View tracker

Dåsa, nu va de ett tag sen. Tänkte berätta om Kokboken ''Muskelmat''.

Jag har nu haft kokboken i ca en vecka och jag vad ska man säga? Älskar den! 😍

Jag har hittat några recept som jag verkligen tycker om och fått jätte mycket inspiration vad man ska äta, framförallt när det gäller att få i sig protein. Boken innehåller som sagt över 300 sidor så är långt kvar från att testa allt. Ett stor rekommendation för de som har svårt att veta hur de ska göra med kosten! Värd varenda krona jag spenderade på den 😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dåsa!

NU har jag beställt ''Muskelmat'' boken.

Jag har svårt att hålla mig med kosten, de går mycket upp och ner för mig. Så hoppas att denna skall ge mig inspiration att kunna laga mat och testa lite nytt!


Likes

Comments

View tracker

Tänkte nu tipsa om 2 olika sidor med jätte bra information om träning. Men framförallt har dem ganska så bra färdiga träningsscheman eller träningsprogram. För den som är nybörjare till den som vill ta en paus från att göra sina egna program och har vissa mål :) 

Muscles

Den här sidan innehåller allt ifrån information om kost, träning, träningsprogram, övningar och eventuella videos om hur olika övningar går till.


Styrkelabbet

Innehåller också bra information om kost, träning, träningsprogram, övningar och kosttillskott.

Likes

Comments

Idag blev det lätt knäböj och lite halv tung marklyft. Med lite kompletterings övningar till ryggen och triceps. Med ett enkelt avslut på cykeln. Ett riktigt skönt pass, speciellt då jag älskar att köra rygg och motiverad som tusan då jag har kommit igång med träningsprogrammet 😃

Knäböj

1set x 10 reps (20kg - uppvärmning)

1 set x 5reps (50kg)

1set x 5reps (62.5kg)

2 set x 5 reps (75kg)


Marklyft

1 set x 5reps (50kg)

1 set x 5reps (77.5kg)

1 set x 5 reps (92.5kg)

1set x 5 reps (107.5kg)

1set x 5 reps (122.5kg)

Övrig - Rygg

Latsdrag rygg - 4 set x 10-12reps (25+32+39kg)


Triceps

Latsdrag Triceps - 3 sets x 10 reps (20+25kg)

Trappsteg Triceps 10% - 5 set x 10reps (30kg+25kg+20kg+15+10kg)

(En egen övning då jag går direkt från att lyfta ex. 30kg till 20kg, utan paus & fortsätter så tills jag är nere på 10kg)


En bild ifrån idag, Marklyft 122.5kg. Inte så vacker men de är man aldrig i denna sport!​

Likes

Comments

Tänkte nu berätta om det nya träningsschemat jag har börjat med, är nu i vecka 2 på det och körde på första passet av tre. När man nästan har tränat i snart mer än 2 1/2 år är det viktigt att emellan åt byta sätt att träna. Annars vänjer sig kroppen och sedan blir det inga nya resultat. Vilket är viktigt för mig speciellt som tävlar i styrkelyft 😊

Jag kör nu ett schema från Styrkelabbet som heter Madcow 5 x5. Ett träningsschema för den vana lyftaren eller lyftaren som bara vill träna på sin teknik i de tre styrkelyfts grenarna, Knäböj, Bänk och Marklyft. Som jag tycker hittills funkar helt okej för min del och motiverar mig att klara mer.


Förklaring till Madcow 5x5:

Dessa program bygger på en linjär progression där belastningen ökar varje pass. Detta är snabbaste sättet att öka på, och du bör försöka krama ur så mycket resultat ur denna fas som du bara kan.

Den nye lyftaren kan göra god framgång på dessa program i ungefär 3-9 månader, innan den linjära progressionen blir för mycket och ett visst mått av periodiseringen blir nödvändig för snabbaste resultat. I Madcow sker progressionen fortfarande veckovis, men med en variation av vikten inom en vecka.

Programmet blir därmed något slags övergångsfas där du kan fortsätta att utvecklas snabbt i ytterligare ett par månader 😄

Träningsschemat görs genom en excel fil som du kan hitta här -> Madcow 5x5 för den som är sugen. Du skriver in dina max vikter du har gjort hittills och den räknar ut då ditt schema. Det görs genom att skriva in ditt 1RM (maxlyft på 1rep) och 5RM (maxlyft på 5reps). Länkar som kan vara till hjälp att räkna ut :

1RM = Räkna ut 1RM

5RM = Räknar ut olika RM

(Denna körs på lbs ist för KG, omvandla med kalkylator från KG till lbs när du använder denna räknare)

Likes

Comments

Kör brunch stil idag då jag för en gångs skull då jag är ledig!​

Va inte ett dugg sugen på frukost som jag vanligtvis äter som är antingen kvarg elr gröt. Så de fick bli proteinpannkakor med önos lågkalori hallonsylt istället :)

Likes

Comments

​Så här kan det se ut efter ett pass på gymmet! 

Speciellt med dålig luftkonditionering. Idag körde jag ett discopass som innebar det som jag inte har hunnit gjort på tidigare passen i veckan. 

Lite kondition på gåbandet, Rumpa, Triceps och mage :) 

Likes

Comments


Tänkte nu tipsa om kalori räknaren ''My fitnesspal''. En app som man kan ha på telefonen som räknar ut hur mycket kalorier du äter per dag. Du kan anpassa efter om du vill gå ner i vikt, behålla vikten eller gå upp i vikt. Jag använder den och tycker den är jättebra!

Exempelvis när du har ätit något kan du söka på det och det kommer för det mesta upp. Ända är att man måste hålla lite koll hur mycket kalorier i det du äter elr hur mycket det är av allt så det blir rätt. Den har fått mig att ändra på kosten då den motiverar mig att äta rätt när man verkligen ser hur mycket skit man kan äta. Tillsammans med den tillhörande appen ''Rekord'', blir det en jättebra kombination som hjälper dig att nå ditt mål. Då appen ''Rekord'' räknar ut åt dig hur mycket kalorier du gör av dig på ett träningspass och kan vara perfekt för den som deffar och behöver komma på underskott.


Likes

Comments

​Första inlägget, jag vad ska man säga? 

Börjar blogga utav anledningen att jag tycker det är kul att skriva om min träning. Hur det går och vilka resultat man får utav det! Som det står i min presentation så tränar jag styrkelyft, vill säga knäböj, marklyft och bänk. Vilket jag också tävlar i riktigt roligt! Styrka är alltså min gren i tränings världen och inte exempelvis crossfit som syns tydligt att man tränar😃

Jag har inte så mycket mer att säga så hejdå!

Likes

Comments