Tjoho tiden rinner iväg och ja gör det sen brukar det heta så jag har varken orkat efter haft tid att skriva här! Vill så gärna skriva men känner ofta att jag inte har något vettigt att skriva!
Nu har de gått ett tag jul har passerat och snart är de nytt år.
Vår jul har varit bra. Vi har varit lediga ihop. Emmy har fått massa julklappar och ännu mer vilja :p från att ha varit mammigast till att alla andra är bättre än mamma. Känns konstigt måste ja säga! Hon sitter gärna å myser med andra men inte mig. Detta är väll en av faserna som barn går igenom.

Renoveringen går framåt och de börjar lika nått!! Vi har skojat om att badrummet skulle va klart till nyår men de kommer nog inte bli så men om kanske 1 månad kan vi använda badrummet? Hoppas hoppas!

Detta har varit jobbhelg så ja har inte kunnat göra så mycket hemma. Igår passa mamma Emmy så sambon å Perra kunnde bygga. Idag har Perra lånat in grannen Frida (Emmys stora idol) hon ska göra precis som Frida:) måste säga att de är väldigt tryggt att Frida passar henne då hon läser till förskolelärare och hon har ett tålamod som en annan inte är i närheten av! Haha

Nu är min rast slut. Ha de bäst!
Lite bilder från jul.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

De va ett tag sen ja skrev något nu. Hemma har vi sjukstuga igen. Emmy har fått vattkoppor. Hon har febertoppar på ca 40 grader. Äter dåligt men dricker gärna söta saker som Cola, saft och julmust. Just nu är de så att hon får äta precis de hon vill. Ställer fram lite olika saker så får hon plocka när hon är sugen.
Emmys pappa är hemma och vabbar de va han igår oxå. Är faktiskt ganska skönt att dela på det men hon sover ju väldigt dåligt tyvärr och man märker när det är dax för alvedon igen sen efter ca 1 timme efter blir hon lite piggare och vill gärna prata lite.
I natt fick vi sova mer än igår. Som tur är är jag ledig i helgen så vi får bara mysa och ta igen oss.
Jag har oxå åkt på världens förkylning tyvärr:/
Inte ofta jag blir förkyld men nu känner jag mig som en klubbad säl:/


Nu ska jag springa in till jobbet å dricks kaffe.
Puss och hej!
Jag å lill skrutt!!


Måste bara visa vår knäppa katt Cindy! Haha

Likes

Comments

Oj vilka veckor det varit är helt slut men samtidigt uppe i varv.
I morse vakna jag kl 6 av mig själv och kände mig stressad som vanligt! Emmy höll på att böka men hon sov så jag gick upp och gick ut till hästarna å släppte ut dem gick in och satte en deg med lussekatter och då vakna Emmy. Hon tyckte de va skojigt att baka men hon slet av sig blöjan när ja skulle baka up katterna och va helt vild!
I kväll ska Perra på personalfest. De kan gå galet till :p men han måste vara pigg till i morgon!
Eftersom Perra ska iväg i kväll ska jag å Emmy äta räkor ihop med Frida! De ska bli gott!!!

I morgon kommer typ hela feta släkten hit och vi ska lägga flytspackel i vårt nya badrum!
De känns som de börjar ta på det nu! Är ledig 2 helger på raken så jag hoppas vi kommer långt!

Va inne en snabbis i skara förut och köpte våtservetter och räkor:) fick se en annons på fb om en söt stickad tunika som va till salu i Kvänum och de va först till kvarn så jag åkte å köpte den å blev jätte nöjd:) va lite kul att ja köpte den av en jag jobbade ihop med en kort period:)


Ne nu hoppas jag Emmy vill sova lite så jag får vila! Känner mig stressad och har ett stort tryck över bröstet.
Likes

Comments

Tjoho! Ligger i joursängen på jobbet och ska snart försöka sova lite. Har lite svårt för att sova borta och nu måste jag vara lite observant i fall brukaren behöver min hjälp under natten. Och jag är verkligen inte van att sova i lägenhet. Hör minsta ljud och hoppar till för allt. Värst är tingsbudet som kommer runt kl 5 hen är verkligen inte smidig!

Tidigare idag var jag med Emmy på BVC kontroll. Vi har fått en tillfällig BVC sköterska som jag tyckte jätte mycket om så jag hoppas hon stannar!
Nu går man ju inte så ofta längre nästa gång är om ett år då är Emmy 2,5 år.
Hon gjorde lite tester på att se hur Emmy utvecklades. Hon var god i motoriken men sen i talet.
Emmy vägde 10,9 kg, 81 cm lång:)
Hon blir stor min lilla tjej!
Hon fick även vaccin och eftersom vi inte riktigt vet vad Emmy är allergisk mot ( något är det) och läkarna är osäkra på ägg så fick vi vara kvar på BVC en stund så de inte skulle bli nån reaktion pga att de finns ägg i vaccinet

Innan jag börja jobbet idag var jag inne en snabbis på cittygross och där springer jag på en gammal än vi gick i samma skola (metis) när vi var mindre och sedan gick vi ihop på Värnamo folkhögskola och umgicks väldigt mycket då vi red ihop på ett ställe där. Så de va väldigt kul att ses de va 5 årsen sist! Tänk att tiden går så fort!!!

Nu ska jag försöka sova eller läsa en bok om ja inte kan sova!

Puss och godnatt!

Lite bilder på bus när hon leker på BVC!Likes

Comments

Då va det exakt 1 månad kvar till jul! Va händer på jul? Jag vet ej hur jag jobbar så de är lite svårt att planera något då lika dant på nyår.
Nyår är en sådan där dag som ska vara så perfekt fast de blir aldrig så perfekt som man ser på film.
Har i flera år bjudit in vänner till både nyår och midsommar men de blir tråkigt när inte ens hälften av de man bjuder inte ens kan säga att de har andra planer så då står man där.
I år om jag är ledig så blir de nått enkelt.
Tycker så synd om alla djur på nyårs afton oxå. Jag brukar alltid ta in mina hästar tidigt men nu har lurre börjat svullna i benen när han står inne för länge:/
Inte bara ett problem.

Annars i helgen så har jag jobbat. Mamma va hemma hos oss i lördags å så kom även b-i en sväng vi käka lite godis å så:) i fredags kväll var vi i lugnås hos Maggan å Mille de hade kalas för Mille så vi bjöd in oss själva :p

Nu ska jag gå in å jobba!
Jag hoppas kunna fortsätta skriva om starka personer i vardagen men just nu är jag tom på ider! Eller om jag ska skriva sånt jag oxå tycker är intressant olika sjukdomar :pLikes

Comments

En sak jag funderat stark på är hur orkar och klarar sig ensamstående föräldrar?
Jag läser en del olika bloggar och har en del vänner på Facebook som är ensamstående.
Jag beundrar er! Eran styrka och eran kämpar glöd!
Jag själv lever och är lycklig ihop med mitt barn pappa men ändå tycker jag det är svårt att hinna med alla måsten och orken tryter! De är väldigt skönt ha nån att lägga över på när jag inte orkar eller mitt humör är dåligt. Men ni ensamstående ni orkar ändå? Oftast har kanske ni släkten nära till hands?

Många har säkert inte valt att vara ensamstående, några kanske valt det andra har varit det redan när i blev gravida.
Hur klarar man sig ekonomiskt? Underhålls stöd på 1200kr och barnbidrag på 1050? De är inte många kroner... Vissa kanske inte har ett fast jobb andra kanske har det.

Jag tänker ofta på detta när jag ser på fb och även kollar in olika bloggar. Vet ej om de som bloggar kanske får inkomst från just bloggen men de shoppar massor!
Min undran är hur får man råd? Tar man sig råd? Många funderingar om detta. Alla gör så olika och har så olika med sig i bagaget. Men jag vill ge en tumme upp till alla ensamstående föräldrar, ni är starka kanske inte hela tiden på utsidan men i själen!!!


Likes

Comments

Idag fick jag och Emmy sova ut! Hon har bökat en del undernatten men vi sov till 8.30 väldigt skönt måste jag säga!! Vi gick upp käka frulle och gick sedan ut till hästarna som oxå fick sovmorgon. Vi mocka och förberedde kvällen och morgonen. Emmy tycker det är skit kul att fylla upp lurres krubba med mat hon brukar få hållas så länge hon inte blandar de olika kraftfoderna jag har!

Efter stallet gick vi in och tog ett mellis, jag är inte så förtjust i frukost så de blev inte så mycket i morse. Undertiden vi åt fick jag ett ryck och börja städa och adventpynta köket:) de blev fint men är inte riktigt nöjd med ljusstakarna tycker de är för små för våra stora köks fönster men de får duga så länge! Måste bara få tag i en bättre vaxduk till köksbordet. Just ju har vi en med cup cakes och rosa på.Som ni ser är det inte perfekt men det duger!
Skulle egentligen behöva städa hela huset och vila men ska snart iväg och jobba så jag måste in i duschen nu så vi hinner!

Emmy sover just nu men behöver vecka henne kl 14 för att hinna få i henne lite mat innan dagis för hon åt knappt nått till lunch tyvärr:/
Idag får hon en kort dag på förskolan när jag lämnar henne kl 15 och hennes pappa hämtar 16.30!

Ne måste ge mig in i duschen nu!!!

Likes

Comments

Sömn??
Efter att i flera månader haft dålig sömn så tär det på en. Har dock haft svårt med nattsömnen i några år innan vi fick barn. De gick så långt att jag tog insomningstabletter. Doktorn ville jag skulle prova sömntabletter men jag våga inte det. Är så rädd att bli beroende och att jag inte skulle vakna om Emmy behöver mig på natten.
Har sedan ca 7 v tillbaka varit yr och känner som jag ska svimma i tid å otid. Men alla provresultat var bra så varför mår man som man mår?
När jag vaknar på morgonen känns det som jag precis somnade och sovit 10'min. Ögonen är trötta, kroppen trött och ryggen värker nått fruktansvärt!!!
Har ju burit en del på Emmy när hon varit sjuk så klart ryggen tagit stryk. Visst kan jag känna av att jag har en rygg imellan åt men detta är värk från helvetet!!!

Nu ska jag inte klaga mer.
Just nu står jag utanför jobbet och väntar på att börja, sitter kvar i bilen.
Jag ska på hälsoundersökning idag. Balansprofil kallar cheferna det. Kan bli intressant å se hur man ligger till!


Igår va jag Frida ute och gick en sväng på kvällen vi gick 4.2 km. Kände att jag verkligen behövde det för ryggens skull men då är nästa problem, behöver nya skor att gå i!!!

Ne nu ska jag gå in å jobba!!
Likes

Comments

Helgen har varit bland för oss alla! Många känslor.
Lördags kväll överraska vi mille som hade fyllt år. Maggan hade planerat en ute kväll med mat och god dricka.
Mille visste att Fredrika och Kristoffer skulle med men jag å Perra stod på the veiw och överraska. Jag tror han blev glad!
Efter vi käkat där gick vi vidare till bowlingen och bowla men de flesta va redan för fulla då så de blev inte så bra!! Haha
Sen gick vi vidare till pitchers. Där blev de flesta mer fulla eller nyktra till :p
Jag och Perra tog bussen till Vinninga efter en stund. Vi sov hos mina förälder eftersom Emmy var kvar där.


På söndagen var vi mesta dels hos Perras pappa köpte en ny soffa till honom och hämta min gammla tv å så.

Idag jobbar jag (rast nu) sedan ska jag hem å laga mat å städa! Ser ut som f*n hemma.
Annars ska jag försöka lägga lite tid på lurre! Han behövs borstas och klippas klart!

Idag lämna jag som sagt Emmy på förskolan. De är ju alltid lite som att börja om när hon inte varit där på länge eftersom hon var sjuk.Likes

Comments

Eftersom det snart är jul och nytt år så behöver man köpa julklappar.
Jag och min syster har småbarn så de är till den vi köper julklappar. Sedan ger jag något till mina kusiner Jonathan och Lovisa. Oftast får de pengar då de är så svårt att köpa nått till dem då de är 17 och 15 år!
I Allafall så va de dax att handla julklappar och jag å mamma kollat ut olika datum ci skulle kunna åka till gekås ullared. Så de va bara den 14/11 som skulle passa innan den absoluta julruschen. Men då va ju problemet emmys svinkoppor!! Vi har pratat om detta datumet i ca 3 v nu. Vi bestämde att vi skulle gå upp på morgonen å kolla läget och när vi gick upp så va sista koppan torr och vi tog beslutet att åka.
Eftersom min pappa som skulle haft Emmy var sjuk (feber) så tog vi med henne. Hon har typ klättrat på väggarna här hemma eftersom hon inte fått vistats runt andra barn. De va var sjukt mycket folk på gekås. Jag blev oerhört stressad och kunde inte inte ens kolla på hälften av de kläderna jag ville kolla på.
De va jobbigt för Emmy att sitta still.
Vi slog nog vårat rekord. Vi rullade ut från Ullared parkering kl 15.03. Vi behövde in till Ikea på vägen oxå för att köpa ett skoskåp men när vi väl kom dit hade de inget hemma. De var väldigt mycket mindre folk där! Emmy kunde springa lite fritt och var nöjd med det men hon slängde bort sin snutte:/

På Ikea träffa vi syrran gamla kompis Elin och familj. De fick för ett par veckor sen en liten flicka som föddes utan ändtarm så de har tillbringat tid på östra i Gbg. Men nu hade hon fått opererat en stomi påse på magen. Elsa som den lilla heter va sjukt söt! Att barn kan va så små. De glömmer man fort!

Ne nu måste jag ta tag i mitt liv och packa matsäck för jag ska iväg till jobbet. Jobbar bara idag lördag har tagit semester i morgon för jag skulle tävla men har fått ställa in det pga olika anledningar.


Emmy va lite rolig på Ikea. Hon öppna ett skåp gick in i det och satte sig å bajsa!!!


Likes

Comments