar. Det är ju bara plastpåsar egentligen så de funkade bra att frakta hem svampen i men Alexander rynkade ihop hela ansiktet när han såg påsen. Det är så himla gott med svamp tycker jag, jag har ju vuxit upp med att kunna gå ut i skogen för att plocka svamp så jag känner igen väldigt många olika sorter. De som jag plockade igår var de som många känner igen som röksvamp, den är väldigt god att skiva och steka i smör när den är vit och fin fortfarande. Jag fick tag på några som var riktigt stora också, blir mycket mat då.

Det blev inget jobbande idag heller så jag sitter och väntar på att Alexander ska komma hem från skolan så vi får umgås lite innan det är dags att hämta hem Timja från förskolan. De har ändrat tiderna nu och jag tycker det är väldigt bra, visst blir det färre dagar men det blir längre de dagar hon är där. Förut har det känts som att jag knappt hinner hem efter att ha lämnat henne innan det är dags att hämta hem henne igen. Det ska bli skönt att flytta för då hamnar vi närmare hennes förskola.

Jag har insett att mitt jobbande som jag har just nu inte räcker i längden så jag har ringt och lämnat meddelanden idag på olika platser som jag vet söker folk. Det skulle inte göra något att ha två jobb eftersom vi verkligen behöver lönen. Det känns som att det är jobb jag skulle kunna klara av så jag tänkte att det inte skadar att försöka. Jag har sett många fler jobb men de har oftast som krav att man ska ha körkort och det har ju inte jag så det funkar ju inte riktigt.

Nej, nu är det dags för mig att äta lunch. Ska värma tacospajen som jag gjorde häromdagen.
Hoppas att ni har en fin tisdag!
Ta hand om er!

Likes

Comments

Jag saknar faktiskt the good old days när man inte var riktigt lika noga med hur bilderna i bloggen såg ut. Nu är det ju det som tar all min tid känns det som, jag ska ta bilder med kameran och sen föra över dessa till datorn och sen redigera. Har jag tur så hinner jag redigera klart innan Timja kräver min uppmärksamhet men oftast blir det inte så. Det kan ta en hel dag innan jag hinner bli klar med att redigera en bild eftersom det blir väldigt många avbrott hela tiden. Sen när man väl är klar med bilderna så har man inte ork eller lust att sätta sig ner för att försöka blogga också.

Så jag tänker göra något som jag borde gjort för länge sedan; slappna av. Jag tänker inte lägga lika mycket tid på att få de där perfekta bilderna mer. Jag kommer dela med mig mycket mer av mobilbilder t ex. Det är ju oftast mobilen som hänger med eftersom kameran kan vara lite otymplig att ha med sig när man är ute i skogen eller river affärer. Det känns som att på så sätt kommer jag hitta tillbaka till blogg-glädjen och jag kommer bli mer personlig igen.

Så, från och med idag så kommer det se annorlunda ut här i bloggen. Det är okej om ni inte gillar det, detta är mer för min egen skull. Nu är det dags för mig att göra något åt mitt hår, jag har varit ljus en stund men nu är det dags att bli mörk igen. Typiskt mig att aldrig kunna bestämma mig.

Ta hand om er!

Likes

Comments

Pojkarna är i skolan och jag fick inget jobb idag så jag stannar hemma med Timja och pysslar lite. Varje morgon gör jag mannagrynsgröt till Timja och hon äter mer än vad jag själv skulle gjort, hon älskar verkligen den gröten och det är så bra att hon är så matglad som hon är. Jag själv nöjde mig med att äta yoghurt med bär och nötter, tryckte i mig kokta ägg också eftersom jag var sugen på ägg.

I natt drömde jag samma konstiga dröm som jag haft så många gånger innan. Mina tänder ramlar ut, eller ja, jag kan typ plocka ut dem för de sitter så löst. Det är superobehagligt och jag vaknar alltid och måste kolla direkt så alla sitter kvar - Haha! Det är skumt hur man blir när man drömmer och sen vaknar sådär. Tar ett tag innan man förstår att det bara var en dröm.

Ni var några som frågat efter det där promenadschemat som jag ska köra, så jag tänkte dela med mig av vecka 1 här:

Måndag: 30 min promenad i normalt tempo
Onsdag: 30 min promenad i normalt tempo
Fredag: 30 min promenad i normalt tempo
Söndag: 90 min promenad i normalt tempo

Första veckan handlar ju om att börja försiktigt så det inte känns omöjligt, mjukstarta liksom. Detta är de dagar som jag ska gå, sen kommer det ju in mer på de andra dagarna t ex jaga barn, gymma, cykla osv. Andra veckan ser annorlunda ut och det blir mycket roligare då känns det som.

Nej, nu ropar Timja på mig så nu ska vi gå upp och packa klart sovrummet. Eller ja, jag packar och hon tittar på barnmusik via min mobil.
Hoppas ni får en bra måndag.
Ta hand om er!

Likes

Comments

Tänkte köra en liten söndagslista och på så sätt ta ikapp veckan som varit. Jag har verkligen haft fullt upp med huset som ska säljas och sen det andra som ska köpas. Det är ju inte direkt "bara" att byta hus om man säger så. Om en vecka vet vi ganska säkert hur allt kommer gå och nu håller vi tummarna.

Vad har varit bäst denna vecka?
Det bästa denna vecka måste vara att hösten äntligen är här! Jag är så mycket gladare och har fått massa mer ork nu. Vi har fått bra besked när det gäller huset också så det räknas absolut till det som varit bäst denna vecka.

Vad har varit sämst denna vecka?
Det som varit sämst måste vara att Timja plötsligt vägrar somna på kvällarna om inte både jag och Andreas är med i samma rum. Hon har dessutom lärt sig att klättra ur sin spjälsäng så nu går det inte att lägga henne där och lämna rummet för då kommer hon springandes efter några sekunder. Kvällarna har ju varit våran egna stund tillsammans men vi får helt enkelt acceptera att vi har en sån period just nu.

Har jag varit arg denna vecka?
Ja, det har jag varit en stund. Men jag måste lära mig att andra inte kan påverka mig om jag inte tillåter det.

Har jag varit glad denna vecka?
Ja verkligen, en av de bästa veckorna på länge när det gäller mitt mående. Jag hoppas verkligen att det håller i sig nu.

Har jag varit ledsen denna vecka?
Nej.

Vad har jag på mig idag?
Jag har på mig mjukiskläder eftersom vi inte ska någonstans och här hemma städas, kastas och packas det för fullt.

Vad ser jag fram emot med nästa vecka?
Jag ser fram emot att få börja jobba igen efter sommaruppehållet, sen ska det bli skönt att börja mitt nya promenadschema som ska hjälpa mig att bli bättre från depressionen. Det ska bli så himla skönt att pojkarna börjar skolan igen på måndag

Vad gör jag denna söndag?
Jag städar, lagar mat till min veckas lådor, försöker roa barnen och packa ihop alla våra saker i lådor.

Vad har jag för planer inför morgondagen?
Jag ska gå upp tidigt för att väcka pojkarna och ta hand om dem innan de ska till skolan. Sen hoppas jag på jobb! Oavsett så ska jag ju fortsätta med huset och försöka hinna klart så mycket som möjligt. Sen ska jag ta en promenad också, får se om det blir så jag får med mig hunden.

Jag hoppas att ni alla haft en bra helg och att ni får en underbar vecka, nu ska jag fortsätta med huset!
Ta hand om er!

Likes

Comments

Jag sjönk verkligen som en sten till den djupaste, mörkaste botten man kan tänka sig. Vi tittade på ett hus som vi älskade, sen fick vi veta att det skulle vi inte få lån till så det kändes som att alla bara gav upp plötsligt. Sen blev det tungt med personer från det förflutna som bestämde sig för att dyka upp igen och lägga sig i. Vi åkte till Piteå och det slutade inte alls på ett bra sätt känns det som, Liams födelsedag blev dagen vi åkte hem. Sen åkte vi till Paris men det blev inte den där romantiska helgen som jag hade trott att det skulle bli. Det blev inte en enda jobbdag under sommaren heller vilket innebär ännu mindre pengar på mitt konto och jag avskyr det. Det är inte kul att betala räkningar och sen inse att det var det enda det räckte till. Det är dessutom inte kul att Andreas ska vara den som betalar allting, jag vill också bidra.

Så jag har inte mått bra den här sommaren. Jag mår aldrig bra på sommaren om jag ska vara ärlig. De kallar det för sommardepression, jag tror att jag har depression året runt men det blir mycket värre på sommaren. Jag blir extra trött och nedstämd under sommaren, så har det varit i flera år och även om jag faktiskt försökt nu att ta tag i det så har det inte hjälpt så mycket än. I måndags var första gången under hela sommaren som jag hade energi, jag tvättade håret, plockade i diskmaskinen och fyllde tvättmaskinen. Sen ringde min vän och jag svarade för första gången på länge, sen pratade vi och jag tyckte inte det var en stor grej och det krävdes inte all kraft jag hade som minsta lilla gjort dagarna innan. Det var min första "bradag" som jag hade haft på länge. Sen har det fortsatt så, jag hoppas verkligen att det har vänt nu eftersom hösten är här.

Vi fick lånet till slut på huset ändå, så i måndags hade vi budkrig med en annan budgivare. Vi stannade vi 740-tusen eftersom vi kände att det blev alldeles för dyrt och det kändes så mycket bättre på något vis än att bara ge upp som alla gjorde när vi trodde att vi inte skulle få lånet. Nu försökte vi! Nej, vi fick inte huset men det gjorde inget, vi gav inte bara upp. Vi tittade på ett annat hus igår som vi fastnade för och vi la ett bud på det, nu får vi hålla tummarna att vi vinner den här gången. Huset vi bor i nu kom ut på hemnet idag, så på torsdag nästa vecka blir det visning och nu håller vi tummarna för att det går bra.

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni har en fin vecka.
Ta hand om er!

Likes

Comments

De flesta verkar tycka att jag borde glömma det som hänt och leva i nuet. Jag önskar att jag kunde glömma men det är svårt när det upprepas i mina mardrömmar hela tiden. Det är svårt att glömma när de personer som gjort mig som mest illa fortfarande klamrar sig fast vid mig fast jag bara vill att de ska försvinna och låta mig vara. Det förflutna blir inte det förflutna eftersom det förföljer mig varje dag. Jag har varit med om saker som är vidriga och det är något jag fortfarande bär med mig. Jag levde i ett helvete under fem år och det är inte något som bara försvinner. Min psykolog har sagt att jag visar tydliga tecken på Posttraumatiskt stressyndrom, PTSD så det är inte bara en "liten depression" jag har, det ligger så mycket mer bakom det hela. Det är så otroligt svårt för mig att förklara hur jag mår och försöka förklara varför när andra tycker att det bara är att bestämma sig för att må bra. Många tycker även att jag bara ska skaka av mig det jag varit med om eftersom jag ändå inte kan göra något åt det. Tro mig, hade det varit så enkelt så hade jag gjort det. Hade jag kunnat skaka på kroppen och bestämt att nu ska jag må bra så hade jag stått så varje morgon innan jag startar dagen. Shake the pain away.

Ibland mår jag inte så bra, så heter boken som Therese Lindgren skrivit, min bok hade antagligen blivit döpt till Jag mår inte så bra. Jag vet att det är många som tröttnat på att jag inte är lika lycklig utåt som alla andra på t ex instagram är. Men jag vill ju vara ärlig, jag vill visa att jag inte mår så bra men jag försöker verkligen göra något åt det. Det är även många som skrivit och tackat för att jag är ärlig, de tycker att jag är modig och de tycker att jag inspirerar. Det är därför jag går till psykologen och är ärlig om det, kanske hjälper det någon annan som mår dåligt så den också orkar skaffa hjälp. Man ska INTE skämmas för att man skaffar hjälp, man är inte svag för att man skaffar hjälp, det är det som gör en stark. Alla mina krafter går till att fungera i vardagen så gott det går, jag går ur sängen, jag är mamma och jag sköter allt jag ska. Men jag är helt slut på kvällen. Inte fysiskt trött utan psykiskt färdig. När man är deprimerad så har man ingen motivation eller ork och jag känner det så himla starkt. Hade jag inte varit mamma så hade jag antagligen bara legat i sängen hela tiden, inte brytt mig om något och bara gömt mig. Eller ja, hade jag inte varit mamma hade jag antagligen varit borta för länge sedan. Så är det inte nu och jag är faktiskt väldigt tacksam över det, mina barn får mig verkligen att orka fast jag egentligen inte gör det.

Det är 36 dagar kvar tills jag fyller trettio. Jag tror inte att jag kommer hinna må bra innan dess, det var egentligen mitt mål: Innan trettio ska jag må bra så att min trettioårsdag blir den bästa födelsedagen jag haft. Jag inser att även om jag kommit långt i min "behandling" så är det väldigt långt kvar innan jag är klar. Det kommer inte bli magiskt fixat på 36 dagar när jag bara har tid hos psykologen varannan vecka ungefär. Jag får låta det ta den tid det tar och jag får se till att livet efter trettioårsdagen blir bättre, dag för dag. Jag förstår att ni tycker att detta inlägg är lite rörigt, det blir så när jag låter känslorna styra tangentbordet. Jag förstår också att många tänker "Usch, nu ska hon gnälla igen" men jag försöker bara på nått knasigt sätt förklara att jag inte mår bra men att jag verkligen försöker ändra situationen och göra så att jag, en vacker dag, också kan säga att jag mår bra. För mina barns skull men också för min egna skull.

Ta hand om er!


Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks.

Jag tycker inte alls om plagg som visar magen och bikini är ett stort NEJ för mig. Efter tre fullgångna graviditeter och alla viktökningar och viktminskningar är min mage inte något som jag gärna viftar med. Så för min del gäller baddräkt. Men hur svårt är det inte att hitta bekväma baddräkter som inte kostar överdrivet mycket?! Jag har tittat överallt och jag tycker att de flesta är konstiga, antingen så är de så urringat så det där med att simma utan att tittisarna hoppar ut är omöjligt eller så är de så högt skurna så det ser ut som att man har string på sig eftersom skinkorna tittar ut och så vill jag absolut inte ha det. Jag köpte en fin baddräkt på Cubus som hade lite "ben" så de täckte över arslet och den var inte alls så urringad så man kunde faktiskt hoppa, simma och dyka utan att behöva vara orolig för att helt plötsligt blotta sig för någon oskyldig. Den kostade under 300 kronor också så det var ju lagom. Men den var svart, tråkigt svart. Jag vill också ha massa mönster och roligt ju?

Jag tittade in på Nelly och hittade några baddräkter, jag tycker det är fina mönster men förstår inte alls formen och priserna på dem. Hur är det ens möjligt att en baddräkt som du knappt kan röra dig i kostar långt över tusen? Använder andra vattenfast tejp för att hålla allt på plats? Haha, för min del så är det nej till dessa, även de som jag skulle kunna tänka mig blir ju alldeles för dyra. Vad tycker ni? Någon som har samma baddräktsproblem som jag har?

Psst! Blir ni sugna på att själva köpa någon av dessa på bilden så har jag länkat under så ni lätt kan hitta dem hos Nelly.

Likes

Comments