Kenya

Myggbetten kliar. Fötterna ömmar. Skavsåren svider. Svetten rinner. Vattnet är varmt. Solen skiner. Fåglarna kvittrar. Bufflarna betar av det sista av gräset som finns på savannen. Antiloperna jagar varandra över vägen och in i skogen. Just då, i den sekunden insåg jag hur vacker djuren och naturen verkligen är och hur vi tar allt för givet. Det enda vi ser och känner är det dåliga och vi klagar på allt när vi inte får som vi vill. Medan vi står och klagar missar vi allt det fantastiska som finns runt om oss.
Hur bra eller dåligt vi än mår finns det en sak som vi människor är extremt dåliga på, visa tacksamhet. Allt vi vill är att ha, men vi har aldrig tänkt på att sätta oss ner på en gräsmatta och försöka lyssna och se hur mycket som finns i naturen, för en gångs skull lägga ner mobilen och titta upp. Inte göra andra avundsjuka med bilder på Instagram på var ni är eller vad ni gör utan faktiskt njuta av stunden för den kommer inte komma tillbaka. Vare sig du vill det eller ej kommer just den stunden aldrig komma tillbaka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kenya

Jag har nu varit i Kenya i ungefär tre dagar😱. Kan ju säga att det känns som om jag varit här i flera veckor och man börjar vänja sig vid det mesta.
Innan jag åkte var det många som frågade mig vad jag tror att jag kommer sakna mest. Nu vet jag vad man saknar😅. Det jag inte har vant mig vid än och som jag saknar extremt mycket är Bregott. Tro det eller ej men Bregott är en större del av ens liv än vad man tror. Här har de, jag vet inte vad, utblandat med olja som är helt smaklöst och ser ut som vispad grädde😞. I alla fall är det just det jag saknar mest.

Kan ju berätta medan jag ändå håller på att skolan började idag vilket var precis som det brukar vara att börja skolan, helt fantastiskt kul och underbart. Okej nej jag driver det var väl nervöst och efter ett tag ganska långtråkigt. Men vi är som mest 15 personer på en lektion så det är ganska lugnt och jag tror man har en större chans att få en relation till sina lärare.

Det har inte hänt så mycket mer förutom att det regnade och åskade här ett tag vilket kan hända ni vet här ute på savannen😊.

Ja det var väl allt för idag, hoppas ni får en bra vecka❤❤

Likes

Comments

Kenya

Nu är jag framme. Efter 6 månader av längtan är jag äntligen framme. Och det är så himla fint och mysigt här så det är sjukt.
Idag har vi i alla fall suttit på ett plan i 10 timmar😣 och hälsat på 40 nya människor. Det är lite roligt för man tror att man sagt hej till alla men efter ett tag dyker ytterligare nån ny upp. Och alla namn. Vi har gett upp😅. Just nu ser alla precis likadana ut och man har ingen aning om vem som är vem (och vi ska bo tillsammans de närmsta 10 månaderna).
Vet inte riktigt vad jag ska skriva egentligen. Alla känslor är överallt, det är ångest, nervositet, glädje och en stor lättnad över att inte behöva längta längre.
Jag mår bra i alla fall och ser fram emot morgondagen då vi ska på rundtur runt skolan och internatet samt att vi ska lära känna varandra mer. Imorgon kommer också de sista personerna hit vilket ska bli kul att få se alla människor samtidigt.
På onsdag börjar skolan, inte lika taggad på det men som det ser ut nu är vi ungefär mellan 5-10 elever i min klass så det ska bli väldigt skönt.

Hoppas alla haft en bra sommar och är pigga och glada för skolstart❤❤
Jag ska också försöka uppdatera mer men det kanske kommer senare då jag måste få smälta allt detta själv.

Likes

Comments

Kenya

Det är lite mindre än två veckor kvar tills jag flyttar till Kenya (?!?!). Känslorna och tankarna är just nu överallt och alla frågar mig hur jag känner men jag har fortfarande inte fattat att jag faktiskt ska åka. I mitt huvud är det bara en liten semester på nån vecka. Men nej det är ett HELT år (10 månader). Det ska bli så skönt att slippa kylan och mörkret i vinter och istället sitta vid poolen och plugga i solen. Dock finns det extremt mycket jag måste lämna bakom mig och inte se under tiden. Jag har mina kompisar, min katt, all den svenska maten/godiset. Hur ska jag klara mig?!

Egentligen skulle jag också börja packa idag men det är för jobbigt att tänka på för då blir det officiellt och ingen återvändo😦. Får ta och börja med det snart men kommer antagligen skjuta upp det till sista stund som jag gör med allt annat😅.

I måndags var jag tillsammans med min kompis Emelie och vi pratade hela tiden om hur det kommer bli när jag åker och det faktum att lördag är sista gången jag får se henne på minst 4 månader😭, då jag kommer åka hem över jul och nyår. Och varje gång jag tänker på det börjar jag gråta. Hon och några andra saker är anledningar till att jag inte vill åka. Men nu har jag bestämt mig för att göra detta så nu ska det utföras!

Till alla där ute som läser detta och funderar på att plugga ett år utomlands; tiden innan du åker kommer vara ett helvete men jag har fått höra att det är värt det och man måste bara kämpa sig igenom det.😥

Jag hoppas ni får en bra dag och njuter av det lilla som är kvar på sommarlovet!!❤❤

Likes

Comments

Under senaste veckan har jag varit på en liten "roadtrip" i södra delarna av Sverige tillsammans med min kompis Emelie. Vi åkte först till Malmö från Stockholm vilket tog ungefär 7 timmar😪. Men det var kul ändå med kareoke och prata gamla minnen. I Malmö sov vi bara för att sedan på dagen åka till Falsterbo och titta på Falsterbo horse show, vilket var väldigt kul och varmt. Men det fick mig inse att jag kommer inte rida på ett år och jag fick väldigt mycket abstinens från hästryggen😭😭.

På torsdagen åkte vi vidare till Emelies sommarstuga i Västervik. Där händer saker hela tiden och man får aldrig en lugn stund, vilket är väldigt skönt då man inte har så mycket tid att tänka. Just nu är det extra skönt då jag har väldigt mycket tankar om Kenya, men här kan man bara slappna av och leva i nuet. Idag har vi varit i stallet och planerar att åka ut med båten eller bada. Men vi får se vad som händer

Likes

Comments

Kenya

För 6 månader sen fick jag ett mejl som förändrade hela mitt liv. Det var från en skola. SSN. Eller ja Svenska Skolan i Nairobi.
Varför förändrade det mitt liv? Jo, för att JAG KOM IN!! Jag fick chansen att i ett år bo i Kenya för att plugga. Och jag tog den.
Den dagen kunde jag inte sluta le. Tårarna rann av glädje och jag längtade efter att berätta för all jag känner. Alla blev väldigt glada för min skull men det jag sa till de lät fortfarande som en dröm i mitt huvud. Jag kunde verkligen inte förstå att jag skulle få åka till Kenya.
Idag har tanken fortfarande inte sjunkit in. Jag kan inte förstå det. Ska inte jag gå i en skola i Sverige som alla andra? Nej. Eller jo, men inte första året.
Om lite mer än 40 dagar åker jag. Jag ska lämna hela mitt liv i Sverige på paus för att sedan komma tillbaka som en helt ny person utan att jag själv märker det. Jag ska lämna min familj, mina vänner och min lilla katt bakom mig för att åka på mitt livs äventyr.
Känslorna och tankarna går inte att beskriva. Det är glädje och nervositet men ändå ångest och rädsla.

Likes

Comments