Kenya

Det är lite mindre än två veckor kvar tills jag flyttar till Kenya (?!?!). Känslorna och tankarna är just nu överallt och alla frågar mig hur jag känner men jag har fortfarande inte fattat att jag faktiskt ska åka. I mitt huvud är det bara en liten semester på nån vecka. Men nej det är ett HELT år (10 månader). Det ska bli så skönt att slippa kylan och mörkret i vinter och istället sitta vid poolen och plugga i solen. Dock finns det extremt mycket jag måste lämna bakom mig och inte se under tiden. Jag har mina kompisar, min katt, all den svenska maten/godiset. Hur ska jag klara mig?!

Egentligen skulle jag också börja packa idag men det är för jobbigt att tänka på för då blir det officiellt och ingen återvändo😦. Får ta och börja med det snart men kommer antagligen skjuta upp det till sista stund som jag gör med allt annat😅.

I måndags var jag tillsammans med min kompis Emelie och vi pratade hela tiden om hur det kommer bli när jag åker och det faktum att lördag är sista gången jag får se henne på minst 4 månader😭, då jag kommer åka hem över jul och nyår. Och varje gång jag tänker på det börjar jag gråta. Hon och några andra saker är anledningar till att jag inte vill åka. Men nu har jag bestämt mig för att göra detta så nu ska det utföras!

Till alla där ute som läser detta och funderar på att plugga ett år utomlands; tiden innan du åker kommer vara ett helvete men jag har fått höra att det är värt det och man måste bara kämpa sig igenom det.😥

Jag hoppas ni får en bra dag och njuter av det lilla som är kvar på sommarlovet!!❤❤

Likes

Comments

Under senaste veckan har jag varit på en liten "roadtrip" i södra delarna av Sverige tillsammans med min kompis Emelie. Vi åkte först till Malmö från Stockholm vilket tog ungefär 7 timmar😪. Men det var kul ändå med kareoke och prata gamla minnen. I Malmö sov vi bara för att sedan på dagen åka till Falsterbo och titta på Falsterbo horse show, vilket var väldigt kul och varmt. Men det fick mig inse att jag kommer inte rida på ett år och jag fick väldigt mycket abstinens från hästryggen😭😭.

På torsdagen åkte vi vidare till Emelies sommarstuga i Västervik. Där händer saker hela tiden och man får aldrig en lugn stund, vilket är väldigt skönt då man inte har så mycket tid att tänka. Just nu är det extra skönt då jag har väldigt mycket tankar om Kenya, men här kan man bara slappna av och leva i nuet. Idag har vi varit i stallet och planerar att åka ut med båten eller bada. Men vi får se vad som händer

Likes

Comments

Kenya

För 6 månader sen fick jag ett mejl som förändrade hela mitt liv. Det var från en skola. SSN. Eller ja Svenska Skolan i Nairobi.
Varför förändrade det mitt liv? Jo, för att JAG KOM IN!! Jag fick chansen att i ett år bo i Kenya för att plugga. Och jag tog den.
Den dagen kunde jag inte sluta le. Tårarna rann av glädje och jag längtade efter att berätta för all jag känner. Alla blev väldigt glada för min skull men det jag sa till de lät fortfarande som en dröm i mitt huvud. Jag kunde verkligen inte förstå att jag skulle få åka till Kenya.
Idag har tanken fortfarande inte sjunkit in. Jag kan inte förstå det. Ska inte jag gå i en skola i Sverige som alla andra? Nej. Eller jo, men inte första året.
Om lite mer än 40 dagar åker jag. Jag ska lämna hela mitt liv i Sverige på paus för att sedan komma tillbaka som en helt ny person utan att jag själv märker det. Jag ska lämna min familj, mina vänner och min lilla katt bakom mig för att åka på mitt livs äventyr.
Känslorna och tankarna går inte att beskriva. Det är glädje och nervositet men ändå ångest och rädsla.

Likes

Comments