Eftersom att jag just nu är sjuk och inte direkt har något intressant att dela med mig av så får ni här lite bilder från när min familj och lite släktingar var till Cypern i oktober. Det var faktiskt min första solsemester och ja, jag vill dit igen. Det var så skönt att åka ifrån Sveriges gråa väder till sol och värme. Sen att vi inte hade sol alla dagar spelade inte så stor roll, det var hur bra som helst ändå! Enda nackdelen var att vi åkte veckan innan höstlovet vilket betydde att jag hade en del skolarbete att stressa med... Man kan säga att jag hade en del att ta ikapp när jag kom hem, hehe. Så varför valde ni inte att åka på höstlovet, kanske ni tänker? Well, min mamma fyllde nämligen femtio den veckan 😊

XO

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Jag är ledsen för att jag varit borta så många dagar men min vecka har varit...knepig.

Jag började att känna mig förkyld i måndags för att sedan vara hemma från skolan i onsdags med feber. Vaknade däremot igår och kände mig mycket bättre så jag gick till skolan, men förkylningen bara försämrades. Vi hade dessutom Lucia-träning igår vilket mina stämband inte tackar mig för. Jag tror inte att jag har känt av det så tydligt innan.

Men nu hoppas jag bara på att bli frisk (relativt) innan måndag då jag måste träna på mitt solo inför luciatåget. Självklart så ska man gå och bli sjuk inför något sånt här...

Jag är glad för att jag hann julpynta i söndags kväll i alla fall. Känns så himla mycket mysigare och speciellt nu när jag är sjuk och spenderar all min tid i min säng.

Hoppas eran vecka hitils har varit bättre än min! XO

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Under de senaste dagarna har det hunnit hända några saker. Inget superspeciellt men ändå något mer än det vanliga.

I torsdags var jag på teater med alla nior på min skola. Den var okej, ganska tråkig men den funkade. Teatern handlade om en fransk kvinna som gick igenom en rättegång för att de trodde att hon var en häxa. Den utspelade sig för många år sedan (har inte riktigt koll på hur många år). Det var iaf på den tiden då folk blev avrättade för att de eventuellt var häxor.

Fredagen var mest en hyfsat vanlig dag om man bortser från att vi har temaveckor i skolan men som sagt, inget speciellt. Jag var lika fredagstrött som vanligt, haha.

Sen igår var jag på ett öppet hus för ett gymnasium. Jag var väl inte sådär jätteimponerad så det kommer inte att bli mitt förstahandsval. Efteråt gick jag och mamma på stan och jag fick köpt en julklapp till Matilda. Hittade också hur många coola fashion böcker som helst som jag vill köpa och läsa i framtiden!

Och sen idag firade min familj och den delen av pappas släkt som var hemma lilla jul. Vi firar inte lilla jul enligt "tradition" utan vi har väl våran egna touch på det hela. Det är precis som det låter, en liten julafton. Det är egentligen en finlandssvensk tradition som vi firar då min farmor just hade finlandssvensk släkt. De bor dock i Finland.

Förlåt om det blev för mycket text i det här inlägget :/

XO

Likes

Comments

Allmänt

Hola

Jag har ingen aning om hur intressant ni tycker att det är att höra om mina skoldagar. Känns som att jag har det som en ganska typisk nia. Mer plugg än tidigare år, stress och frågetecken. Känns däremot skönt att vi har något som kallas för temaveckor just nu. Vi besöker olika arbetslag och jobbar med olika saker. Vi fick se en film med tema kommunikation igår men det var inte någon vanlig skolfilm. Den hette Arrival och jag skulle verkligen rekommendera den. Den finns på viaplay för er som har det.

Annars så är jag mer taggad på jul än någonsin därav julfiltret. Lite konstigt egentligen då jag verkligen inte hade någon julfeeling förra året och nu har jag det redan i November.

XO


Likes

Comments

Allmänt

Min söndag har varit super. Trots att jag är långt ifrån taggad på måndag imogon så blev dagen bra.

Jag gick upp sent, åt god frukost, sminkade mig och gick ut med Oden (min hund). Trots att jag innerst inne inte gillar kyla så speciellt mycket så ska jag inte ljuga, jag saknar en riktig vinter. Iaf jag är lagom trött på geggiga gräsmattor.

Resten av dagen har jag spenderat hemma hos en kompis som fyllde år förra veckan. Det var inte bara jag där utan hela våran "grupp" var där och åt, hade minitävlingar och bara hängde. Söndagar som dessa är helt fantastiska och betyder så mycket, speciellt när man bara vill glömma allt skolarbete som hänger över en.

Hoppas eran dag har varit bra! XO

Likes

Comments

Att behöva släppa taget är något som jag har behövt göra väldigt nyligen. Jag har sedan jag var runt nio/tio år spelat fotboll och älskat det. Trots vissa motgångar och att det inte alltid har varit en rak kurva uppåt så har jag kämpat och utvecklats ganska så fort.

Under en tid var jag den ända målvakten och ställde alltid upp för mitt lag. Jag tackade aldrig nej till cuper eller matcher, fanns alltid tillgänglig. Trots att jag trivdes med det så blev allting roligare när det kom fler målvakter att träna med.

Men "Allt har sin tid" som en av mina tränare sa. Mitt intresse har gått neråt under en lång tid och för snart två veckor sedan spelade jag min sista match. Det var minst sagt konstigt att sätta på sig matchkläder för sista gången och spela den sista minuten. Men det värsta var att behöva berätta det för min ena tränare, den som pushat mig sen jag började. Tro mig, beslutet har inte varit enkelt och jag har gråtit mig igenom många konversationer med mina föräldrar om just detta.

Sen nu i onsdags var jag och berättade för laget och min målvaktstränare. Det var minst sagt jobbigt, men nu är det gjort. Det som känns speciellt skönt är att inte behöva hålla tyst om det utan att jag kan prata om mitt beslut.

Ibland är svåra beslut det som kanske är bäst men i mitt fall kan jag iaf ångra mig om jag någon gång i framtiden skulle vilja komma tillbaka.

För tillfället har jag några saker jag skulle vilja göra men inte haft tid för, så kanske att jag borde ta tag i dem? Men framförallt har jag börjat spela gitarr igen vilket trots allt är en stor del av mig. Kanske inte gitarren specifikt men just musiken, att sjunga.

Fotbollen har lärt mig mycket. Jag hittade stället jag kände mig som mest självsäker på, bevisade gång på gång att "jag kan" men framför allt har det gett mig så många fina minnen.

Allt har sin tid och jag tittar framåt. Ingen vet vad som händer i framtiden men det viktigaste är att det känns rätt just nu.


Likes

Comments

Allmänt

Hello

Så min dag har varit, bra. Seg morgon men dagen blev bättre och bättre. Är alltid sjukt trött när jag vaknar på torsdagar. Det är lite av en "så bekväm som möjligt" dag. Däremot hjälpte det inte när grupp efter grupp kom tillbaka från svenska np och var sjukt besvikna. Jag och min grupp ska göra det imorgon (muntligt om någon undrar) så jag är ju ganska så nervös.

Nu på kvällen så var jag på ett gymnasiums öppet hus i min kommun. Jag skulle väl inte säga att jag är sådär jätteimpad. Det var väl en okej skola men jag skulle helst vilja gå någon annan stans. Min skola jag går på just nu är dessutom väldigt lik det gymnasiet så det känns väl lite tråkigt :/

Jag vet att många just har svårt med att bestämma vad de ska gå men för mig är valet tack och lov solklart, iaf vilket program jag ska gå. Jag kan prata om det mer i något annat inlägg!

Ena bilden där uppe är ifrån när jag var på Cypern för några veckor sedan. Jag saknar verkligen värmen hur mycket som helst!

XO

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Jag skrev igår att ni skulle få reda på mer om vem jag är och well, the time is here. Jag skulle helst ha velat lägga upp det här inlägget innan men en minst sagt fullspäckad dag gav mig inte riktigt tiden till det.

Så vem är jag? Själv skulle jag nog beskriva mig som ganska enkel. Jag är inte en så komplicerad person. Eller de som inte känner mig skulle nog kunna tro att jag är ganska hård. Saken är den att jag blir kall om någon inte är trevlig mot mig. Irritera mig och räkna inte med att jag är supersnäll tillbaka. Självklart gäller det inte första gången utan när det händer upprepat. Jag lovar, är inte alltid hård och sur, haha.

Mina intressen har länge varit smink, mode, musik och fotboll. Notera "har länge". De tre första intressena har jag inte släppt men det sista kommer alltid att vara en del av mig, men inte som ett intresse. Jag valde att idag faktiskt meddela mitt lag att jag inte skulle fortsätta spela, ett val som tagit mig låång tid. Mer om det någon annan gång.

Jag är inte heller personen med hur många vänner som helst utan den som har några färre som jag verkligen trivs med. Ärligt talat har jag haft lite svårt att få en connection med vissa människor, men det har väl egentligen alla?

Juste, ni kanske vill veta lite basic facts, så här kommer fyra random fakta om mig:

1. Jag älskar engelska och ni lär märka det på min svengelska, hehe.

2. Min hund är snart två år och heter Oden.

3. Jag är femton år gammal och fyller år i maj.

4. Mitt namn är egentligen Sanna men sanns är ett smeknamn.

XO

Likes

Comments

Allmänt

Först och främst, hej! Titeln kan nog låta lite konstig, för att det är mitt första inlägg, eller är det så?

Jag har bloggat en kort tid på nouw innan men har nu valt att komma tillbaka. Däremot så har jag under en längre tid bloggat på spotlife under samma bloggnamn. Rättare sagt har jag bloggat sen maj 2016. Jag brukar dela med mig av hur mitt vardagsliv ser ut, med och motgångar och sen lite outfit-tips ibland. Mina outfit-inlägg brukar vara inspirerade av min stil men behöver inte specifikt vara något jag äger. Skulle ni någon gång ha önskemål på outfits jag skulle kunna göra är det bara att kommentera :)

Något annat om mig är att jag älskar att skriva typ noveller, så vem vet, någon gång kanske det kommer upp någon sådan. Mer om mig tror jag att ni får veta imorgon i ett mer "lära känna mig inlägg" ;)

Sen måste jag bara förklara att på bilden ser ni min snart två-åriga hund Oden och min bästa kompis Matilda. Två stycken ni lär höra ganska mycket om.

XO

Likes

Comments